Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άλεσμα φρουτόκρεμας ("στεγνά" φρούτα) με τι υγρό?

dora

Recommended Posts

γενικα το πορτοκαλι δεν ενδεικνυται ως πρωτη τροφη,ειναι αλλεργιογονο.

μαλλον ο παιδιατρος σου ειναι της παλιας σχολης.

οι περισσποτεροι παιδιατροι προτεινουν μηλο-αχλαδι μπανανα και αργοτερα το ποτρτοκαλι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εμάς η παιδιάτρος σαν πρώτο φρούτο μας έδωσε το πορτοκάλι

μετά μήλο, αχλάδι, μπανάνα

και κεράσια έφαγε η μικρή και φράουλες και πεπόνι και καρπούζι και ακτινίδιο

δεν μου απαγόρευσε φρούτα καθόλου

απλά μου είπε όταν θα εισάγω στη διατροφή της νέο φρούτο να βάζω λιγο και να έχω τα μάτια μου ανοιχτά για τυχόν αλλεργία, αλλά όλα ΟΚ

Τελικά ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο :roll:

• 6 months later...

Κορίτσια καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών και πρέπει να ξεκινήσουμε φρουτόκρεμα. Τα φρούτα όμως όταν τα βάζω κανονικά στο μούλτι, δεν τα αλέθει, αλλά τα κάνει πολύ μικρά κομματάκια. Εσείς πως τα αλέθετε τα φρούτα? Υπάρχει καμία συσκευή ειδική για το φαγητό του μωρού?

VASILIKI το μήλο και το αχλάδι που είναι "στεγνά" φρούτα δύσκολα αλέθονται στο μούλτι, όταν θα μπεί η μπανάνα ή το πορτοκάλι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. Εγώ έβαζα λίιιγο βρασμένο νερό μαζί με τα φρούτα και βοηθούσε στην πολτοποίηση (αφού λογικά δεν έχετε κόψει ακόμα την αποστείρωση θα το βράζεις 5 λεπτάκια):P

Μπορείς να βάλεις λίγο απο τα φρούτα στον αποχυμωτή και στο ζουμί να ρίξεις το υπόλοιπο φρούτο και να τα αλέσεις στο μούλτι..μια άλλη λύση που κάνουν στο εξωτερικό είναι να μαγειρέψεις το φρούτο στον ατμομάγειρα, οπότε γίνεται κομπόστα και αλέθεται εύκολα..

4599150571.png6def44b14c.png

Διαφημίσεις

ισως λιγο γαλατακι. γινεται και πολυ ωραιο, σαν κρεμα. εγω το ανακαλυψα οτι του αρεσε καλυτερα πολυ αργοτερα. παντως ενα μειονεκτημα στο μουλτι, ειναι η μικρη ποσοτητα που φτιαχνουμε στην αρχη. για να δουλεψει σωστα δηλ να τα κανει πολτο και οχι κομματακια πρεπει να εχει αρκετο υλικο.

Μπορείς να βάλεις λίγο απο τα φρούτα στον αποχυμωτή και στο ζουμί να ρίξεις το υπόλοιπο φρούτο και να τα αλέσεις στο μούλτι..μια άλλη λύση που κάνουν στο εξωτερικό είναι να μαγειρέψεις το φρούτο στον ατμομάγειρα, οπότε γίνεται κομπόστα και αλέθεται εύκολα..

Ετσι ετσι..κι εγω. Αλλα μια χαρα αλεθεται με λιγο ζεστο νερακι και γινεται κρεμουλα με λιγο ρυζαλευρο.

cIWNp3.png

To πρόβλημά μου δεν είναι ότι είναι στεγνά τα φρούτα. Αλλά ότι σήμερα που ήθελα να αλέσω δύο αχλάδια, κόλλησε όλο στα τοιχώματα του μούλτι, και δεν έγινε τίποτα. Τελικά έβαλα μέσα πέντε αχλάδια, και χωρίς υγρό μάλιστα και τα έκανε πολύ καλή κρέμα, και τα έφαγα στο τέλος εγώ.

Διαφημίσεις

Είχα μια φαεινή ιδέα :idea:! Είχε δυσκοιλιότητα και επειδή χαμομήλι δεν πίνει με την καμμία, σκέφτηκα να ρίξω λίγο στην φρουτόκρεμα μήλο-αχλάδι.

Η κρέμα έγινε τέλεια (ούτε ένα κομματάκι) ήταν πεντανόστιμη και ενεργηθήκαμε κιόλας :P!

αν τα αχλάδια είναι ώριμα τότε είναι και ζουμερά οπότε ίσως να μη χρειαστεί να βάλεις επιπλέον υγρό. Εγω του βάζω 1/4 μήλο, 1 αχλάδι, 1 μικρή μπανάνα και χυμό απο μισό πορτοκάλι. Βέβαια το περισσότερο το τρώει η μαμα!!!

67d6bea5bf.png

η με λιγο νερακι η με χυμο πορτοκαλι αλλα ειναιμικρο ακομα. γιατι τοσο νωρις. καθυστρησε το καλυτερα!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

KALHSPERA KORITSIA

EMEIS EXEI MIA EBDOMADA POU PROSPATHOUME NA FAME FROUTO MISO MHLO MISO AXLADI KAI MISH MPANANA OPOU EIXA KAI EGO PROVLIMA ME THN ALESH POU KANEI TO MULTI,AFHNE KOMMATAKIA...TORA PIRA MPLENTER MHPOS KAI MOU KANEI KALHTERH DOULEIA...TO THEMA MAS EINAI OTI DEN TROME EYKOLA KAI DEN MPORO NA KATALAVO TI THS FTAIEI THS MPEMPAS....6 MHNON H HLIKIA MAS KAI MOLIS KOPSAME KAI APOSTEIROSH...TI LETE?

• 3 months later...

Η παιδίατρος μας είπε να δοκιμάζουμε σιγά σιγά πολτοποιημένα φρούτα ( σε λίγο θα κλείσουμε τον 6ο), μου είπε συγκεκριμένα να τα περάσω στο multi όμως το αποτέλεσμα ήταν να κάνει το φρούτο πολύ μικρά κομματάκια ( δοκίμασα, μπανάνα, μήλο και αχλάδι) και όχι πουρέ όπως είχα φανταστεί ότι θα γινόταν.

Με αυτό πρέπει να δοκιμάσω άραγε; ή πρέπει να τα κάνω πουρέ με κάποια άλλη συσκευή;

Έχει κανείς καμία ιδέα;

There is no patch for human stupidity.

Η παιδίατρος μας είπε να δοκιμάζουμε σιγά σιγά πολτοποιημένα φρούτα ( σε λίγο θα κλείσουμε τον 6ο), μου είπε συγκεκριμένα να τα περάσω στο multi όμως το αποτέλεσμα ήταν να κάνει το φρούτο πολύ μικρά κομματάκια ( δοκίμασα, μπανάνα, μήλο και αχλάδι) και όχι πουρέ όπως είχα φανταστεί ότι θα γινόταν.

Με αυτό πρέπει να δοκιμάσω άραγε; ή πρέπει να τα κάνω πουρέ με κάποια άλλη συσκευή;

Έχει κανείς καμία ιδέα;

Μαλλον εισαι πρωταρα, γιατι κι εγω την ειχα πατησει ετσι στην αρχη. Βαζε λιγο βραστο νερακι 30-40 ml μαζι με τα φρουτα και αλεσε τα μαζι. Αργοτερα που θα φαει πορτοκαλι θα το αντικαταστησεις με τον χυμο του.

Καλημερα. Μηπως τα φρουτα ηταν σκληρα και οχι γινωμενα? Εγω τα κοβω μικρα κομματια στο μουλτι και τα χτυπαω και γινονται πουρες, αλοιφη οπως θες πεστο. Οπως ειπε και η evita79 μπορεις να ριχνεις λιγο νερο μεχρι να μπει το πορτοκαλι οποτε θα βαζεις χυμο πορτοκαλιου.

Y9MXp3.png

Από την στιγμή που αρχίζει και τρώγει στερεές τροφές θα πρέπει σιγά σιγά να δίνεις και νεράκι στο μωρό.

Σωστο αυτο. Επισης νερακι του δινεις καθε φορα που το ταιζεις γαλατακι, ειτε δικο σου ειτε σκονη. Προσοχη να ειναι βρασμενο κι οχι απευθειας απο την βρυση. Εννοειται, τα φρουτα να ειναι καλα γινωμενα, βοηθαει. Κλη επιτυχια και...καλη ορεξη στο μικρο σου!

εμενα μοτ εβγαιναν κομματακια οταν ειχε μικρη ποσοτητα φρουτων μεσα στο μιξερ κ τα μαχαιρια δεν ειχαν πολυ "υλικό" να πολτοποιήσουνε. μολις εβαζα κανα 2 κομματια φρουτου παραπανω, αμεσως λειωνανε.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Koritsia...xerete giati apagoreuetai na piei avrasto nero? Xekinao ti Deutera kateutheian me froutokrema (oxi rizaleurou akoma, molis vro mia xoris zaxares klp gia na mou troei ta frouta)

alla travaei to potiri pou pinoume nero kai to vazei sto stoma kai pinei kamia goulitsa san skylaki. Na simeioso oti einai 5,5 minon kai akoma den exei piei nero sto boukali oute exoume kopsei tin aposteirosi.

eNortjKzUjI0NDUxNlOyBlwwFXIC0Q,,99.png

Koritsia...xerete giati apagoreuetai na piei avrasto nero? Xekinao ti Deutera kateutheian me froutokrema (oxi rizaleurou akoma, molis vro mia xoris zaxares klp gia na mou troei ta frouta)

alla travaei to potiri pou pinoume nero kai to vazei sto stoma kai pinei kamia goulitsa san skylaki. Na simeioso oti einai 5,5 minon kai akoma den exei piei nero sto boukali oute exoume kopsei tin aposteirosi.

Το νερο βρυσης αβραστο ειναι ακαταλληλο για τοσο μικρο μωρο που δεν εχει κοψει την αποστειρωση...εγω μεχρι τον χρονο το εβραζα και το αφηνα να κρυωσει,κι ας ειχα κοψει την αποστειρωση πριν καιρο. Το νερο μπορει να εχει μικροβια που θα βλαψουν το ανωριμο γαστρεντερικο συστημα του μωρου. Ειδικα αν περναει απο φιλτρο, που μπορει και αυτο να μαζευει...Ε μετα τον χρονο τα πραγματα απλουστευουν και παλι εξω παντα δινω εμφιαλωμενο(συγνωμη που ξεφυγα λιγο απο το τοπικ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...