Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

....εγω ειμαι παντα στο "παμε παντου ολοι μαζι"....οπως και να περασουμε:-)

κι εμεις το ιδιο...αλλα δε θελω και να ερθει κανεις σε αμηχανια η δυσκολη θεση...πχ κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος σε παρτυ σε παιδοτοπο να πληρωνει και για τα αδερφακια των παιδιων που εχει καλεσει ειδικα αν δε ξερει και προσωπικα τους γονεις....σκεψου τι θα κανα αν ειχα 5 παιδια ? θα χα απαιτηση να πληρωσει η κοπελα για 5?:oops::oops::oops::oops::shock:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω παντως δεν θυμαμαι να πηγαινα σε παρτυ μαζι με την αδερφη ή τον αδερφο μου,αλλο αν ηξερα και εγω το παιδακι και αλλο να ηταν απο την ταξη τους,τι δουλεια εχουν τα αλλα παιδια μαζι?? δεν καταλαβαινω....

δηλαδην αντι 10 παιδια που υπολογιζεις να ερθουν 20? δεν μου κολλαει καλα.

κι εμεις το ιδιο...αλλα δε θελω και να ερθει κανεις σε αμηχανια η δυσκολη θεση...πχ κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος σε παρτυ σε παιδοτοπο να πληρωνει και για τα αδερφακια των παιδιων που εχει καλεσει ειδικα αν δε ξερει και προσωπικα τους γονεις....σκεψου τι θα κανα αν ειχα 5 παιδια ? θα χα απαιτηση να πληρωσει η κοπελα για 5?:oops::oops::oops::oops::shock:

Χαχαχαχα... Το φανταζεσαι?? Θα σε εβλεπαν και θα αλλαζαν δρομο μετα:lol::lol:!! ΟΚ! Υπαρχουν και καποια ορια.... Γι'αυτο ειπα αν μπορεις να πληρωσεις διακριτικα εσυ για την μικρη σου...

7ytop2.png

ε ναι !!! γιαυτο μαλλον τελικα καταληγουμε σαυτο που σκεφτηκα να παω εγω κατα τις 5-5μισι και μετα αμα ξυπνησουμε ο αντρας μου με τη μικρη να ερθουν μονοι τους...μου φαινεται ειναι το πιο λογικο!

Κορίτσια το δικό μου σκεφτικό πως σας φαίνεται??

Είναι γραμμένο λίγο πιο πάνω#189

Το λέω γιατί είχα μια διαφωνία με μια μαμά του εκείνη πάει με όλες τις κόρες και μου λέει ΄΄ Τι σε σπίτι και να αφήσω μόνο του το παιδί??? Και που ξέρω εγώ τι καπνό φουμάρει ο γονιός ή οι συγγενείς του ???¨΄΄

Και εγώ της απαντώ ότι αν είναι έτσι προτιμώ να μη στείλω το παιδί μου ακόμα και να είμαι μαζί του και 2ον αν σκεφτόταν κάποιος έτσι για μένα , θα με πρόσβαλε αφάνταστα και δε θα ήθελα καν να έρθει!

Διαφημίσεις

Το λέω γιατί είχα μια διαφωνία με μια μαμά του εκείνη πάει με όλες τις κόρες και μου λέει ΄΄ Τι σε σπίτι και να αφήσω μόνο του το παιδί??? Και που ξέρω εγώ τι καπνό φουμάρει ο γονιός ή οι συγγενείς του ???¨΄΄

Και εγώ της απαντώ ότι αν είναι έτσι προτιμώ να μη στείλω το παιδί μου ακόμα και να είμαι μαζί του και 2ον αν σκεφτόταν κάποιος έτσι για μένα , θα με πρόσβαλε αφάνταστα και δε θα ήθελα καν να έρθει!

Τι ηλικίας είναι το παιδί σου?

Στην ηλικία που είναι τώρα η κόρη μου, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω μόνη της σε πάρτυ. Ούτε και μπορώ να βασιστώ σε κάποιον ξένο να την προσέχει. Σε μερικά χρόνια από τωρα θα εξαρτάται από ποιος κάνει το πάρτυ, σε τι χώρο, τι έκτασης θα είναι αυτό κτλ κτλ...

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγω αν πηγαινε 1η θα την πηγαινα στο παιδοτοπο κ θα καθομουν λιγο πιο περα, οχι στο τραπεζι των γενεθλιων και το πολυ πολυ να κανονιζα με καμια φιλη μου να πιουμε εκει καφε. αυτο θα λειτουργουσε και για ξεκαρφωμα αν η μαμα που εκανε το παρτυ ενιωθε ασχημα που θα με εβλεπε εκει αλλα.."όχι εκει"...δε θα την αφηνα ακομα μονη.

ε ναι !!! γιαυτο μαλλον τελικα καταληγουμε σαυτο που σκεφτηκα να παω εγω κατα τις 5-5μισι και μετα αμα ξυπνησουμε ο αντρας μου με τη μικρη να ερθουν μονοι τους...μου φαινεται ειναι το πιο λογικο!

κι εγω αυτο θα εκανα.γιατι απ'οτι ξερω στους παιδοτοπους χρεωνεσαι με το κεφαλι,κι εγω δεν θα ηθελα να χρεωσω την μαμα του παιδιου.

παντως εγω θα ντρεπομουν να γραψω στην προσκληση της κορης μου,οτι στην προσκληση δεν συμπεριλαμβανονται τα αδερφακια των παιδιων.

καλα τωρα ειναι μικρη ακομα η κορη μου,αλλα και στο σχολειο να παει,δεν νομιζω να το κανω ποτε αυτο,κι ας μην εχω χωρο ή χρηματα.

αναλογως την ηλικια του παιδιου,και αναλογως το παιδι.δηλαδη αν το παιδι παει δημοτικο,κι αν ειναι ησυχο,και δεν ειναι πειραχτηρι,κι αν τους ξερω τους γονεις του παιδιου,κι αν,κι αν.....μπορει να την αφηνα,δεν ξερω.θα σου πω σε λιγα χρονακια.

παντως εγω θα ντρεπομουν να γραψω στην προσκληση της κορης μου,οτι στην προσκληση δεν συμπεριλαμβανονται τα αδερφακια των παιδιων.

λοιπον η γιορτη ηταν εχθες και πηγαμε ετσι οπως σας ειπα στις 5μισι, και μολις ξυπνησε η μικρη ηρθε με το μπαμπα της. η κοπελα με ρωτησε αν εχω κ αλλο παιδακι για να μετρησει τα κομματια τουρτας και τα τοστ κ της ειπα πως ισως να ερθει μετα με το μπαμπα αλλα ετσι κ αλλιως δεν τρωει τετοια. στο τελος εδωσε δωρακια και στις 2 και μας ευχαριστησε. εγω 2 γιαουρτια που χρειαστηκα πηγα τα πηρα κ τα πληρωσα επιτοπου και δε δεχτηκα απο το σερβιτορο 2η κουβεντα, μα του ειπα, "αμα εγω ετρωγα 10 γιαουρτια???? δεν υπαρχει θεμα!"

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Μια γνωστη μου με καλεσε στα πρωτα γενεθλια του γιου της. Την αρχικη ημερομηνια εξαιτιας και αλλων υποχρεωσεων και επειδη ειναι μια ωρα με το τρενο απο εδω της ειπα οτι μαλλον θα πηγαινα με τον εναν απο τους δυο γιους μου (εννοντας τον μεγαλο) μια και ο συζυγος δεν θα με συνοδευε..

Μου εστειλε λοιπον ενα email λεγοντας οτι αλλαζει την ημερομηνια (αρα απο την πλευρα μας θα μπορουσαμε να παμε ολοι) και οτι θα χαρει να με δει με τον μικρο!!!

Φανταζομαι οτι "αυριο" που θα καλεσουν τον μεγαλο σε παρτυ απο το σχολειο δεν θα ειναι καλεσμενο και το "μωρο"... Σημερα που το ελαγα στην κολλητη μου μου λεε: Ειναι αλλης νοοτροπιας (ιταλιδα με καλεσε). Εγω ομως παλι νομιζω οτι πλεον ετσι συνιθιζεται.. Η οχι? Τι λετε για να ειμαι προετοιμασμενη οταν ερθουμε πισω??

Δεν το βρίσκω κακό, να καλέσει κάποιος μόνο το παιδάκι με το οποίο είναι μαζί το παιδί του σχολείο ή στον παιδικό. Δηλαδή, αν κάποιος προγραμματίζει να καλέσει 10 παιδάκια πχ, αν το καθένα από αυτά έχουν 1-2 αδελφάκια, τότε αντί για 10 θα γίνουν 20-25!. Χαμός. Μπορεί και να μην έχει τα χρήματα που απαιτούνται. Εγώ δεν το έχω κάνει βέβαια αυτό, αλλά εξαιτείας αυτού, περιορίζω την λίστα των προσκεκλημένων.

Γιατί αλλιώς.. θα έκανα γάμο αντί για πάρτυ γενεθλίων.....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κι εγω ειχα τους ιδιους προβληματισμούς πριν λιγο καιρο που μας καλεσε μια μαμα απο τον παιδικο, δεν την ήξερα και δεν με ήξερε, καλεσε τον γιο μου στα γεννεθλια της κόρης της. Ετσι πήγα μονο μετον γιο και αφησα την κορη σπιτι με τον μπαμπα της.

Σε πληροφορω ότι ειχαν ερθει άλλες μαμαδες και με τα δυο παιδια και τους αντρες τους μαζι! Εμενα αυτο μου εκανε ασχημη εντυπωση...

Αν ειναι φιλη σου όμως και ξερει ότι εχεις δυο παιδια ειναι "χοντρο" να σου πει φερε μονο το ενα.

θα δωσω και τις δυο διαστασεις

1) το απαγορευονται ειναι απεριγραπτο

θυμαμαι σαν παιδακι (το σπιτι μας ηταν 50τμ) οτι η μαμα μου παντα ερχοταν σε δυσκολη θεση οταν η φιλη μου εφερνε τα 3 μικροτερα αδερφια της και κανα δυο ξαδερφια της παντα μαζι της στο παρτυ μου- απο γονεις δεν ειχαμε θεμα μια αυλη ημασταν και ειχαμε εμπιστοσυνη μαζι μεγαλωναμε....-αλλα δεν ειπε ποτε κουβεντα

τωρα η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ευκολο τα 10 παιδακια να σου γινουν 30 να το πω κι αυτο...

2) ομως εγω δε θα αφηνα το παιδι μου σε ενα σπιτι ξενων μονο του- οποτε δεν παμε, παμε μονο σε παιδοτοπους και κανονιζω πχ να ειναι το δωρο μου πολυ καλο οποτε να εχω υπερ υπερ καλυψει τα εξοδα που εγιναν για μενα και τον αντρα μου.....

οσο για το απαγορευεται πωπω δεν το πιστευω οτι εγινε τετοιο πραγμα

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

παιδια εδω και σε γαμους το εχω ακουσει να σχολιαζεται......εσεις οχι???

πχ λενε "καλα θα ερθει το ζευγαρι αλλα και τα 4 παιδια μεριδες θελουν!!!!" και που θα τ αφησουν χριστιανη μου αφου συνηθως στους γαμους ειναι και οι παππουδες καλεσμενοι???

Διαφημίσεις

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, βέβαια είμαστε μικρά ακόμα εμεις αλλά σε όσα πάρτυ (ξαδερφακίων) πήγαμε ήταν πάντα γονεις και αδέφια. Τελειως κουλό, θυμάμαι μόνο όταν ήμουν μικρή το είχε κάνει η μαμά μιας φίλης μου τότε και δεν είχε πάει κανεις (είχε συνεννοηθει το "συνδικάτο" των υπόλοιπων μαμάδων).

Όταν τα παιδιά είναι μικρά τότε είναι φυσιολογικό να πηγαίνουν οι γονείς με όλα τα παιδιά. Όταν μεγαλώσουν τότε τα ίδια δεν θέλουν να συνοδεύονται από τα μικρότερα αδέλφια τους.

Θυμάμαι όποτε ήμουν καλεσμένη σε παιδικό πάρτυ τι καυγάδες έκανα με τον μικρότερο αδελφό μου να μην έρχετε μαζί μου.

Επίσης στα κοριτσίστικα πάρτυ τα μικρότερα αγοράκια δεν είναι και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα;)

οκ ερωτηση....εσεις μεχρι ποτε πηγαινατε συνοδεια με τους γονεις στα παρτυ???γιατι κατι λεγατε για 8-9 χρονων...εγω θυμαμαι στο δημοτικο καπου τεταρτη πεμπτη δημοτικου γονεις δε παιζανε πια...ουτε σε αυτα που εκανα ουτε σε αυτα που πηγαινα....βεβαια το απαγορευεται κλπ ειναι απαραδεκτο αλλα οταν κανεις παρτυ στο παιδακι σου και θες να καλεσεις τους φιλους του/φιλες απο το σχολειο πρεπει δηλ να ερθουν και να σου κατσικωθει και η καθε μανα/θειτσα κλπ και ολο το σοϊ???φατε με τωρα....και ναι δε θα μου αρεσε οταν κανω παρτυ στην τοτε 9χρονη κορη μου να μου σκανε και πιο μικρα πιτσιρικια αδελφακια που θα ειναι πιο μωρα....δηλ πως θα κατσω να τα απασχολησω αυτα???...σταυρωστε με .....

απο Τεταρτη δημοτικου καιγωθα αφηνα τα παιδια μου.εννοητε σε σπιτι που τους ξερω και δε πανε πρωτηφορα. αν ειναι φιλη η μαμαοκ θαταν ωραιο να πιουμε τονκαφεμας σε μιαγωνια. τωρα γιατα αδερφακια ειναι λιγο θεμα.. εμενα τα παιδιαμου εχουν 2 χρονια διαφορα. τα παω μαζι. τωρα με το 3ο θαχει 5 χρονια σχεδον διαφορα αποτο μικροτερο μου και 7 αποτο μεγλαητερο. εεε αν καλεσουντο μεγαλο μου σεπαρτυ λογικα δεθα παρω μαζι το μωρο.. οντως θα ειναι δυσκολο. ασε που καιγωδεθα κατσωησυχη για να το προσεχω. οποτε σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου

1-2-3MPOMPIRES!!!

Να λένε απαγορεύετε η φασολάδα πριν πας στο πάρτι το καταλαβαίνω. Τα υπόλοιπα για μενα ειναι γελιωτικες .:lol:

χαχαχαχα...σωστο και αυτο. να πωπως και γωδεμου αρεσε το ''απαγορευετε'' δε θα τοβαζα ποτε. το νοημα το καταλαβαινω αλλα οχι να το πως ετσι.απλα θα ειχα την ελπιδα να το σκεφτουν απο μονοι τους οτι πχ εχω μικρο σπιτι και δεμπορω αντι για 10 να μουερθουν 20 παιδακια.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Σας ευχαριστω. Σιγουρα δεν τιθεται οικονομικο θεμα μια και δεν θα εχει παιδακια (3-4 ολα μαζι) και μου ειπε να εχω κανονισει τι θα φαει ο μικρος μου. Ισως επειδη ειχα πει οτι θα πηγαινα με τον εναν καλεσε τον μικρο που ειναι πιο κοντα στην ηλικια με τον δικο της. Παντως μια και ο συζυγος δεν στεναχωρηθηκε καθολου θα παω εγω με τον μικρο στα γενεθλια και αυτος με τον μεγαλο για φαγητο και σινεμα..

το βρισκω πολυ ακομψο να γραφτει σε παιδικη προσκληση "απαγορευονται τα αδερφια και οι γονεις" επισης δεν υπαρχει καμμια αλλα καμμια ομως περιπτωση να αφησω την κορη μου μονη της σε ενα αγνωστο σπιτι!!!! εμεις κανουμε παιδικο παρτυ καθε χρονο στο σπιτι μας και καλω παιδακια απο το σταθμο και απο την ταξη της κορη μου αλλα και απο την ταξη του γιου μου. ειναι δυνατο να εγραφα τετοιο πραγμα? θεωρω ευνοητο οτι δεν θα ερθουν και ολοι της οικογενειας αλλα απο την αλλη δε χαλασε και ο κοσμος να ερθει και κανενα αδερφακι παραπανω...ενταξει λιγη φασαρια περισσοτερη. περυσι στα γενεθλια των παιδιων ηρθε ενα κοριτσακι με τους παπουδογιαγιαδες του γιατι η μητερα του ειχε αλλη υποχρεωση. οποτε κατεβηκαν απο το αυτοκινητο και αρχισαν να απολογουνται. καλε τι λετε τους λεω η γιαγια ειναι 2 φορες μαμα. ο παπους εκανε να φυγει...εσεις τους λεω δεν θα ερθετε? ε μου λεει για παιδακια δεν ειναι μονο? οχι του απανταω ειναι και για μεγαλους που αισθανονται παιδια...ειμασταν πολλοι και περασαμε ωραια!! καλη διαθεση να υπαρχει και σεβασμος...ουτε να εκμεταλευτεις την προσκληση ουτε να αισθανθεις ασχημα αν πρεπει να παρεις και ενα αδερφακι μαζι. εγω ως τωρα παω με την κορη μου στα παρτυ οι δυο μας δηλαδη αλλα δεν μου εχει γραψει κανεις απαγορευση ,σε μια τετοια περιπτωση δεν θα πηγαινα...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Η κορη μου η μεγαλη ειναι 10 και οι διδυμες μου ειναι 8.

Περσυ εκαναν γενεθλια και οι 3 μαζι και ειχα θεμα ποσα ατομα θα καλεσουμε....

Διαλεξαν τους φιλους που ηθελαν ολες μαζι ...και ΣΑΦΩΣ υπολογισα οτι θα ερθουν και αδερφια + καποιος γονιος. Ηρθαν και τ αδερφια και ενας γονιος και περασαμε πολυ ωραια... Ειχα συνολο 38 παιδια (και δεν ειχαν ερθει και καμια 10 ακομα φιλοι+αδερφια) και καμια 20 μεγαλους . Και εβγαλα απ εξω τους δικους μου φιλους ωστε να ειναι οι γονεις των παιδιων που ειχαμε καλεσει

Εαν δεν μπορουσα να το κανω... λογο ατομων ..απλα δεν θα το εκανα καθολου η απλα θα την αφηνα να καλεσει μονο 2-3 φιλες της και θα καναμε ενα παρτυ στο πολυ χαλαρο και ηρεμο

Η αληθεια ειναι οτι ζοριστηκαμε λιγο και βγαλαμε ατομα απ εξω... επειδη επρεπε να υπολογισω κι αδερφια ... αλλα βρε κοριτσια...δεν εχουν ολοι οι γονεις που ν αφησουν τα παιδια τους ... και πολλοι γονεις δουλευουν και βαρδιες...το θεωρω απαραδεκτο λοιπον να αναφερεις σε προσκληση οτι απαγορευονται γονεις-αδερφια. Εγω προσωπικα θα ειχα προσβληθει αν το διαβαζα...

Εγω απ την δικη μου πλευρα ΑΝ μπορω ν αφησω καπου το αδερφακι που δεν ειναι καλεσμενο ..το κανω ...αλλα μεχρι τωρα οσες φορες το εκανα...τα ακουσα κανονικα ;) και μου ειπαν οτι επρεπε να τα εχω φερει ολα.

Δηλαδη έγγραφε απαγορεύονται? Σοβαρά τώρα? Είχε και το ...σήμα?

Ε, όχι και έτσι. Είπαμε, το καταλαβαίνω, όχι όμως και απαγορεύεται. Δύσκολη λέξη. Εγώ είπαμε, κάλεσα λιγότερους δεν απαγόρευσα σε κανέναν.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...