Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η Γυναικα μου ειναι ΗΡΩΑΣ αλλα χρειζομαστε βοηθεια

Recommended Posts

Σε ευχαριστω!!!

Αχ ειναι παρα πολυ δυσκολο να βαλεις ορια στο μεγαλο......παθαινει ενα ταρακουλο, ουρλιαζει, χτυπιεται απο το κλαμμα και δεν καταλαβαινει απο λογικη...δειχνει τοσο συντετριμμενος που με κανει κομματια...αισθανομαι εκεινη την ωρα οτι το τραυματιζω ψυχικα και θα το κανω να μισησει τον αδερφο του, αν επιμεινω να αρνιεμαι.....κι εκνευριζομαι τοσο πολυ μαζι του....ευχομαι να ειναι οντως ορμονικο γιατι αισθανομαι ασχημα που εχω τετοια αισθηματα εστω και για λιγα λεπτα....

Δεν ειναι σαν να του αρνιεσαι κατι αλλο, οπως γλυκο η παγωτο, ειναι σαν να του αρνιεσαι την αγαπη σου και αντιδρα πολυ διαφορετικα.......δεχεται τα ορια οταν αφορουν αλλα πραγματα (οπως αυτα που προανεφερα)....ομολογω πως δεν ημουν προετοιμασμενη να αντιμετωπισω τετοια συμπεριφορα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kitty4

kitty4 16 δημοσιεύσεις

• vera

vera 13 δημοσιεύσεις

• ghaba

ghaba 12 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστω!!!

Αχ ειναι παρα πολυ δυσκολο να βαλεις ορια στο μεγαλο......παθαινει ενα ταρακουλο, ουρλιαζει, χτυπιεται απο το κλαμμα και δεν καταλαβαινει απο λογικη...δειχνει τοσο συντετριμμενος που με κανει κομματια...αισθανομαι εκεινη την ωρα οτι το τραυματιζω ψυχικα και θα το κανω να μισησει τον αδερφο του, αν επιμεινω να αρνιεμαι.....κι εκνευριζομαι τοσο πολυ μαζι του....ευχομαι να ειναι οντως ορμονικο γιατι αισθανομαι ασχημα που εχω τετοια αισθηματα εστω και για λιγα λεπτα....

Δεν ειναι σαν να του αρνιεσαι κατι αλλο, οπως γλυκο η παγωτο, ειναι σαν να του αρνιεσαι την αγαπη σου και αντιδρα πολυ διαφορετικα.......δεχεται τα ορια οταν αφορουν αλλα πραγματα (οπως αυτα που προανεφερα)....ομολογω πως δεν ημουν προετοιμασμενη να αντιμετωπισω τετοια συμπεριφορα....

Βασικά άλλο να του αρνηθείς και άλλο να κάνεις έναν διακανονισμό. Π.χ. όχι τώρα γάλα, θα φας πρώτα το φαγητό σου και μετά όσο γάλα θέλεις. Η αυτή την ώρα η μαμά δεν έχει γαλατάκι, θα πούμε ένα τραγουδάκι και όταν γεμίσει θα σου δώσω. Ή τώρα είναι η ώρα του μωρού, σε μία ώρα θα είναι η δική σου.:wink:

Δεν είμαι και ειδική παιδοψυχολόγος αλλά το ένστικτό μου μου λέει ότι δεν είναι τραγικό να φερθείς έτσι σε ένα παιδάκι και δεν θα του δημιουργήσεις ανεπανόρθωτα τραύματα, αν από κάτω από όλα αυτά καταλαβαίνει την αγάπη σου και υπάρχει και δημιουργική φαντασία.

Κατά τα άλλα, να ξέρεις ότι για τα παιδιά ο,τιδήποτε και να τους αρνηθείς (είτε το θηλασμό είτε ένα παγωτό) έχουν την τάση να το δραματοποιούν και να θεωρούν ότι τους αρνείσαι την αγάπη. Πόσα "κι εγώ δεν σ' αγαπώ" έχω ακούσει επειδή δεν τους πήρα τη Barbie ή τον Spiderman, δεν φαντάζεσαι.:mrgreen: Οι ενοχές βέβαια είναι δεδομένες, πάνε πακέτο με τη μητρότητα.:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Εγω απορω γιατι τοση εμμονη με τον αποθηλασμο.

Γιατι να μη σε ρωτησω εγω το αντιθετο.

Εσυ γιατι δε θηλαζεις το παιδι σου μεχρι 2 ετων, οπως λεει ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας, ο πλεον δηλαδη αρμοδιος φορεας υγειας στον κοσμο?

Συμφωνω να μην ακουσεις ουτε εμενα ουτε την αλλη ουτε καμμια.

Γιατι ομως να ρωτας εσυ καποια γιατι θηλαζει και να μη ρωτησω εγω εσενα, γιατι δεν θηλαζεις?

Τα παραπανω χαριν συζητησεως, παντα:)

προς Θεου δεν σας κατακρινω το ειπα απο την αρχη...απλα μου κανει φοβερη εντυπωση ισως επειδη δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο....

φυσικα ενημερωθηκα για τα οφελη του θηλασμου και παλεψα να την θηλασω κοντρα στον παιδιατρο που μου ελεγε οτι δεν εχω γαλα και να το κοψω (γι αυτο και τον αλλαξα αμεσως)...κοντρα στον περιγυρο (μανα,πεθερα) που ελεγαν αφου δεν εχω γαλα να σταματησω να μην παιδευω και το παιδι....αλλα εγω συνεχιζα κι επεμενα αλλα δυστυχως μου κοπηκε στους δυο μηνες....

θα ηθελα πολυ να συνεχιζα αλλα οχι περαν του ετους....ποτε δεν το φανταστηκα οτι μπορεις να θηλαζεις ενα παιδι δυο και τριων ετων και μαλιστα να επιμενεις παρα τις τεραστιες δυσκολιες που αντιμετωπιζεις...

απλα μου φαινεται λιγο αλλοκοτο....συγγνωμη για την ασχετοσυνη μου δεν θελω να σας προσβαλλω αλλα το βλεπω καπως υπερβολικο!!

οσο για την εμμονη αναφερομουν σ'αυτον που ανοιξε το θεμα και στη γυναικα του που υποφερει..

θελω επισης να ρωτησω ποτε γινεται τελικα ο αποθηλασμος;;;ποτε δηλαδη το κοβει το παιδι μονο του;;στα 5;;

αν μπορειτε και δεν εχετε ορεξη να ασχολειθειτε μαζι μου πειτε μου αρθρα να διαβασω...

ισως να το κανω κι εγω στο δευτερο παιδακι μου οταν ερθει με το καλο...

Βασικά άλλο να του αρνηθείς και άλλο να κάνεις έναν διακανονισμό. Π.χ. όχι τώρα γάλα, θα φας πρώτα το φαγητό σου και μετά όσο γάλα θέλεις. Η αυτή την ώρα η μαμά δεν έχει γαλατάκι, θα πούμε ένα τραγουδάκι και όταν γεμίσει θα σου δώσω. Ή τώρα είναι η ώρα του μωρού, σε μία ώρα θα είναι η δική σου.:wink:

Δεν είμαι και ειδική παιδοψυχολόγος αλλά το ένστικτό μου μου λέει ότι δεν είναι τραγικό να φερθείς έτσι σε ένα παιδάκι και δεν θα του δημιουργήσεις ανεπανόρθωτα τραύματα, αν από κάτω από όλα αυτά καταλαβαίνει την αγάπη σου και υπάρχει και δημιουργική φαντασία.

Κατά τα άλλα, να ξέρεις ότι για τα παιδιά ο,τιδήποτε και να τους αρνηθείς (είτε το θηλασμό είτε ένα παγωτό) έχουν την τάση να το δραματοποιούν και να θεωρούν ότι τους αρνείσαι την αγάπη. Πόσα "κι εγώ δεν σ' αγαπώ" έχω ακούσει επειδή δεν τους πήρα τη Barbie ή τον Spiderman, δεν φαντάζεσαι.:mrgreen: Οι ενοχές βέβαια είναι δεδομένες, πάνε πακέτο με τη μητρότητα.:roll:

Εκτος τοπικ ειμαστε τωρα, αλλα ειναι το μοναδικο θεμα στο οποιο ΔΕΝ δεχεται διακανονισμο.....σε ολα τα αλλα συμπεριφερεται λογικα....στο θεμα του θηλασμου κανει λες και γκρεμιζεται ο κοσμος του......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

θελω επισης να ρωτησω ποτε γινεται τελικα ο αποθηλασμος;;;ποτε δηλαδη το κοβει το παιδι μονο του;;στα 5;;

αν μπορειτε και δεν εχετε ορεξη να ασχολειθειτε μαζι μου πειτε μου αρθρα να διαβασω...

Αυτη η ενοτητα (Θηλασμός πέραν του χρόνου) εχει πολλα τοπικ σχετικα να διαβασεις, οπως τα Οφελη του παρατεταμενου θηλασμου κλπ......διαβασε τα εχουν ενδιαφερον........κι εγω πριν γεννησω δεν μπορουσα καν να φανταστω οτι υπαρχουν γυναικες που θηλαζουν περα του χρονου κι ομως οταν ενημερωθηκα αλλαξα αποψεις....

Βεράκι υπομονή! Θα στρώσουν σιγά σιγά τα πράγματα η αρχή είναι πολύ δύσκολη.

Εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα. Ο μικρός δεν μου δίνει ούτε 10 λεπτά για τη μεγάλη.

Τα βράδια που η μεγάλη κοιμάται μόνο με θηλασμό, ο μικρός κάνει μαραθώνιους και cluster feeds και η καημένη όλο περιμένει, και πολλές φορές τη διακόπτω ενδιάμεσα για να τον ξανακοιμήσω.

Το adventures in tandem nursing είναι πάρα πολύ καλό. Έχει πολλές στάσεις θηλασμού, που μπορείς να θηλάζεις ταυτόχρονα και τα δύο, ακόμα και ξαπλωμένη. Απλά θέλει λίγο εξάσκηση, αλλά σιγά σιγά θα βρεις τον τρόπο.

Το breastfeeding agitation μου συμβαίνει κι εμένα περισσότερο όταν είμαι κουρασμένη, ή αγχωμένη, και γενικά έχω πολλή ένταση. Επίσης μου συμβαίνει όταν θηλάζω και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτό που με βοηθάει είναι να προσπαθώ να διώχνω την ένταση, να χαλαρώνω όσο γίνεται, να κοιτάζω το προσωπάκι της, και να σκέφτομαι πόσο υπέροχο είναι αυτό που συμβαίνει, και πόσο τυχερή είμαι που το ζω. Προσπαθώ εκείνη τη στιγμη να μην εστιάζω στο στήθος και σ'αυτό το συναίσθημα, αλλά να χαιδεύω το προσωπάκι της, τα μαλλιά της, κι αυτό με χαλαρώνει, και σιγά σιγά το agitation περνάει.

Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να της αρνηθώ, όταν ας πούμε ο μικρός έχει κολικούς, και δε μπορεί να θηλάσει ήρεμα οπότε δε μπορώ να τη βάλω κι αυτή στο στήθος. Σίγουρα δεν της αρέσει αυτό, και μπορεί να πληγώνεται, αλλά υπάρχουν φορές που μπορεί να διακόψω και το μικρό, (όταν ξέρω οτι έχει πιεί κι απ'τα δύο στήθη και είναι ήρεμος), και θηλάζω τη μεγάλη για λίγο μόνη της, λέγοντας, "Τώρα είναι η σειρά της αδερφούλας σου, θα περιμένεις λίγο". Αυτό της δίνει μεγάλη ικανοποίηση, κι έτσι δε νιώθει αρνητικά απέναντί του, ούτε αισθάνεται οτι ο μικρός της πήρε τη μαμά.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά, και είναι λογικό το μεγαλύτερο παιδάκι να ζηλεύει. Ο θηλασμός όμως νομίζω τα βοηθάει πάρα πολύ, γιατί διατηρούν ακόμα αυτή τη στενή σχέση με τη μαμά, και δε διακόπτεται με τον ερχομό του μωρού, έστω κι αν πρέπει να μοιραστούν το στήθος της μαμάς.

δεν ειναι τοσο τραγικο το παιδακι που ειναι σχεδον δυο ετων να πιει γαλατακι με το ποτηρακι του....αποψη μου παντα και θα ηθελα πολυ να ακουσω τη δικη σου,τον λογο δηλαδη που το θελετε.

Επειδή οι κοπέλες καλύψανε τη συναισθηματική άποψη του θηλασμού καθώς και τα αντισώματα που παρέχει το μητρικό γάλα σ' όλες τις ηλικίες, εγώ θα σου πω και μια άλλη άποψη: έχουμε μάθει να δεχόμαστε χωρίς αμφισβήτηση ότι το ξένο γάλα (και ειδικά το φρέσκο γάλα) είναι πολύ θρεπτικό, ίσως εξίσου θρεπτικό με το μητρικό γάλα, άλλα κυρίως ότι δεν είναι βλαβερό! Αν το ψάξει κανείς το θέμα πολύ θα δει ότι το γάλα αυτό (αγελαδινό ή όχι, ειδικά αυτό του σούπερ-μάρκετ) είναι στην πραγματικότητα δηλητήριο, που θα επιφέρει μακροχρόνια προβλήματα υγείας στα παιδάκια.

Οπότε εγώ θήλασα για 28 μήνες (αποθήλασε από μόνος του ο γιος μου) όχι γιατί είμαι φανατική του θηλασμού και τον θεωρώ τόσο τρυφερή πράξη (τόσο συναισθηματική δεν ήμουνα ποτέ! :roll: ), αλλά γιατί δεν ήθελα με τίποτα να δώσω στο μωράκι μου φόρμουλα και φρέσκο γάλα. Και τώρα που αποθήλασε φυσικά δεν πίνει φρέσκο γάλα και προσπαθώ όσο μπορώ να μην τρώει γαλακτοκομικά (αν ήτανε στο χέρι μου δεν θα έτρωγε ποτέ!).

Τώρα θα κάνω το ίδιο και με το δεύτερο, αν και η σκέψη των μαραθώνιων θηλασμών μ' ένα νεογέννητο με κουράζει από τώρα, αλλά για μένα δεν υπάρχει άλλη υγιής εναλλακτική, δυστυχώς...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το adventures in tandem nursing είναι πάρα πολύ καλό. Έχει πολλές στάσεις θηλασμού, που μπορείς να θηλάζεις ταυτόχρονα και τα δύο, ακόμα και ξαπλωμένη. Απλά θέλει λίγο εξάσκηση, αλλά σιγά σιγά θα βρεις τον τρόπο.

τι ειναι αυτο?

Προσωπικα εχω ορεξη να ασχοληθω (σχεδον) με ολους:D

Αν σε κατι λοιπον μπορω να βοηθησω, ευχαριστως.

Κανονικα, καλο ειναι το παιδι να αποθηλασει μονο του οταν θελει, μπορει δηλ στα 2, μπορει και στα 5.

Όσον αφορά στην αιώνια διαμάχη μεταξύ γονέων που θηλάζουν μ'αυτούς που δε θηλάζουν ένα έχω να πω...

Ο κάθε γονιός κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τα παιδιά του. Οπότε δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις (κατά προσωπική μου άποψη). Ας κοιτάξει ο καθένας μας να μεγαλώσει τα παιδάκια του με τον καλύτερο τρόπο κι ας μη συμφωνούμε όλοι για το ποιος είναι αυτός ο "τρόπος". Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη σε κάποιον για το θηλασμό όταν έχει κάνει τις ΔΙΚΕΣ του επιλογές του για τα ΔΙΚΑ του παιδιά (έτσι κι αλλιώς δε μου πέφτει και λόγος). Άλλωστε κι εγώ δεν προκειται ποτέ να αλλάξω γνώμη, οπότε...απλά κουβέντα να γίνεται;

Προσωπικα δε θεωρω τον εαυτο μου μερος καμμιας διαμαχης υπερ ή κατα του θηλασμου.

Ειναι απλως επιλογη μου να θηλασω και καποιας αλλης δεν ειναι.

Δυστυχως βεβαια δεν εχει λογο το μωρο, αλλα αυτο παλι ειναι αλλη συζητηση:)

Απλα μου φαινεται "καπως" το να ζηταει καποιος συμβουλες για το πως να θηλασει και να του γινεται η ερωτηση "και γιατι να θηλασεις?".

Αρα δικαιουμαι κι εγω να ρωτησω καποια "εσυ αληθεια γιατι δε θηλαζεις?":D

Φυσικα χαριν συζητησεως, αφου το τι κανει ο καθενας με το παιδι του ειναι (καλως ή κακως) μονο δικη του υποθεση.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Απλα μου φαινεται "καπως" το να ζηταει καποιος συμβουλες για το πως να θηλασει και να του γινεται η ερωτηση "και γιατι να θηλασεις?".

Εμένα δεν με ξενίζει αυτή η ερώτηση γιατί προφανώς αυτός που την κάνει δεν θεωρεί το θηλασμό τόσο απαραίτητο και το ξένο γάλα τόσο επιβλαβές.

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις εδώ πέρα κοπέλες κάνουνε ερωτήσεις του τύπου "Πώς να καταφέρω το μωράκι μου να φάει το φαρίν-λακτέ" και άλλες απαντάνε ότι δεν είναι απαραίτητο να δώσει φαρίν-λακτέ στο παιδάκι του.

Όλες οι ερωτήσεις είναι εύλογες και οφείλουμε να δίνουμε εξηγήσεις. Και φυσικά κι εσύ δικαιούσαι εξηγήσεις αν ρωτήσεις "και γιατί εσύ δεν θηλάζεις;".

Τώρα αν βαριέται κάποια να δίνει εξηγήσεις (όπως εγώ πχ πολύ συχνά, ειδικά στην προσωπική μου ζωή αλλά και σε πολλά τόπικ εδώ μέσα) απλά δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις εδώ πέρα κοπέλες κάνουνε ερωτήσεις του τύπου "Πώς να καταφέρω το μωράκι μου να φάει το φαρίν-λακτέ" και άλλες απαντάνε ότι δεν είναι απαραίτητο να δώσει φαρίν-λακτέ στο παιδάκι του.

Ειδικά στο παιδάκι που θηλάζει, η εισαγωγή ξένου γάλακτος μέσω της φαρίν λακτέ έχει ιδιαίτερη σημασία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τι ειναι αυτο?

http://www.llli.org/NB/NBNovDec03p222.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμένα δεν με ξενίζει αυτή η ερώτηση γιατί προφανώς αυτός που την κάνει δεν θεωρεί το θηλασμό τόσο απαραίτητο και το ξένο γάλα τόσο επιβλαβές.

Όλες οι ερωτήσεις είναι εύλογες και οφείλουμε να δίνουμε εξηγήσεις. Και φυσικά κι εσύ δικαιούσαι εξηγήσεις αν ρωτήσεις "και γιατί εσύ δεν θηλάζεις;".

Τώρα αν βαριέται κάποια να δίνει εξηγήσεις (όπως εγώ πχ πολύ συχνά, ειδικά στην προσωπική μου ζωή αλλά και σε πολλά τόπικ εδώ μέσα) απλά δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

rosie χρειάζεται να ακούγονται αυτές οι απόψεις (και ας δείχνουν τα πράγματα μερικές φορές μάταια....) κυρίως από άτομα που τα έχουν ψάξει τα θέματα και μπορούν να τεκμηριώσουν την άποψή τους....... έχεις πολύ πολύ καιρό να γράψεις στην ενότητα του θηλασμού.....:-P

έχεις πολύ πολύ καιρό να γράψεις στην ενότητα του θηλασμού.....:-P

:D

Αυτό είναι αλήθεια, κυρίως γιατί ποτέ δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα το θέμα του θηλασμού (είπαμε θηλάζω γιατί, όπως το βλέπω εγώ, δεν έχω άλλη επιλογή, ούτε καν την επιλογή να αποθηλάσω πριν το παιδί μου να είναι έτοιμο) αλλά και γιατί δεν θηλάζω τώρα (αυτό σύντομα θ' αλλάξει όμως, δυστυχώς!).

Αλλά άμα έχεις μια τεράστια κοιλιά, πρησμένα πόδια και λιώνεις απ' τη ζέστη τότε δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές απ' το να μπαίνεις σ' όλα τα τόπικ των διαφόρων φόρουμ για να δεις τι συζητάει ο κόσμος :lol:

Διαφημίσεις

τι ειναι αυτο?

Vera μου αυτό είναι ένα βιβλίο που όταν το διάβαζα κατά τη εγκυμοσύνη μου (είχα ήδη αποφασίσει να κάνω tandem γιατί θέλω τα παιδιά μου να αποθηλάσουν από μόνα τους) είπα γίνονται όλα αυτά;

Είναι πολύ καλό κι έχει διάφορες ιστορίες μαμάδων που έκαναν παράλληλο θηλασμό, προβλήματα που αντιμετώπισαν και πως τα έλυσαν (η περίπτωσή μου δεν έχει λύση!)

Αναφέρει χαρακτηριριστικά αυτό που ανέφερες για το μέγεθος του "μεγάλου" παιδιού όταν γυρνάς από το μαιευτήριο με το νεογέννητο (εγώ γέννησα στο σπίτι μου οπότε η διαφορά ήταν ακόμα πιο έντονη και άμεση!!)

Αν προλαβαίνεις να το διαβάσεις (υπάρχει μόνο στα αγγλικά και, δυστυχώς, τα βιβλία της Πατσούρου δεν είναι τόσο εξειδικευμένα στον παράλληλο θηλασμό για να σε βοηθήσουν αν ήθελες κάτι στα ελληνικά) θα σε βοηθήσει πολύ!

Και πάλι υπομονή...

2zNUp2.png

Το breastfeeding agitation σε πιάνει ακόμα και σε ώρες που όλα είναι ήρεμα και γαλήνια, το παιδί είναι γλαρωμένο κι έτοιμο να κοιμηθεί κι εσύ ξαφνικά αρχίζεις να βράζεις από το θυμό...

"Δυστυχώς" δεν έχει να κάνει με το πόσο ανήσυχη είναι η μεγάλη μου, η οποία, παρεπιπτόντως, έχει συμβιβαστεί πολύ καλά, έχει αποδεχτεί όλους τους "όρους" για το πως θηλάζουμε πλέον κι έχει υποδεχτεί άψογα τον μικρό! Που να με δυσκόλευε κιόλας...

Απλά κάποιες φορές κι αυτή είναι μωράκι και δυσκολεύεται...

2zNUp2.png

Αναφέρει χαρακτηριριστικά αυτό που ανέφερες για το μέγεθος του "μεγάλου" παιδιού όταν γυρνάς από το μαιευτήριο με το νεογέννητο (εγώ γέννησα στο σπίτι μου οπότε η διαφορά ήταν ακόμα πιο έντονη και άμεση!!)

To diabasa και γελασα.....κοιτα να δεις που εχει εξηγηση.....μιλαμε δεν εχει περασει μερα ακομα που να μην εχω σχολιασει ποσο τεραστιος μου φαινεται ο μεγαλος......και ολοι με εχουν για υπερβολικη!!!! Πραγματικα επαθα πλακα την πρωτη μερα που γυρισα ειδικα οταν του αλλαξα πανα στο μπανιο.......και λες οτι το αισθανθηκες κι εσυ που γεννησες σπιτι και ουσιαστικα δεν ελειψες!!

Ψαχνω να δω που θα το αγορασω....

Και τώρα που αποθήλασε φυσικά δεν πίνει φρέσκο γάλα και προσπαθώ όσο μπορώ να μην τρώει γαλακτοκομικά (αν ήτανε στο χέρι μου δεν θα έτρωγε ποτέ!).

βρε κορες, δωστε μου κανενα λινκ εδω, να μην κανουμε αυτη τη συζητηση σ αυτο το τοπικ..

γιατι να μην δινουμε γαλακτοκομικα στα παιδια? τα καλυπτουν αλλες τροφες σε ασβστιο??

το δικο μου παιδι μπηκε σε ξενο γαλα απο 3 μηνων... και εχει αρχισει και ξενερωνει με το γαλα... καλα κανει?

για δωστε κανα φως!

Το breastfeeding agitation σε πιάνει ακόμα και σε ώρες που όλα είναι ήρεμα και γαλήνια, το παιδί είναι γλαρωμένο κι έτοιμο να κοιμηθεί κι εσύ ξαφνικά αρχίζεις να βράζεις από το θυμό...

"Δυστυχώς" δεν έχει να κάνει με το πόσο ανήσυχη είναι η μεγάλη μου, η οποία, παρεπιπτόντως, έχει συμβιβαστεί πολύ καλά, έχει αποδεχτεί όλους τους "όρους" για το πως θηλάζουμε πλέον κι έχει υποδεχτεί άψογα τον μικρό! Που να με δυσκόλευε κιόλας...

Τοτε δεν ειναι το ιδιο....εμενα με πιανει καθε βραδυ που θηλαζω το μικρο να κοιμηθει και αρχιζει ο μεγαλος τα τρελα του......ολη μερα ειναι αγγελουδι και το βραδυ μεταμορφωνεται.......νιωθω να μην εχω καθολου υπομονη και βραζω απο θυμο.....τοσο πολυ που αναρρωτιεμαι αν ειναι φυσιολογικο να εκνευριζομαι σε τετοιο βαθμο και να του μιλαω ασχημα......το προβλημα ειναι οτι δεν καταφερνω να τον ηρεμησω παρα αν εξαγριωθω παρα πολυ και τοτε αισθανομαι ασχημα που εφτασα σε αυτο το σημειο...

Αυτό που λες με τον θυμό με πιάνει και εμένα κάποια βραδεία εκεί που θηλάζω τον γιο μου νιώθω πως θέλω να φύγω θέλω να έρθει γρήγορα κοντά ο άντρας μου πήγα σε ψυχολόγο και μου είπε οτι παθαίνω κρίση πανικού πολύ θα ήθελα να το μιλήσουμε εκτενεστέρα το θέμα αχ αρχίζω να βλέπω πράγματα του εαυτού μου στα λόγια σου πως αντιμετωπίζεται αυτό ?

.....

Τοτε δεν ειναι το ιδιο....εμενα με πιανει καθε βραδυ που θηλαζω το μικρο να κοιμηθει και αρχιζει ο μεγαλος τα τρελα του......ολη μερα ειναι αγγελουδι και το βραδυ μεταμορφωνεται.......νιωθω να μην εχω καθολου υπομονη και βραζω απο θυμο.....τοσο πολυ που αναρρωτιεμαι αν ειναι φυσιολογικο να εκνευριζομαι σε τετοιο βαθμο και να του μιλαω ασχημα......το προβλημα ειναι οτι δεν καταφερνω να τον ηρεμησω παρα αν εξαγριωθω παρα πολυ και τοτε αισθανομαι ασχημα που εφτασα σε αυτο το σημειο...

Βέρα όμως ο Αλέξανδρος είχε πάντα "προβλήματα" με τον ύπνο του, οπότε πολύ λογικό είναι να χειροτερεύσουν τώρα τον πρώτο καιρό με το μωρό, σωστά;

Ακόμη κι εμένα ο γιος μου κάτι "διαισθάνεται" τις τελευταίες αυτές βδομάδες και θέλει να κοιμάται αποκλειστικά μαζί μου με σφικτή αγκαλίτσα και μου ζητάει να θηλάζει (παρόλο που είπαμε ότι δεν ξέρει πια πώς να θηλάζει και νιώθει φοβερή αμηχανία όταν του προσφέρω το στήθος μου!)...

Το βιβλίο αυτό το έχει η αγγλική άμαζον, θυμάμαι ήτανε να το πάρω στην αρχή της εγκυμοσύνης αλλά όλο το ανέβαλα και ευτυχώς γιατί δεν θα μου χρειαστεί.

Φυστικάκι το ίντερνετ έχει πάρα πολλές πληροφορίες πάνω στο θέμα του γάλακτος, ειδικά στο mercola.com, eg http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/03/29/pasteurized-milk-part-two.aspx.

Αλλά υπάρχει και ελληνική βιβλιογραφία, πχ το βιβλίο του Δρ. Μουρούτη, Όλη η αλήθεια για το γάλα.

Μα μια χαρα κοιμαται τωρα.......το θεμα ειναι οτι μεταμορφωνεται μολις παμε στο κρεββατι και φερεται παλαβα....ουρλιαζει,γελαει υστερικα, χοροπηδαει συνεχεια στο κρεββατι, δεν ακουει τιποτα...ακομα κι αν στενοχωρεθει επειδη θα μιλησω ασχημα το ξεπερναει αμεσως και αντε παλι τα ιδια.......κατα τη διαρκεια της μερας δεν κανει τιποτα απο αυτα.....με τρελλαινει καθε βραδυ.......

Vera μου αυτό είναι ένα βιβλίο που όταν το διάβαζα κατά τη εγκυμοσύνη μου (είχα ήδη αποφασίσει να κάνω tandem γιατί θέλω τα παιδιά μου να αποθηλάσουν από μόνα τους) είπα γίνονται όλα αυτά;

απο που το αγορασες? Προσπαθω να το αγορασω απο το σαιτ της LLLI και μου βγαζει εξοδα αποστολης 50 δολλαρια....

eDIT......ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ αΜΑΖΟΝ και το παρηγγειλα....

πάντως από ότι φαίνεται τελικά δεν είναι τόσο σπάνιο το φαινόμενο χαίρομαι που τουλάχιστον ακόμα και τώρα ανακάλυψα ότι ήταν απλά ορμονικό το θέμα και ίσως να μου χρειαστεί στο επόμενο παιδάκι μου.

Δεν είχε καμία σχέση με το αν το παιδί έκανε φασαρία εκείνη την ώρα και εμένα συνήθως το βράδυ που θήλαζε για να κοιμηθεί με έπιανε που λογικά εκείνη την ώρα χαλάρωνα και εγώ.

Θεωρούσα ότι μου έβγαινε όλη η κούραση της ημέρας (κάπως έπρεπε να δικαιολογήσω την οργή που με έπιανε) και δεν είχε σχέση με το παιδί ήταν μια πολύ έντονη τάση φυγής με θυμό ίσως γιατί δεν μπορούσα ή ήθελα να φύγω.

Πολύ σπάνια είχα σταματήσει τον θηλασμό συνήθως εκείνη την ώρα ή άνοιγα και εγώ την τηλεόραση ή τραγουδούσα από μέσα μου επαναστατικά τραγούδια........... :mrgreen::mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...