Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Κι εμείς με το καθισματάκι - καλαθάκι κυκλοφορήσαμε με τον γίγαντά μας. Κι ήταν και το αγαπημένο του!! Κι έμαθε να είναι πάντα δεμένος και χαρούμενος που έχει την δική του θέση και τη δική του Ζώνη!!!

Άσε που πια έχει μάθει και μόλις μπαίνει στο αυτοκίνητο (είτε το δικό μας είτε του παππού) κατευθείαν πάει στον "θρόνο" του όπως τον λέει και δένεται και φωνάζει και σε όλους μας να μαστε δεμένοι με την Ζωή !!! (από το τηλεοπτικό σπότ για τις ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα!!!)

cRGo.jpg.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Εμεις φυγαμε με το πορτ μπεμπε (αν και ο σωστος τροπος απο οσο εχω ψαξει) ειναι πορτ μπεμπε δεμενο με τους ειδικους ιμαντες.Στο καθισματακι του αυτοκινητου επειδη δεν ειναι ξαπλωμενο εντελως δεν ειναι καλο να μπαινει το μωρο για τις πρωτες εβδομαδες ή για αρκετη ωρα.Ετσι μας ειχε πει και η παιδιατρος μου κια ετσι ειχα διαβασει κι εγω στην εγκυμοσυνη... :roll: Τωρα βεβαια αν ειναι για μια διαδρομη 10 λεπτων δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα,κι εμεις οταν χρειαστηκε το βαλαμε.

Αυτος ειναι και ενας λογος που τα καθισματακια αυτα γραφουν 0+ ηλικια ενω στο manual του πορτ μπεμπε μου εγραφε ηλικια 0φανταζομαι εννοωντας απο την πρωτη στιγμη :roll:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εμεις φυγαμε με το πορτ μπεμπε (αν και ο σωστος τροπος απο οσο εχω ψαξει) ειναι πορτ μπεμπε δεμενο με τους ειδικους ιμαντες.Στο καθισματακι του αυτοκινητου επειδη δεν ειναι ξαπλωμενο εντελως δεν ειναι καλο να μπαινει το μωρο για τις πρωτες εβδομαδες ή για αρκετη ωρα.Ετσι μας ειχε πει και η παιδιατρος μου κια ετσι ειχα διαβασει κι εγω στην εγκυμοσυνη... :roll: Τωρα βεβαια αν ειναι για μια διαδρομη 10 λεπτων δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα,κι εμεις οταν χρειαστηκε το βαλαμε.

Αυτος ειναι και ενας λογος που τα καθισματακια αυτα γραφουν 0+ ηλικια ενω στο manual του πορτ μπεμπε μου εγραφε ηλικια 0φανταζομαι εννοωντας απο την πρωτη στιγμη :roll:

Έτσι ακριβώς !!! Εμείς κάναμε πολύωρα ταξίδια ( 7 - 8 ώρες), ξεκινούσαμε πάντα νύχτα, μόλις δηλαδή έπεφτε η μικρή για βραδινό ύπνο, με τα μπιτζαμάκια της μέσα στο πορτ μπεμπέ ήταν σαν να κοιμόταν κανονικά στο κρεβατάκι της :wink: Μπορεί να ήταν λίγο κουραστικό για εμάς όλο αυτό αλλά το μικρό πραγματικά την έβγαζε ζάχαρη, δεν κουραζόταν καθόλου στο ταξίδι και ήταν φρέσκια και ευδιάθετη μόλις φτάναμε στον προορισμό μας!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εμείς όταν έγινε 50 ημερών κάναμε 5ωρο ταξίδι κανονικά στο καθισματάκι αυτοκινήτου....κοιμόταν όλη την ώρα-απόγευμα ήταν-..νοιώθαμε ότι αυτό ήταν το πιο ασφαλές για το μωρό..και φυσικά από το μαιευτήριο με το βρεφικό καθισματάκι φύγαμε..νομίζω ότι στο εξωτερικό δεν σε αφήνουν να φύγεις από το μαιευτήριο αν δεν έχεις βρεφικό καθισματάκι αυτοκινήτου...

Διαφημίσεις

Με πορτ μπεμπέ μιας και ήταν λίγα κιλά το μωρό και οι γιατροί απαγορέψανε

το καθισματάκι αυτοκινήτου που είχαμε ήδη αγορασμένο.

Να δείτε ένα αγχωμένο μπαμπά πρωί Σαββάτου να ψάχνει για πορτ μπεμπέ :lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Όλα τα πορτ-μπεμπέ δένουν με υμάντες στο αυτοκίνητο?

Όχι δεν δένουν όλα, είναι πολύ λίγα αυτά που διαθέτουν τέτοιο σύστημα και πρέπει να το διευκρινήσεις αυτό ... και τους ιμάντες τους αγοράζεις extra όπως και το ειδικό μαξιλαράκι που δένει το μωρό μέσα στο πορτ μπεμπέ.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μάλιστα μας είπε μια χώρα της Ευρώπης (δεν θυμάμαι σε ποια), αν δεν έχεις καθισματάκι αυτοκινήτου δεν σε αφήνουν να φύγεις απο το μαιευτήριο και μάλιστα έρχονται μαζί σου στο πάρκινγκ για να το τσεκάρουν!!!

Στη Γερμανία!

Μάλιστα μας είπε μια χώρα της Ευρώπης (δεν θυμάμαι σε ποια), αν δεν έχεις καθισματάκι αυτοκινήτου δεν σε αφήνουν να φύγεις απο το μαιευτήριο και μάλιστα έρχονται μαζί σου στο πάρκινγκ για να το τσεκάρουν!!!

Στη Γερμανία!

Ναι :) Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που μας έδωσαν απο το νοσοκομείο στη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να έχεις μαζί σου για το μωρό γραφει "Ρουχα εξόδου και καθισμα αυτοκινήτου "!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Με το πορτ μπεμπε εβγαλα κ τους δυο απο το μαιευτηριο

κ αφου το δεσαμε για πιο σιγουρια καθησα κ εγω πισω μαζι τους.

Η διαδρομη δεν ηταν μεγαλη αλλα ειχα τοσο αγχος που προτιμησα

να ειμαι στο πισω καθισμα για πιο σιγουρια...

Πάντως όταν το πορτ μπεμπέ του καροτσιού είναι δεμένο με τους δικούς του ειδικούς ιμάντες στο αυτοκίνητο και επίσης το μωρό είναι δεμένο και μέσα στο πορτ μπεμπε με το δικό του ειδικό μαξιλαράκι, είναι πολύ πιο άνετα από το καρεκλάκι και εξίσου ασφαλές ... :lol: !!!

Kι εμείς αυτό χρησιμοποιήσαμε. Το πορτ μπεμπέ το είχαμε αγοράσει με το καρότσι και μετά με 12 ευρώ νομίζω αγοράσαμε το ειδικό kit που το δένει μέσα στο πορτ μεμπέ. έτσι το μετακινούσαμε μέχρι τους 4 μήνες και πήγαμε και πολύ μακρυνές διαδρομές χωρίς να κουραστεί, γιατί ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του οριζόντια και ασφαλής. Επειδή δεν το έχω δει να το έχουν πολλοί, αναρρωτιέμαι, δεν είναι άβολο να είναι κουλουριασμένο στο καθισματάκι του αυτοκινήτου? Εδώ στην αρχή, ούτε rilax δεν επιτρέπεται γιατι πρέπει να είναι εντελώς οριζόντιο το παιδί.

Το πορτ μπεμπέ μας είναι η navette της peg perego και το ειδικό κιτ με τους ιμάντες το παραγγείλαμε extra στο κατάστημα.

Είναι πολύ λίγα πάντως αυτά που το διαθέτουν, εμείς αρχικά είχαμε αποφασίσει για το trio του Quinni buzz αλλά ακυρώσαμε την παραγελία τελευταία στιγμή ακριβώς επειδή το πορτ μπεμπέ δεν είχε τελικά το κιτ με τους ειδικούς ιμάντες.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Πάντως όταν το πορτ μπεμπέ του καροτσιού είναι δεμένο με τους δικούς του ειδικούς ιμάντες στο αυτοκίνητο και επίσης το μωρό είναι δεμένο και μέσα στο πορτ μπεμπε με το δικό του ειδικό μαξιλαράκι, είναι πολύ πιο άνετα από το καρεκλάκι και εξίσου ασφαλές ... :lol: !!!

Kι εμείς αυτό χρησιμοποιήσαμε. Το πορτ μπεμπέ το είχαμε αγοράσει με το καρότσι και μετά με 12 ευρώ νομίζω αγοράσαμε το ειδικό kit που το δένει μέσα στο πορτ μεμπέ. έτσι το μετακινούσαμε μέχρι τους 4 μήνες και πήγαμε και πολύ μακρυνές διαδρομές χωρίς να κουραστεί, γιατί ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του οριζόντια και ασφαλής. Επειδή δεν το έχω δει να το έχουν πολλοί, αναρρωτιέμαι, δεν είναι άβολο να είναι κουλουριασμένο στο καθισματάκι του αυτοκινήτου? Εδώ στην αρχή, ούτε rilax δεν επιτρέπεται γιατι πρέπει να είναι εντελώς οριζόντιο το παιδί.

Δεν ξερω για τα καθισματακια που υπαρχουν στην Ελλαδα αλλα αυτα που υπαρχουν εδω τα παιδια δεν κουλουριαζουν μεσα. Για νεογεννητα εως και 10-11 μηνων το καθισμα μπαινει σε μια ειδικη βαση στο αυτοκινητο που ειναι δεμενο και εχει κλιση, ειναι δηλαδη σαν ξαπλωμενο, οχι τελειως ομως.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Όλα τα πορτ-μπεμπέ δένουν με υμάντες στο αυτοκίνητο?

Όχι δεν δένουν όλα, είναι πολύ λίγα αυτά που διαθέτουν τέτοιο σύστημα και πρέπει να το διευκρινήσεις αυτό ... και τους ιμάντες τους αγοράζεις extra όπως και το ειδικό μαξιλαράκι που δένει το μωρό μέσα στο πορτ μπεμπέ.

Απογοητεύτηκα... θεώρησα το πορτ-μπεμπέ που δένει στο αυτοκίνητο και με το μωρό την καλύτερη λύση για τους πρώτους 3 μήνες. Για μετά λογάριαζα να πάρω καθισματάκι 0+ 18 με ειδικό μαξιλαράκι για πολύ μωράκια. Επίσης θα με βόλευε αυτή η κατάσταση γιατί έχω δει στο Internet το νέο καρότσι της Perperego το Skate που το ίδιο το πορτ-μπεμπέ έχει ιμάντες γιατί μετατρέπεται σε κάθισμα καροτσιού για αργότερα... αλλά δεν βλέπω πουθενά να μπορεί να δέσει στο κάθισμα του αυτοκινήτου...κρίμα

Πάντως και εμένα η δικιά μου άποψη είναι ότι τα καθισματάκια αυτοκινήτου είνια άβολα για νεογέννητα, ακόμα και αυτά που είναι από 0+ και ας έχουν τη βάση με ειδική κλίση που λέει η Χρύσα, την έχουμε και εμείς για αύτο το λέω. Εμείς της είχαμε αγοράσει πρωτού ακόμα γεννηθεί μαζί με το καρότσι της και το πορτ μπεμπέ, το καθισματάκι αυτοκινήτου της peg perego το 0+ με σκοπό να την μετακινούμε με αυτό για τις κοντινές αποστάσεις. Εκτός του ότι το παιδί δεν βολευόταν καθόλου μέσα σε αυτό, όταν το έδειξα στον παιδίατρο μου απαγόρευσε να την ξαναβάλω μέσα σε αυτό πριν το πρώτο τρίμηνο ... το ίδιο και για το ριλάξ μου είπε, όχι πρωτού το μωρό γίνει τριών μηνών (και ας είχα αγοράσει αυτό που είναι για νεογέννητα που ξαπλώνει τελείως).

1aLup3.png

BtUIp3.png

Απογοητεύτηκα... θεώρησα το πορτ-μπεμπέ που δένει στο αυτοκίνητο και με το μωρό την καλύτερη λύση για τους πρώτους 3 μήνες. Για μετά λογάριαζα να πάρω καθισματάκι 0+ 18 με ειδικό μαξιλαράκι για πολύ μωράκια. Επίσης θα με βόλευε αυτή η κατάσταση γιατί έχω δει στο Internet το νέο καρότσι της Perperego το Skate που το ίδιο το πορτ-μπεμπέ έχει ιμάντες γιατί μετατρέπεται σε κάθισμα καροτσιού για αργότερα... αλλά δεν βλέπω πουθενά να μπορεί να δέσει στο κάθισμα του αυτοκινήτου...κρίμα

Σε καταλαβαίνω ... και εγώ είχα απογοητευτεί όταν ακυρώσαμε την παραγγελία του quinni μόνο και μόνο γιατί δεν είχε το κιτ με τους ιμάντες... μου φαινόταν πολύ περίεργο πως ένα τόσο ακριβό καρότσι να μην παρέχει αυτό το σύστημα ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εκτός του ότι το παιδί δεν βολευόταν καθόλου μέσα σε αυτό, όταν το έδειξα στον παιδίατρο μου απαγόρευσε να την ξαναβάλω μέσα σε αυτό πριν το πρώτο τρίμηνο ... το ίδιο και για το ριλάξ μου είπε, όχι πρωτού το μωρό γίνει τριών μηνών (και ας είχα αγοράσει αυτό που είναι για νεογέννητα που ξαπλώνει τελείως).

Δηλαδή τι σου είπε ότι μπορεί να πάθει;;;

Εκτός του ότι το παιδί δεν βολευόταν καθόλου μέσα σε αυτό, όταν το έδειξα στον παιδίατρο μου απαγόρευσε να την ξαναβάλω μέσα σε αυτό πριν το πρώτο τρίμηνο ... το ίδιο και για το ριλάξ μου είπε, όχι πρωτού το μωρό γίνει τριών μηνών (και ας είχα αγοράσει αυτό που είναι για νεογέννητα που ξαπλώνει τελείως).

Μου είπε ότι δεν είναι καλό για την σπονδυλική του στήλη να είναι σε κλίση πριν μπει στον τρίτο μήνα ... πρέπει να είναι τελείως ξαπλωτό ... τώρα δικαιο είχε ή άδικο δεν ξέρω ... εγώ τον άκουσα ... πάντως το έχω ακούσει απο πολλούς γιατρούς αυτό.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ ανεύθυνο να μεταφέρετε το μωρό μέσα στον αυτοκίνητο χωρίς να κάθεται σε ειδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου;

Κι ο γιατρός που λέει τέτοια επίσης ανεύθυνος...ένα φρενάρισμα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο...αυτό και μόνο φθάνει για να βάλω το μωρό μου σε κάθισμα αυτοκινήτου...

Και βάση Ευρωπαικής Ένωσης υποχρεωτικο :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ ανεύθυνο να μεταφέρετε το μωρό μέσα στον αυτοκίνητο χωρίς να κάθεται σε ειδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου;

Κι ο γιατρός που λέει τέτοια επίσης ανεύθυνος...ένα φρενάρισμα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο...αυτό και μόνο φθάνει για να βάλω το μωρό μου σε κάθισμα αυτοκινήτου...

Και βάση Ευρωπαικής Ένωσης υποχρεωτικο :wink:

Μάλλον δεν κατάλαβες .... δεν μου είπε κανένας γιατρός να το μεταφέρω στα χέρια ... ξαπλωμένο και δεμένο στο πορτ μπεμπέ του το μετέφερα :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μου είπε ότι δεν είναι καλό για την σπονδυλική του στήλη να είναι σε κλίση πριν μπει στον τρίτο μήνα ... πρέπει να είναι τελείως ξαπλωτό ... τώρα δικαιο είχε ή άδικο δεν ξέρω ... εγώ τον άκουσα ... πάντως το έχω ακούσει απο πολλούς γιατρούς αυτό.

Ναι το έχω ακούσει και εγώ αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να παθει, συγκεκριμένα δλδ. Σε ρωτάω γιατί εμένα η δικιά μου μας είχε πει να τον βάλουμε στο ριλάξ από 20 ημερών για να ανακουφίζεται από τους κολικούς και όντως , μόνο εκεί τον έπαιρνε ο ύπνος (εκτός από αγκαλιά ).

Δεν βλεπω να μας έμεινε κανένα κουσούρι αλλά έτσι κι αλλιώς είμαστε ακόμα στη φάση που σερνόμαστε σαν τα σαυράκια :)

Κοριτσια δεν ξερω για το συγκεκριμενο γιατρο αλλα αν το καρεκλακι αυτοκινητου ειναι στις προδιαγραφες τις ευρωπαικης ενωσης δεν τιθεται κανενα θεμα.

Προσεξτε αν τα πορτ μπεμπε ειναι φτιαγμενα με αυτες τις προδιαγραφες.

Ειχα τη δυνατοητα να αγορασω απο αμερικη καρεκλακι αλλα δεν το εκανα γιατι το συγκεκριμενο που ηθελα ναι μεν ηταν οκ για την αμερικη αλλα οχι για τον καναδα. Ο καναδας εχει αλλους νομους και αλλες προδιαγραφες επομενως το συγκεκριμενο καρεκλακι δεν πληρουσε τα θεματα ασφαλειας του καναδα. Δεν ξερω αν σας εδωσα να καταλαβετε η αν σας μπερδεψα.

Οσον αφορα για το ξαπλα, στο καρεκλακι το παιδι εχει την ιδια ακριβως σταση οπως οταν το κραταμε οταν το θηλαζουμε η του δινουμε το μπιμπερο του. Ο σκοπος δεν ειναι να ειναι δεμενο αλλα να ειναι δεμενο σωστα. Κοιταζοντας το πισω παρ μπριζ ελλατωνονται παρα πολυ οι πιθανοτητες να παθει κατι το παιδι σε ενα τρακαρισμα. Ξαπλωμενο ομως στο πορτ μπεμπε δεν ξερω. Πως κοιταει το παιδι. Μπροστα? Πισω? Πλαι?

Απλα σας γραφω οσα εχω διαβασει και οσα μου εχουν πει οι γιατροι εδω συμφωνα απο μελετες και στατιστικες.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...