Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

To hazard score που βγάζει στο πλάι τι σημαίνει ??

Δηλαδή όσο πιο πολλούς πόντους έχει

σημαίνει οτι τόσο πιο επικίνδυνο είναι ??

Όσο πιο ψηλή η βαθμολογία τόσο πιο επικίνδυνη το προιόν

Αν δεις τα χωρίζει σε πράσινα, κίτρινα και κόκκινα

Μάλιστα αναφέρει και κάθε προιόν με τι σχετίζεται δηλαδή αν είναι αλλεργιογόνο, καρκινογόνο κλπ

Λάθος εννοούσα κάθε συστατικό όχι κάθε προιον

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nα κάνω λοιπόν την ερώτηση κρίσεως

ωσαν άπιστος Θωμάς:

Η αξιολόγηση είναι αντικειμενική άραγε?.....

....ή κρύβονται συμφέροντα απο πίσω?

(πχ να έχει πληρώσει καλά μια εταιρεία αυτο το site για να πρωωθεί τα προιόντα του....)

Το έχετε ψάξει αυτό ?

Nα κάνω λοιπόν την ερώτηση κρίσεως

ωσαν άπιστος Θωμάς:

Η αξιολόγηση είναι αντικειμενική άραγε?.....

....ή κρύβονται συμφέροντα απο πίσω?

(πχ να έχει πληρώσει καλά μια εταιρεία αυτο το site για να πρωωθεί τα προιόντα του....)

Το έχετε ψάξει αυτό ?

Εγώ πάντως δεν εμπλέκομαι σε τέτοια συζήτηση! Αν θες μπορείς να ψάξεις από μόνη σου την αξιοπιστία του οργανισμού αυτού, με κουράζει η ελληνική νοοτροπία της αμφισβήτησης των πάντων!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εγώ πάντως δεν εμπλέκομαι σε τέτοια συζήτηση! Αν θες μπορείς να ψάξεις από μόνη σου την αξιοπιστία του οργανισμού αυτού, με κουράζει η ελληνική νοοτροπία της αμφισβήτησης των πάντων!

Mπρος στον βωμό του κέρδους

εγώ προσωπικά θέλω να τα ψάχνω τα πράγματα μέχρι βάθους!!!

Και ύστερα απο αυτό που περάσαμε με τον εμβόλιο του Η1Ν1

που δεν διστάσανε κάποιοι να παίξουν με την ανθρώπινη υγεία

όλα τα υποψιάζομαι πλέον!......

Αλλά απο την απάντησή σου καταλαβαίνω οτι το έχεις ψάξει

(και αυτό!)

οπότε θα σε εμπιστευτώ....;)

Αλλά απο την απάντησή σου καταλαβαίνω οτι το έχεις ψάξει

(και αυτό!)

οπότε θα σε εμπιστευτώ....;)

Αν πρόσεξες ποτέ δεν προτείνω κάτι που δεν έχω ψάξει πολύ! :wink:

Αν δεν είμαι σίγουρη τότε το αναφέρω, όπως με τη χέννα πχ που έγραψα ότι κάτι διάβασα αλλά δεν έδωσα μεγάλη προσοχή για να σου απαντήσω με σιγουριά!

Διαφημίσεις

Αν πρόσεξες ποτέ δεν προτείνω κάτι που δεν έχω ψάξει πολύ! :wink:

Αν δεν είμαι σίγουρη τότε το αναφέρω, όπως με τη χέννα πχ που έγραψα ότι κάτι διάβασα αλλά δεν έδωσα μεγάλη προσοχή για να σου απαντήσω με σιγουριά!

Μπήκα να δω τι λέει για τις βαφές μαλλιών και έχεις ως χαμηλού κινδύνου τις βαφές χένας!! :D

Υψηλού κινδύνου είδες ποιές έχει ??

Το κόκκινο σου βγάζει μάτι!!! Καρκινογόνα, αλλεργιογόνα στο φουλ!!!

εχμ συγνωμη....και μη βαρεσετε κατευθειαν...για πειτε...που πως με ποιο τροπο κλπ μπορω να διαβασω να μαθω κλπ περι ολο αυτου του σκηνικου με τα βιολογικα προϊοντα,κλπκλπ

εγω το μονο που κανω ειναι το ξυδι,τα πανακια αυτα τα μικροπως τα ειπατε δε θυμαμαι..και μη μου τη πεσετε πως ζεις ετσι....απλα δεν κατεχω ακομη το αθλημα...για πειτε που μαθαινει κανεις ???ειμαι επιφυλακτικη γιατι δε ξερω εαν παω σε βιολογικαδικο (ειδικα εδω στη περιοχη ) εαν αυτα που θα μου δωσουνε ειναι οντως....και επειδη κοστιζουν χρυσαφι.....θελω πρωτα να ενημερωθω....ποιες πρωτες κινησεις προτεινεται??

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εχμ συγνωμη....και μη βαρεσετε κατευθειαν...για πειτε...που πως με ποιο τροπο κλπ μπορω να διαβασω να μαθω κλπ περι ολο αυτου του σκηνικου με τα βιολογικα προϊοντα,κλπκλπ

εγω το μονο που κανω ειναι το ξυδι,τα πανακια αυτα τα μικροπως τα ειπατε δε θυμαμαι..και μη μου τη πεσετε πως ζεις ετσι....απλα δεν κατεχω ακομη το αθλημα...για πειτε που μαθαινει κανεις ???ειμαι επιφυλακτικη γιατι δε ξερω εαν παω σε βιολογικαδικο (ειδικα εδω στη περιοχη ) εαν αυτα που θα μου δωσουνε ειναι οντως....και επειδη κοστιζουν χρυσαφι.....θελω πρωτα να ενημερωθω....ποιες πρωτες κινησεις προτεινεται??

Κι εγώ μην νομίζεις τώρα αρχίζω να ασχολούμαι με το άθλημα...

Δες εδω http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1574112&postcount=97

Κι ο γιος μου κάνει εξανθήματα από τα τσιμπήματα. Εδώ πήγαμε διακοπές το Πάσχα και τον τσίμπησαν τρεις φορές στο πρόσωπο και ακόμη έχει έντονα σημαδάκια!

Που να δεις ο δικός μου πως γίνεται....ρωτάνε όλοι με τρόμο...τι έχει το παιδί....αυτό που έλυσε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ήταν τα αυτοκόλλητα σιτρονέλας του κορρέ. Πέρσυ του έβαζα 2 πάνω στην πάνα και ήταν οκ. Φέτος που δεν έχουμε πάνα...θα το κολλάμε στο βρακάκι :)

Rosie ευχαριστώ για το link με τα βερνίκια

Διαφημίσεις

Rosie γνωρίζεις καθόλου τα fresh-line?

(υπάρχει μαγαζί στον Πειραιά)

http://www.freshline.gr

Θα σ' απογοητεύσω, αλλά κάθε άλλο παρά φυσικά είναι...

Για τα Neal's Yard έβαλε μια κοπέλα ένα λινκ σ' άλλο τόπικ (μόνο τα παιδικά και της εγκυμοσύνης είναι) αλλά οι τιμές είναι πάρα πολύ ψηλές:

http://www.perithilasmou.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=54

Θα σ' απογοητεύσω, αλλά κάθε άλλο παρά φυσικά είναι...

:-( :-( :-(

Είναι αυτό που λες οτι επειδή βάζουν κάποια φυτικά συστατικά μέσα

βαφτίζονται ως "φυσικά" καλλυντικά.

Το μόνο καλό είναι οτι δεν χρησιμοποιούν κάποια χημικά

που είναι καρα-τσεκαρισμένα επικίνδυνα

το γράφει κάτω-κάτω στο site τους.

(το λέω σε σχέση πάντα με τα κοινά-χημικά καλλυντικά του εμπορίου)

Ούτε κι εγώ βάζω, αλλά συνηθίζω μέσα-μέσα αρωματικά body balm ή αποσμητικά (φυσικά με αιθέρια έλαια, αυτά του Neal's Yard έχουνε καταπληκτικό λεπτό άρωμα) οπότε ένα άρωμα θα ήτανε περιττό.

Αν σου αρέσει το γιασεμί ή το τριαντάφυλλο μπορείς να πάρεις αιθέρια έλαια (είναι ακριβά αλλά μια-δυο σταγόνες αρκούν) και να τα χρησιμοποιείς σαν άρωμα.

Ούτε κι εγώ βάζω, αλλά συνηθίζω μέσα-μέσα αρωματικά body balm ή αποσμητικά (φυσικά με αιθέρια έλαια, αυτά του Neal's Yard έχουνε καταπληκτικό λεπτό άρωμα) οπότε ένα άρωμα θα ήτανε περιττό.

Αν σου αρέσει το γιασεμί ή το τριαντάφυλλο μπορείς να πάρεις αιθέρια έλαια (είναι ακριβά αλλά μια-δυο σταγόνες αρκούν) και να τα χρησιμοποιείς σαν άρωμα.

ωπα αυτο με το γιασεμι κλπ...αυτα τα αιθερια που τα βρισκουμε???γιατι δεν αντεχω πανω μου αρωμα....βγαζω καντηλες οποτε δε φοραω...ενα ελαιο που μου ειχανε φερει απο αιγυπτο μονο που εκανε πανω μου και ητανε καταπληκτικο αλλα εδω δε μπορω φυσικα να το βρω....και δε ξερω κανεναν να του το παω να μου φτιαξει τετοιο ιδιο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Αιθέριο έλαιο γιασεμιού έχει η Αpivita, θα το βρεις σ' όλα τα μεγάλα φαρμακεία.

Ξέχασα ν' αναφέρω ότι και η Sanoflore έχει πολύ ωραία απαλά αρωματάκια, πάλι υπάρχουν στα μεγάλα φαρμακεία.

Καλημέρα μανούλες

Θέλω επίσης να αναφέρω την σειρά μακιγιάζ NVEY δεν την έχω ψάξει πολύ όμως τα διαφημιζουν σαν πιστοποιημένη βιολογική σειρά μακιγιάζ. Θέλω να το ερευνήσω πιο πολύ

Τα naturado έχουν μάσκαρα, μέικ απ και λιπ γκλος. Τα συστατικά τους που έχω κοιτάξει δεν είναι τόσο αθώα όσο της NVEY

Τα lavera τα ανέφερα έχουν και αυτά μακιγιάζ

Επίσης ο γιος μου κοντεύει τα τρία. Μέχρι στιγμής του πλένω τα δοντάκια με σκέτο νερό και μία οδοντόβουρτσα αυτή που μπαίνει στο δάχτυλο της mothercare. Εχω δει αυτές τις οδοντόβουρτες στο eco family http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&mode=search&subcats=Y&type=extended&avail=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&q=%EF%E4%EF%ED%F4%FC%E2%EF%F5%F1%F4%F3%E1&cid=0 αλλα δεν μου πολυαρέσουν. Έχετε άποψη για τις οδοντόκρεμες που δεν ξεβγάζονται και υποτίθεται είναι ακίνδυνες εφόσον τις τρώει το παιδί στην ουσία

Τις κρέμες bioplasis δεν τις εμπιστεύομαι τις έχω δοκιμάσει στο παρελθόν

Τώρα βάζω μία κρέμα της rosalia

Αντηλιακό μου πρότεινε η κοπέλα από το βιολογικάδικο που ψωνίζω μία της Henry Tianus θα ψάξω να δω και θα ενημερώσω

FXWyp3.png

Δηλαδή τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

απευθείας στο δέρμα σου;

(είχα την εντύπωση οτι πρέπει να τα αραιώνεις πρώτα...)

Τα lavera τα ανέφερα έχουν και αυτά μακιγιάζ

Τα lavera δηλαδή τα προτείνετε;

(Tα βάζω στο λινκ για να τα τσεκάρω και δεν μπορώ να τα βρω)

Eνδιαφέρομαι να μάθω για το gel μαλλιών της lavera

που πήρα απο το ecofamily

εαν είναι όντως καλό...

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30260

Επίσης ο γιος μου κοντεύει τα τρία. Μέχρι στιγμής του πλένω τα δοντάκια με σκέτο νερό και μία οδοντόβουρτσα αυτή που μπαίνει στο δάχτυλο της mothercare.

Kι εγώ δεν της τα πλένω με οδοντόκρεμα.

Μόνο με την οδοντόβουρτσα της τα βουρτσίζω.

Όταν μεγαλώσει και μάθει να φτύνει θα της αρχίσω τις παιδικές.

Όσο και να λένε οτι είναι ακινδύνες την χημικούρα τους την έχουν....

Το τριαντάφυλλο και το γιασεμί πωλούνται αραιωμένα (5% ή 10% dilution) γιατί είναι πανάκριβα.

Το τζελ της Lavera χρησιμοποιεί ο άντρας μου εδώ και χρόνια, αρκετά καλό.

Ο γιος μου δεν θέλει να πλένει τα δοντάκια του και δεν τον πιέζω. Αλλά καλή οδοντόπαστα είναι αυτή της καλέντουλας της Weleda.

Τελευταία πήρα κάποια είδη μακιγιάζ από την Αγγλία, Dr. Hauschka.

Υπάρχουν κι εδώ στο Άττικα.

Αλλά δεν βάζω και πολλά πολλά ειδικά τώρα που δεν πάω δουλειά, οπότε μου κρατάνε κάτι χρόνια.

Rosie

Τι πρέπει να κοιτάζω στα βιολογικά τρόφιμα για να καταλάβω οτι είναι όντως καλά;...

...κάποια συγκεκριμένη πιστοποίηση;

έχω μία φίλη που δουλεύει σε οργανισμό πιστοποίησης και μου είπε να κοιτάω πάντα να έχει το προιον 2 πιστοποιήσεις, μία από ιδιωτικό φορέα και μία από κρατικό.

rQGhp3.png

(μια και ανέφερες τον Μανδραγόρα πιο πάνω έχει πολύ ωραία βιολογικά όσπρια, ίσως τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, ειδικά οι φακές του!)

Περιμένω τότε να μου πεις! Γιατί κι εγώ ρώτησα τον άντρα μου πολλές φορές αν τα έχει σε εξωτερικό χώρο και με διαβεβαίωσε ότι τα έχει μέσα.

Φυσικά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη με τους άντρες :roll:

Λοιπόν πήγα στον Μανδραγόρα και πήρα βιολογικά ρεβύθια ("αγρόκτημα Αντωνόπουλου")

και τα είχε συσκευασμένα.

Τα υπόλοιπα όσπρια (που ΔΕΝ ήταν βιολογικά) τα είχε χύμα σε τσουβάλια

και τα είχε μεν σχετικά "μέσα" στο μαγαζί

αλλά ο χώρος του είναι πάντα ανοιχτός που είναι σαν να τα έχει έξω.

Αnyway,

εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει

γιατί τα βιολογικά που θέλω εγώ τα έχει (ευτυχώς) συσκευασμένα.

έχω μία φίλη που δουλεύει σε οργανισμό πιστοποίησης και μου είπε να κοιτάω πάντα να έχει το προιον 2 πιστοποιήσεις, μία από ιδιωτικό φορέα και μία από κρατικό.

Ωχ!

Δηλαδή τρέχα-γύρευε να μάθεις ποιές πιστοποιήσεις

είναι κρατικές και ποιές ιδιωτικές!..... :roll:

Λοιπόν,

χθες που έβαζα πλυντήριο (με τα soap nuts)

μου ήρθε μια σκέψη σαν φλασιά.....

Όταν βάζουμε τα soap-nuts με το σακουλάκι μέσα στο κάδο

αυτά δεν βγάζουν συνέχεια σαπούνι με το νερό που θα έρχονται σε επαφή??....

Και ιδού η απορία μου:

στο ξέβγαλμα...

τι ξέβγαλμα κάνει αφού είναι ακόμα μέσα οι καρποί και συνεχίζουν να βγάζουν σαπούνι??....:confused:

Oπότε έκανα το εξής:

Πριν να βάλω πλυντήριο, έβαλα στην ρολέτα-δοσομετρητή λίγο καυτό νερό απο την βρύση

βούτηξα μέσα στη ρολέτα το σακουλάκι με τους καρπούς

και το άφησα περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλουν το σαπούνι τους.

Μετά έβγαλα το σακουλάκι και έβαλα την ρολέτα

-με το σαπούνι που βγήκε-

κατευθείαν στο κάδο.

Και μετά προγραμμάτισα το πλυντήριο να δουλέψει το βράδυ

(για να πιάσουμε το νυχτερινό ρέυμα)

Μου άρεσε πιο πολύ έτσι

γιατί συν τοις άλλοις είχα και οπτική επάφή

με το σαπούνι

(γιατί πριν είχα μια σχετική ανασφάλεια: θα βγάλουν άραγε μπόλικο σαπουνι?)

Βρήκα χθές ξύδι σε μπιτόνι στον Σκλαβενίτη στην Πειραιώς (στο Νέο Φάληρο) με 2 ευρώ.

Όσο για την σόδα εγώ την παίρνω απο τον Μανδραγόρα στον Πειραιά το 1 κιλό 1,60 ευρώ.

Τέλεια, σ' ευχαριστώ, γιατί με τις μικρές συσκευασίες δεν συμφέρει καθόλου.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...