Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Είμαι μανούλα τριών παιδιών.Κορίτσι 10,5 ετών,αγόρι 9 ετών και αγόρι 2,5 ετών. Το μικρότερο έχει γεννηθεί με ατρησία-ανωτία στο δεξί του αυτάκι.

Ακούει μια χαρά,μιλάει επίσης ανάλογα με την ηληκία του.

Είμαστε στην κατηγορία αυτών που το μόνο πρόβλημα είναι αυτή η δυσμορφία στο αυτάκι.Κλίμακα 3.Θα ήθελα να μάθω τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα.Υπάρχει εμπειρία και ποιοι γιατροί ασχολούνται αποκλεισικά με τέτοιο πρόβλημα.

:ppcsksa5

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Διαφημίσεις


Καλημέρα. Έχω 2 κοριτάκια 6 και 3,5 ετών. Η μικρή μου κόρη έχει μάλλον το ίδιο θεματάκι με το αγοράκι σου. Αν θέλεις μπορείς να μου πεις σε τι στάδιο βρίσκεστε και πως έχετε σκεφτεί να προχωρήσετε? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.΄Εχω ένα κοριτσακι 2,5 ετων με ατρησια και στα δύο αυτάκια.Εμάς μας είπαν επεμβάσεις μετά τα εξι.προς το παρόν φοράμε ακουστικά BAHA.Η ανάπτυξη του λόγου της είναι ικανοποιητική προς το παρόν . Ακόμη ειναι πολύ νωρίς ομως για να είμαστε σίγουροι.Την παρακουλουθεί στο Αγία Σοφία ο γιατρός Ι. Οικονομίδης . Εσάς τι σας έχουν πει σχετικά με τις επεμβάσεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συγνώμη για το μεγάλο χρονικό διάστημα που έκανα να σας απαντήσω αλλά ειίμαι εργαζόμενη και δισκολεύομαι στο να έχω ελέυθερο χρόνο. Λοιπόν είμαστε στο στάδιο ΙΙΙ και έχουμε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς από τότε που γεννήθηκε. Έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις που χρειάζεται την πιο σημαντική αυτή με τα προκλητά δυναμικά στο Παίδων Αγία Σοφία όπου βρέθηκε ότι η απώλεια ακοής δεν είναι τόσο σημαντική.Δηλαδή ακούει κατά μεγάλο ποσοστό και από το "σπασμένο αυτάκι".Η ομιλία του είναι φυσιολογική για την ηληκία του. Έχουμε καταλήξει να του κάνουμε επέμβαση σίγουρα μετά τα έξι και θα είναι εκείνη που του αφαιρούν χόνδρο από το πλευρό του και το χρησιμοποιούν ως νέο αυτάκι (μετά από επεξεργασία φυσικά).Προς το παρόν βρήκαμε ένα Γερμανό γιατρό ο οποίος έχει κάνει 1700 τέτοιες επεμβάσεις και τείνουμε προς τα εκεί. Ενημερωνόμαστε και για Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένο κέντρο και εμπειρία στο θέμα. Οτιδήποτε μαθαίνω σχετικά θα σας ενημερώνω και ελπίζω και εσεις. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

:ppcsksa5

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα. εχουμε κι εμεις το ιδιο προβλημα με το 8 μηνων αγορακι μας. μικρωτια και ατρησια στο δεξι αυτακι. πηγαμε κι εμεις στον οικονομιδη στο αγια σοφια οταν ηταν 2 μηνων. προκλητα δυναμικα νομιζω ομως δεν καναμε. με αυτα μπορει να βρεθει αν ακουει και απο το αυτακι με το προβλημα? γιατι εμας μας ειπαν για μαγνητικη οταν γινει 1 ετους. γενικα απο το λιγο που εψαξα προκειται για πολυ δυσκολη επεμβαη... ακομη και φωτογραφιες που βρηκα στο ιντερνετ απο χειρουργεια που γινονται σε ξενες χωρες τα αποτελεσματα συνηθως ειναι απογοητευτικα... σε ποια ηλικια ειναι καλο να γινει η επεμβαση? αλλοι λενε 6,8,10 ήακομα κι οταν ενηλικωθει. για οτιδηποτε σε παρακαλω πολυ ενημερωσε μας

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Τα προκλητά δυναμικά γίνονται για να επιβεβαιώσει ο γιατρός το ποσοστό ακοής και από το ''καλό'' και από το άλλο αυτάκι. Μετά από πάρα πολύ μεγάλη έρευνα και μέσω διαδικτύου αλλά και με επισκέψεις σε πολλούς γιατρούς είμαστε στο εξής στάδιο: Ο Παυλιδέλης εδώ στην Ελλάδα συνεργάζεται με έναν γιατρό ο οποίος είναι στην Γερμανία και κάνει μόνο τέτοιου είδους επεμβάσεις.Αποτελέσματα και ποσοστό επιτυχίας δυστυχώς δεν μπορεί να δώσει κανείς. Γι'αυτό στο μόνο που μπορούμε να στηριχτούμε είναι στην εμπειρία του. Ο Γερμανός λοιπόν θα κάνει την πρώτη επέμβαση στο κοριτσάκι ενός γνωστού μας το καλοκαίρι, το οποίο είναι 9 ετών.Θα το δούμε κι εμείς και θα αποφασίσουμε. Η ηληκία πρέπει να είναι με τα 6 και λίγο μεγαλύτερο ακόμη καλυτερα γιατί πρέπει να έχει ωριμάσει ο χόνδρος από το πλευρό του ώστε να χρησιμοποιηθεί για το καινούργιο αυτάκι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διορθωθεί όπως να βάλει τεχνητό (όπου η επιστήμη έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα και σε αυτό τον τομέα) ή να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο υλικό αν κάποιος θέλει να αποφύγει να πάρει κομμάτι από τον πλευρικό του χόνδρο.Εμείς έχουμε καταλήξει στον πλευρικό χόνδρο και προσπαθούμε να βρούμε τον άνθρωπο στον οποίο θα εμπιστευτούμε το παιδί μας.

:ppcsksa5

Link to comment
Share on other sites

εσεις δηλαδη σε ποια ηλικια κανατε τα προκλητα δυναμικα? και πως γινονται, χρειαζεται υπνωση?μαγνητικη για να ελεγξετε την κατασταση στο εσω αυτι δεν κανατε?εμας ο οικονομιδης εκανε καποιες εξετασεις μονο στο καλο το αυτακι που ευτυχως ηταν ολα οκ.και εμενα η περιπτωση με τον πλευρικο χονδρο μου φαινεται η καλυτερη. το αποτελεσμα εξαρταται βεβαια απο την περιπτωσητου καθε παιδιου... ενημερωσε μας οταν δεις το αποτελεσμα του κοριτσιου.

Link to comment
Share on other sites

Τα ακουστικά προκλητά δυναμικά, όπως λέγονται, τα κάναμε όταν ο μικρός ήταν περίπου 1,5 χρονών στο Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ "Π.& Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ" με γιατρό τον κ.Ντουνιαδάκη Δημήτρη. Του έδωσαν λίγο από ένα σιρόπι το οποίο τον έφερε σε νάρκη και μετά του έβαλαν ακουστικά και στα δύο αυτάκια και έκαναν μετρήσεις. Η μαγνητική που έγινε έδειξε ότι όλα είναι όπως πρέπει με το έσω αυτί. Οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον έχω θα σε ενημερώσω. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

:ppcsksa5

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...