Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ

Recommended Posts

Κι εγώ πάντως που από τη στιγμή που γύρισα από την κλινική, θηλάζω κάθε δυο ώρες και γενικά όσο συχνά θέλει το μωρό, την προηγούμενη εβδομάδα είχα μια μείωση στο γάλα. Παίρνω τα χάπια μπίρας εδώ και μια εβδομάδα από τη στιγμή που παρατήρησα τη μείωση κι έχει ήδη υπάρξει αισθητή βελτίωση στην ποσότητα του γάλακτος εδώ και δυο ημέρες. Προσοχή μόνο να τα πάρεις στην ποσότητα που αναφέρεται από την Αγλαία (άσχετα με το τι γράφει πάνω το βαζάκι) και ελπίζω σιγά σιγά να κόψεις το ξένο συμπλήρωμα. Εγώ πήρα θήλαστρο και όταν έχω πολύ γάλα βγάζω μ' αυτό μετά το θηλασμό, ώστε, εάν κάποια άλλη στιγμή δεν έχω πολύ γάλα, να δώσω στο μώρό τουλάχιστον από το δικό μου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η μικρή μου είναι 2 μηνών. Ορισμένες φορές όταν το στήθος είναι μαλακό ή ειδικά το βράδυ που πεινάει πολύ δε θέλει το στήθος.

Μήπως να πάρω μαγιά ή το νοσοκομειακό θήλαστρο για να έχω περισσότερο γάλα;

Η παιδίατρος που την είδε είπε ότι είναι πολύ καλή στα κιλά της.

Χτες όμως της έδωσα ξένο γάλα το βράδυ και δε θέλω να το συνεχίσω αυτό. Τι προτείνετε;

Να συνεχίσεις να βάζεις το μωρό στο στηθος και να μην παρεις τιποτα :D Δεν το συζητώ κανω οτι δεν θα ξαναδωσες συμπλήρωμα ! Δεν το χρειαζεται το μωρό !!!!

Το βράδυ τα μωράκια ειναι κουρασμένα ,πεινασμένα , εκνευρισμένα ...εχουν τα δικά τους :D Θελουν να πινουν γρήγορα το γαλατάκι και να μην κουράζονται . Τα βοηθάμε με μια ανετη θεση θηλασμού και κανοντας ελαφρυ μασαζ στο στηθος την ώρα που θηλάζει το μωρό .

Μην την αφήνεις να πεινάσει πολυ , προλαβε την ανάγκη της και βαλτην στο στηθος πιο νωρις .

Ειχα υπερπαραγωγή και παλι το βράδυ σ΄αυτη την ηλικία ειχαμε λιγο γκρινια την ώρα του θηλασμού . Μην στεναχωριέσαι ολα καλα θα πανε :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

oikat, να είναι μαλακό το στήθος το βράδυ είναι φυσιολογικό, το γάλα μειώνεται ελαφρά το βράδυ. Επίσης, στην ηλικία που είναι τώρα η μικρή σου, δεν θα πρήζεσαι πια όπως στην αρχή!

Αφού είναι εντάξει στα κιλά γιατί ανησυχείς;

Τί εννοείς ότι το βράδυ που πεινάει πολύ δεν θέλει το στήθος; Μήπως θέλει να ρευτεί ή κάτι άλλο; Μήπως είναι από την υπερένταση και θα βοηθούσε ένα μπανάκι ή να μεταφέρεις ελαφρώς νωρίτερα τη βραδυνή ρουτίνα; Ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά δύο μήνες, δεν μπορεί ξαφνικά όταν πεινάει να μην θέλει το στήθος!

Γράψε αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις ζητάει εδώ

Πώς να ζητάτε βοήθεια για το θηλασμό

ώστε να μπορέσουμε να δούμε αν όντως υπάρχει πρόβλημα βάρους. Επίσης γράψε μας πόσες πάνες βρέχει-λερώνει. Στην ηλικία σας 4-5 βρεγμένες πάνες την ημέρα δείχνουν ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 + 5

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8/12 γέννηση 4080

12/12 3800

17/12 3990 (παιδίατρος)

23/1 5950 (>>)

5/2 6500 (>>)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Τουλάχιστον 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

περίπου 7

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

συμπλήρωμα δικό μου γάλα όχι ξένο το βράδυ 150-200μλ

(σπάνια ξένο γάλα 30μλ)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

απάντηση 4

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

swing medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

1-2

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

μία πρωί και τελευταία μία και πριν κοιμηθώ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

20-30 και βγάζω ανάλογα αν έχει πιει το μωρό από το ένα ή και τα δυο στήθη 70μλ-120μλ

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ξένο γάλα ήπιε αρκετο τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο. Από την πρώτη μέρα την έβαλα στο στήθος, ίσως όχι τόσες πολλές φορές όσες έπρεπε μέσα στη μέρα.

Το μωρό μέχρι και σήμερα δεν έχει παρουσιάσει σύγχηση θηλών.

Οι πάνες είναι τουλάχιστον 5.

Το πρόβλημα μόυ είναι το βράδυ. Προσπάθησα να κόψω το μπουκάλι και να παίρνει μόνο στήθος αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν νε μείνουμε ξύπνιοι μέχρι τις 5 επί 3 βράδυα.

Διαφημίσεις

oikat, να είναι μαλακό το στήθος το βράδυ είναι φυσιολογικό, το γάλα μειώνεται ελαφρά το βράδυ. Επίσης, στην ηλικία που είναι τώρα η μικρή σου, δεν θα πρήζεσαι πια όπως στην αρχή!

Αφού είναι εντάξει στα κιλά γιατί ανησυχείς;

!

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Απ' ότι βλέπω στα στοιχεία που παρέθεσες, δεν υπάρχει πρόβλημα βάρους (σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι τον 4ο μήνα πρέπει να παίρνουν τα μωρά περίπου 155-241γρ την εβδομάδα) Average Weight Gain for Breastfed Babies (Metric)

Το δικό σου έχει πάρει σε 2 μήνες 2420γρ, δηλ, αν ο μήνας έχει περίπου 4,5 εβδομάδες, παίρνει περίπου 268γρ. την εβδομάδα!

Το μωρό σου πίνει πάνω από 1 λίτρο γάλα την ημέρα, τα 30 ml ξένο που δίνεις καμιά φορά, ουσιαστικά δεν τα χρειάζεται, είναι πολύ μικρή ποσότητα και σίγουρα μπορείς να τη δώσεις με το θηλασμό!

Τώρα, το τελευταίο γεύμα απ' ότι κατάλαβα είναι μαραθώνιο και κουραστικό. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο και ειδικά για τόσο μικρά μωράκια. Τί ώρα περίπου ξεκινάς αυτόν το θηλασμό; αν δοκίμαζες να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα ή αν έβαζες έναν ακόμα θηλασμό σε άσχετη ώρα, κι ας μη δείχνει να πεινάει πολύ το μωρό; Ίσως σε βοηθούσε να θηλάζεις ξαπλωμένη εκείνη την ώρα.

Αν δεις ότι το μωρό δυσκολεύεται να μείνει ξύπνιο και χρειάζεται πολλή ώρα για να πάρει την ποσότητα που θέλει, με συνεχή ξυπνήματα κ.ο.κ, ίσως θα βοηθούσε να μειώνεις σιγά σιγά το συμπλήρωμα με το γάλα σου που του δίνεις, δηλ. για μερικές μέρες να δίνεις 30-40 μλ λιγότερο και για το υπόλοιπο να το βάζεις στο στήθος. Όταν δεις πως καταφέρνει άνετα να πάρει αυτή την ποσότητα από απ'ευθείας θηλασμό, μειώνεις κι άλλο κ.ο.κ., ώστε σιγά σιγά να γίνει κι αυτό το τελευταίο γεύμα θηλασμός και να ξεμπερδεύειες με τις αντλήσεις!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι μαγιά, αφού είτε με θηλασμό είτε από το θήλαστρο καλύπτεις τις ανάγκες του μωρού σου, θα σου πει ίσως και η Αγλαΐα γι' αυτό. :?

Ξένο μην ξαναδώσεις, δεν χρειάζεται στο μωρό σου!

Τα πάτε πολύ καλά, καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σ'ευχαριστώ sofuka. Το βράδυ όταν της δίνω το στήθος δε το παίρνει μετά τις 11 περίπου. Κοιμόται γύρω στις 2 με 3 το πρωί. Μέχρι τότε τρώει από το μπουκάλι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι με το που τη βάζω στο στήθος και το ακουμπά το διώχνει λες και ξέρει ότι έχει λίγο και θα ζοριστεί!

Τις τελευταίες μέρες κάνω αυτό που είπε η Λαμπρινή. Προσπαθώ να ξεκινώ λίγο νωρίτερα το τελευταίο γεύμα. Θα δοκιμάσω επίσης και στο κρεβάτι αυτό που λες. Δε νομίζω όμως να πάρει το στήθος. Το διώχνει και κλαίει για να μη πω σπαράζει.

Στο πρώτο μήνυμα δε το έθεσα σωστά αυτό που ήθελα να ρωτήσω. Εννοούσα για τη μαγιά μπύρας fenegreek γιατί εδώ και μια εβδομάδα παίρνω μαγιά lanes. Έψαξα την πρώτη, δε τη βρήκα και πήρα αυτή που είχε το φαρμακείο. Δε μπορώ να πω ότι είδα τρομερή διαφορά. Σίγουρα έχω περισσότερη ενέργεια αλλά δεν κατάλαβα αν έχω και περισσότερο γάλα! Ίσως να βοήθησε, δε ξέρω. Πριν γράψω το μήνυμα την προηγούμενη νύχτα η μικρή ήπιε 80μλ ξένο πράγμα πρωτοφανές γιαυτο τρόμαξα και είπα να δω τι μπορώ να κάνω για αύξηση...

Στο πρώτο μήνυμα δε το έθεσα σωστά αυτό που ήθελα να ρωτήσω. Εννοούσα για τη μαγιά μπύρας fenegreek γιατί εδώ και μια εβδομάδα παίρνω μαγιά lanes.

Η lanes είναι εταιρεία που έχει συμπληρώματα διατροφής, το ίδιο και η solgar, η Health Aid κλπ.

H μαγιά της μπύρας είναι αποξηραμένη μαγιά που κάνουμε το ψωμί

Το fenugreek είναι η τριγωνέλα που χρησιμοποιούν στον παστουρμά και όταν την παίρνεις μυρίζεις σαν παστουρμάς! :wink:

Στα καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα μπορείς να βρεις σπόρους και να τους βράζεις και να πίνεις το ζουμί.

Επαναλαμβάνομαι και συγνωμη αλλα το πρόβλημα με το βραδυνο γευμα δεν λέει να διορθωθεί.. Εδω και 3 μερες αναγκαστηκα να ξαναδώσω συμπλήρωμα (ξενο γαλα) στη μικρή γιατί πραγματικά δεν θελει με τίποτα το στηθος μου το βραδυ..τα κλαματα της ειναι απίστευτα..και φοβάμαι ότι εχει αρχίσει να εχω πρόβλημα με την παραγωγή μου.

Σκεφτομαι να παρω μαγια μπυρας μηπως καλυτερεψουν τα πραγματα.. Διαβασα όμως διαφορα για τα συμπληρώματα και ψιλοαγχωθηκα. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα??

Γραφω μερικα στοιχεία για το μωρό μηπως μπορείτε να μου πείτε τη γνωμη σας..

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40+2

Β. Το φύλο του βρέφους

Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

30/12/2008:3440 (γεννηση)

03/12/2008:3430 (εξοδος από μαιευτήριο)

11/01/2009:3620

22/01/2009:3860

29/01/2009:4040

12/02/2009:4320

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

5-6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε ολα (μεχρι πριν 3 μερες).Τωρα στα 5

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Επαιρνε στην αρχή (για 15 μερες) γύρω στα 30-40 ml σε κάθε γευμα εκτός των πρωινών, μετα το κόψαμε τελειως και εδω και 3 μερες πίνει 150ml (μόνο το βραδυ).

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

150 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

οχι. (δοκίμασα το Νuk 2 φορες αλλά εγκατελειψα γιατί μου εσπασε τα νευρα και πονούσα. Και δεν γίνεται κατί χωρίς θηλαστρο γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΜΠΟΡΩ!!)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

οχι

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Η μικρή από 15 ημερων κοιμάται πολύ τη νυχτα.(τουλάχιστον 6 ωρες). Τωρα πια (1,5 μηνων) κλεινει 10ωρα... Φοβάμαι ότι αυτό εχει επηρεασει την ποσότητα του γαλακτος καθώς μενω 10 ωρες χωρίς θηλασμό..

Και μια τελευταια ερωτηση: Μεχρι πριν 10 μερες το στηθος μου εσταζε αρκετα.Τωρα πια τίποτα. Ούτε τη νυχτα (που στην αρχή εκανα μουσκεμα τα σεντόνια..) Γιατί??

Διαφημίσεις

ποπο :shock: με αγχωσες!!!!

λοιπον..το οτι κοιματε το μωρο ειναι πολυ καλο γιατι πιστεψε με σε αυτες τις ηλικιες ειναι καλητερος ο υπνος και απο το γαλα!τα στοιχεια του μωρου σου δε προκαλουν καμια ανησυχια!!οσο για σενα λογικα το στηθος σου προσαρμοστικε σις ωρες του μωρου σου αλλα μπορει απλα να μην εχεις πολυ τωρα..(και γω στην αρχη πλυμμηρα και μετα στοπ)δες το αλλα μη σε αγχωνει!1)αν εχεις γαλα δοκιμασε με ενα θυλαστρο το βραδυ για να μη χασεις τους ρυθμους σου και ασε το μωρακι σου να κοιμηθει και του το δινεις το πρωι.. 2)και ανα τελικα δεν εχεις γαλα πολυ δε πειραζει το ξενο!

οκ σιγουρα σαν της μαμας τιποτα αλλα τι να κανουμε?και το ξενο μια χαρα μεγαλωνει τα ζουζουνια μας!

1-2-3MPOMPIRES!!!

03/01/2009:3430 (εξοδος από μαιευτήριο)

Από τις 3/01 έως τις 12/2 (1 μήνας και 1 εβδομάδα) το μωρό σου πήρε 890γρ.

Δηλαδή 890γρ/5,5 εβδομάδες=161γρ την εβδομάδα.

Μια χαρά είναι από βάρος το μωρό σου. Δοκίμαζε να το ταΐζεις κοιμησμένο τη νύχτα. Ο νυχτερινός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός γαι την τόνωση της παραγωγής.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

2)και ανα τελικα δεν εχεις γαλα πολυ δε πειραζει το ξενο!

οκ σιγουρα σαν της μαμας τιποτα αλλα τι να κανουμε?και το ξενο μια χαρα μεγαλωνει τα ζουζουνια μας!

Σε παρακαλώ πολύ ευγενικά αυτές τις συμβουλές να τις κρατάς για 'σένα. Έχεις ξανακάνει το ίδιο λάθος σε άλλο ποστ. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια για το θηλασμό. Τι ακριβώς δεν κατάλαβες σ' αυτά που έγραψε και συστήνεις έτσι το ξένο γάλα;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

03/12/2008:3430 (εξοδος από μαιευτήριο)

Από τις 3/12 έως τις 12/2 (2 μήνες και 1 εβδομάδα) το μωρό σου πήρε 890γρ.

Δηλαδή 890γρ/10 εβδομάδες=89γρ την εβδομάδα.

Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο. Δεν είναι ούτε 100γρ. που είναι και το κάτω όριο για μωρά μέχρι 3 μηνών. Τα υπόλοιπα θα στα πει η Αγλαΐα.

Όχι καλέ, σε λιγότερο από ενάμισυ μήνα πήρε αυτό το βάρος.

Διαφημίσεις

Νομίζω οτι το βάρος είναι καλό. Δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο δίνεις συμπλήρωμα και γιατί αρνείται το στήθος σου το βράδυ... Μήπως κατεβαίνει πολύ γρήγορα το γάλα?? Σόρυ αν τα έχεις ήδη εξηγησει σε άλλο ποστ.

Το στήθος σου είναι φυσιολογικό να μη στάζει και να μη το νιώθεις πια πρησμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού.

Το μωράκι πόσες πάνες βρέχει την ημέρα (πρέπει 6-:cool:, και πόσες με κακά (πρέπει 2-3)? Τα κακά είναι κίτρινα με κόκκους?

΄

150 μλ συμπλήρωμα, δεν είναι πολύ. Μπορείς να το κόψεις σιγά σιγά, εφόσον το μωράκι έχει αρκετές πάνες την ημέρα.

Το έγραψα και παραπάνω. Δοκίμαζε να του δίνεις στήθος το βράδυ που είναι κοιμησμένο. Αν θέλεις να κάνεις αντλήσεις για να αυξηθεί η παραγωγή σου καλύτερα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Νομίζω οτι το βάρος είναι καλό. Δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο δίνεις συμπλήρωμα και γιατί αρνείται το στήθος σου το βράδυ... Μήπως κατεβαίνει πολύ γρήγορα το γάλα?? Σόρυ αν τα έχεις ήδη εξηγησει σε άλλο ποστ.

Το στήθος σου είναι φυσιολογικό να μη στάζει και να μη το νιώθεις πια πρησμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού.

Το μωράκι πόσες πάνες βρέχει την ημέρα (πρέπει 6-:cool:, και πόσες με κακά (πρέπει 2-3)? Τα κακά είναι κίτρινα με κόκκους?

΄

150 μλ συμπλήρωμα, δεν είναι πολύ. Μπορείς να το κόψεις σιγά σιγά, εφόσον το μωράκι έχει αρκετές πάνες την ημέρα.

Πανες βρεχουμε πολλες.. Γυρω στις 5-6. Κακα κάνουμε μια φορά καθε 4 μερες...

ποπο :shock: με αγχωσες!!!!

λοιπον..το οτι κοιματε το μωρο ειναι πολυ καλο γιατι πιστεψε με σε αυτες τις ηλικιες ειναι καλητερος ο υπνος και απο το γαλα!τα στοιχεια του μωρου σου δε προκαλουν καμια ανησυχια!!οσο για σενα λογικα το στηθος σου προσαρμοστικε σις ωρες του μωρου σου αλλα μπορει απλα να μην εχεις πολυ τωρα..(και γω στην αρχη πλυμμηρα και μετα στοπ)δες το αλλα μη σε αγχωνει!1)αν εχεις γαλα δοκιμασε με ενα θυλαστρο το βραδυ για να μη χασεις τους ρυθμους σου και ασε το μωρακι σου να κοιμηθει και του το δινεις το πρωι.. 2)και ανα τελικα δεν εχεις γαλα πολυ δε πειραζει το ξενο!

supermama, συνεχίζεις να γράφεις ανοησίες προσπαθώντας να δημιουργήσεις σύγχιση ή για κάποιον άλλο λόγο που μόνο εσύ γνωρίζεις.

Ο χρόνος που αφιερώνω στο φόρουμ είναι λίγος και πολύτιμος για τις μητέρες που επιθυμούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν με το θηλασμό. Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με κάθε κακόβουλο μέλος, αυτό το κάνει η διαχείριση. Σε παρακαλώ να σεβαστείς τη δουλειά που γίνεται σε αυτή την ενότητα και να αφήσεις ήσυχες τόσο τις μητέρες που προσπαθούν να θηλάσουν όσο και τα λίγα μέλη που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να τις υποστηρίξουν.

Επαναλαμβάνομαι και συγνωμη αλλα το πρόβλημα με το βραδυνο γευμα δεν λέει να διορθωθεί.. Εδω και 3 μερες αναγκαστηκα να ξαναδώσω συμπλήρωμα (ξενο γαλα) στη μικρή γιατί πραγματικά δεν θελει με τίποτα το στηθος μου το βραδυ..τα κλαματα της ειναι απίστευτα..και φοβάμαι ότι εχει αρχίσει να εχω πρόβλημα με την παραγωγή μου.

Να φροντίζεις να τη θηλάζεις πριν εκνευριστεί. Είναι πολύ κουρασμένη γι αυτό συμπεριφέρεται έτσι;

Είναι πολύ σημαντικό να βγάζεις βόλτα το μωρό κάθε μέρα, αν είναι κλεισμένο μέσα είναι αναμενόμενη τέτοια συμπεριφορά.

Σκεφτομαι να παρω μαγια μπυρας μηπως καλυτερεψουν τα πραγματα.. Διαβασα όμως διαφορα για τα συμπληρώματα και ψιλοαγχωθηκα. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα??

Πάρε αλλά αν δεις να πρασινίζουν τα κακά, σημαίνει υπερπαραγωγή και θα πρέπει να τη διακόψεις άμεσα.

Τι διάβασες για τα συμπληρώματα και σε άγχωσε περισσότερο από όσο το ξένο γάλα;

Η μικρή από 15 ημερων κοιμάται πολύ τη νυχτα.(τουλάχιστον 6 ωρες). Τωρα πια (1,5 μηνων) κλεινει 10ωρα... Φοβάμαι ότι αυτό εχει επηρεασει την ποσότητα του γαλακτος καθώς μενω 10 ωρες χωρίς θηλασμό..

αυτό μπορεί πράγματι να συμβαίνει αν και δεν είναι συχνό.

Το θήλαστρο που χρησιμοποίησες (της νουκ) είναι μόνο για βασανιστήρια, όχι για αντλήσεις...

Μεχρι πριν 10 μερες το στηθος μου εσταζε αρκετα.Τωρα πια τίποτα. Ούτε τη νυχτα (που στην αρχή εκανα μουσκεμα τα σεντόνια..) Γιατί??

Για οικολογικούς λόγους! πόσα σεντόνια να πλύνεις; πόσο απορρυπαντικό να ξοδέψεις; πόσο νερό, πόσο ρεύμα;... Όλα τα προβλέπει η φύση! :lol:

οπα! οπα! :o καλη μου πιπι δεν ηθελα να ''συστησω'' το ξενο γαλα!προς θεου!μαλλον δε βγηκε σωστα η δε διαβαστηκε σωστα το μηνυμα μου!της προτεινα να δοκιμασει θηλαστρο και γενικα να το προσπαθησει και νη αμη το αφησει ετσι!απλα επειδη βλεπω υπερβολικη ανησυχια οπως και στο αλλο ποστ λεω να μη τρελενονται τοσο ''στην ιδεα'' του συμπληρωματος!οχι να δωσουν ξενο και να σταματησουν το δικο τους...εννοητε οτι δεν υπαρχει καλητερο πραγμα απο το θηλασμο!απλα καμια φορα η εμμονη μας και το αγχος μας δημιουργει προβληματα και προσπαθω να τις χαλαρωσω..οχι να συστησω το ξενο!!

1-2-3MPOMPIRES!!!

:shock::shock::shock: ελεος!νομιζα πως απλα γραφουμε τις αποψεις μας!!!τι θα πει ''κακοβουλο μελος''?????και τι ανοησιες????λοιπον αν γραφω κατι λαθος δεν εισαι υποχρεωμενη να μου το πεις εσυ aglaia.οπως λες μπαινεις λιγο και δε σου ζητησε κανεις να ασχολεισαι με τα ''κακοβουλα''μελη..πειτε τις συμβουλες σας και αφηστε να τις πουν και οι αλλες μαμαδες..υπαρχουν ειδικα ατομα να κρινουν εδω μεσα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

και αμα τελικα δεν εχεις γαλα πολυ δε πειραζει το ξενο!

και το ξενο μια χαρα μεγαλωνει τα ζουζουνια μας!

Αυτά εδώ που έγραψες ήταν τα λάθη.

Το πρώτο δεν ισχύει γιατί α) δεν ξέρουμε αν έχει λίγο γάλα (οι μετρήσεις του βάρους άλλα λένε) και β) αν δεν έχει πολύ γάλα η λύση δεν είναι το ξένο αλλά η αύξηση του δικού της με τους γνωστούς τρόπους.

Το δεύτερο τι το ήθελες; Για να ποστάρει κάποιος εδώ μέσα κάποια ερώτηση/ανησυχία πάει να πει ότι θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό. Αν ήθελε ξένο ήξερε σίγουρα που να το βρει. Όσο για το ότι τα μεγαλώνει μια χαρά θα διαφωνήσω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

πιπι μου εγω τη κορη μου τη θηλασα περιπου 3 μηνες λογω δουλιας..τον γιο μου δυστηχως 1 μηνα το πολυ γιατι ειχε μοει στο νοσοκομειο και οποτε που θηλασμος εκει..και τους ειχα δωσει..μια ΧΑΡΑ μεγαλωσαν!αλλα ειπαμε δε προωθουμε το ξενο με τιποτα!απλα μη αγχωνομαστε τοσο γιατι αυτη η ψυχολογια κανει κακο. αυτο λεω!!!!τελος παντων..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...