Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

Η Νεφέλη είναι 6 μηνών και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στη περιοχή της πάνας με σύγγαμα και τέτοια.

Αν έχει πολλά κακά, την καθαρίζω λίγο πρώτα με δροσομάντηλα υποαλλεργικά και πάντα χρησιμοποιώ baby oil με χαμομήλι.

Ωραία είναι η συμβουλή "να την πλένεις με νερό κάθε φορά" αλλά ποιος τη σηκώνει τόσες φορές και ποιος θα με τρέχει μετά εμένα με τη μέση μου;

Εξάλλου, πιστεύω ότι το νερό σκέτο, αφήνει την επιδερμίδα πολύ ξηρή.

Διαφημίσεις

Εμάς η παιδίατρος απο νεογέννητο μας έχει με Fissan Bagnetto... τώρα αν ξέρουν κάτι παραπάνω οι φίλοι μας οι Ιταλοί από εμάς δεν ξέρω... (αλήθεια, γιατί να ξέρουν περισσότερα;;;;):D

Σωστά….έτσι τα λένε για να σαμποτάρουν τις συγκεκριμένες εταιρίες!!!! :wink::lol::lol:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

και εγώ κάθε φορά που θα τον αλλάξω τον πλένω κανονικά δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ μωρομάντηλα εκτός από 1-2 φορές που δεν ήμουν σπίτι.

Άσχετο αλλά το γιο γιο πότε το ξεκινάμε?

και εγώ κάθε φορά που θα τον αλλάξω τον πλένω κανονικά δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ μωρομάντηλα εκτός από 1-2 φορές που δεν ήμουν σπίτι.

Άσχετο αλλά το γιο γιο πότε το ξεκινάμε?

Εμεις το εχουμε ξεκινησει αλλα μονο για τα κακα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Και εμάς ο θείος μας ο παιδίατρος ήταν κάθετος, κατηγορηματικός και απόλυτος!!!!!

ΟΧΙ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ! Μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Οπότε κάθε φορά που αλλάζουμε πάνα, ακόμη και στα τσίσα του,

πλυσιματάκι στον νιπτήρα.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία με το βάρος γιατί και ο μικρός μας είναι 6μηνών και ζυγίζει 8.6 κιλά αλλά ......

Διαφημίσεις

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία με το βάρος γιατί και ο μικρός μας είναι 6μηνών και ζυγίζει 8.6 κιλά αλλά ......

Φτασατε τα 8600?? :shock: Φτου-φτου και χαρα στο κουραγιο σου ξαδερφουλα!! :lol::lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

την πλένω κάθε φορά που κάνει κακά της γιατί αλλιώς κοκκινίζει ο πωπός της και είναι κρίμα! τώρα με τα τσίσα δεν την πλένω αλλά πέρνω απο κατάστημα βιολογικών προιοντων κάτι βιολογικά μωρομάντηλα με τα οποία δεν ερεθίζεται καθόλου σε αντίθεση με αυτά που τις έπ ερνα απο τα σουπερ μάρκετ

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Πρώτα καθαρίζουμε τα πολλά κακάκια με μωρομάντηλα και στη συνέχεια πλενόμαστε με καθαρό νεράκι και σαπουνάκι.Επειδή είμαστε ήδη 10500 κιλά και 75 πόντους ύψος είναι αδύνατον για τη μέση της μαμας να πλυθούμε στο νιπτήρα.Γι αυτό έχουμε ειδικες πετσετούλες και σφουγγαράκι για την ευαίσθητη περιοχή,ξαπλώνουμε ωραιότατα στην αλλαξιέρα μας που μας αρέσει κιόλας,απλώνουμε τις πετσέτες κάτω από τον ποπό μας και πλενόμαστε με το σφουγγαράκι μας..τώρα μπορεί να κάνουμε λίγο χάλια το μπάνιο γιατί και η πετσέτα δεν απορροφά πάντα όλα τα νερά αλλά τουλάχιστον πλενόμαστε καλά...μετά παίζουμε λίγο χωρις πάνα και αεριζόμαστε και όλα μια χαρά...όταν είμαστε έξω αναγκαστικά καθαριζόμαστε με μωρομάντηλα αλλά δεν βάζουμε κρέμα συγκάματος ποτέ πάνω από αυτά....

Ψηφίσαμε το τρία λοιπόν.. :)

Εμείς βάζουμε πετσετούλα στην αλλαξιέρα, χαρτί κουζίνας πάνω από την πάνα και ξεπλένουμε τοπικά με βαμβάκι και νερό. Μετά στεγνώνουμε με την πετσέτα. Μάλιστα τελευταία ανακάλυψα τυχαία ότι μας εξυπηρετεί πολύ περισσότερο το βαμβάκι για ντεμακιγιάζ που είναι σε λεπτούς δίσκους :)

Διαφημίσεις

Εμείς πλένουμε τοπικά με βαμβάκι όταν έχουμε τσίσα. Όταν΄έχουμε κακά πλένουμε κάτω από βρύση.

Έψαξα να βρω βιολογικά μωρομάντηλα αλλά δεν είδα στα σουπερ μάρκετ.

Που να κοιτάξω? Υπάρχει καμιά συγκεκριμένη μάρκα?

Εμείς πλένουμε τοπικά με βαμβάκι όταν έχουμε τσίσα. Όταν΄έχουμε κακά πλένουμε κάτω από βρύση.

Έψαξα να βρω βιολογικά μωρομάντηλα αλλά δεν είδα στα σουπερ μάρκετ.

Που να κοιτάξω? Υπάρχει καμιά συγκεκριμένη μάρκα?

http://www.letoshop.gr/default.asp?pID=39&ct=1110231&la=1

9a7bp2.pngIm47p2.png

Kαι γω παρόλο που εχω διδυμα αγορια και ειναι 8 κιλα ο καθενας σε καθε αλλαγη πανας τα πλενω με νερο οταν εχουν κανει τσισα και με FISSAN οταν εχουν κανει τα κακα τους. Ποτε μωρομαντηλα, και παντα τοπικο πλυσιμο με νερακι. Ο ενας απο τους δυο επαθε ουρολοιμωξη αλλα δεν οφειλοταν στην καθαριοτητα, ηταν εκ γεννετης απο παλλινδρομηση ουρων. Στην Ευρωκλινικη όταν τον ειχα μου απαγορεψαν τα μωρομαντηλα, μονο τοπικο πλυσιμο.

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ χρησιμοποιώ τα μωρομάντηλα της ecofamily και παρολο που δεν την πλένω με κάθε αλλαγη πάνας δεν μου έχει πάθει σύγκαμα , ούτε ερεθισμό, επισης χρησιμοποιω και τη κρεμα καθημερινης περιποιησης που εχει σε καθε αλλαγη πάνας.

προσπάθησα να τη πλένω σε κάθε αλλαγη αλλα φοβάμαι λίγο μην γίνει καποιο ατύχημα έτσι οπως κουνιέται ....

τα τσισακια με νερο τρεχουμενο ,τα κακακια με σαπουνακι γλυκερινης και μωρομαντηλα μονο οταν πηγαινει στον παιδιατρο...

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Διαφημίσεις

ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΕΙΝΑΙ 5 1/2 ΜΗΝΩΝ) ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΛΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΕΝΩ. ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ. ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ PAMPERS ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΕΣ Η ΘΑ ΤΟ ΕΠΛΕΝΕΣ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ (ΤΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΜΜΜ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ..

Εμείς από την αρχή που γεννήθηκε(τώρα είναι 2 χρονών) κάθε φορά με μωρομάντηλα εκτός βέβαια από σπάνιες περιπτώσεις που κάνει πάρα πολλά κακά και λερώνει τα πάντα, που τότε τον πλένουμε κανονικά με νερό.

Δεν έχει παρουσιάσει κάποιον ερεθισμό ως τώρα, μόνο που μια φορά έτυχε να έχουμε κάποια μωρομάντηλα άσχετης μάρκας, τον έτσουξε. Από τότε δεν τα ξαναχρησιμοποιήσαμε και έχουμε τα ίδια που είχαμε στην αρχή.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

εγω κοριτσια την μικρη την επλενα με νερακι σκετο σε καθε αλλαγη, και με ειδικο σαπουνακι οταν εκανε κακακια. δεν ειχε συγκαει ποτε και να φανταστειτε περασαμε και 4 καυσωνες. τωρα στα τσισακια την καθαριζω με μωρομαντηλα και παντα πλυσιμο στα κακακια.παντα πλυσιμο με νερακι το πρωι και μπανιο καθε βραδυ.

επισης πρεπει να πουμε και για τον τροπο που τα σκουπιζουμε-πλενουμε. παντα απο μπροστα προς τα πισω. εχω δει μικρα κοριτσακια στην γυναικολογο ( ναι ειναι απιστευτο) με απιστευτες μολυνσεις.

Εμείς όταν έχουμε κακάκια πλενόμαστε στο νιπτήρα με αφρόλουτρο να καθαρίσουμε καλά καλά! Αν είμαστε έξω τότε μόνο χρησιμοποιούμε τα μωρομάντηλα και φυσικά όταν εχουμε μόνο τσίσα.

Με τα μωρομάντηλα πάντως δεν είχαμε κανέναν ερεθισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Ο γιόκας μου είναι 2 χρονών. Μέχρι ενός έτους τον έπλενα σε κάθε αλλαγή πάνας. Τώρα τον πλένω απαραιτήτως οταν κάνει κακάκια και το πρωί μόλις ξυπνήσει για να νιώθει όμορφα μετά από τόσες ώρες με την πάνα. Εννοείται το βραδινό μπάνιο!

Για σκεφτείτε βρε κορίτσια να τα κάνατε επάνω σας και να λερωνόταν όλος ο ποπό σας, δεν θα θέλατε να πλυθήτε επειγόντως; Κρίμα είναι τα καημένα!!!

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

• 1 χρόνο μετά...

ψηφισα το τρια με μια παραλαγη ομως.πλενω το μωρο καθε φορα κι οταν ειμαι εξω μουσκευω το μωρομαντηλο ειτε απο ενα ποτηρι νερο η μπουκαλι κ την σκουπιζω.η με βαμβακι.τα μωρομαντηλα δεν τα πολυσυμπαθω!

Πλάκα μου κάνετε σε κάθε αλλαγή για πλύσιμο...6,5 μηνών σχεδόν και 9600 κιλά προ 2 εβδομάδων..ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΩ?????σε λίγο αυτός θα με σηκώνει...:)..εδώ μπάνιο τον κάνω και πιάνομαι...άρχισε κάνει και απότομες κινήσεις και άντε να τον μαζέψω....

pampers active μωρομάντηλα και στα δυο παιδιά..σε έσχατη περίπτωση τοπικό πλύσιμο αλλά σε καθημερινή βάση μωρομάντηλα...αλλιώς πρέπει να διαλέξω ή ''στην πούδρα το μωρό και η μαμά στο κρεβάτι'' ή ''η μαμά duracel και το μωρό ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ...για την ώρα διαλέγω το μεγάλωμα.....

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Εμένα η δικιά μου είναι 4 μηνών. Στην αρχή την καθάριζα πάνω στην αλλαξιέρα. Κάθε φορά που άλλαζα πάνα γέμιζα ένα κουβαδάκι νερό και με ένα σφουγγαράκι την καθάριζα είτε έκανε κακα είτε τσίσα δεν χρησιμοποιούσα σαπούνι. Όταν είχε πολλά κακά την έβαζα κάτω από την βρύση κατευθείαν χώρις να πάρω πρώτα τα πολλά γιατί ήταν πολύ ελαφρύ το παιδί. Τώρα που βάρυνε και εγώ βαρέθηκα πια να γεμίζω το κουβαδάκι κάθε φορά που θα κάνει τσίσα την βάζω κάτω από την βρύση αλλά ακουμπάει τα γόνατα στον νιπτηρα οπότε μοιράζεται το βάρος, ενώ όταν κάνει κακά παίρνω πρώτα τα πολλά με μωρομάντηλο και μετά κάτω από την βρύση.Τώρα θα το αλλάξω όμως και θα παίρνω τα πολλά με χαρτομάντηλο από κουτί.Λέτε να είναι επικίνδυνο το χαρτομάντηλο;Όταν είμαστε έξω μωρομάντηλο εκτός κι αν είμαστε στην μαμά μου που πάλι κάτω από την βρύση.

mKndp2.png

Τις πλένω κάθε φορά οπωσδήποτε μετά από κακά και το πρωί που έχουν πολλά τσίσα.Πρώτα παίρνω τα "πολλα" με μωρομάντηλο.

Βέβαια είναι βαριές τώρα πια (10500 και 9300)αλλά τις βάζω να "κάθονται" στο χείλος του νιπτήρα σαν να κάνουν μπιντέ δηλαδή.

Αν είμαι εκτός σπιτιού αναγκαστικά μόνο με μωρομάντηλο και μόλις γυρίσουμε σπίτι πλύσιμο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...