Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

Τον πλένω σε κάθε αλλαγή πάνας αλλα όταν έχει κάνει κακά και με παιδικό αφρολουτρο.Οταν ειμαστε έξω επισκεψη τον πλένω και εκει αλλα αν είμαστε βόλτα θα χρεισιμοποιήσω μωρομαντυλα. Παιρνω ότι γράφει επάνω οτι δεν έχει σαπούνι και άρωμα.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Έχω αυτή την απορία διότι εχουμε φτάσει 13 μηνών και ακόμα πλένω τη μικρή μου σε κάθε αλλαγή πάνας . :roll: :roll:

Δεν είναι ότι με κουράζει αλλά με έχει πιάσει η μέση μου από τα κιλά( έχουμε φτάσει 11,5 φτου φτου μας :lol: )και πλέον είναι επίπονο να την κουβαλάω στο μπάνιο για να την πλύνω… :? :?

Μωρομάντηλα έχει τύχει να χρησιμοποιήσω δυο τρεις φορές και δεν είχα πρόβλημα ερεθισμών.

Εσείς τι κάνετε;;; :?::?: Ποια μωρομάντηλα είναι τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας;;; :?::?:

Νομιζω οτι το παρακανεις! Εγω εχω διδυμα αγορακια τεσσαρων μηνων και δεν τα πλενω σε καθε αλλαγη πανας τωρα πια , μονο οταν ηταν πολυ μικρουλια , χρησιμοποιω μωρομαντηλα libero και πανες liberο , ειναι οι καλυτερες!

Εμείς επειδή μόλις τώρα ξεπερνάμε ένα απίστευτο σύγκαμα με πληγές δε διακινδυνεύω ποτέ ξανά να βάλω μωρομάντηλα. Όταν βγαίνουμε έξω έχω πάντα στην τσάντα γάζες αποστειρωμένες και μια μικρή πετσετούλα. Όποτε όταν είναι να τον αλλάξω πάω στο αμάξι β΄ρεχω τη γάζα με λίγο νεράκι και μετά τον σκουπίζω ταμποναριστά με την πετσετούλα. Μπορεί να είμαι υπερβολική, αλλά δε ρισκάρω να περάσω ξανά τα ίδια.

cN3ep3.png

Στο σπίτι, όταν έχει κάνει μόνο πιπί, στην αλλαξιέρα επιτόπου βαμβάκι με νεράκι και τη σκουπίζω.

Όταν έχει κάνει και κακά, στο νιπτήρα τοπικό πλύσιμο με αφρόλουτρο απο γόνατάκια μέχρι αφαλό.

Στη βόλτα αναγκαστικά μωρομάντηλα (baby care) και μετά ξέπλυμα με νερό ή έστω βρεγμένο χαρτομάντηλο.

Sudocreme πάντα και παντού, και δεν έχει συγκαεί ποτέ, ούτε καν ερεθιστεί ή κοκκινίσει. :)

7Y7np3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

προσπαθω να την πλενω αρκετες φορες την μερα.

οταν εχει κανει κακα την πλενω παντα αλλα δεν της βαζω καθε φορα αφρολουτρο, μονο νερακι.

οταν εχει κανει πιπι, βαμβακι με νερο και εγω.

Οταν ειμαστε εξω, παλι χρησιμοποιω βρεγμενο βαμβακι.

κρεμουλα βαζουμε της frezyderm την κρεμα για προληψη συγκαματος.

668bab1939.png

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι το παρακανεις! Εγω εχω διδυμα αγορακια τεσσαρων μηνων και δεν τα πλενω σε καθε αλλαγη πανας τωρα πια , μονο οταν ηταν πολυ μικρουλια , χρησιμοποιω μωρομαντηλα libero και πανες liberο , ειναι οι καλυτερες!

Συμφωνω, και μια κρέμα να βάζεις για το σύγκαμα είναι αρκέτα. εγώ χρησιμοποιώ sudocrem για το μεγάλο και mustela για το μικρό, δεν τους πλένω σε κάθε αλλαγη και δεν έχουν πάθει ποτέ το παραμικρό

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εγω εχω ενα δοχειο με νερακι και σφουγγαρι στην αλλαξιερα και καθε φορα που τον αλλαζω τον καθαριζω με αυτο.πολυ πρακτικο. αν εχει κακακια τον κανω πρωτα με μωρομαντηλα και μετα με το νερο

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Εγώ τον πλένω με νερό και αφρόλουτρο ή τον αφρό της Frezyderm όταν έχει κάνει κακά, αλλιώς απλά του αλλάζω πάνα - δεν τον καθαρίζω ούτε με μωρομάντηλο, ούτε με νερό, ούτε βάζω κρέμες. Αν τύχει και κάνει τσίσα την ώρα που τον αλλάζω, τον καθαρίζω τοπικά με υποαλλεργικά μωρομάντηλα σαν αυτά: http://www.amazon.co.uk/DermaH2O-4113-Waterwipes-99-9/dp/B002J95UB4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1314290458&sr=8-1 και μετά βάζω την Baby Cream της Frezyderm. Όταν είμαστε έξω, παίρνω μαζί μωρομάντηλα Baby Care. Μέχρι στιγμής δεν έχει συγκαεί ούτε μια φορά.

Τον γιο μου μέχρι τα 2 που κόψαμε πάνα τον έπλενα σε κάθε αλλαγή πάνας και βάζαμε κρέμα για το σύγκαμα.Δεν συγκάηκε ποτέ του ούτε καν ερεθίστηκε ποτέ...

Την μικρή επίσης την πλένω και θα το κάνω μέχρι να κόψει και αυτή την πάνα.Μωρομάντηλα δεν χρησιμοποιώ ποτέ γιατί αν λερωθείτε από οτιδήποτε και το καθαρίσετε με μωρομάντηλο θα δείτε ότι ο λεκές εξαφανίζετε αμέσως οπότε φανταστείτε τι έχουν μέσα ακόμα και τα πιο αθώα.

Όταν είμαστε έξω βαμβάκι με νεράκι και καθαρίζω...

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Εγω συμφωνα με τις οδηγιες που μου εδωσε ο παιδιατρος καθε φορα ειτε εχει κανει τσισα ειτε κακακια κατω απο τρεχουμενο νερακι.Μου ειπε να αποφευγω τα σαπουνια και τις κρεμες.σε ξενο σπιτι την βαζω κατω απο νερακι.μονο οταν ειμαστε εξω μωρομαντηλο.μεχρι τωρα δεν εχει κοκκινιλες τιποτα ευτυχως.

an1cJQh-Sf-0000MzAwMTUxNGR8MzYyNTI5NTlhfA.gifline_line_typew7_beg_d_typew7_time_1260594000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Βέβαια τώρα πια δεν φοράμε πάνες αλλά όταν ημασταν στο σπίτι πάντα μάζευα τα πολλά πολλά με τα μωρομάντηλα (ήταν παραγωγικότατο το παιδάκι μου):rolleyes: και μετά στο νιπτήρα με μπόλικο νεράκι.

Ο παιδίατρος μου είχε πει να μην βάζω σαπούνι κάθε φορά που την πλένω...

Όταν ήμασταν έξω από το σπίτι είχα τα μωρομάντηλα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει μωρομάντηλα, αν και έχουμε βγει αρκετές φορές έξω. Παίρνω μαζί μου σαπούνι και τον καθαρίζω όπως και στο σπίτι. Αργότερα που ίσως πάμε σε μέρη που δεν έχουν μπάνιο, έχω αγοράσει βιολογικά μωρομάντηλα για να τον καθαρίζω.

• 1 month later...

εγω χρησιμοποιω μωρομαντηλα μονο οταν τον αλλαζω και ειναι ουρα η οταν βρισκομαι εκτοσ.οταν κανει κακα παντα τον πλενω με παιδικο σαπουνι η αφρολουτρο

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγω χρησιμοποιουσα μωρομαντηλα παμπερς, αλλα εδω και κανενα 15ημερο ο πωπος του ειναι κοκκινος και στα μπουτακια!

Το τσεκαρα με τα παμπερς και τελικα μας εκαναν ερεθισμο τα μωρομαντηλα!

οποτε εχω ενα ταπερακι με νερακι και τον καθαριζω με βαμβακι τοπικα, μονο αμα κανει κακα του παιρνω τα πολλα με μωρομαντηλα!:)

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Με μωρομαντηλο στα τσισακια η στα κακακια. Και το βράδυ εννοείτε μπανιαριζομαστε!!Ευτυχώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα και το ίδιο εύχομαι και για το μέλλον!!

age.png

• 1 month later...

μέχρι και τους 3 μήνες τον έπλενα με σαπούνι και νερό σε κάθε αλλαγή, μετά που βάρυνε αρκετα....τον πλένω το πρωί και το βράδυ, και μέσα στην ημέρα μια φορά όταν κάνει κακακια. Τα μωρο μάντηλα ταα αποφεύγω ;). Μέχρι στιγμής όλα καλά !!!! Είμαστε 5 μηνών

Τον πρώτο μου γιο τον έπλενα αποκλειστικά σε κάθε αλλαγή μέχρι τον 4 μήνα περίπου και μετά με μωρομάντηλα στα τσίσα και πλύσιμο στα κακά. Τον μπεμπάκο μου τώρα τον πλένω συνέχεια αλλά κάποια βράδια που κάνει μόνο τσίσα τον πλένω απλά με πετσέτα και νερό. Μου είπε και αυτή η παιδίατρος ότι μέχρι να πάει περίπου τριών μηνών να αποφεύγω τα μωρομάντηλα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω την πλενω μόνο αν κάνει κακακια! Και ή χρησιμοποιώ μωρομαντηλα με χαμομηλι ή βρεχω ροδελες βαμβάκι (αυτες που χρησιμοποιω όταν ξεβαφομαι) με λίγο ζεστό νεράκι! Αυτο έκανα και όταν ήταν βρέφος...

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

Tρεχούμενο νερό σε κάθε αλλαγη! Μωρομάντηλα δεν χρησιμοποιω η αλήθεια ειναι.;) εχω ενα πακετο στην τσαντα της αν μας συμβει καποιο απρόοπτο στην βόλτα, αλλα στο σπίτι ποτέ.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Εγώ και στα δύο μου τα παιδάκια, πλύσιμο με σαπούνι μόνο στα κακάκια, και με σκέτο νερό στην αλλαγή πάνας με τσισάκια. Μωρομάντηλα μόνο εάν τύχαινε να είμαστε έξω, αλλά είχα πάντα και λίγο νερό μαζί μου και μετά με ένα βαμβακάκι το πέρναγα, για να μην ερεθίζονται με αυτό που αφήνει το μωρομάντηλο.

2Niwp2.png

6PDKp2.png

αν έχει κάνει κακά κάτω από την βρύση με ζεστό νερό και βρεφικό σαμπουάν και καλό ξέβγαλμα......

όταν είμαστε έξω και αν δεν έχω πρόσβαση σε ζεστό νερό.... τότε μωρομάντηλα.....

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς πλενόμασταν σε κάθε αλλάγη της πάνας είχαμε δεν είχαμε κακάκια. Ζεστό νεράκι, σαπουνάκι και μετά κρεμούλα. Η κόρη μου είναι τώρα 37 μηνών και έχουμε χρησιμοποιήσει μωρομάντηλα το πολύ 2-3 φορές. Βέβαια είχαμε πάντα μωρομάντηλα μαζί μας μην τύχει τίποτα και τώρα έχουμε έχουμε πάντα μαζί μας για να καθαρίζουμε τα χεράκια όταν δεν έχουμε κοντά μας βρύση. Αυτό το παιδάκι μου από μωρό που ήτανε δεν έκανε κακά του πουθενά αλλού εκτός από το σπίτι του και τώρα που πλέον δεν φοράμε πάνα το ίδιο κάνει. Αν θέλουμε πάμε κάπου, πριν φύγουμε λέει "Μαμά να κάνω και λίγα τσίσα και κακά πριν φύγουμε". Καλό ε;:rolleyes:

• 2 εβδομάδες μετά...
Εγω την πλενω μόνο αν κάνει κακακια! Και ή χρησιμοποιώ μωρομαντηλα με χαμομηλι ή βρεχω ροδελες βαμβάκι (αυτες που χρησιμοποιω όταν ξεβαφομαι) με λίγο ζεστό νεράκι! Αυτο έκανα και όταν ήταν βρέφος...

Και εμεις ακριβως τι ιδιο! Και να ηθελα να τον πλενω καθε φορα, που δεν αφηνει η παιδιατρος γιατι ξηραινεται υπερβολικα το δερματακι του, εχει παθει τετοια ζημια το αριστερο μου χερι απο το βαρος του που ειναι 8600 που δυσκολευομαι παρα πολυ να τον πλυνω μονη μου ,αν δεν ειναι ο αντρας μου στο σπιτι.......

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...