Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρενθετη μητερα????

Recommended Posts

@Babyprince: Μα να μην έχει τα σωστά emoticons αυτό το φόρουμ να συγχαρείς έναν άνθρωπο!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 439
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ειμαι και σιγουρη αλλα νομιζω οτι στη συζητηση που εχει γινει μεχρι στιγμης κανεις δεν ειπε οτι ειναι εγωιστικο να μην γινεσαι παρενθετη,μαλλον το ακριβως αντιθετο εχει γραφτει. Οτι ειναι καθαρα δικαιωμα της καθε γυναικας να αποφασισει μια τοσο σοβαρη και δυσκολη προσφορα.

Με το ζορι δεν γινεται τιποτα και οι υποψηφιες παρενθετες πρεπει να ειναι συδειτοποιημενες απολυτα για την πραξη τους. Δεν ειναι θεμα εγωισμου,σεβαστο το δικαιωμα μιας γυναικας που δεν θα ηθελε να το κανει αλλα και απολυτα σεβαστη και η αποφαση μια αλλης γυναικας που θα ηταν ικανη να προχωρησει σε μια τετοια αποφαση.

Κανεις παντως δεν εχει το δικαιωμα να αποκλεισει οποιαδηποτε πιθανοτητα εχει μια γυναικα για γινει μαμα. Αλλωστε τα ονειρα οταν τα κυνηγας πολυ πραγματοποιουνται με οποιοδηποτε τροπο αντεχεις να να παλεψεις.

Δεν ειμαι και σιγουρη αλλα νομιζω οτι στη συζητηση που εχει γινει μεχρι στιγμης κανεις δεν ειπε οτι ειναι εγωιστικο να μην γινεσαι παρενθετη,μαλλον το ακριβως αντιθετο εχει γραφτει. Οτι ειναι καθαρα δικαιωμα της καθε γυναικας να αποφασισει μια τοσο σοβαρη και δυσκολη προσφορα.

Με το ζορι δεν γινεται τιποτα και οι υποψηφιες παρενθετες πρεπει να ειναι συδειτοποιημενες απολυτα για την πραξη τους. Δεν ειναι θεμα εγωισμου,σεβαστο το δικαιωμα μιας γυναικας που δεν θα ηθελε να το κανει αλλα και απολυτα σεβαστη και η αποφαση μια αλλης γυναικας που θα ηταν ικανη να προχωρησει σε μια τετοια αποφαση.

Κανεις παντως δεν εχει το δικαιωμα να αποκλεισει οποιαδηποτε πιθανοτητα εχει μια γυναικα για γινει μαμα. Αλλωστε τα ονειρα οταν τα κυνηγας πολυ πραγματοποιουνται με οποιοδηποτε τροπο αντεχεις να να παλεψεις.

ακριβως...δεν ειναι θεμα εγωισμου.

μια γυναικα πρεπει να ειναι απολυτα συνηδητοποιημενη και ωριμη για να κανει κατι τετοιο...

Προφανως δεν καταλαβες κατι.

Οποιος εχει την δυναμη και το κανει καλα κανει και το κανει!!!

Οχι ομως να κατηγορουμε ολους τους αλλους για εγωιστες. Στην τελικη αν το δουμε καλυτερα εγωιστης ειναι αυτος που βαζει μια αλλη γυναικα να κυοφορησει και να της δωσει το παιδι. Γιατι περα απο το ψυχολογικο υπαρχει και το σωματικο και οποια γυναικα εχει φτασει μεχρι τον θανατο μπορει να καταλαβει και τους κινδυνους μιας εγκυμοσυνης.

3 εγκυμοσυνες ειχα και στις 3 κοντεψα να δω τα ραδικια αναποδα.

Αλλα και ετσι να μην ηταν γιατι θεωρουμε εγωιστρια που δεν μπορω να δωσω το παιδι που κυοφορω που το ακουω καθημερινα που ζει μεσα απο μενα?

τι εννοεις βαζει?ξερεις πολλους που να εχουν "βαλει" καποια γυναικα να κυοφορησει το παιδι τους?θα τρελλαθουμε τελειως τωρα?

Μην μενεις στην λεξει "βαζει". Λαθος διατυπωση.

Αλλα να θεωρει καποια εστω και μια οτι μια γυναικα που δεν θελει να γινει παρενθετη ειναι εγωιστρια επειδη δεν δινει κατα την αποψη της χαρα σε αλλη γυναικα, το θεωρω απαραδεκτο.

Marco Polo εχει ειπωθει στην αρχη, νομιζω στην 3-4 σελιδα, οχι φυσικα απο εσενα.

Διαφημίσεις

"Σας ακουω να μιλατε για δεσιμο και συναισθηματα που θα μπορουσατε να νοιωσετε για το παιδι που θα κυοφορουσατε σε περιπτωση που αποφασιζατε να γινεται παρενθετη μητερα αλλα για'μενα προσωπικα ειναι πολυ εγωιστηκο αυτο...γιατι εγω αν μπορουσα να γινω παρενθετη μητερα..καθε φορα που θα με εποιανε μελανχολια ή νοσταλγια για το μωρο που ειχα μεσα μου και μετα το εδωσα...θα κοιταζα να σκεφτω πανω απ' ολα την χαρα που εδωσα σε αυτη τη γυναικα να ποιασει στα χερια της ενα μωρο (το μωρο της στην πραγματικοτητα) και την απεριγραπτη ευτυχια που θα ενοιωθε στο ακουσμα της λεξης 'μαμα' !!!"

Αυτο ειναι το κομματι που προσωπικα με εξοργισε.

Έμαθα ότι κάποια κοπέλα που ήξερα έκανε πάρα πολλές προσπάθειες από μόνη της για χρόνια και επειδή τελικά δεν μπορούσε κατέφυγε στη λύση της παρένθετης μητέρας. Έχει περίπου ένα χρόνο τώρα που απόκτησε το μωρό της με αυτό τον τρόπο. θα το ψάξω και όταν μάθω περισσότερα θα σας γράψω.

Εγώ βγάζω το καπέλο στις γυναίκες που μπορούν και γίνονται παρένθετες μητέρες και δίνουν χαρά στα ζευγάρια που έχουν πρόβλημα και υποφέρουν. Αν το κάνω ποτέ αυτό (προς το παρόν δεν μπορώ γιατί προσπαθώ για μένα και μετά από πέντε εγκυμοσύνες, που έπρεπε να διακόψω εγώ για ιατρικούς λόγους, έχω μόνο ένα παιδί) εγώ θα προτείνω να γίνω η πνευματική μητέρα του παιδιού, να το βαπτισω δηλαδη και έτσι θα είναι στο χέρι μου να έχω την επαφή που θέλω, όχι να γίνω η μάνα του παιδιού, αλλά να δ'ωσω 'οση περισσότερη αγάπη μπορώ.

Zwh είπε λοιπόν ότι για εκείνη... είναι εγωιστικό... όχι πως είναι εγωίστριες... εκείνη το βλέπει αλλιώς.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Δεν καταλαβαίνω πού θέλει να καταλήξει η Ζωή... Δεν μιλάμε για εκείνη και όπως είπε ο ROD δεν βάλαμε καμία με το ζόρι να το κάνει. Εννοείται πως πρέπει να θέλεις. Αν το θέλαμε και εμείς θα το κάναμε. Δεν τίθεται πουθενά θέμα εγωισμού. Συνήθως οι μητέρες που γίνονται παρένθετες έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν θέλουν το μωρό. Όπως εξήγησα μπορεί να είναι ηλικία, οικονομική κατάσταση, υγεία ή οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, το θέμα παρένθετης μητέρας ενέχει έναν κίνδυνο όπως και της υιοθεσίας. Δεν ξέρεις αυτός που κυοφορεί αν είναι καλά στα μυαλά του, εξού και το μωρό, στην υγεία του, εξού και το μωρό, το παρελθόν του και η κληρονομικότητά του και άλλα τέτοια θέματα. Φυσικά η επιθυμία για παιδί μάλλον τα ξεπερνάει αυτά.

Τη νομοθεσία την ψάξατε?

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

Ισως δεν ειναι το καταλληλο μερος που βαζω το θεμα αλλα δεν ηξερα που ταιριαζει καλυτερα. Ηθελα την γνωμη σας για κατι που σκεφτομαι.

Θα γινοσασταν ποτε παρενθετη μητερα για καποια κοπελα που δεν μπορει να κυοφορησει????

Και αν εσεις δεν μπορουσατε να κυοφορησετε, θα εμπιστευοσασταν καποια για παρενθετη η θα προτιμουσατε να μην κανετε δευτερο παιδακι???

Εγω εχω ενα γιο που εκανα παρα πολυ δυσκολα υπο τις πιο τις πιο αντιξοες συνθηκες και πραλιγο να χασω την ζωη μου. Ειναι αδυνατο να κυοφορησω ξανα και ενω σκεφτομασταν και την λυση της υοθεσιας, μαθαμε οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σε επιλεξουν για να υοθετησεις παιδακι ενω εχεις ηδη ενα. Θα ηθελα ο Μαριος μου να εχει αδερφακι αλλα δεν μπορω να του το χαρισω εγω. Και ετσι σκεφτομαι ολες τις λυσεις αλλα θα ηθελα την γνωμη σας.

Δεν θα μπορούσα με ΤΙΠΟΤΑ να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο...αλλα εγω δεν εχω καποιο σοβαρο πρόβλημα ίσως γι'αυτό το βλέπω έτσι...ευχομαι ο Θεος να σε αξιώσει και να αποκτήσει ο Μάριος αδελφάκι..!!

Ευχαριστω για την ευχη αλλα δεν προκειται μαλλον. Μονο η λυση της υιοθεσιας μενει αλλα και αυτη χλωμο το κοβω πια.

Μίλησες με τον παιδικό κλειστό σταθμό στην καλλιθέα που είχα αναφέρει πριν 3 μήνες περίπου?

Γιατί δεν κοιτάς την λύση της ανάδοχης οικογένειας για αρχή? Είναι πολλά παιδάκια που σας χρειάζονται... Δούλευε εκεί ο άντρας μου και το ξέρω...

beeeeezzzzz

Βabyprince δεν το εχω ξεχασει και εχω κρατησει ολα τα στοιχεια αλλα σε αυτη την φαση της ζωης μου ενω το θελω πολυ στην καθημερινοτητα δεν μπορω να ανταποκριθω ουτε στις αναγκες του Μαριου λογω του οτι ειναι υπερβολικα δυσκολο παιδι και εγω εχω σοβαρα προβληματα υγειας και η αποκτηση ενος δευτερου παιδιου αυτη την στιγμη θα με καθηλωνε ειτε το κυοφορουσα εγω ειτε εμπαινα στην διαδικασια υιοθεσιας.

Θελω αν κανω αυτο το μεγαλο βημα να δεσμευτω απεναντι σε ενα παιδι να στεκομαι καλα στα ποδια μου και να ειμαι εκει διπλα του σωστη οπως ημουν και στον Μαριο. Γιαυτο αν το αποφασισουμε με τον αντρα μου θα ειναι τουλαχιστον μετα απο δυο χρονια γιατι τωρα δεν θα μπορουσα να ανταποκριθω με τιποτα καθως δεν εχω βοηθεια απο πουθενα και ανα πασα στιγμη κινδυνευω να μπω στο νοσκομειο για πολυ καιρο.

Ελπιζω στο μελλον να στρωσουν τα πραγματα και μεγαλωνοντας ο Μαριος να εχω την ευκαιρια να αναλαβω την ευθυνη να του χαρισω αδερφακι μεσω της υιοθεσιας.

Διαφημίσεις

Μίλησες με τον παιδικό κλειστό σταθμό στην καλλιθέα που είχα αναφέρει πριν 3 μήνες περίπου?

Γιατί δεν κοιτάς την λύση της ανάδοχης οικογένειας για αρχή? Είναι πολλά παιδάκια που σας χρειάζονται... Δούλευε εκεί ο άντρας μου και το ξέρω...

Προσωπικά, ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας με προβληματίζει πολύ. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνει καλό και στα δύο μέρη, ένα παιδί "επισκέπτης" και που ενώ θα έχει δέσει / δεθεί με την ανάδοχη οικογένεια, κάποια στιγμή θα πρέπει να την αποχωριστεί.

Πολύ σημαντικό θέμα και θα έπρεπε ν' ανοιχτεί εδώ στο φόρουμ.

Ευχαριστω για την ευχη αλλα δεν προκειται μαλλον. Μονο η λυση της υιοθεσιας μενει αλλα και αυτη χλωμο το κοβω πια.

Καλημέρα! Καποτε σε μια γειτονια που εμενα με τη μητέρα μου απεναντι μας εμενε ενας οδοντίατρος..θυμάμαι καλα οτι η γυναίκα του δεν μπορούσε καθόλου ούτε ενα παιδί να κανει...υιοθέτησαν λοιπόν ενα αγοράκι και μετά απο 2-3 χρόνια υιοθέτησαν κι άλλο ! δεν ξέρω βεβαια πως τα καταφεραν αλλα είμαι σίγουρη πως καποιος τρόπος θα υπάρχει ! αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως αφου υπάρχουν τόσα παιδάκια που είναι χωρις οικογένεια γιατί δεν γινεται να υιοθετησεις οταν ηδη υπάρχει ενα παιδί...και να ξεφύγω λίγο απο το θέμα..περιπτώσεις σαν τη δική σου με κάνουν να απεχθάνομαι γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις χωρις να εχουν κανένα πρόβλημα...

Ευχαριστω γλυκεια μου αλλα δεν χρειαζεται να απεχθανομαστε κανεναν γιατι για να μπει μια γυναικα σε αυτη την διαδικασια σημαινει οτι δεν ειναι ετοιμη να γινει μανα οποτε απο το να μην μεγαλωσει ενα παιδι με αγαπη ισως να ειναι προτιμοτερο να μην κανει παιδι. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και καλο θα ηταν να ειναι συνειδητοποιημενοι οταν κανουν παιδι.

Ευχαριστω γλυκεια μου αλλα δεν χρειαζεται να απεχθανομαστε κανεναν γιατι για να μπει μια γυναικα σε αυτη την διαδικασια σημαινει οτι δεν ειναι ετοιμη να γινει μανα οποτε απο το να μην μεγαλωσει ενα παιδι με αγαπη ισως να ειναι προτιμοτερο να μην κανει παιδι. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και καλο θα ηταν να ειναι συνειδητοποιημενοι οταν κανουν παιδι.

Καλη μου δεν κατακρίνω οτι δεν ηταν ετοιμες να γινουν μανες γιατι απλα θα μπορουσαν να αποφυγουν μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη..οπως ειπες θα επρεπε να ειναι συνειδητοποιημενοι..χιλιαδες περιπτωσεις ακουμε να παρατανε τα παιδια τους η να κανουν εκτρωσεις γιατι δεν θελουν ακομα παιδι! Κι αλλα ζευγαρια να παρακαλανε το Θεο να αποκτησουν ενα παιδακι..κι εγω δεν ημουν ετοιμη να γινω μανα αλλα εκτρωση ποτε δεν σκεφτηκα να κανω..αλλωστε ηξερα οτι θα μεινω εγκυος δεν εμεινα καταλαθος..εκει θελω να καταληξω..οταν ξερουν τι κανουν και μετα τα σκοτώνουν..γι'αυτο σε μερικες χωρες ειναι παρανομη η εκτρωση..φυσικα δεν μιλαω για περιπτωσεις που υπαρχουν σοβαροι ιατρικοί λόγοι..

Melitini: Οι εκτρώσεις είναι σημείο των καιρών... και η αλήθεια για μένα είναι ότι καλό που υπάρχουν και σου δίνουν το δικαίωμα ότι και αν σου συμβεί να μπορείς να επιλέξεις... ξέρεις πόσα παιδιά γεννήθηκαν χωρίς να είναι επιθυμητά... ? Φυσικά με μέτρο που φυσικά δεν υπάρχει και αυτό είναι ένα άλλο σημείο των καιρών

beeeeezzzzz

Melitini: Οι εκτρώσεις είναι σημείο των καιρών... και η αλήθεια για μένα είναι ότι καλό που υπάρχουν και σου δίνουν το δικαίωμα ότι και αν σου συμβεί να μπορείς να επιλέξεις... ξέρεις πόσα παιδιά γεννήθηκαν χωρίς να είναι επιθυμητά... ? Φυσικά με μέτρο που φυσικά δεν υπάρχει και αυτό είναι ένα άλλο σημείο των καιρών

Δυστυχως δεν υπαρχει μέτρο! Ξερω αρκετες περιπτώσεις ακόμα και φιλες μου που δεν προσέχανε ποτε μην πιάσουν παιδι και οταν τυχαινε μια εγκυμοσύνη κανανε εκτρωση και ξανα συνεχιζανε τα ιδια! Μα δεν είναι κρίμα? οταν τόσες γυναίκες δεν μπόρεσαν ποτε να κανουν παιδιά αλλες απλα να τα σκοτώνουν? Ναι φυσικά να υπαρχει η επιλογή της έκτρωσης αλλα τουλάχιστον όταν πραγματικά υπάρχει σοβαρός λόγος και όχι επειδή εκείνη την περιόδο δεν θέλανε παιδιά..

Δυστυχως δεν υπαρχει μέτρο! Ξερω αρκετες περιπτώσεις ακόμα και φιλες μου που δεν προσέχανε ποτε μην πιάσουν παιδι και οταν τυχαινε μια εγκυμοσύνη κανανε εκτρωση και ξανα συνεχιζανε τα ιδια! Μα δεν είναι κρίμα? οταν τόσες γυναίκες δεν μπόρεσαν ποτε να κανουν παιδιά αλλες απλα να τα σκοτώνουν? Ναι φυσικά να υπαρχει η επιλογή της έκτρωσης αλλα τουλάχιστον όταν πραγματικά υπάρχει σοβαρός λόγος και όχι επειδή εκείνη την περιόδο δεν θέλανε παιδιά..

Φαντάζομαι πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί:confused:

beeeeezzzzz

Βρίσκουν και τα κάνουν! Αν τηρούσαν τους νόμους οι γιατροί δεν θα τα έκαναν!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...