Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το savoir vivre λέγεται στα αγγλικά etiquette.

http://life.nationalpost.com/2013/11/05/shoes-on-or-off-its-the-perennial-holiday-season-question-with-etiquette-rules-for-partygoers-and-throwers-alike/

http://en.wikipedia.org/wiki/Etiquette_in_Europe#Shoes

Τα παπούτσια σε σχέση με τις ιώσεις δεν λένε και πολλά πράγματα, παίζουν πολλά ρόλο, σε τι παιδικό πάει το παιδί και τι κανόνες υγιεινής τηρούν εκεί. Και τα δικά μου, το ένα δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση, σε παιδικό από βρέφη σχεδόν, 6 ετών τώρα αισίως και το άλλο μισή φορά. Βέβαια εκείνη τη φορά το γύρισε σε ελαφριά πνευμονία, αλλά τι σχέση έχει αυτό με τα παπούτσια; Άλλοι πιο σχολαστικοί περί του σπιτιού έχουν φάει την αντιβίωση με το κουτάλι...

Αλλού είναι τα προβλήματα της υγιεινής, παραδείγματα υπάρχουν πιο πάνω. Πιο πάνω μάλιστα αναφέρθηκε ότι κάποια δεν κάνει "υστερίες" με τις ιώσεις, αλλά έχει θέμα με τα παπούτσια. Εγώ πάλι λέω ότι αν γλίτωνα και εγώ μαζί κάνα-δυο συνάχια κάθε χειμώνα, καθόλου δεν θα με πείραζε. Οπότε ναι, απομακρύνω ευγενικά όταν έρχεται για χειραψίες ένας εμφανώς συναχωμένος και το ίδιο κάνω όταν έχω και εγώ συνάχι.

Εγω το ειχα πει ναι. Συμφωνω με το να θελω να αποφυγω κι εγω τις ιωσεις, αλλα δεν χαλασε και ο κοσμος. Αυτο που λεω απο την αρχη η κακομοιρα ειναι οτι ναι, δεν εχουν σχεση τα παππουτσια με τις ιωσεις και τοσο, τα μικροβια που μεταφερει ειναι το προβλημα που προκαλουν πιο επικινδυνα πραγματα απο τις ιωσουλες.

Βλεπω οτι μου την ειπες που σας ειχα κανει quote ενα λινκ οτι....μαθαινω απο το ιντερνετ, αλλα κανεις το ιδιο....:roll: λοιπον το etiquette ειναι βιβλια ολοκληρα, οχι μια σελιδα αλλα πανω κατω εχουν δικιο. Ολοκληρο μαθημα στο Πανεπιστημιο το ειχα (αυτο που ρωτησες που τα ξερω). 20 και πλεον ευρωπαικες χωρες, μεση ανατολη και ολη η ασια, κι αλλα μερη του κοσμου, εχουν αυτη τη συνηθεια. Αυτο βεβαια, δε σημαινει οτι οοολα τα σπιτια το ακολουθουν. Ουτε ομως οτι ανιθετα, στις υπολοιπες χωρες, οπως στη δικη μας, δεν υπαρχουν πολλα σπιτια που το κανουν κι ας μην το αναφερει επισημα. Αν ομως βρεθεις σε μια τετοια χωρα, να ο περιμενεις να το δεις, με τον ιδιο τροπο που στο Λονδινο δεν θα στεκοσουν στην ακρη για να περπατησουν στις κυλιομενες η στη γερμανια αν πατησεις πεζη στον ποδηλατοδρομο.....θα φας σπρωξια απλα.

Ισως βεβαια δεν επρεπε να παει η συζητηση εκει, αλλα ηταν αναποφευκτο λογω ειδικοτητας βλεπεις χρονια ημουν ΥΠΕΞ και πηγαινα συχνα Βορεια Ευρωπη και Ασια.....

Που να σε ειχα παει και σε εστιατοριο εκει (Μαλαισια), που βγαζεις παππουτσια...χιχι

Αυτα σχετικα. Στο σπιτι μας στον μικροκοσμο μας ας κανει η καθε μια αυτο που θελει. Εγω περασα καποιες πληροφοριες ας τις αξιολογησει ο καθεις αναλογα.

ΥΓ κατι ακομα για το επιμονο της καταστασης: μια φορα, η γυναικα του Τουρκου εκπροσωπου, μου ειπε χυμα οτι εκεινες ειναι πως το ειπε ακριβως κανουν καλυτερο μανατζμεντ στο σπιτι (...) (κανοντας σχολιο για το θεμα μας). Καλα ειναι λιγο μυθισες βεβαια αυτες, σου λενε διαφορα για να σε εκνευρισουν. Και δεν ειμαι καθολου πορωμενη με τα θεματα σχεσεων με την γειτονικη μας χωρα. Μετα μου ελεγε βεβαια κι οτι οταν καθαριζει ενα δωματιο, το αδειαζει πρωτα :confused: της ειπα και τα κρεβατια καλε??? Και τα επιπλα? Ναι μου ειχε πει. Να την πιστεψω? Δε νομιζω. Το πρωτο το ηξερα βεβαια αλλα το αλλο με τα επιπλα δεν το εχω ακουσει ξανα.

Ποιος είπε ότι δεν χρησιμοποιεί κανείς το Ιντερνετ για να μάθει κάτι και μαθαίνει μόνο από τα βιβλία του που έκανε, όποτε τα έκανε, στο πανεπιστήμιο; Είπα απλώς ότι επειδή σε κάποια τόπικς γράφουν πολλοί υπέρ κάποιου θέματος, δεν σημαίνει ότι είναι πολλοί αντικειμενικά! Σημαίνει σίγουρα ότι έχουν κίνητρο να γράψουν, ειδικά αν δεν είναι πολλοί, σε ορισμένες περιπτώσεις. Πχ υπάρχουν διεθνώς τόπικς για τον τοκετό στο σπίτι που παίζουν μόνες τους μπάλα σχεδόν, οι υποστηρικτές τους και θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι είναι πολλές, αλλά αντικειμενικά είναι ένας πολύ μικρός αριθμός.

Επίσης, η Μαλαισία δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, γιατί το θέμα με τα παπούτσια δεν τους έσωσε μέχρι τώρα από την αρρώστια των ποντικιών. Οι ετήσιες περιπτώσεις τους μετριούνται κατά χιλιάδες, ενώ στη χώρα μας τα νούμερα είναι μονοψήφια. Επομένως αυτή η ιστορία με τα παπούτσια θολώνει τα νερά και δίνει ψευδαίσθηση ασφάλειας, ενώ τα ανεπιθύμητα τρωκτικά κατά τα άλλα μπορεί να αλωνίζουν στις κουζίνες ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2193.html

http://www.nst.com.my/nation/general/2-775-leptospirosis-cases-23-deaths-this-year-1.340149

Οι περισσότερες δυτικές χώρες έφτασαν τις συνθήκες υγιεινής εκεί που τις έφτασαν, όταν τις έφτασαν, γιατί δεν υπήρχε μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην υγιεινή που είναι αποδεκτή έξω από το σπίτι και μέσα, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Η Σιγκαπούρη είναι μια χαρακτηριστική χώρα στην περιοχή, όπου έδωσαν σημασία και πολλή στο έξω και πέτυχαν ουσιαστικά συνθήκες εφάμιλλες ή και καλύτερες με τις δυτικές χώρες. Συμπτωματικά εκει τηρούν και τα της Μαλαισίας, ως προς το μέσα. Η Αυστραλία είναι μια χώρα της περιοχής όπου τηρήθηκαν εξαρχής οι συνθήκες υγιεινής του δυτικού κόσμου γενικότερα, άρα οι καλεσμένοι σε γενικές γραμμές απλώς εμφανίζονται και δεν ασχολούνται με τα παπούτσια τους και μια χαρά συνθήκες υγιεινής έχουν.

Εγω θα ελεγα οτι το βλεπω αντιστροφα, οτι στις χωρες εκεινες εφοσον εχει τοσο μεγαλο προβλημα, παιδια παιζουν εξω στα βρωμονερα κι αρρωσταινουν, προφανως δεν εχουν φορεα οπως ο ΣΕΠΕ να παει σε εστιατορια κλπ το μετριαζουν με το να το αποκλεισουν μεσα. Δε νομιζω δηλαδη οτι οσοι αρρωσταινουν, κολλανε μικροβιο μεσα, αλλα εξω απο το σπιτι τους προφανως. Φαντασου να εμπαιναν κ με τα παππουτσια. Εξαλλου, γιατι να συγκρινουμε ελλαδα με Μαλαισια (που εχει και παραγκουπολεις...) και οχι με τη Σουηδια, η μαλλον αλλη ευρωπαικη χωρα με συνθηκες οπως οι δικες μας, οπου εχουν την ιδια συνηθεια? Δεν ξερω τα νουμερα ετσι το λεω. Θα επρεπε να δεις συγκριτικα χωρες με ΙΔΙΕΣ συνθηκες, ΙΔΙΑ προβληματα, και να δεις τα νουμερα σε εκεινη που εχουν τη συνηθεια και σε εκεινη που δεν την εχουν ετσι γινονται οι ερευνες.

Βεβαια δεν εχει νοημα να ψαχνεις τα αιτια, σημασια εχει οντως το αποτελεσμα. Δυσκολα ομως εμεις, μπορουμε να βγαλουμε επιστημονικα συμπερασματα, μονοι μας κοιτωντας μονομερως διαφορες ερευνες.

Κακως πηγα τη συζητηση εκει αλλα ηταν αναποφευκτο, να μη μεταφερω την εμπειρια μου μια και ριζωνει μεσα σου μια συνηθεια. Μετα, αν τη θεωρησεις θετικη, θελεις να το πεις και σε αλλους. Απο εκει και περα, δεν ειναι απαραιτητο να το βρουν και οι αλλοι καλη ιδεα το κατανοω.

ΥΓ τα λινκ που παραθετεις συνηθως τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα αλλα θα ελεγα πηγες οπως την πρωτη στο συγκεκριμενο, να μην τις εχεις για πολυ εγκυρες...;)

Μα αυτό που λες γράφω. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η ΗΠΑ / Καναδάς έχουν παρόμοια στατιστικά προβλημάτων υγείας μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το αν βγάζουν ή όχι παπούτσια. Άρα τα παπούτσια δεν φαίνεται να παίζουν ρόλο. Σε άλλες χώρες, ό,τι και να κάνουν με τα παπούτσια φαίνεται ότι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την εξάπλωση των λοιμωδών νοσημάτων.

Διαφημίσεις

Μα αυτό που λες γράφω. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η ΗΠΑ / Καναδάς έχουν παρόμοια στατιστικά προβλημάτων υγείας μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το αν βγάζουν ή όχι παπούτσια. Άρα τα παπούτσια δεν φαίνεται να παίζουν ρόλο. Σε άλλες χώρες, ό,τι και να κάνουν με τα παπούτσια φαίνεται ότι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την εξάπλωση των λοιμωδών νοσημάτων.

Κατσε, εκτος απο την Ασια, σε 20 απο τις 30 χωρες της Ευρωπης, απο λινκ που εστειλες εσυ η ιδια, αλλα και στη Ρωσια, στον Καναδα (πχ δεν βρηκα κατι αλλο τωρα στα γρηγορα δες εδω(http://www.tripadvisor.com/Travel-g153339-s606/Canada:Tipping.And.Etiquette.html στο τελος) ισχυει καλε. Βγαζουν τα παππουτσια. Στην Αμερικη δεν εχω εμπειρια μεγαλη να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο διχασμενοι σε δυο στρατοπεδα αναλογα με την περιοχη.

Επισης οπως σου ανεφερα πρεπει να βρεις μια περιοχη μετα απο μελετη, με παρομοια χαρακτηριστικα με τη δικη μας. Ουτε θα περιμενεις μειωση των περιστατικων ποιος περιμενει κατι τετοιο? Γιατι κολλησες εκει? Αν μετα παει το Κινεζακι και παιξει διπλα στον αρουραιο τι να παθει. Η Κινεζα δεν ειναι καν μπροστα. Η Γαλλιδα διαβαζει αρλεκιν στο παγκακι. Ενω η ελληνιδα, ειναι προσεκτικη ΚΑΙ εξω.

Αλλα δε βρισκω νοημα αλλο να κολλησουμε στο εν λογω σημειο δεν προχωρα η συζητηση κανει κυκλους. Ισως να εχει σημασια και το τι βλεπεις καθημερινα, πχ το να ζεις σε περιοχες οπως η δικη μου, με αδειασματα βοθρων σημερα παλι επρεπε να τα πατησουμε (μπλιαχ) για να μπουμε στο σπιτι.

Εσυ αν εκανες το σπλατς! μετα? Αυτα.... αρκετα νομιζω επαμε για σκ...α, εεεεε???? :D:D:D:DΝα τα αποφυγω εξαλλου προσπαθω.......

τα λεμε Εχω να παω και στο νοσοκομειο στον πατερα μου.

Οχι ομως και να φτανουν σε υπερβολες οπως το οτι δεν εχουν ξαναδει παντοφλες και οτι αν φοραγαν οι περισσοτεροι, θα ηταν trend! ΟΜG :cool: (δεν ειναι τα crocs; )

Ποιος είπε ότι δεν έχει ξαναδεί παντόφλες; Αν εννοείς εμένα, δεν έχω ξαναδεί να υποχρεώνουν τους καλεσμένους να φοράνε παντόφλες μιας χρήσης (ή και πολλών χρήσεων).

- Ερώτηση: Οι άντρες σας συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ή χρειάστηκε να τους πείσετε;

Και ένα τελευταίο, γιατί πράγματι η συζήτηση κάνει κύκλους. Αν μου λέγατε ότι έτσι κάνουμε γιατί έτσι μας αρέσει/βολεύει, έτσι έχουμε συνηθίσει κτλ ειλικρινά δεν θα είχα κάποιο αντεπιχείρημα. Το να λέτε όμως ότι το κάνετε για να μην έρθουν μικρόβια στο σπίτι ή για να περιορίσετε τα μικρόβια, με κάνει να θέτω αντίλογο. Και ο αντίλογος αυτός είναι ότι στην ουσία δεν περιορίζετε τα μικρόβια για λόγους που ειπώθηκαν.

Όσο για το κουτάκι της μπύρας όπου κατούρησε ποντίκι, συγγνώμη αλλά είναι urban legend. Σε ένα καράβι με ποντίκια, μπορείς να κολλήσεις το μικρόβιο από οπουδήποτε.

Και αν κάνετε μια απλή αναζήτηση, θα βρείτε δεκάδες παρόμοιες hoax stories.

Ποιος είπε ότι δεν έχει ξαναδεί παντόφλες; Αν εννοείς εμένα, δεν έχω ξαναδεί να υποχρεώνουν τους καλεσμένους να φοράνε παντόφλες μιας χρήσης (ή και πολλών χρήσεων).

- Ερώτηση: Οι άντρες σας συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ή χρειάστηκε να τους πείσετε;

Και ένα τελευταίο, γιατί πράγματι η συζήτηση κάνει κύκλους. Αν μου λέγατε ότι έτσι κάνουμε γιατί έτσι μας αρέσει/βολεύει, έτσι έχουμε συνηθίσει κτλ ειλικρινά δεν θα είχα κάποιο αντεπιχείρημα. Το να λέτε όμως ότι το κάνετε για να μην έρθουν μικρόβια στο σπίτι ή για να περιορίσετε τα μικρόβια, με κάνει να θέτω αντίλογο. Και ο αντίλογος αυτός είναι ότι στην ουσία δεν περιορίζετε τα μικρόβια για λόγους που ειπώθηκαν.

Όσο για το κουτάκι της μπύρας όπου κατούρησε ποντίκι, συγγνώμη αλλά είναι urban legend. Σε ένα καράβι με ποντίκια, μπορείς να κολλήσεις το μικρόβιο από οπουδήποτε.

Και αν κάνετε μια απλή αναζήτηση, θα βρείτε δεκάδες παρόμοιες hoax stories.

Επειδη το περιστατικο με το ποντικι το ανεφερα εγω, να σου διευκρινισω οτι στο κουτακι επανω βρεθηκε το μικροβιο και ο ιατροδικαστης εβγαλε πορισμα οτι εκει ευθυνοταν ο θανατος της. Θα ελεγα εταιρεια/πλοιο αλλα δεν ξερω αν θα βρεθω μπλεγμενη και δε νομιζω οτι ειναι σωστη αποφαση, για να πεισω μια αγνωστη...

Στα υπολοιπα δεν απαντω δεν θα με αναγκασετε κι εμενα να τσακωθω. Εχετε φαει ενα σωρο ατομα για να πεισετε τους εαυτους σας, οτι το βρωμικο ειναι καθαρο. Ε, οχι δεν ειναι πως να το κανουμε. Και σιγα μην σου δωσω αναφορα και για τον αντρα μου. Οριστε μας.

Επειδη το περιστατικο με το ποντικι το ανεφερα εγω, να σου διευκρινισω οτι στο κουτακι επανω βρεθηκε το μικροβιο και ο ιατροδικαστης εβγαλε πορισμα οτι εκει ευθυνοταν ο θανατος της. Θα ελεγα εταιρεια/πλοιο αλλα δεν ξερω αν θα βρεθω μπλεγμενη και δε νομιζω οτι ειναι σωστη αποφαση, για να πεισω μια αγνωστη...

Στα υπολοιπα δεν απαντω δεν θα με αναγκασετε κι εμενα να τσακωθω. Εχετε φαει ενα σωρο ατομα για να πεισετε τους εαυτους σας, οτι το βρωμικο ειναι καθαρο. Ε, οχι δεν ειναι πως να το κανουμε. Και σιγα μην σου δωσω αναφορα και για τον αντρα μου. Οριστε μας.

Δεν θα συνεχίσω γιατί είσαι εντελώς αδιάλλακτη και ειρωνική.

Και αν θες να πιστεύεις τη ράδιο αρβύλα και ότι ο ιατροδικαστής εκτός από την αιτία θανάτου, έτρεξε να ψάξει που ακριβώς βρισκόταν το μικρόβιο, κάντο. Ορίστε μας.

Διαφημίσεις

Δεν θα συνεχίσω γιατί είσαι εντελώς αδιάλλακτη και ειρωνική.

Και αν θες να πιστεύεις τη ράδιο αρβύλα και ότι ο ιατροδικαστής εκτός από την αιτία θανάτου, έτρεξε να ψάξει που ακριβώς βρισκόταν το μικρόβιο, κάντο. Ορίστε μας.

Νομιζω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος διαβασει αντικειμενικα τη συζητηση, θα δει ποιος ειναι αδιαλλακτος και ειρωνικος-τουλαχιστον μεχρι την προηγουμενη σελιδα, που το ειχα διαβασει εντελως ως τριτος, ειχα ηδη διαμορφωσει αποψη. Τωρα μπορω να απαντησω και ευθεως, εφοσον κατι που ξερω οτι ειναι αληθες, μου το βγαζετε αναληθες μονο και μονο για να αποδειξετε αυτα που θελετε.

-εγραψαν καποιες κοπελες οτι μεταφερουν μικροβια τα παππουτσια-λετε οτι δεν ξερουν τι λενε

-εγραψαν καποιες κοπελες οτι και σε αλλες χωρες τα βγαζουν-λετε οτι δεν ξερουν τι λενε

-γραφει μια οτι αρρωστησε η φιλη της- λετε πως δεν ξερει τι λεει

-γραφει μια αλλη οτι αρρωστησε η αδελφη της-λετε πως δεν ξερει τι λεει

-γραφω εγω για την κοπελα με τη μπυρα-λετε οτι δεν ξερω τι λεω

κτλ κτλ

για να μην αναφερθω στα οσα ακομα αμφισβητησατε, οτι παντοφλες δεν χρησιμοποιει κανεις κτλ κτλ

Μου φαινεται κλασικη η αντιδραση να πω την αληθεια τα ξερουμε παντα ολα ακομα και απο γιατρους ιατροδικαστες, δικαστες και ολες τις ειδικοτητες. Τα παντα ολα. Ναι εγινε η κηδεια ολοι το εμαθαν πως πεθανε η γυναικα εχει γινει χαμος και θα μας πει τωρα μια αγνωστη οτι επειδη βλεπει CSI ξερει οτι δεν ειναι ετσι οι ιατροδικαστες. καλα που δε διαβαζει το θεμα ο αντρας της θα σου λεγα εγω που να του πω οτι τον ειπες ραδιο αρβυλα τον ανθρωπο δεν του φτανει η δυστυχια του.

Νομιζω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος διαβασει αντικειμενικα τη συζητηση, θα δει ποιος ειναι αδιαλλακτος και ειρωνικος-τουλαχιστον μεχρι την προηγουμενη σελιδα, που το ειχα διαβασει εντελως ως τριτος, ειχα ηδη διαμορφωσει αποψη. Τωρα μπορω να απαντησω και ευθεως, εφοσον κατι που ξερω οτι ειναι αληθες, μου το βγαζετε αναληθες μονο και μονο για να αποδειξετε αυτα που θελετε.

-εγραψαν καποιες κοπελες οτι μεταφερουν μικροβια τα παππουτσια-λετε οτι δεν ξερουν τι λενε

-εγραψαν καποιες κοπελες οτι και σε αλλες χωρες τα βγαζουν-λετε οτι δεν ξερουν τι λενε

-γραφει μια οτι αρρωστησε η φιλη της- λετε πως δεν ξερει τι λεει

-γραφει μια αλλη οτι αρρωστησε η αδελφη της-λετε πως δεν ξερει τι λεει

-γραφω εγω για την κοπελα με τη μπυρα-λετε οτι δεν ξερω τι λεω

κτλ κτλ

για να μην αναφερθω στα οσα ακομα αμφισβητησατε, οτι παντοφλες δεν χρησιμοποιει κανεις κτλ κτλ

Μου φαινεται κλασικη η αντιδραση να πω την αληθεια τα ξερουμε παντα ολα ακομα και απο γιατρους ιατροδικαστες, δικαστες και ολες τις ειδικοτητες. Τα παντα ολα. Ναι εγινε η κηδεια ολοι το εμαθαν πως πεθανε η γυναικα εχει γινει χαμος και θα μας πει τωρα μια αγνωστη οτι επειδη βλεπει CSI ξερει οτι δεν ειναι ετσι οι ιατροδικαστες. καλα που δε διαβαζει το θεμα ο αντρας της θα σου λεγα εγω.

Σε όλα αυτά που γράφεις υπήρξαν συγκεκριμένα επιχειρήματα προς χάριν διαλόγου μιας και είμαστε σε φόρουμ, τα οποία εσύ έχεις ξεχάσει τελείως από ό,τι φαίνεται...

Όσο για τις παντόφλες έλεος... Έχω πει 3 φορές πως δεν έγραψα ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί παντόφλες, αλλά ότι δεν έχω συναντήσει κανέναν στον ευρύτερο κύκλο μου που να προσφέρει σε επισκέπτες, αλλά και αυτό το προσπερνάς συνέχεια...

Σε όλα αυτά που γράφεις υπήρξαν συγκεκριμένα επιχειρήματα προς χάριν διαλόγου μιας και είμαστε σε φόρουμ, τα οποία εσύ έχεις ξεχάσει τελείως από ό,τι φαίνεται...

Όσο για τις παντόφλες έλεος... Έχω πει 3 φορές πως δεν έγραψα ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί παντόφλες, αλλά ότι δεν έχω συναντήσει κανέναν στον ευρύτερο κύκλο μου που να προσφέρει σε επισκέπτες, αλλά και αυτό το προσπερνάς συνέχεια...

Αυτο που εχω στο μυαλο μου ως διαλογο δεν ειναι "ξερετε, η φιλη μου επαθε αυτο και μαλιστα πεθανε" και απαντηση απο την αλλη πλευρα "αυτο που λες, ειναι ραδιο αρβυλα"

Καλο να κανουμε το κεφι μας αλλα σε θεματα οπως ο θανατος μιας κοπελας δεν ειναι αστειο, νομιζω.

Αυτο με τις παντοφλες γιατι λες οτι ειπα οτι το ειπες εσυ δε θυμαμαι ποιος το εγραψε, ειπε κατι σαν αν υπηρχαν θα ειχαν τα μαγαζια κολλεξιον, θα ειχε το H&M και οτι την τελευταια φορα που ειδε παντοφλες φορουσε ο παππους της. Πολυ αστειο ε κι εμεις με τον παππου ειμαστε μαζι του δαγκωτο!!!!

Νομίζω το να βγάλεις τα παπούτσια σου σε σπιτι που βλέπεις ενα μωρο-παιδι να κυλιεται στο πάτωμα ειναι θέμα σεβασμού προς το παιδι αυτο πανω απ΄ολα και κατ επέκταση σε ολη την οικογένεια!!!Εχω συνεχεια κόσμο στο σπιτι( φίλοι,οικογένεια,πελάτες) και σπάνια κάποιος να μην βγάλει τα παπούτσια του,και μόλις το αντιληφθουν οτι ξεχαςτικαν το κανουν αμέσως!! Ποτε δεν το ζήτησα απο κανέναν,ουτε εχω μικροβιοφοβια να τρέξω να καθάρισω με ξύδι αμέσως μόλις φύγουν,αλλα όλοι όσοι έρχονται το κανουν απο μόνοι τους!! Ευτυχώς στην Ελλάδα ειμαστε καθαρός λαός και δεν συγκινομαστε με Άγγλους,Γάλλους και Γερμανούς που την βρωμια την έχουν στο DNA τους απο προγόνους τους!!!

Αυτο που εχω στο μυαλο μου ως διαλογο δεν ειναι "ξερετε, η φιλη μου επαθε αυτο και μαλιστα πεθανε" και απαντηση απο την αλλη πλευρα "αυτο που λες, ειναι ραδιο αρβυλα"

Καλο να κανουμε το κεφι μας αλλα σε θεματα οπως ο θανατος μιας κοπελας δεν ειναι αστειο, νομιζω.

Αυτο με τις παντοφλες γιατι λες οτι ειπα οτι το ειπες εσυ δε θυμαμαι ποιος το εγραψε, ειπε κατι σαν αν υπηρχαν θα ειχαν τα μαγαζια κολλεξιον, θα ειχε το H&M και οτι την τελευταια φορα που ειδε παντοφλες φορουσε ο παππους της. Πολυ αστειο ε κι εμεις με τον παππου ειμαστε μαζι του δαγκωτο!!!!

Μα δεν αμφισβήτησα τον θάνατο της κοπέλας, ούτε ότι κόλλησε μικρόβιο από ποντίκι, ούτε έκανα κανένα αστείο. Για το πως το κόλλησε έγραψα και είπα ότι σε ένα πλοίο με ποντίκια, μπορείς να το κολλήσεις από οπουδήποτε. Και ναι μου φαίνεται περίεργο να έγινε έρευνα για το αν το μικρόβιο ήταν σε κουτάκι μπύρας ή οπουδήποτε αλλού. Αν τώρα επιμένεις ότι το πόρισμα έγραφε τόσες λεπτομέρειες πάω πάσο. Όπως και να΄χει, διάλογο κάνουμε, δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι. Και αν δεν θέλεις να συζητήσουμε για το αν και οι υπόλοιποι στην οικογένεια (=άντρας σου) συμμερίζονται την άποψή σου, δικαίωμά σου. Δεν χρειάζεται να είσαι επιθετική.

Αν εννοούσες την κοπέλα που έγραψε για τα Η&Μ, ας μην απαντήσω για λογαριασμό της. Δεν νομίζω παντως ότι εννοούσε πως δεν υπάρχουν παντόφλες στη Σουηδία...

Διαφημίσεις

Γενικα οτι θελει να κανει ο καθενας στο σπιτι του θα το κανει δεν περιμενω να αλλαξει και στο θεμα μας δεν με πειραζει αν παμε σε ενα σπιτι και μπαινουν με τα παππουτσια τους εγω αντιθετα με αυτους δεν θα τους κακοχαρακτηρισω δε σημαινει οτι δεν ειναι καλες νοικοκυρες μαλλον για αυτο θιχτηκαν μερικες κοπελες. Δεν μιλαμε για νοικοκυρες μπορει εγω να μην μπαινω με τα παππουτσια αλλα μετα και να μην καθαριζω ποτε το σπιτι αλλο το ενα αλλο το αλλο. Εδω δεν κακοχαρακτηρισα κοπελα που πηγαμε σπιτι της πριν λιγο καιρο και ενω περιμενε κοσμο δεν ειχε σκουπισει καν μηνες και ειχε γροθιες τη σκονη στη γωνια και ηθελε η μεγαλη να παει τουαλετα και στη λεκανη ειχε πιασει δυο δαχτυλα η βρωμια και φυγαμε γιατι σιχαθηκα. Ο,τι θελει ας κανει λες και εγω ειμαι η τελεια νοικοκυρα οτι μπορω κανω.

Νομίζω το να βγάλεις τα παπούτσια σου σε σπιτι που βλέπεις ενα μωρο-παιδι να κυλιεται στο πάτωμα ειναι θέμα σεβασμού προς το παιδι αυτο πανω απ΄ολα και κατ επέκταση σε ολη την οικογένεια!!!Εχω συνεχεια κόσμο στο σπιτι( φίλοι,οικογένεια,πελάτες) και σπάνια κάποιος να μην βγάλει τα παπούτσια του,και μόλις το αντιληφθουν οτι ξεχαςτικαν το κανουν αμέσως!! Ποτε δεν το ζήτησα απο κανέναν,ουτε εχω μικροβιοφοβια να τρέξω να καθάρισω με ξύδι αμέσως μόλις φύγουν,αλλα όλοι όσοι έρχονται το κανουν απο μόνοι τους!! Ευτυχώς στην Ελλάδα ειμαστε καθαρός λαός και δεν συγκινομαστε με Άγγλους,Γάλλους και Γερμανούς που την βρωμια την έχουν στο DNA τους απο προγόνους τους!!!

Ετσι το βλεπω και εγω. Κι εμενα δεν μου εχει τυχει να μου παραπονεθουν. Δοξα τω Θεω. και δε με νοιαζει τι κανουν οι αλλοι λαοι ουτε καν τι κανει ο γειτονας το σπιτι μου κοιταω εγω.

Αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία πολλών εδώ μέσα, όμως μεγάλωσα στα σέβεντις, στην επαρχία, σε μια εποχή που ήμασταν πολύ τυχεροί, οι γονείς μας μας άφηναν να μπαινοβγαίνουμε στα σπίτια της γειτονιάς, δεν είχαν υπάρξει ακόμα τα ριάλιτι του Μικρούτσικου να μαθαίνουμε τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί σε ξένο σπίτι... Πιο αγνές εποχές. Υπέροχα καλοκαίρια, υπέροχα. Παντόφλες δεν θυμάμαι να είχα δει, δεν θυμάμαι να είναι πρέπον να δει κάποιος παντόφλες, ένας ξένος, ακόμα και ένα παιδάκι.

Επίσης φιλοξενούμενοι στου παππού μου, μια νοοτροπία μυστήρια είχαν εκείνοι, δεν ξέρω, άνθρωπο εκτός από εμάς δεν είχα δει σπίτι τους, πηγαίναμε για μεγάλα διαστήματα, διακοπές, να τους δούμε. Γενικά τα καλά τους χρόνια ήταν πίσω τους και φαινόταν και δεν κάναν τίποτα να τα διεκδικήσουν. Είχαν παρκέ, σαλόνι που ήταν πάντα κλειστό για όλους και περπατούσαν με πατάκια! Ανατριχιάζω που το σκέφτομαι! Όμως εμάς δεν μας έκαναν να βγάλουμε τα παπούτσια μας και να κουβαλάμε παντόφλες. Ήμασταν φιλοξενούμενοι!

Πιο μετά λίγο φιλοξενήθηκα στη Γαλλία για μεγάλο διάστημα ενός καλοκαιριού, σε φίλους οικογενειακούς και αλωνίσαμε την Κυανή Ακτή, σε φίλους φίλων, σε βιλίτσες και κανονικά σπίτια. Απίστευτη ποιότητα ζωής για εμάς τότε. Παντόφλες δεν θυμάμαι.

Φοιτήτρια στην Αθήνα, έζησα πάνω από δέκα χρόνια μόνη και κάποια boyfriend μπαίναν με τα κανονικά τους ρούχα και κάποια στιγμή τα έβγαζαν, αλλά όχι μόνοι τους :oops::rolleyes: Ένας μου παραπονέθηκε ότι δεν ήμουν και πολύ νοικοκυρά, αλλά είχα τότε δουλειά, σπουδές και νιάτα, που δεν ήθελα να τα φάω στο νοικοκυριό! Τέλος πάντων, δεν ευοδώθηκε η κατάσταση με εκείνον και ευτυχώς! Ούτε εκείνος μου έκανε νύξη για παντόφλες. Το ορόσημο τότε για τη σοβαρότητα στη σχέση ήταν η οδοντόβουρτσα.

Τέλος πάντων μετά μεταπτυχιακό εξωτερικό, τα είπα μέσες άκρες, ήμουν πολύ μαμούνι, δεν κόλλησα με Έλληνες, αλλά με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε!

Επομένως όταν ο νυν σύζυγος έκανε νύξη παντόφλας αντιμετώπισε βλέμμα κεραυνοβόλο, γιατί αυτό ήταν κάτι που είχα υποσχεθεί ότι δεν θα μπει ποτέ σπίτι μετά από τόσα χρόνια, από τον παππού μιλάμε! Ο πατέρας μου δεν ξέρω τι έκανε βγαίνοντας από το μπάνιο, πάντως δεν τον θυμάμαι με παντόφλες συνέχεια. Ο σύζυγος τώρα χρησιμοποιεί αυτά που φοράνε στο κολυμβητήριο! Εγώ μετά το ντους θα φορέσω ή σαγιονάρες ή παπούτσια άνετα, σανδάλια, που συνήθως φοράω μέσα στο σπίτι, δεν θα τα βάλω ντε και καλά όμως στην είσοδο.

Αυτά.... ααααα :|:|:|

Ανατριχιάζω με τη σκέψη της παντόφλας σε άντρα, μιλάμε!

Τέλος πάντων, για εμένα ή παντόφλα συμβολίζει κάτι, που προφανώς δεν είναι το ιδιο για όλους τους ανθρώπους. Αφού μπήκαν στο σπιτι μας τα ανθρωπάκια μας, αρκετά πράγματα δεν είναι ίδια με το σύζυγο, αλλά είχα πει ότι αυτό με την παντόφλα και να μη μεσολαβεί πάνω από 24ωρο ανάμεσα σε ξύρισμα των ποδιών μου, θα ήταν ένα όριο που δεν έπρεπε να ξεπεραστεί! Στο ξύρισμα έχω χαλαρώσει πια, χαχαααα

Ε, τώρα στην τελευταία δεκαετία, μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, ακόμα όμως έχουμε φίλους που μετά την παραλία μας καλούν σπίτι και δεν σκέφτονται αν φοράμε ολοκάθαρα φρεσκοπλυμένα ρούχα εκείνη τη στιγμή... Και στο ένα σπίτι ακόμα που ξέρουμε που δεν φοράνε παπούτσια, δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια τι φοράει ο άντρας, παντόφλες δεν θυμάμαι πάλι. Κάλτσες;

Α, θα σε μαλώσω, δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν ωραιότατες, ντιζαινάτες, προχώ, σούπερ σεξυ.Μήπως θυμάσαι εκείνες τις τρομερές καφέ χιαστί? Μήπως αυτές τις φοβερές με τον πάτο αφρολέξ και την μπλέ-πορτοκαλί μπάρα?

Εγώ επαγρυπνώ. Κάθε φορά που μου ανακοινώνει ο άντρας μου ότι ήρθε ώρα για αλλαγή παντόφλας, τον συνοδεύω α-π-α-ρ-α-ι-τ-η-τ-ω-ς, μην πάει και μου διαλέξει του παππού του.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Α, θα σε μαλώσω, δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν ωραιότατες, ντιζαινάτες, προχώ, σούπερ σεξυ.Μήπως θυμάσαι εκείνες τις τρομερές καφέ χιαστί? Μήπως αυτές τις φοβερές με τον πάτο αφρολέξ και την μπλέ-πορτοκαλί μπάρα?

Εγώ επαγρυπνώ. Κάθε φορά που μου ανακοινώνει ο άντρας μου ότι ήρθε ώρα για αλλαγή παντόφλας, τον συνοδεύω α-π-α-ρ-α-ι-τ-η-τ-ω-ς, μην πάει και μου διαλέξει του παππού του.

τωρα κατι γινεται με τη συζητηση !!

http://www.net-a-porter.com/Shop/Shoes/Flat_Shoes?level3Filter=Slippers&pn=1&npp=60&image_view=product&dScroll=0

γυναικες

http://www.saksfifthavenue.com/The-Men-s-Store/Shoes/Slippers/shop/_/N-52fpu3/Ne-6lvnb5

αντρες

και η σαγιοναρα παντοφλα δεν θεωρειται Athina;; Μια χαρα αν βαζεις μετα σαγιοναρα για μενα αρκει να μη τη βαλεις και εξω απο το σπιτι.

Και εμεις το καλοκαιρι σαγιοναρες εχουμε μεσα στο σπιτι (μονο για μεσα)

OK, ενδιαφέροντα, δεν λέω και κομψά τα μοντελάκια από το Saks!

Τώρα θυμήθηκα κάτι σε σχέση που γράφτηκε αρκετά πριν...

Καλύμματα παπουτσιών; αυτά δεν τα θυμάμαι ούτε στη ΜΕΝΝ. Νομίζω μπαίναμε με κανονικά παπούτσια. Νομίζω καλύπταμε μαλλιά με σκουφάκι και φορούσαμε ρομπάκι χειρουργείου. Τα καλύμματα πάνε παρέα με εμφάνιση χειρουργείου, μάσκα και γάντια!

It should be noted that appropriate attire, such as masks, caps, shoe covers, goggles, and gloves should also be used in caring for infants in isolation

Όταν πάω σε σπίτι με νεογέννητο, θα σκεφτώ να είναι ολοκάθαρα τα ρούχα, να πάω με το δικό μας αυτοκίνητο και να πλύνω χέρια μπαίνοντας. Όπως πλένω και στο σπίτι μας μπαίνοντας. Αλλά καλύμματα παπουτσιών;

Ούτε η παντοφλα δεν τον χαλάει αυτόν :-P

Ελισα οι παντόφλες για τους άντρες θεικες, θα πάρω δυο! Ειδικά αύτες με τις 360 λίρες :confused::confused:

Ούτε η παντοφλα δεν τον χαλάει αυτόν :-P

Ελισα οι παντόφλες για τους άντρες θεικες, θα πάρω δυο! Ειδικά αύτες με τις 360 λίρες :confused::confused:

Εμ, οταν η φιλναδα μας πιο πανω μου μιλαει για Νοτια Γαλλια και ψαχνει για μοδατες παντοφλες (πιο πανω σε αλλο ποστ) τι λιγοτερο να σας στειλω;:D

Παρε τις lacoste με τα 50 ευρω....

αν και στον δικο μου σαγιοναρα των 20 ευρω εχω παρει!!!:oops:

Μια και είναι αφτερ αουαρς,

ποιό ανδρικό μοντέλο βρίσκετε πιο θελκτικό

1. Σπιτίσιος, παντόφλα νωχελική και ήρεμη, ξηλωμένη στα πλάγια, τη μια την πάτησε το μικρό με το ποδήλατο και λίγο έχει κάτσει

2. Ξυπόλυτος, περπατά στο σπίτι με αυτοπεποίθηση, εκπέμπει ανδρισμό, βγαίνει και στη βεράντα να ατενίσει τον ορίζοντα με θεληματικό πηγούνι, ξαπλώνει και το πόδι είναι κατράμι μαύρο και βαθύ

3. Αθλητικός, καθαρός, περιποιημένος, με κάλτσα ξέξασπρη πετσετέ, τουλάχιστον όταν την έπλενε η μαμά του, τώρα που την ανέλαβες εσύ γάριασε λίγο

4. Εκείνος ο συνάδελφος/γείτονας που δεν τον έχεις δει ποτέ μες στο σπίτι του.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...