Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Αααχχ δε συμφωνώ ακριβώς..μάλλον θα το κάνετε και σεις για αυτό δικαιολογείτε τις αδιάκριτες ερωτήσεις του...βιβλιοπώλη..φυσικά και προτιμώ να με ρωτήσει σε ποιον μοιάζει (να περάσει η ώρα) και όχι για το πώς γέννησα ή για το εάν θηλάζω και εάν είναι αποκλειστικό ή μεικτό κτλ κτλ..λοιπόν vivien9 και Αimee θα σας πω πως πίσω από αυτό κρύβεται ένα κουτσομπολιό για το ποιά μάνα κάνει καλύτερα τί και ήθελε να κοκορευτεί(πάντα με σύγκριση!στην Ελλάδα ζούμε) και όχι πως ο κυριούλης έτρεφε καμιά ιδιαίτερη κάψα και ενδιαφέρον για το πως τρέφεται το μωρό της κοπέλας πιστέψτε με..δεν είναι ούτε ο κολλήτος ούτε ο πατέρας ούτε ο παιδίατρος...αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει το σκεπτικό του..και φυσικά έπονται και τα αντίστοιχα σχόλια μετά αν απαντήσεις ''εμείς όχι αποκλειστικά'' ή ''εμείς τρώμε ξένο'' και πείτε μου τώρα ότι δεν το έχετε ξανακούσει κορίτσια.Δε γίνεται να το διαβάζετε από 2-3 εδώ στο φόρουμ πρώτη φορά!!!Να σας πω λοιπόν προσωπική εμπειρία τουλάχιστον να τεκμηριώσω κάπως το γιατί έχω διαμορφώσει τη συγκεκριμένη άποψη.Μιλάω με φίλη από το σχολείο η οποία έχει ήδη 1 παιδάκι και έτυχε να γεννήσουμε φέτος με μια εβδομάδα διαφορά.Εμένα το πρώτο..Για πάρα πολλούς λόγους δεν συνέχισα το θηλασμό κ θήλασα μόνο τον πρώτο μήνα.Με ρωτάει για το αν θηλάζω της περιγράφω το τί πέρασα..η απάντηση..''Ε και?τί εννοείς είχες πληγές?και εγώ είχα αλλά θηλάζω αποκλειστικά!''Από ΟΟΟΛΑΑΑ αυτά που της είπα πως πέρασα ψυχολογικά αυτό είχε να μου απαντήσει.Ω τί ενδιαφέρον εε????Καθόλου σύγκριση..Με ρωτάει η γειτόνισσα μόλις 40ντησε το μωρό για το θηλασμό..σχεδόν που δεν με έβαλε τιμωρία από το κράξιμο που της είπα ότι με βλέπω να σταματάω.Ισως επειδή δεν ήμουν ποτέ αδιακριτη περιμένω και από τους άλλους το ίδιο.Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.Πάντως γνήσιο ενδιαφέρον δεν είναι.Υπάρχει θέμα στην Ελλάδα.

Συμφωνώ!!! Και με την ευκαιρία , μπορεί κάποια απο τις φανατικά θηλαζουσες να μου πει τα οφέλη του θηλασμού στα ΔΙΚΑ της παιδιά ,χωρίς να μου αραδιασει τη λίστα με τα οφέλη που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης; Να σημειώσω ότι θηλαζω αποκλειστικά το 5μηνων μωρό μου και ότι δεν αμφισβητώ την αξία του μητρικός γάλακτος. Αλλά στη περίπτωση μου το μωρό τώρα συνήλθε απο τις ιώσεις ,τις οποίες δεν πέρασε καθόλου ελαφριά(νοσηλεύτηκε όταν ήταν 2 μηνών). Για μένα καλά κάνουν και θηλαζουν κάποιες μητέρες αλλά όχι και να νιώθουν τύψεις όσες δεν το κατάφεραν ή δεν το ήθελαν !!!

Διαφημίσεις

Καθολου!!Θηλασα 18 υπεροχους μηνες!!!Ηταν πανευκολο!

Εννοείται πως εχω τύψεις που δεν κατάφερα να θηλασω πάνω απο 3 βδομάδες αποκλειστικά!

Αλλα δεν μπορώ να ακούω οτι ειναι πανευκολο!

Ζηλεύω τις μανάδες που τα κατάφεραν αλλα πραγματικά πιστεύω οτι καμία απο αυτές που θηλασαν δεν δούλευαν οκτάωρο,είχαν τη μαμά παραδίπλα να βοήθαει στα πάντα και βεβαια η ψυχολογία τους ήταν πολυ καλη,πράμα το οποίο εχει αντίκτυπο και στο γαλα!

Τις ζηλεύω μονο για τα οφέλη του μητρικου θηλασμου και τον χρόνο που έχουν με το μωρο τους!αλλες θα ζήλευαν και για την οικονομία στο γαλα σκόνη,αλλα ευτυχως ανήκω σε αυτές που μου περισσεύουν για γαλα!(εχω ακούσει μαμάδες να θηλαζουν μονο για το οικονομικό όφελος).

Πανευκολο δεν ειναι!ειναι πραγματικά μεγάλη τύχη ναχεις γαλα,να βάζεις το μωρο στο στήθος και σε ένα 10λεπτο να πίνει και να χορταινει και εννοείται την πολυτέλεια του να μην χρειάζεται να πας για δουλειά!

Και ανήκω σε αυτές που το προσπάθησαν πολυ,παρά την άσχημη ψυχολογία για διάφορους σοβαρούς λόγους,παρά το οτι δεν ειχα γαλα και το παιδι μονίμως πείναγε και δυστυχώς αφού σαραντισαμε έπρεπε να πάω για δουλειά και να αρχίσω τον αγώνα του θηλαστρου!

Αυτές που δεν καταλαβαίνω ειναι τις μαμάδες που ειναι αποφασισμένες εξαρχής να μην θηλασουν και κάθονται όλη μερα σπιτι(ευτυχως ένα δυο παραδείγματα ξέρω)

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Αααχχ δε συμφωνώ ακριβώς..μάλλον θα το κάνετε και σεις για αυτό δικαιολογείτε τις αδιάκριτες ερωτήσεις του...βιβλιοπώλη..φυσικά και προτιμώ να με ρωτήσει σε ποιον μοιάζει (να περάσει η ώρα) και όχι για το πώς γέννησα ή για το εάν θηλάζω και εάν είναι αποκλειστικό ή μεικτό κτλ κτλ..λοιπόν vivien9 και Αimee θα σας πω πως πίσω από αυτό κρύβεται ένα κουτσομπολιό για το ποιά μάνα κάνει καλύτερα τί και ήθελε να κοκορευτεί(πάντα με σύγκριση!στην Ελλάδα ζούμε) και όχι πως ο κυριούλης έτρεφε καμιά ιδιαίτερη κάψα και ενδιαφέρον για το πως τρέφεται το μωρό της κοπέλας πιστέψτε με..δεν είναι ούτε ο κολλήτος ούτε ο πατέρας ούτε ο παιδίατρος...αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει το σκεπτικό του..και φυσικά έπονται και τα αντίστοιχα σχόλια μετά αν απαντήσεις ''εμείς όχι αποκλειστικά'' ή ''εμείς τρώμε ξένο'' και πείτε μου τώρα ότι δεν το έχετε ξανακούσει κορίτσια.Δε γίνεται να το διαβάζετε από 2-3 εδώ στο φόρουμ πρώτη φορά!!!Να σας πω λοιπόν προσωπική εμπειρία τουλάχιστον να τεκμηριώσω κάπως το γιατί έχω διαμορφώσει τη συγκεκριμένη άποψη.Μιλάω με φίλη από το σχολείο η οποία έχει ήδη 1 παιδάκι και έτυχε να γεννήσουμε φέτος με μια εβδομάδα διαφορά.Εμένα το πρώτο..Για πάρα πολλούς λόγους δεν συνέχισα το θηλασμό κ θήλασα μόνο τον πρώτο μήνα.Με ρωτάει για το αν θηλάζω της περιγράφω το τί πέρασα..η απάντηση..''Ε και?τί εννοείς είχες πληγές?και εγώ είχα αλλά θηλάζω αποκλειστικά!''Από ΟΟΟΛΑΑΑ αυτά που της είπα πως πέρασα ψυχολογικά αυτό είχε να μου απαντήσει.Ω τί ενδιαφέρον εε????Καθόλου σύγκριση..Με ρωτάει η γειτόνισσα μόλις 40ντησε το μωρό για το θηλασμό..σχεδόν που δεν με έβαλε τιμωρία από το κράξιμο που της είπα ότι με βλέπω να σταματάω.Ισως επειδή δεν ήμουν ποτέ αδιακριτη περιμένω και από τους άλλους το ίδιο.Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.Πάντως γνήσιο ενδιαφέρον δεν είναι.Υπάρχει θέμα στην Ελλάδα.

Όχι, προσωπικά, δεν το κάνω. Είμαι κάπως "κλειστή" σε τόσο προσωπικά θέματα. π.χ. Δεν θα καθόμουν ΠΟΤΕ να περιγράψω σε έναν τυχαίο το τι πέρασα για να θηλάσω, αν είχα πληγές ή όχι και πώς αισθανόμουν. Φοβάμαι ότι αν "επιτρέπεις" στον άλλο τέτοιες κουβέντες, μοιραία η κουβέντα θα έρθει και στην αμφισβήτηση των επιλογών σου. Γιατί αυτό δεν θεωρείς ότι συμβαίνει στο παράδειγμα που αναφέρεις; Μία δόση κουτσομπολιού, ολίγον από αμφισβήτηση και μποοοολικη δόση κόμπλεξ.

Οπότε οι λύσεις είναι δύο: α) αποφεύγεις τέτοιους τύπους, β) αποφεύγεις τέτοιες συζητήσεις.

Εγώ είμαι υπέρ της δεύτερης λύσης.

Τα θέματα αυτά τα συζητάω με τον άντρα μου, τις οικογένειές μας και μία μόνο παιδική μου φίλη. Έχω τρία παιδιά και -νομίζω- κανείς άλλος πέραν από αυτούς (και την παιδίατρο) δεν ξέρει ότι θήλασα αποκλειστικά τα παιδιά μου και συνεχίζω με το μικρούλι μου που είναι 1,5 έτους. Δεν "κρύφτηκα", γιατί έχουμε σχεδόν πάντα μαζί τα παιδιά και όλα αυτά τα 7 χρόνια έχω θηλάσει μπροστά σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

Αλλά, λεπτομέρειες για όλη τη διαδικασία της γέννας, του θηλασμού, της διατροφής, του ύπνου κλπ. δεν πολυσυζητάμε. Και να πω την αλήθεια, όταν αραιά και πού βρισκόμαστε με φίλους, δεν μας ενδιαφέρει να ρωτήσουμε αν τρώει το παιδί του καθενός φαρίν λακτέ ή φαγόπυρο... :oops: Τα "παιδιά" μας απασχολούν σε άλλο πλαίσιο: πώς να συμβιβάσουμε τις ανάγκες όλων, πώς να αντιμετωπίσουμε εμείς οι εργαζόμενες μαμάδες τον "ρατσισμό" στην εργασία, πώς να κάνουμε καλές επιλογές για θέματα παιδείας κλπ.

Οπότε, στον κύκλο μας, τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν γίνει.

Και επειδή γενικά έχω και ένα "ύφος", κανείς δεν τολμά να μου ανοίξει τέτοιες συζητήσεις.

Στο φόρουμ έχει τύχει να δω θέματα που και οι μεν και οι δε παραπονούνται για αδιακρισία, προσπάθεια υποτίμησης, ψυχολογικό πόλεμο....

Ίσως η παρεξήγηση ξεκινά από το ότι μπαίνετε σε μία διαδικασία διαλόγου. Αν π.χ. πας στον μανάβη και αναφέρεις το πόσο κουρασμένη είσαι, το αν το παιδί πέρασε άγρυπνη νύχτα, το αν το παιδί είναι άρρωστο, αν είσαι ευχαριστημένη με τη νταντά, αν είναι καλός ο παιδικός σταθμός, το πού θα πάς διακοπές, α και βέβαια σε ποιον μοιάζει το μωρό (:evil:), ε λογικό είναι να νιώσει και ο συνομιλητής την άνεση να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του.

Άρα το πρόβλημα είναι το ότι δεν σου αρέσει η γνώμη του συνομιλητή σου.

Οπότε, αν κάποιος δεν είναι έτοιμος να ακούσει διαφορετικές απόψεις για τις προσωπικές του επιλογές (όπως εγώ...) απλά ρωτάει "από πού είναι οι ντομάτες" και "πόσο φρέσκες είναι οι φράουλες".

...Πανευκολο δεν ειναι!ειναι πραγματικά μεγάλη τύχη ναχεις γαλα,να βάζεις το μωρο στο στήθος και σε ένα 10λεπτο να πίνει και να χορταινει και εννοείται την πολυτέλεια του να μην χρειάζεται να πας για δουλειά!

ΑΥΤΟ το μωρό Αφροδίτη δεν έχει γεννηθεί ακόμα...

Διαφημίσεις

Εννοείται πως εχω τύψεις που δεν κατάφερα να θηλασω πάνω απο 3 βδομάδες αποκλειστικά!

Αλλα δεν μπορώ να ακούω οτι ειναι πανευκολο!

Ζηλεύω τις μανάδες που τα κατάφεραν αλλα πραγματικά πιστεύω οτι καμία απο αυτές που θηλασαν δεν δούλευαν οκτάωρο,είχαν τη μαμά παραδίπλα να βοήθαει στα πάντα και βεβαια η ψυχολογία τους ήταν πολυ καλη,πράμα το οποίο εχει αντίκτυπο και στο γαλα!

Τις ζηλεύω μονο για τα οφέλη του μητρικου θηλασμου και τον χρόνο που έχουν με το μωρο τους!αλλες θα ζήλευαν και για την οικονομία στο γαλα σκόνη,αλλα ευτυχως ανήκω σε αυτές που μου περισσεύουν για γαλα!(εχω ακούσει μαμάδες να θηλαζουν μονο για το οικονομικό όφελος).

Πανευκολο δεν ειναι!ειναι πραγματικά μεγάλη τύχη ναχεις γαλα,να βάζεις το μωρο στο στήθος και σε ένα 10λεπτο να πίνει και να χορταινει και εννοείται την πολυτέλεια του να μην χρειάζεται να πας για δουλειά!

Και ανήκω σε αυτές που το προσπάθησαν πολυ,παρά την άσχημη ψυχολογία για διάφορους σοβαρούς λόγους,παρά το οτι δεν ειχα γαλα και το παιδι μονίμως πείναγε και δυστυχώς αφού σαραντισαμε έπρεπε να πάω για δουλειά και να αρχίσω τον αγώνα του θηλαστρου!

Αυτές που δεν καταλαβαίνω ειναι τις μαμάδες που ειναι αποφασισμένες εξαρχής να μην θηλασουν και κάθονται όλη μερα σπιτι(ευτυχως ένα δυο παραδείγματα ξέρω)

ν μην αισθάνεσαι καθολου τυψεις, εκανες ότι θ καναμε ολες στη θεση σου κ πιστεψε σε καταλαβαινω ποσο δυσκολο σ ηταν ν αφησεις τ μωρακι σ τοσο μικρο

Ακριβώς! Το αν θηλάζεις είναι μια ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος που συνδέεται με ένα νεογέννητο, γι΄αυτό και ήταν η δεύτερη ερώτηση μετά το βάρος του παιδιού. Δεν είναι αδιακρισία ούτε κόμπλεξ, εκτός κι αν μετά σε κατακρίνουν για το ότι δεν θηλάζεις.

Επίσης το "θηλάζουμε αποκλειστικά" δεν το βλέπω σαν κόμπλεξ ρε κορίτσια, είναι ένα επίτευγμα, δύσκολο εδώ που τα λέμε, και ο άλλος το λέει πάνω στον ενθουσιασμό του, επειδή αυτό κυριαρχεί στην καθημερινότητά του. Κόμπλεξ θα γίνει μόνο αν αρχίσει να λέει "εσείς γιατί δεν θηλάζετε, α κακώς " κτλ κτλ, όπως επίσης κομπλεξ είναι αυτό που άκουγα εγώ " ααα θηλάζετε ακόμα? μα κόψτο!".

Εννοειται πως δε ρωτανε ολοι οι ανθρωποι κακοπροαιρετα ουτε βεβαια θα τους βγαλουμε ολους κομπλεξικους κι επισης μπραβο στις μανουλες που θηλαζουν και καλα κανουν και νιωθουν περηφανες. Απλως καποιες φορες το να ρωτας καποιον που δεν πολυξερεις η να το διατυμπανιζεις οπου σταθεις κι οπου βρεθεις για μενα προσωπικα ειναι λιγο αδιακριτο και ναι μου φαινεται λιγο αστειο:-P Ως εκει οχι οτι θα νευριασω κιολας που με ρωτησαν.. Δε θα κοψω και την καλημερα στο μαναβη για να μη ρωταει ο ανθρωπος:-P

Το να προσπαθούμε να μειώσουμε τα οφέλη του θηλασμού είναι κάτι αντίστοιχο με το προσπαθούμε να μειώσουμε τις μητέρες που δεν θήλασαν για να φανούμε "ανώτερες". Στην πρώτη περίπτωση ισχύει η ψυχική άμυνα "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια' και στην δεύτερη για να νιώσω καλύτερα επειδή είμαι ανασφαλής θα μπω σε σύγκριση με κάποιον που δεν τα κατάφερε στο θέμα αυτό.

Καλή μου, καμία δεν προσπαθεί να μειώσει τα οφέλη του θηλασμού. Πού το είδες αυτό; Αλλά δεν είναι και πανάκεια! Προσωπικά συμφωνώ με την emma.c στο παρακάτω που έγραψε.

Συμφωνώ!!! Και με την ευκαιρία , μπορεί κάποια απο τις φανατικά θηλαζουσες να μου πει τα οφέλη του θηλασμού στα ΔΙΚΑ της παιδιά ,χωρίς να μου αραδιασει τη λίστα με τα οφέλη που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης;

Καλή μου, καμία δεν προσπαθεί να μειώσει τα οφέλη του θηλασμού. Πού το είδες αυτό; Αλλά δεν είναι και πανάκεια! Προσωπικά συμφωνώ με την emma.c στο παρακάτω που έγραψε.

Την προσπάθεια μείωσης την βλέπω στα παρακάτω:

Δεν αμφισβητω τα οφελη του θηλασμου, απο την αλλη δεν ειμαι κ τοσο σιγουρη οτι οντως οδηγει σε υγιεστερα παιδια. Ξερω μωρα που θηλασαν αποκλειστικα τουλαχιστον 6μηνο κ ειναι συνεχως αρρωστα με αντιβιωσεις.

Το ίδιο κι εγώ, καθώς ξέρω περιπτώσεις που θήλασαν τουλάχιστον 2 χρόνια αλλά παρολ' αυτά είναι συνέχεια άρρωστα και μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο. Η απάντηση που πήρα ήταν πως αν δεν είχαν θηλάσει, θα ήταν ακόμα χειρότερα. Απ' την άλλη πώς γίνεται παιδάκια που δεν θήλασαν παρά ελάχιστα να μην αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ;

μπορεί κάποια απο τις φανατικά θηλαζουσες να μου πει τα οφέλη του θηλασμού στα ΔΙΚΑ της παιδιά ,χωρίς να μου αραδιασει τη λίστα με τα οφέλη που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης;

Είναι σαν να ρωτάει κάποιος: μήπως μπορεί κάποιος φανατικός μη καπνιστής, να μου πει τα οφέλη για την ΔΙΚΗ του υγεία του χωρίς να μου αραδιάσει τη λίστα με τα οφέλη που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης; Γιατί εγώ πολύ το αμφισβητώ με βάση τα προσωπικά μ δεδομένα...

Επίσης ξέρω 2 περιπτώσεις από το περιβάλλον μου που δεν καπνίζουν και έχουν πρόβλημα στο πνευμόνι κ άλλες δύο που καπνίζουν σαν φουγάρα κ είναι υγιέστατοι...

Όχι όμως ότι αμφισβητώ κ τα οφέλη του μη καπνίσματος στην υγεία.....

Τελικά όμως ισχύουν ή μήπως όχι;;

Γι' αυτό κ η Aimee απάντησε:

Αν πράγματι δεν ίσχυαν τα συγκριτικά μεγαλύτερα οφέλη του θηλασμού για την υγεία του παιδιού, λέτε οι εταιρείες που παράγουν/διακινούν βρεφικά γάλατα να μην ξέρουν τα σχετικά στοιχεία, ώστε να τα επικαλεστούν; Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ανέχονται να αναγράφεται πάνω στις συσκευασίες το health claim για το ότι είναι καλύτερος ο μητρικός θηλασμός; Έτσι στον αέρα, για την καλή τους καρδιά, επειδή προτιμούν να θυσιάσουν τα κέρδη τους χάριν του μητρικού θηλασμού; Ή ξαφνικά είναι πιο ισχυρό το λόμπι των ανώνυμων μαμάδων από το λόμπι των φαρμακοβιομηχανιών;

Όλες οι επιλογές σεβαστές αλλά υπάρχει ένα όριο και στο τι αμφισβητούμε. Ένα όριο σοβαρότητας, καταρχήν.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Εγω να ρωτησω κατι αλλο;

Γιατι γινεστε εξαλλες καποιες οταν σας λενε:<θηλαζω αποκλειστηκα>, ή <ποσο καιρο θηλασες;> , ή <δεν υπαρχει περιπτωση να μη χορταινε το μωρο ,μαλλον δεν ειχες την απαιτουμενη υπομονη για να θηλασεις!!> , ή <τα ωφελη του θηλασμου δεν ειναι μυθος> ,κλπ κλπ ;;;;;

Γιατι ;

Μελινα22,όφελος έχει κανείς από τη διακοπή του καπνίσματος και οχι αν είναι ένας φανατικός αντικαπνιστης. Ναι,αυτός εξ ορισμού είναι προνομιακός. Αλλά δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση μεταξύ καπνίσματος και θηλασμού. Η γνώμη μου είναι ότι ο θηλασμός ειναι δύσκολος αλλά οχι και αξιος επαίνου. Προσωπικά,συνεχίζω το θηλασμό γιατί η δουλειά μου ακόμα μου το επιτρέπει,γιατί έχω οικονομικό όφελος,γιατί δεν απαιτείται αποστείρωση,γιατι ειναι καλό... Δεν νιώθω όμως περήφανη για τον αποκλειστικό θηλασμό. Αντίθετα πολλές φορές νιώθω άβολα,όταν βλέπω το μωρό να ζητά απεγνωσμένα το στήθος για να αποκοιμηθεί,όταν διαπιστώνω ότι μόνο με εμένα ηρεμεί... Περήφανη νιώθω για τη μητρότητα που μου χαρίστηκε χωρίς προβλήματα (όλες μας ξέρουμε περιπτώσεις γυναικών που είτε δεν μπορούν να συλλάβουν,είτε δυστυχώς εχει ατυχη έχει η εγκυμοσύνη τους),περήφανη θα νιώσω οταν τα παιδιά μου ειναι υγιή,με διάθεση για ζωή και δημιουργία,οταν θα σέβονται το οτιδήποτε ζει και κινείται γυρω τους... Ξέρω παιδάκια στη γειτονιά που χλευάζουν ηλικιωμένους,που πετροβολανε αδέσποτα και εχουν θηλάσει αποκλειστικά...

Ξέρω παιδάκια στη γειτονιά που χλευάζουν ηλικιωμένους,που πετροβολανε αδέσποτα και εχουν θηλάσει αποκλειστικά...

Καλα αυτο τωρα τι σχέση εχει με τον θηλασμο;; Εγω ξερω δολοφόνους και βιαστές που θηλασαν αποκλειστικά αλλα τι σχέση εχει με τον θηλασμο;πραγματικα αδύνατω να καταλάβω! Άκυρο λιγο το παράδειγμα σου...

Καλα αυτο τωρα τι σχέση εχει με τον θηλασμο;; Εγω ξερω δολοφόνους και βιαστές που θηλασαν αποκλειστικά αλλα τι σχέση εχει με τον θηλασμο;πραγματικα αδύνατω να καταλάβω! Άκυρο λιγο το παράδειγμα σου...

εντελώς άκυρο όμως! Το ίδιο άκυρο με το να νιώσει κάποια τύψεις αν δεν θηλασει τα μωρο της

Συμφωνώ!!! Και με την ευκαιρία , μπορεί κάποια απο τις φανατικά θηλαζουσες να μου πει τα οφέλη του θηλασμού στα ΔΙΚΑ της παιδιά ,χωρίς να μου αραδιασει τη λίστα με τα οφέλη που αναφέρονται σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης; Να σημειώσω ότι θηλαζω αποκλειστικά το 5μηνων μωρό μου και ότι δεν αμφισβητώ την αξία του μητρικός γάλακτος. Αλλά στη περίπτωση μου το μωρό τώρα συνήλθε απο τις ιώσεις ,τις οποίες δεν πέρασε καθόλου ελαφριά(νοσηλεύτηκε όταν ήταν 2 μηνών). Για μένα καλά κάνουν και θηλαζουν κάποιες μητέρες αλλά όχι και να νιώθουν τύψεις όσες δεν το κατάφεραν ή δεν το ήθελαν !!!

Καλημερα emma ..

Θηλαζω φανατικα και θα ηθελα να απαντησω στην ερωτηση σου.

Στο δικο μου παιδι και για μενα προσωπικα τα ωφελη του θηλασμου ειναι:

-φαγητο μαζι μου ,παντα και παντου, χωρις να κουβαλαω μπιμπερο και τα σχετικα

-αποστειρωση και προετοιμασια μηδεν

-οικονομια

Για το παιδι τωρα:

-οταν εχει πυρετο , ακομα και 39°C , μολις θηλασει για δεκα λεπτα , πεφτει στο 37,5°C .φυσικο αντιπυρετικο δηλαδη!

-οταν εχει γκρινια για οποιονδηποτε λογο , ηρεμει ΑΜΕΣΩΣ στο στηθος

-δεν συγκαιγεται ευκολα(μονο απο διαρροια εχει συγκαει)

-βλεπω την ευτυχια στα ματακια της οταν θηλαζει,αυτο για μενα ειναι το μεγαλυτερο ωφελος!

Δεν ειναι σωστο να αισθανεται καποια μανουλα τυψεις που δε καταφερε να θηλασει.Ωστοσο, δεν ειναι φρονιμο να προσπαθουμε να την κανουμε να νιωσει καλυτερα υποτιμωντας το θηλασμο και τα ωφελη του.

Διαφημίσεις

Καλημέρα να ρωτήσω κάτι??

Εγώ που έχω ένα μωράκι 4 μηνών και πίνει δικό μου γάλα μόνο με αντλήσεις από όταν γεννήθηκε σε ποια κατηγορία ανήκω??? Της θηλάζουσας ή όχι?:rolleyes:

Πείτε μου τη γνώμη σας, για να σας πω τι έχω ακούσει

Εγω να ρωτησω κατι αλλο;

Γιατι γινεστε εξαλλες καποιες οταν σας λενε:<θηλαζω αποκλειστηκα>, ή <ποσο καιρο θηλασες;> , ή <δεν υπαρχει περιπτωση να μη χορταινε το μωρο ,μαλλον δεν ειχες την απαιτουμενη υπομονη για να θηλασεις!!> , ή <τα ωφελη του θηλασμου δεν ειναι μυθος> ,κλπ κλπ ;;;;;

Γιατι ;

Θα μιλήσω για μένα μόνο: δεν γίνομαι έξαλλη, απλά το θεωρώ κουραστικό το να πρέπει να εξηγώ στον κάθε άσχετο, αν θήλασα, πόσο καιρό θήλασα, για ποιο λόγο κλπ. Όμως είναι πολύ εκνευριστικό να θεωρούν κάποιες ότι δεν είχα την απαιτούμενη υπομονή και να μου μιλούν/κοιτούν απαξιωτικά επειδή βλέπουν να ταΐζω ΚΑΙ με μπιμπερό. Εντελώς πληροφοριακά, χρειάζεται πολύ περισσότερη υπομονή να κάνεις αντλήσεις κάθε 2-3 ώρες, ακόμα και το βράδυ (θηλασμός, αποστείρωση, άντληση, μισή ώρα ύπνος κι άντε πάλι απ΄την αρχή) να αποστειρώνεις, να πρέπει να κουβαλάς μαζί σου το σχετικό εξοπλισμό, από το να βάλεις το στήθος και να θηλάσεις όπου βρίσκεσαι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Κι επειδή δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες,

κι επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τη δική μου (μόνο μη μου ζητήσεις να εξηγήσω, γιατί τα έχω γράψει πολλές φορές σ΄αυτό το φόρουμ στο παρελθόν) και σαν της κοπέλας παρακάτω.

Καλημέρα να ρωτήσω κάτι??

Εγώ που έχω ένα μωράκι 4 μηνών και πίνει δικό μου γάλα μόνο με αντλήσεις από όταν γεννήθηκε σε ποια κατηγορία ανήκω??? Της θηλάζουσας ή όχι?:rolleyes:

Πείτε μου τη γνώμη σας, για να σας πω τι έχω ακούσει

Είμαι σίγουρη πως μπορούμε να γράψουμε βιβλίο αν μαζευτούμε. :mrgreen:

Δεν απάντησα ακόμη διότι είμαστε μόλις 32 ημερων και άρα εχουμε πολυυυυυ δρόμο μπροστά μας! Προς το παρον θηλαζει ικανοποιητικά αλλα ποτε δεν ξερεις!

Δεν καταλαβαίνω προς τι οι αντιπαραθέσεις. Κάθε μωρό και κάθε μανούλα διαφερουν από τις υπόλοιπες. Και οι συνθήκες κάθε οικογενειας διαφερουν. Προσωπικά θηλάζω διοτι εχω τεραστια βοήθεια στο σπιτι... δεν κάνω τίποτα άλλα από το να θηλάζω και να αντλώ! Αλλά όλα τα υπόλοιπα τα έχουν αναλάβει άλλοι..ακόμη και το άλλαγμα της μικρής...απορώ μια γυναίκα που θα είχε μεγαλύτερο παιδάκι ή θα έπρεπε να μαγειρέψει ή να σιδερώσει ή να κάνει δουλειες σπιτιου τι θα έκανε...δεν θα κατεφευγε τελικά στο ξένο γάλα?? Το βρίσκω πολύ πιθανό...και δεν θα την κατεκρινα ούτε θα ένιωθα πιο "αξια"!! Επίσης προς το παρον η μικρή συνεργάζεται πολύ...δεν είναι όλα τα μωρα ίδια...

'Αρα πιστευω ότι οι περισσότερες μανούλες που είχαν τη διάθεση να θηλάσουν και δεν τα καταφεραν είχαν αντικειμενικές δυσκολίες...δεν υπάρχει λόγος ούτε τύψεων, ούτε αντιπαραθέσεων.

Θα μιλήσω για μένα μόνο: δεν γίνομαι έξαλλη, απλά το θεωρώ κουραστικό το να πρέπει να εξηγώ στον κάθε άσχετο, αν θήλασα, πόσο καιρό θήλασα, για ποιο λόγο κλπ. Όμως είναι πολύ εκνευριστικό να θεωρούν κάποιες ότι δεν είχα την απαιτούμενη υπομονή και να μου μιλούν/κοιτούν απαξιωτικά επειδή βλέπουν να ταΐζω ΚΑΙ με μπιμπερό. Εντελώς πληροφοριακά, χρειάζεται πολύ περισσότερη υπομονή να κάνεις αντλήσεις κάθε 2-3 ώρες, ακόμα και το βράδυ (θηλασμός, αποστείρωση, άντληση, μισή ώρα ύπνος κι άντε πάλι απ΄την αρχή) να αποστειρώνεις, να πρέπει να κουβαλάς μαζί σου το σχετικό εξοπλισμό, από το να βάλεις το στήθος και να θηλάσεις όπου βρίσκεσαι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Κι επειδή δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες,

κι επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τη δική μου (μόνο μη μου ζητήσεις να εξηγήσω, γιατί τα έχω γράψει πολλές φορές σ΄αυτό το φόρουμ στο παρελθόν) και σαν της κοπέλας παρακάτω.

Είμαι σίγουρη πως μπορούμε να γράψουμε βιβλίο αν μαζευτούμε. :mrgreen:

Κάνω αποκλειστικές αντλήσεις εδώ και 4 μήνες- με όλα τα παρελκόμενα- εργάζομαι από όταν το μωρό έκλεισε τους 2 μήνες, και είναι το τρίτο μου παιδί.

Να πω διεύθυνση να μου στείλετε το βραβείο ή θα με βρείτε μόνες σας??

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ΠΟΙΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΗΛΑΖΟΥΝ??Βρε κορίτσια εντάξει..δεν καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας και ελπίζω να είναι λόγω ορμονών κτλ..:P Δεν είχα καταλάβει πως για κάποιο λόγο υπάρχει αντιπαράθεση στις θηλάζουσες κ τις μη, κοίταξα από περιέργεια στο forum σε άλλα topics και απογοητεύτηκα...γι αυτό και μπήκα με ''έναν αέρα'' να πω τη γνώμη μου σε κάτι που διαπίστωσα πάνω στο θηλασμό προχθές και διάβασα ό, τι διάβασα..Δε γίνεται και σωστή κατανόηση συν τοις άλλοις..Δεν γινόμαστε έξαλλες επειδή κάποιοι λένε ''θηλάζουμε αποκλειστικά'' από μόνοι τους..τί ελαφρύ συμπέρασμα είναι τούτο πάλι?Αλλά το φέραμε σαν παράδειγμα για τη νοοτροπία που υπάρχει (ειδικά στην Ελλάδα) πίσω από αυτό για το ξένο γάλα και για τα σχόλια που έπονται αν τους πεις ''όχι δε θηλάζω''!Αυτό κ μόνο καθαρά βιωματικά!Αφού μου έχει τύχει πολλές φορές να μη το πω?όχι δεν είναι και δηλητήριο το ξένο γάλα χάρη σ αυτό μεγαλώνουν μωράκια!!Διάβασα και κάτι υπονοούμενα του τύπου ''όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια'':shock: και καλά...Αν είναι δυνατόν σιγά μη χωριστούμε και σε στρατόπεδα.(Ένα παράδειγμα έφερα με έναν βιβλιοπώλη που το δανείστηκα από άλλη κοπέλα δε συνέβη σε μένα και διάβασα ένα κατεβατό που είχε σα συμπέρασμα πως ο αδιάκριτος άνθρωπος δε φταίει αλλά φταίει εκείνος που κάνει διάλογο κ πως στην ουσία δε μου άρεσε η απάντησή του κτλ.).:?:

Πραγματικά από τότε που ανακάλυψα αυτό το φόρουμ μ έχει βοηθήσει πολύ και στην εγκυμοσύνη περισσότερο.Λέω να αρκεστώ σ' αυτό!!:D

Να είστε όλες οι μανούλες και τα μωράκια σας καλά!!!!!

peace

Fish1982 αν αναφερεσαι σε μενα , δε χρησιμοποιησα το ρημα ακυρωνω , αλλα το ρημα υποτιμω.Scripta manent.

Εχω γραψει κι εγω πολλες φορες για το θεμα , οποτε το θεωρω περιττο να ξαναπω τη γνωμη μου.

Εκανα μια ερωτηση .

Απαντησα σε μια ερωτηση και προς το παρον σε οσα λεγονται εχω ηδη πει την αποψη μου σε αλλο τοπικ.

Διάβασα και κάτι υπονοούμενα του τύπου ''όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια'':shock: και καλά...

Είναι φανερό ότι δεν καταλαβαινόμαστε...αναρωτιέμαι όμως το γιατί...εγώ ανέφερα αυτή την ψυχολογική άμυνα (αναφέρεται στην ψυχολογία με συγκεκριμένη ορολογία αλλά το εκλαΐκευσα για να γίνει πιο κατανοητό ) κ έχω παραθέσει ακριβώς τα σημεία με βάση τα οποία το είπα....(με αφορμή τα μυνήματα αυτά το ανέφερα θέλοντας να πω ότι πολλές φορές αυτή η στάση υπάρχει με βάση αυτή την άμυνα-μπορεί όμως και να μην ισχύει καν για τα άτομα εδώ) ιδίως με το θέμα του βιβλιοπώλη δεν υπήρχε καμία σχέση κ σύνδεση...γενικότερα με το μήνυμά σου ολόκληρο δεν υπήρχε σχέση...δεν πρόκειται καν για υπονοούμενο αλλά για ξεκάθαρη στάση όχι όμως απέναντι στην δική σου τοποθέτηση...μήπως το διάβασες βιαστικά;; διαφορετικά δεν εξηγείται ο τρόπος που το εξέλαβες.

Επίσης καμία σχέση με στρατόπεδα γιατί αν διαβάσεις τι είπα θα δεις ότι αναφέρομαι και στα δύο " υποτιθέμενα" στρατόπεδα...άρα δεν υπήρχε ως διάθεση -από εμένα τουλάχιστον -η δημιουργία στρατοπέδων..

http://www.papapan.gr/defence-mechanisms

Μηχανισμός άμυνας: Ασυνείδητη ενδοψυχική διεργασία που δρα για να ανακουφίσει τη σύγκρουση και το άγχος που προέρχονται από τις ενορμήσεις και τα ένστικτα ενός ατόμου.

ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ

Επιστρατεύουμε την εκλογίκευση είτε όταν δεν καταφέρνουμε να αποκτήσουμε κάτι που επιθυμούσαμε και αποφασίζουμε αναδρομικά ότι τελικά δεν το επιθυμούσαμε και τόσο πολύ (μερικές φορές αυτή η διεργασία ονομάζεται «εκλογίκευση των ξινών σταφυλιών», σύμφωνα με το μύθο του Αισώπου για την αλεπού και τα σταφύλια), είτε όταν κάτι κακό έχει ήδη συμβεί και εκ των υστέρων αποφασίζουμε ότι τελικά αυτό δεν ήταν και τόσο κακό («η εκλογίκευση του γλυκού λεμονιού»).

Ένα παράδειγμα του πρώτου τύπου εκλογίκευσης είναι το συμπέρασμα ότι μια συγκεκριμένη κατοικία, το οικονομικό κόστος της οποίας είναι πολύ υψηλό, ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη για μας.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Έχω μια μπέμπα 8 ημερών.... Σ όλη μου την εγκυμοσύνη έψαξα, διάβασα, πήγα σε σεμινάρια....μίλησα με φίλες μου, Ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να πει πόσο δύσκολο είναι να θηλάζεις αποκλειστικά. Τίποτα δεν είναι ροζ. Εγώ τα χω βρει τελείως μπαστούνια.. Έχω εξαντληθεί ήδη συν τις τύψεις που με φορτώνουν όλα όσα έχω διαβάσει και ακούσει... Ναι οκ είναι ακόμη νωρίς αλλά έχω ήδη αρχίσει να αμφισβητώ πολλά πράγματα σε σχέση μ αυτά που άκουγα και διάβασα. Όντως υπάρχουν θηλάζουσες μητέρες που αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τις υπόλοιπες... Εμείς προς το παρόν είμαστε σε μεικτό σχήμα και δεν παίρνω το ρίσκο να γυρίσω σε αποκλειστικό ειδικά με την ταλαιπωρία που είδα να περνάει το μωρό 2 μέρες που το δοκίμασα.

Όσες τα καταφέρατε ειλικρινά σας το λέω για μένα είστε ήρωες. Για μας που δεν τα καταφέραμε και δη για μένα αν τελικά δεν μπορέσουμε, αν αυτό με κάνει λιγότερο μάνα ή ανάξια οκ τι να πω... Είμαι ανάξια μάνα!

Ναι ξέρω τα οφέλη είναι πάρα πολλά.... και μακάρι να μπορέσω να τα χαρίσω στο παιδί μου .. όμως και ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε οι μητέρες που δεν τα κατάφεραν είναι μεγάλος. Και για μένα ειδικά τώρα σημαντικότερο είναι να είμαι εγώ ψυχολογικά καλά για να ναι και το μωρό. Ήδη 2 μέρες που βασανίστηκα και γω κι αυτή είναι νευρική και κουρασμένη... Δε ρισκάρω λοιπόν να διαταράσσω την ψυχική του υγεία για να ικανοποιήσω ίσως και το εγώ μου και μόνο (μιλάω αυστηρά προσωπικά.....) ότι ναι τα κατάφερα.

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Καλησπερα moody και να σου ζησει η μπουμπου σου!

Καταρχην , δεν εισαι αναξια ! Τουλαχιστον γι αυτο το λογο !

Σε παραδεχομαι , και θα σου πω τους λογους :

1)λες ακριβως γιατι δεν θηλαζεις αποκλειστικα ,χωρις να χρησιμοποιεις δικαιολογιες του τυπου <δεν εχω γαλα>ή <δεν χορταινει το μωρο>!

2)αναγνωριζεις τα ωφελη του θηλασμου , και παρ ολο που δεν θηλαζεις αποκλειστικα , δεν τα υποτιμας.

Θα ηθελα αν μπορεις να μου πεις , τι εννοεις οταν λες οτι η μπεμπα ειναι νευρικη και κουρασμενη με τον αποκλειστικο θηλασμο.

Μην ξεχνας οτι ο θηλασμος ειναι υποθεση και των δυο σας!

Έχω μια μπέμπα 8 ημερών.... Σ όλη μου την εγκυμοσύνη έψαξα, διάβασα, πήγα σε σεμινάρια....μίλησα με φίλες μου, Ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να πει πόσο δύσκολο είναι να θηλάζεις αποκλειστικά. Τίποτα δεν είναι ροζ. Εγώ τα χω βρει τελείως μπαστούνια.. Έχω εξαντληθεί ήδη συν τις τύψεις που με φορτώνουν όλα όσα έχω διαβάσει και ακούσει... Ναι οκ είναι ακόμη νωρίς αλλά έχω ήδη αρχίσει να αμφισβητώ πολλά πράγματα σε σχέση μ αυτά που άκουγα και διάβασα. Όντως υπάρχουν θηλάζουσες μητέρες που αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τις υπόλοιπες... Εμείς προς το παρόν είμαστε σε μεικτό σχήμα και δεν παίρνω το ρίσκο να γυρίσω σε αποκλειστικό ειδικά με την ταλαιπωρία που είδα να περνάει το μωρό 2 μέρες που το δοκίμασα.

Όσες τα καταφέρατε ειλικρινά σας το λέω για μένα είστε ήρωες. Για μας που δεν τα καταφέραμε και δη για μένα αν τελικά δεν μπορέσουμε, αν αυτό με κάνει λιγότερο μάνα ή ανάξια οκ τι να πω... Είμαι ανάξια μάνα!

Ναι ξέρω τα οφέλη είναι πάρα πολλά.... και μακάρι να μπορέσω να τα χαρίσω στο παιδί μου .. όμως και ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε οι μητέρες που δεν τα κατάφεραν είναι μεγάλος. Και για μένα ειδικά τώρα σημαντικότερο είναι να είμαι εγώ ψυχολογικά καλά για να ναι και το μωρό. Ήδη 2 μέρες που βασανίστηκα και γω κι αυτή είναι νευρική και κουρασμένη... Δε ρισκάρω λοιπόν να διαταράσσω την ψυχική του υγεία για να ικανοποιήσω ίσως και το εγώ μου και μόνο (μιλάω αυστηρά προσωπικά.....) ότι ναι τα κατάφερα.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγω πέρασα παρόμοια φάση! Ήρθα σε σημείο να θελω να κόψω εντελώς!!να ξέρεις οι ορμόνες σου τωρα πραγματικα χορεύουν!!! Προσπαθησε να ηρεμήσεις,ζήτησε βοήθεια και υποστηρηξη και πιστεψε με ειναι υπέροχο ταξίδι τελικα...Καμια φορά σκέφτομαι το τι θα έχανα αν τελικα επερνα τα χάπια εκείνο το βράδυ και με πιάνει ρίγος... Κουράγιο και υπομονη! Σύντομα ολα αυτα που περνάς θα σε ανταμιφθσουν!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...