Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άλεσμα φρουτόκρεμας ("στεγνά" φρούτα) με τι υγρό?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κοριτσακια εγω το μηλο που ειναι πιο σκληρο σε σχεση με αλλα φρουτα το τριβω στο ρεντε και γινεται αλυφουλα,τελειο σας λεω.

SARDELAKI,δοκιμασε κι αυτο τον τροπο και δες τι ειναι καλυτερα.

Βοηθηστε κοριτσια! Εμένα μηλο αχλάδι ούτε να τα δει! Δοκίμασα τρίφτη μπλέντερ αλλά τίποτα! Αυριο λεω να της δώσω μπανάνα και βλέπουμε. μέχρι και το ρυζάλευρο που το τρώει αν της βάλω έστω και μια μυτούλα φρούτο ούτε που να το δει. Καμια ιδέα??????? :idea:

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

εγω θα δοκιμαζα λαχανικα, πχ καροτο βρασμενο.

τι γλυκια που είναι!

Αχ, ευχαριστω αλλα και εσεις δεν πατε πισω!!! καλη η ιδεα με τα λαχανικα. θα κανω μια τελευταια προσπαθεια με την μπανανα αυριο και αν δε την φαει, καροτακι :D

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

Διαφημίσεις

zana και καπου αλλου εγραψες...δεν θυμαμι που :roll:

Ειναι πολυ μικρο το μωρο σου,υπομονη,θα συνηθισει σιγα σιγα και θα τα φαει!

δικιο εχεις θελει υπομονη! δηλαδη μετα απο λιγο καιρο πιστευεις να τα δεχτει πιο καλα? εχω μπερδευτει πολυ με αυτα που ακουω :? να σου πω την αληθεια οπου βρω τα ζορια παω στη ευκολη λυση... το θηλασμο! :)

ειχα γραψει στο θηλασμος και εισαγωγη στερεων

δικιο εχεις θελει υπομονη! δηλαδη μετα απο λιγο καιρο πιστευεις να τα δεχτει πιο καλα? εχω μπερδευτει πολυ με αυτα που ακουω :? να σου πω την αληθεια οπου βρω τα ζορια παω στη ευκολη λυση... το θηλασμο! :)

Σιγα σιγα θα τρωει και καλυτερα...μην κοιτας εμας,εμεις ειμαστε εξαιρεση,που δεν καλοτρωμε ακομη...

Παντως μη σε ανησυχει,ο θηλασμος ειναι η βασικη τροφη και το 2ο 6μηνο της ζωης των μωρων!Οι τροφες δινονται για γνωριμια και συμπληρωματικα... :wink:

Μετά την κρέμα ξεκινήσαμε και φρουτόκρεμα, με μήλο. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πώς το μήλο μπορεί να πολτοποιείται καλύτερα όταν είναι μόνο του, ή έστω και όταν μπει το αχλάδι μετά από λίγες ημέρες; Δεν είναι ζουμερά φρούτα και στο μπλέντερ μένουν κομματάκια. Ρίχνετε και νερό ή κάνετε κάτι άλλο;

σίγουρα το πατάς καλά; το μουλτι με χτύπημα στη δεύτερη ταχύτητα τα κάνει πουρέ αν είναι ποσότητα πχ ενός μήλου

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Μετά την κρέμα ξεκινήσαμε και φρουτόκρεμα, με μήλο. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πώς το μήλο μπορεί να πολτοποιείται καλύτερα όταν είναι μόνο του, ή έστω και όταν μπει το αχλάδι μετά από λίγες ημέρες; Δεν είναι ζουμερά φρούτα και στο μπλέντερ μένουν κομματάκια. Ρίχνετε και νερό ή κάνετε κάτι άλλο;

σίγουρα το πατάς καλά; το μουλτι με χτύπημα στη δεύτερη ταχύτητα τα κάνει πουρέ αν είναι ποσότητα πχ ενός μήλου

Eγω εριχνα λιγο νερο!

εγώ με το που μπήκε το αχλάδι σταμάτησα να προσθέτω νεράκι διότι δεν το χρειάζεται πια...το αχλάδι βγάζει αρκετό ζουμάκι! :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εγω κανω την φρουτοκρεμα στον τριφτη του τυριου! Πολλες φορες βγαζει τοσο χυμο που πεταω κιολας. Δεν χρειαζεται να συμπληρωσω υγρο. Ειναι καλυτερα πιστευω απο το μουλτι γιατι δνε μενουν κομματακια κ βγαιει κ το ζουμακι.

Επισης στο μουλτι οταν αρχισεις να βαζεις ολα τα φρουτα μαζι απο αρκετη ποσοτητα κ εκει δεν θα χρειαζεται υγρο, ειναι το αχλαδι κ το μηλο που βγαζουν ζουμι. Αργοτερα θα βαζεις αν θες κ 1-2 κουταλιες χυμο πορτοκαλι, εγω δεν εχω βαλει ακομα

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

• 3 weeks later...

Γειά σας κορίτσια!!!

ήρθε η ώρα που θα φάμε κι εμείς... :lol:

μέχρι τώρα μόνο την παραγωγή της μαμας, και σήμερα ή αύριο φρουτόκρεμα.

Σήμερα έχουμε παιδίατρο για εμβόλιο και να τα πούμε για τις κρεμούλες μας.Χθες βράδυ λοιπόν πήγα να κάνω πρόβα-και να φάω μόνη μου το παρασκευασμα- και έβαλα στο multi ένα αχλάδι σκέτο. Λοιπόν και κομματάκια είχαμε και λίγο ζουμάκι, και ελάχιστο νιανια!!!

Συμπλήρωσα λίιιγο νεράκι και πάλι τα ίδια. Το παλιαχλάδι ειχε κολλήσει στα τοιχώματα και δεν έλεγε να γίνει επιτέλους κρεμα!!!

Πόσο θα φάει πια αυτό το νινι??? πόσα αχλάδια να έβαζα? ήταν και ζουμερό, αλλά έκανε κάτι κομματάκια ΝΑ!!! :lol:

και να φανταστείτε ότι παρήγγειλα από την τηλεόραση αυτό το ultimate chopper που είναι σουπερ δυνατό, και δίνει μαζί ένα μπλέντερ...

Άκουσα ότι το καλύτερο είναι το μιξερ ράβδος...

Οι παιδίατροι δίνουν συμβουλές και για την παρασκευή της κρέμας???

να σας θυμίσω ότι η μικρούλα μου είναι αλλεργική στο αγελαδινο γάλα κλπ, άρα δεν έχει ρυζάλευρα και τέτοια...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΙΑΝΙΑ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑ???

1Iik.png

Διαφημίσεις

Εμεις είχαμε ξεκινησει με πορτοκαλι αλεσμενο. Και οταν προσθεταμε νεα φρουτα ο χυμος του πορτοκαλιου αρκουσε και δεν βαζαμε νερακι. Παντως μηπως φταιει το multi? Γιατι βλεπω ότι αυτό που εχει η μαμα μου κάνει το φαει πιο χυλο από το δικό μου...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Οχι ρε κοριτσια δεν φταιει το μοιυλτι,λογικο ειναι αυτο που λες Νικη,επειδη ειναι λιγη η ποσοτητα δεν μπορει να το κοψει.Για να μην αναγκαστεις να αλεθεις 3 αχλαδια για να φαει το νινι σου 5 κουταλιτσες,θα το κανεις στην αρχη στον τριφτη χειρος και θα γινει σουπερ!

Μετα οσο θα μεγαλωνει η ποσοτητα θα μπορεις να το αλεθεις και στο μουλτι και θα ειναι οκ!

Το πορτοκαλι δεν προτιμαται πλεον για πρωτο φρουτο,αντιθετα εισαγεται στον χρονο γιατι ειναι αλλεργιογονο.

Επισης,εισαγουμε ενα ενα τα φρουτα και οχι ολα μαζι,για να εντοπισουμε τυχον αλλεργικες αντιδρασεις,ειδικα σε παιδια με αλλεργια,οπως της Νικης.

Νικη καλη επιτυχια με την πρωτη σας φρουτοκρεμα.Πολυ σιγα στην αρχη,μην την πιεσεις καθολου! :wink:

H αλήθεια είναι ότι κι εμείς με πορτοκάλι αρχίσαμε. Η παιδίατρος μου είπε την άποψη της επ'αυτού, ότι δηλαδή αν και τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί για αλλεργίες, θεωρεί ότι είναι πολύτιμο για το παιδί στη φάση αυτή, και με έπεισε. Μετά συνεχίσαμε μήλο + πορτοκάλι, προσθέσαμε αχλάδι και αύριο θα βάλουμε και λίγη μπανάνα.

Πάντως, όταν έβαλα το πορτοκάλι στο μούλτι (χυμό, εννοείται), το μήλο έγινε αλοιφή! Επίσης, βάζω ολόκληρο μήλο κι ολόκληρο αχλάδι - ούτως ή άλλως τη μισή κρέμα την τρώω εγώ :lol: για να πείσω την μπέμπα να φάει. Με το που με βλέπει να της παίρνω την μπουκιά, αυτομάτως θέλει κι αυτή!

Niki μου μπορεί να μην είναι το μούλτι σου καλό για φρουτόκρεμες...εγώ πήγα και πήρα άλλο που τα κάνει νιανια...

αρχίσαμε με μήλο... :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!!!!! :D:D:D

ΦΑΓΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΕΣ!!!

Η παιδίατρος μας βρήκε μια χαρά, και ξεκινήσαμε με μήλο-αχλάδι μαζί.

Τα έβαλα στο μπλέντερ με λίιιιγο νεράκι που είχα βράσει πρώτα, και έγινε και παραπάνω νερουλό απ'ότι ήθελα, αλλά μια χαρά έφαγε. (και το υπόλοιπο εγώ εννοείται)...

Καινούρια σαλιάρα, βίντεο και ωραίο πιατάκι κουταλάκι, πλάκα είχε!!!

1Iik.png

πάντως με το μπλεντερ που έχω πάρει σώθηκα...δεν προσθέτω καθόλου νεράκι :D

Νικούλα μου πόσο είναι η μικρή σου τώρα...βλέπω στην φώτο μεγάλωσε αρκετά...μεγαλούτσικια φαίνεται...ή απλά μου φαίνεται ;;; Να μου την φιλήσεις...είναι μία κούκλα! :D

Εγώ της εχω πάρει εναν ατμομάγειρα για το μεσημεριανο και επειδή με κανέναν τρόπο όπως έχω ξαναπεί δεν έτρωγε τη φρουτόκρεμα την άφησα μερικές μέρες να την ξεχάσει και σήμερα της έβαλα στον ατμο ένα μήλο και ένα αχλάδί και τα έβαλα στο μουλτι μαζί με μια μπανανα και τα έφαγε όλα το κουκλί μου! :shock::D Πάντως είχαν μαλακώσει τόσο πολύ που η υφή της κρέμας ήταν σαν του εμπορίου! Μιαμ μιαμ...!!!

μπράβο την νυφούλα μου :D

sardelaki μου, έχουμε περίπου ένα μήνα διαφορά νομίζω. Αν δεις και στο τικεράκι μου , η δικιά μου είναι 6 μηνών και 9 ημερών ...

Σήμερα δεν έφαγε τόσο πολύ κρεμούλα όπως χθες...

αύριο πάλι...

1Iik.png