Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερο Παιδί & Προβληματισμοί

BIZELI

Recommended Posts

katd... δηλαδή τώρα δε δουλεύεις;

πως πετυχαίνεις και το ζόρι και την αποταμίευση;;;

(ερώτηση ρητορική είναι... δεν θέλω απάντηση... ούτως η άλλως... σηκώνει πολύ κουβέντα :) )

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 591
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

xrysalis νομίζω πως αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται!

Κάνε με το καλό το δεύτερο παιδάκι σου, και μέχρι τότε το πρώτο θα είναι και σε ηλικία να πάει σε παιδικό σταθμό, οπότε το δεύτερο ίσως να μπορεί να το κρατάει και πάλι η μαμά σου, καθώς θα είναι και πάλι μόνο ένα παιδί.

Τώρα, όσο για τον παιδικό, δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις, αλλά δεν έχει εκεί κοντά κανένα δημοτικό παιδικό σταθμό, καμιά "Μέριμνα", ή κάτι τέτοιο, που είναι και οικονομικά?

Xrysalis,

ακριβώς στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ.

Έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε και να "μεγαλώσουμε" ακόμη περισσότερο την οικογένεια μας.

Έχω ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με σένα με την μόνη μας διαφορά ότι η μητέρα μου είναι μικρή και δεν έχει πρόβλημα (όπως μου έχει ήδη πει) να κρατάσει δύο παιδιά ενώ η πεθερά μεταξύ σοβαρου και αστείου μου ειπε

- Πάντως κορίτσι μου όταν θα κάνεις και δεύτερο παιδάκι δεν θα τα βγάλεις πέρα. Θα πρέπει να σταματήσεις την δουλεια. Θεωρώ ότι με ευγενικό τρόπο μου είπε ότι θα είναι δύσκολο να κρατήσει αυτή δύο παιδιά.

Βέβαια η μητέρα μου λέει πως δεν έχει πρόβλημα αλλα ζει σε άλλη πόλη 30χλμ μακριά και φυσικά δεν πρόκειται να την βάζω κάθε μέρα στην διαδικασία να πηγαινοέρχεται. 2-3 μέρες την εβδομάδα που ούτως ή άλλως έρχεται εντάξει, για παραπάνω όμως δεν το συζητάω. Δεν θέλω να την πεθάνω κιόλας. Άσε που αν με το καλό η αδελφή μου μείνει έγκυος τότε σίγουρα δεν προκειται να έρχεται τόσο συχνά.

Ωστόσο δεν θέλω να μου καθορίζουν την ζωή τέτοιου είδους παράμετροι. Ο μικρός μου θα πάει σίγουρα του χρόνου παιδικό. Όσο και να το φοβάμαι αυτό δεν προκειται να το γλιτώσω. Έτσι οι γιαγιάδες θα είναι πιο ξεκούραστες.

Τώρα για το οικονομικό.... τι να σου πω. Όλα δείχνουν ότι θα ζοριστούμε οικονομικά είτε με τα έξοδα του παιδικού και τα έξοδα ενός δεύτερου παιδιού είτε αν χρειαστεί να σταματήσω την δουλειά.

Είμαι όμως και εγώ και ο άντρας μου διατεθειμένοι να ζοριστούμε για αυτήν την οικογένεια που είναι ότι πιο σημαντικό στην ζωή μας. Να κόψουμε τα ταξίδια, να κόψουμε τις σπατάλες, να κόψουμε το τσιγάρο (αυτό καλό θα μας κάνει), να αγοράζουμε ρούχα no name και μόνο σε εκπτώσεις κ.τ.λ.

Πολύ πιθανόν βέβαια να μην μπορώ να προσφέρω σε δύο παιδιά ότι μπορώ να προσφέρω τώρα σε ένα (απο υλικά αγαθά). Θα του προσφέρω όμως σίγουρα κάτι πολύ πιο σημαντικό.... τον / την αδελφή του.

Και ίσως αργότερα (μακάρι να δώσει ο θεός) να στερήσω στα παιδιά μου και άλλα υλικά αγαθά εν όψει ενός τριτου παιδιού.

Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο εεεε;;;;

Είναι η άποψη μου και όχι η εμπειρία μου.

dev277pr___.png

Δεν έχεις άδικο βρε katrin! οι ηλικίες των παιδιών θα είναι βολικές!

απλά πάντα το κουράζω πολύ στο μυαλό μου πριν κάνω κάτι! κακό είναι αυτό που έχω!! εδώ τώρα, και σκέφτομαι πως και με ένα να μείνω (μπα... δεν παίζει! θα το κάνω το δεύτερο!!) τί θα γίνει όταν έρθει η ώρα να παει σχολείο... που ή μαμά μου δε μένει και κοντά; άντε και θα τα βολέψω να το πηγαίνω εγώ το πρωϊ... και μετά δουλειά! το μεσημέρι; θα μπορεί να έρχεται η μαμά μου;;; ουφφφφφ.... άστα σου λέω... το καίω :lol::lol::lol::lol:

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν έχω ψαχτεί για παιδικούς!

η μέριμνα τί είναι;;; :roll:

xrysalis σκέψου μόνο ότι αυτούς τους προβληματισμούς που έχεις άλλοι τους έχουν και για το πρώτο παιδί μιας και δεν έχουν την πολυτέλεια των γιαγιάδων να κρατάνε το παιδί...με καλή θέληση όλα γίνονται...τόσα παιδιά πηγαίνουν παιδικό γιατί όχι και το δικό μας...δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...αν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα η baby sitter είναι μια καλή λύση επίσης.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Α ρε jodido... σε νοιώθω και με νοιώθεις λοιπόν!

Τώρα για το οικονομικό.... τι να σου πω. Όλα δείχνουν ότι θα ζοριστούμε οικονομικά είτε με τα έξοδα του παιδικού και τα έξοδα ενός δεύτερου παιδιού είτε αν χρειαστεί να σταματήσω την δουλειά.

Πολύ πιθανόν βέβαια να μην μπορώ να προσφέρω σε δύο παιδιά ότι μπορώ να προσφέρω τώρα σε ένα (απο υλικά αγαθά). Θα του προσφέρω όμως σίγουρα κάτι πολύ πιο σημαντικό.... τον / την αδελφή του.

Και ίσως αργότερα (μακάρι να δώσει ο θεός) να στερήσω στα παιδιά μου και άλλα υλικά αγαθά εν όψει ενός τριτου παιδιού.

Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο εεεε;;;;

Είναι η άποψη μου και όχι η εμπειρία μου.

στο μυαλό μου είσαι!...... :D

ναι βρε Jen., όπως τα λες είναι! δεν είναι ανώτερα τα δικά μας παιδιά! αλίμονο!! απλά σαν μαμά δεν είναι το πρώτο πράγμα που μπορείς να δεχτείς και έπειτα είναι μεγάλο θέμα το οικονομικό....

αλλά επειδή με καλή θέληση όλα γίνονται! γι' αυτό το παιδεύω στο μυαλό μου! για να βρώ έναν τρόπο να το πετύχω με λιγότερο άγχος και προβλήματα! γιατί.... 2ο θα κάνω... ο κόσμος να χαλάσει! το θέλω!! :D

xrysalis μου τωρα ακομα δουλευω αλλα θα ξεκινησω σιγα σιγα αδειες οσες μπορω και βασικα για να σταματησω την γυναικα που μου κραταει τον μικρο. Αν δεν τα καταφερω με τις αναρρωτικες (γιατι απο τα χριστουγεννα και μετα εχω αδεια εγκυμοσυνης) θα παρω λιγο ανευ αποδοχων. Θελω να διωξω την γυναικα πριν τις γιορτες!Γιατι να της δωσω 2 μισθους τα χριστουγεννα 1200€ αφου μετα θα σταματησει ετσι κιαλλιως!!

Οσο για την οικονομια, αυτα που ειπε η jojibo οπως επισης και τις εξοδους κοψαμε (μια φορα τον 1 1/2 μηνα και σε κανα ταβερνακι και αν), τα κινητα πολυ χαμηλα τα κραταμε και γενικως μολις πεσουν εξτρα λεφτα στα χερια μας (πχ επιστροφη φορου) τσουπ τα βαζουμε στην ακρη!!!

Πιστευω με λιγη θεληση ολα γινονται!!

Υ. Γ. εχω μαθει να κανω πιτσα στο σπιτι και δεν παραγγελνουμε απ'εξω!!Μεχρι και μεξικανο φτιαχνω στο τσακιρ κεφι!!

Ευχομαι να τα καταφερουμε ολες!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Υ. Γ. εχω μαθει να κανω πιτσα στο σπιτι και δεν παραγγελνουμε απ'εξω!!Μεχρι και μεξικανο φτιαχνω στο τσακιρ κεφι!!
:lol::lol::lol: Αχ! να 'σαι καλά... με ανεβάζεις!!!!

xrysalis μην το σκεφτεσαι ετσι γιατι τοτε εγω δεν θα επρεπε να εχω κανει παιδι,αφου δεν εχω κανεναν να μου την κρατηση,απο την αρχη εβαλα γυναικα,βεβαια καλωδιωσα ολο το σπιτι για να μπορεσω να παρακολουθω απο την δουλεια τι γινεται στο σπιτι μου.Για ολα υπαρχουν λυση εαν θες

Διαφημίσεις

Κορίτσια θίγετε πράγματι ένα πολύ φλέγον θέμα... Εμάς δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα, ειδικά από τον σύζυγο, αφού από την αρχή το είχε στο πρόγραμμα για 2 παιδάκια, κι εγώ το ίδιο, δε λέω, αλλά με προυποθέσεις... Έχω το ατού να μου κρατά η μαμά μου τη μικρή που εχει ακόμα τα κοτσια γιατι ειναι σχετικά νεα, αλλα όταν θα έρθει και το δευτερο δε θελω να την πεθάνω κιόλας, γι' αυτο ηθελα να παει η μικρή παιδικό πρώτα και μετα...

Προσφατα ήρθε η δευτερη εγκυμοσύνη και τα προγραμματιζα όλα, παιδικό για τη μικρή, για την αδεια στη δουλειά κλπ.. Όμως τα σχεδια σταματησαν νωρίς γιατι εξελίχθηκε σε παλλίνδρομη στη 10η εβδομάδα... Τότε μου πέρασε για πρώτη φορά από το νου ότι ίσως να μην μπορεσω να κάνω άλλο παιδάκι και να ήμουν ευτυχισμενη που ειχα ήδη ενα υγιές παιδάκι.... Κατι που φάνταζε σιγουρο, για μένα τώρα πια δεν ήταν... Αλλα σχεδον εχω τελειώσει με μια σειρα εξετάσεων και θα ξερω τι μέλλει γενέσθαι...

Παντως το οικονομικό έιναι ενας παράγοντας πολύ σημαντικός... Θεωρώ πρωτεύον θέμα την εκπαιδευση των παιδιών και θελω να ειμαι σε θέση να τα μορφωσω χωρις να τους στερησω τίποτα σ' αυτόν τον τομεα... Τώρα όσον αφορά τα ρούχα και τα παιχνίδια, μπορούμε να βολευτούμε και με φθηνότερα, έτσι κι αλλίως ποτε δεν έιχα κόλλημα με τα φιρματα...

Παντως το να σταματησω τη δουλεια φανταζει ουτοπικό, γιατι αφενός ο μισθός του συζυγου δεν φτάνει (και ειναι μικρότερος από τον δικό μου) και αφετερου δεν θα τα παραταγα χωρις να κατοχυρώσω ενα συνταξιοδοτικό δικαίωμα... Δύσκολες εποχές δεν το συζητώ...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Vann, η αλήθεια είναι πως αν ποτέ φέρω γυναίκα στο σπίτι, μη σου πω πως θα καλωδιώσω και όοοοοοολη τη γειτονιά!! και μετά... μια το φόρουμ και μια το live home etc... πάει... θα τσακώσω την απόλυση και θα κάτσω στα παιδάκια μου :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

...πως και με ένα να μείνω (μπα... δεν παίζει! θα το κάνω το δεύτερο!!) τί θα γίνει όταν έρθει η ώρα να παει σχολείο... που ή μαμά μου δε μένει και κοντά; άντε και θα τα βολέψω να το πηγαίνω εγώ το πρωϊ... και μετά δουλειά! το μεσημέρι; θα μπορεί να έρχεται η μαμά μου;;;

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν έχω ψαχτεί για παιδικούς!

η μέριμνα τί είναι;;; :roll:

Μπορείς να το στείλεις ολοήμερο σχολείο, οπότε θα το παίρνεις γύρω στις 15.30-16.00 :lol:

Η μέριμνα είναι κάποιοι παιδικοί σταθμοί εδώ στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει και στην Αθήνα, ίσως υπάρχει κάτι ανάλογο. Δεν είναι δημοτικοί, αλλά ούτε και ιδιωτικού χαρακτήρα. Δεν γνωρίζω ακριβώς το καθεστώς που λειτουργούν, αλλά είναι οικονομικοί και με καλό όνομα.

Πάντως, αυτό που λέει η Jen είναι σωστό. Έγώ π.χ. δεν έχω κανένα να μου κρατάει τα παιδιά σε καθημερινή βάση, παρά μόνο σε ανάγκη η πεθερά μου. Βέβαια δεν δουλεύω αυτό τον καιρό, οπότε βολευόμαστε.

Το βράδυ όμως? Για να πούμε να βγούμε έξω χωρίς τα παιδιά, θα πρέπει να τα πάμε και τα δύο να κοιμηθούν στην πεθερά μου (20 χλμ. μακριά), καθώς εκείνη δεν μπορεί να έρθει να κοιμηθεί σε μας.

Και βέβαια το μωρό δεν μπορεί ακόμη να μείνει μακριά μου, άρα δεν βγήκαμε καθόλου τον τελευταίο χρόνο :twisted::lol:

Θεωρώ πρωτεύον θέμα την εκπαιδευση των παιδιών και θελω να ειμαι σε θέση να τα μορφωσω χωρις να τους στερησω τίποτα σ' αυτόν τον τομεα...

Ναι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα. Αλλά...... πως μπορείς να ξέρεις τα οικονομικά σου σε 17 χρόνια. Την απόφαση νά κάνεις ένα δεύτερο ή ένα τρίτο την παίρνεις τώρα. Τα οικονομικά σου είναι μια χαρά.

Θα είναι όμως μια χαρά και σε 17 χρόνια;

Απο την άλλη τα οικονομικά σου δεν είναι τα απαραίτητα για να εξασφαλίσεις την μόρφωση τριών παιδιών. Και αν μετά απο 17 χρόνια είναι; Τι κάνεις χτυπάς το κεφαλάκι σου που πριν απο 17 χρόνια δεν το πήρες απόφαση για δεύτερο ή τρίτο παιδί;

dev277pr___.png

Εμείς και στον 1ο δεν έχουμε κανέναν να το κρατάει...μόνο η πεθερά μου κανένα απόγευμα αλλά δεν μπορεί καθημερινά...η μαμά μου ζει 800 χλμ μακρυά και το μόνο που μας σώζει λίγο είναι ότι είμαι στο δημόσιο και θα το μεγαλώσω μέχρι να γίνει 1 έτους....

εχω όμως φίλη που έκανε μωρό που δεν έχει ούτε μαμά, πεθερά κοντά και είναι και στον ιδιωτικό...τι να πει και αυτή? τώρα στείλαν την μπέμπα τους παιδικό και είναι όλα όμως μιας χαρά! εμείς να μαστε καλά... :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Αλλα σχεδον εχω τελειώσει με μια σειρα εξετάσεων και θα ξερω τι μέλλει γενέσθαι...
σου εύχομαι τα καλύτερα!

αχ ρε κοριτσια τι να πω κ γω.............

ενας λογος που αργησα να κανω παιδι ειναι οτι δεν εχψ κανεναν μα κανεναν

η μαμα μου δουλευει κ η πεθερα μου ειναι 450 χλμ μακρυα οπότε απο 40 ημερων παιδικο το μωρακι οταν με το καλο θα ερθει

τουλαχιστον θα μου πληρωνουν τον παιδικο κ το πρωι δουλευω 5 ωρες

απο κει κ μετα δεν εχω προβλημα υπαρχει κοσμος κ ο αντρας μου κ η μαμα μου

αν ησασταν στη θεση μου τι θα κανατε????

για μενα xrisalis kanto to μωρακι σου όσο ειναι νωρις που αντεχουν η μαμα κ η πεθερα κ δεν νομιζω να σε αφησουν ετσι, οπότε αστες να γκρινιαζουν

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης, είναι κάτι που φυσικά με απασχολεί το ίδιο και για το ένα αλλά και για 10 παιδιά... για την ώρα το μόνο που έχω κάνει είναι μέσω του προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης, να έχω και ένα αποταμιευτικό για σπουδές! από το ολότελα... καλή και η Παναγιώτενα! που λεμε! τουλάχιστον έτσι, βρέξει χιονίσει, κάποια χρήματα μαζεύοντε! αν ήταν να τα μαζεύω από μόνη μου... δυστυχώς τους περισσότερους μήνες θα αθετούσα την υπόσχεση....

το νέο νομοσχέδιο

Αυτό που το βάζεις.....

Κοίτα να κανουμε γρηγορα δεύτερο παιδάκι πριν καταλάβει η κυβέρνηση τί έκανε και το καταργήσει. Πολύ φοβάμαι ότι όταν θα μεινω εγώ έγκυος θα καταργήσουν αυτο το νομοσχέδιο :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

dev277pr___.png

ειναι διαφορετικη εμενα η δουλεια μου δεν γινεται κατσω όσο λεει ο νομος

φαινομαι σαν ελευθερη επαγγελματιας λογο σπουδων αντε να με βοηθησουν το πολυ για κανα 2μηνο μετα αναγκαστικα γιατι ο αντρας μου ούτε να ακουσει για γυναικα!

τι να κανουμε?

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

jodido πρέπει να βάλουμε μπροστά πριν τις εκλογές!!! :lol::lol::lol::lol:

sabrina... όπως λέμε όλες εδώ... όλα γίνονται! :D

Αλλα σχεδον εχω τελειώσει με μια σειρα εξετάσεων και θα ξερω τι μέλλει γενέσθαι...
σου εύχομαι τα καλύτερα!

Σε ευχαριστώ πολύ :D ..

Παντως εγώ και να μεινω έγκυος την άδεια του εξαμήνου δε νομίζω να την παρω :? ... Τα λεφτά που δίνουν ειναι καλά αν ο μισθός σου κυμαίνεται γύρω στο βασικό, αλλά αν παιρνεις παραπάνω χρηματα δε νομίζω ότι συμφερει συνυπολογίζοντας και τα έξοδα που συνεπάγεται μια δευτερη εγκυμοσυνη και γέννα :roll::roll: ..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Μωρέ... ας μείνουμε ξανά έγκυος... και για αυτά... έχει ο Θεός!

η αλήθεια είναι πως μου περνάνε και αρνητικές σκέψεις... αν θα είναι εφικτή μια 2η εγκυμοσύνη... αν θα πάνε όλα καλά... και Δόξα τω Θεό που έχω το αστεράκι μου κλπ... αλλάπροσπαθώ να προσπερνώ γιατί είπαμε! θετικές σκέψεις χρειάζοντε! μόνο θετικές!!! :D

Να σου πω την αλήθεια μετα απο το συμβαν της παλλίνδρομης μου εχει καρφωθει στο μυαλό οτι αν ξαναμεινω έγκυος μπορει πάλι κατι να συμβει και τετοια... Προσπαθω να μην το σκεφτομαι, αλλα στο πισω μερος του μυαλού μου πάντα υπαρχει :?

Εσυ όμως μόνο ευχαριστα να σκεφτεσαι :D:wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...