Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

εγω αυτο θα μπορουσα να το κανω μονο αν ειχα πολυ οικειες σχεσεις με καποιον δηλαδη κολλητη,μαμα,μπαμπας κτλ και δεν θα μπορουσα να το κανω σε ανθρωπους που μπορει να ερχονταν μια φορα στο σπιτι μου σε γενεθλια κτλ...εννοειτε βεβαια οτι εγω δεν το τηρω γιατι ολοι μας μπαινουμε με τα παπουτσια μεσα εκτος φυσικα αν εχουν λασπες κτλ οποτε τα αφηνουμε εξω.εχω και εγω ενα κοριτσακι 3 χρονων και δεν μου επαθε τιποτα γιατι και εγω δεν ημουνα μανιακη με το παραμικρο.σεβομαι ομως τις συνηθειες μερικων μαμαδων.no problem αλλα και εγω το θεωρω αν οχι απαραιτητα αγενεια λιγο προσβλητικο για τον αλλον ομως ο οποιος ερχετε μια επισκεψη να πιουμε ενα καφε και πιστευω οτι δεν θα ενιωθε ανετα με το να βγαλει τα παπουτσια του.τουλαχιστον εγω νιωθω ανετα να βγαλω τα παπουτσια μου μονο στο σπιτι μου και γιατι να μην νιωθει το ιδιο και ο επισκεπτης μου.τουλαχιστον με πολυ ευγενικο τροπο αν του το πεις απο το τηλεφωνο τουλαχιστον οτι σας παρακαλω οταν ερθετε θα σας ζητησω να βγαλετε τα παπουτσια σας λογω μωρου ας πουμε(γιατι εγω μονο αυτον τον λογο δεχομαι διαφορετικα δεν εχει ουσια να καλω καποιον για καφε και να εχω το αγχος αν θα πατησει το λευκο μου το χαλι ή αν θα λερωσει με τα παπουτσια του τα ποδια απο το ξυλινο τραπεζακι του σαλονιου γιατι προσωπικα χ......α) δεν ξερω ισως δεν το εχουμε συνηθισει εδω στην ελλαδα αλλα και εμενα δεν θα μου αρεσε να μου ζητησει ο αλλος να βγαλω τα παπουτσια μου εκτος και αν με ενημερωνε πριν....οσο αφορα για τα μωρακια αν και εφοσον δεν ειναι ευαισθητα εκ γεννετης στο παραμικρο πχ ασθμα κτλ δεν παθαινουν απολυτως τιποτα....και αυτο βεβαια μιλω εκ πειρας με την δικια μου που απο μωρο που μπουσουλαγε και στο πατωμα και στα χαλια δεν επαθε τιποτα..και το πατωμα ηταν απλα καθαρισμενο και το χαλι απλα περασμενο με ηλεκτρικη...εχει πεσει πιπιλα κατω και την εχει βαλει στο στομα της βεβαια αν την προλαβαινα θα της την επλενα αλλα το κανε με ταχυτατες κινησεις:lol::lol::lol: γενικως ας μην ειμαστε υπερβολικες με τα μικροβια κτλ...δεν ειπαμε να φαει και φαγητο απο κατω αλλα τελος παντων μην τρελενεστε!;);) μια χαρα αντισωματακια παιρνουν! αυτη ειναι η γνωμη μου χωρις να θελω να καταδικαζω αλλες γνωμες.σπιτι του ο καθενας κανει οτι γουσταρει πιστευω απλα λιγο τακτ και διακριτικοτητα σε μερικα πραγματακια γενικως ειναι καλο να υπαρχουνε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια δε θα συμμετεχω αλλο σε αυτη τη συζητηση εγω...ομως...ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕς ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΥ θα ηθελα οποια κοπελα εχει την παραμικρη απορια να κοιταξει λιγο στο ιντερνετ -πρωτιστως εσυ ιωαννα!!!!- οπουθα μπορεσει να διαβασει σε απλα ελληνικα οτι η λευχαιμια δεν ειναι κολλητικη και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙς ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΟ...Κοπελα μου ειχες μεσα στην οικογενεια σου κρουσμα λευχαιμιας και δεν εμαθες οτι η λευχαιμια δεν ειναι μεταδοτικη??? Οταν μιλαμε για σοβαρα θεματα θα παρακαλουσα να ειμαστε σιγουροι γι αυτα που λεμε διοτι υπαρχουν ισως καποιες μαμαδες που δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν τα αυτονοητα και ισως φρικαρουν χωρις λογο με ολο αυτο το ραδιο αρβυλα:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:

Δωμάτιο μωρού, κούνια, κρεμαστό παιχνίδι να παίζει μουσική, ημίφως, ηρεμία, το μωρό κοιμάται, και στρωμένη μια ροζ μοκέτα με αρκουδάκια.

Και εσύ είσαι η μαμά και μόλις μπήκες στο σπίτι.

Πήγες στη δουλειά ,σ.μ, και πήρες και το αυτοκίνητο από το συνεργείο.

Φοράς τις μπότες σου, πας στο μπάνιο και πλένεις τα χέρια σου. Το μωρό ξυπνάει. Όπως είσαι, μπαίνεις στο δωμάτιο, πατάς τη ροζ μοκέτα και το παίρνεις αγκαλιά.

Αν αυτή η εικόνα σας φαίνεται φυσιολογική, ΟΚ, απλώς διαφωνούμε.

Αν κάτι σας ενοχλεί ή δε θα το κάνατε, μην αφήνετε τους άλλους να σας το κάνουν για λόγους υποτιθέμενης αβρότητας.

Στο σπίτι ναι φοράμε παντόφλες (η οικογένεια) και για λόγους άνεσης. Όταν μπω στο σπίτι θα βγάλω και εγώ τα παπούτσια μου και θα αποφύγω να πατήσω το ροζ χαλί. Αλλά συγγνώμη δεν θα μου γίνει και έμμονη ιδέα μην τυχόν το πατήσω μια φορά ή δεν θα βγάλω τα παπούτσια μου στην εξώπορτα μην τυχόν και πατήσω κανένα πλακάκι στο σαλόνι.

Όταν έχω κόσμο στο σπίτι, μπορώ να κλείσω την πόρτα του δωματίου του μωρού ώστε να μην πατάνε εκεί οι καλεσμένοι. Αλλά δεν μπορώ να τους βάλω να φοράνε παντόφλες με τίποτα. Μου φαίνεται εξαιρετικά αγενές. Και μην μου φέρνετε για παράδειγμα άλλους λαούς που μπορεί να το κάνουν για δικούς τους λόγους (έθιμο, νοοτροπία κτλ.).

Αν έχω μικροβιοφοβία καλύτερα να μην καλώ κόσμο. Τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν και με άλλους τρόπους εκτός των παπουτσιών.

Κοριτσια δε θα συμμετεχω αλλο σε αυτη τη συζητηση εγω...ομως...ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕς ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΥ θα ηθελα οποια κοπελα εχει την παραμικρη απορια να κοιταξει λιγο στο ιντερνετ -πρωτιστως εσυ ιωαννα!!!!- οπουθα μπορεσει να διαβασει σε απλα ελληνικα οτι η λευχαιμια δεν ειναι κολλητικη και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙς ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΟ...Κοπελα μου ειχες μεσα στην οικογενεια σου κρουσμα λευχαιμιας και δεν εμαθες οτι η λευχαιμια δεν ειναι μεταδοτικη??? Οταν μιλαμε για σοβαρα θεματα θα παρακαλουσα να ειμαστε σιγουροι γι αυτα που λεμε διοτι υπαρχουν ισως καποιες μαμαδες που δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν τα αυτονοητα και ισως φρικαρουν χωρις λογο με ολο αυτο το ραδιο αρβυλα:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Το είπα εγώ ευγενικά αλλά με προσπεράσατε... :D

Λευχαιμία αποκλείεται να κόλλησε από ποντίκι (ή γενικώς). Κάποια άλλη ασθένεια μπορεί, αλλά και πάλι δεν μπορεί κανείς να αποδείξει ότι το έπαθε επειδή έπεσε η μπουκιά της κάτω και την έφαγε...

Εμείς έτσι για την ιστορία... στο σπίτι δε φοράμε παπούτσια. Αλλά δεν απαιτώ από ανθρώπους που έρχονται να βγάζουν τα παπούτσια τους. Μερικοί τυχαίνει να το κάνουν και να πω την αλήθεια δε μου αρέσει γιατί το θεωρώ πέραν του δέοντος οικειότητα. Αν φιλοξενώ κάποιον, κατανοώ το να βγάζει τα παπούτσια του όπως κάνει στο σπίτι του γιατί μ' αρέσει να τον κάνω να νιώθει πιο άνετα. Επομένως εκεί μου αρέσει και απολαμβάνω τη δική του χαλάρωση. Για μια επίσκεψη όμως...; Τι δουλειά έχει να μου βγάλει παπουτσάκι; Στο σπίτι του είναι ή στο δωμάτιό του; Αν είναι πολύ δικός μου άνθρωπος... εεε ας κάνει ό,τι θέλει. Τον νιώθω αρκετά οικεία για να μη δώσω σημασία στο αν φορά παπούτσια ή όχι. ;)

Όσο για τα παιδιά... έχουν φάει τόοοοοσο χώμα από παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, παιδικά πάρτυ κτλ... σε ανύποπτο χρόνο... που δεν έχει νόημα το οτιδήποτε... Είναι ανθεκτικά! ;)

Συμφωνώ σε όλα.

Διαφημίσεις

Συγνωμη ρε κοριτσια αλλα αισθανομαι οτι εχουμε διαγωνισμο καλυτερης νοικοκυρας!Εμεις παντως οντως βγαζουμε παντα τα παπουτσια μας σπιτι και οι γονεις μου και τα αδελφια μου με τα ανηψια.Αλλα οταν εχω καλεσμενους δεν το ζηταω και ουτε θελω,, δεν σας κρυβω βεβαια οτθ μετα κοιταω λιγο στραβα το χαλι μου αλλα μετα ααπο λιγες μερες το ξεπερναω,.Δεν θα παθουμε και τιποτα στην τελικη,,, οι γονεις μας δεν ειχαν καν πατωμα αλλα τχιμεντο στα χωρια.Εκανα ρεβεγιον στην παραμονη πρωτοχρονιας και ειχα 35 ατομα καλεσμενους τι επρεπε να κανω δηλαδη?Φορατε την τουαλετα με σοσονι απο κατω αγαπητοι καλεσμενοι?Η να κλεισω το σπιτι μου και να μην ερχεται κοσμος?Νομιζω λιγο απο ολα δεν βλαπτει.Η λυση ειναι καπου στη μεση!

FvxMp3.png

Οταν μιλαμε για σοβαρα θεματα θα παρακαλουσα να ειμαστε σιγουροι γι αυτα που λεμε διοτι υπαρχουν ισως καποιες μαμαδες που δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν τα αυτονοητα και ισως φρικαρουν χωρις λογο με ολο αυτο το ραδιο αρβυλα:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Μερικοι απο εμας μιλησαν ακριβως επειδη ηταν αποδεδειγμενο (γινονται εξετασεις απο ιατροδικαστες, ξερετε! Δεν βγαζει ενας ενα αυθαιρετο «α, θα ηταν αυτο που εφαγε»), οπως με τη φιλη μου που εφαγε κατι που της επεσε κατω και δεν σηκωνω κουβεντα, να μιλαμε αλλο γι αυτο διοτι αν ειναι να το αναφερουμε, θα ειναι μονο προς τιμη της μνημης της και για να μην το παθει ξανα αλλος ανθρωπος.

Εκτος απο το θεμα της υγειας, υπαρχει και το θεμα της σιχασιας. Και της νοοτροπιας. Και του πως θελει ο καθενας τον χωρο του. Εν τελει, καποιοι βαζουμε την υγiεινη στο σπιτι (ολων, οχι μονο στο δικο μας) πανω απο κομπλεξ. Ακου ντρεπεστε να τον δειτε με παντοφλες! Που να τον δειτε στην παραλια δηλαδη. Με την πατουσα τεντωμενη στην ξαπλωστρα, η τη σαγιοναρα φουλ.:lol:

Η "υγιεινή" τελικά είναι κάτι πολύ σχετικό...

Για να ολοκληρωσουμε λοιπον τη συζητηση, για εσενα τι ειναι υγιεινη? Ειναι καθαρο το πατωμα, αν 30 καλεσμενοι πατησουν με τα παππουτσια τους? :o

Δεν ειναι σχετικη εννοια, η κατι ειναι καθαρο, η δεν ειναι. Δεν ειναι πιστευω εκει η διαφωνια μας τοση ωρα.

Η διαφωνια μας ειναι, αν κοινωνικα ειναι σωστο, να ζητησεις να βγαλουν τα παππουτσια τους. Το αν ειναι υγιεινο για εμενα δεν ειναι διαπραγματευσιμο μην τρελλαθουμε.

Αν για ορισμενους ανθρωπους η φινετσα του αλλου η η φοβια να τον χαρακτηρισουν ωσ "αγενη" ειναι πιο σημαντικη απο καποιουσ ουσιωδεισ κανονες υγεινης κυριως στο προσωπικο τους χωρο (που ειναι ολα στο χερι του να τα διατηρησει ΠΙΟ καθαρα), ε τοτε παω πασο και ειναι πασιφανεσ οτι ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ!!!

Καλημερα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Για να ολοκληρωσουμε λοιπον τη συζητηση, για εσενα τι ειναι υγιεινη? Ειναι καθαρο το πατωμα, αν 30 καλεσμενοι πατησουν με τα παππουτσια τους? :o

Δεν ειναι σχετικη εννοια, η κατι ειναι καθαρο, η δεν ειναι. Δεν ειναι πιστευω εκει η διαφωνια μας τοση ωρα.

Η διαφωνια μας ειναι, αν κοινωνικα ειναι σωστο, να ζητησεις να βγαλουν τα παππουτσια τους. Το αν ειναι υγιεινο για εμενα δεν ειναι διαπραγματευσιμο μην τρελλαθουμε.

Όχι δεν είναι καθαρό το πάτωμα με 30 άτομα να πατάνε. Θα το καθαρίσω όταν φύγουν. Δεν θα πασχίζω να το κρατήσω καθαρό με 30 επισκέπτες.

Ούτε ο δρόμος είναι καθαρός, ούτε το πάρκο, ούτε οι κούνιες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορώ ή ότι δεν θα αφήνω το παιδί να ακουμπήσει τίποτα. Θα το μάθω να πλένει τα χέρια του και όσο γίνεται (μέχρι να τα πλύνει) να μην ακουμπάει το πρόσωπό του. Ξέρω όμως ότι αυτό θα συμβεί κάποιες φορές. Δεν θα με πιάσει πανικός.

Ούτε οι δημόσιες τουαλέτες είναι καθαρές, ούτε του σχολείου, ούτε ακόμα σε σπίτια που μπορεί να πάμε. Θα το μάθω να προσέχει όσο γίνεται, να πλένει τα χέρια του κτλ. Πάλι ξέρω ότι κάποιες φορές μπορεί να μην γίνουν όλα όπως πρέπει (πχ στο σχολείο). Δεν θα ζω με τη φοβία ότι θα κολλήσει κάποιο μικρόβιο.

Ούτε τα χέρια κάποιου τρίτου που θα σε χαιρετήσει-ακουμπήσει μπορεί να είναι καθαρά. Μπορεί να έχει πιάσει τη λεκάνη πιο πριν ή δεν ξέρω τι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφεύγω τις κοινωνικές επαφές ή ότι θα είμαι με ένα dettol στην τσέπη.

Η διαφορά μας λοιπόν δεν είναι για το αν είναι κοινωνικά σωστό να ζητήσεις να βγάλουν τα παπούτσια οι επισκέπτες. Η διαφορά μας έγκειται στο τι θεωρούμε υγιεινή. Κλέβω από το βικιλεξικό: Υγιεινή= το σύνολο των ενεργειών και των κανόνων που αποσκοπούν στην προστασία της υγείας του οργανισμού

Λοιπόν, για εμένα αυτές οι ενέργειες και οι κανόνες, διαφέρουν από τους δικούς σου.

Εγώ δεν προσπαθώ να προλάβω τον ερχομό των μικροβίων στο περιβάλλον μου.

Ζω με την παραδοχή ότι υπάρχουν παντού μικροβια, που προφανώς δεν περνάνε στον άνθρωπο τόσο εύκολα ή δεν νοσεί ο άνθρωπος τόσο βαριά γιατί αλλιώς θα πέφταμε σαν τις μύγες (συγγνώμη για την έκφραση). Οπότε τηρώ κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής και δεν μου γίνεται έμμονη ιδέα. Δεν είμαι με τη χλωρίνη στο χέρι... Έχω γνωστή που έπλενε με χλωρίνη τα ποτήρια της και τα ξέπλενε με λίγο νεράκι και αυτό το έκανε για λόγους υγιεινής ή έπλενε το μαρούλι με χλωρίνη... Αυτό σου φαίνεται νορμάλ εσένα; Πιο πολύ κινδυνεύω από τη χλωρίνη που θα μου σερβίρουν κάποιοι βαρεμένοι, παρά από τα μικρόβια που έχουν τα παπούτσια.

Θέλω να θέσω μια διαφοροποίηση: για μένα υπάρχει η καθημερινότητα, στην οποία εντάσσω και τους φίλους μου και την θέλω έτσι όπως έχω περιγράψει, και υπάρχουν οι ειδικές περιστάσεις. Ναι, κι εγώ αν έκανα ρεβεγιόν δε θα έβγαζα ούτε τα δικά μου. Όπως είχα μια αναλαμπή και έκανα πάρτυ (!) χορευτικό στα γενέθλιά μου, και αγόρασα και ωραιότατα μπλε δεκάποντα ειδικά για την κρίση ηλικίας (βέβαια το πάρτυ το αποφασίσαμε γιατί τα γενέθλιά μου είναι καλοκαίρι).

Και φυσικά γνωρίζω ότι η ειδική περίσταση δε μειώνει τα μικρόβια, αλλά άλλο να κάνεις την υποχώρηση 2-3-4 φορές το χρόνο κι άλλο κάθε βδομάδα που έχω παιδάκια για παιχνίδι.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα αυτά που γράψατε, από την αδελφή μου όμως που ζει στην Ολλανδία, καταλαβαίνω ότι είναι & θέμα νοοτροπίας λαών. Λόγω των πολλών βροχών εκεί δεν μπαίνουν με παπούτσια στα σπίτια...γιατί έχουν παντού χαλιά...αλλά έχουν προθαλάμους με παπουτσοθήκες..όπου αφήνεις παπούτσια με λάσπες κλπ...είναι & θέμα συνήθειας πιστεύω....Περισσότερο απ'όλες συμφωνώ με την alkyon...:shock::-)

Και να προσθέσω Χαρά-Μαρία, ότι προφανώς εσύ επειδή έχεις το περιστατικό με τη φίλη σου, είναι φυσικό και αναμενόμενο να είσαι πιο φοβισμένη σε σχέση με εμένα που δεν είχα μια τέτοια άσχημη εμπειρία. Γι΄αυτό και ας μην συνεχιστεί η συζήτηση γιατί δεν θέλω να πω κάτι που θα νιώσεις ότι σε προσβάλλει και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Προσπαθώ να εξηγήσω πως σκέφτομαι.Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και ότι όλα είναι θέμα αντίληψης. Και εγώ προσπαθώ να καθαρίζω το περιβάλλον που ζούμε και να μαθαίνω στα παιδιά μου την προσωπική υγιεινή, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Διαφημίσεις

Θέλω να θέσω μια διαφοροποίηση: για μένα υπάρχει η καθημερινότητα, στην οποία εντάσσω και τους φίλους μου και την θέλω έτσι όπως έχω περιγράψει, και υπάρχουν οι ειδικές περιστάσεις.

Είναι σωστή αυτή η διαφοροποίηση. Αλλιώς φέρεσαι στην καθημερινότητα και αλλιώς σε ειδικές περιστάσεις.

Στην καθημερινότητα εγώ δεν εντάσσω φίλους και συγγενείς γιατί δεν έρχονται τόσο συχνά. Οπότε όταν ερχονται το θεωρώ ειδική περίσταση.:D

Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα αυτά που γράψατε, από την αδελφή μου όμως που ζει στην Ολλανδία, καταλαβαίνω ότι είναι & θέμα νοοτροπίας λαών. Λόγω των πολλών βροχών εκεί δεν μπαίνουν με παπούτσια στα σπίτια...γιατί έχουν παντού χαλιά...αλλά έχουν προθαλάμους με παπουτσοθήκες..όπου αφήνεις παπούτσια με λάσπες κλπ...είναι & θέμα συνήθειας πιστεύω....Περισσότερο απ'όλες συμφωνώ με την alkyon...:shock::-)

Α, έχεις δίκιο. Μου θύμισες να προσθέσω ένα σημαντικό στοιχείο: εμάς το σπίτι μας είναι ισόγειο (οικογενειακής μονοκατοικίας) και μετά από μια μικρή αυλή μπαίνεις κατευθείαν μέσα. Αυτό σημαίνει ότι όταν βρέχει, το ένα βήμα είναι στη βρεμένη, λασπωμένη αυλή και το αμέσως επόμενο μέσα στο σαλόνι μας, το οποίο είναι άκρη ως άκρη χαλιά.

Πρέπει να προσθέσουμε λοιπόν ότι στις αποφάσεις και τις συνήθειές μας παίζει ρόλο - ίσως αντανακλαστικά - και η ρυμοτομία τις περιοχής που ζούμε και η διαρύθμιση του σπιτιού μας. Άλλωστε κάπως έτσι γεννιούνται και οι κουλτούρες.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

ekavi, μπλεκεις πολλα διαφορετικα πραγματα. Το θεμα μας ειναι το σπιτι, οχι αν εχει βρωμια εξω, δεν θα κατσω οκλαδον στο πεζοδρομιο, να απλωσω τα παιχνιδια της μικρης και να παιξουμε! Για το πατωμα στο οποιο το παιδι μπουσουλαει μιλαμε!

Α, έχεις δίκιο. Μου θύμισες να προσθέσω ένα σημαντικό στοιχείο: εμάς το σπίτι μας είναι ισόγειο (οικογενειακής μονοκατοικίας) και μετά από μια μικρή αυλή μπαίνεις κατευθείαν μέσα. Αυτό σημαίνει ότι όταν βρέχει, το ένα βήμα είναι στη βρεμένη, λασπωμένη αυλή και το αμέσως επόμενο μέσα στο σαλόνι μας, το οποίο είναι άκρη ως άκρη χαλιά.

Πρέπει να προσθέσουμε λοιπόν ότι στις αποφάσεις και τις συνήθειές μας παίζει ρόλο - ίσως αντανακλαστικά - και η ρυμοτομία τις περιοχής που ζούμε και η διαρύθμιση του σπιτιού μας. Άλλωστε κάπως έτσι γεννιούνται και οι κουλτούρες.

Εννοειται, οτι μιλαμε για διαμερισματα κυριως και χωρους, οπου παιζουν μικρα παιδια. Εγω, αν εμενα σε μεγαλο σπιτι οπως μια γνωστη μου, που ειναι σε τρια επιπεδα και τους καλεσμενους τους δεχεται κατω, σε ενα σαλονι με δικο του wc, εννοειται οτι δεν θα εκανα κατι τετοιο. Δεν θα ειχε νοημα, απο τη στιγμη που δεν το χρησιμοποιουν τον χωρο παρα μονο οταν εχουν επισκεψεις, εχει πλακακι σκετο κλπ Επανω εχει το σαλονι με την τηλεοραση και τα υπνοδωματια, τους χωρους που παιζουν τα παιδια κλπ. Εμενα ο χωρος που παιζει το παιδι και που κι εγω θα βαλω μετα τη νυχτικια μου και θα ξαπλωσω να δω τηλεοραση με ενδιαφερει.

Στο δικο μας με το που μπεις, ειναι μοκετα 3χ4 που παιζει το παιδι και ξαπλωνει. Εχω ειδικη σκουπα αλλα δεν μπορω καθε μερα να το σαπουνιζω! Επισης, καποιοι απο μας, εχουν καθημερινα επισκεπτες. Σημαντικο αυτο.

Γενικα, εχει σημασια ΚΑΙ το πως ειναι το σπιτι σου ΚΑΙ το πως εσυ, νιωθεις ΑΝΕΤΑ πανω απ ολα. Εχω δει πχ ατομα στο μετρο, οταν δεν εχει θεση να κατσουν, να καθονται ΚΑΤΩ. Για εμενα αυτο ειναι σκετη αηδια και δεν θα το εκανα- αν και μολις μπω σπιτι, το πρωτο που κανω ειναι να κανω ενα ντουζακι και να αλλαξω ρουχα-δεν θα μεινω με το ταγερακι σπιτι.

Ε λοιπον στη δικη μου καθημερινοτητα εντασσω φιλους και συγγενεις γιατι ερχονται συχνα, εχω μαθει να ζω με την παραδοχη των μικροβιων και μεσα σε αυτο που επικαλω ΕΓΩ "μετρο" θετω και το γεγονος οτι τα παπουτσια μενουν εκτος σπιτιου, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ!!! Και οχι δεν περιμενω να αποκτησω προσωπικη πειρα με ανθρωπο που νοσησε απο καποιο μικροβιο για να προστατευτω, απλα προνοω (γενικα και εφ ολης της υλης) με τη δικη μου παντα λογικη και οπτικη γωνια. Και δεν θεωρω καθολου εφιτκο να ισοπεδωσω το "μεσα" με το "εξω". Εχουν τεραστιες διαφορες για εμενα!!!

δεν εχω ξεφυγει ποτε οσες φορες μιλαω στο φοροθμ αυτο και δεν εχω προσβαλει ποτε κανεναν. Με εξοργσισες ομως και θα σου πω οτι υπαρχουν 2 τυποι λευχαιμιας, ενας που κολλας κι ενας που παραγει ο οργανισμος (οπως τον καρκινο). Επειδη δεν ησουν αυτη που θα εχανες την αδερφη σου, επειδη δεν ξερεις τι λες, επειδη πιστευω τους αγγλους γιατρους οπου νοσηλευτηκε, επειδη ειμαι δοτρια μυελου, ε[ειδη ειναι πολυ ψαγμενο θεμα μην συνεχιζεις την κουβεντα και μην μου απαντησεις καν. Δεν ειναι μεταδοτικη απο ανθρωπο σε ανθρωπο, ειναι απο ζωο σε ανθρωπο. Για τετοια θεματα αν θες ν απαντας να εισαι ενημερωμενη. Τελος το θεμα. Ακου ραδιο αρβυλα, ντροπη. Ειμαι παντα πολυ προσεκτικη σε αυτα που γραφω γιατι ξερω οτι παρεξηγουνται τα γραπτα αλλα γι αυτο το θεμα δεν δεχομαι κουβεντα. Ντροπη σου να μου βαζεις και τα διαβολακια διπλα

Εγώ δεν προσπαθώ να προλάβω τον ερχομό των μικροβίων στο περιβάλλον μου.

Ζω με την παραδοχή ότι υπάρχουν παντού μικροβια, που προφανώς δεν περνάνε στον άνθρωπο τόσο εύκολα ή δεν νοσεί ο άνθρωπος τόσο βαριά γιατί αλλιώς θα πέφταμε σαν τις μύγες (συγγνώμη για την έκφραση). Οπότε τηρώ κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής και δεν μου γίνεται έμμονη ιδέα. Δεν είμαι με τη χλωρίνη στο χέρι...

Συμφωνώ απολύτως. Και να πω και το άλλο. Και εμείς φοράμε παντόφλες στο σπίτι. Ξέρω όμως ότι και πάλι το πάτωμα δεν είναι καθαρό γιατί ο κανόνας δεν είναι απαράβατος, διαφορετικά καταντάει ψυχαναγκασμός. Δεν σας έχει τύχει να έχετε ντυθεί για έξω και βάλει τα παπούτσια σας και να ξεχάσετε κάτι? Τι κάνετε, γυρίζετε βγάζετε τα παπούτσια παίρνετε ό,τι ξεχάσατε και τα ξαναβάζετε?? Εξορισμού το πάτωμα δεν είναι το ίδιο καθαρό με το τραπέζι, πώς να το κάνουμε! Εγώ προσωπικά νιώθω άσχημα όταν καλεσμένοι αυτονομούνται και βγάζουν τα παπούτσια τους χωρίς να τους το ζητήσω. Και γιατί δείχνει υπέρ του δέοντος οικειότητα όπως είπε η Αλκυώνη αλλά και γιατί όλο και κάποιο παπούτσι έχει πατήσει στο πάτωμα και αυτοι κυκλοφορούν ξυπόλυτοι!

Έτσι είναι. Το ότι το κάνουν στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι το κάνουν απαραίτητα λόγω μικροβίων.

ekavi, μπλεκεις πολλα διαφορετικα πραγματα. Το θεμα μας ειναι το σπιτι, οχι αν εχει βρωμια εξω, δεν θα κατσω οκλαδον στο πεζοδρομιο, να απλωσω τα παιχνιδια της μικρης και να παιξουμε! Για το πατωμα στο οποιο το παιδι μπουσουλαει μιλαμε!

Ωραία, στο σπίτι λοιπόν ναι καταλαβαίνω και εγώ ότι δεν είναι καθαρό το πάτωμα με 30 άτομα, αλλά θα το καθαρίσω όταν φύγουν. Ένα απλό σφουγγάρισμα αρκεί (για εμένα) και δεν χρειάζεται να κάνω ειδική απολύμανση, ούτε να προλάβω τον ερχομό των μικροβίων (που έτσι κι αλλιώς έρχονται με διάφορους τρόπους). Ούτε και οι τουαλέτες θα παραμείνουν καθαρές. Θα τις καθαρίσω και αυτές όταν φύγουν.

Ε λοιπον στη δικη μου καθημερινοτητα εντασσω φιλους και συγγενεις γιατι ερχονται συχνα, εχω μαθει να ζω με την παραδοχη των μικροβιων και μεσα σε αυτο που επικαλω ΕΓΩ "μετρο" θετω και το γεγονος οτι τα παπουτσια μενουν εκτος σπιτιου, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ!!! Και οχι δεν περιμενω να αποκτησω προσωπικη πειρα με ανθρωπο που νοσησε απο καποιο μικροβιο για να προστατευτω, απλα προνοω (γενικα και εφ ολης της υλης) με τη δικη μου παντα λογικη και οπτικη γωνια. Και δεν θεωρω καθολου εφιτκο να ισοπεδωσω το "μεσα" με το "εξω". Εχουν τεραστιες διαφορες για εμενα!!!

Δεν είπα ότι περιμένω να αποκτήσω προσωπική πείρα. Αλλά ως ένα βαθμό οι προσωπικές μας εμπειρίες παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση άποψης και στάσης ζωής.

Εκτός σπιτιού τα παπούτσια εννοείς σαν φυσική παρουσία; Δηλαδή και τα δικά σου τα αφήνεις στην εξώπορτα;

Συμφωνώ απολύτως. Και να πω και το άλλο. Και εμείς φοράμε παντόφλες στο σπίτι. Ξέρω όμως ότι και πάλι το πάτωμα δεν είναι καθαρό γιατί ο κανόνας δεν είναι απαράβατος, διαφορετικά καταντάει ψυχαναγκασμός. Δεν σας έχει τύχει να έχετε ντυθεί για έξω και βάλει τα παπούτσια σας και να ξεχάσετε κάτι? Τι κάνετε, γυρίζετε βγάζετε τα παπούτσια παίρνετε ό,τι ξεχάσατε και τα ξαναβάζετε?? Εξορισμού το πάτωμα δεν είναι το ίδιο καθαρό με το τραπέζι, πώς να το κάνουμε! !

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Επίσης έχετε όλα τα παπούτσια εκτός σπιτιού και όταν έρθει η ώρα να φύγετε τα φοράτε έξω από το ασανσέρ ας πούμε; και εμένα ψυχαναγκασμός μου κάνει αυτό. Δεν είναι βασικός κανόνας υγιεινής. Είναι υπερβολικός κανόνας υγιεινής...

Δεν ειναι μεταδοτικη απο ανθρωπο σε ανθρωπο, ειναι απο ζωο σε ανθρωπο.

Βρε κοπελιά -χωρίς να έχω σκοπό να σε ταράξω- μήπως εννοείς ότι κόλλησε κάποιον ιό που της προκάλεσε λευχαιμία;

Ekavi_ , ναι και τα δικα μου παπουτσια αφηνω εκτος, αλλωστε ποιο το νοημα να μπαινω εγω με τα παπουτσια μεσα και ταυτοχρονα να ζηταω απο τους αλλους να τα βγαλουν, οταν μαλιστα ειναι φιλοι και συγγενεις που ερχονται συχνα οπως εγραψα και παραπανω???

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...