Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο πρέπει να πληρώνουμε για διατροφή;

Recommended Posts

Καλησπέρα. Νέος στην παρέα του Forum και με πολλά δυστυχώς προβλήματα με την πρώην, ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει όσον αφορά, τι ποσοστό επί του μισθού βάσει του νόμου πρέπει να καταβάλει για διατροφή ένας διαζευγμένος στην πρώην σύζυγο.

Εν προκειμένω ήθελα να αναφέρω για να καταλάβετε, ότι αυτή τη στιγμή από τον καθαρό μισθό που παίρνω, το 31% πηγαίνει στη διατροφή η οποία ετησίως αυξάνεται βάση συμφωνητικού στο 5%, επιπλέον το 50% των εξόδων μισά-μισά δηλαδή, τα δίνω για ιατροφαρμακευτικά έξοδα, σχολικά έξοδα, φροντιστήριο αγγλικών κι έξοδα φροντιστηρίου, του παίρνω δώρα και ρουχισμό διότι τα έχω ανάγκη για τα Σαββατοκύριακα που τον έχω, ένα μήνα το καλοκαίρι τον κρατώ εγώ ή η μητέρα μου με δικά μας έξοδα (οπότε η διατροφή που δίνω για αυτό το μήνα είναι άσκοπη!!! εκείνη θα έπρεπε να μου δίνει!!!).

Τώρα, θέλοντας να τον γράψει του χρόνου που θα είναι 1η Γυμνασίου και φροντιστήριο μαθηματικών, αρνήθηκα, διότι φτάνουν τα έξοδά μου συνολικά σε εξωφρενικό ποσό! Μπορεί να θέλει να τον γράψει σε χίλια δυο φροντιστήρια, με ρωτά αν μπορώ να τα βγάλω πέρα;! Αυτή τη χρονιά λόγω οικονομικής κρίσης δε μου κάνανε αύξηση στη δουλειά μου και με το 5% που έδωσα αύξηση στη διατροφή μπήκα και “μέσα”.

Θέλοντας να σταματήσω αυτά που συμβαίνουν λόγω της οικονομικής μου δυσχέρειας, είπα να ανανεώσω το συμφωνητικό μέχρι το παιδί να μεγαλώσει κι έκτοτε να κανονίζω προσωπικά πλέον την υποχρέωσή μου απέναντί του χωρίς πλέον την διαμεσολάβηση της πρώην, και να βάλω “εφάπαξ” ένα “νορμάλ” ποσό όπου να αντιστοιχεί στο καθαρό μισθό που παίρνω κι εν προκειμένω στη οικονομική δυνατότητα που θα έχω, χωρίς τα επιπλέον 50% μισά-μισά και όλα αυτά που υπερβολικά με επιβαρύνουν.

Δεν αντιλέγω ότι, ναι, είναι παιδί μου και πρέπει να κάνω θυσίες, αλλά εδώ πρόκειται να μη συντηρούμαι εγώ σιγά-σιγά με όλα αυτά τα έξοδα! Και μάλιστα βάση του νόμου με το άρθρο 1486 εδ.β του Α.Κ. Ο υπόχρεος προς διατροφή θα πρέπει να είναι εύπορος, δηλαδή να μπορεί να καταβάλει διατροφή ενόψει των υποχρεώσεών του χωρίς να κινδυνεύει η δική του διατροφή!!!!!

Προκειμένου λοιπόν να ενεργήσω σωστά στο νέο συμφωνητικό που θέλω να γίνει και πριν πάω στο δικηγόρο μου, θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά για το τι λέει ο νόμος (αν λέει φυσικά) για το αν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό επί του μισθού για την δόση της διατροφής.

Η βοήθειά σας θα μου ήταν πολύτιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επισης για τι ποσο μιλαμε που αντιστοιχει στο 31% των εσοδων σας?

Να φανταστω οτι μιλαμε για καθαρο ποσο και οχι μικτα!

Επισης να συνιπολογισεται και την επερχομενη αυξηση του ΦΠΑ και την περαιτερω αφαιμαξη των εσοδων σας!

kKZUp2.png

Το πρόσεξα καλύτερα..

μάλλον έχετε πάει..

και σας φαίνονται πολλά..

μάλλον είναι πολλά τον μήνα που έχετε εσείς το παιδί...

τους υπόλοιπους 11 μάλλον τα υπολογίζετε πιο λίγα...

Να προσέξετε οπωσδήποτε την διατροφή σας...

το παιδί έτσι ή αλλιώς θα μεγαλώσει .. με πολλά με λίγα..

Καλησπέρα. Νέος στην παρέα του Forum

καλωσόρησες , είναι πάντα ευχάριστο να έχουμε νέα αρσενικά μελη στο πλέον γυναικοκρατούμενο φόρουμ !!!

και με πολλά δυστυχώς προβλήματα με την πρώην,

Λυπάμαι !

ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει όσον αφορά, τι ποσοστό επί του μισθού βάσει του νόμου πρέπει να καταβάλει για διατροφή ένας διαζευγμένος στην πρώην σύζυγο.
είναι πολύ ευχάριστο το να επιθυμεί κάποιος να μαθει τα δικαιώματα του (αν και η προτεραιότητα σας θα έπρεπε να έιναι ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ)

Εν προκειμένω ήθελα να αναφέρω για να καταλάβετε, ότι αυτή τη στιγμή από τον καθαρό μισθό που παίρνω, το 31% πηγαίνει στη διατροφή η οποία ετησίως αυξάνεται βάση συμφωνητικού στο 5%, επιπλέον το 50% των εξόδων μισά-μισά δηλαδή, τα δίνω για ιατροφαρμακευτικά έξοδα, σχολικά έξοδα, φροντιστήριο αγγλικών κι έξοδα φροντιστηρίου, του παίρνω δώρα και ρουχισμό διότι τα έχω ανάγκη για τα Σαββατοκύριακα που τον έχω, ένα μήνα το καλοκαίρι τον κρατώ εγώ ή η μητέρα μου με δικά μας έξοδα (οπότε η διατροφή που δίνω για αυτό το μήνα είναι άσκοπη!!! εκείνη θα έπρεπε να μου δίνει!!!).

ΚΑΤΑΡΧΆς ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΉΣΟΥΜΕ με αριθμούς πραγματικούς και ποσά για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε!

το 31% πχ σε εναν καθαρό μισθό των 1200ε ειναι ενα α ποσό ! συνεπώς (αν το κομπιουτεράκι μου δεν κάνει λαθος) σας μένουν 828ε ! ζόρι δε λέω ...! αλλα φανταστείτε οτι ΚΑΠΙΟΙ και ΚΑΠΟΙΟΕς ζουν με 100ε λιγότερα απο αυτα που σας μένουν ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ μόνοι τους το παιδι (με όλες τις ανάγκες του ....και τις δικές τους) !

επίσης αν θεωρείτε του μήνα των διακοπών την διατροφή αδική , πως θα σας φαινόταν αυτο το 31% εκέινου του μήνα να το προσθέταμε στους 11 υπόλοιπους μήνες κι ετσι να μην σας φαινόταν η διαφορά !

δλδ αντι για 31% επι του μισθού σας για 12 μήνες , να δίνατε 33% για 11 μήνες ?????

Τώρα, θέλοντας να τον γράψει του χρόνου που θα είναι 1η Γυμνασίου και φροντιστήριο μαθηματικών, αρνήθηκα, διότι φτάνουν τα έξοδά μου συνολικά σε εξωφρενικό ποσό!

ΔΛΔ???? σε ποιό ποσό !?

και ερωτω : είναι λύση να μήν πάει το παδι φροντιστήριο (που ειμαι αντιθετη με την παραπαιδία για να είμαι ειλικρινής αλλα λέμε τώρα) γιατι το ποσό (επι του συνόλου κι όχι προφανώς επι της ουσίας) σας φαίνεται εξωφρενικό ????

θα επρεπε προτεραιότητα σας να είναι το παιδι ...και οι αναγκες του , για να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ βαση !

Μπορεί να θέλει να τον γράψει σε χίλια δυο φροντιστήρια, με ρωτά αν μπορώ να τα βγάλω πέρα;!
αν μένατε μαζί και δεν ειχατε χωρίσει ....??? θα μιλάγατε για αυτα??? τώρα γιατι δεν απευθύνεται με ηρεμία και ειλικρίνεια τα ερωτήματα σας στην ίδια να βρέιτε ΜΑΖΙ μια λύση για ΤΟ ΠΑΙΔΙ ?

και αν μενατε μαζί το παιδι παλι θα είχε αναγκη απο αυτο το φροντησήριο , τα ρούχα και την ενδυση του μαζί και τις διακοπες του . τοτε..??? τι θα κανατε ?

μήπως όταν χωρίζουν οι άνθρωποι αντι να κοιτάνε το συμφερον του παιδιου θεωρούν οτι παιδι ειναι ενα βιβλιαριο καταθέσεων σε κοινό λογαριασμό που ο ενας νομίζει και φοβαται καθημερινα τι θα παρει ο αλλος??? προσέχεται τις καταθέσεις σας .....γιατι στη παρουσα τις κραταει ενα ΠΑΙΔΙ !!!! προσοχή τι βαζεται σε αυτόν τον λογαριασμό ....

Και κάνω ενα τρελό σενάριο ...: (είμαι γνωστή για τα σενάρια μου )

τι παιδι μας βγαίνει μαθηματική διάνοια , εσεις εχετε αρνηθεί το φροντηστηρίο και η μητερα κανει τον αποπατο της παξιμάδι και το παει φροντηστηριο και πετυχαινει το παιδι και κανει μαι λαμπρή ακαδημαϊκή μαθηματική καριέρα ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΡΔΌΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ... εσεις ή συζηγος ????

αλλο σενάριο :

το παιδι ειναι σκράπας και δεν παει φροντηστηριο γιατι αρνηθήκατε και μενει 3 φορές στην 3 γυμνασίου τα παραταει και παρουσιάζει παρεκλήνουσα συμπεριφορά ακόμα και στην ενήλικη ζωή του ... ποιος θα κατηγορεί μετα τον εναν ή τον αλλον για αυτο , εσείς ή η σύζυγος ???

ειπαμε είμαι καλή στα σενάρια ....

Αυτή τη χρονιά λόγω οικονομικής κρίσης δε μου κάνανε αύξηση στη δουλειά μου και με το 5% που έδωσα αύξηση στη διατροφή μπήκα και “μέσα”.
ειστε δημόσιος υπαλληλος !??? ακόμα η κρίση δεν αγγιξε ΚΑΝΕΝΑΝ (σε δυο μήνες απο τώρα να τα γραφατε αυτα θα σας συμπονούσα ) αλλα είναι λιγο νωρίς ακόμα δεν νομίζεται ???

Θέλοντας να σταματήσω αυτά που συμβαίνουν λόγω της οικονομικής μου δυσχέρειας, είπα να ανανεώσω το συμφωνητικό μέχρι το παιδί να μεγαλώσει κι έκτοτε να κανονίζω προσωπικά πλέον την υποχρέωσή μου απέναντί του χωρίς πλέον την διαμεσολάβηση της πρώην, και να βάλω “εφάπαξ” ένα “νορμάλ” ποσό όπου να αντιστοιχεί στο καθαρό μισθό που παίρνω κι εν προκειμένω στη οικονομική δυνατότητα που θα έχω, χωρίς τα επιπλέον 50% μισά-μισά και όλα αυτά που υπερβολικά με επιβαρύνουν.
κύριε μου δεν υπάρχει διακανονοσμός στην ανάπτυξη ενός παιδιου >>>!!!!

υπάρχει ΤΟ ΠΑΙΔΙ και ι αναγκες του ! ομολογίται λοιπόν οτι υπάρχει αδυναμία γονεικής μέριμνας απο μεριάς σας ???

λυπαμαι πολύ για την δεινή σας σταση !

Δεν αντιλέγω ότι, ναι, είναι παιδί μου και πρέπει να κάνω θυσίες, αλλά εδώ πρόκειται να μη συντηρούμαι εγώ σιγά-σιγά
πόσο σιγά , γιατι εδω που σας διαβασα νομίζω οτι ηδη είστε στα όρια της φτωχειας !!!!

ενα παιδι δεν θελει θυσιες ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ !

! Και μάλιστα βάση του νόμου με το άρθρο 1486 εδ.β του Α.Κ. Ο υπόχρεος προς διατροφή θα πρέπει να είναι εύπορος, δηλαδή να μπορεί να καταβάλει διατροφή ενόψει των υποχρεώσεών του χωρίς να κινδυνεύει η δική του διατροφή!!!!!

ΕΠΙΚΑΛΕΤΣΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ μαζί με την εκκαθαριστή σας δήλωση όμως !

Προκειμένου λοιπόν να ενεργήσω σωστά στο νέο συμφωνητικό που θέλω να γίνει και πριν πάω στο δικηγόρο μου, θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά για το τι λέει ο νόμος (αν λέει φυσικά) για το αν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό επί του μισθού για την δόση της διατροφής.
μου θυμίζεται μαθητη που πλησιάζει την χημικό και την ρωτάει : πόσο πρεπει να γραψω για να περασω το μαθημα σας , στις τλελικές κυρία Γιαννούλα ????

Λυπαμαι αλλα εδω μιλαμε για ενα παιδι !!! το δικό σας.

Για να κλείσω και να είμαι ειλικρινής θελω να πω το εξής:

Αν νομίζεται οτι η πρώην συζηγός θελει να πλουτίσει μεσο εσας , η μόνη δίοδος ειναι μια δικαστική αποφαση ! το χω δει στο παρελθόν να γίνεται :

οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ να λενε θα σε λιώσω θα στα παρω όλα

και οι ΑΝΤΡΕΣ να λενε δε θα πάρεις μία .... ΑΝ υπάρχει όμως ενα παιδι στην μέση ...ποιός θα σταθεί ώριμα για να μπορέσει αυτό το παιδι να μεγαλώσει και να παρει οτι του αξίζει ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ !!!??????

ΤΟ παιδι σας καταλαβαίνει και νιωθει ακούει και παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει ... το νού σας !

ξέρω επι των νομικών δνε σας βοήθησα αλλα ... ελπίζω να εκλάβετε στα σοβαρα αυτα που έγραψα και να πράξετε εσεις ωρίμως !

Διαφημίσεις

Aria Θα συμφωνήσω με τη υπογραφή σου. Είναι δυνατόν να συζητάμε με αυτούς τους όρους; Η ζωή έχει τόσες απαιτήσεις. Όταν είσαι ένας κάνεις το σκ...ό σου παξιμάδι και το τρως. Όταν έχεις παιδιά πάλι εσύ το ίδιο τρως αλλά στο παιδί δίνεις το καλύτερο, δε μετράς ποσοστά επί του μισθού. Πόσα παίρνει ο ένας, πόσα παίρνει ο άλλος, πόσα έχει ανάγκη το παιδί να ζήσει αξιοπρεπώς; Όσα περισσέψουν, αν περισσέψουν θα φάω. Όχι το 31%, όχι τι λέει το δικαστήριο, όχι η μαμά μου, όχι ο μπαμπάς μου. Μήπως κρατάς λογαριασμό τι τρώει το παιδί όταν είναι μαζί σου; Συγγνώμη που απαντώ τόσο επιθετικά, αλλά μάλλον πρέπει να σταματήσετε με τη σύζυγο να πλακώνεστε για τα οικονομικά και να δείτε λίγο πιο ισορροπημένα τα πράγματα.

Συμφωνώ πως κάποιες γυναίκες ίσως βρίσκουν πάτημα τα παιδιά για να εκδικηθούν τους πρώην άντρες τους.

Αυτό είναι που με λυπεί πιο πολύ. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει τον δρόμο του, αλλά δε βάζει πιο πάνω από τον εγωισμό του τα παιδιά του.:-(

74Qtp3.png2SeRp3.png

Αυτή τη στιγμή από τον καθαρό μισθό που παίρνω 986,78?, το 26,5%του μισθούδηλαδή 261,62?, πηγαίνει στη διατροφή η οποία ετησίως αυξάνεται βάση συμφωνητικού στο 5% (ήταν 10% αλλά το αλλάξαμε σε 5% με συνεννόηση των δικηγόρων χωρίς να αλλάξουμε το συμφωνητικό). Επιπλέον το 50% των εξόδων μισά-μισά δηλαδή, τα δίνω για ιατροφαρμακευτικά έξοδα, σχολικά έξοδα, φροντιστήριο αγγλικών (έδινα φέτος 42?) κι έξοδα φροντιστηρίου, του παίρνω επίσης δώρα (σαν πατέρας) καθώς και ρουχισμό διότι τα έχω ανάγκη για τα Σαββατοκύριακα που τον έχω, ένα μήνα το καλοκαίρι τον κρατώ εγώ ή η μητέρα μου με δικά μας έξοδα (οπότε η διατροφή που δίνω για αυτό το μήνα είναι άσκοπη!!!).

Τώρα, θέλοντας η πρώην σύζυγος πρόσφατα να τον γράψει του χρόνου που θα είναι 1η Γυμνασίου και φροντιστήριο μαθηματικών το οποίο στοιχίζει 50? (το μερίδιό μου), αρνήθηκα, διότι φτάνουν τα έξοδά μου συνολικά σε υπερβολικό ποσό! Μπορεί να θέλει να τον γράψει σε χίλια δυο φροντιστήρια. Με ρωτά αν μπορώ να τα βγάλω πέρα;! Αυτή τη χρονιά επίσης λόγω οικονομικής κρίσης δε μου κάνανε αύξηση στη δουλειά μου και με το 5% που έδωσα αύξηση στη διατροφή μπήκα και “μέσα”.

Εντωμεταξύ, αν υπολογισθούν όλα τα “καθαρά” έξοδα, χωρίς να συνυπολογισθούν το 50% που πληρώνω για σχολικά, ιατροφαρμακευτικά, έξοδα φροντιστηρίου αγγλικών, καθώς επίσης και τα έξοδα που κάνω για τα δώρα, το ρουχισμό και τα έξοδα ενός μήνα το καλοκαίρι, τα χρήματα που πρέπει να πληρώνω μηνιαίως χωρίς να υπολογίσω την ετήσια αύξηση των φροντιστηρίων, ανέρχονται στα 353,62?δηλαδή το 36% του μισθού μου!!! ή αλλιώς κάτι παραπάνω από το 1/3 του μισθού μου!!!

Δεν αντιλέγω ότι, ναι, είναι παιδί μου και πρέπει να κάνω θυσίες, αλλά εδώ πρόκειται να μη συντηρούμαι εγώ σιγά-σιγά με όλα αυτά τα έξοδα! Και μάλιστα βάση του νόμου με το άρθρο 1486 εδ.β του Α.Κ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΕΚΝΩΝ (παιδιών)

Ο υπόχρεος προς διατροφή γονέας δεν μπορεί να προβάλει τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να δώσει διατροφή, επειδή, ενόψει των δικών του υποχρεώσεων θα κινδύνευε η δική του διατροφή, παρά μόνο στις εξής περιπτώσεις :

γ) την διακινδύνευση της διατροφής του. Θα πρέπει δηλαδή να αποδείξει ότι η οικονομική του κατάσταση είναι τέτοια που αν αυτός υποχρεωνόταν να καταβάλει διατροφή θα υπήρχε άμεσος κίνδυνος να μην μπορεί να διαθρέψει τον εαυτό του .

Αγαπητέ κύριε,

λέτε τα ίδια,

εδώ ρωτήσατε, σας απαντήσαμε

Αφού έχετε τις απαντήσεις έτοιμες... και είστε τόσο σίγουρος για αυτές γιατί κάνετε τον κόπο να ρωτάτε?

Συγγνωμη δεν καταλαβα...θελεις βασιζομενος στο αρθρο αυτο να σταματησεις να δινεις διατροφη?Και δλδ τα εξοδα του παιδιου ποιος θα τα αναλαβει?Η μητερα?Δε φτανει δλδ που εχει επιφορτιστει την ανατροφη του παιδιου θα πρεπει να κοψει και το λαιμο της να βρει λεφτα για να πληρωνει τα παντα.Μαλιστα...

Μηπως λεω μηπως να εβρισκες και μια δευτερη δουλιτσα?Και οπως ανεφερε και καποια κοπελα παραπανω...αν δεν ειχατε χωρισει τοτε με ποιο τροπο θα πληρωνατε τα εξοδα ,παλι δε θα υπηρχε προβλημα?Παλι τα ιδια εξοδα δε θα υπηρχαν?

διότι οι γονείς μου είναι χωρισμένοι θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει 250 ευρω είναι καλα και τη μάνα μου να έχει πάρει δάνειο 4000 για τα φροντηστηρια μου στην 3η λυκείου γιατί ο πάτέρας μου έλεγε ότι δε χρειάζεται και τι τα κάνετε τα λεφτά που τα ξοδεύετε....ευτυχώς η μάνα μου δούλευε και μπόρεσα κι εγώ και κατάφερα κάτι στη ζωή μου.τα έξοδα των παιδιών αν δεν το ζεις κάθε μερα δεν μπορείς να φανταστείς πόσα είναι.το σουπερμαρκετ μιας οικογένειας την εβδομάδα είναι 100-150 ευρώ σίγουρα!μην ασχολείστε λοιπόν με τα ποσοστά και τις διατροφές αλλά με τις ανάγκες του παιδιού.τα παιδιά έχουν σημασία και γι'αυτά υπάρχουμε,σίγουρα μπορείτε να κόψετε κάτι απότη ζωή σας μια έξοδο,ένα φαγητό έξω,από τη στιγμή που το παιδί χρειάζεται φροντηστήριο..

Διαφημίσεις

Συγγνωμη δεν καταλαβα...θελεις βασιζομενος στο αρθρο αυτο να σταματησεις να δινεις διατροφη?Και δλδ τα εξοδα του παιδιου ποιος θα τα αναλαβει?Η μητερα?Δε φτανει δλδ που εχει επιφορτιστει την ανατροφη του παιδιου θα πρεπει να κοψει και το λαιμο της να βρει λεφτα για να πληρωνει τα παντα.Μαλιστα...

Μηπως λεω μηπως να εβρισκες και μια δευτερη δουλιτσα?Και οπως ανεφερε και καποια κοπελα παραπανω...αν δεν ειχατε χωρισει τοτε με ποιο τροπο θα πληρωνατε τα εξοδα ,παλι δε θα υπηρχε προβλημα?Παλι τα ιδια εξοδα δε θα υπηρχαν?

διότι έχω ζήσει τέτοια κατάσταση τα έξοδα όσο και να προσπαθούν να είναι μισά μισά πάντα αυτός που έχει το παιδί πάντα θα δίνει πιο πολλά.το παιδί έχει και έκτακτες ανάγκες δεν είναι όλα προβλέψιμα...σε εμάς η μάνα μου έδινα τα 3πλάσια σχεδόν από τον πατέρα μου για να μην στερηθούμε ούτε τη σοκολατίτσα ούτε το σουβλάκι ούτε τίποτα...

διότι έχω ζήσει τέτοια κατάσταση τα έξοδα όσο και να προσπαθούν να είναι μισά μισά πάντα αυτός που έχει το παιδί πάντα θα δίνει πιο πολλά.το παιδί έχει και έκτακτες ανάγκες δεν είναι όλα προβλέψιμα...σε εμάς η μάνα μου έδινα τα 3πλάσια σχεδόν από τον πατέρα μου για να μην στερηθούμε ούτε τη σοκολατίτσα ούτε το σουβλάκι ούτε τίποτα...

λογικό δεν είναι ?

για σκεπτόμενους ανθρώπους τουλάχιστον..

λογικό δεν είναι ?

για σκεπτόμενους ανθρώπους τουλάχιστον..

και βέβαια αλλά πως γίνεται στον έναν να μην αρκούν τα χρήματα και στον άλλο που έχει την επιμέλεια να φτάνουν...?η μάμα του παιδιού δεν του αρνήθηκε το φροντηστήριο ασχέτα με την οικονομική της κατάσταση.σίγουρα όλοι μας κάνουμε σπατάλες και καλά κάνουμε.αλλά όταν το απαιτούν οι καταστάσεις πρ'επει να κάνουμε περικοπές για να καλύψουμε άλλες ανάγκες

μπαμπουράκι είναι πραγματικά πολύ λυπηρό....απλά ο ένας για να ανταπεξέλθει θα στερηθεί και ο άλλος δε θα σκεφτει τη λέξη στερούμαι απλά θα πει συνεχίζω κανονικά τη ζωή μου και δεν έχω άλλα χρήματα.

Διαφημίσεις

.. Επιπλέον το 50% των εξόδων μισά-μισά δηλαδή, τα δίνω για ιατροφαρμακευτικά έξοδα, σχολικά έξοδα, φροντιστήριο αγγλικών (έδινα φέτος 42?) κι έξοδα φροντιστηρίου,..

Αυτό ο όρος μπήκε στην απόφαση του δικαστηρίου; Τότε η διατροφή τι καλύπτει; Αν ο όρος μπήκε στην απόφαση είναι δεσμευτικός και φαντάζομαι αλλάζει μόνο με αλλαγή της απόφασης.

Από όσο γνωρίζω από άλλη περίπτωση το δικαστήριο έκρινε ότι οι ανάγκες του παιδιού (6 ετών) είναι 400 ευρώ. Αναλόγως του εισοδήματος των δύο γονέων, 250 ευρώ εκδικάστηκαν στον πατέρα (παρόμοιο εισόδημα με το δικό σου) και 150 ευρώ στην μητέρα (2/3 του εισοδήματός σου). Αλλά δεν υπήρχε όρος για 50% επιπλέον συμμετοχή στα έξοδα ούτε όρος για ετήσια αύξηση. Πρέπει να ξαναγίνει δικαστήριο για αύξηση. Πάντως ένα παιδί δεν έχει 400 ευρώ έξοδα το μήνα, σε αυτά συνυπολογίζονται και τα έξοδα που ανέφερες εκτός αν τύχει κάτι πολύ έκτακτο και δραματικό.

η γυναικα σου δουλευει? να υποθεσω πως ναι

αν ναι , παντα η γιαγια να το φυαλαει ε?

μη πληρωνουμε και γυναικα

Morchelina 400?????? καλαααααααααααααααααααααααααααααα

kKZUp2.png

Δεν αντιλέγω ότι, ναι, είναι παιδί μου και πρέπει να κάνω θυσίες, αλλά εδώ πρόκειται να μη συντηρούμαι εγώ σιγά-σιγά με όλα αυτά τα έξοδα! Και μάλιστα βάση του νόμου με το άρθρο 1486 εδ.β του Α.Κ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΕΚΝΩΝ (παιδιών)

Κύριε... πως σας λένε......... μπορείτε να μου στείλετε την δ/νση της πρώην συζύγου σας να πληρώνω εγώ το φροντιστήριο του παιδιού?

Έτσι πιστεύω ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να συντηρείστε.

Αυτή τη χρονιά λόγω οικονομικής κρίσης δε μου κάνανε αύξηση στη δουλειά μου και με το 5% που έδωσα αύξηση στη διατροφή μπήκα και “μέσα”.

Χριστέ μου τι διαβάζω................... να απευθυνθείται στο ΔΝΤ αγαπητέ..........

καλά δεν πιστεύω στα ματια μου μιλάμε

καλά έκανα και άλλαξα υπογραφή ! καλα λέω εγω ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ !

Αλλαξε και την δικιά μου και βάλε το ίδιο πράγμα γιατί δεν σκαμπάζω να το κάνω

(εγώ θα πηδηχτώ από την ταράτσα, δεν το συζητάω πλέον)

Eγώ πάλι νιώθω μια συμπάθεια για το φίλο μας . Κατανοώ ότι η πίεση που νιώθει οφείλεται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο... Επίσης, θεωρώ απολύτως λογικό, όταν τα χρήματα δεν επαρκούν , να σκεφτούμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε ένα φροντιστήριο μαθηματικών στο παιδί μας , που το παράλογο σε αυτό? Δεν θεωρώ τρομερό ότι ο πατέρας αυτός έχει διαφορετική άποψη απο την πρώην σύζυγό του.

Και είναι πολύ άχαρο νομίζω τα έξοδα που κάνουμε για το παιδί μας να μην προέρχονται από την καθημερινή φροντίδα και στοργή και σκέψη προς το παιδί, πχ ένα παιχνιδάκι που ξέρουμε ότι θα του άρεσε , ένα βιβλιαράκι, ρουχαλάκια που θα του πήγαιναν κτλ , αλλά να είναι στυγνή απόφαση δικαστηρίου. Ίσως τότε , θέλοντας και μη , αναγκάζεσαι να σκεφτείς σαν λογιστής.

Είμαι σίγουρη ότι ,για τον φίλο , τα σαβ/κα που θα έχει το παιδί του , οι έγνοιες για τα χρήματα θα γίνονται πιο " γλυκές".

Aria Θα συμφωνήσω με τη υπογραφή σου. Είναι δυνατόν να συζητάμε με αυτούς τους όρους; Η ζωή έχει τόσες απαιτήσεις. Όταν είσαι ένας κάνεις το σκ...ό σου παξιμάδι και το τρως. Όταν έχεις παιδιά πάλι εσύ το ίδιο τρως αλλά στο παιδί δίνεις το καλύτερο, δε μετράς ποσοστά επί του μισθού. Πόσα παίρνει ο ένας, πόσα παίρνει ο άλλος, πόσα έχει ανάγκη το παιδί να ζήσει αξιοπρεπώς; Όσα περισσέψουν, αν περισσέψουν θα φάω. Όχι το 31%, όχι τι λέει το δικαστήριο, όχι η μαμά μου, όχι ο μπαμπάς μου. Μήπως κρατάς λογαριασμό τι τρώει το παιδί όταν είναι μαζί σου; Συγγνώμη που απαντώ τόσο επιθετικά, αλλά μάλλον πρέπει να σταματήσετε με τη σύζυγο να πλακώνεστε για τα οικονομικά και να δείτε λίγο πιο ισορροπημένα τα πράγματα.

Συμφωνώ πως κάποιες γυναίκες ίσως βρίσκουν πάτημα τα παιδιά για να εκδικηθούν τους πρώην άντρες τους.

Αυτό είναι που με λυπεί πιο πολύ. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει τον δρόμο του, αλλά δε βάζει πιο πάνω από τον εγωισμό του τα παιδιά του.:-(

Αυτό ακριβώς!!!

as1cHge08j-0010MTY0ZHwxNjE0NWR8VG8gcGFpZGFraSBtb3UgZWluYWkg.gif

Τώρα, θέλοντας να τον γράψει του χρόνου που θα είναι 1η Γυμνασίου και φροντιστήριο μαθηματικών, αρνήθηκα, διότι φτάνουν τα έξοδά μου συνολικά σε εξωφρενικό ποσό! Μπορεί να θέλει να τον γράψει σε χίλια δυο φροντιστήρια, με ρωτά αν μπορώ να τα βγάλω πέρα;! Αυτή τη χρονιά λόγω οικονομικής κρίσης δε μου κάνανε αύξηση στη δουλειά μου και με το 5% που έδωσα αύξηση στη διατροφή μπήκα και “μέσα”.

Μα καλά υπάρχουν ελληνίδες μητέρες που θέλουν να μορφώσουν και να ενισχύσουν το αδύνατο στα μαθηματικά παιδί τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟΚΟ;;;;;;Μα γιατί βρέ μητέρες;;;;;;και τα μπάζα έχουν την αξία τους..Απαράδεκτη...άκου φροντιστήριο....μαθηματικών....ΣΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΚΟΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ NITH ΚΑΙ ΤΟ ΣΚ.....ΤΟ TOY ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Γράψτε και άλλα αγαπητέ πατέρα....πολύ μου αρέσετε...εκτεθείτε....είστε πολλοί τελικά,πάρα πολλοί....

Α ρε Πατέρα μου,σε ευχαριστώ που όταν έδινα Πανελλήνιες κυκλοφορούσες 2 χρόνια με το ίδιο παντελόνι για να μπώ στο Πανεπιστήμιο και τα έσκαγες κολλαριστα στις φροντιστηριατζούδες και τα ιδιαίτερα....Σε ευχαριστώ που έκανες 2 δουλειές όταν ήμουν μικρή για να έχω τα καλύτερα...διαβάζοντας εδώ το φίλο μας( και να ήταν ο μόνος...) αναγνωρίζω και επιβεβαιώνω περισσότερο την αξία σου....

P203p2.png 

ειναι πραγματικα λυπηρο,θλιβερο,γελειο,εκνευριστικο και εμετικο!τι να πω....τι να πω...δεν εχω λογια.ευτυχως με καλυψαν πληρως τα κοριτσια που μιλησαν παραπανω.

Κ που να δείτε μερικούς μερικούς που βγάζουν τα πενταπλασια(κ λίγα λέω) απ τον « φίλο» μας,κ έχουν ανάλογους προβληματισμούς για το ποσα ψίχουλα μπορούν να «στερήσουν» απ τα μπουζούκια τους κ τα ταξίδια τους,για να βοηθήσουν την ανεργη μάνα του παιδιού τους...

Κ κοκορευονται κιόλας ότι σας « θρεφουν»....

Κρίμα,πραγματικά κρίμα...

Κρίμα για τέτοιους άντρες,κρίμα για τα Ελληνικά δικαστήρια,κρίμα για την ανηθικοτητα με την οποία κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του παιδιού του...γιατί « της ήρθε της μάνας να παει το παιδί φροντιστήριο,ή στο καλύτερο σχολείο ή,ή,ή...»

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...