Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες ώρες κάνατε για να γεννήσετε;;

Recommended Posts

Όσο καλά και να είσαι θεωρητικά ενημερωμένη, ευτυχώς η πραγματικότητα σε ξεπερνάει. Αυτό που κατάλαβα εκ των υστέρων είναι ότι κάθε γυναίκα βιώνει τον τοκετό διαφορετικά. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι χαλαρή για να ευχαριστηθείς και να βιώσεις την κάθε ανεπανάληπτη στιγμή.

αυτο πανω απ'ολα

οτι ειπα πριν, η καθε εμπειρια ξεχωριστη μην διαβαζεις τζαμπα και πολλα πολλα.

μονο που θα σκεφτεις οτι θα το κρατησεις αγκαλια επιτελους μετα απο τοσο καιρο , τα ξεπερνας ολα

.png.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 473
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είμαι διαβαστερό παιδί χα χα :lol:

Γενικά μου αρέσει πολύ να διαβάζω όχι μόνο ότι έχει σχέση με εγκυμοσύνη. Απλά τώρα τυχαίνει να είμαι έγκος κι έχω και κάποιο άλλο θέμα για διάβασμα!!!!!!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Είμαι διαβαστερό παιδί χα χα :lol:

Γενικά μου αρέσει πολύ να διαβάζω όχι μόνο ότι έχει σχέση με εγκυμοσύνη. Απλά τώρα τυχαίνει να είμαι έγκος κι έχω και κάποιο άλλο θέμα για διάβασμα!!!!!!

α, μπραβο να ενα ωραιο θεμα

ΒΙΒΛΙΑ, μιας και διαβαζω και εγω παρα πολυ να αλλάξουμε ιδεες

.png.png

Sardelaki δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι κ να βιάζεσαι να γεννήσεις γρήγορα.Είναι όλα τόσο μαγικά,είναι κάτι που δεν το ζεις συνέχεια οπότε χρειάζεται να το απολαύσεις!

Πως θα γίνει να καταφέρουμε να το απολαύσουμε? Θα ήταν ότι καλύτερο. Κορίσια είμαι κι εγώ μία από τις πολλές υποψήφιες μανούλες που είμαι πολύ αγχωμένη και φοβισμένη για εκείνη την στιγμή.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

Sardelaki :D:D:D

Εμένα έσπασαν τα νερά στις 10, πήγα στο νοσοκομείο κατά τις 12... όπου και είχαν αρχίσει τα πιο έντονα πονάκια... και γέννησα στις 3.50 τα χαράματα...

Εγώ θα σου ευχηθώ απλά... Να το απολαύσεις!! Όσο μπορείς!!!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Εγω μπηκα με ραντεβου για τεχνητους πονους στις 12:30 τη νυχτα και γεννησα το κοριτσακι μου στις 11:55 το πρωι!!! Βεβαια δεν ηταν ακριβως 12 ωρες τοκετος,γιατι 12:30 καναμε την εισαγνωγη,οποτε τους τεχνητους πονους μου τους εβαλαν γυρω στις 3 τα ξημερωματα.Αρα 8 ωρες ο τοκετος!!! :D Και με το σοι να περιμενει απ΄εξω και να παιρνουν τηλεφωνο τον αντρα μου που ηταν ολη την ωρα μαζι μου (τραβηξε και καμερα) για να τον ρωτησουν πώς πανε τα πραγματα!!! Κοριτσια,εχουν περασει κοντα 2 μηνες και καθε φορα που συζητουσα για τον τοκετο ή εβλεπα τα πλανα που τραβηξαμε δεν ενιωθα συγκινηση,μονο μια τεραστια χαρα.

Τωρα ομως που γραφω αυτο το post διαπιστωνω οτι εχω συγκινηθει παρα πολυ!!! :D:D:D Νομιζω πως συντομα θα κατσω να γραψω την ιστορια του τοκετου μου στο σχετικο topic!!!

Κυριακή πρωί είδα λίγο αίμα και λέω ωπά εδώ είμαστε, ....σήμερα γεννάμε.

Για να μην τα πολυλογώ,

20:00 το βραδάκι με έπιασαν από το πουθενά οι πόνοι

20:30 έφυγα από το σπίτι με 5λεπτα πονάκια

20:45 ήμουν μαιευτήριο, πέρασα τη διαδικασία ξύρισμα κλπ κλπ.

21:15 με προώθησαν προς τα μέσα στην αναμονή και πάνω που τους λέω ρε 'σεις δεν πάει άλλο ό πόνος (είχα αποφασίσει να μην κάνω επισκληρίδιο) κάντε κάτι.....ωρέεεεεε.....μου λέει η μαία....τώρα;....τώρα γεννάς!!!!!

22:05 ήρθε ο γεράσιμος

Μακάρι και η μπέμπα να γεννηθεί τόσο γρήγορα....!!!!!!!

Διαφημίσεις

sardelaki , καινουργιο θεμα για σενα, με αγαπη αφιερωμενο

:wink::wink::wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Sardelaki :D:D:D

Εμένα έσπασαν τα νερά στις 10, πήγα στο νοσοκομείο κατά τις 12... όπου και είχαν αρχίσει τα πιο έντονα πονάκια... και γέννησα στις 3.50 τα χαράματα...

Εγώ θα σου ευχηθώ απλά... Να το απολαύσεις!! Όσο μπορείς!!!

Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω...μέχρι στιγμής τα καταφέρνω καλά...τώρα για αργότερα δεν ξέρω :lol::lol::lol:

Εμένα με έπιασαν κάτι μικρά πονάκια κατά τις έξι το απόγευμα. Κατά τις εννιάμιση πήγα στην κλινική να δω τι συμβαίνει μια και ήμουν σίγουρη ότι δεν θα γεννήσω ακόμα και με κράτησαν μέσα. Κατά τις 11 που πονούσα περισσότερο μου έκαναν επισκληρίδιο και στις 4 νταν.... νά'σου και η Μαρία..... :):):)

ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ όμως.... Θα ήθελα να το ξαναζήσω. Και να σκεφτείς ότι ενώ μερικές μέρες είχα κατααγχωθεί για τη γέννα εκείνη την ημέρα ήμουν φοβερά ήρεμη..... Δεν ξέρω γιατί..... Μέχρι και την ώρα που ήρθε η μπέμπα κάναμε πλάκα με το σύζυγο..... Ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν οι ώρες.....

sL7ap2.png

εμενα μου εσπασαν τα νερα 02.00 τα ξημερωματα ετοιμαστηκα με την ησυχια μου (αφου ειχα ενημερωσει τον γιατρο και μου ειπε οτι θα γεννησω μεσημερι )04.00 με επιασαν οι πονοι και τελικα 7.00 το πρωι μπηκα στο χειρουργειο και γεννησα 10.05 το πρωι την Μαρινουλα μου!!!!!

συνολικα δηλαδη πονουσα 6 ωρες χωρις επισκληριδιο. :D

μου εσπασαν τα νερα στις 4 κ πηγα στην κλινικη κατα τις 5 μεχρι τις 8 περιπου δεν ειχα πονους κ ετσι μου εβαλαν τεχνιτους.11:40 ειχα γενησει κ αποτι ακουω ειμαι απο τις τυχερες που με τους τεχνιτους γενησαν σχετικα γρηγορα.εζησα πολυ τρυφερες κ συγκινητικες στιγμες στην κλινικη πριν,κατα τη διαρκεια κ μετα τη γεννα.μακαρι να ειναι και οι επομενες γεννες μου ετσι :D:D

Διαφημίσεις

εμενα μου εσπασαν τα νερα 02.00 τα ξημερωματα ετοιμαστηκα με την ησυχια μου (αφου ειχα ενημερωσει τον γιατρο και μου ειπε οτι θα γεννησω μεσημερι )04.00 με επιασαν οι πονοι και τελικα 7.00 το πρωι μπηκα στο χειρουργειο και γεννησα 10.05 το πρωι την Μαρινουλα μου!!!!!

Μπράβο βρε τζούτζα μου...και χωρίς επισκληρίδιο ε;;; :D

Μπράβο βρε τζούτζα μου...και χωρίς επισκληρίδιο ε;;; :D

για ρωτα με τωρα το ξαναπερναω??? με τιποτα δεν το συζητω χωρις επισκληριδιο πονουσα πολυ !!!!! παντως sardelaki μου εσυ μην αγχονεσαι η καθε γεννα ειναι διαφορετικη λενε!! :wink:

Όχι κούκλα μου δεν αγχώνομαι...απλά είμαι περίεργη γιαυτό άνοιξα κι αυτό το θέμα :wink:

Αααααααααααααααα τόσο καιρό βλέπω το ονοματάκι σου και τώρα παρατήρησα ότι είσαι από Κρήτη :oops:

Ωραίααααααααααααααααα η Κρήτη...έχω τα κουμπαράκια μου και την βαφτισιμιά μου εκεί

εγω πηγα τριτη απογευμα για ΝST και κατεληξα να μπω εισαγωγη. ειχα συσπασεις χωρις να τις νοιωθω. με κρατησε μεσα με σκοπο να παρει η μικρη λιγο βαρος ηταν 2450 στην 36η εβδ.. στον διαδρομο για να παω στην κλινικη εκλαιγα. ημουν απροετιμαστη. ο αντρας μου εφυγε να παει να φερει τη βαλιτσα αφου σε 5-6 μερες θα γεννουσα. τεταρτη πρωι στο NST η μικρη ειχε βραδυκαρδια και ο γιατρος ειπε οτι βιαζεται να βγει. πεμπτη απογευμα (αφου με τρελαναν στα NST) μου ανακοινωσε ο γιατρος οτι παρασκευη 11 το πρωι μπαινω για γεννα με προκληση. δεν γινοταν να αφησουμε το παιδι με βραδυκαρδια. τωρα λεω το γιατρο εγω τρεμω απο φοβο. :? γελασε και μου ειπε εδω που εφτασες και σοδα να πιεις δεν το χωνευεις αρα αυριο γεννας. γελασαμε αρκετα αλλα ολη νυχτα δεν εκλεισα ματι. 10.45 μπηκα στο μαιευτηριο. ως τις 7 το απογευμα πονουσα σαν περιοδο αλλα λιγο εντονα. στις 9 εσπασαν τα νερα. μεχρι αυτη την ωρα η διαστολη στο 2. παρακαλουσα για καισαρικη αλλα μονη μου μιλουσα :( .απο τις 10 και μετα τρελαθηκα στον πονο δεν μετρουσα ανα ποσα λεπτα ειχα συσπαση μονο να γεννησω ηθελα. κατα τις 00.30 φωναζω τη μαια της λεω γενναω το νοιωθω. με εξεταζει φωναζει το γιατρο και ειπε οτι ειχα 9 διαστολη. :shock: πως ανεβηκε τοσο αποτομα? ευτυχως σκεφτηκα οτι λιγο εμεινε. 3 εξωθησεις εκανα και ακουσα το μωρο μου να κλαιει. στις 00.55. :D:D τωρα σκεφτομαι τη λυση της επισκληριδιου. δεν αντεχω να περασω τα ιδια. :?:?

ΤΖΟΥΤΖΑ περιττο να σου πω οτι εισαι ηρωιδα,ετσι; :D

Πώς τα καταφερες χωρις επισκληριδειο βρε θηριο; :shock:

Εγω ειχα πει στον εαυτο μου οτι αποκλειεται να κανω,και μαλιστα οταν εκανα εισαγωγη με ρωτησε μια νοσοκομα αν θελω επισκληριδειο και της ειπα ενα "οχι" σαν του Μεταξα στους Ιταλους!!! :lol::lol::lol: Κουνια που με κουναγε!!! Λιγες ωρες μετα ικετευα σαν τρελλη για τη θαυματουργη αυτη ενεση κι οταν επιτελους μου την εκαναν ενιωσα σα να μου χαριζαν τον κοσμο!!! Παντως απ΄ο,τι μου εξηγησε ματε η μαια μου,που ηταν απο την αρχη αντιθετη στην επισκληριδειο,την ωρα που μου την εκαναν δεν τη χρειαζομουν πια γιατι σε λιγο θα αρχιζαν οι εξωθησεις και οι βαρβατοι πονοι ειχαν ηδη περασει. Τι να πω!!! Εγω συνεχιζω να τη θεωρω μια απο τις μεγαλυτερες εφευρεσεις!!! :wink:

ΤΖΟΥΤΖΑ περιττο να σου πω οτι εισαι ηρωιδα,ετσι; :D

Πώς τα καταφερες χωρις επισκληριδειο βρε θηριο; :shock:

Εγω ειχα πει στον εαυτο μου οτι αποκλειεται να κανω,και μαλιστα οταν εκανα εισαγωγη με ρωτησε μια νοσοκομα αν θελω επισκληριδειο και της ειπα ενα "οχι" σαν του Μεταξα στους Ιταλους!!! :lol::lol::lol: Κουνια που με κουναγε!!! Λιγες ωρες μετα ικετευα σαν τρελλη για τη θαυματουργη αυτη ενεση κι οταν επιτελους μου την εκαναν ενιωσα σα να μου χαριζαν τον κοσμο!!! Παντως απ΄ο,τι μου εξηγησε ματε η μαια μου,που ηταν απο την αρχη αντιθετη στην επισκληριδειο,την ωρα που μου την εκαναν δεν τη χρειαζομουν πια γιατι σε λιγο θα αρχιζαν οι εξωθησεις και οι βαρβατοι πονοι ειχαν ηδη περασει. Τι να πω!!! Εγω συνεχιζω να τη θεωρω μια απο τις μεγαλυτερες εφευρεσεις!!! :wink:

και εγω απορω αλλα υπαρχουν λεει και χειροτερα!!!!

εχτες μηλουσα με τον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν θελει να μου κανει

επησκληριδιο την εκατσα παλι :shock::shock::shock::shock::shock: ......δεν κανουν στο νοσοκομειο λεει

παρολο που μου ειχε πει οτι θα μου κανει!!!!

αχ βρε τζουτζα μου...η μοίρα σου είναι να γεννάς χωρίς επισκληρίδιο μου φαίνεται!

και εγω απορω αλλα υπαρχουν λεει και χειροτερα!!!!

εχτες μηλουσα με τον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν θελει να μου κανει

επησκληριδιο την εκατσα παλι :shock::shock::shock::shock::shock: ......δεν κανουν στο νοσοκομειο λεει

παρολο που μου ειχε πει οτι θα μου κανει!!!!

Η δεύτερη γέννα είναι συνήθως πιο εύκολη! :wink:

...και ποιό γρήγορη!!

Στην πρώτη μου γέννα μπήκα με διαστολή 2 και γέννησα μετά απο 6 ώρες.

Στη δεύτερη γέννα μπήκα πάλι με διαστολή 2 και μέσα σε 2 ώρες είχα γεννήσει!

και χωρίς παυσίπονα επισκληρίδιο και τις δύο φορές! :wink:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Στην πρώτη μου γέννα έκανα 11 ώρες με πρόκληση ωδινών και τελικά γέννησα με καισαρική γιατί η διαστολή μου σταμάτησε στο 5 και επιπλέον η μπουμπού μου, γύρισε το κεφαλάκι της στο πλάι και δεν έλεγε να πάρει κανονική θέση.Τώρα στο δεύτερο δεν αγχώνομαι καθόλου ραντεβουδάκι,βαλιτσάκι γειά σας ήρθα!Είναι προγραμματισμένος τοκετός.Πάντως βρε κορίτσια δεν πονουσα πολύ,είχα ακούσει και εγώ οτι πονάς πολύ, ουρλιάζεις και τέτοια αλλά εγώ ήμουν σε κυριλέ κατάσταση.Ίσως με βοήθησαν πολύ οι αναπνοές,που μου εδείξε μια μαία πως να τις παίρνω,απλά μετά από ένα σημείο κουράστηκα και εξαντλήθηκα και τότε μου δώσανε παυσίπονη ένεση σε μικροδόσεις και..έριξα και έναν υπνάκο :oops: ε..για λίγο...

line_flow_rose_beg_39_time_1164603600_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...