Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιστολάκι

Recommended Posts

επειδή τα μαλλάκια τους είναι σχετικά λίγα με το πιστολάκι στεγνώνουν το πολύ σε πέντε λεπτά (για την περίπτωση την δικιά σας που έχετε κάποια μαλλιά) . Τον δικό μου τον κάνω περίπου στα 20 δευτερόλεπτα και έχουν στεγνώσει γιατί είναι χειρότερο να κοιμηθεί με την υγρασία στο κεφαλάκι του. Απλά φρόντισε να κρατάς σε κάποια σχετική απόσταση το πιστολάκι για να μην ζεσταίνεται πολύ το μωρουλίνι σου.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι καλέ δεν υπάρχει πρόβλημα!! απλά κάθε βράδυ, θεωρώ ότι είναι υπερβολή. ένα ντουζάκι νομίζω είναι οκ, χωρίς λούσιμο.εγώ την τρίτη μέρα της τα λούζω.μόνο όταν είναι πολύ μωρούλια θέλουν καθημερινό λούσιμο. τώρα δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο ;)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σκέφτηκα να μην τη λούζω κάθε μέρα αλλά τα μαλλάκια της είναι αρκετα κάτω απώ το σβέρκο και ούτως η άλλως τα μισά βρέχονται..έτσι της τα λούζω όλα..Πρέπει να πάρω ειδικό πιστολάκι?Γιατί επειδή έχω μαλλιά πολλά,σγουρά, μέχρι τη μέση,έχω ένα πολύ δυνατό επαγγελματικό..κάνει με αυτό??

Κορίτσια προσπάθησα να βρω αυτό που σας είπα

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνά Λινού απαντά ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και οι πρίζες, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δεν είναι μεγάλη.

Περισσότερη ακτινοβολία εκπέμπουν η ηλεκτρική σκούπα και το πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι να κρατά κανείς απόσταση από αυτές τις συσκευές (περίπου ένα μέτρο από τον εγκέφαλο), έχοντας ενδιάμεσα ένα μακρύ καλώδιο ή χερούλι.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις στη διεθνή βιβλιογραφία για προστασία από την ακτινοβολία με τα μέσα που αναφέρετε.

Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα όσον αφορά την ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν και συνιστάται στους καταναλωτές να μαθαίνουν πριν αγοράσουν μια συσκευή το ποσό της ακτινοβολίας που εκπέμπει.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει ξανά αυτό το θέμα και δεν το είδα..παρακαλώ μεταφέρτε το αν υπάρχει.. Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου κάθε βράδυ την κάνουμε μπάνιο και της λούζουμε τα μαλλάκια της.. Τώρα είναι 17 μηνών κι έχει μακριά και πολλά μαλλάκια.. Την λούζουμε κάθε βράδυ και εξακολουθούμε να τα στεγνώνουμε με την πετσέτα..όμως είναι πολλά τα μαλλάκια και μας παίρνει κανένα μισάωρο ώσπου να στεγνώσουν εντελώς κι εκνευρίζεται η ζουζουνίτσα..(κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν μου έτριβαν το κεφάλι με πετσέτα για μισή ώρα) κάνει να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι? ξέρετε αν εκπέμπει κάποιου είδους ακτινοβολία?γιατι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

φυσικά και κάνει και απο νεογεννητο σε όλο το σωμα όχι μονο στο κεφαλι....ετσι στα νεογγενητα αποφευγεις τις ξηροδερμιες,δερματιτιδες και νινιδα......ταμπονάρεις με την πετσετα δεν σκουπίζεις έντονα και περνας στην ενδιάμεση σκάλα με το πιστολάκι όλο το σωμα να στεγνωσει καλά και μετά βάζεις και ενηδατική.....

τωρα που μεγαλωσε φυσικά και κάνεις πιστολακι απλά στα μαλλάκια απο μακριά οχι πολυ κοντά.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

ξερει καμια να μας δωσει τα φωτα της.... ? πως στεγνωνετε τα μαλλακια ενος νεογεννητου μωρου και μεχρι 6-7 μηνων? με πετσετα σκουπισμα ή και πιστολακι?

βαζετε και σκουφακι απο πανω? ασχετα αν ειναι καλοκαιρι? :confused::confused:

Δεν εχω προσωπικη πειρα μιας και ακομα δεν γεννησα παντως την κολλητη μου που εβλεπα.....τα εκανε με την πετσετα καλα καλα...και μετα πολυ λιγο με το πιστολακι.....;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Με πετσέτα μόνο, ειδικά αν είναι νεογέννητο. Δεν κάνει να του βάλεις πιστολάκι. Σιγά σιγά, αν μακρύνουν πολύ τα μαλλάκια του αλλά και πάλι με πολύ προσοχή.

Διαβασα προηγούμενα posts αυτού του θέματος και με έπιασε η κατάθλιψη... :( Εδώ και πολλούς μήνες χρησιμοποιούμε πιστολάκι για να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας... (και εννοείται ότι μιλάω για την κόρη μου...)

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Πρώτη φορά ακούω για πιστολάκι σε νεογέννητο! Εμείς μόνο με πετσέτα. Και μπάνιο όχι κάθε βράδυ, ούτε ενυδατικές κρέμες συνέχεια. Δε νομίζω ότι είναι καλό να φορτώνουμε τα μωρά με τόσα χημικά και ακτινοβολίες σε αυτή την ηλικία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...