Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Εμένα με προβληματίζει το ότι ο Πέτρος μου (3 ετών) δε θέλει να ζωγραφίζει ο ίδιος αλλά εγώ. Εκείνος περιορίζεται στο να λέει τι θέλουμε να ζωγραφίσουμε. Ενώ τον παροτρύνω να κάνει κι εκείνος τη δική του ζωγραφιά δε θέλει γιατί δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με εμένα. Το συζητάμε, του πήρα και ένα βιβλίο με στένσιλ για να τον ενθαρρύνω με την ποιότητα του αποτελέσματος, αλλά και πάλι καταλήξαμε να κάνω εγώ το στένσιλ και εκείνος απλά να βάφει το εσωτερικό του (κανα 2 φορές μόνο κι αυτό γιατί εκνευρίζεται όταν βγαίνει εκτός των ορίων της ζωγραφιάς) και το περίεργο είναι ότο εγώ δεν του έχω κάνει ποτέπαρατήρηση για κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ, από πολύ μικρός πιάνει πολύ καλά μολύβια, κηρομπογιές, μπογιές, τα πάντα και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω γιατί αν προσπαθούσε είμαι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε.

Διαφημίσεις

Και εγω στην μικρη εχω ξεκινησει πλαστελινες αλλα την ενδιαφερει μονο να τις ζουλαει. Νομιζω ειναι ακομα νωρις. Καθομαστε και της φτιαχνω διαφορα και τα χαζευουμε τα χαλαμε, τα ξαναφτιαχνουμε. Καλαθακια που βαζει μεσα μικρα ζωακια δικα της, φιδακια.....κλπ. Αυτο της αρεσει. Αλλα εκεινη δεν κανει κατι ακομα. Απλα φτιαχνει στρογγυλα μπαλακια μονο. Ζωγραφικη της αρεσει αλλα ΔΕΝ περιοριζεται. Ζωγραφιζει απο το πατωμα και τον εαυτο της μεχρι τα τζαμια και την μανα της. Της εχω παρει νεροδιαλυτους μαρκαδορους που ευτυχως καθαριζουν αμεσως και δεν την περιοριζω εκτος απο επιπλα, αλλα της αρεσει να ζωγραφιζει πιο πολυ απο ολα στο πισω μερος του κρεββατιου που ειναι λευκο και ψηλο. Διαλεγει παντα το μπλε και το πρασινο και της αρεσει να κανει ευθειες, κυκλους (κουτσοκυκλους δλδ) και κυμματιστα τα οποια τα λεει 'νεο' = νερο.....γιατι της τα εκανα εγω και της ελεγα μοιαζουν με τα κυμματα στην θαλασσα. Την Θαλασσα την λεει 'νεο' επισης. Δεν ξερω αν εχετε καμια προταση να μου κανετε για να της δειξω και αλλα πραγματα σε ζωγραφικη/πλαστελινες.........

ευχαριστω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και εγω στην μικρη εχω ξεκινησει πλαστελινες αλλα την ενδιαφερει μονο να τις ζουλαει. Νομιζω ειναι ακομα νωρις. Καθομαστε και της φτιαχνω διαφορα και τα χαζευουμε τα χαλαμε, τα ξαναφτιαχνουμε. Καλαθακια που βαζει μεσα μικρα ζωακια δικα της, φιδακια.....κλπ. Αυτο της αρεσει. Αλλα εκεινη δεν κανει κατι ακομα. Απλα φτιαχνει στρογγυλα μπαλακια μονο. Ζωγραφικη της αρεσει αλλα ΔΕΝ περιοριζεται. Ζωγραφιζει απο το πατωμα και τον εαυτο της μεχρι τα τζαμια και την μανα της. Της εχω παρει νεροδιαλυτους μαρκαδορους που ευτυχως καθαριζουν αμεσως και δεν την περιοριζω εκτος απο επιπλα, αλλα της αρεσει να ζωγραφιζει πιο πολυ απο ολα στο πισω μερος του κρεββατιου που ειναι λευκο και ψηλο. Διαλεγει παντα το μπλε και το πρασινο και της αρεσει να κανει ευθειες, κυκλους (κουτσοκυκλους δλδ) και κυμματιστα τα οποια τα λεει 'νεο' = νερο.....γιατι της τα εκανα εγω και της ελεγα μοιαζουν με τα κυμματα στην θαλασσα. Την Θαλασσα την λεει 'νεο' επισης. Δεν ξερω αν εχετε καμια προταση να μου κανετε για να της δειξω και αλλα πραγματα σε ζωγραφικη/πλαστελινες.........

ευχαριστω......

Μπορείτε να κάνετε κολλητική. Πάνω σε λευκό χαρτί, ζωγράφισε 2 - 3 κύκλους για αρχή, βάλε κόλλα και κολλήστε μικρά μικρά χαρτάκια διαφορετικού χρώματοπς σε κάθε κύκλο δλδ ένας κύκλος πράσινος, ένας μπλε και ένας κόκκινος. Κόψε από πριν χρωματιστές σελίδες από περιοδικά σε μικρά κομματάκια. Έτσι θα μάθει να ξεχωρίζει χρώματα. Αργότερα αγοράζεις από το jumbo κασεντίνα με ματάκια, ουρές, φτερά, μύτες, ράμφη και στον κύκλο που θα ζωγραφίσεις θα κολλάτε διάφορα και θα φτιάξετε πουλάκια, γατάκια κτλ. Αρέσει πολύ στα παιδιά.

Επίσης αγοράστε αυτοκόλλητα και βιβλία καρτούν. Στη μία σελίδα βλέπεις και στην άλλη κολλάς.

Κάντε το περίγραμα των χεριών σας και των ποδιών σας (η μία στην άλλη) με μαρκαδόρο πάνω σε λευκό χαρτί, θα τρελλαθεί φιλενάδα. Μετά κολλήστε μέσα ή χρωματίστε το εμβαδόν.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο σου λέω.

την φαση φαση με τις πλαστελινες την περασα κ την περναω λιγο πιο χαλαρα τωρα, σιγουρα ειναι μικρα ακομα για να φτιαχνουν μονα τους αλλα ειναι πολυ βασικο το να βλεπουν τους αλλους να φτιαχνουν, τωρα εχω καταργησει τις πλαστελινες κ εχω παρει πυλο που στεγνωνει την αλλη μερα, τους αρεσει πιο πολυ κ εχουν την αγωνια την επομενη μερα να το βαψουν με τα χρωματα, μυριζει λιγο ασχημα στην αρχη οταν ανοιξεις το πακετα αλλα μετα οκ.

ξερενεται κ ξεκολαει ευκολα, κ δεν κολλαει στα νυχια, για κανε μια δοκιμουλα, εγω το βρηκα σουπερ

αυτο με τα ματακια το εκανα κ εγω ειναι πολυ καλο, υπαρχουν κ εργαλεια πλαστικα που κ καλα κοβεις σχεδια κλπ κ φορμιτσες ζωων κλπ καλουπακια να κανεις διαφορα....τα ιδια ακριβως κανεις κ με τον πυλο απλα ο πυλος σου μενει κιολας κ το βλεπουν μετα κ χαιρονται

Διαφημίσεις

την φαση φαση με τις πλαστελινες την περασα κ την περναω λιγο πιο χαλαρα τωρα, σιγουρα ειναι μικρα ακομα για να φτιαχνουν μονα τους αλλα ειναι πολυ βασικο το να βλεπουν τους αλλους να φτιαχνουν, τωρα εχω καταργησει τις πλαστελινες κ εχω παρει πυλο που στεγνωνει την αλλη μερα, τους αρεσει πιο πολυ κ εχουν την αγωνια την επομενη μερα να το βαψουν με τα χρωματα, μυριζει λιγο ασχημα στην αρχη οταν ανοιξεις το πακετα αλλα μετα οκ.

ξερενεται κ ξεκολαει ευκολα, κ δεν κολλαει στα νυχια, για κανε μια δοκιμουλα, εγω το βρηκα σουπερ

Που τον βρηκες τον πυλο αν επιτρεπεται?.......

Μπορείτε να κάνετε κολλητική. Πάνω σε λευκό χαρτί, ζωγράφισε 2 - 3 κύκλους για αρχή, βάλε κόλλα και κολλήστε μικρά μικρά χαρτάκια διαφορετικού χρώματοπς σε κάθε κύκλο δλδ ένας κύκλος πράσινος, ένας μπλε και ένας κόκκινος. Κόψε από πριν χρωματιστές σελίδες από περιοδικά σε μικρά κομματάκια. Έτσι θα μάθει να ξεχωρίζει χρώματα. Αργότερα αγοράζεις από το jumbo κασεντίνα με ματάκια, ουρές, φτερά, μύτες, ράμφη και στον κύκλο που θα ζωγραφίσεις θα κολλάτε διάφορα και θα φτιάξετε πουλάκια, γατάκια κτλ. Αρέσει πολύ στα παιδιά.

Επίσης αγοράστε αυτοκόλλητα και βιβλία καρτούν. Στη μία σελίδα βλέπεις και στην άλλη κολλάς.

Κάντε το περίγραμα των χεριών σας και των ποδιών σας (η μία στην άλλη) με μαρκαδόρο πάνω σε λευκό χαρτί, θα τρελλαθεί φιλενάδα. Μετά κολλήστε μέσα ή χρωματίστε το εμβαδόν.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο σου λέω.

Αυτο με τα ζωακια μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ. θα παω να παρω τετοια. θα της αρεσουν. Να σου πω? οφφ τοπικ.....το τικερ σου ΠΑΛΙ δεν προχωραει......:mrgreen:

Αυτο με τα ζωακια μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ. θα παω να παρω τετοια. θα της αρεσουν. Να σου πω? οφφ τοπικ.....το τικερ σου ΠΑΛΙ δεν προχωραει......:mrgreen:

Το ξέρω, νομίζω κάτι κάνω λάθος κια δεν ξέρω τι :confused::rolleyes::roll:

Που τον βρηκες τον πυλο αν επιτρεπεται?.......

ελα καλε...δεν ειναι κανενα μυστικο.....χα χα

εχω παρει κ απο σουπερ μαρκετ, κ απο καταστηματα με ειδη ζωγραφικης, ειναι πολυ ευκολο να το βρεις αρκει να ρωτησεις σε τετοια καταστηματα.ειναι συσκευασια περιπου στο μεγεθος μικρου πακετου γαριδακια. απλα εγω το βρηκα πιο βολικο απο τ πλαστελινη η οποια αντε να την βγαλεις μετα.

κανεις κ αυτα με τις φιγουρες ζωακιακλπ κανεις κ μια τρυπιτσα με οδοντογλ. ψηλα, κ οτα στεγνωσει το βαφεις κ περνας κορδελιτσα κ κανεις ενα διακοσμ, κρεμαστο ζωακι η οτιδηποτε αλλο.....

ξετρελενονται τα παιδακια. ειναικατι που δεν χαλαει, προσοχη ομως γιατι αν πεσει θα σπασε:cool::cool::cool::cool:

• 1 month later...
Εμενα παιζει με μαρκαδορους νεροδιαλυτους απο 10 μηνων και πλεον κανει ευθειες, ζιγκ ζαγκ και κυκλους συνειδητα. Πλαστελινες της πηρα πριν 3 εβδομαδες και της αρεσει να της κανω φιδακια και να τα παταει, και να βγαζουμε αποτυπωματα απο ζωακια επανω τους. Τπτ αλλο περαν αυτου. Δεν εχω ιδεα τι θεωρειτε φυσιολογικο σε ολα αυτα. Παντως τους μαρκαδορους τους λατρευει. Μπορει να ασχολειτε ωρες και θα ζωγραφισει απο την μουρη της μεχρι την τηλεοραση.....εγω παντως ποτε ουδεμιαν σχεση ειχα με ζωγραφικη.

καλησπερα κοπελα μου!!!ηθελα αν μπορεις να με ενημερωσεις σχετικα με τους μαρκαδορους που λες...τι ακριβως ειναι και που μπορω να τους βρω?μονο σε βιβλιοπωλειο η και σε καταστηματα τυπου jumbo?ευχαριστω...!!!:lol::lol:

KqCMp2.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...
  • 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια, προσωπικά έχω μία δική μου συνταγή πλαστελίνης - playdough, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδάκια οποιασδήποτε ηλικίας, μιας που είναι άκακη, ακόμα και αν το παιδί αρχίσει να την... μασουλάει.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε, μεγαλώνοντας το παιδί, να του εξηγήσετε ότι κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό για τις πλαστελίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η Συνταγή:

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλιές κρεμόριο

2 κουταλιές λάδι

1 κούπα αλάτι

2 κούπες καυτό νερό

Χρώμα της αρεσκείας σε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μυρωδικά της αρεσκείας σας (διαλέξτε ένα): κανέλα, καφές, σοκολάτα, τζίντζερ, τριμμένο γαρύφαλλο, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, βασιλικός.

Τα πλάθετε όλα μαζί και τα βάζετε σε βαζάκια της επιλογής σας, για όταν θα θέλετε να αρχίσετε το δημιουργικό παιχνίδι με τα μικρούλια σας.

Καλησπέρα κορίτσια, προσωπικά έχω μία δική μου συνταγή πλαστελίνης - playdough, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδάκια οποιασδήποτε ηλικίας, μιας που είναι άκακη, ακόμα και αν το παιδί αρχίσει να την... μασουλάει.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε, μεγαλώνοντας το παιδί, να του εξηγήσετε ότι κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό για τις πλαστελίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η Συνταγή:

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλιές κρεμόριο

2 κουταλιές λάδι

1 κούπα αλάτι

2 κούπες καυτό νερό

Χρώμα της αρεσκείας σε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μυρωδικά της αρεσκείας σας (διαλέξτε ένα): κανέλα, καφές, σοκολάτα, τζίντζερ, τριμμένο γαρύφαλλο, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, βασιλικός.

Τα πλάθετε όλα μαζί και τα βάζετε σε βαζάκια της επιλογής σας, για όταν θα θέλετε να αρχίσετε το δημιουργικό παιχνίδι με τα μικρούλια σας.

το κρεμοριο τι είναι;

και γίνεται όπως εκείνη του εμπορίου;

Εμένα τα παιδιά μου επειδή πάνε σχολείο έχω καταλήξει στα προιόντα της MAPED είναι πολύ καλής ποιότητας & τα βρίσκεις & στα σούπερ μάρκετ. Τα σχολικά του Jumbo τα περισσότερα βγαίνουν ακατάλληλα....:idea::shock::shock:

Διαφημίσεις

ntemi είναι μία σκόνη που χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική. Στη lemon pie, όταν βάζουν μαρέγκα από πάνω, έχει κρεμόριο, για να είναι σκληρή.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, γίνεται λίγο πιο μαλακή. Αν βάλεις λίγο περισσότερο κρεμόριο ή ίσως λίγο λιγότερο νερό, να γίνει σαν του εμπορίου. Κάνε μία-δυο δοκιμές με μικρές ποσότητες για να δεις ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Τα χρώματα, επίσης δεν είναι τόσο έντονα, γιατί είναι φυτικά και δεν έχουν ενισχυτικά. Βέβαια, εξαρτάται και από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα πάρεις. Είχε τύχει με κάτι κόκκινα παλιά, που είχα πάρει από το Cook Shop, να μη φαίνεται καν η διαφορά. Ωστόσο, επειδή δεν πρόκειται για φαγητό, παίρνω πιο φτηνά.

Δυστυχώς όμως, όπως όλα τα πράγματα χωρίς αντίστοιχα συντηριτικά, ξεραίνεται σε ένα μήνα.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε και το παιδάκι σου είναι αρκετά μεγάλο για να σε βοηθήσει πάντως, θα ξετρελαθεί. Άστο να "ζυμώνει" και να διαλέξει μόνος του την ποσότητα των υλικών, να μπλέξει τα χρώματα και τις μυρωδιές.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...