Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια! Να πω κι εγω την εμπειρια μου!

Χρησιμοποιω παντα μωρομαντηλα ΑΛΛΑ οταν ειμαι σπιτι, απλα τη σκουπιζω με αυτα και μετα κατευθειαν τη βαζω κατω απο τη βρυση. Αν εχει κανει μονο τσισα την πλενω με σκετο νερακι αλλα αν εχει κανει και κακα κανουμε σαπουναδα και φυσικα την ξεπλενω με αφθονο νερακι. Μωρομαντηλα -σκετα- χρησιμοποιω μονο οταν ειμαστε εξω.

Τωρα σε ο,τι αφορα ποια μωρομαντηλα χρησιμοποιουμε, εχω καταληξει στα nivea baby (γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη με ολη αυτη τη σειρα των βρεφικων προϊοντων της nivea). :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ έχω δίδυμα και έχω σταματήσει τα μωρομάστηλα απο 5 μηνών. Δεν αντέχω να πλένω το λιγότερο 10 φορές την ημέρα τα παιδιά, μπάνιο φυσικά κάθε μέρα.

• 2 εβδομάδες μετά...

σε κάθε αλλαγή πάνας την πλένω, κάτω από τη βρύση με μπόλικο νεράκι. Με σκέτο νεράκι, όταν έχει μόνο τσίσα και με αφρόλουτρο hydrovit όταν έχει κάνει κακά. το δέρμα της είναι πολύ ευαίσθητο και από την κλινική που γεννήθηκε την πήραμε με θηριώδες σύγκαμα που δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει με κανένα φάρμακο, καμία αλοιφή για ένα μήνα. Το μόνο που την γιάτρεψε ήταν παρθένο ελαιόλαδο και νισεστές.

Τώρα της βάζω μόνο ελαιόλαδο, αλλά με τίποτα δεν χρησιμοποιώ μωρομάντηλα. Την ερεθίζουν αφάνταστα. είδα κι έπαθα να το καταλάβω. τώρα μωρομάντηλα έχω μόνο για όταν πάμε έξω. Μπάνιο κάθε μέρα.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγώ σε κάθε αλλαγή πάνας το πλένω με νεράκι(είτε τσίσα είτε κακά-αφρόλουτρο μόνο στο μπάνιο).Όσο έπλενα το πρώτο μου παιδί με νερό σε κάθε αλλαγή όλα καλά.Από τότε που σταμάτησα και καθάριζα μόνο με μωρομάντηλο συγκαιγόταν ή πετούσε εξανθήματα.Οπότε...

κάθε φορά στα τσίσα την πλένω κάτω απο τη βρύση με σαπούνι. Μου έχει βγει η μέση, αλλά σκέφτηκα το εξης: αν εμένα θα μου άρεσε να κάνω τσίσα επάνω μου και να μη πλένομαι, παρά να σκουπίζομαι με μωρομάντηλα.

Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτωσεις που την έχω καθαρίσει μόνο με μωρομάντηλα και στα κακά όπως όταν είμαστε έξω, ή όταν έχει διακοπή νερού και μία φορά που πήγα σε σπίτι που δεν είχαν ζεστό νερό. Εκεί που θα κάνω 5 λεπτά να την αλλάξω σκουπίζοντας μόνο με μωρομάντηλα, ας κάνω 6 λεπτάκια και είναι καθαρή και πλυμένη.

pECmp3.png

Εγώ μέχρι και πρίν κανα μήνα που φοράγαμε πάνα την έπλενα πάντα στα τσίσά και στα κακάκια εκτός αν είμαστε κάπου έξω όπότε την αλλάζα με μωρομάντηλα.Τώρα το βράδυ που φοράμε πάνα πρίν την αλλάξω να της βάλω πυτζάμα και πάνα την πλένω πάλι και τις βάζω κρεμούλα κανονικά.:lol:Αποτέλεσμα δεν συγκάηκε ποτέ το μαναράκι μου ούτε καν ερεθίστηκε.

Εμείς από την πρώτη μέρα στα τσισάκια μωρομάντηλο και στα κακά πρώτα μωρομάντηλο και μετά πλύσιμο στο μπάνιο. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα αλλά νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο και το δερματάκι του κάθε μωρού.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

κάθε φορά στα τσίσα την πλένω κάτω απο τη βρύση με σαπούνι. Μου έχει βγει η μέση, αλλά σκέφτηκα το εξης: αν εμένα θα μου άρεσε να κάνω τσίσα επάνω μου και να μη πλένομαι, παρά να σκουπίζομαι με μωρομάντηλα......

και 'γω έτσι σκέφτηκα. Μου κάνει λίγο πασάλειμμα το μωρομάντηλο.

Πάντα στην βρύση καλό - καλό πλύσιμο, μερικές φορές και κανονικό ντους όταν μας φτάνει στο λαιμό :P

Διαφημίσεις

DEAR SAXPA,

KALA TA LES . EGW EXW MONO ENA AGORAKI KAI EINAI AKOMA 7.5 KILA DIOTI EINAI 5 MINWN. STA TSISA MWROMANTILA KAI STA KAKA APARAITITWS PLISIMO. AN EIMASTE EKTOS MONO MWROMANTILO. EXW TIN ENTYPWSI OTI TA NIVEA EINAI TA KALUTERA ALLA POLU AKRIVA OPOTE PAIRNW SEPTONA KAI PAMPERS GIA PIO OIKONOMIKA GIATI MILAME GIA KATANALWSI OXI ASTEIA!

:P

οταν ειμαστε εξω φυσικα μωρομαντηλα κ για τις 2 ( το προτιμω απο το να ψαχνω που θα πλυνω τη μεγαλη η οποια ειναι 2μισι η να ακουμπαω το μωρο σε διαφορα απιθανα μερη απο οπου μπορει να μου ξεφυγει!). επισης σκουπιζω τη μεγαλη με μωρομαντηλο μετα που κανει κακα στο γιογιο και δεν ειχα προβλημα ως τωρα. Ειναι σε φαση που σχεδον τα χουμε καταφερει. προβλημα ειχα μονο σε περιπτωση που εκανε μια τους κακα πχ το βραδυ στον υπνο, η σε φαση που δε τις πηρε κανεις χαμπαρι και μεινανε με τα κακα πολυ ωρα οποτε ειναι σιγουρο πως θα ερεθιστει το σημειο με οτι και να τις καθαρισεις. Παραλο που ειναι κοριτσακια δεν εχουν παθει ποτε καμια ουρολοιμωξη που δεωρητικα ειναι πιο ευκολο. Οταν ειμαστε σπιτι εκτος κι αν συμβαινει κατι τρομερο πχ ουρλιαζει η μια και ειναι χ3σμ3νη η αλλη, τις πλενουμε κατω απο το νιπτηρα( ο μπαμπας γιατι εγω δε μπορω να τις σηκωνω) αλλιως μωρομαντηλο αναγκαστικα! Προτιμω τα johnsons γιατι ολα τα αλλα που χα δοκιμασει κυριως τα παμπερς για νεογεννητα σαν να μου αφηνανε μια αισθηση.... γλιτσας να το πω? και ειναι και 2+1 δωρο εδω και πολυ καιρο, μυριζουν κ ομορφα οποτε κολλησαμε με αυτα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

τα μωρομάντηλα τα φοβάμαι και η παιδίατρος μου είπε μακρυά από αυτά. Τα έχω όμως μαζί για μια ώρα ανάγκης. Εγώ κάνω το εξής ...... βράζω χαμομήλι και το βάζω σε ένα μικρό μπωλάκι. Επίσης αγοράζω pom pom βαμβακάκια που είναι για τον καθαρισμό του makeup. Κάθε φορά που ο μικρός κάνει κακά ή τσίσα, αφενός αλλάζω πάνα αμέσως και αφετέρου τον καθαρίζω σχολαστικά με το πομ πομ αφού το έχω βουτήξει στο χαμομήλι. Αλλες πάλι φορές χρησιμοποιώ τον αφρό της frezyderm που είναι καταπληκτικός. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάθει ουρολοίμωξη ούτε σύγκαμα

• 2 εβδομάδες μετά...

ψηφισα το 3.στα τσισα με βρεγμενη πετσετουλα και μετα καλο σκουπισμα.στα κακακια πλυσιμο με σαπουνακι.οταν ειμαστε εξω αναγκαστικα με μωρομαντηλα και οταν γυρισουμε σπιτι πλυσιμο.

Fa3Lp2.png

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα. Η κόρη μου είναι 32 μερών και ο γιατρός μου είχε πει από την πρώτη μέρα που ήρθε σπίτι να την βάζω κάτω από τη βρύση και να την πλένω με σκέτο τρεχούμενο νερό. Μου είπε να μη χρησιμοποιώ σαπούνι κάθε φορά, παρά μόνο όποτε χρειάζεται πραγματικά επειδή θα χαλάσει το Ph του δέρματός της. Προσωπικά την καθαρίζω πρώτα με μωρομάντηλα και μετά την βάζω κάτω από τη βρύση.

Νομίζω οτι οι επιλογές της δημοσκόπησης δεν είναι σωστά επελεγμένες . Εμένα μου ταίριαζε και η Α και η Γ .

Προφανώς αν χρειαστεί να την αλλάξεις έξω , είναι δύσκολο να την πλύνεις κατω απο τρεχούμενο νερό , οπότε ισως χρειαστείς μωρομάντηλα .

Εβαλα το Α , γιατί δεν κάνω ακόμη πολλές εξόδους έξω , οπότε δεν χρειάστηκε να το κάνω .

JJBjp3.png

κι εγω τον πλενω παντα με νερο (δεν βαζω ολες τις φορες σαπουνι)

ακομα εξω δεν εχουμε βγει αλλα εννοειτε πως αν ειμαστε καπου που δεν υπαρχει προσβαση σε νερο θα χρησιμοποιησω μωρομαντηλα...

(καποιες φορες τα χρησιμοποιω το βραδυ που τον αλλαζω για να μην τον ξαγρυπνησω)

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 2 months later...

Είμαστε 5,5 μηνών και χρησιμοποιώ μωρομάντηλα απο τότε που γεννήθηκε!!Τον πλένω μόνο όταν κάνει κακά και είναι πολύ λερωμένος!Ποτέ δεν μου ερεθίστηκε!Φροντίζω πάντα όμως να τον σκουπίζω με ένα πετσετάκι και να φυσάω καλά την περιοχή πριν βάλω την πάνα.Θεωρώ πως σύγκαμα και ερεθισμοί δημιουργούνται συνήθως απο την υγρασία!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

εγώ καθαρίζω πάντα το μωράκι με βαμβακάκι και νερό. μετά τον σκουπίζω με πανάκι για να μην μένει πάνω υγρασία.

έχω χρησιμοποιήσει και μωρομάντηλα βέβαια, αλλά όταν είμαστε σπίτι τα αποφεύγω όσο τίποτε άλλο.

θεωρώ οτι δεν υπάρχει καλύτερο απο το νεράκι....

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

εγω ρωτησα τον παιδιατρο απο την αρχη για την χρηση των μωρομαντηλων κ μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα. οταν τα διδυμακια κανουν τσισακια τις καθαριζω με μωρομαντηλο και οταν κανουν κακακια το ιδιο,αλλα μετα τις πλενω τοπικα με sebamed ή klorane. αν βεβαια τυχει τα κακακια να ειναι σκληρα κ δεν εχουν λερωθει, τοτε μονο μωρομαντηλο. 4 μηνες τωρα δεν εχω δει κανενα ερεθισμο, μονο ποτε ποτε λιγο συγκαμα κ βαζω λιγη sudocream. τι πανες χρησιμοποιειτε? pampers τους βαζω αλλα ειναι πανακριβες κ επειδη ειναι 2 κανουμε πολλη καταναλοση. μια φορα πηρα libero αλλα τις αφησα αμεσως γιατι ηταν σκληρες σαν ξυλο. εχω ακουσει οτι το carrefour εχει πολυ καλες κ φτηνες, ή ακομα κ τα lidl / aldi. ειναι νωρις ομως να το ρισκαρω. να περιμενω να χρονισουν ή να επιχειρησω νωριτερα? υπαρχει αλλη επωνυμη πανα πιο φτηνη αλλα ασφαλης για το δερματακι τους?

8I4zp2.png

εμενα ειναι 8 μηνων και την κανω παντα με νερο και σαπουνι fissan δεν μου εχει συγκαει ποτε εκτος αν ειμαι εξο με μωρομαντιλο pampers sensitive.Ροζα ειχα δοκιμασει μια φορα τισ lidlκαι ειναι πολυ σκλιρεσ εγω αν ημουν μωρο δεν θα τις ηθελα,ειναι ακριβες h pampers αλλα αξιζουν για carrfour δεν ξερω

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

• 2 εβδομάδες μετά...

Την πλένω κάθε φορά που αλλάζουμε πάνα, είτε τσίσα έχουμε είτε κακά. Με το chico που την κάνω μπάνιο και την ξεβγάζω πολύ σχολαστικά.Δεν έχει συγκαεί ποτέ και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κρέμες συγκάματος.Μωρομάντηλο έχω χρησιμοποιήσει 6-7 φορές από τότε που γεννήθηκε επειδή έτυχε να ταξιδεύουμε με καράβι. Δεν ξέρω βρε κορίτσια, αλλά η αίσθηση που αφήνει το μωρομάντηλο με αηδιάζει. Είναι σαν άσπρη γλίτσα..Βέβαια κατανοώ ότι είναι δικιά μου παραξενιά αυτό.. Δεν μπορώ ούτε τα χέρια μου να σκουπίσω με μωρομάντηλο γιατί με την αίσθηση που αφήνουν νιώθω ότι αντί να τα καθαρίσω, τα βρωμίζω. Αν δεν μπει νερό και σαπούνι μου φαίνεται ότι δεν καθαρίζει. Το ξέρω ότι είναι παραξενιά αλλά τι να κάνω???

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια κι εγώ στο 1ο πάντα στη βρύση (όταν είμασταν σπίτι), στο 2ο έπαθα τενοντίτιδα και το γύρισα στα μωρομάντηλα. Τώρα πλέον μόνο μωρομάτηλα, χαλάρωσα! Ευτυχώς δεν είναι ευαίσθητα τα δερματάκια τους.

Όταν όμως συγκαούμε (σπάνια, αν δεν το έχω καταλάβει και μείνουν με τα σκ@@@ στον πωπώ για ώρα - ναι ναι συμβαίνει κι αυτό αν έχεις 4), το αντιμετωπίζω με νεράκι-σαπούνι και κρέμα συγκάματος, συνήθως της frezyderm.

Παμπεράκια κι εγώ προτιμώ τα pampers, μωρομάντηλα τα καλύτερα ήταν κάτι babyline αλλά τώρα δεν τα φέρνει ο σύζυγος στο φαρμακείο και παίρνουμε κάτι άλλα τα wetties, γερμανικά.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...