Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και 2 χρόνια, από τότε που μετακομίσαμε, όσες προσκλήσεις φέρνουν τα παιδιά από συμμαθητές τους γράφουν με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύονται αδέλφια και γονείς". Να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω και τα 4 παιδιά σε πάρτι συμμαθητή τους. Τουλάχιστον μέχρι εκεί μου "κόβει". Όμως: 1. Βρίσκω άκομψη τη φράση "απαγορεύεται" σε πρόσκληση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να διατυπωθεί κι αλλιώς.

2. Όταν ο άλλος ξέρει ότι το παιδάκι έχει άλλα 3 αδέλφια, νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τακτοποιήσει κάπου η μαμά τα άλλα 3, για να πάει εκείνο σε πάρτι. Οπότε, εν γνώσει του, το αποκλείει από το πάρτι.

3. Το να περιμένεις να εμπιστευτεί ο γονιός το παιδί του σε έναν άγνωστο, είναι λίγο "κουφό". Πώς απαγορεύεις την παρουσία του γονιού σε ένα πάρτι;

Έχει τύχει να πάρω τέτοια πρόσκληση από γνωστή μου, η οποία μετά μου είπε: "γιατί δεν ήρθατε;" "δεν είχα να αφήσω κάπου τα υπόλοιπα". "καλά γιατί δεν τα έφερες κι εκείνα;":confused:

Οι γνώμες σας;

Edited by bouboukakia
Συμπλήρωση

Διαφημίσεις

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τι να σου πω....πρωτη φορα το ακουω.Εχεις δικιο παντως εκτος απο τρελλη αγενεια ειναι και εντελως ακυρη η απαγορευση γονεα.

χαχαχαχα!!! πρώτη φορά το ακούω!!! τι άλλο θα ακούσουμε πια;

αγενές, άκομψο, αφιλόξενο και πολλά στερητικά -α μαζί...

πόσο πιο κλειστή θα γίνει η κοινωνία μας πια;

Ειμαι τις αποψης αν δεν μπορω οικονομικά να κάνω κάτι γιατι θα ειναι πολλα τα ατομα να μην το κάνω καθόλου οχι να λέω φέρτε μόνο τα παιδιά σας που ακούστηκε αυτο?? το θεωρώ και μεγαλο ρεζιλίκι.......

Εγω δεν θα εστελνα το παιδί μου.

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Εδώ και 2 χρόνια, από τότε που μετακομίσαμε, όσες προσκλήσεις φέρνουν τα παιδιά από συμμαθητές τους γράφουν με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύονται αδέλφια και γονείς". Να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω και τα 4 παιδιά σε πάρτι συμμαθητή τους. Τουλάχιστον μέχρι εκεί μου "κόβει". Όμως: 1. Βρίσκω άκομψη τη φράση "απαγορεύεται" σε πρόσκληση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να διατυπωθεί κι αλλιώς.

2. Όταν ο άλλος ξέρει ότι το παιδάκι έχει άλλα 3 αδέλφια, νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τακτοποιήσει κάπου η μαμά τα άλλα 3, για να πάει εκείνο σε πάρτι. Οπότε, εν γνώσει του, το αποκλείει από το πάρτι.

3. Το να περιμένεις να εμπιστευτεί ο γονιός το παιδί του σε έναν άγνωστο, είναι λίγο "κουφό". Πώς απαγορεύεις την παρουσία του γονιού σε ένα πάρτι;

Έχει τύχει να πάρω τέτοια πρόσκληση από γνωστή μου, η οποία μετά μου είπε: "γιατί δεν ήρθατε;" "δεν είχα να αφήσω κάπου τα υπόλοιπα". "καλά γιατί δεν τα έφερες κι εκείνα;":confused:

Οι γνώμες σας;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.........ΚΟΥΦΟ.....ΚΑΙ ΑΚΟΜΨΟ....

Εγώ πάντα όπου και να πήγαινα έπερνα όλα μου τα παιδια.....τα μεγάλα είναι δίδυμα όποτε πάνε πακέτο άλλα και την μικρή μου τι να την κανω ??????να την εξαφανίσω?????άσε που κάνει παρέα με τα μεγάλα μου και γνωρίζει όλα τα παιδάκια.....μέχρι και σε έκδρομή με το σχολέιο την έχω πάρει.....και τώρα με το μωρό που έστρωσε ο καιρός τον παίρνω μαζί μου.....όποτε εμφανίζομαι με 4 παιδια...!!!!!!!

Με όλα οσα ανέφερες μπουμπούκι.....συμφωνώ και με τα 3...και όταν εγώ κάνω πάρτυ στα δικά μου παιδιά πάντα επικοινωνώ με τις μητέρες και τις καλώ στο πάρτυ λέγωντας να φέρουν μαζί τους για να παίξουν και τα μικρότερα-μεγαλύτερα παιδάκια τους........στο κατω κατω το πάρτυ γίνεται για τα παιδιά και όχι για τους μεγάλους.....

Διαφημίσεις

Δηλαδη θα παω σε ενα παρτυ το παιδι μου...και εγω θα φύγω...??????????

Παει καλα ο κόσμος????????

Δεν ειμαστε σοβαροι....εγω δεν θα πήγαινα στο πάρτυ μονο και μονο που μου απαγορευουν να παρεβρίσκομαι....ακουσον ακουσον!!

Αν δεν εχω λεφτα δεν κανω παρτυ...Τελος!

Οι γνώμες σας;

Πες τα βρε μπουκουκάκια, γιατί αισθανόμουν εγώ η παράξενη της υπόθεσης.

6 χρονών η κόρη μου και όλα τα παιδάκια στο σχολείο κάνουν πάρτυ είτε στο σπίτι τους είτε σε παιδότοπο και την προσκαλούν μόνη της. Ούτε γονείς δεκτοί ούτε αδελφάκια.

Κι εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Έχω τον 2ο που είναι 4 χρονών και πρέπει απόγευμα Σαββάτου να αποχωριστεί την αδερφή του κλαίγοντας γιατί θέλει να πάει και αυτός μαζί της στο πάρτυ. Και επίσης έχω και την ανασφάλειά μου που πρέπει να εμπιστευτώ την 6χρονη κόρη μου σε κυριολεκτικά άγνωστους ανθρώπους (με κάποιους έχουμε μια καλημέρα ή έναν καφέ, κάποιους δεν τους έχω δει και ποτέ μέχρι τώρα).

6 χρονών; Μόνη της σε άγνωστο σπίτι; Και Σαββατόβραδο και η υπόλοιπη οικογένεια να κλειστούμε μέσα για να ταιριάξει το πρόγραμμα να πάμε την μικρή στο πάρτυ τη συγκεκριμένη ώρα και να την πάρουμε τη συγκεκριμένη ώρα; :evil: Προσωπικά νευριάζω απίστευτα όταν λαμβάνω τέτοιες προσκλήσεις, αλλά ίσως και να είμαι εγώ η παράξενη, αφού βλέπω και άλλους γονείς να μην ενοχλούνται.

Πάντως εγώ όταν κάνω γενέθλια την κόρη μου, δεν καλώ όλο το σχολείο αλλά φίλους από τον κύκλο μας και τα παιδάκια με τα οποία κάνει παρέα στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους και τα αδερφάκια τους.

.....δε νομίζω τάκη....

ιου???????καλα καταπινεις ισως τα αλλα παιδακια αδερφακια

και τον γονιο μαζι????

πλάκα μας κανεις σε καμοια περιπτωση δεν θα πηγαινα να αφησω την κορη μου με αγνωστους μακαρι να τους γνωριζα χρονια δεκαετιες!!!!!!!!!μαζι σαν στρυδι η καθολου οιος μου εγγυαται οτι δεν θα παθει κατι η δεν θα την πειραξουν κακοπροαιρετα ατομα

δεν παει καλα ο κοσμος

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

"Γιατί μας έγραψες ότι απαγορεύεται, σας λείψαμε;":mrgreen:

Είναι υποκριτικό και τσιγκούνικο, πόσο στοιχίζουν πια 8-10 παιδάκια παραπάνω; Ας κόψουν από άλλα έξοδα του πάρτυ κι ας το κάνουν σωστά.

Διαφημίσεις

"Γιατί μας έγραψες ότι απαγορεύεται, σας λείψαμε;":mrgreen:

Είναι υποκριτικό και τσιγκούνικο, πόσο στοιχίζουν πια 8-10 παιδάκια παραπάνω; Ας κόψουν από άλλα έξοδα του πάρτυ κι ας το κάνουν σωστά.

Οτι κοστίζουν κοστιζουν....σε παιδότοπο που πηγα να παρω προσφορα για τον Ιουλιο...μου ειπε 20παιδάκια και 20 γονεις....285ευροπουλα

Οι απαντήσεις σας ήταν ευχάριστη έκπληξη, αν και πρέπει να σας πω ότι δυο χρόνια τώρα όλες- σχεδόν- οι προσκλήσεις (από τα δύο μεγάλα στο δημοτικό και το 3ο στο νήπιο) είναι σε αυτό το ύφος. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα σε παιδότοπο, αλλά το ίδιο γίνεται και σε πάρτι σε σπίτι.

Την πρώτη φορά που μου έφερε η κόρη μου (στα 9 τότε) τέτοια πρόσκληση είπα"δεν μπορώ να σε αφήσω μόνη σου σε άγνωστο σπίτι". Έπεσε πολύ κλάμα, γιατί θα ήταν όλες οι φίλες της εκεί και τελικά την άφησα να πάει δίνοντάς της το κινητό μου για να με πάρει στο σπίτι αν γίνει κάτι.

Γενικά αυτή η απαγόρευση πολλές φορές μας εμπόδισε να συμμετέχουμε σε πάρτι. Νιώθω άσχημα, γιατί δεν είναι καλό για τα παιδιά, αλλά δε γίνεται αλλιώς.

marandnik , λες να είναι κουσούρι της περιοχής;:mrgreen:

δηλαδη, υπαρχουν γονεις που αφηνουν μικρο παιδακι μονο του, σε παρτυ?

εχω μεινει πισω....

:roll:

Ω, ναι! Μάλιστα πριν από δυο τρεις μήνες μια μαμά με πήρε τηλέφωνο για να στείλω την κόρη μου στο πάρτι που έκανε. Της είπα ότι είχαμε μια άλλη υποχρέωση εκείνο το Σάββατο, να πάμε σε ένα γλέντι για ένα γάμο συγγενή. Μου λεει "δεν πειράζει μόνη της θα έρθει. Μου την αφήνετε εδώ στο σπίτι και έρχεστε και την παίρνετε όποτε γυρίσετε. Άλλωστε και η μαμά της τάδε, θα μου την αφήσει μέχρι τις 11 το βράδυ γιατί έχει μια άλλη δουλεία, οπότε ούτως ή άλλως θα κάτσω μέχρι αργά.":shock:

Οι απαντήσεις σας ήταν ευχάριστη έκπληξη, αν και πρέπει να σας πω ότι δυο χρόνια τώρα όλες- σχεδόν- οι προσκλήσεις (από τα δύο μεγάλα στο δημοτικό και το 3ο στο νήπιο) είναι σε αυτό το ύφος. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα σε παιδότοπο, αλλά το ίδιο γίνεται και σε πάρτι σε σπίτι.

Την πρώτη φορά που μου έφερε η κόρη μου (στα 9 τότε) τέτοια πρόσκληση είπα"δεν μπορώ να σε αφήσω μόνη σου σε άγνωστο σπίτι". Έπεσε πολύ κλάμα, γιατί θα ήταν όλες οι φίλες της εκεί και τελικά την άφησα να πάει δίνοντάς της το κινητό μου για να με πάρει στο σπίτι αν γίνει κάτι.

Γενικά αυτή η απαγόρευση πολλές φορές μας εμπόδισε να συμμετέχουμε σε πάρτι. Νιώθω άσχημα, γιατί δεν είναι καλό για τα παιδιά, αλλά δε γίνεται αλλιώς.

marandnik , λες να είναι κουσούρι της περιοχής;:mrgreen:

Πάντως αγαπητή μπουμπουκάκια, όλοι οι υπόλοιποι γονείς στο σχολείο της κόρης μου δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτή τη συνήθεια και δείχνουν να την απολαμβάνουν κιόλας. Αφήνουν τα παιδιά τους και κάνουν και τις δουλειές τους εκείνη την ώρα. Μόνο εγώ είμαι η παράξενη της υπόθεσης. Α, και εσύ!:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

δηλαδη, υπαρχουν γονεις που αφηνουν μικρο παιδακι μονο του, σε παρτυ?

εχω μεινει πισω....

:roll:

ναι και πριν πάνε τα παιδάκια στο πάρτυ τους δίνουν και οδηγίες πως θα ....λειτουργήσουν!!!!!!:roll: :roll: :roll:

Όχι αν λάβαινα τέτοια πρόσκληση, απλά θα την πέταγα κατευθείαν, δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να τους απαντήσω!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Το θεωρω αγενεια να γραψεις σε μια προσκληση''απαγορευεται....'',εδω παντως σε ηλικιες 5 και ανω ετσι κανουν,οι γονεις φευγουν και ερχονται να παρουν το παιδι τους οταν το παρτυ τελειωνει.

Μαλιστα την πρωτη φορα που πηγα την κορη μου σε παρτυ(6 χρονων)στρογγυλοκαθισα κι εγω οποτε με πλησιαζει η σουηδεζα μαμα και με τροπο με ρωταει....''μηπως η κορη σου φοβαται''

''οχι,γιατι''απανταω εγω αμεριμνη....

Απο τη δυσκολη θεση μ εβγαλε η κορη μου που μου ειπε''καλε μαμα,φυγε τι καθεσαι,δε βλεπεις που ολοι αφηνουν τα παιδακια''

Σε μικρες ηλικιες δε θα μου αρεσε,σε παιδακια ομως μεγαλυτερα το προτιμω.Βεβαια εδω τα παρτυ εχουν αλλο χαρακτηρα,οι γονεις φροντιζουν να διοργανωνουν διαφορα παιχνιδια και ετσι δεν υπαρχει προβλημα με τα παιδια.Θελω να παω οτι τα παιδια δεν τρεχουν ανεξελεγκτα απο δω κι απο κει,οπως πολλες φορες γινεται στην Ελλαδα.Επισης οι γονεις παντα φροντιζουν να εχουν μαζι τους καποια ατομα να τους βοηθησουν.Φυσικα υπαρχουν παντα τα τηλεφωνα των γονιων αν υπαρξει αναγκη.

Δεν ξερω αν ακουγομαι παραξενη...εγω εχω συνηθισει τωρα σ αυτο το συστημα και δεν υπηρξε ποτε προβλημα με την κορη μου,αλλα να σας πω κι αυτο που γινεται στην Ελλαδα με τους γονεις το θεωρω υπερβολικο ειδικα οταν προκειται για μεγαλα παιδια.

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Πάντως εγώ όταν κάνω γενέθλια την κόρη μου, δεν καλώ όλο το σχολείο αλλά φίλους από τον κύκλο μας και τα παιδάκια με τα οποία κάνει παρέα στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους και τα αδερφάκια τους.

Ακριβως......απεχθανομαι το νεο συστημα με τα παρτυ σε παιδοτοπο.......παραγινε το κακο! Να μαζευομαστε σιγα σιγα τωρα με την υφεση.....

Παντως δεν το χω ξανακουσει αυτο το κολπο (ειμαστε μικροι βεβαια...)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τι λές τώρα;;;;;;; Πλάκα κάνετε έτσι;;;; υπάρχει τέτοια πρόσκληση;;; Αυτό δεν το είχα διανοηθεί ποτέ κορίτσια. Εγώ προσωπικά προσκαλώ όλο τον κόσμο και μάλιστα ρωτάω αν υπα΄ρχουν αδερφάκια και φτιάχνω ξεχωριστή πρόσκληση για το κάθε παιδάκι. Άκου "απαγορεύονται" αδέρφια και γονείς........;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!! Και δηλαδή αυτός ο άγνωστος αναλαμβάνει την ευθύνη όλων αυτών των παιδιών; Κι αν συμβεί κάτι σε κάποιο παιδάκι τί θα πούν μετά στη μάνα του;;;;; Έχω σοκαριστεί!!!!!!!!!!!!!!!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

να αφηνα το παιδι μου αυτη την εποχη ;σε αυτη την ανευθυνη και ανωμαλη κοινωνια που ζουμε μονο του;;;σε ενα σπιτι αγνωστο,επειδη γινεται παρτυ...:shock:

ΟΧΙ βεβαια απλα δε θα πηγαινε καθολου στο παρτυ.και οταν θα εκανα εγω παρτυ στο σπιτι για το παιδι μου θα εγραφα στη προσκληση "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ".

οσο για το κοστος του παιδοτοπου δε με απασχολει αν δεν εχει μη το κανει καθολου.αντε τωρα ολοι παιδοτοπο,ας ανοιξουμε και λιγο τα σπιτια μας να παρουμε χαρα,παρτυ εχουμε αλωστε!!!

(εδω στη πολυκατοικια μου επειδη ολα σχεδον τα παιδακια εχουν την ιδια ηλικια με το γιο μου ερχονται σπιτι με τις μαμαδες τους για παιχνιδι.εμεις καφε και αυτα μπαλα ολοι μαζι στο σαλονι και οκ ειμαστε ολοι.)

Και δηλαδή αυτός ο άγνωστος αναλαμβάνει την ευθύνη όλων αυτών των παιδιών; Κι αν συμβεί κάτι σε κάποιο παιδάκι τί θα πούν μετά στη μάνα του;;;;; Έχω σοκαριστεί!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βασικα περα απο τη γυφτια που θεωρω οτι ειναι ολο αυτο...αυτο που λες ειναι που μου κανει τη μεγαλυτερη εντυπωση.Πως παιρνει ο αλλος τοσο ευκολα την ευθυνη να κρατησει μονος του τοσα παιδια?Δε φοβαται?Εγω θα ειχα τρελλαθει απο το αγχος μη τυχος και συμβει κατι.Το ανηψι μου κραταω καμια φορα και τρεμω μη γινει τπτ.

Παρότι είμαστε μικροί και δεν μου έχει συμβεί

προσπαθώ να συνδυάσω την λέξη πρόσκληση και απαγορεύεται

και δεν μου κολλάει ή προσκαλείς ή όχι προσωπικά δεν μου αρέσει..

Αν είναι για τα έξοδα (παιδότοπος)ή δεν θέλεις να το κάνεις σπίτι βρες μία λύση ή μην τα κάνεις καθόλου ..

άσχετο

σε ένα πάρκο (γύρω στις 11 πμ Κυριακής)που πήγαμε έτυχε να πέσουμε πάνω

σε γενέθλια είχαν κάνει τις ετοιμασίες στο σπίτι τους και μαζευτήκανε στο

πάρκο κάνοντας πικνικ με κόψιμο τούρτας

ήταν μία πολύ όμορφη εικόνα βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση βοήθησε

και ο καιρός..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής κάποια τέτοια πρόσκληση. Αντιθέτως, σε όποιο πάρτι έχω πάει, έχω κάτσει και εγώ και άλλες μαμάδες με τα παιδιά και ας είναι και σε παιδότοπο. Μπορούμε όμως να τ' αφήνουμε και να φεύγουμε, δηλαδή δεν υποχρεούσαι να μείνεις ή να φυγεις.

Εγώ πάντως καλώ μόνο παιδάκια με γονείς απο τον κύκλο μας και αυτά που κάνει παρέα και όχι όλη την τάξη (ίσως επειδή τα κάνω στο σπίτι). Αν τα παιδάκια έχουν αδέλφια, φυσικά καλώ και αυτά (και μου έχει τύχει).

Oταν εκανα παρτι της μικρης μου περσι στο σπιτι (9 ετων), ολες οι μαμαδες αφηναν τα παιδια τους και εφευγαν!!! Εγω νομιζα οτι θα καθομασταν, θα πιναμε το καφεδακι μας και θα γνωριζομασταν.

Παντως λιστα με τα τηλεφωνα ειχα φτιαξει για καθε ενδεχομενο....

Απο την αλλη, αν με καλεσουν σε παιδοτοπο, σαφως δεν θα παρω και το δευτερο παιδι μου. Η προσκληση ειναι αποκλειστικα για τον φιλο του εορταζομενου και δεν εχω σκοπο να επιβαρυνω αυτον που μας καλει με τα εξοδα του δευτερου παιδιου μου.

Το σκεφτόμουν προχθές με αφορμή νέο "κρούσμα" και ξέρετε πώς μου φαινόταν; Αυτό το "απαγορεύονται" δείχνει περίτρανα ότι ο άλλος δεν έχει καμιά διάθεση να σε γνωρίσει, ως άτομο ή ως οικογένεια. Θέλει μόνο άλλο ένα παιδάκι στο πάρτι για να φαίνεται ότι έχει κόσμο. Αυτό που έγραψε μια κοπέλα για το πόσο κλειστή έγινε η κοινωνία...κάπως έτσι μου φαίνεται όλο αυτό.

Θα μου πείτε "και γιατί να σε γνωρίσει ρε κοπελιά; πάρτι κάνει, όχι to know us better":) τα ασμπέτια, που έλεγε και ο Εξαρχάκος, θυμάστε;:D