Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άλεσμα φρουτόκρεμας ("στεγνά" φρούτα) με τι υγρό?

dora

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου Stevy εγω θα σου προτεινα ρυζαλευρο αυτο http://www.babynat.co.uk/milk.html ειναι βιολογικο και χωρις ζαχαρες και αν πας σε ενα βιολογαδικο θα βρεις πολλες κρεμουλες για το παιδακι σου και χωρις ζαχαρι!!!

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια δώστε καμιά ιδέα!

Ο μικρός (7 μηνών) άρχισε να μην τρώει καθόλου τα φρούτα. Αρχικά τα έτρωγε καλά, αλλά από όταν ξεκινήσαμε τη λαχανικόσουπα (που την τρώει καλά) σταμάτησαν να του αρέσουν τα φρούτα (κάνω μήλο-αχλάδι-μπανάνα, δοκιμάσαμε επίσης πεπόνι, ροδάκινο, αβοκάντο).

Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η υφή της κρέμας, επειδή δεν γίνεται εντελώς νια-νιά, έχει μέσα μικρά μπιρμπιλάκια, ενώ η λαχανικόσουπα γίνεται σχεδόν αφρός (smooth).

Τι να κάνω; Δοκίμασα να βάζω μέσα ζεστό νερό ή ρυζάλευρο (βιολογικό) αλλά δεν φτιάχνει η υφή (αντιθέτως χαλάει με το ρυζάλευρο - κάνει και σβωλάκια!). Μόνο η μπανάνα και το αβοκάντο γίνονται ωραία αλοιφή, αλλά δεν μπορεί να τρώει μόνο αυτά τα φρούτα ούτε θέλω να συνηθίσει στην τόσο γλυκιά γεύση της μπανάνας...

Και κάτι τελευταίο: μετά από μερικές κουταλιές μπορεί να αρχίσει τη γκρίνια-κλάψα, αλλά εξακολουθεί να ανοίγει το στόμα (αυτό το κάνει και με τη χορτόκρεμα που του αρέσει)! Πως σας φαίνετε αυτό; Σημαίνει ότι δε θέλει άλλο ή μήπως ότι θέλει πιο γρήγορες κουταλιές;;; Γιατί δεν θέλω ούτε να τον μπαμπακώνω με το ζόρι αν δε θέλει άλλο, αλλά ούτε και να του σταματήσω το φαγητό αν πεινάει κι άλλο...Απλά δεν καταλαβαίνω τι θέλει (χρμφφφφ!!!:confused:)

Διαφημίσεις

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω (ο μπέμπης γκρίνιαζε συνέχεια, γιατί έκανε πυρετό μετά από εμβόλιο, μόλις κοιμήθηκε).

Τα φρούτα και όλα γενικά τα κάνω σε μίξερ στον ατμομάγειρα της beaba. Γίνονται πουρές, χωρίς κοματάκια φρούτου, αλλά η κρέμα είναι κάπως σαν να έχει μικρά μικρά κουκουτσάκια. Κι εγώ εντόπισα το πρόβλημα στο αχλάδι κυρίως. Νομίζω πως θα προσπαθήσω να τα κάνω λίγο στον ατμό πρώτα...

ή μπορεις να βαλεις ενα κομματι καρπουζι που ειναι της εποχης και βγαζει πολυ υγρο, οποτε η κρεμα γινεται αρκετα νερουλη.

εγω αυτο τον καιρο εχω δοκιμασει το συνδυασμο μπανανα, πεπονι και κερασι (1-2) και κυριολεκτικα ειναι καταπληκτικος! δοκιμαστε τον..

Για μένα το καλύτερο αποδείχθηκε όχι το μπλέντερ αλλά η ράβδος. Ακόμα και ελάχιστη ποσότητα από οποιοδήποτε φρούτο και χωρίς πρόσθετα υγρά τα κάνει αλοιφή.

eOSyp3.png BwuCp3.png

Για μένα το καλύτερο αποδείχθηκε όχι το μπλέντερ αλλά η ράβδος. Ακόμα και ελάχιστη ποσότητα από οποιοδήποτε φρούτο και χωρίς πρόσθετα υγρά τα κάνει αλοιφή.

να σε ρωτησω, δεν σκορπαει γυρω γυρω να σου λερωνει?

τα βαζεις σε βαθυ μπολ, τι κανεις?

δεν εχω αλλα σκεφτομουν τωρα να παρω..

Διαφημίσεις

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω (ο μπέμπης γκρίνιαζε συνέχεια, γιατί έκανε πυρετό μετά από εμβόλιο, μόλις κοιμήθηκε).

Τα φρούτα και όλα γενικά τα κάνω σε μίξερ στον ατμομάγειρα της beaba. Γίνονται πουρές, χωρίς κοματάκια φρούτου, αλλά η κρέμα είναι κάπως σαν να έχει μικρά μικρά κουκουτσάκια. Κι εγώ εντόπισα το πρόβλημα στο αχλάδι κυρίως. Νομίζω πως θα προσπαθήσω να τα κάνω λίγο στον ατμό πρώτα...

πιθανολογω οτι θελει και λιγο ακονισμα το κοπτηρι..για να τα πολτοποιει ακομη καλυτερα...

Σαφως βεβαια αν βαλεις μεσα και χυμο απο πορτοκαλι ή σκετο νερακι θα γινουν λιωμα εντελως...

παντως μηλο-αχλαδι εγω δεν θα εδινα τωρα το καλοκαιρι...

εχει τετοια ποικιλια ζουμερων καλοκαιρινων φρουτων που το θεωρω κριμα να τρωνε εκτος εποχης φρουτα τα μικρα μας...

το πεπονι και το καρπουζι δε..αν τα προσθεσεις σε φρουτοκρεμα ειμαι σιγουρη οτι θα την φτιαξουν πολυ smooth

Θα συμφωνήσω οτι μήλο κ αχλάδι δεν είναι ότι καλύτερο τέτοιε εποχή. Εμας η παιδίατρος μας λέει φρουτα,που βγαίνουν απο την εποχή τους δεν είναι καλά φρούτα. Τα καλοκαιρινά επειδή έχουν τα περισσότερα πολλά υγρά κ με την προσθήκη της μπανάνας θα σου γίνει πολύ καλή κρέμα. Eve συνήθως η ράβδος συνοδεύεται απο έναι δοχείο στενό κ μακρύ,που εμποδίζει να βγαίνουν απέξω. Και πράγματι κ εμένα με έχει βολέψει πολύ.

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας!!!! βρε κοριτσια λυστε μου μια - δυο αποριες που εχω.

ο μπεμπουκος μου ειναι 5,5 μηνων τρωμε λιγα φρουτα αλλα μπορω να του δινω οτιδηποτε? δηλ κ καρπουζι κ φραουλες κτλ? και κατι ακομη.. τι μπορω να προσθεσω μεσα ωστε να τον κρατησει περισσοτερη ωρα χορτατο? μετα τις 2 ωρες πειναει ο πειναλας.

γεια σας!!!! βρε κοριτσια λυστε μου μια - δυο αποριες που εχω.

ο μπεμπουκος μου ειναι 5,5 μηνων τρωμε λιγα φρουτα αλλα μπορω να του δινω οτιδηποτε? δηλ κ καρπουζι κ φραουλες κτλ? και κατι ακομη.. τι μπορω να προσθεσω μεσα ωστε να τον κρατησει περισσοτερη ωρα χορτατο? μετα τις 2 ωρες πειναει ο πειναλας.

Να σου ζήσει ο μπέμπης σου!

Καλύτερα να συννενοηθείς με τον παιδίατρό σας για τα φρούτα, επειδή μερικά μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες αν τα φάει πολύ μικρός, όπως πχ οι φράουλες.

Εγώ του έβαζα στη φρουτόκρεμα πάντα μία μπανάνα και πάντα μία κουταλιά ταχίνι. Γίνεται πολύ θρεπτική και νόστιμη! :)

eOSyp3.png BwuCp3.png

η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να του βαζω οτι φρουτο θελω αλλα να το δοκιμαζω 2-3 κ αν δεν του δημιουργησει αλλεργια τοτε να προσθετω ενα νεο φρουτο. ωραια ιδεα το ταχινι. ! επισης μπορω να προσθετω λιγο ρυζαλευρο ή κανα παιδικο μπισκοτακι( χωρις ζαχαρη αν υπαρχει)?? δωστε καμια ιδεα...

Διαφημίσεις

η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να του βαζω οτι φρουτο θελω αλλα να το δοκιμαζω 2-3 κ αν δεν του δημιουργησει αλλεργια τοτε να προσθετω ενα νεο φρουτο. ωραια ιδεα το ταχινι. ! επισης μπορω να προσθετω λιγο ρυζαλευρο ή κανα παιδικο μπισκοτακι( χωρις ζαχαρη αν υπαρχει)?? δωστε καμια ιδεα...

Καλυτερα να ρωτησεις για το ταχυνι γιατι ειναι μικρουλης ακομη.. Εγω τους εριχνα ενα παιδικο μπισκοτι ή λιγα βρεφικα δημητριακα για να πηξει.. Για το οτι πιναει εξαρταται απο το ποσο τρωει...

παντως δεν ειναι θεμα ποσοτητας, τρωει περιπου 180 δεν νομιζω να ειναι λιγο. βαζω παντα μεσα μιση μπανανα, μισο αχλαδι, μισο μηλο κ μια φετα πεπονι. εν τω μεταξυ τα μπισκοτα ειναι ολα 6+ οποτε θα περιμενω λιγες μερες να γινει 6 μηνων κ μετα θα προσθεσω μπας κ δω καποια αλλαγη.

• 3 months later...
παντως δεν ειναι θεμα ποσοτητας, τρωει περιπου 180 δεν νομιζω να ειναι λιγο. βαζω παντα μεσα μιση μπανανα, μισο αχλαδι, μισο μηλο κ μια φετα πεπονι. εν τω μεταξυ τα μπισκοτα ειναι ολα 6+ οποτε θα περιμενω λιγες μερες να γινει 6 μηνων κ μετα θα προσθεσω μπας κ δω καποια αλλαγη.

Μια χαρά είναι η ποσότητα που τρώει! Απλά κόιταξε λίγο τα συστατικά στα μπισκότα γιατί έχει μερικά που περιέχουν αυγό. Αν φυσικά ξεκινήσατε ήδη αυγό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...