Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΖΑXΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Κουλουράκια - Μπιστοκάκια-Κέικ


Afroditi D

Recommended Posts

Έφτιαξα τα κουλουράκια της Κατερίνας. Είναι πράγματι πολύ νόστιμα!! :D

Όμως πρέπει να έχω κάνει κάτι λάθος...τρίβονται τόσο πολύ και κολάνε στο στόμα που ο Κωστής δεν τα θέλει.... :cry:

Έτσι έπρεπε να είναι?

Καμιά ιδέα για να γίνουν λίγο πιο 'μπισκοτένια'?

 

Τα έφτιαξα και εγώ και δυστυχώς τα πέταξα όλα :(

Και εμένα έτσι έγιναν το μωρό πνιγότανε και γίνανε θρύψαλα στα χέρια του.

Επιπλέον τα δικά μου γίνανε χάλια και σε γεύση!Μάλλον κάτι λάθος θα έκανα.

Τώρα λέω να κάνω τα κουλουράκια λεμονιού της Βέφας και ο Θεός βοηθός...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 205
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Anastasiab Όταν το κέικ θα είναι έτοιμο βγάλτο το από τον φούρνο και αφήστο το να κρυώσει για 5 λεπτά τουλάχιστον, πολύ προσεχτικά με ένα μακρύ μαχαίρι κόψτε το κατά μήκος σε δύο ίσα μέρη.

Βγάλε προσεχτικά (για να μην σας σπάσει) το πάνω μέρος, και στρώστε την μαρμελάδα στην πάνω επιφάνεια του κάτω μέρους.

Το ίδιο προσεχτικά ξαναβάλε το πάνω μέρος του κέικ και πασπαλίσε το όλο με ζάχαρη άχνη για να μην φαίνονται οι ατέλιες! :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Κουλουράκια πορτοκαλιού

 

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερό

1 βανίλια

1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό

1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη

λίγο κονιάκ ή cointreau

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

σουσάμι

 

Οδηγίες

Σε μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι

Ανακατεύουμε

Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή

Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας

Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια

Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν

Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι

 

Τα εκανα χτες και σημερα δεν εχουν μεινει ουτε τα μισα!! Πραγματικα πολυ ωραια και ευκολα!

Link to comment
Share on other sites

Μπισκοτάκια Βουτύρου (πεντανόστιμα και αφράτα και πανεύκολα)

 

1 φαρίνα 1/2 κιλού

1 πακέτο βούτυρο αγελάδος

3 αυγά

150-200γρ ζάχαρη άχνη.

 

 

Λειώνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε με το αλεύρι χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε τελειώνουμε με την ζάχαρη. Ζυμώνουμε πλάθουμε σε κορδόνια όσο το δάχτυλο μας τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο για 3-4 ώρες.

Βγάζουμε από ψυγείο, κόβουμε με μαχαίρι τα μπισκοτάκια σε πάχος περίπου 1 ,5 εκατοστό και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα όχι πολύ κοντά γιατί φουσκώνουν. Πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα έως να ροδίσουν.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κέικ βανίλια

 

 

Υλικά:

2 1/2 κούπες φάριν - απ

2 κούπες ζάχαρη

1 βιτάμ

1 κούπα γάλα

4 βανίλιες

4 αυγά

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

 

 

Κέικ βανίλια σοκολάτα

 

 

Υλικά:

2 1/2 κούπες φάριν - απ

2 κούπες ζάχαρη

4 κουταλιές κακάο

1 βιτάμ

1 ποτήρι και 6 κουταλιές γάλα

4 βανίλιες

4 αυγά

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές γάλα και μέσα τους διαλύουμε τις 4 κουταλιές κακάο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βιτάμ να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη σε δύο μπωλ. Προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος κι ανακατεύουμε καλά ώστε το κακάο να πάει σε όλο το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα της βανίλιας στη φόρμα και από πάνω το μείγμα της σοκολάτας. Με πιρούνι ή κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά λίγο το μείγμα μέσα στη φόρμα, ώστε να αναμιχθεί ΕΛΑΦΡΑ η βανίλια με τη σοκολάτα. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

 

 

Κέικ με γιαούρτι

 

 

Υλικά:

1 φάριν - απ

2 κούπες ζάχαρη

1 βιτάμ

2 κεσεδάκια των 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

4 αυγά

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, το γιαούρτι και το αλεύρι. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

 

 

Κέικ πορτοκαλιού

 

 

Υλικά:

2 1/2 κούπες φάριν - απ

2 κούπες ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

4 αυγά

2 κουταλιές Grand Marnier (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...
:?: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ Επειδη το σαββατο θα κανουμε τα γενεθλια του ανηψιου μου γινεται 2 χρονων μου ζητησε ο αδερφοσ μου να του φτιαξω αυτο το κανταιφι που βαζουν απο πανω κρεμα ζαχαροπλαστικησ και απο πανω σαντυγι και ειναι σιροπιαστο.λεγεται εκμεκ-κανταιφι.ξερει καμια τη συνταγη?τα υλικα που αγορασα ειναι κανταιφι κρεμα ζαχαροπλαστικησ σαντιγι και ζαχαρη για το σιροπι.περιμενω τη συνταγη.βοηθεια!
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

 

1/2 κιλο κανταιφι

1 πακετο βουτυρο Κερκυρας

 

Σιροπι

 

4 ποτηρια νερου ζαχαρη

3 ποτηρια νερου νερο

φλουδα λεμονι

ξυλο κανελας

3-4 γαρυφαλακια

 

Κρεμα ζαχαροπλαστικης

 

1 λιτρο γαλα

6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ

2 κουταλιες σουπας βουτυρο

1 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη

2-3 βανιλιες

 

(αν το ταψι ειναι μεγαλουτσικο αυξανουμε την κρεμα, η αναλογια ειναι για ενα πυρεξ μεγαλο)

 

 

Σαντιγυ

 

1 μεγαλη κρεμα γαλακτος χτυπημενη με αχνη η garni

 

 

Αμυγδαλο τριμμενο κ καβουρδισμενο για το κανταιφι , φυστικι Αιγινης για επικαλυψη ( αν θελετε βαζετε κ σαν επικαλυψη αμυγδαλο)

 

Εκτελεση

 

Σε ενα πυρεξ η ταψακι ξινουμε το κανταιφι κ το πασπαλιζουμε με το λειωμενο βουτυρο.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι το κανταιφι να ροδισει κ να ξεκολαει απο το ταψι.Οταν γινει ετσι οπως ειναι ζεστο το περιχυνουμε με το σιροπι.

 

Για το σιροπι βραζουμε ολα τα υλικα μαζι κ απο την στιγμη που θα αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την φωτια κ μετραμε 8 λεπτα.

 

Κρεμα

 

Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη κ βανιλιες αφου εχουμε κρατησει 1/2 κουπα κρυο. Λειωνουμε στο κρυο γαλα το κορν φλαουρ κ οταν το γαλα ζεσταθει καλα ριχνουμε το μειγμα κρυο γαλα με κορν φλαουρ κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει κ να γινει κρεμα. Κατεβαζουμε απο την φωτια κ ριχνουμε το βουτυρο κ ανακατευουμε.

 

Πανω απο το ψημενο κ σιροπιασμενο κανταιφι αν θελουμε ριχνουμε τα καβουρδισμενα αμυγδαλα κ επειτα προσθετουμε την κρεμα.

Οταν κρυωσει στρωνουμε απο πανω σαντιγυ κ φυστικη Αιγινης τριμμενο η αμυγδαλο τριμμενο κ καβουρδισμενο . Επισης μαζι με το φυστικυ αν θελετε βαζετε κ μερικα βυσσινα.

 

Πανευκολη, γρηγορη κ πεντανοστιμη.

 

Σε γιορτες κανω αυτη την συνταγη στο μεγαλο ταψι της κουζινας κ 2πλασιαζω την δοση της κρεμας ζαχαροπλαστικης κ αυξανω αναλογα την σαντιγυ.

________________[/b]

Link to comment
Share on other sites

Ελενη νομίζω τα κορίτσια εδώ έχουν βάλει και άλλη συνταγή για εκμέκ αλλά δεν τη βρίσκω

Εγώ όταν έκανα το γλυκό δεν είχα βούτυρο και έβαλα βιταμ και το κανταΐφι να ξέρεις πρέπει να ροδοκοκκινίσει αυτά ά!και αν θέλεις βάζεις και ξηρούς καρπούς π.χ.αμύγδαλο πάνω στο κανταΐφι και το ψήνεις έτσι

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Λαμπρινή κόλαση το κέικ το καλύτερο ever

Βρέ κορίτσι πού τις ανακάλυψες όλες αυτές τις συνταγές?Εχω κάνει και το προφιτερόλ τελειοοο

Ετρωγα πρίν λίγο το κέικ και δεν σταματούσα να λέω ''δεν υπάρχει αυτό που ζώ ''τέλειοοο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

renata μου χαιρομαι πολυ που σου άρεσε :D

Οι περισσότερες συνταγές ειναι κατι που ακουσα , κατι που έφαγα κατι που ειδα :D Αυτοσχεδιάζω και πολυ ..ευτυχως τις περισσότερες φορες πετυχαινει :)

Δεν έχω ουτε ενα βιβλιο μαγειρικής -ζαχαροπλαστικής ! Α ψεματα εχω ενα Γερμανικό που μου πηρε ο ερωτας μου ...εχει κατι ξενέρωτες συνταγες ... :?

:lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

βαζω εδω τους κουραμπιεδες που ζητησε η Μαρια. ειναι της Αργυρως της τηλεμαγειρισσας και η αληθεια ειανι οτι γινονται πολυ ωραιοι.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

 

Υλικα:

750 γρ.αλευρι μαλακο

1 πιατακι του ελληνικου καφε ζαχαρη

500 γρ. βουτυρο γάλακτος σς θερμοκρασια δωματιου

4 κροκοι

1/2 κουπα κονιακ ή λικερ μαστιχας

1/2 κουταλακι του γλυκου μοσχοκαρυδο τριμμενο

2 φλιτζανια αμυγδαλα χοντροκομμενα και καβουρδισμενα

500 γρ. αχνη ζαχαρη

2 βανιλιες

 

Χτυπαμε το βουτυρο και τη ζαχαρη στο μιξερ για 10 λεπτα μεχρι να αφρατεψει πολυ καλα. Εν τω μεταξύ βαζουμε τα καθαρισμενα αμυγδαλα σε ενα ταψακι και τα ψηνουμε στο φουρνο στους 180-200 βαθμους μεχρι να ροδισουν, περιπου 8-10 λεπτα.

Περιμενουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε οσο ψιλα θελουμε (για μικρους κουραμποιεδες καλυτερα ψιλοκομμενα για να μην σε ταλαιπωρησουν στο πλασιμο!)

 

Στο μυξερ οπου χτυπαμε ζαχαρη και βουτυρο, προσθετουμε εναν εναν τους κροκους, μεχρι να τους απορροφησει καλα το μειγμα, ριχνουμε το μοσχοκατυδο και το κονιακ η το λικερ μαστιχας (εμενα μ'αρεσε περισσοτερο!)

 

Σταματαμε το μιξερ και δουλευουμε το μειγμα στο χερι προσθετοντας λιγο-λιγο αλευρι κοσκινισμενο. Εαν ειναι πολυ μαλακη η ζυνη και κολαει στα χερια, ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο ακομα αλευρι. Στο τελος ριχνουμε τα μυγδαλα,

 

Φροντιζουμε η ζυμη να ειναι αφρατη και οχι σκληρη, για να μη γινουν σκληροι και οι κουραμπιεδες. Απλωνουμε λαδοκολλα στη λαμαρινα του φουρνου και δινουμε στους κουραμπιεδες οτι σχημα θελουμε, στρογγυλο, αστερακια, μισοφεγγαρο κλπ. Τους αραδιαζουμε αρια τον ενα διπλα στον αλλο γιατι γινονται διπλασιοι στο ψησιμο.

 

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 170 και ψηνουμε για 20-15 λεπτα μεχρι να ροδισουν ελαφρα.

Εχουμε βαλει σε λεκανιτσα την κοσκινισμενη αχνη ζαχαρη και τις βανιλιες και οπως βγαζουμε τους κουραμπιεδες απο το φουρνο τους ριχνουμε λιγους-λιγους στην αχνη και τους αχνιζουμε.

Τους αραδιαζουμε σε πιατελα και τους αχνιζουμε παλι με αχνη ζαχαρη.

t605sfybbbgaujm4.png
Link to comment
Share on other sites

:lol: καλησπερα.ρενατα μου σε ευχαριστω.το εκμεκ κανταιφι εγινε πολυ ωραιο.δυστυχως τα γενεθλια αναβληθηκαν για δικους μς οικογενειακους λογους την τελευταια στιγμη.αρολα αυτα σε ευχαριστω.ελπιζω να τα κανουμε αλλη μερα τα γενεθλια.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
:lol: καποια κοπελα ειχε στο φορουμ συνταγη για τυροπιτακια.δεν θυμαμαι ποια.τα εφτιαξα χτες.απλα καταπληκτικα!φτιαξτε τα.να σας πω και κατι ασχετο?βαλανε στο παρεντς τη φωτογραφια που ειχα στειλει της μαριανθης.αν την δει καποια κοπελα ας μου πει αν της αρεσε!
Link to comment
Share on other sites

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΙΝΗ -------

 

Ξερετε , τη γνωστη εκ Γερμανιας .....

Τη διαβαζα και στο hungryforhungry . Mε εχει τσακισει .Βαζει τις κολασμενες συνtaγες της και βρε παιδι μου δεν υπαρχει κατι που θα πειs :A! δεν εγινε καλο , ας μην το φαμε ''. Με εχει γονατισει σας , λεω.

Επισης , αν χασω την πεθερουλα μου απο αποπληξια , θα φταιει και παλι !!

Ερχεται η καημενουλα , την κερνω αυτα που κανω , δοκιμαζει και κοιτω την εκφραση της . Ωπα , λεω !! Να το εγκεφαλικο , ερχεται .Μολις συνερχεται , ακουω μια φωνη ξεψυχισμενη σαν απο το πηγαδι :''Πολυ ωραιο .Απο που το πηρες ????? Α, μπα , εσυ το εφτιαξες ?????.

Και καπακι πριν προλαβω να χαρω το θριαμβο'' Εχεις και συνταγη ???

να τη δω ???????????? :cool:

 

Αυτα μανταμ τα δραματα περνω για χαρη σας .

 

Και εδω κλεινω την καταγγελια μου !!!!!!!!!

Αλλη φορα θα σας πω τι πηγε να παθει με τα τσουρεκακια το Πασχα.

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

:oops::oops: Σ΄ευχαριστώ πολυ !!! Εισαι πολυ γλυκιά !

"Γνωριζόμαστε" καιρο αφου εμπαινες και στο μπλοκ :D

Καλα Χριστούγεννα να έχετε και φιλιά πολλά στα λουλουδάκια σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Επισης , αν χασω την πεθερουλα μου απο αποπληξια , θα φταιει και παλι !!

Ερχεται η καημενουλα , την κερνω αυτα που κανω , δοκιμαζει και κοιτω την εκφραση της . Ωπα , λεω !! Να το εγκεφαλικο , ερχεται .Μολις συνερχεται , ακουω μια φωνη ξεψυχισμενη σαν απο το πηγαδι :''Πολυ ωραιο .Απο που το πηρες ????? Α, μπα , εσυ το εφτιαξες ?????.

Και καπακι πριν προλαβω να χαρω το θριαμβο'' Εχεις και συνταγη ???

να τη δω ???????????? :cool:

Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο απολαυστικό κομμάτι μιας συνταγής! :lol:

 

 

Αλλη φορα θα σας πω τι πηγε να παθει με τα τσουρεκακια το Πασχα.

Πες μας να χαρούμε! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γλυκά ψωμάκια

 

864sp5.th.jpg

 

Υλικά (για 15 - 18 τεμ.):

 

270 γρ. αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

40 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, τεμαχισμένο σε κύβους

150 γρ. γάλα φρέσκο

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου και «τρίβουμε» το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού.

 

Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι.

 

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή αλλά όχι πολύ λεία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

 

Πλάθουμε "σαλιγκαράρους" και τους βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μ' ένα πινέλο τους αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

 

Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα ψωμάκια (σκόουνς) από το φούρνο και τα ακουμπάμε σε σχαρίτσα για να κρυώσουν.

 

Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με βούτυρο, με ξινόκρεμαμε μαρμελάδα ή τα συνοδεύουμε με τυριά.

Καλή επιτυχία!

 

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Κέικ σοκολάτας σε 5'

 

Ξυπνάς το βράδυ με μία απίστευτη λιγούρα και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις

κάποιο γλυκό για να φας. Σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση ερχόμαστε να

δώσουμε λύση. Φτιάξτε ένα κέικ σε μόλις 5 λεπτά!

 

Υλικά ---

4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι

4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη

1 Αυγό

3 κουταλάκια του γλυκού γάλα

3 κουταλάκια του γλυκού λάδι

1 κούπα

 

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το κακάο

Προσθέτουμε και το αυγό

Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά -

Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (1000watt)

Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει

Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το εξαφανίζουμε!

 

το έφτιαξα χθες με περισσότερο γάλα δηλ έβαλα 5 κ.γ και αντί 4 κ.γ. αλεύρι έβαλα 3 κ.γ. ομολογώ ότι έγινε ωραίο αλλά κάτι έλειπε, μπορείς Αφρο να μας δώσεις τα φώτα σου?? τι θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε, λίγο κονιάκ ίσως?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...