Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοξικά σε ρούχα παιδικά

Recommended Posts

Φοράει πάντα από μέσα λευκό φανελάκι οπότε τουλάχιστον έτσι περιορίζεται η επαφή με τα χρωματιστά.

Έχω ψωνίσει ελάχιστες φορές ρούχα από το τζάμπο, γιατί δεν μου αρέσει η ποιότητά τους. Επειδή τα παιδιά λερώνονται συνέχεια, μετά από λίγα πλυσίματα αν δεν είναι καλά ποιοτικά χαλάει η φόρμα του ρούχου και ξεθωριάζουν. Οπότε κάθε χρόνο ψωνίζω στις εκπτώσεις τα ρούχα της επόμενης χρονιάς οπότε και καλή ποιότητα έχω και δεν ξοδεύω πολλά χρήματα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδή τα λευκά και ανοιχτόχρωμα έχουν λιγότερα τοξικά;

(Να τα παίρνω τότε όλα λευκά!!!! :lol:)

Εχω την εντύπωση οτι και το "λευκό" χρώμα είναι

και όλο και κατι θα έχει και αυτό...

ΓΙα να γινουν λευκα τα ρουχα χρησιμοποιειται πολυ χλωριο ,για αυτο αν δεις τα βιολογικα ειναι συνηθως ζαχαρη.

Υπάρχουν εδώ στην Αθήνα τέτοια μαγαζιά που να πουλάνε βιολογικά ρούχα? (εκτός απο αυτό που μας είπε η Παρακευή στη λ.Μαραθώνος)

Κάποια κοπέλα πρίν, είπε οτι το Ζαρα έχει και βιολογικά ρούχα. Ισως και το Ηρα (που έχει το ταμπελάκι που λέει οτι είναι χημικα ελεγμένο) :confused:

δυστηχως δεν μπορω να σου πω για την αθηνα ,παντως στο ζαρα εχει ,δεν εχω παρει ομως ποτε για να σου πω αν ειναι καλα η οχι,στη θεσνικη που ειμαι ξερω ενα μαγαζι με βιολογικα ρουχα ,στην αθηνα λογικα θα εχει αρκετα.

Διαφημίσεις

Koρίτσια καλησπέρα. Δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το θέμα αυτό, αν και με έχει προβληματίσει και πολύ καλά έκανες Σόφη και το άνοιξες. Σε ορισμένες ερωτήσεις θα μπορούσε να μας απαντήσει κάποιος που το έχει ψάξει πολύ το θεμα ή κάποιος χημικός που ασχολείται με την βιομηχανία υφασμάτων.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ορισμένα προϊόντα κινέζικης προέλευσης κατηγορούνται ως τοξικά. Ρούχα και παπούτσια. Αλλά, όπως έχετε πει πολύ σωστά, τα περισσότερα προϊόντα ακόμη και των ακριβών εταιριών είναι φτιαγμένα στην Κίνα. Κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι ένα προιον ακόμη και ακριβής εταιρίας είναι μη τοξικό. Αλλά είναι λογικό να σκέφτεται κανείς πως όσο πιο φτηνό είναι κάτι τόσο πιο ύποπτο (όπου φτωχός κι η μοίρα του δλδ...:rolleyes:)

Τώρα για το αν φεύγουν με τις πλύσεις τα τοξικά πάλι δεν είμαι σίγουρη. Αν σκεφτώ λογικά συμπεραίνω ότι το χλώριο με τις πλύσεις φεύγει. Το ίδιο ισχύει και για χημικά που προστίθενται για να βελτιώνεται η όψη των ρούχων. Φαντάζομαι όμως ότι χημικά που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των χρωμάτων ή χρώματα που από μόνα τους έιναι τοξικά, δε φεύγουν με το πλύσιμο.

Αν κάποιος έχει την πρόσβαση σε βιολογικά μαγαζιά και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει βιολογικά ρούχα, τότε κάνει το καλύτερο. Αν και η έλλειψη πιστοποίησης των βιολογικών υφασμάτων δυστυχώς αφήνει το περιθώριο σε διαφόρους να εισβάλουν στην αγορά βιολογικών ρούχων με υφάσματα που δεν είναι ελεγμένα και άρα ύποπτα.

Αν τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, τότε τουλάχιστον ας φροντίζουμε να αγοράζουμε ρούχα που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ και το σήμα είναι ενσωματωμένο στο ρούχο και όχι αυτοκόλλητο.

Αχ... χάος κι εδώ να πάρει...:?

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Επίσης θα πρέπει να πω πως είναι απαραίτητο να πλένονται τα ρούχα πριν φορεθούν για πρώτη φορά, γιατί με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται απ' τις ίνες πολλά απ' τα χημικά. Κάτι είναι κι αυτό....

Συνεχίστε, σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Σοφη σ΄ ευχαριστώ.

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Εγώ πάντως τα φανελάκια που της φοράω της κόρης μου τα πήρα απο τα Ηρα

και υποτίθεται οτι είναι ποιοτικά...

σας πληροφορώ οτι τα περισσότερα έχουν ξεχειλώσει!!

(Βέβαια τους έχω αλλάξει τα φώτα απο τα πλυσίματα!)

Αυτό το αναφέρω γιατί ακούγεται οτι τα ρούχα του Jumbo δεν είναι καλά και οτι χάνουν την φόρμα τους...

...είδα και τα καλά!

Τα ρούχα αν δεν έχουν ενισχυτικές σταθεροποιητικές ουσίες (Πχ. λάτεξ) μπορεί και να ξεχειλώνουν. Άρα τελικά μπορεί να είναι και καλό.

Όχι πως κόβω και το κεφάλι μου δλδ..:rolleyes:

Αυτό παντως που μπορω να πω από τη δικη μου εμπειρια είναι ότι πολλα από τα "επωνυμα" ρούχα μου εχουν ουκ ολίγες φορες καταστρεψει όλη την μπουγάδα με το χρώμα που βγάζουν (και οχι σε ιδιαιτερα υψηλες θερμοκρασίες). Δεν μου εχει συμβει ποτε το ίδιο με κάποια φθηνότερα, ουτε καν με καποια από το jumbo που κατα καιρους χρησιμοποιησα. Είναι αράγε αυτο ενδειξη τοξικότητας??

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Διαφημίσεις

παιδιά το διαβάσατε αυτό....?

http://www.greenpeace.org/greece/press/118517/jumbo-beb

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα τοξικά με το εάν ξεχυλώνει ένα ρούχο?

Διάβασα το άρθρο και μου ήρθε στο μυαλό μερικές σαλιάρες που μου έφεραν φίλοι μας για τον μπέμπη από το JUMBO.

Οι συσκευασίες είχαν επάνω αυτοκόλλητο "χωρίς φθαλικούς εστέρες". Τη διάβασα και πονηρεύτηκα: Κάτι θα έγινε λέω για να βάλουν τέτοια αυτοκόλλητα. Προφανώς μέχρι τώρα οι σαλιάρες θα είχαν φθαλικούς εστέρες.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Εμείς ακολουθούμε μια μέση γραμμή, η οποία λέει οτι τουλάχιστον αυτά που έρχονται σε άμεση επαφή με το μωρό (εσώρουχα, κάλτσες, πετσέτες, σεντόνια και σαλιάρες) πάντα επώνυμα, και μάλιστα από Αγγλική εταιρία, αφού εκεί οι προδιαγραφές μάλλον τηρούνται περισσότερο από ότι αλλού. Better Safe than Sorry!

Από το jumbo κρατήσαμε κάτι μπλουζάκια και παντελόνια φόρμας που μας έφεραν στη βάπτιση - άσχετα αν τελικά δεν χρειάστηκε να τα βάλουμε γιατί ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα το μέγεθος!!)

Τώρα για την παρανόηση που λέει "όλα στην Κίνα φτιάχνονται", επιτρέψτε μου να σας διευκρινήσω οτι μια επώνυμη (όχι απαραίτητα ακριβή) εταιρία θέτει προδιαγραφές τόσο για τα υλικά (υφάμστα, χρώματα, ραφές, φερμουάρ) όσο και για τους ελέγχους που γίνονται στην κάθε παρτίδα. Τα "ανώνυμα" κινέζικα ακολουθούν απλά το "πατρον" και φτιάχνουν αντίστοιχα προιόντα χωρίς τους υποχρεωτικούς ελέγχους πρώτων υλών και τελικού προιόντος, οπότε είναι σαφώς φτηνότερα (και ανεξέλεγκτα). Κλασικό παράδειγμα οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με τα υψηλά ποσοστά βλαβών και - ανακλήσεων. Και παρακαλώ μην ξεχνάτε το σκάνδαλο με το βρεφικό γάλα στη Κίνα (στο οποίο βρέθηκε μελαμίνη που είχαν προσθέσει οι παραγωγοί στην πρώτη ύλη και μπήκε στην παραγωγή χωρίς ελέγχους) για το ποίο νομίζω οτι καταδικάστηκαν σε θάνατο οι υπέυθυνοι.

Τέλος απλά να προσθέσω οτι καμμιά φορά ακόμα και τα επώνυμα ρούχα εισάγονται "με το κιλό", αυτό δε σημάινει οτι είνα πάντα Β ή Γ διαλογής αλλά μπορεί η εισαγωγική εταιρία να εισάγει τα κομμάτια ως πρώτη ύλη που θα ολοκληρωθει εδώ και όχι ως έτοιμο προιόν (π.χ. 500 κιλά δεξιά μπαντζάκια και 500 κιλά αριστερά μπαντζάκια στοιχίζουν λιγότερο στον εκτελωνισμό από 1000 έτοιμα παντελόνια).

Τα ρούχα αν δεν έχουν ενισχυτικές σταθεροποιητικές ουσίες (Πχ. λάτεξ) μπορεί και να ξεχειλώνουν. Άρα τελικά μπορεί να είναι και καλό.

Όχι πως κόβω και το κεφάλι μου δλδ..:rolleyes:

Σωστό!!!

Είδες πόσο άσχετη είμαι τελικά;;;; :lol:

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα τοξικά με το εάν ξεχυλώνει ένα ρούχο?

Μπορεί τελικά να είναι και καλύτερα το να ξεχειλώνει...

δεν το είχα σκεφτεί!! :oops:

Διαφημίσεις

το latex κανονικάείναι ένα φυσικό προιόν, (φυσικό latex είναι ο χυμός ενός δέντρου)

απο ότι ξέρω όμως ΔΕΝ το χρησιμοποιούν στα ρούχα επειδή το latex αφου ειναι φυσικό προιόν, είναι πιο ακριβό.

Χρησιμποιούν στα ρούχα ίσως συνθετικό λατεξ αλλά πάλι όπως είδα (στα γρήγορα) δεν χρησιμοποιείται εκεί,

Μάλλον εννοείτε την ουσία που κάνει ένα νήμα ελαστικό

και αυτή ονομάζεται συνήθως elasthan,

και βρίσκεται στην ετικέτα των ρουχων που είναι ελαστικά

λέγοντας πχ 80% βαμβάκι 20% elasthan...

Πιστεύω ότι όταν διαλέγετε υφάσματα που δεν είναι ελαστικά και

είναι 100% βαμβακερά,

και το βαμβάκι δεν ειναι εμποτισμένο για παράδειγμα

(πχ όλο χρωματιστό)

αλλά έχει απλώς σχεδιάκια , τυπωμένα σε κάποια σημεία,

(όχι το αναγλυφο τυπωμα!)

ή

χρησιμοποιώντας βιολογικά ρούχα

σίγουρα ελαχιστοποιείτε τις συνθετικές ουσίες αμφιβόλου προελεύσεως με τις οποίες θα έρθει σε επαφή το δέρμα του παιδιού σας....

Βιολογικά ρούχα φτηνά, έχω δεί για ενηλικες στο H&M

(δε θυμαμαι που εχει υποκαταστηματα εκτός σταδίου και μαρουσι)

λογικά , δε θα έχει και για παιδάκια? δεν θυμαμαι όμως, ξέρει κανείς?

Εγώ πάντως θα προτιμούσα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ μεταχειρισμένα βιολογικά ρούχα, απο ότι καινούρια & χρωματιστά/βαμμένα.

Τα βιολογικά ρούχα για κάποιο λόγο πάντως, όντως έχουν διαφορετική υφή και άλλη αίσθηση...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ μεταχειρισμένα βιολογικά ρούχα, απο ότι καινούρια & χρωματιστά/βαμμένα.

...

που εχει ομως μεταχειρισμενα βιολογικα ρουχα?

το latex κανονικάείναι ένα φυσικό προιόν, (φυσικό latex είναι ο χυμός ενός δέντρου)

απο ότι ξέρω όμως ΔΕΝ το χρησιμοποιούν στα ρούχα επειδή το latex αφου ειναι φυσικό προιόν, είναι πιο ακριβό.

Χρησιμποιούν στα ρούχα ίσως συνθετικό λατεξ αλλά πάλι όπως είδα (στα γρήγορα) δεν χρησιμοποιείται εκεί,

Μάλλον εννοείτε την ουσία που κάνει ένα νήμα ελαστικό

και αυτή ονομάζεται συνήθως elasthan,

και βρίσκεται στην ετικέτα των ρουχων που είναι ελαστικά

λέγοντας πχ 80% βαμβάκι 20% elasthan...

Πιστεύω ότι όταν διαλέγετε υφάσματα που δεν είναι ελαστικά και

είναι 100% βαμβακερά,

και το βαμβάκι δεν ειναι εμποτισμένο για παράδειγμα

(πχ όλο χρωματιστό)

αλλά έχει απλώς σχεδιάκια , τυπωμένα σε κάποια σημεία,

(όχι το αναγλυφο τυπωμα!)

ή

χρησιμοποιώντας βιολογικά ρούχα

σίγουρα ελαχιστοποιείτε τις συνθετικές ουσίες αμφιβόλου προελεύσεως με τις οποίες θα έρθει σε επαφή το δέρμα του παιδιού σας....

Βιολογικά ρούχα φτηνά, έχω δεί για ενηλικες στο H&M

(δε θυμαμαι που εχει υποκαταστηματα εκτός σταδίου και μαρουσι)

λογικά , δε θα έχει και για παιδάκια? δεν θυμαμαι όμως, ξέρει κανείς?

Τα βιολογικά ρούχα για κάποιο λόγο πάντως, όντως έχουν διαφορετική υφή και άλλη αίσθηση...

Tώρα το είδα. Μαρία εχεις δίκιο για το λάτεξ. Το ελαστάν εννοούσα αλλά και άλλα είδη συνθετικών ινών όπως το βισκόζ, το πολυεστέρ κλπ.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα γράφεις. Εγώ μένω σε νησί κι ελάχιστη πρόσβαση έχω σε οικολογικά προϊόντα ένδυσης δυστυχώς. Νομίζω είχα δει στον κατάλογο της QUELLE κάποια βιολογικά ρούχα για μωρα.

Να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν έχω μέχρι στιγμής αγοράσει βιολογικά ρούχα. Προσπαθώ όμως να τους αγοράζω όσο το δυνατόν ρούχα από φυσικές ίνες, χωρίς πολύ έντονα χρώματα κλπ. Πλένω με οικολογικά απορρυπαντικά που έχω βρει απ' το ecofamily και γενικότερα έχω σχεδόν μηδενίσει τα συμβατικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιώ.

Θα με ενδιέφερε αν υπήρχε κάποιο λινκ για ον λάιν αγορές βιολογικών ρούχων πάντως, όχι μόνο για μωρά, αλλά και για μεγαλύτερα παιδάκια.

ειχα στειλει στην Μαρια Στυλιανακη πμ.για να εχουμε γρηγοροτερη απαντηση.

Αρχικό μήνυμα απο valeri

Μαρια καλημερα ,στο θεμα τοξικα παιδικα ρουχα αναφερεσαι στα μεταχειρισμενα βιολογικα ρουχα ,θα ηθελα να ρωτησω που θα μπορουσα να τα προμηθευτω?ευχαριστω

εννοοούσα ότι θα τα προτιμουσα αν εβρισκα!!

(ακόμα και να τα αγοράσω μεταχειρισμένα..!)

ίσως πρεπει να ανοιξετε τοπικ πώλησης βιολογικών μεταχειρισμένων ρούχων.... ακομα ισως δεν εχουν κανει το κυκλο τους , αλλα σε λιγο καιρό, θα εχει κοσμο που θα τα πουλάει μετά... (δε θα τα χαρίζουν απλως αφου ειναι κατι πιο εξειδικευμένο)

• 3 εβδομάδες μετά...

Πήγα μια μέρα στα Η&M στο παιδικό κατάστημα που ανάφερε η Μαρία Στυλιανάκη (έχει και το Αthens Heart στην Πειραιώς)

και βρήκα εκεί κάποια βιολογικά ρούχα -είχαν ταμπελάκι ξεχωριστό-

και μπορώ να πώ οτι ήταν σε λογικές τιμές!!

Γενικώς είχε ωραία ρουχαλάκια και δεν το είχα προσέξει ποτέ!

Μερικά που κοίταξα πάντως δεν έγραφε οτι ήταν απο Κίνα...

Στις εκπτώσεις λέω να το επισκεφτώ...

Για δείτε αυτό:

http://babynatural.gr/index.php?main_page=index&cPath=14

μου φαίνεται καλό (αν και λίγο "τσιμπημένες" οι τιμές τους)

Πάντως πιστεύω πως θα είναι χωρίς τοξικά...

• 4 months later...

Εγώ προσπαθώ στα παιδιά μου μόνο οικολογικά ρούχα να αγοράζω.

Τα άσπρα δεν είναι καθόλου καλύτερα από τα χρωματιστά επειδή έχουν λευκανθεί με χλώριο!!!

Τα ρούχα για να είναι βιολογικά πρέπει να έχουν πιστοποίηση, και αν είναι φτιαγμένα στην Κίνα. Καλύτερα πιστοποιημένα ρούχα φτιαγμένα στην Κίνα, από μην πιστιποιημένα από την Ευρώπη.

• 4 months later...

λενε διαφορα για τα ρουχα με τοξικα και ειδικα για τα ΖΑΡΑ....αν ηταν τοξικα δυο χρονια τωρα που του παιρνω δεν θα τον ειχαν πειραξει??? ποιος τα λεει και γιατι??? μηπως οι ανταγωνιστες που πουλουν τα δηθεν ποιοτητα και ακριβα αγοταζωντας τα απο την κινα????

πια ειναι η αληθεια???? μας κοροϊδευουν ειναι απλα ενα παιχνιδι μεταξυ τους!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...