Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kατεψυγμένα

Olg@

Recommended Posts

Αλλή απορία για σήμερα: Δίνετε ποτέ κατεψυγμένα φαγητά στα παιδάκια σας ... και για να σας προλάβω τι εννοώ: σήμερα μαγείρεψα για μας αρακά μπαρμπα στάθη και έδωσα και της μικρής συνοδευτικά με το κοτόπουλό της, τον έφαγε της άρεσε πολύ. Εκ των υστέρων άρχισα να σκέφτομαι διάφορα και λέω μήπως τελικά έκανα βλακεία;;; Θα μου πείτε πόσο πιο σίγουρη είσαι για την ποιότητα του φρέσκου; Δεν ξέρω για πείτε γνώμες;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσπαθώ να μαγειρεύω για το παιδί καθε 2 μέρες, αλλά υπάρχουν μέρες που βαριεμαι να βγω και να αγορασω τα κατάλληλα υλικά :oops: , οπότε βγάζω κατι από την κατάψυξη.

Προσπαθώ να μαγειρεύω για το παιδί καθε 2 μέρες, αλλά υπάρχουν μέρες που βαριεμαι να βγω και να αγορασω τα κατάλληλα υλικά :oops: , οπότε βγάζω κατι από την κατάψυξη.

Εννοείς από αυτά που του έχεις ήδη μαγειρεμένα για αυτόν ή κατεψυγμένα γενικότερα που τα έχεις για να τα φάτε εσείς οι μεγάλοι;;;

Γιατί και εγώ ένα διάστημα που ήθελα να εξοικονομήσω χρόνο, έπλενα τα λαχανικά, τα ζεμάτιζα και τα αποθήκευα σε μεριδούλες στην κατάψυξη για το μωρό ... αλλά αυτό είναι κάτι άλλο από τον μπαρμπα στάθη ... ή όχι τελικά :?:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Και εγώ πριν λίγες μέρες του έδωσα αβασάνιστα φασολάκια κατεψυγμένα βιολογικά μπάρμπα στάθη... χωρίς τύψεις δλδ... και δε μπορώ να πω ότι δεν είμαι ψείρα σε αυτά... όλα βιολογικά του τα παίρνω, από τα λαχανικά μέχρι και το μοσχάρι και το κοτόπουλο!!!

Μην ανησυχείς!

:D

Και εγώ πριν λίγες μέρες του έδωσα αβασάνιστα φασολάκια κατεψυγμένα βιολογικά μπάρμπα στάθη... χωρίς τύψεις δλδ... και δε μπορώ να πω ότι δεν είμαι ψείρα σε αυτά... όλα βιολογικά του τα παίρνω, από τα λαχανικά μέχρι και το μοσχάρι και το κοτόπουλο!!!

Μην ανησυχείς!

:D

Με έκανες και ένιωσα λίγο καλύτερα :wink: !!!

Και ξέρετε ποιος με έκανε να τα σκεφτώ όλα αυτά ... η αγαπημένη μου μανούλα :lol: !!!

Τηλεφωνικό διάλογος σήμερα:

Μαμά: Τι έφαγε σήμερα η εγγονούλα μου;

Εγώ: Κοτόπουλο με αρακά

Μ: Που τον βρήκες τον αρακά τέτοια εποχή;;;

Ε: Δεν τον βρήκα εγώ, τον βρήκε ο μπαρμπα στάθης.

Μ: ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ!!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!

Ε: Και εγώ σε αγαπω μανούλα αλλα δεν το δειχνω τοσο :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι είναι και τραγικό να το κάνεις πού και πού.

O γιατρός μας είναι της άποψης το παιδί να τρώει λαχανικά και φρούτα εποχής και μόνο.

Γιατί να του δώσω ντομάτα τώρα που είναι σαν πλαστικές; Kαλύτερα να φάει πατάτα, καρότο, σπανάκι, κρεμμύδι, πράσο, φασολάκια που είναι φρέσκα και όχι θερμοκηπίου.

Aρκετές φορές όμως μαγειρεύω καμιά μερίδα παραπάνω για να έχω όταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, και το βάζω στην κατάψυξη για να το φάει 2-3 μέρες μετά.

Kι αυτό τελικά κακό δεν είναι; Tί να κάνουμε όμως; Eίμαστε εργαζόμενες μανούλες και ο χρόνος μας πολύ περιορισμένος....

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Δεν νομίζω ότι είναι και τραγικό να το κάνεις πού και πού.

O γιατρός μας είναι της άποψης το παιδί να τρώει λαχανικά και φρούτα εποχής και μόνο.

Γιατί να του δώσω ντομάτα τώρα που είναι σαν πλαστικές; Kαλύτερα να φάει πατάτα, καρότο, σπανάκι, κρεμμύδι, πράσο, φασολάκια που είναι φρέσκα και όχι θερμοκηπίου.

Aρκετές φορές όμως μαγειρεύω καμιά μερίδα παραπάνω για να έχω όταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, και το βάζω στην κατάψυξη για να το φάει 2-3 μέρες μετά.

Kι αυτό τελικά κακό δεν είναι; Tί να κάνουμε όμως; Eίμαστε εργαζόμενες μανούλες και ο χρόνος μας πολύ περιορισμένος....

συμφωνώ :wink::wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Καλά ο διάλογος με την μαμά σου είναι φοβερός :lol::lol::lol:

Και εγώ έχω δώσει στην μικρή και φασολάκια και αρακά μπαρμπα στάθη, γιατί τα φρέσκα είναι καλύτερα ή έχουν λιγότερες ορμόνες????

sorry ερώτηση οφ τόπικ (ειδικότης μου θα μου πείτε και με το δίκιο σας!): Τώρα είναι ο καιρός για φασολάκια?? Λέω για τα πράσινα, τα φρέσκα. Τώρα βγαίνουν??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, τα φασολάκια, ο αρακάς, οι μπάμιες κλπ βγαίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Ο μπαμπάς μου τα φυτεύει την άνοιξη, και όλο το καλοκαίρι τρώμε λαχανικά από τον κήπο μας!

Και εγώ έχω δώσει στην μικρή και φασολάκια και αρακά μπαρμπα στάθη, γιατί τα φρέσκα είναι καλύτερα ή έχουν λιγότερες ορμόνες????

Έλα ντε!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Νομίζω ότι πολύ απλά αν τα μωρά μας δεν τρώνε αποκλειστικά κατεψυγμένα, αλλά που και που, δεν πειράζει βρε παιδιά...

Μην γινόμαστε και υστερικές :D

Κι εγώ του δίνω και αρακά και καλαμπόκι, συνήθως ανακατεμένα και με ότι φρέσκο μου βρίσκεται :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Ήθελα κι εγώ να δώσω αρακά αλλά επειδή μου πε ο γιατρός μόνο λαχανικά εποχής προβληματιζόμουν...αλλά οι ντομάτες πάλι;;;είναι της εποχής;;;όχι βέβαια....

Ήθελα να σας ρωτήσω βρε κορίτσια από λαχανικά τι άλλο μπορώ να δώσω;;;Μέχρι τώρα της έχω δώσει πατάτα,καρότο,κολοκύθι,σέλινο,μαρούλι,κρεμμύδι,μπρόκολο,αβοκάντο και ντομάτα...

Σκέφτομαι μελιτζάνα,κουνουπίδι,αρακά,φασολάκια...τι άλλο;;

Σπανάκι και παντζάρια μου πε μετά το χρόνο...

...

Εμείς σπανάκι του δίνουμε από αρκετά νωρίς...

για τη μελιτζάνα μας είπε καλύτερα μετά το χρόνο -σήμερα θα φάει πρώτη φορά :lol:

και την πιπεριά το ίδιο μετά το χρόνο

Αρακά, φασολάκια, κουνουπίδι φυσικά

και πράσο και λάχανο μπορείς να βάλεις στη σούπα...και καλαμπόκι αλλά αν δεν λιώνει πολύ καλά στο άλεσμα -εμάς δε μας ενόχλησε ποτέ

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ήθελα κι εγώ να δώσω αρακά αλλά επειδή μου πε ο γιατρός μόνο λαχανικά εποχής προβληματιζόμουν...αλλά οι ντομάτες πάλι;;;είναι της εποχής;;;όχι βέβαια....

Ήθελα να σας ρωτήσω βρε κορίτσια από λαχανικά τι άλλο μπορώ να δώσω;;;Μέχρι τώρα της έχω δώσει πατάτα,καρότο,κολοκύθι,σέλινο,μαρούλι,κρεμμύδι,μπρόκολο,αβοκάντο και ντομάτα...

αρρωματικά μαϊδανό και ανιθο :D

Δεν υπαρχει προβλημα κοριτσια...εγω παντως δεν φοβαμαι..

Αμα μας πειραζουν τα λαχανικα δλδ στην πορεια που τα παιδια μας θα τρωνε

διαφορα τι θα κανουμε.

Με αυτην την λογικη πιστευετε πως οτι παιρνετε απο σουπερ ειναι καλο?

Παιδια φιλης μου ειναι 6 ετων και εχουν ηδη χοληστερινη ανεβασμενη

και η γιατρος της ειπε πως φταινε τα τυροκομικα του εμποριου,ειναι

μεταλλαγμενα.Πλεον τρωνε μονο με 0% λιπαρα και ειναι μολις 6.

Και καλα οποιος μενει σε χωριο παιρνει απο γιαγιαδες καλο

τυρι που λεμε,αλλα αν οχι δεν θα δωσετε ποτε στα παιδια σας τυρι.???

Ας μην υπερβαλουμε λεω.

..sine qua non..

sorry ερώτηση οφ τόπικ (ειδικότης μου θα μου πείτε και με το δίκιο σας!): Τώρα είναι ο καιρός για φασολάκια?? Λέω για τα πράσινα, τα φρέσκα. Τώρα βγαίνουν??

Στη λαϊκή είδα το Σάββατο τα πρώτα τσαουλιά φασολάκια καθώς επίσης και φρέσκους γίγαντες. Eίναι λίγο νωρίς, λέτε να ήταν θερμοκηπίου;

Πάντως αυτή την εποχή είναι μόνο σπανάκι, λάχανο, πράσο, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγινάρες, πατζάρια (εκτός από πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανό, σέλινο, άνιθο).

Aκόμα και τα κολοκυθάκια είναι εκτός εποχής. Kαι οι ντομάτες και οι πιπεριές.

Oι μελιτζάνες αργούν πολύ ακόμα.

Oι γονείς μου έχουν κήπο και φυτεύουν συνέχεια, γι'αυτό ξέρω πάνω-κάτω ποιά είναι αυτής της εποχής.

Σπανάκι του δίνω από 10 μηνών, αλλά τις αγγινάρες μας τις έχει ακόμα απαγορευμένες ο γιατρός.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Το καλοκαίρι γεμίζω τον καταψύκτη με ζαρζαβατικά φρέσκα. Τα ζεματίζω και τα καταψύχω. Από αυτα δίνω στην Δέσποινα, αλλα αν ξεμείνω δίνω και ετοιματσίδικα (τύπου μπαρμπα στάθη). ΕΠίσης όμως καταψύχω και μαγειρεμένα φαγητά. πχ αν κάνω ψαρόσουπα και περισσέψει την καταψύχω σε ταπεράκι για κάποια άλλη φορά.

.png

Το καλοκαίρι γεμίζω τον καταψύκτη με ζαρζαβατικά φρέσκα. Τα ζεματίζω και τα καταψύχω. Από αυτα δίνω στην Δέσποινα, αλλα αν ξεμείνω δίνω και ετοιματσίδικα (τύπου μπαρμπα στάθη). ΕΠίσης όμως καταψύχω και μαγειρεμένα φαγητά. πχ αν κάνω ψαρόσουπα και περισσέψει την καταψύχω σε ταπεράκι για κάποια άλλη φορά.

το έκανα κι εγώ αυτό μια φορά με την ψαρόσουπα κι όταν την ξεπάγωσα μετά από μερικές μέρες ήταν μια αηδία που πέταξα...

είχε κόψει το αυγολέμονο κι είχε γίνει να μην πω σαν τι :?

έκανα κάτι λάθος? υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για σούπες? ή μήπως εσένα δεν ήταν αυγοκομμένη? :oops:

το έκανα κι εγώ αυτό μια φορά με την ψαρόσουπα κι όταν την ξεπάγωσα μετά από μερικές μέρες ήταν μια αηδία που πέταξα...

είχε κόψει το αυγολέμονο κι είχε γίνει να μην πω σαν τι :?

έκανα κάτι λάθος? υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για σούπες? ή μήπως εσένα δεν ήταν αυγοκομμένη? :oops:

Καλέ ψαρόσουπα του παιδιού. Ψάρι και λαχανικά. Οχι αυγοκομμένη. Για μας δεν έχω καταψύξει, αλλα αν χρειαζόταν μάλλον θα την έβαζα χωρίς να την αυγοκόψω και οταν την ξεπάγωνα θα το έκανα.

.png

Το καλοκαίρι γεμίζω τον καταψύκτη με ζαρζαβατικά φρέσκα. Τα ζεματίζω και τα καταψύχω. Από αυτα δίνω στην Δέσποινα

αυτό μου φαίνεται πολύ υγιεινό και πρακτικό.Μπράβο zaira πολύ καλή ιδέα!\

Κάτσε να κρατάω σημειώσεις από τώρα... :lol:

Γερακίνα το κάνω από χρόνια και όταν δεν είχαμε παιδί. Με αυτό τον τρόπο έχω όλο το χειμώνα φρεσκα λαχανικά. Και μάλιστα καταψύχω και ορισμένα έτοιμα για μαγείρεμα. πχ τηγανίζω μελιτζάνες για ιμαμ ή μουσακα, γεμίζω πιπεριές και είναι έτοιμες για φούρνισμα, τηγανίζω πιπεριές έτοιμες να τις ρίξω στην σάλτσα!

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...