Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Επίσης έχετε όλα τα παπούτσια εκτός σπιτιού και όταν έρθει η ώρα να φύγετε τα φοράτε έξω από το ασανσέρ ας πούμε; και εμένα ψυχαναγκασμός μου κάνει αυτό. Δεν είναι βασικός κανόνας υγιεινής. Είναι υπερβολικός κανόνας υγιεινής...

αυτο που λες εσυ υπερβολικο κανονα, εγω το θεωρω απαραιτητο, μια κι επιπλεον, δεν φοραμε τα ιδια παππουτσια οπου παμε. Δηλ δεν εχεις παππουτσοθηκη? Δεν αλλαζεις παππουτσια?

Εννοειται οτι ετσι κανω. Το γραφω παραπανω. Εχω την παππουτσοθηκη διπλα στην εξωπορτα, στο χωρο υποδοχης, οπου αφηνουμε και παλτα και ομπρελες. Δηλαδη για να καταλαβω, εσυ με το που ξυπνας βαζεις παππουτσια πχ φορας το 12ποντο ολη μερα στο σπιτι? Δεν φορας καθε μερα το αναλογο παππουτσι με το ρουχο που θα βαλεις, αναλογα με το που θα πας? Τη στιγμη που ετοιμαζομαι να παω καπου, ντυνομαι αναλογα.

Οπως θα βαλω μπουφαν/παλτο, θα παρω τσαντα κλπ εκεινη τη στιγμη, θα βαλω και τα αναλογα παππουτσια ειτε γοβες, ειτε μποτες κλπ.

Που το περιεργο? :confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω ασανσερ δεν εχω, το σπιτι ειναι δυοροφο και εξω απο το δικο μου (το επανω) εχω μια μεγαλη ντουλαπα οπου τα τοποθετω εκει πριν μπω στο σπιτι.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

αυτο που λες εσυ υπερβολικο κανονα, εγω το θεωρω απαραιτητο, μια κι επιπλεον, δεν φοραμε τα ιδια παππουτσια οπου παμε. Δηλ δεν εχεις παππουτσοθηκη? Δεν αλλαζεις παππουτσια?

Εννοειται οτι ετσι κανω. Το γραφω παραπανω. Εχω την παππουτσοθηκη διπλα στην εξωπορτα, στο χωρο υποδοχης, οπου αφηνουμε και παλτα και ομπρελες. Δηλαδη για να καταλαβω, εσυ με το που ξυπνας βαζεις παππουτσια πχ φορας το 12ποντο ολη μερα στο σπιτι? Δεν φορας καθε μερα το αναλογο παππουτσι με το ρουχο που θα βαλεις, αναλογα με το που θα πας? Τη στιγμη που ετοιμαζομαι να παω καπου, ντυνομαι αναλογα.

Οπως θα βαλω μπουφαν/παλτο, θα παρω τσαντα κλπ εκεινη τη στιγμη, θα βαλω και τα αναλογα παππουτσια ειτε γοβες, ειτε μποτες κλπ.

Που το περιεργο? :confused:

Ναι η παπουτσοθήκη μου είναι μέσα στο σπίτι. Σηκώνομαι το πρωί ετοιμάζομαι, ντύνομαι, βάζω τα παπούτσια μου λίγα λεπτά πριν φύγω, μπορεί να κυκλοφορήσω και μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια για κάνα πεντάλεπτο, ετοιμάζω και τα παιδιά μαζί με τα παπούτσια τους και φεύγουμε.:-D Άρα και εσύ τα έχεις μέσα στο σπίτι, στο χώρο υποδοχής. Όχι απέξω στον κοινόχρηστο. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Ε, εμένα δεν είναι στο χώρο υποδοχής γιατί δεν βολεύει λόγω διαρρύθμισης, είναι πιο μέσα :-) Και δεν τα βάζω το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα βάζω πιο πριν.

Ναι η παπουτσοθήκη μου είναι μέσα στο σπίτι. Σηκώνομαι το πρωί ετοιμάζομαι, ντύνομαι, βάζω τα παπούτσια μου λίγα λεπτά πριν φύγω, μπορεί να κυκλοφορήσω και μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια για κάνα πεντάλεπτο, ετοιμάζω και τα παιδιά μαζί με τα παπούτσια τους και φεύγουμε.:-D Άρα και εσύ τα έχεις μέσα στο σπίτι, στο χώρο υποδοχής. Όχι απέξω στον κοινόχρηστο. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Ε, εμένα δεν είναι στο χώρο υποδοχής γιατί δεν βολεύει λόγω διαρρύθμισης, είναι πιο μέσα :-) Και δεν τα βάζω το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα βάζω πιο πριν.

Ακριβως διπλα απο την εξωπορτα ειναι. Στην ουσια δεν πατας μεσα, αλλα εχουμε συνεννοηθει με τον ιδιοκτητη να τη βαλουμε ακριβως απεξω, οπως εχει κανει και ο απεναντι στον ιδιο οροφο και η κυρια που μενει απο κατω. Εχουν βρει στο ΙΚΕΑ μια πολυ στενη που κρεμεται στον τοιχο χωρις να εμποδιζει.

Η ακριβης αιτιολογια της λευχαιμιας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. Παρολα αυτα ενοχοποιουνται καποιοι παραγοντες οπως οι ακτινοβολιες, το DNA και αλλα...μεσα στα αλλα εχει βρεθει οτι ισως ευθυνονται ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΕΤΡΟΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΡΕΤΡΟΙΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΖΩΩΝ...ΟΙ ΓΑΤΕς κολλανε "γατισιους¨ιους οι οποιοι ευνοουν την αναπτυξη λευχαιμιας και οι ανθρωποι "ανθρωπινους" οι οποιοι παλι ενοχοποιουνται για αναπτυξη λευχαιμιας. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

ekavi, μπλεκεις πολλα διαφορετικα πραγματα. Το θεμα μας ειναι το σπιτι, οχι αν εχει βρωμια εξω, δεν θα κατσω οκλαδον στο πεζοδρομιο, να απλωσω τα παιχνιδια της μικρης και να παιξουμε! Για το πατωμα στο οποιο το παιδι μπουσουλαει μιλαμε!

ε ναι ρε παιδιά, ετσι είναι.....συγκρίνετε το χαλί ή τη μοκέτα που έχουμε στο σπίτι μας και καθόμαστε κάτω και παίζουμε κ κυλιόμαστε με τα παιδιά μας με οτιδήποτε υπάρχει εξω από αυτο πχ πάρκα , παιδικές χαρές κλπ?Ναι πάμε στα πάρκα κλπ για παιχνίδι αλλά όταν επιστρέψουμε σπίτι αλλάζουμε ρούχα και πλένουμε τουλάχιστον χέρια , εμεις τουλάχιστον ετσι κάνουμε...και ναι δεν διανοούμαι να κυλιέμαι με τα παιδιά στο πάτωμα όπου πριν πάτησαν παπούτσια, σιχαίνομαι τρελα...για όσες το μπορούν οκ πάσο....

ε ναι ρε παιδιά, ετσι είναι.....συγκρίνετε το χαλί ή τη μοκέτα που έχουμε στο σπίτι μας και καθόμαστε κάτω και παίζουμε κ κυλιόμαστε με τα παιδιά μας με οτιδήποτε υπάρχει εξω από αυτο πχ πάρκα , παιδικές χαρές κλπ?Ναι πάμε στα πάρκα κλπ για παιχνίδι αλλά όταν επιστρέψουμε σπίτι αλλάζουμε ρούχα και πλένουμε τουλάχιστον χέρια , εμεις τουλάχιστον ετσι κάνουμε...και ναι δεν διανοούμαι να κυλιέμαι με τα παιδιά στο πάτωμα όπου πριν πάτησαν παπούτσια, σιχαίνομαι τρελα...για όσες το μπορούν οκ πάσο....

Ρε κορίτσια αμάν, κάνετε σα να μην καταλαβαίνετε. Δεν είπαμε να είναι το χαλί ίδιο με το πεζοδρόμιο..είπαμε να μην παθαίνουμε υστερία αν ένα παπούτσι πατήσει στο πάτωμα του σπιτιού μας :shock:..τουτέστιν αν έρθει ένας άμοιρος καλεσμένος να μπορεί να κρατήσει τα παπούτσια του στα πόδια του!

Τελός πάντων είναι θέμα νοοτροπίας και δεν προκείται να συμφωνήσουμε.

Βρε κοπελιά -χωρίς να έχω σκοπό να σε ταράξω- μήπως εννοείς ότι κόλλησε κάποιον ιό που της προκάλεσε λευχαιμία;

οταν αρρωστησε εδω στην ελλαδα δεν ηξεραν καν τι παει να πει λευχαιμια, κανενα νοσοκομειο πανελλαδικα δεν την ειχε αντιμετωπισει και φυγαμε στο εξωτερικο που εκει το βλεπανε καθε μερα. Μας ειπαν λοιπον οτι το ποντικι εχει τον ιο της λευχαιμιας και μπορει να κολλησει ανθρωπο και υπαρχουν διαφοροι τυποι γι αυτο και μας ειπαν οτι μολυνθηκε. Δυστυχως γινεται κι αυτο κι ας ειναι σπανιο. Τεσπα αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι αν μπουμε με τα παπουτσια μεσα θ αρρωστησουμε απλα το ανεφερα ως παραδειγμα σε καποιο ποστ παραπανω.

Εμείς έχουμε μία μικρή παπουτσοθήκη με τα πιο πρόχειρα/καθημερινά πίσω από την κεντρική είσοδό μας, δίπλα στον καλόγηρο που βάζουμε και τα μπουφάν. Είναι και ασορτί και δείχνει πολύ ωραίο, παρόλο που είναι μέσα στο σαλόνι εξ ολοκλήρου. Σημασία έχει να κάνουμε τη δουλειά μας... όχι να κοιτάμε τους επισκέπτες?? οι οποίοι είναι σπάνιοι. Σε κάθε Υ/Δ μετά υπάρχει μία μεγαλύτερη παπουτσοθήκη ή τα βάζουμε σε κρεμαστές πάνινες παπουτσοθήκες (από το jumbo) μέσα στη ντουλάπα του ο καθένας. Εκεί λοιπόν έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο παπουτσιών (χειμερινά/καλοκαιρινά). Οποιος θέλει παπουτσια από κει, τα παίρνει στο χέρι και τα βγάζει στην εξώπορτα. Δεν βάζουμε ποτέ παπούτσια μέσα στο σπίτι. Αλλά όταν και όποτε μπορεί να τύχει να έρθει κάποιος, αν είναι συγγενής, ξέρει και τα βγάζει στην πόρτα, αν είναι ξένος τον αφήνουμε κανονικά, απλά μετά σφουγγαρίζω ή βάζω ξύδι στα χαλιά. Οπωσδήποτε δεν τον αφήνω να προχωρήσει και πολύ στα ενδότερα του σπιτιού... Το καλοκαίρι είναι εύκολο γιατί απλά σφουγγαρίζουμε, αλλά τα χαλιά.... θέλουν ξυδόνερο και στέγνωμα μετά, οπότε αποφεύγουμε τους ξένους το χειμώνα. Δεχόμαστε μόνο καλοκαίρι.:-P:P:p:p:p:p

οταν αρρωστησε εδω στην ελλαδα δεν ηξεραν καν τι παει να πει λευχαιμια, κανενα νοσοκομειο πανελλαδικα δεν την ειχε αντιμετωπισει και φυγαμε στο εξωτερικο που εκει το βλεπανε καθε μερα. Μας ειπαν λοιπον οτι το ποντικι εχει τον ιο της λευχαιμιας και μπορει να κολλησει ανθρωπο και υπαρχουν διαφοροι τυποι γι αυτο και μας ειπαν οτι μολυνθηκε. Δυστυχως γινεται κι αυτο κι ας ειναι σπανιο. Τεσπα αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι αν μπουμε με τα παπουτσια μεσα θ αρρωστησουμε απλα το ανεφερα ως παραδειγμα σε καποιο ποστ παραπανω.

Είναι δυνατόν να μην ξέρουν την λευχαιμία;;;;;;;;

Μήπως εννοείς λεπτοσπειρωση;

Διαφημίσεις

Εξηγώ ότι υπάρχουν παντού μικρόβια και όχι μόνο στα παπούτσια.

Όπως θα κάτσεις σε ένα παγκάκι που πριν μπορεί να έχουν πατήσει παιδιά, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάτσεις στο πάτωμα του σπιτιού σου χωρίς να διατρέχεις κανέναν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Όπως φοράς τα ρούχα σου έξω και έχουν ας πούμε εκτεθεί σε μικρόβια, έτσι μπορείς να τα φορέσεις για λίγη ώρα ακόμα στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να τρέξεις να αλλάξεις και να κάνεις απολύμανση με το που θα μπεις μέσα.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω.

ΟΚ, αλλά δεν μπορεί να μην ήξεραν τι είναι η λευχαιμία.

Εμείς έχουμε μία μικρή παπουτσοθήκη με τα πιο πρόχειρα/καθημερινά πίσω από την κεντρική είσοδό μας, δίπλα στον καλόγηρο που βάζουμε και τα μπουφάν. Είναι και ασορτί και δείχνει πολύ ωραίο, παρόλο που είναι μέσα στο σαλόνι εξ ολοκλήρου. Σημασία έχει να κάνουμε τη δουλειά μας... όχι να κοιτάμε τους επισκέπτες?? οι οποίοι είναι σπάνιοι. Σε κάθε Υ/Δ μετά υπάρχει μία μεγαλύτερη παπουτσοθήκη ή τα βάζουμε σε κρεμαστές πάνινες παπουτσοθήκες (από το jumbo) μέσα στη ντουλάπα του ο καθένας. Εκεί λοιπόν έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο παπουτσιών (χειμερινά/καλοκαιρινά). Οποιος θέλει παπουτσια από κει, τα παίρνει στο χέρι και τα βγάζει στην εξώπορτα. Δεν βάζουμε ποτέ παπούτσια μέσα στο σπίτι. Αλλά όταν και όποτε μπορεί να τύχει να έρθει κάποιος, αν είναι συγγενής, ξέρει και τα βγάζει στην πόρτα, αν είναι ξένος τον αφήνουμε κανονικά, απλά μετά σφουγγαρίζω ή βάζω ξύδι στα χαλιά. Οπωσδήποτε δεν τον αφήνω να προχωρήσει και πολύ στα ενδότερα του σπιτιού... Το καλοκαίρι είναι εύκολο γιατί απλά σφουγγαρίζουμε, αλλά τα χαλιά.... θέλουν ξυδόνερο και στέγνωμα μετά, οπότε αποφεύγουμε τους ξένους το χειμώνα. Δεχόμαστε μόνο καλοκαίρι.:-P:P:p:p:p:p

Συγνώμη που κάνω παράθεση το δικό σου μηνυμά, το έχουν γράψει κι αλλες κοπέλες και απλά επειδή ησουν η τελευταία γι' αυτό.

Έχεις γράψει το εξής:

"Εμείς έχουμε μία μικρή παπουτσοθήκη με τα πιο πρόχειρα/καθημερινά πίσω από την κεντρική είσοδό μας, δίπλα στον καλόγηρο που βάζουμε και τα μπουφάν. Είναι και ασορτί και δείχνει πολύ ωραίο, παρόλο που είναι μέσα στο σαλόνι εξ ολοκλήρου."

Πατώντας λοιπόν εκεί μπροστά στην είσοδο με τα παπουτσια, μέχρι να τα βάλεις στην παπουτσοθήκη, κάποια μικρόβια έμειναν στο πάτωμα, μετά πάτησες με τις κάλτσες σου και πήρες τα μικρόβια, κατόπιν έβαλες παντοφλες και έβαλες τα μικρόβια και μέσα στις παντόφλες, και μετά πάτησες και με τις παντόφλες πάνω στο πάτωμα που είχες προηγουμένως πατήσει με τα παπούτσια και πήραν και οι παντόφλες από την κάτω μεριά τα μικρόβια, μετά περπατώντας με τις παντόφλες μέσα στο σπίτι, τα μικρόβια μεταφερθήκαν και στα χαλιά κοκ...... Τραβηγμένο, αλλά έτσι είναι, δεν γλιτώνετε τελικά. Και έξω από την πόρτα σας να βάλετε την παπουτσοθήκη, πάλι κάπως θα πατήσουν οι παντόφλες και θα πάρουν τα μικρόβια και θα μεταφερθούν μέσα. Το μόνο που σας σώζει είναι τα ποδονάρια που φορούν στα νοσοκομεία

και κάτι ακόμη (αν και off topic) που λέτε ότι μετά την παιδική χαρά, τα παιδιά θα πλύνουν τα χέρια τους και τέλος μικρόβια.Οσο είναι όμως στην παιδική χαρά τα παιδιά θα πιάσουν και το προσωπάκι τους και τα ρούχα τους και θα μεταφέρουν μικροοργανισμούς και μικρόβια από εκεί στο κάθησμα του αυτοκινήτου, θα βάλουν και το χέρι τους στο στόμα σε ανύποπτο χρόνο, και θα πάρουν απευθείας το μικρόβιο.

Και αν καθήσει κανείς και αναλογιστεί πόσο ευκολα μπορεί να πάρει μικρόβιο. Τότε καλύτερα να πάψει να κυκλοφορεί.

Για μένα όλα αυτά είναι υποχόνδιες καταστάσεις και δεν μπορώ να ζω ψάχνοντας μήπως κανένα μικρόβιο ξεφύγει από το μικροσκόπιο μου και καθήσει στα χαλιά μου, προσπαθώ να κρατώ τους βασικούς κανόνες υγιεινής

οταν αρρωστησε εδω στην ελλαδα δεν ηξεραν καν τι παει να πει λευχαιμια, κανενα νοσοκομειο πανελλαδικα δεν την ειχε αντιμετωπισει και φυγαμε στο εξωτερικο που εκει το βλεπανε καθε μερα.

Με όλο το σεβασμό για την περιπέτεια που περάσατε με την αδελφή σου νομίζω ότι αυτό που λες δεν είναι απόλυτα ακριβές. Η γιαγιά μου νοσηλεύτηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για λευχαιμία σε νοσοκομείο στην Αθήνα τη δεκαετία του '60, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν γίνεται να μην γνωρίζανε την ασθένεια, μήπως εννοείς ότι δεν είχανε τα μέσα να την αντιμετωπίσουνε;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Συγνώμη που κάνω παράθεση το δικό σου μηνυμά, το έχουν γράψει κι αλλες κοπέλες και απλά επειδή ησουν η τελευταία γι' αυτό.

Έχεις γράψει το εξής:

"Εμείς έχουμε μία μικρή παπουτσοθήκη με τα πιο πρόχειρα/καθημερινά πίσω από την κεντρική είσοδό μας, δίπλα στον καλόγηρο που βάζουμε και τα μπουφάν. Είναι και ασορτί και δείχνει πολύ ωραίο, παρόλο που είναι μέσα στο σαλόνι εξ ολοκλήρου."

Πατώντας λοιπόν εκεί μπροστά στην είσοδο με τα παπουτσια, μέχρι να τα βάλεις στην παπουτσοθήκη, κάποια μικρόβια έμειναν στο πάτωμα, μετά πάτησες με τις κάλτσες σου και πήρες τα μικρόβια, κατόπιν έβαλες παντοφλες και έβαλες τα μικρόβια και μέσα στις παντόφλες, και μετά πάτησες και με τις παντόφλες πάνω στο πάτωμα που είχες προηγουμένως πατήσει με τα παπούτσια και πήραν και οι παντόφλες από την κάτω μεριά τα μικρόβια, μετά περπατώντας με τις παντόφλες μέσα στο σπίτι, τα μικρόβια μεταφερθήκαν και στα χαλιά κοκ...... Τραβηγμένο, αλλά έτσι είναι, δεν γλιτώνετε τελικά. Και έξω από την πόρτα σας να βάλετε την παπουτσοθήκη, πάλι κάπως θα πατήσουν οι παντόφλες και θα πάρουν τα μικρόβια και θα μεταφερθούν μέσα. Το μόνο που σας σώζει είναι τα ποδονάρια που φορούν στα νοσοκομεία

και κάτι ακόμη (αν και off topic) που λέτε ότι μετά την παιδική χαρά, τα παιδιά θα πλύνουν τα χέρια τους και τέλος μικρόβια.Οσο είναι όμως στην παιδική χαρά τα παιδιά θα πιάσουν και το προσωπάκι τους και τα ρούχα τους και θα μεταφέρουν μικροοργανισμούς και μικρόβια από εκεί στο κάθησμα του αυτοκινήτου, θα βάλουν και το χέρι τους στο στόμα σε ανύποπτο χρόνο, και θα πάρουν απευθείας το μικρόβιο.

Και αν καθήσει κανείς και αναλογιστεί πόσο ευκολα μπορεί να πάρει μικρόβιο. Τότε καλύτερα να πάψει να κυκλοφορεί.

Για μένα όλα αυτά είναι υποχόνδιες καταστάσεις και δεν μπορώ να ζω ψάχνοντας μήπως κανένα μικρόβιο ξεφύγει από το μικροσκόπιο μου και καθήσει στα χαλιά μου, προσπαθώ να κρατώ τους βασικούς κανόνες υγιεινής

Δεν ειναι καθολου τραβηγμενο, η αληθεια ειναι (αναφερομαι στη 2η σου παραγραφο), ομως δεν προσπαθουμε να γλιτωσουμε (φυσην αδυνατον) αλλα προσπαθουμε να μειωσουμε οσο τον δυνατον περισσοτερο την ελευση των μικροβιων με απλες και ευκολες κινησεις που ειναι και στο χερι μας αλλα και στο ποδι μας ;). Τουλαχιστον αυτο ισχυει για εμενα.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ο καθενας, κανει ο,τι του κοβει.

peper ΑΝ θεωρεις οτι πρακτικες υγιεινης οπως το να πλενεις χερια ή να βγαζεις παππουτσια οταν μπαινεις σπιτι, καθιερωθηκε απο τους Παγκοσμιους Υποχονδριους, τοτε ειμαι μελος :P

Διαφημίσεις

Εμείς και οι συγγενείς βγάζουμε τα παπούτσια και μάλιστα έχουμε αγοράσει και από ένα ζευγάρι παντόφλες για τον καθένα. Οι φίλοι δεν τα βγάζουν, όμως μετά κάθε φορά περνάω με τον ατμοκαθαριστή τα χαλιά που έχουν πατήσει.

yTiOp3.png

nzfhp3.png

βρε ναι...και μικρόβια θα πάρουμε κ μεις και τα παιδιά και θα αρρωστήσουμε κ όλα, ποιος είπε το αντιθετο?...αλλά είναι ανάγκη όλα αυτά τα σκατολοίδια να τα χουμε μες στο σπίτι μας?δεν μπορούμε να χουμε ενα χώρο δικό μας όπως τον θέλουμε εμεις?στη δική μου περίπτωση καθαρό, απαλλαγμένο από τη βρωμιά του δρόμου?ε αυτο λέμε, ας έχουμε το δικό μας χώρο τουλάχιστον όπως τον θέλουμε εμεις για να μη σιχαινόμαστε, κάποιες τον θέλουμε καθαρό χωρίς παπούτσια μέσα, κάποιες επιτρέπουν τα παπούτσια,δεν σιχαίνονται...οκ πού το πρόβλημα?

Χαρά-Μαρία;2624563]Ο καθενας, κανει ο,τι του κοβει.

peper ΑΝ θεωρεις οτι πρακτικες υγιεινης οπως το να πλενεις χερια ή να βγαζεις παππουτσια οταν μπαινεις σπιτι, καθιερωθηκε απο τους Παγκοσμιους Υποχονδριους, τοτε ειμαι μελος :P

Καλη μου, κι εγω πλενω χερια και βγαζω τα παπουτσια μου, οπως και η οικογενεια μου και οι γονεις- πεθερα μου που ερχοντε συχνα στο σπιτι μου και δεν χρειαστηκε να τους το πω.

Ομως δεν στεκομαι στην πορτα με το ντετολ για να δωσω στον επισκεπτη μου πριν μπει μεσα και ακουμπησει τον καναπε μου με τα χερια του που ισως εχει πιασει κατι που να ειχε μικροβια, ουτε θα του βαλω ποδοναρια στα ποδια του, γιατι οπως εγραψα και πριν τα μικροβια μπορουν πολυ ευκολα να μεταφερθουν οσο προσεκτικοι και να ειμαστε. Για μενα προσωπικα, αυτο ειναι υποχονδριασμος.

Τωρα αν βεβαια ο επισκεπτης μου εχει στα παπουτσια του πεντε κιλα λασπες, εννοειται πως θα του πω να βγαλει τα παπουτσια του

βρε ναι...και μικρόβια θα πάρουμε κ μεις και τα παιδιά και θα αρρωστήσουμε κ όλα, ποιος είπε το αντιθετο?...αλλά είναι ανάγκη όλα αυτά τα σκατολοίδια να τα χουμε μες στο σπίτι μας?δεν μπορούμε να χουμε ενα χώρο δικό μας όπως τον θέλουμε εμεις?στη δική μου περίπτωση καθαρό, απαλλαγμένο από τη βρωμιά του δρόμου?ε αυτο λέμε, ας έχουμε το δικό μας χώρο τουλάχιστον όπως τον θέλουμε εμεις για να μη σιχαινόμαστε, κάποιες τον θέλουμε καθαρό χωρίς παπούτσια μέσα, κάποιες επιτρέπουν τα παπούτσια,δεν σιχαίνονται...οκ πού το πρόβλημα?

Συμφωνω μαζι σου για το χωρο σου. Κι αν ερχομουν σπιτι σου για επισκεψη και μου ελεγες να βγαλω τα παπουτσια, δεν θα παρεξηγιομουν καθολου.

Εγω απλα λεω οτι με το να βγαλει τα παπουτσια του ο επισκεπτης δεν γλυτωνεις, γιατι θαπατησει με την καλτσα του πανω εκει που πατησε πριν το παπουτσι και με την καλτσα του θα μεταφερει το μικροβιο και στα ενδοτερα.

Μπορεθ να μεταφερθουν λιγοτερα μικροβια, αλλα θα μεταφερθουν.

Χαρά-Μαρία;2624563]

Καλη μου, κι εγω πλενω χερια και βγαζω τα παπουτσια μου, οπως και η οικογενεια μου και οι γονεις- πεθερα μου που ερχοντε συχνα στο σπιτι μου και δεν χρειαστηκε να τους το πω.

Ομως δεν στεκομαι στην πορτα με το ντετολ για να δωσω στον επισκεπτη μου πριν μπει μεσα και ακουμπησει τον καναπε μου με τα χερια του που ισως εχει πιασει κατι που να ειχε μικροβια, ουτε θα του βαλω ποδοναρια στα ποδια του, γιατι οπως εγραψα και πριν τα μικροβια μπορουν πολυ ευκολα να μεταφερθουν οσο προσεκτικοι και να ειμαστε. Για μενα προσωπικα, αυτο ειναι υποχονδριασμος.

Τωρα αν βεβαια ο επισκεπτης μου εχει στα παπουτσια του πεντε κιλα λασπες, εννοειται πως θα του πω να βγαλει τα παπουτσια του

Γιατι, ειπε καμμια οτι τον περιμενει στην πορτα με ντετολ???

Ο,τι να ναι θα πειτε τελικα, ακομα και κοντρα στην κοπελα που ειπε οτι ειναι δωρητης μυελου πηγατε, απλα για να πατε κοντρα με σκοπο τι? Για πες μου. Ο σκοπος σου στη συζητηση, ποιος ειναι?

1. Να απ-ευαισθητοποιησεις, οσους ακολουθουν παρομοιες πρακτικες?

2. Να μας προσβαλλεις? Γιατι εχετε χρησιμοποιησει ΠΑΡΑ πολλους χαρακτηρισμους πολλες απο εσας, εδω κι αρκετες ημερες. Τι παστρικοθοδωρες, τι υποχονδριες, τι (ας το αφησουμε καλυτερα).

Εμεις, αντιθετα, δεν το καναμε. Και προσωπικα, δεν το επιθυμω. Δικαιωμα σας σπιτι σας, να κανετε ο,τι θετε.

Ο σεβασμος εν τελει σε εμας και στην αποψη μας, που ΔΕΝ ειναι και σπανια -φαντασου- που ειναι?

Δεν βρίσκω κάποιο νόημα παιδιά, ο καθένας ορίζει τους κανόνες του σπιτιού του.

Στο σπίτι μας δεν μπαίνουμε με παππούτσια και το θεωρούμε φυσιολογικό και σωστό. Με τους καλεσμένους μας, πρόβλημα δεν προέκυψε ποτέ και διαβάζοντας κάποια ποστ σε προηγουμενες σελίδες, δεν ξέρω...δεν θα παρεξηγούσα αν κάποιος είχε ανάλογες απόψεις αλλά αν μου μιλούσε έτσι και επιπλέον αν αρνιόταν να τα βγάλει, θα με έβαζε σε δύσκολη θέση και βασικά θα στεναχωριόμουν. Σαν να βλέπει το σπίτι μου σαν εξωτερικό χώρο, δεν ξέρω.

E, εντάξει, δεν ήταν και τόσο χαμηλοί οι τόνοι όταν αναφέρθηκαν πλήθος ουσιών που μπορεί να πάει στο στόμα του παιδιού ή και των μεγάλων τελικά...

Και πάει στο καλό όταν μιλάμε για μωράκια μικρά, η κουβέντα αφορά επί της ουσίας μια γενικευμένη κατάσταση.

Όταν η υγιεινή προβάλλεται με απόλυτο τρόπο, όπως γράφεται σε κάποια ποστ, είναι επόμενο να προβληματίζεται κάποιος με την άλλη άποψη, γιατί συμβαίνουν καθημερινά πολύ χειρότερα, στους χώρους που κινούνται μεγάλοι και μικροί καθημερινά. Θα μας ενοχλούσε και το μπάσκετ, αν το πάρουμε έτσι, γιατί πιάνουμε με τα χέρια μια μπάλα που έμμεσα έχει έρθει σε επαφή με τα εκατοντάδες παπούτσια του σχολείου. Δεν ξέρω ποιος κάνει μπάνιο το παιδί του δημοτικού καθημερινά μόλις μπει στο σπίτι και πότε; Αν μεσολαβεί μια ώρα από το σχολείο μέχρι την ώρα που θα πάει το παιδί φροντιστήριο και ξανά μετά έξω; Δεν θα πηγαίναμε παραλία τα μωρά, γιατί περπατάνε άνθρωποι εκεί με τα πέδιλά τους... Αν και ξέρω για αυτό το τελευταίο ορισμένες περιπτώσεις! Τι θα στερηθούμε αν δεν είμαστε χαλαροί γύρω από αυτό; Πολλές αξιόλογες, αξέχαστες θα έλεγα στιγμές, παρέες στην παραλία με τα παιδιά τους. Καλά, να μην πιάσουμε τις δημόσιες τουαλέτες, εκεί οι Έλληνες έχουμε πραγματικά πολύ δρόμο να κάνουμε ως προς το πώς τις χρησιμοποιούμε. Έχοντας ζήσει το θέμα ως ενήλικη, δεν θέλω να ξέρω πώς τα παιδιά αυτών των ενηλίκων θα καταντάνε τις τουαλέτες των δημόσιων σχολείων. Το θέμα τελικά στο τόπικ είναι το δημόσιο ή ιδιωτικό του χώρου, και πώς αντιλαμβάνεται κανείς στο σπίτι του την άνεση, γιατί αν το δούμε καθαρά από θέμα υγιεινής, καθημερινά, έξω από το σπίτι, άστο καλύτερα.

Γενικά, απλά πράγματα, όπως το να πάει κανείς σινεμά, να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να κοιμάται σε οποιοδήποτε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου βέβαια δεν μπαίνουν όλοι με τις παντόφλες, θέτει περισσότερα θέματα υγιεινής σε σχέση με ένα σπίτι όπου το κριτήριο είναι η μη απαγόρευση παπουτσιών.

Δεν ξέρω, είναι θέμα οπτικής. Δυσκολεύεσαι να φανταστείς ότι ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα παπούτσια του στο σπίτι δεν ενδιαφέρεται να κάτσει χάμω, γιατί το θεωρεί βρώμικο στο σπίτι του ή απλά δεν ενδιαφέρει έναν ενήλικο άνθρωπο. Οι άνθρωποι που το έχουν αυτό με τα παπούτσια έξω, συχνά είναι το στυλ τους να κάθονται κάτω στο σπίτι, έχουν μαξιλάρες, παχιά χαλιά... Όμως δεν ενδιαφέρει όλους αυτό, δεν είναι προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει κάτι, βρίσκει και τον τρόπο να το έχει και πληρώνει και το τίμημα - να καθαρίζει; Γιατί και χωρίς παπούτσια, το χαλί έχει το καθάρισμά του.

Γιατι, ειπε καμμια οτι τον περιμενει στην πορτα με ντετολ???

Ο,τι να ναι θα πειτε τελικα, ακομα και κοντρα στην κοπελα που ειπε οτι ειναι δωρητης μυελου πηγατε, απλα για να πατε κοντρα με σκοπο τι? Για πες μου. Ο σκοπος σου στη συζητηση, ποιος ειναι?

1. Να απ-ευαισθητοποιησεις, οσους ακολουθουν παρομοιες πρακτικες?

2. Να μας προσβαλλεις? Γιατι εχετε χρησιμοποιησει ΠΑΡΑ πολλους χαρακτηρισμους πολλες απο εσας, εδω κι αρκετες ημερες. Τι παστρικοθοδωρες, τι υποχονδριες, τι (ας το αφησουμε καλυτερα).

Εμεις, αντιθετα, δεν το καναμε. Και προσωπικα, δεν το επιθυμω. Δικαιωμα σας σπιτι σας, να κανετε ο,τι θετε.

Ο σεβασμος εν τελει σε εμας και στην αποψη μας, που ΔΕΝ ειναι και σπανια -φαντασου- που ειναι?

Τελικά αν θέλει κάποιος να παρεξηγηθεί, θα παρεξηγηθεί....

Είπα και πριν ότι: ΓΙΑ ΜΕΝΑ, για το δικό μου μυαλό, για την δική μου άποψη, για την δική μου κουλτούρα, αυτό είναι υποχονδριασμός. Δεν σημαίνει ότι ΌΛΟΙ σκέφτονται όπως εγώ. Ή μήπως πρέπει εγώ να σκέφτομαί όπως εσυ;

Αυτό που είπα από την αρχή είναι ότι αν μου ζητήσεις σε τυχόν επίσκεψη που σου κάνω, να βγάλω τα παπούτσια μου, δεν θα παρεξηγηθώ και θα σεβαστώ την επιθυμία σου στο χώρο σου, αλλά μην νομίσεις ότι θα γλυτώσεις από τα μικρόβια που πατούσαν προηγουμένως τα παπούτσια μου, γιατί θα σου τα μεταφέρω με τις κάλτσες μου (αθελά μου βέβαια). Και θα μπω μέσα με τις κάλτσες μου, γιατί δεν θέλω να βάλω παντόφλες που έχουν φορέσει κάποιοι άλλοι πριν, εκτός κι αν είναι μιας χρησεως.

Όσο για το ντετόλ, το ανεφερα γιατί πρώτα εσείς αναφέρατε το πλύσιμο των χεριων. ¨Αρα όπως εσύ ζητάς από τον επισκέπτη σου να βγάλει τα παπούτσια του στην είσοδό, έτσι κάποια άλλη μπορεί να ζητήσει πριν μπεί μέσα να βάλει ντετόλ στα χέρια του, γιατί ποιος ξέρει τι έπιανε πριν. Κι αυτό ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι επίσης υποχονδριασμός. Δεν είπα ότι το κάνεις εσύ.

Επίσης στην κοπέλα που είναι δωρήτριαμυελού των οστών, εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση που είπε ότι δεν γνωρίζαν την λευχαιμία σε όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα, μία αρρώστια που είναι γνωστή και ρώτησα μήπως τελικά ήταν κάποια άλλη αρρωστια.΄Από ενδιαφερον και μόνο.

Και απαντώντας στο ερώτημά σου για τον λόγο που έγραψα εδώ σε αυτό το θέμα. Εγραψα απλά και μόνο αναφέροντας την αποψή μου και μόνο, όπως έκανες κι εσύ και όλες μας, ουτε για να προσβάλω, ούτε για να επιβάλω την άποψη μου. Επίσης έκανα κάποιες ερωτήσεις από ενδιαφέρον να δωπως σκεφτοντε κάποιες άλλες κοπέλες που έχουν διαφορετική αποψη από την δική μου. Από κοινωνικό ενδιαφέρον δηλαδη

Και τέλειώνοντας, ξανά τονίζω, ότι εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί τι κάνεις στο σπίτι σου και στους επισκέπτες σου ούτε η κάθε μιά μας εδώ μέσα, έτσι κι αλλιώς δεν σε ξέρω και δεν μεξέρεις και ούτε θα συναντηθούμε ποτέ.

Λυπαμαι πολύ αν θεώρησες ότι σε προσέβαλα δεν ήταν αυτη η πρόθεσή μου και σου ζητώ συγγνωμη.

καλή συνέχεια

Οι άνθρωποι που το έχουν αυτό με τα παπούτσια έξω, συχνά είναι το στυλ τους να κάθονται κάτω στο σπίτι, έχουν μαξιλάρες, παχιά χαλιά... Όμως δεν ενδιαφέρει όλους αυτό, δεν είναι προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει κάτι, βρίσκει και τον τρόπο να το έχει και πληρώνει και το τίμημα - να καθαρίζει; Γιατί και χωρίς παπούτσια, το χαλί έχει το καθάρισμά του.

Το αυτό;):D

697577wcowvfyq3s.gif

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...