Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συζυγος-Γυναικα-Εργαζομενη-Νοικοκυρα-Μητερα

φιλιτσα

Recommended Posts

Δεν είπα να μην προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος σε όποιο τομέα θεωρείς εσύ ότι θα πρέπει να γίνεις καλλίτερος ή έχει προτεραιότητα για σένα άλλα δεν νομίζω ότι θα είμαστε εκτός συναγωνισμού κοίτα γύρω σου ........ο κόσμος είναι γεμάτος από συνηθισμένες γυναίκες που οι περισσότερες από αυτές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) προσπαθούν ενοχικά να γίνουν ΤΕΛΕΙΕΣ και τότε πέφτουμε στην παγίδα να θεωρούμε αποτυχημένο τον εαυτό μας γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρνουμε σε ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ:?

Το βλέπουμε κι'αυτό αλλά βλέπουμε και κάποιες (μεγάλη μερίδα) που δεν ασχολούνται με το σπίτι τους επειδή εργάζονται, πετάνε τα παιδιά τους δεξιά κι' αριστερά για να βγουν έξω ή για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κτλ. Ξέρεις πόσες απ'αυτές βλέπω κάθε μέρα? Ξέρεις πόσες αποφασίζουν έτσι απλά και απενοχοποιημένα να τα μαζέψουν και να φύγουν από την έγγγαμη ζωή γιατί τους κούρασε το παραμύθι της οικογένειας? Είναι θέμα δικό μας πως θα καθορίσουμε τις ζωές μας και πόσο θα μας επηρεάσουν η τηλεόραση και τα περιοδικά. Προσωπικά ναι θα ήθελα να είμαι η τέλεια μανούλα, να είναι και το σπίτι μου πάντα πεντακάθαρο χωρίς πιάτα στο νεροχύτη και χωρίς άπλυτα και ασιδέρωτα ρούχα, και να είμαι γκομενάρα κάθε μέρα, κομμωτηριασμένη, μακιγιαρισμένη και αρωματισμένη και να κάνω και σεξ κάθε βράδυ ακούραστα μετά που θα έχουμε φάει βραδυνό υπό το φως των κεριών, το οποίο θα έχω εγώ μαγειρέψει και να μην έχω αφήσει και άπλυτα στον πάγκο της κουζίνας. Να τα καταφέρω είναι αδύνατον, κουράστηκα μόνο να τα σκέφτομαι. Αν κάποια κάνει λίγο απ'όλα κάθε μέρα ή σκοτώνεται μια μέρα να τα κάνει όλα και τις υπόλοιπες κάθεται είναι θέμα επιλογών. Είναι στη φύση μας όμως να προσπαθούμε για το τέλειο σε ότιδήποτε καταπιαστουμε. Το θέμα είναι να μην μας γίνεται εμμονή και να μην μας προσθέτει άγχος το πιάτο στο νεροχύτη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το βλέπουμε κι'αυτό αλλά βλέπουμε και κάποιες (μεγάλη μερίδα) που δεν ασχολούνται με το σπίτι τους επειδή εργάζονται, πετάνε τα παιδιά τους δεξιά κι' αριστερά για να βγουν έξω ή για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κτλ. Ξέρεις πόσες απ'αυτές βλέπω κάθε μέρα? Ξέρεις πόσες αποφασίζουν έτσι απλά και απενοχοποιημένα να τα μαζέψουν και να φύγουν από την έγγγαμη ζωή γιατί τους κούρασε το παραμύθι της οικογένειας? Είναι θέμα δικό μας πως θα καθορίσουμε τις ζωές μας και πόσο θα μας επηρεάσουν η τηλεόραση και τα περιοδικά. Προσωπικά ναι θα ήθελα να είμαι η τέλεια μανούλα, να είναι και το σπίτι μου πάντα πεντακάθαρο χωρίς πιάτα στο νεροχύτη και χωρίς άπλυτα και ασιδέρωτα ρούχα, και να είμαι γκομενάρα κάθε μέρα, κομμωτηριασμένη, μακιγιαρισμένη και αρωματισμένη και να κάνω και σεξ κάθε βράδυ ακούραστα μετά που θα έχουμε φάει βραδυνό υπό το φως των κεριών, το οποίο θα έχω εγώ μαγειρέψει και να μην έχω αφήσει και άπλυτα στον πάγκο της κουζίνας. Να τα καταφέρω είναι αδύνατον, κουράστηκα μόνο να τα σκέφτομαι. Αν κάποια κάνει λίγο απ'όλα κάθε μέρα ή σκοτώνεται μια μέρα να τα κάνει όλα και τις υπόλοιπες κάθεται είναι θέμα επιλογών.

Συμφωνώ απολόλυτα σε αυτά που γράφεις

Είναι στη φύση μας όμως να προσπαθούμε για το τέλειο σε ότιδήποτε καταπιαστουμε. Το θέμα είναι να μην μας γίνεται εμμονή και να μην μας προσθέτει άγχος το πιάτο στο νεροχύτη.

Εδώ όμως είναι που αναρωτιέμαι είναι τελικά στην φύση μας η τελειομανία (καταγεγραμμένο βρε παιδί μου στο DNA ) ή είναι κάτι που τελικά "μαθαίνουμε" να περιμένουμε από τον εαυτό μας γιατί έτσι μας "έχουν μάθει" γιατί αυτό περιμένουν από εμάς??

Εγω νομιζω πως στη φυση μας ειναι το "Θελω να τους φροντιζω, την οικογένεια μου" αλλα το "Θελω να τα κανω ολα τελεια, σπιτι, σχεση, μανουλα , συγγενεις δουλεια " αυτο νομιζω πως μας το εμαθαν οι καιροι , οι μαμάδες μας, οι γιαγιάδες κτλπ....

Παρατήρηση της γιαγιάς μου (ειχα βγει για καφε με την μπεμπα μου και την κολλητη μου) με παιρνει στο κινητο.

-Που εισαι κοριτσι μου?

-Εξω γιαγια μου για καφε με την μικρη

-Α....φαγητο στον αντρα σου αφησες????

Καλή ερώτηση όπως το θέτεις. Νομίζω είναι συνδυασμός. Βλέπουμε παιδιά με καλή ανατροφή που όταν παντρευτούν δεν τους καίγεται καρφάκι για τίποτα και βλέπουμε και το αντίθετο: Παιδιά που ποτέ κανείς δεν τα δίδαξε κάτι και προσπαθούν όσο το δυνατόν να γίνουν καλές μανάδες / σύζυγοι / νοικοκυρές και όλα τα συναφή. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα πιθανά το οποίο καλιεργείται και από την οικογένεια (δηλ. σου το επιβάλλουν από μικρή ηλικία στο σχολείο - όταν το 8/10 είναι λίγο και προσπάθησε ακόμα λίγο για το άριστα), από τα media όπως πολύ σωστά αναφέρεις που αφήνουμε να μας επηρεάζουν, από τις δικές μας εμμονές γιατί κακά τα ψέμματα αφού παντρευτούμε και κάνουμε οικογλενεια ζούμε καθημερινά στο δικό μας μικρόκοσμο του τι θα φάμε σήμερα και πότε θα βάλω πλυντήριο, πότε θα σιδερώσω κλπ.

Κάποιες τα καταφέρνουν και επιβιώνουν με όλες αυτές τις πιέσεις και τα πρότυπα (να μιλήσω για μένα? Αν δεν έχω κάτι για το οποίο συνεχώς να προσπαθώ δεν νιώθω καλά, πες το ψυχαναγκασμό πες το ότι θες και στην προκειμένη είναι η οικογένια μου και προσπαθώ για αυτή) και είναι και κάποιες που κλατάρουν και τα μαζεύουν και φεύγουν. Μαγκιά το ένα μαγκιά και το άλλο - το θέμα επιλογών που λέγαμε...

Παρατήρηση της γιαγιάς μου (ειχα βγει για καφε με την μπεμπα μου και την κολλητη μου) με παιρνει στο κινητο.

-Που εισαι κοριτσι μου?

-Εξω γιαγια μου για καφε με την μικρη

-Α....φαγητο στον αντρα σου αφησες????

Κλασικότατο!! Ή το άλλο? Τις δουλειές σου τις τελείωσες και τρέχεις με τις φιλενάδες? Και αν πεις ναι τις τελείωσα θα ακούσεις: Το παιδί δεν είναι για να το τρέχεις στις καφετέριες. Αντί να κάτσεις να μεγαλώσεις το παιδί σου τρέχεις για καφέ.

Διαφημίσεις

Θεωρω οτι ειναι στην γυναικεια φυση η ταση της δοτικοτητας. Απο αυτην προκυπτει και η τελειομανια που μας κατακλιζει. Θελουμε να προσφερουμε οσο το δυνατο (και το αδυνατο) στους ανθρωπους μας. Θελουμε να τα εχουν ολα ετοιμα οταν θα τα χρειαστουν. Να μην τους λειψει τιποτα και φυσικα να μην τους δωσουμε την αφορμη να μας βρουν κουσουρι. Κι εκει τα σκ@τωνουμε. Κουραζομεστε γιατι δεν ειναι δυνατο να τα προλαβουμε ολα και χωρις κοστος. Καποιος τομεας θα αδικηθει. Καποιο ατομο θα βρει κουσουρι. Κατι δεν θα αρεσει στα δικα μας ματια. Συνεπως, φταιμε. Φταιμε εμεις που απαιτουμε πολλα απο τον ιδιο μας τον εαυτο. Φταιμε εμεις που δεν φορτωνουμε στον"κοκορα" οτι μας αγχωνει. Φταιμε εμεις που πιστευουμε πως μονο εμεις θα το κανουμε σωστα. Φταιμε εμεις που αναλαμβανουμε υποχρεωσεις απαλλασοντας τον συντροφο.

Δεν υπαρχουν στο σπιτι γυναικειες δουλειες σημερα. Η γυναικα εργαζεται εξω. Και ο αντρας επισης. Αρα, οταν σχολανε απο τις δουλειες τους, μαζι πρεπει να μοιρασουν τις δουλειες του σπιτιου καθως και την ανατροφη και φροντιδα των παιδιων, και τον τυχον ελευθερο χρονο τους να τον αφιερωνουν σε πραγματα ουσιαστικα για την σχεση τους αλλα και την ισορροπια της ψυχης τους.

Τα χρονια που περασαν εγιναν μεγαλες ανατροπες, στη θεση της γυναικας. Καλη η ισοτητα αλλα εμεις το μονο που κερδισαμε ειναι μια θεση σε χωρους εργασιας που ηταν αντροκρατουμενη. Και μετα?

Στα 3 οκταωρα που εχει το 24ωρο ποσες βαρδιες κανει η γυναικα??????

Θεωρω οτι ειναι στην γυναικεια φυση η ταση της δοτικοτητας. Απο αυτην προκυπτει και η τελειομανια που μας κατακλιζει. Θελουμε να προσφερουμε οσο το δυνατο (και το αδυνατο) στους ανθρωπους μας. Θελουμε να τα εχουν ολα ετοιμα οταν θα τα χρειαστουν. Να μην τους λειψει τιποτα και φυσικα να μην τους δωσουμε την αφορμη να μας βρουν κουσουρι. Κι εκει τα σκ@τωνουμε. Κουραζομεστε γιατι δεν ειναι δυνατο να τα προλαβουμε ολα και χωρις κοστος. Καποιος τομεας θα αδικηθει. Καποιο ατομο θα βρει κουσουρι. Κατι δεν θα αρεσει στα δικα μας ματια. Συνεπως, φταιμε. Φταιμε εμεις που απαιτουμε πολλα απο τον ιδιο μας τον εαυτο. Φταιμε εμεις που δεν φορτωνουμε στον"κοκορα" οτι μας αγχωνει. Φταιμε εμεις που πιστευουμε πως μονο εμεις θα το κανουμε σωστα. Φταιμε εμεις που αναλαμβανουμε υποχρεωσεις απαλλασοντας τον συντροφο.

Δεν υπαρχουν στο σπιτι γυναικειες δουλειες σημερα. Η γυναικα εργαζεται εξω. Και ο αντρας επισης. Αρα, οταν σχολανε απο τις δουλειες τους, μαζι πρεπει να μοιρασουν τις δουλειες του σπιτιου καθως και την ανατροφη και φροντιδα των παιδιων, και τον τυχον ελευθερο χρονο τους να τον αφιερωνουν σε πραγματα ουσιαστικα για την σχεση τους αλλα και την ισορροπια της ψυχης τους.

Έτσι, έτσι!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Κι εδω θα αναφερω κατι που διαβασα ...καπου... και συμφωνω απολυτα.

<<Οποιος θελει να κανει κατι ψαχνει τροπους. Οποιος δεν θελει να κανει κατι βρισκει αιτιες>>

ΦΟΒΕΡΟ!!! Πρεπει να το πω μια μερα στον καλο μου γιατι καμμια φορα οταν του λεω "μπορεις να κανεις αυτο (πχ να κοιμησεις το μωρο)?" μου λεει μπαρουφες του τυπου "εσυ φταις που δεν κοιμαται ευκολα, το εμαθες στο νανουρισμα"....ΠΑΝΤΑ εχει μια δικαιολογια για να μην κανει πολλα πραγματα.

Η αληθεια ειναι οτι παντρευτηκα τον αντρα μου διοτι ειναι πολυ γλυκος και περιμενα να μοιραζομαστε ολες τις ευθυνες του σπιτιου. Μεχρι ενα σημειο ΟΚ, ειχαμε καποιες διαφωνιες, πηραμε καθαριστρια βρηκαμε μια ισορροπια, μεχρι που ηρθε το παιδι. Ξαφνικα εγω πρεπει να ειμαι ολα οσα αναφερατε συν...θηλαζουσα μαμα, να μην κοιμαμαι ολο το βραδυ -μια και εγω φταιω που ξυπναει το μωρο βεβαια- α! Και να μην ξεχασω! ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ!!! :lol:

Να βρασω....και τα 18 πτυχια μου, τις 8 ξενες γλωσσες και τον μεγαλο μισθο μου....ολα στο ψυγειο!

ΦΟΒΕΡΟ!!! Πρεπει να το πω μια μερα στον καλο μου γιατι ΚΑΘΕ φορα που του λεω "μπορεις να κανεις αυτο (πχ να κοιμησεις το μωρο)?" μου λεει μπαρουφες του τυπου "εσυ φταις που δεν κοιμαται ευκολα, το εμαθες στο νανουρισμα"....ΠΑΝΤΑ εχει μια δικαιολογια για να μην κανει πολλα πραγματα.

Η αληθεια ειναι οτι παντρευτηκα τον αντρα μου διοτι ειναι πολυ γλυκος και περιμενα να μοιραζομαστε ολες τις ευθυνες του σπιτιου. Μεχρι ενα σημειο ΟΚ, ειχαμε καποιες διαφωνιες, πηραμε καθαριστρια βρηκαμε μια ισορροπια, μεχρι που ηρθε το παιδι. Ξαφνικα εγω πρεπει να ειμαι ολα οσα αναφερατε συν...θηλαζουσα μαμα, να μην κοιμαμαι ολο το βραδυ -μια και εγω φταιω που ξυπναει το μωρο βεβαια- α! Και να μην ξεχασω! ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ!!! :lol:

Να βρασω....και τα 18 πτυχια μου, τις 8 ξενες γλωσσες και τον μεγαλο μισθο μου....ολα στο ψυγειο!

:D:D:D:D ¨οπως θα έχετε καταλάβει όλοι οι αγαπημένοι μας σύζυγοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι ίδιοι!!!!!!

Έτσι τους έχουν μάθει;;βαριούνται;;ποιός ξέρει!!!!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δίνουν την αίσθηση ότι "δεν βλέπουν", δηλαδή: τα σκουπίδια είναι γεμάτα,δεν χωράει τίποτα άλλο μέσα, δεν πρέπει κάποιος να βγάλει τη σακουλίτσα και να βάλει άλλη,εεεε;;;;;

ψίχουλα....δεν τα βλέπουν;;;;;;

ποτήρια παντού, δεν τα βλέπουν;;;έστω να τα βάλουν στο νεροχύτη;;;

Γι' αυτο σας λέω, μήπως πρέπει 1 φορά να κάνουμε και εμείς το ίδιο- δηλαδή να μην δουμε;;

Είναι δύσκολο-αλλά αναρωτιέμαι εάν το κάναμε 1 φορά τί θα γινόταν:roll::rolleyes::lol:;;;;;:shock:

Ο σύζυγος εργάζεται 9 το πρωί με 12 το βράδυ σε συνεργείο αυτοκινήτων Δευτέρα-Σάββατο.Εγώ δουλεύω 15 μέρες το μήνα.Δουλειές της Κυριακής:να ξεβουλώσεις το βρυσάκι στην αυλή,να αλλάξεις το μηχανισμό στο ντουλάπι της κουζίνας,να μαζέψεις τα δαμάσκηνα από το δέντρο,να βάλεις παλούκια στιε ντοματιές,να κουρέψεις το γκαζόν και τα ανάψεις κάρβουνα γιατί θα έρθουν οι γονείς σου για φαγητό.Τα έκανε όλα αγόγγυστα!!!:shock:Εγώ γιατί τσατίστηκα όταν ο μικρός χ!#@$στηκε και τον έστειλε να τον αλλάξω με τη δικαιολογία ότι εγώ έχω πάρει το κολάι και αυτός είχε ξεχάσει πώς γίνεται;!Μήπως είμαι γαιδούρα;Ε;

url]

url]

Διαφημίσεις

ναι συμφωνω αλλα εγω πιστευω κρυβεται κατι πιο βαθυ πίσω απ όλα αυτα

Πάντα θα εχουν παραπονα , θέλουν να ειναι αυτοι το κεντρο του κόσμου ???

δεν μπορω να καταλαβω , αραγε αγαπουν τα παιδια όπως εμεις ?????

κανεις δεν αγαπαει τα παιδια μας οπως εμεις

ουτε οι πατεραδες τους εγω αυτο βλεπω

:D:D:D:D ¨οπως θα έχετε καταλάβει όλοι οι αγαπημένοι μας σύζυγοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι ίδιοι!!!!!!

Έτσι τους έχουν μάθει;;βαριούνται;;ποιός ξέρει!!!!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δίνουν την αίσθηση ότι "δεν βλέπουν", δηλαδή: τα σκουπίδια είναι γεμάτα,δεν χωράει τίποτα άλλο μέσα, δεν πρέπει κάποιος να βγάλει τη σακουλίτσα και να βάλει άλλη,εεεε;;;;;

ψίχουλα....δεν τα βλέπουν;;;;;;

ποτήρια παντού, δεν τα βλέπουν;;;έστω να τα βάλουν στο νεροχύτη;;;

Γι' αυτο σας λέω, μήπως πρέπει 1 φορά να κάνουμε και εμείς το ίδιο- δηλαδή να μην δουμε;;

Είναι δύσκολο-αλλά αναρωτιέμαι εάν το κάναμε 1 φορά τί θα γινόταν:roll::rolleyes::lol:;;;;;:shock:

Αχ, αυτα τα ματια μας, που τα βλεπουν ολα!!!! Ακοσυτε τι επαθα. Κανω γενικη στο σπιτι, και στο παιδικο ο γιος μου εχει σοβουριασει ενα σωρο με μια φορα φορεμενα ρουχα επανω στην καρεκλα του γραφειου του. Λοιπον τελειωνω το σφουγγαρισμα και βγαινοντας απο τω δωματιο, βλεπω...... ολα τα ρουχα να κατρακυλουν απο την καρεκλα και να πεφτουν κατω. Μαντεψτε τι εκανα.

Τα μουντζωσα, γυρισα το κεφαλι, εκλεισα την πορτα και εφυγα.

Χαχαχαχαχα . Το ευχαριστηθηκα.

Αρα, τι θελουμε και τα βλεπουμε ολοα?????

Ο σύζυγος εργάζεται 9 το πρωί με 12 το βράδυ σε συνεργείο αυτοκινήτων Δευτέρα-Σάββατο.Εγώ δουλεύω 15 μέρες το μήνα.Δουλειές της Κυριακής:να ξεβουλώσεις το βρυσάκι στην αυλή,να αλλάξεις το μηχανισμό στο ντουλάπι της κουζίνας,να μαζέψεις τα δαμάσκηνα από το δέντρο,να βάλεις παλούκια στιε ντοματιές,να κουρέψεις το γκαζόν και τα ανάψεις κάρβουνα γιατί θα έρθουν οι γονείς σου για φαγητό.Τα έκανε όλα αγόγγυστα!!!:shock:Εγώ γιατί τσατίστηκα όταν ο μικρός χ!#@$στηκε και τον έστειλε να τον αλλάξω με τη δικαιολογία ότι εγώ έχω πάρει το κολάι και αυτός είχε ξεχάσει πώς γίνεται;!Μήπως είμαι γαιδούρα;Ε;

Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ. Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες.

Την επομενη Κυριακη να του δωσεις ... ΡΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...