Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ένα ερώτημα είναι: αν δεν έχω πού ν'αφήσω το άλλο παιδί, το παίρνω μαζί μου ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση ή δεν πηγαίνω καθόλου;Γιατί άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Επίσης: αν ο γονιός που καλεί δε γουστάρει τη δική μου φάτσα συγκεκριμένα, γιατί εγώ να του εμπιστευθώ το παιδί μου στο σπίτι του;

Αν το παιδάκι που είναι καλεσμένο θέλει να πάει στο πάρτυ θα έπαιρνα μαζί και το άλλο παιδί και θα πήγαινα. Η γαϊδουριά είναι 100% αυτού που γράφει "απαγορεύεται" σε πρόσκληση και θ' αγνοούσα την απαγόρευση.

Βλέπω ότι την ανηψιά μου που είναι 10 η αδελφή μου την αφήνει να πάει μόνη σε πάρτυ και πηγαίνει μόνο για να την πάρει το βράδυ και κάθεται λίγο και με τη μικρή της. Αν όλα τα παιδάκια είναι γνωστά, δεν μου φαίνεται κακό. Κι εγώ πέμπτη δημοτικού, κάθε Σαββατο σχεδόν είχαμε πάρτυ και πήγαινα μόνη μου. Όμως ήταν μόνο τα παιδάκια του τμήματος της τάξης μου. Τους δικούς μου (6 ο μεγάλος) δεν θα τους άφηνα με τίποτα από τώρα μόνους, γιατί δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, είναι σίγουρο ότι θα πασαλειφτούν και δεν θέλω να λερώσουν ή να γίνει καμιά ζημιά και να είναι μόνα τους, ή μπορεί να τους πιάσει και να θέλουν τη μαμά τους και δεν το ρισκάρω.

Το βρίσκω σωστό να καλούν όλα τα παιδάκια από το τμήμα. Είναι μικρές οι τάξεις, αν μείνουν 3-4-5 παιδάκια έξω πιστεύω θα νιώθουν πολύ άσχημα και δεν θα το ήθελα.

Πάντως κι εγώ μέχρι τώρα στέλνω απλώς τούρτα στον παιδικό και κόβω τούρτα στο σπίτι με τα ξαδελφάκια. Αλλά όσες φορές πήγα να σκεφτώ μίζερα και να "κόψω" καλεσμένους από εκδηλώσεις, ήρθαν λιγότεροι απ' όσους υπολόγιζα κι ένιωσα άσχημα που δεν τους κάλεσα όλους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλήρως ο συνοδός για μένα είναι απαράδεκτο.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι μικρό το σπίτι, να μην υπάρχουν λεφτά για έξτρα καλεσμένους στον παιδότοπο, αλλά τι στο καλό δεν μπορεί να συνοδεύσει το παιδί η μητέρα του ή ο πατέρας του στο πάρτυ?

Μπορεί να γράφει η πρόσκληση σε ευγενικό τόνο (και με πιο μικρά γράμματα) ότι "επιτρέπεται" ένας συνοδός στο κάθε παιδάκι. Και έτσι είναι όλα εντάξει (πιστεύω).

Sorry αλλά αυτό, από οικονομικής άποψης τουλάχιστον, το θεωρώ το πλέον άκυρο.

Γνωστή μου που είχε υπολογίσει να καλέσει στα γενέθλια της κόρης της 5-6 παιδάκια από το σταθμό (αυτά που έκανε παρέα η μικρή) συν άλλα τόσα φίλων και συγγενών, τελικά υποχρεώθηκε να οργανώσει πάρτυ (τούρτα, τυροπιτάκια κλπ.) για εξήντα παιδιά:!: (όλο το σταθμό δηλαδή), "γιατί έτσι συνηθίζεται" λέει σε αυτό το σταθμό :shock: . Άσε που δεν ήταν παρούσα στο πάρτυ του παιδιού της γιατί δεν μπορούσε να φύγει από τη δουλειά της (τι να έλεγε; )

Όχι καλέ.......μάλλον ο συγκεκριμένος παιδικός ήταν "άκυρος".......Εμείς μόνο τούρτα κάνουμε και αν θέλουμε δωράκια για τα παιδάκια. Και μιλάμε για 25 παιδάκια στον σταθμό, που ποτέ δεν είναι όλα λόγω ιώσεων, και 4 ξαδερφάκια στο σπίτι. Στον παιδικό τρώνε κανονικά το φαι τους και όλος ο στολισμός υπάρχει ήδη εκεί......και δεν ζητάνε επιπλέον χρήματα για τον κόπο τους οπότε μιλάμε το πολύ για 60? έξοδο και το έχω κάνει 2 φορές και οι άλλες μαμάδες......πάρα πολλές φορές και το συνεχίζουν και στο νήπιο. Νομίζω οτι αν ήταν όπως τα λές δεν θα το προτιμούσε τόσος πολύς κόσμος.

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Εγώ στα πάρτυ του μεγάλου μου γιου τον πηγαίνω μόνο του χωρίς τον αδερφό του. Πρώτον γιατί θεωρώ ότι δεν είναι σωστό μία άγνωστη μητέρα να 'φορτωθεί' άλλο ένα άγνωστο παιδάκι και δεύτερον γιατί ο μεγαλύτερος αισθάνεται καλύτερα να έχει τους 'φίλους' του και τις 'παρέες του'. Βέβαια φροντίζω να ικανοποιήσω το μικρότερο με κάτι, την ίδια ώρα, ώστε να περάσει κι εκείνος καλά. Όταν θα αρχίσει κι εκείνος παιδικό θα είναι πιο εύκολο, γιατί ο καθένας θα πηγαίνει στα δικά του πάρτυ.

Τώρα, αν θα το άφηνα μόνο του στο ξένο σπίτι. Όχι, γιατί θεωρώ επικίνδυνο να μένουν μόνα τους πολλά μικρά στον ιδιο χώρο. Όσο ταλέντο και να έχουν οι 'οικοδεσπότες', δεν μπορούν να με πείσουν ότι μπορούν να τα φέρουν βόλτα. Οπότε ούτε το σκέφτομαι. Αν μου έφερνε μία τέτοια πρόσκληση θα τηλεφωνούσα και θα έλεγα ευγενικά ότι δεν θα το πάμε, επειδή φοβάμαι.

Τώρα, αν μου το ζήταγε επίμονα το παιδί, και σίγουρα μετά τα 6, θα το σκεφτόμουν διαφορετικά. Δεν θέλω να είμαι φοβική. Δεν θεωρώ ότι η άλλη μάνα οργανώνει παιδιό πάρτυ για να βιάσει το παιδί μου. Θα το συζητήσω με τους άλλους γονείς των συμμαθητών του και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη γνώμη της πλειοψηφίας. Θέλω απλά να ακολουθώ τους ρυθμούς του παιδιού μου. Αν νομίζει ότι μπορεί να μείνει μία ώρα μόνο του στο σπίτι του φίλου του, θα το αφήσω. Αλλά θα περιμένω από κάτω, φυσικά:wink:

Διαφημίσεις

Δεν μου εχει τυχει οσο ηταν μικρα τα παιδια να μου απαγορευσουν να παω μαζι. Εννοειται οτι δεν θα αφηνα ενα 5χρονο σε ενα ξενο σπιτι.

Γενικα ομως υπαρχει μια αρνηση και απο τις ιδιες της μαμαδες να παραμεινουν στο παρτι. Θυμαμαι οτι περσι, πηρα εγω μια μαμα τηλεφωνο στις 11 το βραδυ να ερθει να παρει το παιδακι της!!!

Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλήρως ο συνοδός για μένα είναι απαράδεκτο.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι μικρό το σπίτι, να μην υπάρχουν λεφτά για έξτρα καλεσμένους στον παιδότοπο, αλλά τι στο καλό δεν μπορεί να συνοδεύσει το παιδί η μητέρα του ή ο πατέρας του στο πάρτυ?

Μπορεί να γράφει η πρόσκληση σε ευγενικό τόνο (και με πιο μικρά γράμματα) ότι "επιτρέπεται" ένας συνοδός στο κάθε παιδάκι. Και έτσι είναι όλα εντάξει (πιστεύω).

Αυτό ρε παιδί μου!!! Πολύ πιο ευγενικό!!! Αυτό το "απαγορεύεται" πολύ αγενές ακούγεται! Ενώ το "επιτρέπεται" είναι πολύ πιο σωστό......έτσι δεν είναι;;; Και αν θέλει ο άλλος ας μην κάτσει στο πάρτυ, ας αφήσει το παιδάκι του κι ας φύγει, αλλά όχι και "απαγορεύεται"!!!! Βάζουνε στην πόρτα και σήμα όπως το "απαγορεύεται το κάπνισμα" με το σχήμα του γονιού και των υπολοίπων αδερφών και την κόκκινη διαγραφή που λέει: "απαγορεύονται οι γονείς και τα αδερφάκια";;;;

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Να κοπει το παρτυ υπερπαραγωγη σε παιδοτοπο με οσα παιδακια εχει ολος ο παιδικος η ολο το σχολειο και δεν γνωριζονται καλα καλα με το δικο μας παιδακι.......ε τι στο καλο πια.......με ολη την ταξη κολλητοι ειναι? Αν παλι σας αρεσουν τοτε μη παραπονιεστε ....

το σωστο και το πρεπον ειναι ή ολα ή κανενα. Δεν υπηρχε περιπτωση ποτε να καλεσω 2-3 παιδια απο μια ομαδα και τα υπολοιπα να τα αφησω στην απ εξω. Μου ακουγεται φρικτο.

Εγω προσωπικα δεν θα εχω την παραμικρη διαθεση να γνωρισω απο κοντα ολους τους γονεις των συμμαθητων μας στον παιδικο σταθμο....ουτε τους μισους καν........μονο τους γονεις απο τους κολλητους και παλι παιζεται, δεν εβρισκα ποτε απαραιτητο (ισα ισα θα το χαρακτηριζα αποφευκταιο) να καναν παρεα οι δικοι μου οι γονεις με τους γονεις των φιλων μου......ενταξει να ξερεις δυο πραγματα για τους γονεις των κολλητων των παιδιων σου (αν εχουν ποινικο μητρωο πχ αλλα σε μεγαλυτερες ηλικιες, οχι στα νηπια) αλλα δεν θα χα και τη διαθεση να πιασω κουβεντουλα μαζι τους.......πολυ βαρετο το βρισκω, μπορει εσεις να ειστε κοινωνικα οντα κι εγω μισανθρωπος........δεν με πειραζει καθολου μια χαρα με βρισκω....αχαχα....

Πωπωωωω..........απο τοτε που ακουγα για αυτα τα παρτυ συμμαθητων, που πλεον πας απο τον παιδικο σταθμο και εισαι υποχρεωμενη να κανεις παρεουλα με ξενους γονεις , μου σηκωνοταν η τριχα.......

ε:confused: Κονωνικη δεν θα μ ελεγα...

αλλα οτι αφορα το παιδι μου αφορα κατ επεκταση κι εμενα :cool:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το να κανεις ενα παρτυ σε παιδοτοπο δεν το θεωρω σνομπαρια, καταλαβαινω πολυ καλα οτι ειναι μεγαλη ευκολια για μια μαμα που θα καλεσει 40 παιδακια με η χωρις συνοδους, ουτε το σπιτι θα της διαλυσουν και θα υπαρχουν κοπελες να ασχοληθουν με τα παιδια (λεμε τωρα, γιατι 2-3 κοπελιτσες δεν υπαρχει περιπτωση να μπορουν να προσεξουν 40 παιδακια).........απλα αυτη η "ευκολια" του παιδοτοπου ηταν που οδηγησε σε αυτο τη μοδα των παιδικων παρτυ με τους μισους κατοικους του δημου μας και στον εξαναγκασμο μας σε ανωφελα εξοδα ειτε ειμαστε αυτοι που καλουμε ειτε αυτοι που μας καλουν......και οι δυο βαζουν πιο βαθια το χερι στην τσεπη απο οτι χρειαζεται.......αν τους αρεσει να πληρωνουν οκ, αλλα το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι παραπονιουνται για πεταμενα λεφτα....

Ισως δεν διευκρινησα καλα εγω...

Ισως διαβασες βιαστικα εσυ

Τσπα αυτο που εννοουσα ειναι να μην εχω λεφτα και να το κανω σε παιδοτοπο αφαιροντας ατομα γι αυτο το λογο. Αυτο εννοω "σνομπαρια" (τα εισαγωγικα ηταν παραλειψη πριν γιατι απλα ηταν σαν εκφραση οχι με την πληρη εννοια της λεξης).

Οχι δεν θα το κανω ποτε αυτο. Σπιτι και ολοι :D:D

Αλλα ετσι και δω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ θα μετανοιωσει αυτος που θα μου δωσει την προσκληση :lol::lol::lol:

Για μενα αυτο ειναι το χειροτερο, το οτι θα στεναχωρεθει το παιδι μου επειδη δεν θα το αφησω να παει στη γιορτη που θα πανε ΟΛΟΙ οι συμμαθητες του......νομιζω οτι αυτο θα ειναι το πιο δυσκολο κομματι που θα αναγκαστω να αντιμετωπισω.....

Η αν το αφησω να πηγαινει σε ολα τα παρτυ που θα το καλουν, μετα θα πρεπει κι εγω να ανταποδωσω γιατι θα μου το ζηταει....φαυλος κυκλος! Γι αυτο σας λεω........ωρα να κοπουν αυτα!!!! Αντε εχουμε κριση!!!

Το να μην αφησεις το παιδι να παει για να μην εχεις την υποχρεωση της προσκλησης αυτων στα δικα σας δεν ειναι αυτο που θα επελεγα :?

Μπορεις να κανεις και το αλλο.

Στα γεννεθλια του... το συζητας με την δασκαλα και κανουν ενα παρτακι εκει :-D

Εμεις παντα κοβουμε μια τουρτα με ολους τους εξωσχολικους φιλους σπιτι , ξαδερφια κλπ, και μια σχολειο με καπελακια και ολο το σκηνικο :D .

Διαφημίσεις

Σχετικα με το αλλο που λες, οτι θα στενοχωριοσουν να μη καλεσεις ολη την ταξη, μου φαινεται περιεργο γιατι δεν εχω τετοια βιωματα.........απο το σχολειο, μεχρι το πανεπιστημιο σε οσα παρτυ πηγα η εκανα, οι καλεσμενοι ηταν βαση φιλιας και γνωριμιας, ποτε δεν καλουσε καποιος ολη την ταξη........και ηταν κατι αποδεκτο απο ολους, δεν περιμενα να με καλεσει ενας συμμαθητης μου η συφοιτητης με τον οποια δεν ειχα ιδιαιτερες σχεσεις.......μου ειναι ακατανοητο γιατι τωρα ειναι αναγκαστικο να καλεσεις ολο τον κοσμο, ακομα κι αν δεν τους ξερει το παιδι σου...

Αναφερεσαι προφανως σε αλλες ηληκιες ε?

Αν πχ κανει παρτυ ενας φιλος του Βασιλη σχολειο και καλεσει την μιση ταξη , θεωρω οι υπολοιποι δεν θα ειναι σε θεση να κατανοησουν το γιατι. Και θεωρω φρικτη την μανα που θα κανει κατι τετοιο (μεχρι μαλλι βουταω αν μου πληγωσουν το παιδι :lol::lol:)

Μην καλεσεις κανεναν αν δεν μπορεις. Εκει κανενας δεν παρεξηγει.

Sorry αλλά αυτό, από οικονομικής άποψης τουλάχιστον, το θεωρώ το πλέον άκυρο.

Γνωστή μου που είχε υπολογίσει να καλέσει στα γενέθλια της κόρης της 5-6 παιδάκια από το σταθμό (αυτά που έκανε παρέα η μικρή) συν άλλα τόσα φίλων και συγγενών, τελικά υποχρεώθηκε να οργανώσει πάρτυ (τούρτα, τυροπιτάκια κλπ.) για εξήντα παιδιά:!: (όλο το σταθμό δηλαδή), "γιατί έτσι συνηθίζεται" λέει σε αυτό το σταθμό :shock: . Άσε που δεν ήταν παρούσα στο πάρτυ του παιδιού της γιατί δεν μπορούσε να φύγει από τη δουλειά της (τι να έλεγε; )

Σε αυτη την περιπτωση 2 παρτυ εννοειτε :cool:

Οσο για το οικονομικο σκελοςστο παρτυ του σταθμου-νηπιου και ευχομαι και Δημοτικου :-D:grin::

1. 1 Τουρτα για ολο τον παιδικο εννοειτε

2. Πιατακια , πιρουνακια, χαρτοπετσετες

3. Καπελακια

4. Αν θελεις πατατακια -γαριδακια κλπ.

Εγω συνηθως παω τα 3 πρωτα μονο γιατι δεν ειναι το τι θα φανε - ουτως ή αλλως εννοειτε ειναι ηδη καλυμενα απο αυτο εκει. Το θεμα ειναι η φαση με τα κερακια , η τουρτα, και το οτι περνανε καλα. Αυτος τους φτανει (αλλωστε ολα τα μικρα τα κυνηγανε σπιτι να φανε οταν κανουμε γεννεθλια. Ολα την τουρτα περιμενουν :-D:grin::-D).

Εγω δινω και την φωτογραφικη και βλεποντας τα...... ξερω οτι περασε καλυτερα απο το απογευματινο παρτυ μην σου πω :-D:grin:

Γενέθλια μπορούμε να κάνουμε μέχρι στο νηπιαγωγείο. Στο Δημοτικό μόνο κερνάμε, ίσως είναι θέμα δασκάλου, αλλά δεν κάναμε πάρτι σε δημοτικό εδώ και τέσσερα χρόνια.

Εγώ, ακόμη και 10 χρονών που είναι τώρα η κόρη μου, δεν μπορώ να την αφήσω εντελώς μόνη από την αρχή με αγνώστους. Θα ήθελα να πάω, να κάτσω για ένα μισάωρο και να φύγω. Και αυτό είναι σχετικό, βέβαια. Μια φορά, η μαμά του σπιτιού μάζεψε τα παιδάκια 9 ετών να δουν Λαζόπουλο:? Εντάξει, δεν τα βίασαν, αλλά δεν ήταν το καλύτερό μου. Όσο και να "δασκαλεύεις" το παιδί σου, τι να πει εκείνη την ώρα;

Πάντως, επειδή είπατε για τις 8, η στάνταρ ώρα που διαλύεται ένα πάρτι με 10χρονα είναι 11 τουλάχιστον (μιλώντας για Σαββατόβραδο).

Συμφωνώ ότι δεν είναι σωστό να επιβαρύνεται η ξένη μαμά με το 2ο, 3ο παιδάκι. Εμένα με ενοχλεί η "απαγόρευση", λες και δεν μπορώ να κρίνω αν θα συνοδεύσω ή όχι το παιδί μου. Ειδικά όταν σε καλεί ένας άγνωστος, που δεν τον έχεις δει ποτέ σου και λέει "απαγορεύονται γονείς" δεν είναι μόνο αγένεια, είναι και θράσος.

Οι περισσότεροι στο σχολείο ξέρουν ότι είμαστε πολύτεκνοι. Στέλνοντάς μου μια τέτοια πρόσκληση, εγώ νιώθω ότι ξέρουν πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να αφήσω και τους 3 και να μην πάρω τουλάχιστον 1 ακόμη. Μόνο μια φορά, που τηλεφώνησα για να πω ότι δε θα πάμε (χωρίς να εξηγήσω το λόγο), η μαμά μου είπε να πάρω όλα τα παιδιά. Τελικά πήρα μόνο δυο από τα 4, αλλά πήραμε "καλό" δώρο.

Αναφερεσαι προφανως σε αλλες ηληκιες ε?

Αν πχ κανει παρτυ ενας φιλος του Βασιλη σχολειο και καλεσει την μιση ταξη , θεωρω οι υπολοιποι δεν θα ειναι σε θεση να κατανοησουν το γιατι. Και θεωρω φρικτη την μανα που θα κανει κατι τετοιο (μεχρι μαλλι βουταω αν μου πληγωσουν το παιδι :lol::lol:)

Μην καλεσεις κανεναν αν δεν μπορεις. Εκει κανενας δεν παρεξηγει.

Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα γιατί το παιδί έχει γενέθλια καλοκαίρι, οπότε καλώ όποιον θέλω. όμως γιατί είναι φρικτό? Τα παιδιά στα 4 έχουν συγκεκριμένους φίλους από το σχολείο που τους βλέπουν και έξω από αυτό. Και οι γονείς επίσης. Το να καλέσω 14 παιδάκια με τα αδερφάκια τους, τουλάχιστον έναν συνοδό και φυσικά τους φίλους του έξω από το σχολείου -γιατί θέλω να έχει και αυτούς- με όλα τα παραπάνω, μου βγαίνουν 50 -70 άτομα και φυσικά δεν θα κάνω πάρτυ. Αντίθετα αν το ρωτήσω και καλέσω αυτούς που μου πει -διακριτικά- θα μπορέσω να κάνω ένα αξιοπρεπές πάρτυ για το παιδί μου για 30 άτομα, άστε που θα περάσουν και όλοι καλύτερα. Και τί να γίνει? Ας μην καλέσει και το δικό μου παιδί το άλλο που δεν τον κάλεσε.

Το άλλο πάλι να γίνονται τα γενέθλια στην τάξη, δεν μου αρέσει -δεν εννοώ το κέρασμα, αυτό επιβάλλεται-. Έχουμε φίλους με παιδιά που κανουμε πολύ παρέα, και δεν έχουμε πάει ποτέ στα γενέθλιά των μικρών γιατί .... τα κάνουν στο σχολείο. Μα οι φίλοι του παιδιού δεν είναι μόνο στο σχολείο και δεν πρέπει να είναι. Είναι και τα παιδιά των φίλων μας, είναι και τα παιδιά από τις άλλες δραστηριότητές τους, οπότε γιατί να αποκλειστούν αυτά? Ουτε μπορεί να κάνει κανείς δύο πάρτυ.

Αν μεγαλώσει και θέλει να κάνει πάρτυ για την τάξη του, είναι άλλο πράγμα!

Διαφημίσεις

Εδώ και 2 χρόνια, από τότε που μετακομίσαμε, όσες προσκλήσεις φέρνουν τα παιδιά από συμμαθητές τους γράφουν με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύονται αδέλφια και γονείς". Να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω και τα 4 παιδιά σε πάρτι συμμαθητή τους. Τουλάχιστον μέχρι εκεί μου "κόβει". Όμως: 1. Βρίσκω άκομψη τη φράση "απαγορεύεται" σε πρόσκληση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να διατυπωθεί κι αλλιώς.

2. Όταν ο άλλος ξέρει ότι το παιδάκι έχει άλλα 3 αδέλφια, νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τακτοποιήσει κάπου η μαμά τα άλλα 3, για να πάει εκείνο σε πάρτι. Οπότε, εν γνώσει του, το αποκλείει από το πάρτι.

3. Το να περιμένεις να εμπιστευτεί ο γονιός το παιδί του σε έναν άγνωστο, είναι λίγο "κουφό". Πώς απαγορεύεις την παρουσία του γονιού σε ένα πάρτι;

Έχει τύχει να πάρω τέτοια πρόσκληση από γνωστή μου, η οποία μετά μου είπε: "γιατί δεν ήρθατε;" "δεν είχα να αφήσω κάπου τα υπόλοιπα". "καλά γιατί δεν τα έφερες κι εκείνα;":confused:

Οι γνώμες σας;

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Έχω πάθει διαβάζοντας αυτό το μήνυμα!!!!!

Καλά έχουμε ξεφύγει εντελώς σε αυτήν την χώρα!!!!!!!

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και το θεωρώ εντελώς ξεφτίλα, απαράδεκτο και κατάντια!!!!

Δεν θα άφηνα το παιδί μου ποτέ να πάει σε ένα τέτοιο πάρτι και σιγά που θα με πείραζε που μου απαγόρευσαν την είσοδο!!!

Ρε ουστ από εκεί!!!!

Vera συμφωνό σε όλα όσα γράφεις για αυτήν την μόδα να ξοδεύουν οι γονείς τεράστια ποσά για γενέθλια.

Αν είσαι η Λάτσαινα ένταξει, το καταλαβαίνω.

Αλλά ξέρω κι εγώ πολλούς που χρωστάνε παντού και μου κάνουν πάρτι σε παιδότοπους με κόστος 600-1000 ευρώ!!!

Το ακούσαμε πάντως και αυτό το κουφό!!!

Κι εγω δεν καταλαβαινω βρε κοριτσια γιατι πρεπει ντε και καλα να καλεσει ολη τη ταξη.....μου ειναι αδιανοητο, ισως εχω αλλα βιωματα.....εμεις ουτε πολλα παρτυ ειχαμε , ουτε κερασματα στα σχολεια, ακομα κι αυτο με τις τουρτες στο παιδικο υπερβολη ειναι για τα δικα μου δεδομενα....γιορταζαμε οικογενειακα με τους φιλους μας.....δεν θεωρουσαμε οτι οποιος εκανε παρτυ επρεπε να μας καλεσει ολους και δεν ειχαμε και καμμια διαθεση να παμε σε γιορτες παιδιων με τα οποια δεν παιζαμε......θα μου φαινοταν περιεργο να με καλεσουν......θα σκεφτομουν οτι για να μαζεψουν δωρα καλουνε οποιον να ναι.....(κι εγω σε δικες μας γιορτες καλω δυσκολα καποιον με τον οποιο δεν βλεπομαστε συχνα, δεν θελω να τον φερω σε δυσκολη θεση να τον υποχρεωνω να μου φερει δωρο, ειτε ερθει ειτε οχι....)

..και νομιζω οτι εχουμε απλωθει υπερβολικα σε σχεση με τα οικονομικα μας, οντως ζουμε περα απο τις δυνατοτητες μας......κι αυτα τα νεα εθιμα ειναι σημεια των καιρων μας.....δεν μπορω καν να διανοηθω να χω δυο παιδια και καθε χρονο (ξεκινωντας απο τον παιδικο) να οργανωνω παρτυ και στα δυο με ολη την ταξη τους (φυσικα σε καποιο αλλο χωρο γιατι που να τους χωρεσω ολους σπιτι μου) και να δινω 300-500 ευρω για το καθενα......μου φαινεται μεγαλη υπερβολη, προτιμω να του τα βαλω στην τραπεζα η να τους αγορασω κατι αλλο.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το να μην αφησεις το παιδι να παει για να μην εχεις την υποχρεωση της προσκλησης αυτων στα δικα σας δεν ειναι αυτο που θα επελεγα :?

Μπορεις να κανεις και το αλλο.

Στα γεννεθλια του... το συζητας με την δασκαλα και κανουν ενα παρτακι εκει :-D

Εμεις παντα κοβουμε μια τουρτα με ολους τους εξωσχολικους φιλους σπιτι , ξαδερφια κλπ, και μια σχολειο με καπελακια και ολο το σκηνικο :D .

Δεν θα το εμποδισω να παει για να μην ανταποδωσω την προσκληση.....για χιλιους λογους μπορει να μη θελω να παμε.....σιγουρα ενας θα ειναι να πρεπει να το αφησω μονο του σε ηλικια που θεωρω ακαταλληλη......ουτε μπορω να το πηγαινω σε 40 παρτυ αγνωστων καθε χρονο επειδη υπαρχει αυτο το εθιμο να καλεις ολη την ταξη.......εχουμε κι αλλες δουλειες να κανουμε.......ακουω γονεις που εχουν καθε βδομαδα τετοιες υποχρεωσεις (και μου λενε οτι αυτοι παρευρισκονται στα παρτυ, κατι επισης κουραστικο ειδικα οταν δεν γνωριζουν κανενα) και πραγματικα φρικαρω.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ισως δεν διευκρινησα καλα εγω...

Ισως διαβασες βιαστικα εσυ

Τσπα αυτο που εννοουσα ειναι να μην εχω λεφτα και να το κανω σε παιδοτοπο αφαιροντας ατομα γι αυτο το λογο. Αυτο εννοω "σνομπαρια" (τα εισαγωγικα ηταν παραλειψη πριν γιατι απλα ηταν σαν εκφραση οχι με την πληρη εννοια της λεξης).

Οχι δεν θα το κανω ποτε αυτο. Σπιτι και ολοι :D:D

Αλλα ετσι και δω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ θα μετανοιωσει αυτος που θα μου δωσει την προσκληση :lol::lol::lol:

Διευκρινησα οτι δεν το θεωρω σνομπαρια για να μη δημιουργηθει εντυπωση πως ειναι αυτη η αποψη μου........σιγουρα ειναι ευκολια οι παιδοτοποι για ενα μεγαλο παρτυ......κι εγω δεν θα μπορουσα να κανω παρτυ σπιτι μου με τοσα ατομα.....

Το θεωρω αγενεια να γραψεις σε μια προσκληση''απαγορευεται....'',εδω παντως σε ηλικιες 5 και ανω ετσι κανουν,οι γονεις φευγουν και ερχονται να παρουν το παιδι τους οταν το παρτυ τελειωνει.

Μαλιστα την πρωτη φορα που πηγα την κορη μου σε παρτυ(6 χρονων)στρογγυλοκαθισα κι εγω οποτε με πλησιαζει η σουηδεζα μαμα και με τροπο με ρωταει....''μηπως η κορη σου φοβαται''

''οχι,γιατι''απανταω εγω αμεριμνη....

Απο τη δυσκολη θεση μ εβγαλε η κορη μου που μου ειπε''καλε μαμα,φυγε τι καθεσαι,δε βλεπεις που ολοι αφηνουν τα παιδακια''

Σε μικρες ηλικιες δε θα μου αρεσε,σε παιδακια ομως μεγαλυτερα το προτιμω.Βεβαια εδω τα παρτυ εχουν αλλο χαρακτηρα,οι γονεις φροντιζουν να διοργανωνουν διαφορα παιχνιδια και ετσι δεν υπαρχει προβλημα με τα παιδια.Θελω να παω οτι τα παιδια δεν τρεχουν ανεξελεγκτα απο δω κι απο κει,οπως πολλες φορες γινεται στην Ελλαδα.Επισης οι γονεις παντα φροντιζουν να εχουν μαζι τους καποια ατομα να τους βοηθησουν.Φυσικα υπαρχουν παντα τα τηλεφωνα των γονιων αν υπαρξει αναγκη.

Δεν ξερω αν ακουγομαι παραξενη...εγω εχω συνηθισει τωρα σ αυτο το συστημα και δεν υπηρξε ποτε προβλημα με την κορη μου,αλλα να σας πω κι αυτο που γινεται στην Ελλαδα με τους γονεις το θεωρω υπερβολικο ειδικα οταν προκειται για μεγαλα παιδια.

εγώ πιστεύω, αν και μοναχοπαίδι με ένα παιδάκι ακόμη, ότι το πιο άκομψο και αρνητικό είναι αυτό το απαγορεύεται αδερφάκια, εννοείται ότι θα ζηλέψει το αδερφάκι που δεν έχει προσκαλεστεί, αν πάλι δεν τον νοιάζει οκ, αλλά δεν μπορείς να απαγορεύσεις, βέβαια εμείς τότε παλιά στο δημοτικό που κάναμε συνέχεια πάρτυ, τα περισσότερα παιδάκια δε φέρνανε αδεφάκια γιατί είτε μικρότερα ή μεγαλύτερα είχαν άλλες παρέες, οι δε γονείς από α΄δημοτικού νομίζω, καθόντουσαν λίγο στην αρχή και μετά ερχόντουσαν το βραδάκι να μας πάρουν, εκτός από μερικούς που έμεναν για κουβεντούλα, και όντως καλούσαμε σχεδόν όλη την τάξη, και σχεδόν κάθε σ/κ είχαμε πάρτυ, αλλά το διασκεδάζαμε

1FdQp2.png

Εγω ημουνα μονη μου σε παρτυ απο τα 9-10 ετων.Με πηγαιναν οι γονεις μου και με αφηναν και περνουσαν και με επαιρναν οταν θεωρουσαν οτι η ωρα εχει περασει.Στο ενδιαμεσο επαιρναν και ενα τηλεφωνο.

Θυμαμαι ξεκαθαρα πως ουτε εγω τους ηθελα στο παρτυ και μου την εσπαγε απιστευτα οταν υπηρχαν και αλλοι γονεις και ηταν ολο ΜΗ αυτο και ΜΗ εκεινο στις φιλες μου και δεν μας αφηναν να χαρουμε το παρτυ!

Οταν εκανα εγω παρτυ ηταν παλι στο ιδιο στυλ,βεβαια οποιος γονειος ηθελε ερχοταν,αλλα οι γονεις μου παντα ελεγαν οτι μπορουν να μας αφησουν μονα μας και οτι θα μας προσεχουν.Εκτος απο τις περιπτωσεις που γνωριζα τα αδερφια των προσκεκλημενων παιδιων,εκνευριζομουν απιστευτα οταν καθε συμμαθητρια/της μου,εφερνε και το μικρο αδερφακι του που δεν γνωριζα καν.Ημασταν δηλαδη 25-30 Πεμπτακια και μερικα ξεκαρφωτα νηπιακια??Μου χαλουσε η διαθεση πραγματικα.

Και παντα απο τα 8-9 θυμαμαι πηγαινα ξεχωριστα στα παρτυ με τον αδερφο μου.Οταν ενας συμμαθητης καλουσε τον αδερφο μου,καλουσε αυτον και το αντιστροφο!Δε θεωρω δικαιο να πηγαινουν τα αδερφια τσουρμο.Λιγος σεβασμος και στον εορταζοντα,που θελει τους δικους του φιλους του στο παρτυ!

Το θεωρω υπερβολικο μεχρι τα 14 να πηγαινει ο γονειος και να κατασκηνωνει στο παρτυ. 14??Ηδη απο τα 11 εχεις μπει στην εφηβεια!Δηλαδη τι θα γινει?Θα πεσεις απο το μπαλκονι στα 14??Ή θα πεσεις και θα χτυπησεις?Δεν ξερω,αν σκεφτομαστε παντου το κακο,τοτε να μην αφηνουμε τα παιδια και στο νηπιαγωγειο μονα τους.

Εμενα τα γενεθλια μου ηταν το καλοκαιρι που ποτε δεν ειμασταν εδω και η μαμα μου εκανε το παρτυ μου το πρωτο Σαβ/κο μετα τον αγιασμο του σχολειου.

Το παρτυ παντα γινοταν στο σπιτι μας γιατι το πατρικο μου ειχε μεγαλο κηπο και εβαζε πλαστικες καρεκλες και τραπεζακια. Εκανε και μπουφε με σπιτικα κερασματα. Οι καλεσμενοι φερνανε κι'αυτοι το κατιτις τους σε φαγωσιμο..

Καλουσε ολους τους συμμαθητες μου και την οικογενεια τους και ερχοντουσαν και οι γονεις...

Οποτε καλουσαν εμενα ερχοταν παντα ο αδερφος μου και ενας απο τους δυο γονεις μου (ποτε δεν ηταν παροντες και οι δυο λογω της ιδιαιτερης δουλειας τους)

Το τελευταιο παρτυ μου εγινε στην 3η Γυμνασιου, μετα μου εδινε λεφτα να κερασω τους φιλους μου στα Goody's.

Εδώ και 2 χρόνια, από τότε που μετακομίσαμε, όσες προσκλήσεις φέρνουν τα παιδιά από συμμαθητές τους γράφουν με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύονται αδέλφια και γονείς". Να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω και τα 4 παιδιά σε πάρτι συμμαθητή τους. Τουλάχιστον μέχρι εκεί μου "κόβει". Όμως: 1. Βρίσκω άκομψη τη φράση "απαγορεύεται" σε πρόσκληση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να διατυπωθεί κι αλλιώς.

2. Όταν ο άλλος ξέρει ότι το παιδάκι έχει άλλα 3 αδέλφια, νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τακτοποιήσει κάπου η μαμά τα άλλα 3, για να πάει εκείνο σε πάρτι. Οπότε, εν γνώσει του, το αποκλείει από το πάρτι.

3. Το να περιμένεις να εμπιστευτεί ο γονιός το παιδί του σε έναν άγνωστο, είναι λίγο "κουφό". Πώς απαγορεύεις την παρουσία του γονιού σε ένα πάρτι;

Έχει τύχει να πάρω τέτοια πρόσκληση από γνωστή μου, η οποία μετά μου είπε: "γιατί δεν ήρθατε;" "δεν είχα να αφήσω κάπου τα υπόλοιπα". "καλά γιατί δεν τα έφερες κι εκείνα;":confused:

Οι γνώμες σας;

Εμένα δεν με χαλάει να είναι κάποιος τόσο ξεκάθαρος. Ίσα ίσα.

Άσε που σκέφτομαι: Αν κάλεσε 20 παιδάκια, και κάθε παιδάκι έφερνε άλλο ένα σύν τους γονείς, θα είχε να διαχειριστεί 80 καλεσμένους. Αυτό δεν θα ήταν πάρτι, αλλά προεκλογική συγκέντρωση...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Kαπου εχουμε μπερδευτει κοριτσια, και αυτο γιατι καποιες εχουν μικρα παιδακια και καποιες εχουμε μεγαλυτερα .

Σαφως τα παρτι ειναι διαφορετικα αναλογα με την ηλικια.

Στα 11 τα παιδια δενθελουν τις μαμαδες τους μαζι αλλα ουτε τα μικροτερα ή τα μεγαλυτερα αδελφια τους. Πανε να διασκεδασουν με τους φιλους τους. Φανταζεστε να εχουν να προσεξουν και τα μικροτερα αδελφακια τους? Π.χ αυριο η κορη μου εχει ενα παρτι. Πως θα της φαινοταν αν της ελεγα να παρει μαζι και τον μικροτερο αδελφο της?

Βεβαια και ο ιδιος δεν θελει να παει....Τι να κανει με παιδια μεγαλυτερης ηλικιας που δεν γνωριζει? Το καθενα εχει τους δικους του φιλους.

Οταν ημουν εγω μικρη, εκανα παρτι και πηγαινα σε παρτι. Στο δικο μου παρτι ηταν μονο η μαμα μου (ηταν και πολυ νεα, ειχαμε 17 χρονια διαφορα και την ηθελαν παρα πολυ τα παιδια.). Ποτε δεν ειχαν καθησει αλλοι γονεις, αλλα ουτε εφερναν τα αδελφακια τους μαζι. Δεν υπηρχε απαγορευση σε αυτο αλλα τα παιδια ηθελαν να διασκεδασουν με τους φιλους τους.

Αντιστοιχα, ποτε δεν μου ειχε ζητηθει, να παρω μαζι μου τον αδελφο μου.

Τα αδελφια πρεπει να λειτουργουν και ανεξαρτητα.

Θα μου πείτε "και γιατί να σε γνωρίσει ρε κοπελιά; πάρτι κάνει, όχι to know us better":) τα ασμπέτια, που έλεγε και ο Εξαρχάκος, θυμάστε;:D

Εισαι πολυ επικαιρη τελικα! Αυτο βλεπω τωρα!:lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...