Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άλεσμα φρουτόκρεμας ("στεγνά" φρούτα) με τι υγρό?

dora

Recommended Posts

Αν το μηλο το τριψεις στον ψιλο τον τριφτη θα βγαλει τοσο ζουμι που θα πρεπει να αφιρεσεις κιολας... Και γω παιδευτηκα λιγο στην αρχη μεχρι να το παρω χαμπαρι, αλλα τελικα με αυτον τον τροπο δεν χρειαζοταν καν το μουλτι..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια έχω το multi moulinette της moulinex και ακόμα και το σκέτο μήλο δε φαντάζεστε τί καλά που το κάνει 8) μιλάμε σκέτη αλοιφή,και γρήγορα. Με είχε σώσει αυτό στον γιό μου.

• 3 months later...
Κι εγώ στο multi τα έκανα και έβαζα μέσα πορτοκάλι....

Δεν μου απαγόρευσαν το πορτοκάλι... απλά μου είχαν πει να το βάλω τελευταιο μέσα (ξέρεις.. δίνεις κανα δυο μέρες σκέτο μήλο, μετά προσθέτεις αχλάδι, μετά από καναδυο μέρες βάζεις και το επόμενο φρούτο κ.ο.κ.)

Πάντως θεωρώ ότι το πορτοκάλι είναι από τα πιο απαραίτητα φρούτα... και απορώ.... :!:

Πάντως, όντως οι παιδίατροι λένε ό,τι θέλει ο καθένας....

Έτσι κι εγώ κάνω καμιά φορά και του κεφαλιού μου!!!!

Συμφωνώ απολύτως. Κι εμένα η παιδίατρος αυτό το πρόγραμμα μου έδωσε.

Ερώτηση: Το πορτοκάλι πως το βάζουμε μέσα στη φρουτόκρεμα; Κομματάκια ή το στίβουμε ;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

εμείς πλέον τρώμε τόσο ζουμερά φρούτα (ροδάκινο και βερίκοκο) που θέλουμε να την πήξουμε την κρέμα με κάτι πιο σταθερό :lol:

το καλύτερο πάντως για να αραιώσει η κρέμα είναι να στίψετε λίγο πορτοκάλι μέσα

:D

το κακο ειναι οτι μου ειπε ο γιατρος οχι πορτοκαλι ακόμα.. η αν βαλω να βαλω ελαχιστο..

Γιατί δεν σε αφήνει να βάλεις πορτοκάλι?

Νομίζω οτι είναι το πιο σημαντικό φρούτο αφού λόγω της βιταμίνης C

βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου.

Εγώ πολλές φορές του δίνω χυμό πορτοκάλι μετά το φαγητό γι΄αυτόν

το λόγο.

Ξαναρώτα τον.

:D

442964r8gj9i1xhf.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Δεν έχω διαβάσει τί έχουν προτείνει τα προηγούμενα κορίτσια, αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις φρούτα εποχής. Το πεπόνι πχ. είναι αυτή την εποχή πολύ γλυκό και ό,τι πρέπει για φρουτόκρεμες.

Διαφημίσεις

Γεια σας ειμαι νεα στην παρεα σας και διαβαζοντας ειπα να σας γραψω.

Εγω για τι φρουτοκρεμα βαζω μεσα στο μουλτι τα φρουτα, μηλο αχλαδι ροδακινο λιγο απο μπανανα και πορτοκαλι και για να γινει πιο νοστημη ενα μπισκοτο που εφτιαξα εγω και ειναι πεντανοστημη ασε που αμα δεν τη φαι ολη ειναι για πρωινο μου οτι πρεπει. :lol::lol::lol: [/b]

Γεια σας ειμαι νεα στην παρεα σας και διαβαζοντας ειπα να σας γραψω για την φρουτοκρεμα που του εφτιαξα και ξετρελαθηκε τα φρουτα μεσα στο μουλτι (μηλο αχλαδι ροδακινο μπανανα) λιγο γαλα και ενα μπισκοτο που εφτιαξα εγω ειδικα για αυτο το λογο.

ηθελα να σας ρωτησω αν η ποσοτητα που τρωει ο μικρος μου ειναι καλη.αν και πιστευω οτι ειναι πολυ... :oops: ειναι 5 μηνων και τρωει καθε απογευμα μια μπανανα ενα μηλο(η αχλαδι)ενα ροδακινο 3-4κουτ σουπας ρυζαλευρο και 200γρ γαλα(σκονη) το μετρησα και βγαινει 2 βαζακια (απο αυτα τα ετοιμα για μωρα) φουλαρισμενα.το προβλημα ειναι οτι και στην κρεμα (που την κανω και αυτη με γαλα και οχι με σκετο νερο)τρωει τι διπλη ποσοτητα σχεδον οπως και στο φαγητο.το βαρος του ειναι 8 κιλα και υψος 70 εκ.λετε να πρεπει να το μειωσω?προσπαθησα αλλα ποιος τον ακουγε!δε τολμω να ρωτησω τον παιδιατρο οπως καταλαβαινετε :P

Είχα και εγώ την ίδια απορία γιατί και εγώ πίστευα ότι έτρωγε πολύ και ρώτησα τον παιδίατρο και η απάντηση του ήταν ότι αφού ζητάει να του δώσω καλύτερα να περισσεύει φαγητό

ηθελα να σας ρωτησω αν η ποσοτητα που τρωει ο μικρος μου ειναι καλη.αν και πιστευω οτι ειναι πολυ... :oops: ειναι 5 μηνων και τρωει καθε απογευμα μια μπανανα ενα μηλο(η αχλαδι)ενα ροδακινο 3-4κουτ σουπας ρυζαλευρο και 200γρ γαλα(σκονη) το μετρησα και βγαινει 2 βαζακια (απο αυτα τα ετοιμα για μωρα) φουλαρισμενα.το προβλημα ειναι οτι και στην κρεμα (που την κανω και αυτη με γαλα και οχι με σκετο νερο)τρωει τι διπλη ποσοτητα σχεδον οπως και στο φαγητο.το βαρος του ειναι 8 κιλα και υψος 70 εκ.λετε να πρεπει να το μειωσω?προσπαθησα αλλα ποιος τον ακουγε!δε τολμω να ρωτησω τον παιδιατρο οπως καταλαβαινετε :P

Μπορείς να βάζεις περισσότερα φρούτα και λιγότερο (ή καθόλου) ρυζάλευρο και γάλα (καλά κατάλαβα ότι το βάζεις στη φρουτόκρεμα?). Έτσι η ποσότητα παραμένει σταθερή αλλλά αλλάζει η σύσταση και πέρνει περισσότερες βιταμίνες κλπ :wink:

Βέβαια, αν κάνεις την άλλαγη, κάνε την σταδιακά για να συνηθίζει την αλλαγή της γεύσης :wink::D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας ειμαι νεα στην παρεα σας και διαβαζοντας ειπα να σας γραψω για την φρουτοκρεμα που του εφτιαξα και ξετρελαθηκε τα φρουτα μεσα στο μουλτι (μηλο αχλαδι ροδακινο μπανανα) λιγο γαλα και ενα μπισκοτο που εφτιαξα εγω ειδικα για αυτο το λογο.

Δε μας λες και τη συνταγή για το μπισκότο...συμπατριώτισσα?

470445zu82zzkdoj.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Επισης να πω και μια ιδεα ακομη που παρατηρησα. Η κρεμα που κανουμε στο μπλεντερ και η κρεμα στο μουλτι εχει μεγαλη διαφορα στην υφη. Οποτε μπορει μερικα μωρακια να τους αρεσει η μια εκδοχη και σε αλλα η αλλη. Εμενα στο μπλεντερ την τρωει πιο ευχαριστα παρολο που ειναι πιο δυσκολο για μενα αλλα μαλλον επειδη ειναι πολυ κρεμμωδες ενω στο μουλτι ειναι καπως αλλιως...Λεω ιδεες εγω για να δοκιμαζουμε.

• 2 εβδομάδες μετά...

Δε μας λες και τη συνταγή για το μπισκότο...συμπατριώτισσα?

Ναι! ναι!! κι εγώ τη θέλω αυτή τη συνταγή! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

• 3 months later...

κορίτσια μου τα φώτα σας...σήμερα αρχίσαμε με μήλο :D μιά χαρά το πήρε το μαναράκι μου...

τα άλεσα σε μπλέντερ και πρόσθεσα λιγάκι νερό γιατι δεν τα πολτοποιούσε αλλιώς...αλλά και πάλι είχε μερικά μικρά κομματάκια γιατί; Να βάζω περισσότερο νεράκι;

Βοηθήστε λίγο την κατάσταση ώστε να μην πνίξω το καημένο το μωρό με κανέναν κομμάτι :lol::shock:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Συνήθως ο κάδος του μουλτι ή του μπλέντερ είναι αρκετά φαρδύς και δυσκολεύει στο άλεσμα ενός μόνο φρούτου. Θα σου έλεγα να μην βάλεις περισσότερο νερό, καλύτερα άλεσε ένα ακόμα μήλο μαζί και ας πετάξεις την περισευούμενη ποσότητα, ή χρησιμοποίησέ την για κάτι άλλο, π.χ. σαν μαρμελάδα. Εναλλακτικά, μπορείς να αφαιρέσεις με προσοχή τα μικρά κομματάκια φρούτου που υπάρχουν από το ένα μήλο.

kr3fp2.png

sardelaki γεια σου!

(Πω πω... πότε πήγε το μπεμπάκι σου 5 μηνών...)

Εγώ το βοηθούσα με λίγο νεράκι και λίγο ρυζάλευρο για να κάνει λίγο "σώμα" σα κρεμούλα.

:)

Συνήθως ο κάδος του μουλτι ή του μπλέντερ είναι αρκετά φαρδύς και δυσκολεύει στο άλεσμα ενός μόνο φρούτου. Θα σου έλεγα να μην βάλεις περισσότερο νερό, καλύτερα άλεσε ένα ακόμα μήλο μαζί και ας πετάξεις την περισευούμενη ποσότητα, ή χρησιμοποίησέ την για κάτι άλλο, π.χ. σαν μαρμελάδα. Εναλλακτικά, μπορείς να αφαιρέσεις με προσοχή τα μικρά κομματάκια φρούτου που υπάρχουν από το ένα μήλο.

ΟΚ τότε ίσως βάζω δυο μήλα κι ας το πετάω μετά ή ας το χρησιμοποιώ για κάτι άλλο, έχεις δίκαιο :D

πρίν που του έδωσα να φάει απλά έβγαλα προσεκτικά τα κομματάκια τα μικρά :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

sardelaki γεια σου!

(Πω πω... πότε πήγε το μπεμπάκι σου 5 μηνών...)

Εγώ το βοηθούσα με λίγο νεράκι και λίγο ρυζάλευρο για να κάνει λίγο "σώμα" σα κρεμούλα.

:)

:D ναι πέρασε πολύ γρήγορα ο καιρός όντως.

Ακόμη να μην βάζω ρυζάλευρο μου είπε ο γιατρός...πρώτα μόνο τα φρούτα...ξέρω κι εγώ;;; Ρυζάλευρο τον επόμενο μήνα

Εγω παντως οταν τα μηλαρακια ειναι λιγο σκηρα τα βραζω 5 λεπτακια και ειναι σουπερ!!!! :wink::D

αυτό το συνηθίζουνε στην Γερμανία...το έχω ακούσει δηλαδή...κι αν είναι βρασμένο κι έχει ένα μήλο μόνο ο κάδος του μπλέντερ τα αλέθει καλά;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...