Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιστολάκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχει ακτινοβόλία το πιστολάκι?????

Έχει?

Μέχρι τώρα πίστευα οτι το μόνο κακό για το πιστολάκι είναι οτι η συχνή χρήση του καταστρέφει τη τρίχα απτην θερμότητα.Τώρα για την ακτινοβολία προσωπικά ούτε εγώ ξέρω..Ξέρει κανείς στα σίγουρα??

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Αυτό που ξέρω σίγουρα εγώ (επειδή έτυχε να το κουβεντιάσω με την παιδ/τρό μας) ότι η χρήση του βοηθάει ενάντια στις ψείρες....

(άσχετο)....

εμείς πάντως απο πολυ μικρή ηλικία κάνουμε χρήση θερμού (οχι στο φουλ κ απο πολύ κοντά) αέρα με το πιστολάκι κατά το στέγνωμα των μαλλιών μετά το λούσιμο...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

κοριτσια θα σας ελεγα το ξανασκεφτειται για το πιστολακι. Θα πρεπει οσο μπορειτσι να το σποφευγετε. Ημουν παρουσα σε ενα πειραμα που εγινε στο βολο, οι μετρησεις που εκανε ο γιατρος αποδεικνυαν οτι εχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ιση ακριβως με αυτη που εκπεμπουν τα κινητα. Για φαντασου λοιπον τι κανει ο αθωος αερας στο κεφαλακι του παιδιου...........

το θεμα ηταν συσκευες και ακτινοβολια. Ειχε ενα συστημα ο γιατρος που μετρουσε τις ακτινοβολιες. Και πραγματικα μολις ανοιγε το πιστολακι το μηχανημα που μετρουσε την ακτινοβολια εφτανε στην αδεια ακριβως συχνοτητα με ενα κινητο οταν χτυπουσε. Ηταν εκπληκτικο/ Απο τοτε χρησιμοποιω μονο για το εαυτο μου πολυ σπανια πιστολακι και ποτε στο παιδι.

Το κάνω μπανακι απογευμα ωστε να στεγνωσουν τα μαλλακια και να μην κοιμηθει με βρεγμενα.

Διαφημίσεις

Κι εμείς αποφεύγουμε το πιστολάκι μαλλιών το τελευταίο καιρό για το λόγο που προείπε η Gardenia.

Η ακτινοβόλια είναι αρκετη και καλό είναι γενικα να αποφεύγεται, αν δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο τότε η χρήση του πρέπει να γίνεται από απόσταση και όχι στη σκάλα με πολύ ζεστό αέρα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

ναι ρε γμτ!! αλλά ας πούμε η κόρη μου έχει πολύ μακριά μαλλιά τα οποία στεγνώνουν πολύ δύσκολα (λόγω της υφής της τρίχας της)

το χειμώνα τί να κάνουμε?? φαντάσου ότι το απόγευμα εγώ σπίτι φτάνω 6.30... και τον χειμώνα είναι "καταβράδυ" και δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το κεφαλάκι της μέχρι να πάει για ύπνο!! το καλοκαίρι δεν το χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως

Πω πω και τώρα τι κάνουμε. Και η δικιά μου έχει πυκνό και σγουρό μαλλάκι και της το στεγνώνω. Φοβάμαι πως αν την αφήσω με βρεγμένο μαλλί θα μου αρρωστήσει!! Το χειμώνα δε, το σπίτι μου είναι και λίγο κρύο, έχουμε και πολύ υγρασία!! Για πείτε καμιά ιδέα βρε κορίτσια! :?

.png .png

βρε κοριτσια ειναι σιγουρο αυτο?????

εγω ρωτησα τον παιδιατρο κ μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα κ οτι δεν εχει καμια ακτινοβολια,εγω χρησιμοποιω στην μικρη απο μηνων το πιστολακι

Και η δικιά μου έχει πυκνό και σγουρό μαλλάκι και της το στεγνώνω. Φοβάμαι πως αν την αφήσω με βρεγμένο μαλλί θα μου αρρωστήσει!! Το χειμώνα δε, το σπίτι μου είναι και λίγο κρύο, έχουμε και πολύ υγρασία!! Για πείτε καμιά ιδέα βρε κορίτσια! :?

Έτσι και μεις. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το μαλλάκι το μακρύ το χειμώνα βρεγμένο. Και μόνο με πετσέτα δεν γίνεται.

Μην τρελλαθούμε όμως βρε κορίτσια! Λίγο πιστολάκι στο χαμηλό και από απόσταση δεν βλάπτει!

Διαφημίσεις

Eχει δικιο η Gardenia, δειτε παρακατω οτι το πιστολακι μαλλιων βρισκεται στην τριτη θεση των οικιακων συσκευων με τη μεγαλυτερη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια..

http://www.oikipa.gr/index/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=62

..και επειδη δυστυχως ζουμε σε σπιτια με ηλεκτρονικο νεφος,

http://www.el.teithe.gr/timeliness/env_view.asp?id=1308#

ακομη και η παραμικρη παραπανω ποσοτητα ακτινοβολιας στον εγκεφαλο ενος παιδιου, μπορει να γινει επικινδυνη.

Σκεφτειτε μονο, πως τα σημερινα παιδια και ως την ενηλικη ζωη τους θα εχουν εκτεθει σε μεγαλη ακτινοβολια, λογω της ολοενα και περισσοτερης χρησης ασυρματων συσκευων σε ολοενα και μικροτερη ηλικια.

Βλεπε: κινητα, ασυρματα σταθερα, ασυρματους υπολογιστες στο σχολειο κλπ, για να μην αναφερθω, στους φουρνους μικροκυματων, ή στα ασυρματα δικτυα στο δρομο που εγκαθιστα τωρα ο καθε δημος στις πλατειες του κλπ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν νομίζω οτι σωζεται κατασταση με το να μην στεγνωσω τα μαλλια του παιδιου μου..

Ειτε το θελουμε ειτε οχι ολοι και εμεις και τα παιδια μας θα πεθανουμε απο καρκίνο.. αντε να ειμαστε τυχεροι και να παθουμε κανα εμφραγμα πριν μας χτυσπησει η επαρατος νοσος η να παμε απο τροχαιο..

Η μόνη επιλογή που εχω ειναι ίσως να παρω το παιδι μου, να ανεβω σε ενα βουνο, να παρω μια κατσικα, μια αγελαδα, κοτουλες κλπ κλπ να καλλιεργώ και ενα μποστανι και να περιμενω να πεθανω εκει..

Αν και χλωμό το βλέπω.. μαλλον πριν απόλους θα πεθανω καθώς στην κορφη του βουνού θα εχει τοποθετησει καμια κεραια απο εταιρία κινητης τηλεφωνίας..

Στο σπιτι μου εχω 2 τηλεορασεις (που ο μικρος μονίμως παει και τριβεται πανω τους),1 στερεωφονικό που το εχει για παιχνίδι, dvd, υπολογιστη, σιδερο, ηλεκρτικη σκουπα, ψυγειο, πλυντηριο, κουζινα, φουρνο μικροκιματων, τοστιερα, μπλεντερ, ηλεκτρικη φραπεδιερα, ηλεκρτικο βραστηρα, πιστολακι μαλλιων, ασυρματα και κινητα τηλέφωνα ... οτι δηλαδη εχει η μεση ελληνικη οικογενεια..

Αλλοι εχουν και περισσοτερες ηλεκτρικες συσκευες.

Δεν ξερω με πιο τροπο μπορω να κανω το παιδι μου να μην τις πλησιαζει, αφου υπαρχουν παντου μεσα στο σπιτι.. Ισως να το κλεισωνα στην αποθήκη ειναι μια καλή λύση.. Αλλα και εκει ακόμα κατι ηλεκτρικο θα υπαρχει..

Το παιδι μου τρωει λαχανικα, κρεας, γαλακτοκομικα δημητριακα και λοιπα προιοντα (ενιοτε και βιολογικα) τα οποία για κακή του τυχη ειναι καλλιεργημενα και παρασκευασμενα στον πλανητη ΓΗ.. πανω δηλαδη σε εναν μολυσμενο από τα εγκατα του πλανητη..

Ακόμα και το βιολογικο φασολακι δεν ξερω σε τι οφελεί? Δεν το φυτευουν στο ιδιο χωμα? δεν το ποτιζουν με το ίδιο νερο? δε το βλέπει ο ιδιος ηλιος? δεν μεγαλώνει στον ιδιο αερα?

Δεν νομίζω οτι υπαρχει αλλη επιλογη από το να το αποδεκτουμε..

Ίσως οι "εξωγήινοι" που η μυθοπλασία τους θελει πρασινα μικρα ανθρωπακια να μην ειναι παρα το μέλλον μας.. Γιατι για να μπορουν να ερθουν σε μας ενω εμεις δεν μπορουμε να παμε σε αυτους σημαινει αυτοματα οτι μας εχουν ξεπερασει χιλιαδες ετη φωτος στην τεχνολογία, αρα εχουν εκτεθει τεραστιες ποσοτητες ακτινοβιάς μεχρι να φτασουν σε αυτο το σημειο..

Ισως αυτη να ειναι και η προγραμματισμένη "εξελιξή μας"

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν νομίζω οτι σωζεται κατασταση με το να μην στεγνωσω τα μαλλια του παιδιου μου..

Ειτε το θελουμε ειτε οχι ολοι και εμεις και τα παιδια μας θα πεθανουμε απο καρκίνο.. αντε να ειμαστε τυχεροι και να παθουμε κανα εμφραγμα πριν μας χτυσπησει η επαρατος νοσος η να παμε απο τροχαιο..

Η μόνη επιλογή που εχω ειναι ίσως να παρω το παιδι μου, να ανεβω σε ενα βουνο, να παρω μια κατσικα, μια αγελαδα, κοτουλες κλπ κλπ να καλλιεργώ και ενα μποστανι και να περιμενω να πεθανω εκει..

Αν και χλωμό το βλέπω.. μαλλον πριν απόλους θα πεθανω καθώς στην κορφη του βουνού θα εχει τοποθετησει καμια κεραια απο εταιρία κινητης τηλεφωνίας..

Στο σπιτι μου εχω 2 τηλεορασεις (που ο μικρος μονίμως παει και τριβεται πανω τους),1 στερεωφονικό που το εχει για παιχνίδι, dvd, υπολογιστη, σιδερο, ηλεκρτικη σκουπα, ψυγειο, πλυντηριο, κουζινα, φουρνο μικροκιματων, τοστιερα, μπλεντερ, ηλεκτρικη φραπεδιερα, ηλεκρτικο βραστηρα, πιστολακι μαλλιων, ασυρματα και κινητα τηλέφωνα ... οτι δηλαδη εχει η μεση ελληνικη οικογενεια..

Αλλοι εχουν και περισσοτερες ηλεκτρικες συσκευες.

Δεν ξερω με πιο τροπο μπορω να κανω το παιδι μου να μην τις πλησιαζει, αφου υπαρχουν παντου μεσα στο σπιτι.. Ισως να το κλεισωνα στην αποθήκη ειναι μια καλή λύση.. Αλλα και εκει ακόμα κατι ηλεκτρικο θα υπαρχει..

Το παιδι μου τρωει λαχανικα, κρεας, γαλακτοκομικα δημητριακα και λοιπα προιοντα (ενιοτε και βιολογικα) τα οποία για κακή του τυχη ειναι καλλιεργημενα και παρασκευασμενα στον πλανητη ΓΗ.. πανω δηλαδη σε εναν μολυσμενο από τα εγκατα του πλανητη..

Ακόμα και το βιολογικο φασολακι δεν ξερω σε τι οφελεί? Δεν το φυτευουν στο ιδιο χωμα? δεν το ποτιζουν με το ίδιο νερο? δε το βλέπει ο ιδιος ηλιος? δεν μεγαλώνει στον ιδιο αερα?

Δεν νομίζω οτι υπαρχει αλλη επιλογη από το να το αποδεκτουμε..

Ίσως οι "εξωγήινοι" που η μυθοπλασία τους θελει πρασινα μικρα ανθρωπακια να μην ειναι παρα το μέλλον μας.. Γιατι για να μπορουν να ερθουν σε μας ενω εμεις δεν μπορουμε να παμε σε αυτους σημαινει αυτοματα οτι μας εχουν ξεπερασει χιλιαδες ετη φωτος στην τεχνολογία, αρα εχουν εκτεθει τεραστιες ποσοτητες ακτινοβιάς μεχρι να φτασουν σε αυτο το σημειο..

Ισως αυτη να ειναι και η προγραμματισμένη "εξελιξή μας"

Έτσι! Dora είσαι θεά..! :wink:

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ( διότι μόνο τέτοια έχει ένα σεσουάρ) προέρχεται από το μοτέρ το οποίο κάνει τον θόρυβο και φυσά τον αέρα.

Άρα κρατήστε το σεσουάρ όσο πιο μακριά μπορείτε και βάλτε το στο πιο ζεστό , ετσι ώστε ο αέρας που φτάνει στο παιδί να είναι ψιλοζεστός (αλλιώς θα το πουντιάσεται από μακριά).

Χοντρικά να ξέρετε πως όπου υπάρχει ρεύμα υπάρχει κι ένα ηλεκτομαγνητικό πεδίο ( μικρό ή μεγάλο).

Ρεύμα κυκλοφορεί παντού μέσα στις συσκευές στους τοίχους :shock: παντού γύρω μας.

Άρα στην προκειμένη περίπτωση " το ριζικόν φυγήν αδύνατο" αλλά μην τρελαθούμε πριν μας βαρέσει η όποια ακτινοβολία.

• 1 month later...

Κορίτσια καλημέρα. Τα μπιστολάκια δεν έχουν ακτινοβολία αλλά αναπτήσουν μαγνητικά πεδία, τα οποία δεν είναι και εντελως αθώα. Το καλό είναι ότι όσο αυξάνεται η απόσταση μειώνονται και οι τυχόν συνέπειες, που σημαίνει ότι κάντε μπιστολάκι αλλά από την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Κι εγώ κάνω στην κόρη μου (5,5 ετών) αφού έχει ένα μαλί μέχρι τη μέση και το χειμώνα αν τ'αφήσουμε θα μουσκέψει τις μπλούζες της! Το καλοκαίρι όμως μένουν και στεγνώνουν έτσι καλά σκουπισμένα, ή της τα αφήνω τυλιγμένα για λίγο με μία πετσέτα, πράγμα που της αρέσει γιατί παριστάνει, λέει, τη μαμά της!!!

Παιδιά έχει δίκιο ο/η almak (συγνώμη για το ο/η αλλά είμαι καινούργια). Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία εκπέμπονται και από τους τοίχους των σπιτιών μας γιατί μέσα από αυτούς περνούν τα καλώδια που καταλήγουν στις μπρίζες, τους διακόπτες και τα φώτα ή τις συσκευές μας. Και όλοι έχουμε σίγουρα μπρίζες δίπλα στο κεφάλι μας την ώρα που κοιμόμαστε! Πόσοι από μας έχουν και ηλεκτρικό ρολόι-ξυπνητήρι στο κομοδίνο, σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι μας;;;(αυτό καλό θα ήταν να απομακρινθεί σε άλλο έπιπλο της κρεββατοκάμαρας, πχ στην "τουαλέτα" ). Τουλάχιστον να γλυτώσουμε ό,τι μπορούμε, να αποφεύγουμε αυτά που είναι δυνατόν να αποφευχθούν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...