Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ (βάρος)

Belfaccino

Recommended Posts

tsanta.jpg

Κάθε Σεπτέμβριος δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά επαναφέρει στην επικαιρότητα και άλλα... σταθερά δεδομένα, όπως το βάρος της τσάντας των μαθητών, που σύμφωνα με στοιχεία της «ελληνικής παιδιατρικής εταιρίας» φτάνει ή και υπερβαίνει τα επτά κιλά για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Γι' αυτό και γίνονται επίμονες παραινέσεις των ειδικών -ορθοπαιδικών και παιδιάτρων- για τη σωστή επιλογή και χρήση του μαθητικού σακιδίου, με σκοπό την αποφυγή σοβαρών μυοσκελετικών κακώσεων.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η νέα τάση που αποτελούν οι σχολικές τσάντες με χειρολαβή και ρόδες (τρόλεϊ) που κατασκευάστηκαν για να γλιτώσουν τους μικρούς μαθητές από την κύφωση και τη σκολίωση.

Όμως, η προτεινόμενη λύση υποστηρίζεται από τους ειδικούς υπό προϋποθέσεις και δύσκολα μπορεί να έχει πρακτική εφαρμογή, αφού τα περισσότερα σχολεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν σκάλες.

Αυτό και μόνο καθιστά μάλλον απαγορευτική τη μεταφορά της, καθώς τα παιδιά θα πρέπει να την ανεβάζουν, σηκώνοντας στα χέρια και το πρόσθετο βάρος του μηχανισμού των τροχών.

Έτσι, ιδανική τσάντα παραμένει το σακίδιο πλάτης με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Από εκεί και έπειτα η τσάντα ενδείκνυται να ζυγίζει όσο το δυνατόν λιγότερο όταν είναι άδεια (κάτι που οφείλουν να προσέξουν οι γονείς όταν την αγοράζουν) και να μην υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού όταν χρησιμοποιείται.

Αν δηλαδή ο μαθητής είναι π.χ. 30 κιλά, η σάκα να μην ξεπερνά τα τρία κιλά.

Ο ορθοπαιδικός κ. Δημήτρης Κακλαμάνης τονίζει τη μεγάλη σημασία της σωστής κατανομής του βάρους του φορτίου της τσάντας εξηγώντας ότι «τα πιο βαριά αντικείμενα, που είναι ασφαλώς τα βιβλία, είναι σωστό να τοποθετούνται όχι απλώς στο κέντρο, αλλά και στον πάτο της τσάντας, ενώ όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά και μοιρασμένα, ώστε να υπάρχει ισορροπία».

tsanta2.jpg

Όμως, ποιο μέρος του σώματος ερεθίζεται και επιβαρύνεται περισσότερο προκαλώντας τελικά κακώσεις στη σπονδυλική στήλη;

Ο κ. Κακλαμάνης διευκρινίζει ότι «ακόμη και αν η σχολική τσάντα διαθέτει λουριά που κουμπώνουν στο θώρακα και τη μέση, αντίστοιχα, ελάχιστα βοηθούν το παιδί, αφού το 90% του φορτίου βαρύνει τους ώμους. Ωστόσο, έστω και μια μικρή βοήθεια είναι ωφέλιμη. Έτσι, καλό είναι να χρησιμοποιούνται οι πρόσθετοι ιμάντες στέρνου και μέσης, εφόσον υπάρχουν στο σακίδιο. Επίσης, να αξιοποιούνται σωστά τα χωρίσματα της τσάντας, ώστε να μη μετακινούνται τα αντικείμενα και το παγούρι (νερού ή αναψυκτικού) να τοποθετείται στο κέντρο του σάκου, ακριβώς πάνω από τα βιβλία και όχι στην εξωτερική θήκη, καθώς τότε θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν θήκες για παγούρια και στις δύο πλευρές -που είναι, προφανώς, περιττό».

Πώς να τη φοράνε

Ο σωστός τρόπος για να φορέσει ένα μικρό παιδί τη σχολική τσάντα, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, είναι «όταν γίνεται, να την περνά στους ώμους του κάποιος ενήλικας. Στο σχολείο, το παιδί για να βγάλει την τσάντα θα πρέπει να σταθεί με την πλάτη γυρισμένη προς το θρανίο, να ακουμπήσει την τσάντα, να χαμηλώσει το σώμα, λυγίζοντας μόνο τα γόνατα και καθόλου τη μέση, μέχρι να φτάσουν τα λουριά στο ύψος των ώμων. Με τον ίδιο τρόπο θα την ξαναφορέσει πριν επιστρέψει στο σπίτι».

ΠΗΓΗ: http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=4522

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπαρχει περιπτωση ενα παιδι 1ης δημοττικου να κουβαλαει μονο δυο κιλα? Χλωμο το βλεπω..

Νομιζω το ειχαμε ξανασυζητησει αυτο το θεμα περυσι.. μηπως να στελναμε καμια ομαδικη επιστολη στον υπουργο να λαβει καποια μετρα γι αυτο?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Υπαρχει περιπτωση ενα παιδι 1ης δημοττικου να κουβαλαει μονο δυο κιλα? Χλωμο το βλεπω..

Νομιζω το ειχαμε ξανασυζητησει αυτο το θεμα περυσι.. μηπως να στελναμε καμια ομαδικη επιστολη στον υπουργο να λαβει καποια μετρα γι αυτο?

Κι επειδή το υπουργείο μάλλον θα αργήσει να δώσει λύση...ο τρόπος που απο πέρυσι σκέφτηκα για να μην πάθει το παιδί λουμπάγκο, είναι ο εξής:

Κουβαλάει την τσάντα η μαμά :cool:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Κι επειδή το υπουργείο μάλλον θα αργήσει να δώσει λύση...ο τρόπος που απο πέρυσι σκέφτηκα για να μην πάθει το παιδί λουμπάγκο, είναι ο εξής:

Κουβαλάει την τσάντα η μαμά :cool: [/color]

:lol:

Διαφημίσεις

σωστα!!!

Τελικα ενεις οι μαμαδες επρεπε να διαλεγουμε σχολκες τσαντες,του γουστου μας(εμεις δεν την κουβαλαμε καλε? :lol: )

Η τσαντα μπατμαν δεν παει στο στιλ μου....αυτη που παει και με τα τζιν μου ομως...... http://www.graffiti.gr/catalog/item.php?showKat=&showSub=&id=226

:lol::lol::lol:

xaxaxa :lol::lol:

ναι κ μενα δεν μου παει η ferrari του μεγαλου

ουτε ο θρυλεων του μικρου αλλα τι να κανω?

Παντως επειδη δεν θα μπορω να τις κουβαλαω

κ τις δυο μου ειπαν για ενα τρολει που τις βαζεις

επανω κ τις τσουλας τουλαχιστον.... :roll:

υπάρχουν και οι τσάντες με ροδάκια... :wink::)

όχι οτι ειναι σωστό αυτό που συμβαίνει,... αλλά τουλάχιστον αυτές είναι καλυτερα απο τις απλές τσάντες σίγουρα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ποιά ειναι τώρα στην γερμανία και μπορεί να μαθει τι κανουν στα σχολεία εκεί?

ή στις άλλες χώρες?

έχουν lockers νομίζω και τα βιβλία παραμένουν εκεί.

όλη η μελέτη γίνεται στο σχολείο αν θυμάμαι καλά. τα παιδιά παιρνουν μόνο κάποια τετράδια και λιγα πράγματα μαζί?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

υπάρχουν και οι τσάντες με ροδάκια... :wink::)

όχι οτι ειναι σωστό αυτό που συμβαίνει,... αλλά τουλάχιστον αυτές είναι καλυτερα απο τις απλές τσάντες σίγουρα.

Για δοκίμασε να την πάς με τα ροδάκια ανάμεσα σε ανύπαρκτα πεζοδρόμια,λακουβες ,βουνά σκουπδιών κι άλλα πολλά "φυσικά εμπόδια" !!! ( όχι τολμάς?)Κι αν με το καλό τα καταφέρεις πώς στο καλό το παιδί θα την ανεβάσει στις σκάλες? Γιατί ράμπες δεεεε... :lol::lol:

Και για να μιλήσω και σοβαρά,η δασκάλα μας και φέτος λειτούργησε με την περισυνή τακτική.Κράτησε τα περισσότερα βιβλία των παιδιών στη ντουλάπα του σχολείου και θα τους τα μοιράζει στο μάθημα για να μην κουβαλάνε :D

ποιά ειναι τώρα στην γερμανία και μπορεί να μαθει τι κανουν στα σχολεία εκεί?

Χτες πήγαμε βόλτα με μια φίλη μου και κοιτούσε τσάντες για την μικρή της που φέτος πηγαίνει 3η Δημοτικού . Η περσινή δεν χωράει πολλα πράγματα μεσα απο οτι μου ειπε .... μου την έδειξε ...τεράστια μου φανηκε για τοσο μικρη ηλικία !

Κοιταζαμε αυτή http://www.schulxpress.de/product_info.php?products_id=283

και τελικά θα την πάρει . Τεραστια δεν ειναι για τοσο μικρή ηλικια ? :?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εμείς και πέρυσι και φέτος πήραμε τσάντα με ροδάκια..ευτηχώς η τάξη μας είναι στο ισόγειο και φέτος...Του χρόνου βλέπουμε....

Gavrias σωστή η δασκάλα σας, εμάς η περσινή δεν έκανε τέτοια για να δούμε η φετινή γιατί και τα βιβλία από τι ξέρω φέτος είναι περισσότερα,

Και στο δικο μας σχολειο,τα περισσοτερα βιβλια(αυτα που γραφουν τετραδιο εργασιων)και καποια ακομα θα μενουν στο σχολειο. :D

Σημερα ζυγισα την τσαντα,με αυτα που πρεπει να εχει καθημερινα(βιβλια,μαρκαδορους και τα σχετικα)ενα παγουρινο με νερο,ενα τοστακι και εναν παιδικο χυμο.Ηταν 2 κιλα!!!!

Και παλι του ειναι δυσκολο να την κουβαλαει γιατι η ταξη του ειναι σε οροφο,ομως παλι καλα...

Αν επρεπε να εχει στην τσαντα ΟΛΑ τα βιβλια θα ηταν μεγαλο προβλημα!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εγω της πηρα τσαντα παραδοσιακη ορ8ογωνια PAXOS....φυσικα την κουβαλαω εγω στο πηγαινε ελα γιατι ειναι βαρια που εχει μεσα κα8ημερινα.....αλλα ειναι τελεια αυτη η τσαντα γιατι δεν τσακιζουν ουτε τα βιβλια ουτε τα τετραδια....

Υ.Γ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ FORUM.....και χαρουμενη που 8α κανουμε παρεα...

Smaria καλώς ήλθες στην παρέα!

Αρχικά πήρα για το γιο μου τσάντα πλάτης που έδενε στη μέση και είχε καλή ενίσχυση στην πλάτη.

Δυστυχώς, όμως, στη δική μας τάξη το μόνο βιβλίο που δεν κουβαλούν μαζί τους είναι της μελέτης περιβάλλοντος.

Αφού άφησα το γιο μου να κουβαλάει την τσάντα στην πλάτη δύο μήνες τώρα, βλέποντάς τον να σκύβει μπροστά και να έχει κοκκινίλα στο λαιμό από την τριβή (λόγω βάρους), του πήρα τελικά τσάντα (υγεία να έχουμε, λεφτά θα βρούμε), με ρόδες και ησυχάσαμε. Ημουν αντίθετη με την τσάντα με ροδάκια γιατί η τάξη του γιου μου είναι στον 1ο όροφο και ανεβοκαταβαίνει σκαλιά. Επίσης, βλέπω τα παιδιά να παίζουν "συγκρουόμενα" με τις τσάντες με ροδάκια, να τις καβαλάνε κτλ... Είδα παιδί να σκοντάφει πάνω στα ροδάκια άλλου παιδιού...

Δεν είναι ούτε η τσάντα αυτή ιδανική λύση, αλλά τουλάχιστον δεν την κουβαλάει πια στη πλάτη. Του ζήτησα να τη σέρνει και ποτέ να μην την κουβαλάει εκτός αν δεν προχωράει καθόλου.

Η ιδανική λύση είναι να μπορέσουν τα παιδιά να κουβαλού ΜΟΝΟ ό, τι χρειάζονται κάθε μέρα. Αλλά... πού είναι αυτή η λύση... δεν τη βρίσκουμε ούτε φέτος.

Προχθές η τσάντα του γιου μου που πάει τρίτη δημοτικού μου φάνηκε βαριά και έτσι την ζύγισα. Ήταν 6,800.

Ο μικρός ζυγίζει με τα ρούχα 28 κιλά.

Τί γίνεται όμως που φέτος επειδή έχω την μπέμπα πηγαίνει μόνος στο σχολείο;

Για τσάντα με ροδάκια... με τίποτα.

Να σκεφτείτε πως βγάζουν τόσα τεύχη σε κάθε μάθημα για να είναι μικρό το βάρος, έτσι μας είχαν πει οι δάσκαλοι.

Ευτυχώς που ο μεγάλος την βάζει σωστά δηλαδή και τα δυο λουριά στους ώμους (βλέπετε της μόδας είναι να την κρεμάν στον έναν ώμο) μιας και η δική του τσάντα είναι κυριολεκτικά ασήκωτη.

Στο γυμνάσιο σε κάθε μάθημα σχεδόν έχουν εκδόσει και το ανάλογο εργασιών ή το εργαστηριακό για Φυσική και Χημεία χώρια από το τετράδιο το κανονικό που κουβαλάει ο μαθητής.

Τελικά πότε θα πάμε μπροστά οεεεεο

:roll:

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά δεν βλέπω να πηγαίνουμε μπροστά.

Εγώ κουβαλάω τις τσάντες των παιδιών γιατί είναι θεόβαριες με αποτέλεσμα να μου πέσει εμένα ο ώμος πέρυσι και να κάνω μέχρι και ένεση κορτιζόνης γιατί δεν οδηγώ.

Αργότερα η λύση βρέθηκε με ένα ποδηλατάκι τρικυκλο που έχω με μια τεράστια καλαθούνα πίσω.

Φέτος ο μεγάλος μου θέλει να πηγαίνει μόνος του σχολείο. Τον άφησα αλλά δεν τον βλέπω να αντέχει η πλάτη του είναι 30 κιλά ο καημένος και η τσάντα του 7 κιλά. Έχει αρχίσει και παραπονιέται για τη πλάτη του και για τρέιλερ δεν θέλει να ακούσει άρα θα πάρει μπρος το ποδηλατάκι και πάλι.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά δεν βλέπω να πηγαίνουμε μπροστά.

Εγώ κουβαλάω τις τσάντες των παιδιών γιατί είναι θεόβαριες με αποτέλεσμα να μου πέσει εμένα ο ώμος πέρυσι και να κάνω μέχρι και ένεση κορτιζόνης γιατί δεν οδηγώ.

Αργότερα η λύση βρέθηκε με ένα ποδηλατάκι τρικυκλο που έχω με μια τεράστια καλαθούνα πίσω.

Φέτος ο μεγάλος μου θέλει να πηγαίνει μόνος του σχολείο. Τον άφησα αλλά δεν τον βλέπω να αντέχει η πλάτη του είναι 30 κιλά ο καημένος και η τσάντα του 7 κιλά. Έχει αρχίσει και παραπονιέται για τη πλάτη του και για τρέιλερ δεν θέλει να ακούσει άρα θα πάρει μπρος το ποδηλατάκι και πάλι.

Αγαπητές φίλες,

Ζύγισα χθες την τσάντα του γιού μου και ήταν 5,600 kgr στην Α δημοτικού!!!!!!!!! Δεν τον αφήνω να την κουβαλάει ΠΟΤΕ. Τον πάμε στο σχολείο ή εγώ ή ο παππούς. Ο παππούς την κουβαλάει στον ώμο, αλλά εγώ ( εγκυμονούσα στον 7ο γαρ) ήταν αδύνατον να ανταποκριθώ. Αγόρασα λοιπόν ένα μικρό πτυσσόμενο συστημα με ροδάκια σαν αυτό που κουβαλάνε βαλίτσες ( από το Μοναστηράκι 10 ευρώ) και βρήκα την υγειά μου. Δένω την τσάντα επάνω στο "καρότσι " με τους ιμάντες και παω σχολείο άνετα. Επίσης βολεύουν τα καρότσια της λαϊκής. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά πιστέψτε με, αν έχεις πρόβλημα με την μέση ή τον αυχένα, είναι μια λύση.

40+mama

.pngy3DLp3.png

• 1 χρόνο μετά...
  • 2 months later...

Διάβασα σήμερα το άρθρο, εκτός απο όλα αυτά που γράφετε πρέπει να προσεχουμε πολύ και τα υλικα!!!

http://www.ecobaby.gr/article_info.php?articles_id=20

Η νονά του παιδιού μας πήρε ένα μπουφάν αδιάβροχο, που έγραφε PVC, δεν το πρόσεξα, μολίς το είδα - το πέταξα.

Όλες η τσάντες που έχουν πλαστικά σχέδια, τετράδια με χονδρό πλαστκό εξώφυλλο και τα σπορ παπούτσια περιέχουν PVC!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!! :eek:

• 3 months later...

Logo proin epaggelmatos tha ithela na sas po kai ego ti diki mou gnomi. Paliotera douleva se mia para polu gnosti etairia pou kataskevazei sxolikes tsantes . To megalytero provlima einai i geometria tis tsantas kai oxi tos poly to varos tis . Sigoura kai ta 6 - 7 kila pou kouvalane kathe mera ta paidia mas einai polla alla an i tsanta den mporei na ta sikosei tote to drama ginete megalitero . San epaggelmatias sas sinisto na prosexete para poly ta loyria kai ti vasi tis tsantas . Afta ta 2 exoun tin efthini na kratane to kentro varoys konta sti plati oty paidioy . Sti dikia mou tin etairia oi tsantes pou ftiaxnoune ta teleftea 3 xronia oi plates kai ta louria toys einai orivatikoy typoy. Sigoura kai i tsantes me ta rodakia einai kalyteres alla distixos akoma kamia etairia den tis ftiaxnei sosta .

Thanos .

• 1 month later...

στο δικο μας σχολειο ολα ηταν καλα μεχρι περισυ.η μαμα κουβαλουσε και μια χαρα

το βαρος βεβαια ασηκωτο στην τσαντα και αποφασισαμε να αγορασουμε φετος τσαντα με ροδακια για να σερνουμε τουλαχιστον

ελα ομως που φετος η ταξη ειναι σε οροφο στον οποιο ανεβαινεις μετα απο 2 σειρες σκαλες και ελα που αλλαξε η διευθυνση του σχολειου και η νεα διευθυνση ,κατα το γραμμα λεει του νομου απαγορευει την εισοδο των γονεων στο σχολειο

και μαλιστα ειναι τετοιος ο παραλογισμος που λεει οτι οι γονεις φταιμε διοτι αγοραζουμε βαριες τσαντες!! τι να πεις τωρα σ΄'αυτη την περιπτωση??

προς το παρον οσο μπορω ''παρανομω'' και της ανεβαζω εγω την τσαντα

η οποια πρεπει να σας πω ,πριν λιγο τη ζυγισα,εχει βαρος 7,8 κιλα και το παιδι ειναι 25 κιλα ,ελεος δηλαδη

σκεφτομαι να γυρισω πισω στην τσαντα την κλασσικη ,γιατι αυτη με τα ροδακια της ειναι αδυνατον να την ανεβασει μονη της-αλλα κι αυτη η λυση προβληματικη ειναι διοτι η ακατολογιστη και παρανοικη διευθυνση δεν αφηνει τα παιδια φορωντας την τσαντα απο το σπιτι να την ανεβασουν στην ταξη,αλλα να την αφηνουν κατω στη σκαλα και μετα την προσευχη να την φορτωνονται(με ποιο τροπο θα σηκωσει και θα φορτωσει ενα παιδι στην πλατη του 6 και 7 και 8 κιλα? ουτε καν 5 δεν μπορει καλα καλα)και να την ανεβαζουν 2 σκαλες

και κερασακι στην τουρτα ειναι οτι συχνα πυκνα τελευταια μου παραπονιεται για πονους στα ποδια και τη μεση

πειτε μου τωρα εσεις τι κανεις σε μια τετοια περιπτωση!!?

Επεξεργάστηκαν by dimelenma
συμπληρωμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...