Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Απαγορεύονται????

Φυσικά και δεν θα πήγαινα σε τέτοιο πάρτυ και αν τυχόν με ρωτούσε κανείς μετα γιατί δεν ήρθε το παιδί, θα τ'άκουγε κανονικά!!! Μα τι περιοχή είναι αυτή? Η περιοχή φταίει ή ο συγκεκριμένος "κύκλος" ανθρώπων? Μου ήρθαν πολύ χαρακτηρισμοι στο μυαλό αλλά δεν θα τους αναφέρω...

Θα μπορούσαν να αναφέρουν διακριτικά ότι το πάρτυ είναι για παιδάκια πχ 8 -9 χρονών. Αλλά και πάλι το θεωρώ μεγάλη αγένεια! Αν δεν σε παίρνει οικονομικά κάλεσε λιγότερο κόσμο ή βρες έναν τρόπο τέλοσπάντων... Άκου "απαγορεύονται"...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να συμπληρώσω ότι δεν ξέρω πότε θα αφήσω τα παιδιά μου μόνα τους σε πάρτυ (θα το δούμε στην πορεία, είναι άτοπο να ορίσω από τώρα συγκεκριμένη ηλικία. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες). Πάντως ποτέ δεν θα απέκλεια γονείς και αδέρφια από ένα πάρτυ των παιδιών μου. Αν θέλει κάποιος να αφήσει το παιδάκι του και να το πάρει αργότερα, καλώς να το αφήσει. Αν θέλει να κάτσει και ο ίδιος να παρακολουθεί διακριτικά και να τα πει με τους "μεγάλους" καλώς να κάτσει.

Αυτό μου θυμίζει κάτι προσκλήσεις (προφορικές) που λάμβανα κάποτε που μου διευκρινίζαν ότι είναι μόνο για γυναίκες. Δηλαδή να μην φέρω τον άντρα μου (ήμασταν παντρεμένοι). Μου χτύπαγε πολύ άσχημα. Πες διακριτικά οτι θα είναι γυναικοπαρέα μην λες όμως "όχι μην τον φέρεις"...

ή το άλλο "η συγκέντρωση είναι μόνο για συναδέλφους, δηλ.χωρίς συζύγους". Δεν ακούγονται άσχημα τέτοιες "απαγορεύσεις"?

Επεξεργάστηκαν by Lucy
συμπλήρωση

εχω δυο μπουμπουκακια

ξαφνικα τα παιδια στην ηλικια των 7-8 χρωνων εγιναν μεγαλα για να μην ειναι διπλα τους και ο γονιος?????μηπως να φυγουν και απο το σπιτι να βρουν και μια δουλεια το απογεμα για να εχουν μεγαλητερη αυτονομια ανεξαρτησια????????:?:-?

ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για τα παιδια του

εγω παντως πριν να μπει στα 14 μονη σε παρτυ αποκλειεται ( εκτος αν ειναι σχολικο παρτυ και παλι θα ειμαι στο αμαξι μεσα

εξω απο το σχολειο μεχρι να τελειωσει )

εκτος αν γνωριζω παρα πολυ καλα την οικοδεσποινα εχουμε φιλικες σχεσεις και ξερω οτι θα προσεχει το παιδι μου σαν να ημουν εκει

και το σπιθτι της ειναι μεχρι 5 λεπτα αποσταση με τα ποδια ωστε να ελενχω καταστασεις

τωρα αν μου συνεβαινε να λαβω τετοια προσκληση ειτε σε σπιτι ειτε σε παιδοτοπο απλα δεν θα πηγαινα

και φυσικα αυτο να απαγορευσω σε προσκληση να ερθουν οι γονεις του παιδιου η τα αδερφακια δεν θα το εκανα

επισης πιθανοτατα δεν θα κανα παρτυ σε παιδοτοπο αλλα μονο στο σπιτι για οικονομικους λογους

πληρωνω τα ιδια χρηματα που θα εδινα σε εναν παιδοτοπο και κανω ενα μεγαλοπρεπες παρτακι στο σπιτι που μπορει να ερθουν και 10 ατομα παραπανω ανετα χωρις να υπολογιζω τον γονιο που τον θεωρο αυτονοητο να ερθει στο σπιτι να βλεπει το παιδι του

Και εγω συμφωνω απόλυτα! Οποιος δεν εχει λεφτα να μην κανει πάρτυ με περιορισμους! Ειναι το λιγοτερο αγενές!

Και εγω περυσι που της έκανα κάλεσα 20άτομα γονεις παιδια και τελικά ειμασταν 38..... ε και? Πλήρωσα παραπάνω γιατι πηγα και πηρα φαγητα κτλπ παραπάνω απο το αναψυκτηριο που τα εκανα! Αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα!

ξαφνικα τα παιδια στην ηλικια των 7-8 χρωνων εγιναν μεγαλα για να μην ειναι διπλα τους και ο γονιος?????μηπως να φυγουν και απο το σπιτι να βρουν και μια δουλεια το απογεμα για να εχουν μεγαλητερη αυτονομια ανεξαρτησια????????:?:-?

εγω παντως πριν να μπει στα 14 μονη σε παρτυ αποκλειεται ( εκτος αν ειναι σχολικο παρτυ και παλι θα ειμαι στο αμαξι μεσα

εκτος αν γνωριζω παρα πολυ καλα την οικοδεσποινα εχουμε φιλικες σχεσεις και ξερω οτι θα προσεχει το παιδι μου σαν να ημουν εκει

και το σπιθτι της ειναι μεχρι 5 λεπτα αποσταση με τα ποδια ωστε να ελενχω καταστασεις

τωρα αν μου συνεβαινε να λαβω τετοια προσκληση ειτε σε σπιτι ειτε σε παιδοτοπο απλα δεν θα πηγαινα

και φυσικα αυτο να απαγορευσω σε προσκληση να ερθουν οι γονεις του παιδιου η τα αδερφακια δεν θα το εκανα

επισης πιθανοτατα δεν θα κανα παρτυ σε παιδοτοπο αλλα μονο στο σπιτι για οικονομικους λογους

πληρωνω τα ιδια χρηματα που θα εδινα σε εναν παιδοτοπο και κανω ενα μεγαλοπρεπες παρτακι στο σπιτι που μπορει να ερθουν και 10 ατομα παραπανω ανετα χωρις να υπολογιζω τον γονιο που τον θεωρο αυτονοητο να ερθει στο σπιτι να βλεπει το παιδι του

οκ σορυ αλλα εγω απο τα δεκτασσερα δουλευα τα καλοκαιρια στο χωριο....και η μανα μου σαφως δεν ητανε απεξω...για να εχω τα δικα μου λεφτα....ειναι τελειως διαφορετικη η νοοτροπια .

επισης ενα παιδι 9-10 δε ξερει να προσεχει μονο του σε ενα παρτυ??....εγω τι θα του προσφερω ακριβως εαν καθομαι εκει μου λετε???περισσοτερο προβλημα θα του δημιουργησω στα 9-10 11 (χελλοου εφηβειαααααααα) 12-13 14!!!! οταν οι αλλοι φιλοι θα τον/την λενε μαμακια μαμοθρεφτο κλπ...και στη τελικη τι ακριβως σε ενα παρτυ με τοσααααααααα παιδια μπορουν να παθουν σε αυτη την ηλικια???για πειτε μου???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ειπα δεν θα το πω για να μην σας φρικάρω.....

Δουλευω σε ολοήμερο δημοτικο οκ...?

Ξερετε τι εγινε πριν δυο μηνες....?

Ενα αγοράκι τετάρτης δημοτικου.... στριμωξε ενα αλλο αγοράκι δευτέρας δημοτικου στις τουαλέτες...για να του δειξει πως να κανει αυτο που ειδε στην τηλεόραση...!!!

Ξερετε τι ήταν αυτο? Ηθελε μετα βιας να το βαλει να του κάνει ....στο@#$%κό !!!!!!!!!!!

Επειδη το ειδε το προηγουμενο βραδυ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το παιδάκι της τετάρτης μια χαρα παιδι, ησυχο και με ωραιο χαρακτήρα και οταν το ρωτήσαμε γιατι και πως...ειπε μου φάνηκε ωραιο γιατι ο κυριος(στην τηλεόραση) το χαιρόταν!!!.......................

Ειμαι υπερβολική μετά να μην την αφήνω...?

Τοσα και τοσα ακουω και βλεπω καθε μερα στο σχολειο απο τα ιδια τα παιδια.....

Διαφημίσεις

Yasemi δες το από την πλευρά εκείνου που κάνει το πάρτυ. Δεν είναι δυνατόν να καλείς κόσμο και να βάλεις απαγορεύσεις. Είναι αγένεια. Από εκεί και πέρα, ο καλεσμενος ας κάνει ότι νομιζει. Αν θέλει να κάτσει, αν θέλει να φύγει, εάν θέλει να φέρει και τα άλλα παιδάκια του. Αυτό που μπορεί να κάνει εκείνος που καλεί είναι να ζητήσει να του διευκρινήσουν πόσα άτομα να υπολογίσει. Όχι όμως να απαγορεύσει...

Ούτε εγώ θέλω να έχω το παιδί υπό περιορισμό και υπό συνεχή έλεγχο. Κάποια στιγμή που θα νιώσω άνετα θα την αφήσω να μείνει και μόνη της σε κάποια γιορτή. Θα είναι στα 8, στα 10, στα 12? Δεν ξέρω... Δεν μπορεί ομως σε καμία περίπτωση ο άλλος γονιός να μου απαγορεύσει να παρίσταμαι εάν το θέλω.

εχω δυο μπουμπουκακια

Ειπα δεν θα το πω για να μην σας φρικάρω.....

Δουλευω σε ολοήμερο δημοτικο οκ...?

Ξερετε τι εγινε πριν δυο μηνες....?

Ενα αγοράκι τετάρτης δημοτικου.... στριμωξε ενα αλλο αγοράκι δευτέρας δημοτικου στις τουαλέτες...για να του δειξει πως να κανει αυτο που ειδε στην τηλεόραση...!!!

Ξερετε τι ήταν αυτο? Ηθελε μετα βιας να το βαλει να του κάνει ....στο@#$%κό !!!!!!!!!!!

Επειδη το ειδε το προηγουμενο βραδυ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το παιδάκι της τετάρτης μια χαρα παιδι, ησυχο και με ωραιο χαρακτήρα και οταν το ρωτήσαμε γιατι και πως...ειπε μου φάνηκε ωραιο γιατι ο κυριος(στην τηλεόραση) το χαιρόταν!!!.......................

Ειμαι υπερβολική μετά να μην την αφήνω...?

Τοσα και τοσα ακουω και βλεπω καθε μερα στο σχολειο απο τα ιδια τα παιδια.....

Συμφωνώ. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν μόνο από ενήλικες, αλλά και από άλλα παιδιά.

εχω δυο μπουμπουκακια

οταν οι αλλοι φιλοι θα τον/την λενε μαμακια μαμοθρεφτο κλπ...και στη τελικη τι ακριβως σε ενα παρτυ με τοσααααααααα παιδια μπορουν να παθουν σε αυτη την ηλικια???για πειτε μου???

Τόσα ακουμε κ διαβάζουμε καθημερινά!! Εσύ είσαι δλδ διατεθειμένη να φιλάς 25-30 παιδιά ανεξέλεκτα με την τρέλα που κουβαλάει το καθένα μονη σου σε ένα πάρτυ; και είσαι ετοιμη να απολογηθείς αν πάθει κάτι ένα απο αυτά;;;; έστω κ ένα χτύπημα;;; Εχω έχω κουκέτες κ πηδούσαν από το πάνω κρεβάτι κάτω.. από πότε τα 10 θεωρούνται ενήλικες;;; Εδώ εμεις όταν διασκεδάζουμε χάνουμε τον έλεγχο όχι τα παιδιά.

οκ σορυ αλλα εγω απο τα δεκτασσερα δουλευα τα καλοκαιρια στο χωριο....και η μανα μου σαφως δεν ητανε απεξω...για να εχω τα δικα μου λεφτα....ειναι τελειως διαφορετικη η νοοτροπια .

επισης ενα παιδι 9-10 δε ξερει να προσεχει μονο του σε ενα παρτυ??....εγω τι θα του προσφερω ακριβως εαν καθομαι εκει μου λετε???περισσοτερο προβλημα θα του δημιουργησω στα 9-10 11 (χελλοου εφηβειαααααααα) 12-13 14!!!! οταν οι αλλοι φιλοι θα τον/την λενε μαμακια μαμοθρεφτο κλπ...και στη τελικη τι ακριβως σε ενα παρτυ με τοσααααααααα παιδια μπορουν να παθουν σε αυτη την ηλικια???για πειτε μου???

Καταρχάς αλλο η επαρχια και το χωριο που ανεφερες αλλο η Αθηνα...μη μπερδευομαστε.Στην επαρχεια τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα δεδομενου οτι ολοι γνωριζονται πανω κατω μεταξυ του...ακομα και να μη ξερεις το γονιο του παιδιου που κανει το παρτυ ξερεις λιγο πολυ τι ανθρωπος ειναι και για τι οικογενεια προκειται.Εχω μεγαλωσει επαρχεια και ναι η μαμα μου δε με συνοδευε στα παρτυ απο καποια ηλικια και μετα...ωστοσο θυμαμαι οτι καποιοι γονεις παντα ερχονταν.Αυτοι καθονταν στην κουζινα,πινανε καφεδακι ,τα λεγανε και εμεις καναμε το παρτυ μας στο σαλονι και τα φωτα χαμηλωναμε και μπλουζ χορευαμε και φλερτακια υπηρχαν..δε μας ενοχλουσαν οι γονεις....ουτε παρεμποδιζαν την ανεξαρτητοποιηση μας.

Στην Αθηνα δε νομιζω οτι κι εγω θα αφηνα το παιδι μου 7-8 χρονων να γυρναει βραδυ μονο του σε αγνωστα σπιτια.Και μετα τι?Να βγει βραδυ να ψαχνει ταξι μονο του να γυρισει πισω...χμ δε νομιζω.Η ανεξαρτητοποιηση ενος παιδιου ειναι θεμα συμπεριφορας...δε σημαινει οτι πρεπει να μεινει μονο του για να ανεξαρτητοποιηθει.Ανεξαρτητοποιειται θαυμασια στα πλαισια της οικογενειας.

Τωρα αν ηξερα τους γονεις και τους ειχα εμπιστοσυνη και ειχα ενα παιδι 9-10 ισως καποιες φορες να το αφηνα με την προυποθεση παντα οτι εγω θα το πηγαινα και εγω θα το εφερνα πισω και εννοειται με τη διασφαληση οτι δε θα βγουν εξω.

Γιατι αν 7- 8 το αφηνω να γυρναει μονο του σε αγνωστα σπιτια βραδυ...να υποθεσω στα 12-13 που θα μου ζητησει να παει μπουζουκια μεχρι τις 3 θα πρεπει να το δεχτω για να μη το καταπιεσω?

Yasemi δες το από την πλευρά εκείνου που κάνει το πάρτυ. Δεν είναι δυνατόν να καλείς κόσμο και να βάλεις απαγορεύσεις. Είναι αγένεια. Από εκεί και πέρα, ο καλεσμενος ας κάνει ότι νομιζει. Αν θέλει να κάτσει, αν θέλει να φύγει, εάν θέλει να φέρει και τα άλλα παιδάκια του. Αυτό που μπορεί να κάνει εκείνος που καλεί είναι να ζητήσει να του διευκρινήσουν πόσα άτομα να υπολογίσει. Όχι όμως να απαγορεύσει...

Ούτε εγώ θέλω να έχω το παιδί υπό περιορισμό και υπό συνεχή έλεγχο. Κάποια στιγμή που θα νιώσω άνετα θα την αφήσω να μείνει και μόνη της σε κάποια γιορτή. Θα είναι στα 8, στα 10, στα 12? Δεν ξέρω... Δεν μπορεί ομως σε καμία περίπτωση ο άλλος γονιός να μου απαγορεύσει να παρίσταμαι εάν το θέλω.

ναι βρε λουσι μου το ειπα νομιζω και πιο πανω..το να γραφεις κατι τετοιο σιγουρα ειναι αγενες δε λεω...αλλα εγω συζηταω για αυτο που ντε και καλα το θεωρουμε δεδομενο οτι πρεπει να παμε παντου παντα μαζι και ολα τα αδερφακια μαζι...αυτο δε μπορω να το καταλαβω...αυτητη νοοτροπια....και γενικα θετω το θεμα μερι αυτονομιας κλπ αλλα απο οτι βλεπω παλι εγω ειμαι μαλλον παραλογη...οταν πανε σχολειο με το καλο η καθεμια θα εχει σιγουρα τις δικες της παρεες...δηλ θα ειναι η μια πχ 8 και η αλλη ακομη καλα καλα οτι θα πηγαινει νηπιο...τι δουλεια θα εχει η μικρη σε παρτυ που θα παει η μεγαλη μου λετε????

ξερετε τι εχω δει στο παιδοτοπο που δουλευα??σε καποια παρτυ οι γονεις δε βγαζανε και φαγητο για τους μεγαλους κλπ μονο καφε και κεϊκ...εεεε ξερετε ποσοι ητανε που μολις παιρνανε χαμπαρι οτι δε παιζει φαγητο κλπ παιρνανε τα τσουρμα τους (γιατι ναι φερνανε τσουρμα ανιψακια παραανιψακια αδερφακια και δε συμμαζευεται) και φευγανε με μια μουρη μεχρι το πατωμα και τη λεγανε κιολας απεξω απεξω ???οταν πας σε ενα παρτυ καλο ειναι να πηγαινεις το παιδακι που ειναι καλεσμενο...τωρα και εγω οταν θα καλω σε μικρες ηλικιες θα καλω οτι με παιρνει να καλεσω και οτι θελει η καθε μια....δε μπορω εγω δηλ να μπω μεσα οικονομικα μονο και μονο γιατι καποιοι το θεωρουν ευκαιρια για μια τζαμπα βολτα και φαγητο ...γιατι πολλοι ετσι το βλεπουν..δε θα απαγορευσω αλλα στη τελικη λιγο σκεψη και απο μερια των αλλων δε βλαπτει...οπως δε θελω εγω να επιβαρυνθει καποιος με το να παω με ολο το σοϊ μου ετσι δε θελω να γινει και σε μενα....και στη τελικη γιατι καποιος να με φαει στη μαπα εαν δε με γουσταρει που θα παω σπιτι του ε?Ε?Ε?Ε?Ε?

και ναι σιγουρα τα παιδια κινδυνευουν απο τα αλλα παιδια..αλλα αυτο γινεται παντου...και στο σχολειο...εκει θες δε θες δε μπορεις να εισαι μαζι τους....και θεωρω λιγο παρανοϊκο οτι σε ενα παιδικο παρτυ θα πεσουν σε ανωμαλο....δηλ τι...θ απαει ο ανωμαλος και σε ενα παρτυ με τοσααααααααα παιδακια θα κανει κατι???με τοσους μαρτυρες μπροστα???οταν τα ιδια τα παιδια αν εχεις δωσει σωστες βασεις μπορουν να ειναι υποψιασμενα και να προφυλασουν και τον εαυτο τους????

δε ξερω εαν καταλαβαινεται τι εννοω....γιατι δεν ειμαι και καλη στο γραπτο λογο..

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

τι θα μπορουσε να παθει ενα 10χρονο παιδι στην δειαρκεια ενος παρτυ που δεν παρευρισκετε ο γονιος

βιασμο πιθανοτατα απο ενηλικα πως θα προστατευθει???

ναρκωτικα σε ενα παιδικο παρτυ θα μου πεις ναι γιατι οχι τους αλλους ενηλικους που θα παρευρισκονται εκει τους ξερουμε και απο χτες?????τα μικρα παιδια μπορουν ποιο ευκολα να παρασυρθουν ασχετα απο τις αρχες που τους δινουν οι γονεις αν τα πιεσει καποιος η μπορει να του βαλει καποιος ενηλικας κατι στην πορτοκαλαδα τους τα παιδια δεν ειναι υποψιασμενα

ατυχημα μεσα στο σπιτι να πεσει απο σκαλες αν ειναι πολυκατικια απο μπαλκονι

δυσκολο?????δεν νομιζω βγαινει μαζι με αλλα παιδακια στο μπαλικονι σςπρωχνονται να σου κατω

σε παιδοτοπο αν εχει και πισινα πνιγμος

εξεφτελισμο απο αλλα παιδακια η και απο γονεις

π.χ ενα παιδακι κλανει σκιζεται πανω στο παχνιδι το ρουχο του για οποιοδηποτε λογο τα παιδια δεν ξερεις πως θα αντιδρασουν σε τετοιες περιπτωσεις και ουτε καταλαβαινουν οτι μερικες φορες γινονται πολυ σκληρα με αλλα παιδακια

αφηνεις τον αλλο ενηλικα να εχει εξουσια στο παιδι σου

πανω στο παιχψνι σπαει κατι μεσα απο το σπιτιτυχαια ποιος σου λεει πως ο ενηλικας δεν ειναι ψιλομ!λ%%#@ς και δεν θα σου χτυπησει το παιδι μπορει και για ασημαντη αφορμη εστω μια στον ποποκαι να το κανει ρεζιλι στα αλλα παιδια και να αισθανθει ασχημα με τις φωνες του???μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του ????δεν νομιζω

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Καταρχάς αλλο η επαρχια και το χωριο που ανεφερες αλλο η Αθηνα...μη μπερδευομαστε.Στην επαρχεια τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα δεδομενου οτι ολοι γνωριζονται πανω κατω μεταξυ του...ακομα και να μη ξερεις το γονιο του παιδιου που κανει το παρτυ ξερεις λιγο πολυ τι ανθρωπος ειναι και για τι οικογενεια προκειται.Εχω μεγαλωσει επαρχεια και ναι η μαμα μου δε με συνοδευε στα παρτυ απο καποια ηλικια και μετα...ωστοσο θυμαμαι οτι καποιοι γονεις παντα ερχονταν.Αυτοι καθονταν στην κουζινα,πινανε καφεδακι ,τα λεγανε και εμεις καναμε το παρτυ μας στο σαλονι και τα φωτα χαμηλωναμε και μπλουζ χορευαμε και φλερτακια υπηρχαν..δε μας ενοχλουσαν οι γονεις....ουτε παρεμποδιζαν την ανεξαρτητοποιηση μας.

Στην Αθηνα δε νομιζω οτι κι εγω θα αφηνα το παιδι μου 7-8 χρονων να γυρναει βραδυ μονο του σε αγνωστα σπιτια.Και μετα τι?Να βγει βραδυ να ψαχνει ταξι μονο του να γυρισει πισω...χμ δε νομιζω.Η ανεξαρτητοποιηση ενος παιδιου ειναι θεμα συμπεριφορας...δε σημαινει οτι πρεπει να μεινει μονο του για να ανεξαρτητοποιηθει.Ανεξαρτητοποιειται θαυμασια στα πλαισια της οικογενειας.

Τωρα αν ηξερα τους γονεις και τους ειχα εμπιστοσυνη και ειχα ενα παιδι 9-10 ισως καποιες φορες να το αφηνα με την προυποθεση παντα οτι εγω θα το πηγαινα και εγω θα το εφερνα πισω και εννοειται με τη διασφαληση οτι δε θα βγουν εξω.

Γιατι αν 7- 8 το αφηνω να γυρναει μονο του σε αγνωστα σπιτια βραδυ...να υποθεσω στα 12-13 που θα μου ζητησει να παει μπουζουκια μεχρι τις 3 θα πρεπει να το δεχτω για να μη το καταπιεσω?

γιατι ποιος ειπε οτι θα το αφησω να παει και να ερθει μονο του????δε μιλησα για κατι τετοιο.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

τι θα μπορουσε να παθει ενα 10χρονο παιδι στην δειαρκεια ενος παρτυ που δεν παρευρισκετε ο γονιος

βιασμο πιθανοτατα απο ενηλικα πως θα προστατευθει???

ναρκωτικα σε ενα παιδικο παρτυ θα μου πεις ναι γιατι οχι τους αλλους ενηλικους που θα παρευρισκονται εκει τους ξερουμε και απο χτες?????τα μικρα παιδια μπορουν ποιο ευκολα να παρασυρθουν ασχετα απο τις αρχες που τους δινουν οι γονεις αν τα πιεσει καποιος η μπορει να του βαλει καποιος ενηλικας κατι στην πορτοκαλαδα τους τα παιδια δεν ειναι υποψιασμενα

ατυχημα μεσα στο σπιτι να πεσει απο σκαλες αν ειναι πολυκατικια απο μπαλκονι

δυσκολο?????δεν νομιζω βγαινει μαζι με αλλα παιδακια στο μπαλικονι σςπρωχνονται να σου κατω

σε παιδοτοπο αν εχει και πισινα πνιγμος

εξεφτελισμο απο αλλα παιδακια η και απο γονεις

π.χ ενα παιδακι κλανει σκιζεται πανω στο παχνιδι το ρουχο του για οποιοδηποτε λογο τα παιδια δεν ξερεις πως θα αντιδρασουν σε τετοιες περιπτωσεις και ουτε καταλαβαινουν οτι μερικες φορες γινονται πολυ σκληρα με αλλα παιδακια

αφηνεις τον αλλο ενηλικα να εχει εξουσια στο παιδι σου

πανω στο παιχψνι σπαει κατι μεσα απο το σπιτιτυχαια ποιος σου λεει πως ο ενηλικας δεν ειναι ψιλομ!λ%%#@ς και δεν θα σου χτυπησει το παιδι μπορει και για ασημαντη αφορμη εστω μια στον ποποκαι να το κανει ρεζιλι στα αλλα παιδια και να αισθανθει ασχημα με τις φωνες του???μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του ????δεν νομιζω

ολα αυτα που λες μπορει ανετοτατα να τα παθει και στο σχολειο πχ.....μηπως να πηγαινουμε και εκει μαζι τους?????εκει δηλ μπορει να προστατευτει ???εκει δεμ αφηνουμε σε επιβλεψη τα παιδια μας σε αγνωστους εστω και αν αυτοι λεγονται δασκαλοι καθηγητες???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ε, λοιπόν κι εγώ είπα να μη σας φρικάρω αλλά... Σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο που ενδιαφερόμουν να γράψω την κόρη μου μου είπε γνωστή μου ότι 3 αγοράκια στρίμωξαν κοριτσάκι μέσα στις τουαλέτες για να του βάλουν δάχτυλα στο... Αγανακτησμένη μαμά του ίδιου τμήματος που άκουσε τις φήμες, προσπαθούσε να μάθει από την κόρη της αν ισχύει αυτό, μέχρι που η μικρή της είπε το απίστευτο: ναι μαμά αλήθεια είναι, μου το έχουν κάνει και εμένα:!::!::!:

Λοιπόν μη μου μιλάτε εμένα για το πως ήμασταν εμείς πριν απο 25-30 χρόνια γιατί σας ορκίζομαι ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει πάρα πολύ, μα πάρα πολύ...

Εντάξει δε θα τα κάνουμε και χαζά τα παιδιά μας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Επίσης,όλα τα παιδιά δεν είναι τα ίδια... Κάποια πιο ντροπαλά και εσωστρεφή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας από κάποια άλλα που θα αμυνθούν ακόμα και βίαια και θα αντισταθούν.Νομίζω ότι μέχρι τα 9-10 ένα παιδί έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και αν ο γονιός κρίνει ότι το παιδί ξέρει να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει κινδύνους, αρχίζει να χαλαρώνει την επιτήρηση...

Εμείς δεν έχουμε ξεκινήσει πάρτυ με πολλά παιδιά γιατί δεν έχουμε πάει ακόμα παιδικό σταθμό. Από το Σεπτέμβρη,…

Σε πάρτυ φίλων μας, οι γονείς και τα αδέλφια (αν ήθελαν) ήταν πάντα καλεσμένοι.

Θεωρώ αδιανόητο σε τέτοια ηλικία να αφήσω τα παιδιά μόνα τους.

Τα παιδάκια μπορεί να γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά δεν έχουν ίδια επαφή και άνεση με τους άλλους γονείς.

Δηλαδή αν κάνω πάρτυ με 20 παιδάκια, θα είμαι σπίτι εγώ/ο άντρας μου, άντε και κάποιος κλόουν και 22 παιδιά??????

Επίσης, είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις τους γονείς των φίλων των παιδιών σου. Σίγουρα θα γνωρίσουμε ανθρώπους που δεν θα ταιριάζουν με εμάς, που ταιριάζουν,…. Αλλά είναι αναμενόμενο. Άλλωστε, θα υπάρχουν κάποια θέματα (σχολείου, εκδηλώσεων,..) που θα πρέπει να συμπορευτείς με τους άλλους γονείς.

Το να καλέσω λιγότερα παιδιά, μου είναι προσωπικά πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι πρέπει να καλούμε όλα τα παιδάκια της τάξης γιατί είναι πολύ άσχημο την επόμενη μέρα να συζητούν κάποια για το πάρτυ και κάποια άλλα να καταλάβουν ότι δεν ήταν προσκεκλημένα.

Αυτό έγινε με το παιδί κάποιου φίλου μας. Λόγω μίας διένεξης στο σχολείο (μεταξύ παιδιών), το παιδί δεν πήρε πρόσκληση για ένα πάρτυ. Το έμαθε και αισθάνθηκε πολύ άσχημα...

Με την ίδια λογική και τα αδέλφια των παιδιών θα είναι ευπρόσδεκτα στο πάρτυ.

Την ηλικία της αυτονόμησης σ’ αυτό το θέμα δεν την έχω προσδιορίσει ακόμα. Μάλλον όταν αισθανθώ εγώ άνετα με την ιδέα σε συνδυασμό με τη δική τους απαίτηση.

Γιατί αν στα 8-10, σηκώσουν επανάσταση να πάνε μόνα τους, πρέπει να διαπραγματευτώ ως ώριμη και ανοιχτόμυαλη μαμά. Αν γνωρίζω τους γονείς, έχει καλώς. Αν δεν τους γνωρίζω, το πιο πιθανό είναι να τα πάω μέσα στο σπίτι (για να κόψω κίνηση και να δω ότι υπάρχουν ενήλικες) και να αρχίσω τις βόλτες γύρω από το τετράγωνο μέχρι να περάσει η ώρα (μακάρι να έχει κάποιο καφέ δίπλα στο σπίτι).

Κάποτε κορόιδευα τους γονείς μου για ανάλογες συμπεριφορές,…:?

Διαφημίσεις

Yasemi μου συμφωνούμε. Ούτε εγώ θέλω να είμαι ασφυκτική με τα παιδιά μου, ούτε θα τα πηγαίνω παντού πακέτο. Απλώς δεν μπορεί ο άλλος που με καλεί να μου υποδείξει τι θα κάνω (και εδώ συμφωνούμε).Το πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να αφήσω το παιδί μου μόνο του θα το κρίνω εγώ και όχι ο γείτονας που πάει να γλυτώσει λεφτά αλλά θέλει και να πει ότι έκανε πάρτυ.

Όσο για τον παιδότοπο, πήγα πρόσφατα σε παιδότοπο σε πάρτυ με 2χρονα-3χρονα παιδάκια που προφανώς δεν τα αφήνεις μόνα τους. Το πάρτυ ήταν μεσημέρι, έβγαλαν φαγητό για τα παιδάκια και στους γονείς μόνο καφέ (ούτε καν κεικ που είπες ή ένα τυροπιτάκι βρε παιδί μου) και δεν μπορούσες να αγοράσεις κάτι να φας εάν ήθελες πέρα από πατατάκια ή σοκολάτες.... Τώρα είμαι εγώ παράλογη που με "ενόχλησε" αυτό? Καλά δεν σκοτίστηκα κιόλας, αλλά έφαγα για μεσημέρι γύρω στις 4 γιατί είχαμε και μια απόσταση να διανύσουμε μέχρι να γυρίσουμε σπίτι. Όταν καλείς κόσμο πρέπει να σκέφτεσαι μερικά πράγματα.

Όσο για ανηψάκια, ξαδερφάκια κτλ ναι δεν είναι σωστό να τα κουβαλάς σε ένα πάρτυ που δεν είναι καλεσμένα. Τα αδερφάκια όμως εννοείται ότι πρέπει να τα καλείς και ας μην ερθουν (αν πχ είναι πολύ διαφορετικές οι ηλικίες). Οφείλεις να τα καλείς όμως. Έτσι το βλέπω εγώ.

εχω δυο μπουμπουκακια

Το πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να αφήσω το παιδί μου μόνο του θα το κρίνω εγώ και όχι ο γείτονας που πάει να γλυτώσει λεφτά αλλά θέλει και να πει ότι έκανε πάρτυ.

σε αυτο συμφωνω και εγω

Και εγώ πάντως θυμάμαι από τα δικά μας πάρτυ στο δημοτικό (αν και δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς σε ποια τάξη) να με πηγαίνει η μητέρα μου και να έρχεται να με παίρνει συγκεκριμένη ώρα. Και εννοείται χωρίς την αδερφή μου! Ούτε εγώ πήγαινα στα πάρτυ της ούτε εγώ στα δικά της...μόνο όταν μεγαλώσαμε στο λύκειο και κάναμε κοινές παρέες καθώς έχουμε μόνο 1 χρόνο διαφορά....

Και δεν ήταν άλλοι μεγάλοι στο πάρτυ, μόνο οι συμμαθητές μας και οι γονείς του παιδιού που το έκανε.

Εννοείται πως δεν μου αρέσει το απαγορεύται στο πρόσκληση, ειδικά εάν μιλάμε για πάρτυ μικρών παιδιών..πως είναι δυνατόν να πάει χωρίς τουλάχιστον τον ένα γονέα;;

Ελπίζω σε 8-9 χρόνια που θα γίνει και η κορούλα μου 9-10 χρονών να μπορεί να πηγαίνει σε πάρτυ όπως εμείς μόνη της και όχι με συνοδεία bodyguard γιατί έτσι πως πάνε οι εποχές... βλέπω να έρχονται δύσκολα χρόνια...!!

Ε, λοιπόν κι εγώ είπα να μη σας φρικάρω αλλά... Σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο που ενδιαφερόμουν να γράψω την κόρη μου μου είπε γνωστή μου ότι 3 αγοράκια στρίμωξαν κοριτσάκι μέσα στις τουαλέτες για να του βάλουν δάχτυλα στο... Αγανακτησμένη μαμά του ίδιου τμήματος που άκουσε τις φήμες, προσπαθούσε να μάθει από την κόρη της αν ισχύει αυτό, μέχρι που η μικρή της είπε το απίστευτο: ναι μαμά αλήθεια είναι, μου το έχουν κάνει και εμένα:!::!::!:

...

Καλά τώρα με τρέλανες! Πρόκειται πιστευω για μεμονομένο γεγονός. Δε θέλω να πιστευω οτι γίνονται τέτοια πράγματα στα νήπια, δλδ αργότερα τι θα κάνουν στα κοριτσάκια; Σίγουρα το ένα από τα αγοράκια "έχει θέμα" γενικότερο και παρέσυρε και τα άλλα 2 και άντε να τα μαζέψεις τώρα. Κανονικά θα έπρεπε να φύγουν από το σχολείο και τα 3 τους.

Για το θέμα του πάρτυ τώρα θεωρώ απαράδεχτη την απαγόρευση και για τα αδέλφια και για τους γονείς. Εξάλλου είναι άγραφος νόμος ότι το δώρο που θα δώσουμε θα είναι ανάλογο των ατόμων που θα πάμε τουλάχιστον.

ναι βρε λουσι μου το ειπα νομιζω και πιο πανω..το να γραφεις κατι τετοιο σιγουρα ειναι αγενες δε λεω...αλλα εγω συζηταω για αυτο που ντε και καλα το θεωρουμε δεδομενο οτι πρεπει να παμε παντου παντα μαζι και ολα τα αδερφακια μαζι...αυτο δε μπορω να το καταλαβω...αυτητη νοοτροπια....και γενικα θετω το θεμα μερι αυτονομιας κλπ αλλα απο οτι βλεπω παλι εγω ειμαι μαλλον παραλογη...οταν πανε σχολειο με το καλο η καθεμια θα εχει σιγουρα τις δικες της παρεες...δηλ θα ειναι η μια πχ 8 και η αλλη ακομη καλα καλα οτι θα πηγαινει νηπιο...τι δουλεια θα εχει η μικρη σε παρτυ που θα παει η μεγαλη μου λετε????

Σκέφτηκες ότι το γεγονός ότι ενώ για κάποιον είναι δεδομένο ότι έχει που να αφήσει το ένα παιδί για να πάει κάπου με το άλλο για κάποιες οικογένειες όχι? Και πρίν πείς" ας το κρατήσει ο άλλος γονιός" θα σου πώ ότι, υπάρχουν γονείς που δουλέυουν με βάρδιες ή και Σαββατοκύριακα και αυτό είναι αδύνατο.

Βλέπω ότι τα παιδάκια σου είναι ακόμη μικρούλια απότε μιλάς υποθετικά.:)

Απο την πλευρά του γονιου λοιπόν που έχει εμπειρία με παιδί στο δημοτικό αλλά και μικρότερο θα σου πω ένα μυστικό :wink:

Αν μπορώ να αφήσω το μικρότερο για να πάω κάπου μόνο με το μεγάλο παιδί θα το κάνω έτσι κι αλλιώς επειδή: α) προτιμώ να κάθομαι ήσυχη με τις άλλες μαμάδες και να συζητάω.

β) Δεν είμαι συνέχεια με το άγχος μη μου χτυπήσουν τα 8-9 χρονα το τετράχρονο στο παιχνιδι.γ) το μικρό δε θα βαρεθεί ούτε θα είναι λυπημένο επειδή όπως είναι λογικό τα μεγαλύτερα παιδιά δε θα θέλουν να πάιξει μαζί τους.:)

Αυτό όμως δεν είναι δεδομένο ότι μπορώ να το κάνω πάντα κι αν το κάνω εγώ δε σημαίνει ότι έχω δικαίωμα να θεωρώ ότι μπορεί κι οποιαδήποτε άλλη οικογένεια .

Επίσης να σου πώ ότι ποτέ δε με πέιραξε όταν κάποιος γονιός μου είπε ότι ξέρεις,δε θα κάνουμε μεγάλο πάρτυ και έτσι δε σας καλέσαμε αλλά μόνο 2-3 παιδάκια απο την τάξη.Θα με πέιραζε πολύ όμως μια "πρόσκληση" τόσο αγενής.

Ξέρετε τι εχω δει στο παιδοτοπο που δουλευα??σε καποια παρτυ οι γονεις δε βγαζανε και φαγητο για τους μεγαλους κλπ μονο καφε και κεϊκ...εεεε ξερετε ποσοι ητανε που μολις παιρνανε χαμπαρι οτι δε παιζει φαγητο κλπ παιρνανε τα τσουρμα τους (γιατι ναι φερνανε τσουρμα ανιψακια παραανιψακια αδερφακια και δε συμμαζευεται) και φευγανε με μια μουρη μεχρι το πατωμα και τη λεγανε κιολας απεξω απεξω ???οταν πας σε ενα παρτυ καλο ειναι να πηγαινεις το παιδακι που ειναι καλεσμενο...τωρα και εγω οταν θα καλω σε μικρες ηλικιες θα καλω οτι με παιρνει να καλεσω και οτι θελει η καθε μια....δε μπορω εγω δηλ να μπω μεσα οικονομικα μονο και μονο γιατι καποιοι το θεωρουν ευκαιρια για μια τζαμπα βολτα και φαγητο ...γιατι πολλοι ετσι το βλεπουν..δε θα απαγορευσω αλλα στη τελικη λιγο σκεψη και απο μερια των αλλων δε βλαπτει...οπως δε θελω εγω να επιβαρυνθει καποιος με το να παω με ολο το σοϊ μου ετσι δε θελω να γινει και σε μενα....και στη τελικη γιατι καποιος να με φαει στη μαπα εαν δε με γουσταρει που θα παω σπιτι του ε?Ε?Ε?Ε?Ε?

Όσα χρόνια κάνω πάρτυ για τα παιδιά μου ποτέ και κανείς δεν έφερε όλο του το σόι,ούτε το μισό.Αν το εχεις δεί εσύ τότε ναι είναι κι αυτό αγένεια.Αλλά ξεκίνησες να λές για αδερφάκια και ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν.

και ναι σιγουρα τα παιδια κινδυνευουν απο τα αλλα παιδια..αλλα αυτο γινεται παντου...και στο σχολειο...εκει θες δε θες δε μπορεις να εισαι μαζι τους....και θεωρω λιγο παρανοϊκο οτι σε ενα παιδικο παρτυ θα πεσουν σε ανωμαλο....δηλ τι...θ απαει ο ανωμαλος και σε ενα παρτυ με τοσααααααααα παιδακια θα κανει κατι???με τοσους μαρτυρες μπροστα???οταν τα ιδια τα παιδια αν εχεις δωσει σωστες βασεις μπορουν να ειναι υποψιασμενα και να προφυλασουν και τον εαυτο τους????

δε ξερω εαν καταλαβαινεται τι εννοω....γιατι δεν ειμαι και καλη στο γραπτο λογο..

Εδώ ,έυχομαι να είμαστε εδώ και να δώ πως θα βλέπεις το θέμα και όταν θα έχεις παιδί σε αντίστοιχη ηλικία.:):)

Γιατί όπως ήδη ξέρουμε όλοι αν δε ζήσουμε κάτι καμιά περιγραφή δε μας βάζει σε μια θέση που δεν είμαστε :-D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ένα ερώτημα είναι: αν δεν έχω πού ν'αφήσω το άλλο παιδί, το παίρνω μαζί μου ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση ή δεν πηγαίνω καθόλου;Γιατί άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Επίσης: αν ο γονιός που καλεί δε γουστάρει τη δική μου φάτσα συγκεκριμένα, γιατί εγώ να του εμπιστευθώ το παιδί μου στο σπίτι του;

Τέλος: συμφωνώ ότι πρέπει και οι καλεσμένοι να είναι ευγενείς. Μια φορά, στην περιοχή που μέναμε παλιότερα, ο μεγάλος γιος μου(6 τότε) προσκλήθηκε σε πάρτι. Ο εορτάζων ήταν από τους καλύτερούς του φίλους. Πήρα τα άλλα (2 τότε) γιατί δεν γινόταν αλλιώς και συνεννοήθηκα ιδιαιτέρως με τον υπεύθυνο στον παιδότοπο να χρεώσει τα παιδιά μου χωριστά και να τα πληρώσω εγώ. Το έκανα, γιατί η μαμά που μας κάλεσε είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσει να πληρώσω.

Aν το παρτι ειναι σε παιδοτοπο ή καπου που αυτος που με καλει πληρωνει, σαφως θα πηγαινα μονο το παιδακι που ειναι καλεσμενο. Εαν δεν ειχα που να αφησω το αλλο παιδι, απλα δεν θα πηγαινα.

Στα 14 η κορη σου και η κορη μου το πιο πιθανο ειναι να εχουν φιλο και οχι να πηγαινουν σε παιδικο παρτυ.Οποτε δεν νομιζω να εχουν και πολυ βαρυτητα οι δικες μας αποψεις...

yasemi συμφωνα απολυτα μαζι σου...Κι ολα οσα λετε για ... πραγματα που κανουν τα παιδακια στα παρτυ (καλα αυτο που γραψατε για κατι μικρουλια, αδυνατω να το πιστεψω) φταινει οι γονεις και μονο για αυτοι-γιατι τους επιτρεπουν να βλεπουν ακαταλληλα για την ηλικια τους προγραμματα στην τηλεοραση...Στο χερι μας ειναι να δωσουμε στα παιδια μας να καταλαβουν με συνεχη "πλυση εγκεφαλου" ποια πραγματα πρεπει να προσεχουν και απο ποιους να προστατευουν.Και στα δικα μου χρονια υπηρχαν ανωμαλοι και παιδεραστες και,και,και...Απλα δεν γνωριζαμε το ποσο πολλοι ηταν για δεν υπαρχαν τα συγχρονα ΜΜΕ.Ομως οι γονεις μου μου εδιναν παντα συμβουλες,σε καθημερινη βαση, και ακομη πιο πολυ πριν απο καποιο τετοιο παρτυ.Και ηξερα να προστατευσω τον εαυτο μου...Τι στο καλο, τοσο εξυπνη ημουνα?Με την υπερπροστατευτικοτητα, το μονο που θα καταφερετε ειναι να εχετε τα παιδια σε ενα χρυσο κλουβι,ανετοιμα να ζησουν στον εξω κοσμο...Κι οταν θα βγουν θα νομιζουν οτι ολα ειναι ροδινα...Με μετρο παντα,με τα ματια μας ανοιχτα εμεις οι γονεις, με προσοχη και συμβουλευτικη ενα παιδακι μπορει να καθοδηγηθει και να προστατευτει μονο του (απο μια ηλικια και μετα βεβαια,οταν μπορει να αντιληφθει τον κινδυνο).Και στο κατω κατω, να μην στειλετε μονο του το παιδι σας στο παρτυ του φιλου που τον καλεσε και δεν ξερετε τους γονεις του.Αντι να παει σε 10 παρτυ, ας παει σε 1 του οποιου τους γονεις γνωριζετε και εμπιστευεστε (αν δεν γνωριζετε κανεναν απο τους γονεις των συμμαθητων σας,πολυ κακως κανετε-ειναι πολυ σημαντικο για πολλους λογους).Πιστευω οτι η τακτικη του υπερπροστατευτισμου δημιουργει μαμαδες και γιους τυπου ριαλιτι "Μια νυφη για τον γιο μου".

Σαφως και τα χρονια της αθωωτητας της δικης μας γενιας εχουν παρελθει...Ομως να μην οδηγουμαστε και στο αλλο ακρο...Τα παιδια μας εχουν αφησει το απολυτα προστατευμενο περιβαλλον της μητρας προ πολλου...

ξερετε τι εχω δει στο παιδοτοπο που δουλευα??σε καποια παρτυ οι γονεις δε βγαζανε και φαγητο για τους μεγαλους κλπ μονο καφε και κεϊκ...εεεε ξερετε ποσοι ητανε που μολις παιρνανε χαμπαρι οτι δε παιζει φαγητο κλπ παιρνανε τα τσουρμα τους (γιατι ναι φερνανε τσουρμα ανιψακια παραανιψακια αδερφακια και δε συμμαζευεται) και φευγανε με μια μουρη μεχρι το πατωμα και τη λεγανε κιολας απεξω απεξω ???

Ρε συ γιασεμί, υπερβάλεις. Δεν νομίζω ειλικρινά, να υπάρχει γονιός που καλέσανε το παιδί του σε ένα πάρτι και να πήγε και το ανηψάκι του μαζί. Επίσης, δεν πιστεύω να πήγε κάποιος σε πάρτι γενεθλίων για το φαγητό.Τι φαγητό να περιμένεις σε ένα πάρτι γενεθλίων;:shock:

Να σου πω το εξής: Ότι σε άτομα του κύκλου μας, φίλους δικούς μας και των παιδιών μας φυσικά και θα πάμε όλοι οικογενειακώς και φυσικά και θα έρθουν και αυτοί όλοι οικογενειακώς όταν θα κάνουμε τα δικά μας γενέθλια. Τα γενέθλια είναι μια γιορτή και μια ευκαιρία να δούμε τους φίλους μας, να μιλήσουμε και να περάσουμε όλοι καλά.

Τώρα, όταν κάνουν γενέθλια κάποια παιδάκια από το σχολείο της κόρης μου και καλούν όλα τα παιδάκια της τάξης, ακόμα και αυτά με τα οποία δεν κάνουν παρέα και αυτά των οποίων δεν γνωρίζουν καλά τους γονείς, αλλά μόνα τους... Εκεί αισθάνομαι όπως είπε και η μπουμπουκάκια ότι το πάρτυ δεν γίνεται επί της ουσίας αλλά για το θεαθήναι και επίσης ότι το παιδί μου προσκαλείται ως ντεκόρ, ίσα-ίσα να φαίνονται παραπάνω τα παιδάκια του πάρτυ.

Δεν θέλω να πάω στο πάρτυ για να φάω ή να πάω τον δεύτερό μου γιο για να "κατσικωθεί". Απλά και εμένα μου δημιουργεί πρόβλημα να πρέπει τη μοναδική μέρα που βγαίνουμε ως οικογένεια, το Σάββατο το βράδυ, να στείλω κάπου μόνη της την κόρη μου, να κρατήσω το γιο μου μέσα να κλαίει και να χτυπιέται γιατί έφυγε η αδερφή του και αυτός έμεινε μέσα και ταυτόχρονα να μην μπορώ να πάω και πουθενά με τον άντρα μου γιατί πρέπει να είμαι 6.30 στο σημείο του πάρτυ για να αφήσω την κορη μου και 8.30 για να την πάρω.

Και όσο και να καταλαβαίνω τη μητέρα του εορτάζοντα, η οποία κάνει το πάρτι και θέλει απλώς να έχει πολλά παιδάκια στην αναμνηστική φωτογραφία (οπότε θεωρεί ότι οι γονείς των παιδιών που δεν φαίνονται στη φωτογραφία είναι άχρηστοι και της κατσικώνονται) απαιτώ να καταλάβει και η ίδια εμένα, η οποία δεν έκανα παιδιά απλά και μόνο για να φωτογραφίζονται στο πάρτι της, έχω προσωπική ζωή και επίσης όταν εγώ κάνω ένα πάρτι θεωρώ ότι οι καλεσμένοι μου όταν έρχονται με τιμούν και όχι ότι μου κατσικώνονται.

Για το θέμα που αφορά σε ποια ηλικία πρέπει να αφήνει ένα παιδί να πάει σε πάρτι μόνο του, θα σου πω ότι αυτή η ηλικία εξαρτάται καθαρά από την ωριμότητα του παιδιού αλλά και την ψυχοσύνθεση του γονιού. Δεν έχει στάνταρ απάντηση δηλαδή. Μπορεί εσένα οι γονείς σου να σε άφησαν 8, τον αδελφό σου 10 και εμένα οι δικοί μου 12. Αυτήν την απόφαση όμως την λαμβάνει ο ίδιος ο γονιός δικαιωματικά και όχι η μαμά του συμμαθητή που αποφάσισε να κάνει πάρτι και αντί να καλέσει 15 παιδιά από τον κύκλο της με τους γονείς τους, αποφάσισε να καλέσει 40 χωρίς κανέναν γονιό και μου φεσώνει με το ζόρι ανεξαρτητοποίηση.:rolleyes:

Τέλος να τονίσω ότι θεωρώ μέγιστη μικρότητα να καλείς κάποιους στη χαρά σου και να κλαις τα χρήματα που θα σου κοστίσει ο καφές που θα πιούν ή το τυροπιτάκι που θα τους κεράσεις. Αντίθετα και εγώ ως καλεσμένη νευριάζω όταν καλούν την κόρη μου σε πάρτι που δεν μπορώ αντικειμενικά να τη στείλω (γιατί π.χ. δεν την αφήνω σε ξένο σπίτι μόνη της ή δεν θέλω να επιβαρύνω στον παιδότοπο με το άλλο μου παιδί) αλλά είμαι υποχρεωμένη παρόλο που δεν πήγε να σκάσω το 20ευράκι μου για δώρο (καθότι το απαιτούν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς).:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...