Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι μια απλή ίωση είναι με συνάχι, μπούκωμα και δέκατα που την αντιμετωπίζω με depon.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :D:D:D:D:D

Εδώ είναι οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

σε μορφή pdf για να το τυπώσεις:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Θα σε παρακαλούσα να το διαβάσεις προσεκτικά και να δεις τις αντενδείξεις :

Although breastfeeding is optimal for infants, there are a few conditions under which breastfeeding may not be in the best interest of the infant. Breastfeeding is contraindicated in infants with classic galactosemia (galactose 1-phosphate uridyltransferase deficiency)103; mothers who have active untreated tuberculosis disease or are human T-cell lymphotropic virus type I–or II–positive104,105; mothers who are receiving diagnostic or therapeutic radioactive isotopes or have had exposure to radioactive materials (for as long as there is radioactivity in the milk)106–108; mothers who are receiving antimetabolites or chemotherapeutic agents or a small number of other medications until they clear the milk109,110; mothers who are using drugs of abuse ("street drugs"); and mothers who have herpes simplex lesions on a breast (infant may feed from other breast if clear of lesions). Appropriate information about infection-control measures should be provided to mothers with infectious diseases.111

In the United States, mothers who are infected with human immunodeficiency virus (HIV) have been advised not to breastfeed their infants.112 In developing areas of the world with populations at increased risk of other infectious diseases and nutritional deficiencies resulting in increased infant death rates, the mortality risks associated with artificial feeding may outweigh the possible risks of acquiring HIV infection.113,114 One study in Africa detailed in 2 reports115,116 found that exclusive breastfeeding for the first 3 to 6 months after birth by HIV-infected mothers did not increase the risk of HIV transmission to the infant, whereas infants who received mixed feedings (breastfeeding with other foods or milks) had a higher rate of HIV infection compared with infants who were exclusively formula-fed. Women in the United States who are HIV-positive should not breastfeed their offspring. Additional studies are needed before considering a change from current policy recommendations.

Το τυπωμένο κείμενο να το χαρίσεις στον γιατρό σου που είναι ντροπή να είναι τόσο άσχετος... Τουλάχιστον τις αντενδείξεις θα έπρεπε να τις γνωρίζει...

Ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα. Μόλις μπορέσω θα το διαβάσω και ολόκληρο (διάβασα ένα μέρος του). Δόξα το Θεό ούτε aids έχουμε, ούτε ηπατίτιδα, ούτε καμιά τέτοια σοβαρή αρρώστια... οπότε βούρ στον θηλασμό :lol::lol::lol: Μακάρι οι παιδίατροι να ήταν πιο ενημερωμένοι!!!

.png .png

• 3 εβδομάδες μετά...

Kalispera :)

mia erotisi, ponaei o laimos mou kai arxisa na mhn niotho kala :(

Na sunexiso na thilazo kanonika? uparxei pithanotita na kollhso to moro ??? akoma ti pausipona mporo na paro??? exo panadol suropi gia mora..mipos einai kalutera na paro auto??

To moro exthes ekane to proto embolio kai den einai polu kala simera..exei upnilia kai gkriniazei..opote to teleutaio pou tha ithela einai na ths kolliso kamia iosi :(

Διαφημίσεις

καλησπέρα , θα ήθελα τη βοηθεια σας!

Απο το απόγευμα έχω πυρετο 37,7, ρίγος , τρομερό πονοκέφαλο και λίγο πόνο στο στομάχι! Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή ειδικά το βράδυ η μπέμπα κοιμάται μαζί μου για να θηλάζει , αν υπάρχει περίπτωση με το θηλασμό να τη κολλησω. Προς το παρόν την παίρνω αγκαλιά μόνο για να τη θηλάσω και να την αλλάξω! Εχω πάρει και μάσκες για να μην αναπνέω πάνω της! Depon κάνει να πάρω και σε τι ποσότητα :?:

Τον γιατρό δεν τον έχω πάρει ακόμα γιατί δεν έχω και τόσο πυρετό. Αυτό που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι μη κολλήσω το παιδί!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

σημερα ρωτησα τη γιατρο.το depon μπορει να χρησιμοποιηθει κ για συστηματικη χρηση ειπε εφοσον εισαι αρρωστη ειναι οτι πιο αθωο ειπε χαρακτηριστικα κ το ponstan επισης μπορεις να το παρεις αλλα οχι συστηματικα αλλα με μετρο.

Πολλές ασθένειες μεταδίδονται πριν εμφανίσουμε τα συμπτώματα...

Η παρακεταμόλη (ντεπόν και παναντόλ) μπορούν να χορηγηθούν και στο μωρό, οπότε είναι ασφαλές φάρμακο και για τη μαμά. Ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί με ή χωρίς φάρμακα, με ή χωρίς πυρετό. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη (αν και μερικοί γιατροί άλλα λένε... :? ).

Τα μωρά συνήθως θηλάζουν περισσότερο όταν κάτι κυκλοφορεί (προσπαθούν να πάρουν περισσότερα αντισώματα).

Περαστικά! :)

όντως θηλάζει σήμερα περισσότερο!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Μακάρι να μην τη κολλήσω τίποτα!

καλό βράδυ!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

σήμερα είμαι πολύ καλύτερα , απλά με πονάει το στομάχι μου . θα φτιάξω καμία σούπα. Το κακό είναι οτι είναι ο άντρας μου υπηρεσία και είμαι μόνη με το μωρό,.... με βλέπει το καημένο με αυτή τη μάσκα όταν πάω να την πλησιάσω και απορεί...!

Εχω μια ερώτηση: μου είχε πει η μαία οτι μέχρι 38,5 πυρετό (για μένα εννοώ) κάνει να θηλάσω το μωρό μετά όχι! Ισχυεί :?:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί με ή χωρίς φάρμακα, με ή χωρίς πυρετό. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη (αν και μερικοί γιατροί άλλα λένε... :? ).

Όπως έγραψα και παραπάνω ο πυρετός όσο υψηλός και να είναι δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό....

Αναρωτήσου όμως γιατί επιτρέπεται μέχρι 38,5 και δεν επιτρέπεται στο 38,6. Δεν έχει καμία λογική. (ο κάθε ένας λέει ότι μ@λ@κια του κατέβει και μετά θέλει να λέει ότι είναι και ειδικός στο θηλασμό, έλεος!)

ο κάθε ένας λέει ότι μ@λ@κια του κατέβει και μετά θέλει να λέει ότι είναι και ειδικός στο θηλασμό, έλεος!)

:lol::lol::lol:8)

Πάλι καλά που εμεις έχουμε και κάποιον να μας λεει τα σωστά!! :D

Ευχαριστώ και πάλι!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

10 μέρες αφού γέννησα τον γιό μου με έπιασε μια φοβερή γαστρεντερίτιδα...τρείς μέρες πάνω απο 39,εμετοι,διάρροιες. Κομμάτια ήμουν. Ο θηλασμός συνεχίστηκε κανονικότατα και το μωρό μου ήταν μια χαρά...

• 4 εβδομάδες μετά...

Από εχτές το βράδυ νιώθω λίγο πόνο στον λαιμό. Θηλάζω αποκλειστικά αλλά αναρωτιέμαι αν πάω στον γιατρό και μου δώσει αντιβίωση θα έχω πρόβλημα με τον θηλασμό? Επειδή βλέπω παιδιάτρους με άγνοια σχετικά με τον θηλασμό, φαντάζομαι τι θα γίνεται με τους παθολόγους... :shock::shock:

Μήπως υπάρχουν αντιβιώσεις που δεν ενδεικνύονται με τον θηλασμό (μήπως υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία) ?

Ή κάτι που πρέπει να πω στον γιατρό ?

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια... θυμάται καμία το σάιτ που μας έχει δώσει η Αγλαϊα που λέει ποιά φάρμακα ενδείκνυται στο θηλασμό; Αν ναι, ας το γράψει κάποια να το κρατάει μαζί της η Ελένη όταν θα πάει στο γιατρό!

Πάντως Ελένη, πολλές αντιβιώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό! Μην ανησυχείς!

Παρόλα αυτά, εύχομαι (και για σένα) να μη χρειαστείς αντιβίωση και να την περάσεις την ίωση ελαφριά.... Να βάζεις και μασκούλα καλού κακού για το μωρό σου.... :wink:

Περαστικά!

:)

Σας χιλιοευχαριστώ. :D

Είδα ότι τα περισσότερα αντιβιωτικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον θηλασμό. Η δοσολογία όμως δεν έχει ? Το ίδιο ισχύει για 1000mg και το ίδιο για 500mg αντιβίωση? Μήπως είναι καλύτερα να πάρω μικρότερη σε ποσότητα δραστικού αντιβίωση αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρά ισχυρή δόση για 4-5 μέρες?

Θα τρελλαθεί ο γιατρός :shock::shock::shock:

Να κάνω και μια άλλη ερώτηση? Επειδή έχω αρκετή παραγωγή και δυσκολευεται να καταπιεί λόγο ποσότητας πολλές φορές την ταϊζω ξαπλωμένη στο κρεββάτι.

Είναι όμως μετά απαραίτητο μετά να την σηκώνω για να ρευτεί?

Να κάνω και μια άλλη ερώτηση? Επειδή έχω αρκετή παραγωγή και δυσκολευεται να καταπιεί λόγο ποσότητας πολλές φορές την ταϊζω ξαπλωμένη στο κρεββάτι.

Είναι όμως μετά απαραίτητο μετά να την σηκώνω για να ρευτεί?

Να δίνεις τον ένα μαστό για αρκετή ώρα αν έχεις αρκετή παραγωγή, αν είναι δυνατόν να κάνεις και δύο συνεχόμενους θηλασμούς από τον ίδιο μαστό αν η παραγωγή είναι πολύ αυξημένη. Συχνή εναλλαγή των μαστών θα σου αυξήσει και άλλο την παραγωγή...

Όσον αφορά το ρέψιμο... επειδή και εγώ θήλαζα κατά κόρον στην ξαπλωτή στάση και ο μικρός πολλές φορές αποκοιμιόταν έτσι δεν τον έβαζα να ρευτεί :? . Αλλά τα μάτια μου 14, τον παρακολουθούσα συνέχεια!

Σε ευχαριστω annastasia :wink:

Άρα τα μάτια :shock: και τα αυτιά μας ...14

Όσον αφορά τον θηλασμό, ακολουθώ ήδη την συμβουλή του να δίνω τον έναν μαστό για περισσότερο απο μια φορά. Έχω δεί οτι μετά απο κάποιες ημέρες η μικρη καταφέρνει και "δαμάζει" την ροή.

Όσον αφορά τον θηλασμό, ακολουθώ ήδη την συμβουλή του να δίνω τον έναν μαστό για περισσότερο απο μια φορά. Έχω δεί οτι μετά απο κάποιες ημέρες η μικρη καταφέρνει και "δαμάζει" την ροή.

Η μικρή δεν μπορεί να δαμάσει τη ροή... Αδάμαστη είναι!!!!

Όμως αν εφαρμόζεις αυτό το μέτρο θα μειωθεί η παραγωγή και θα έρθει στα μέτρα του μωρού και δεν θα της δημιουργεί πρόβλημα :wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

αν φαω κατι χαλασμενο περναει στο γαλα μου?χτες εφαγα μια ομελετα το βραδυ κ σημερα ποναει το στομαχι μου.αν ηταν κανενα χαλασμενο αυγο μεσα θα περασει στο γαλα μου θα παθει τιποτα το μωρο???? :cry::cry::cry::cry:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...