Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Και ο δικός μου μαδάει πάρα πολύ. Είναι και κοντότριχος, δεν κουρεύεται! Αλλά με λίγο καθημερινό χτένισμα είναι μια χαρά! Εδώ μαδάεω σαν τρελή εγώ παντού δεν θα μαδάει το σκυλι? Με καθημερινό σκούπισμα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα! Και μετά με το σουιφερ κάνεις μια όποτε θες να αφησεις το μωρό στο πάτωμα!! Τον σκυλάκο μου πιο πολύ τον φοβάμαι γιατί είναι ατσούμπαλος ο καψερος...Αλλά τον έχω δει με μωρά και του αρέσουν! Οσο για τα χάδια σίγουρα θα χρειαστεί απτην μια να χαιδεύουμε εκείνον απτην άλλη το μωρό! Εδω ζηλεύει αμα βλέπει εμας αγκαλίτσα, όχι να έχουμε και μωρό!! Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά να μεγαλώνεις με ζωάκια! Και νιώθω πολύ τυχερή που πάντα είχαμε στο σπίτι ένα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ αυτό με τις τρίχες ξαναπές το.... Κι εγώ που έχω 2 γάτες, τι να πω η άμοιρη? 2 φορές τη μέρα σκούπα θα βάζω! Ακόμα έχουμε βέβαια λίγο καιρό

Παίρνεις πιο δυνατή ηλεκτρική σκούπα ;)

Αυτό έκανα εγώ γιατί είχα τρελαθεί να σκουπίζω και να καθαρίζω μετά το χαλί με σκληρή βούρτσα. Σώθηκα :wink:

ναι, έχω πάρει μια της miele που είναι πολύ δυνατή και έχει και εξάρτημα υποτίθεται ειδικό για χαλιά και κατοικίδια....ΜΑδάνε όμως πολύ βρε παιδί μου, δηλαδή να έχω σκουπίσει το πρωί, το απόγευμα πάλι θα έχει ξαναμαζέψει. Για μένα δεν είναι κάτι φοβερό, τώρα σκουπίζω 3 φορές την εβδομάδα, αλλά όταν μπουσουλάει, σίγουρα θα πρέπει να είναι πολύ συχνότερα!! Η πλάκα είναι ότι επειδή δεν τα πάνε καλά οι 2 γάτες, τσακώνονται και φεύγουν τούφες!! Οπότε και να έχω καθαρίσει, αυτές μου το κάνουν πάλι.... χάλια!! Τέρατα!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Den kserw ean grafw sto swsto thread alla 8a to rwtiso!!!! Prin 1.5 mina eixa mia pallindromh kuhsh!! Stis progenetikes eksetaseis mou brikan tis times gia toxoplasma amfiboles!!! singigrmena CMV IgM 469 AMFI / CMV IgG 14 8ETIKO Mou eipe o giatros pous isws na eftege aftes tis times!!! 8a h8ela na matho ean kollisa toxoplasma kata tin diarkeia tin proti apotuxhmenh mou ekgumoshnh exei pi8anotites na ksana sinbei ama ksana meinw egkuos??? Apo oti exo diabasei ama to exeis toxoplasma den exeis problima mono otan to koliseis kata tin diakrias mias egkumoshnh!! Euxomai na eimai katanoeiti!!

Εγώ πήρα την Hoover Sensory 2300watt. Αν σκεφτείς πάντως και τι χνούδια αφήνουν το χειμώνα οι κουβέρτες...τα σκυλιά μας πείραξαν :lol: ...και μην πει κανείς οι κουβέρτες δεν έχουν ψύλλους...:wink:

Kι εμένα στην αρχή μου έλεγαν να δούμε τι θα τα κάνεις τα σκυλιά όταν θα μείνεις έγκυος.

Τώρα που είμαι έγκυος λένε να δούμε τι θα τα κάνεις τα σκυλιά που θα έχεις το μωρό.

Εεεε δεν πτοούμε και ιδιαίτερα με τις βλακείες τους.

Το μοναδικό που με αγχώνει είναι ότι τα σκυλάκια μου( τα 2 τερατάκια μου είναι η σωστή έκφραση) είναι λίγο μεγαλόσωμα και σε περίπτωση που ζηλέυουν δεν θα είναι και πάρα πολύ κάλά τα πράγματα.

Όσο για τις τρίχες....εγώ δεν έχω τολμήσει να βάλω χαλί. Ένα μικρό έβαλα στο καθιστικό και το σκούπιζα μια ώρα. Οπότε είμαι χωρίς χαλί και γλιτώνω χρόνο.

JR7vp2.pngh5zip2.png

Καλησπέρα σε όλες!

Θα ήθελα κι εγώ να αναφερθώ στα δικά μου ζωάκια.

Έχω ένα σκυλάκι και ένα παπαγάλο.

Πρίν ένα χρόνο περίπου είχα περάσει τοξόπλασμα και λόγο αυτού έχω μια μάνα η οποία φωνάζει για τα ζωάκια μου και δε πατέρας μου όταν παω να χαϊδέψω τι γάτα που έχουν σπίτι απειλεί ότι θα την σκοτώσει!!!!!!

Έχουμε αρχίσει να προσπαθούμε με τον άντρα μου εδώ και ένα τρίμηνο.

Σήμερα έχω ωορηξία και έχουμε πάρτυ!!!!!

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν έχω πρόβλημα γιατί το τοξόπλασμα έχει περάσει.

Λέτε να υπάρξει πρόβλημα από τον παπαγάλο?

Διαφημίσεις

Κικη εγώ ξέρω το τοξοπλασμα το έχει η γατα και το κολλάμε από τις ακκαθαρσίες της, όταν ερχόμαστε σε επαφή και από μη καλά πλυμένα λαχανικά. Τωρα από παπαγάλο δεν έχω ακούσει κάτι! Μπορείς να ρωτησεις τον γιατρό σου. Επίσης μιας που προσπαθησεις, απλά προληπτικά ας ασχολείτε ο σύζυγος με την καθαριότητα τον ζώων! Καλή διασκέδαση σήμερα!

εγώ κορίτσια μου πάντα ήμουν "γυφτάκι" όσον αφορά τα ζωντανά. Είχα πάντα σκύλο, περιέθαλπα όποιο αδέσποτο ήταν στο δρό μο μου και ξαφνικά ο άντρας μου πριν κάνουμε το πρώτο μας παιδί, έφερε και μια γατούλα. Όταν έμεινα έγκυος έκανα εξετάσεις για τοξόπλασμα και ήταν καθαρές. Σταμάτησα τις υπερβολές με τα ζωντανά, μπορούσα να τα φιλάω στο στόμα!, έβαλα και μια σίτα στο παιδικό για να μη μπαίνει στο νεογέννητο τα βράδυα και τελείωσε το πανηγύρι. Το ίδιο σκοπέυω να κάνω και στο δεύτερο παιδί. Εννοείται ότι η γάτα κινδυνεύει από τον πρώτο γιατί συνέχεια την τσουρομαδάει. Αλλά θεωρώ μεγάλη ευτυχία για τυα παιδιά να έχουν κατοικίδια!

• 1 month later...

Κοριτσια ειμαι ευτηχισμενη που σας βρηκα!κατα τυχη διαβασα το θεμα.Ειχα παντα γατες και ενοειται πως δεν επαθα ποτε κατι.Στην οικογενεια του αντρα μου λοιπον ειναι οι πλεον αντι φιλοζωη.Δεν θελω ζω σπιτι,τι θα κανεις αμα μεινεις εγκυος,τι θα κανεις με το μωρο κλπ...τα ξερετε....Εμεινα εγκυος...Ο αντρας μυο εψαχνε αφορμη...Ο γυναικολογος λοιπον του ειπε επι λεξη"και τι εγινε?γλωσσοφιλα τους δινει?"Γεννησα η παιδιατρος τα ιδια..¨"σιγα καλε?ζωο ειναι"Ο αντρας μου εχει συμβιβαστει αλλα γενικως με ειχαν πρηξει και οι υπολοιποι...Γεννησε λιγους μηνες μετα απο μενα και η κουνιαδα μου και σθχαινοταν να ερθει σπιτι..---στο σπιτι μου εντω μεταξυ μπορεις να φας και απο το πατωμα...σκασιλα μου που δεν ερχονατι,Το μονο που τονισε η παιδιατρος μας οταν παθαν και τα δυο βροχιτιδα ηταν οτι το δικο μας εχει λιγοτερες πιαθανοτητες να παθει ασθμα γιατι μεγαλωνει με ζωα...Ε αμαν πια.τα ειπα και ξεθυμανα!!!

Το καλύτερο το είχε πει ο γιατρός μου στο μαιευτήριο. Όταν μας έδινε οδηγίες φεύγοντας, ο άντρας μου πήγε να του πει "ξέρετε έχουμε ένα γάτο...." κι ο γιατρός απάντησε "ε τώρα θα έχεις δύο γάτους!"

Ο δε γάτος το λάτρευε το μωρό κι όποτε μου ξέφευγε τον έβρισκα να κοιμάται αγγαλιά με το μωρό γουργουρίζοντας.

Διαφημίσεις

Εγώ έχω μια κουνελίτσα εδώ και 3,5 χρόνια.

Τώρα το καλοκαίρι την έχω στη βεράντα για να μη σκάει και να μη μυρίζει και το σπίτι.

Ο γιατρός μου έχει πει ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα,το χειμώνα που θα γεννηθεί το μωρό θα την ξαναβάλω μέσα αλλά σε άλλο χώρο εννοείται.

Το μόνο που μου λέει η μαμά μου που είναι παιδίατρος,να της αλλάζουμε συχνά το πριονίδι για να μη μυρίζει.

μου δίνετε πολύ κουράγιο, έχουμε κι εμείς ενα μικρό σκυλάκι σπίτι, πολύ καλόψυχο ευτυχώς, με μοναδικές εξάρσεις όταν κάποιον χτυπήσει κάποιον άλλο (ακόμα και για πλάκα) και όταν πας να του πάρεις το φαγητό. Αν όλα παν καλά, το πρώτο εξάμηνο θα μένουμε και οι 4 σε ένα σπίτι 60 τμ, όχι και πολύ άνετα και τα σκέφτομαι όλα αυτά όσο να ναι. Πάντως 9 χρόνια πρωί βράδυ δεν έχει χάσει ούτε μια βόλτα και δε σκοπεύουμε να τις σταματήσουμε τώρα...

επειδη παρακολουθω πολυ τις εκπομπες με ζωα μια και εχω κι εγω σπιτι ενα σκυλο και ενα κουνελι θα σου πω οτι οταν ενα σκυλι νευριαζει οταν πας να του παρεις το φαγητο δεν τα δινουν να τα παρει οικογενεια ιδιως αν εχει παιδακια.ειναι σημαδια επιθετικοτητας που σιγουρα θα σου δημιουργησουν προβλημα με ενα μωρο στο σπιτι.ρωτησε εναν εκπαιδευτη παντως και θα δεις οτι δεν κανω λαθος.ευτυχως ο δικος μου αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι ολη την ωρα του κανει μπανιο τα ποδια ενω το μωρο βρισκεται στο ρηλαξ δεν εχει κανενα σημαδι επιθετικοτητας.και στα λεω γιατι τα εψαξα πολυ οσο ημουν εγκυος για να μην εχω καποιο προβλημα!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

η δική μου εμπειρία με τα ζώα, μετράει πολλά χρόνια και σε επίπεδο οικόσιτων ζώων (αυτή τη στιγμή έχω ένα ημίαιμο μικρό μαλτεζ-white terrie και δύο γατούλιδες) αλλά κ σε επίπεδο αδέσποτων, μιας κ εδώ κ πολλά χρόνια ασχολούμε ενεργά με τα αδέσποτα :)

Είμαι στην 20ηεβδομάδα, περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι και φυσικά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να διώξω τα τετράποδά παιδάκια μου. Οταν υιοθετείς ένα ζώο γίνεται η οικογένειά του, κ θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα κ λάθος στάση ζωής να σκεφτώ καν να διώξω τα ζωάκια μου.

Τηρώ τους κανόνες υγιεινής, αλλάζω την άμμο των γατιών κάθε μέρα με γάντια κ πλένω καλά τα χέρια μου, δεν πιάνω αδέσποτες γατούλες για όσο είμαι έγκυος. Το τοξόπλασμα όπως προανέφερε κάποιο μέλος βρίσκεται στις αδέσποτες γατούλες, ή στις γατούλες που βγαίνουν εκτός σπιτιού ή έρχονται σε επαφή με χώμα που έχει επισκεφτεί αδέσποτη γάτα, ύστερα βγαίνει με τα κόπρανα, εποάζεται και το μεταδίδει στον άνθρωπο.

Οι δικές μου γάτες, ζουνε στο διαμέρισμα, 4ος ορ. καμιά επαφή με άλλες γάτες είναι κ στειρωμένα. Το βασικό για το τοξόπλασμα είναι να μην τρώμε ποτε ωμά λαχανικά κ μισοψημένος κρέας εκτός σπιτιού:!::!: ΠΟΤΕ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ούτε πριν μείνουμε έγκυες.

Περισσότερα περιστατικά τοξοπλάσματος έχουν καταγραφεί από τα κακώς πλυμμένα λαχανικά (πχ σε ταβέρνες) παρά από τις γάτες:shock:

Τώρα για τους σκύλους, τι να πω? δεν έχουν τοξοπλασμάτωση.

Αναμένω με λαχτάρα να έρθει το μωρό, να του συστήσω τα ζωάκια μου και είμαι σίγουρη ότι τηρόντας τους κανόνες υγιεινείς που έτσι κι αλλιώς τηρούμε με ευλάβια στο σπίτι μας, η μπέμπα θα γίνει ένα φιλόζωο κ τρυφερό πλάσμα που θα απολαμβάνει την παρέα με τον σκύλο αλλά κ τους γάτους:wink:;-)

Εγώ μεγάλωσα με ζώα και δόξα σει ο Θεός πάντα αρώστενα λίγοτερο από τους γύρω μου, δεν είχα ποτέ αλλεργίες παρόλο ότι η μαμά μου ουκ ο λίγες φορές έβρισκε γατάκια κρυμμένα κάτω από το παιδικό μου κρεβάτι:-D:-D οι εξετάσεις μου για το τοξόπλασμα κ πριν την εγκυμοσύνη κ τώρα κατά την διάρκεια έχουν βγει καθαρές.

Και να πω κ κάτι τελευταίο? τα ζωάκια μου είναι η καλύτερη συντροφιά, με διασκεδάζουν κ τώρα με την εγκυμοσύνη κ τις αυξημένες ορμόνες με βοηθάνε ακόμα περισσότερο, και φυσικά νιώθω πολλά χρόνια υπεύθυνη κ προετοιμασμένη να γίνω μητέρα, μιας κ ήδη έχω την ευθύνη ζωντανών πλασμάτων:-D που είναι πάντα σαν μικρά παιδάκια.

:P:p:p

δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα κατοικιδια εαν ειναι εμβολιασμενα και κανουν αποπαρασιτωση καθε εξι μηνες..ρωτησα τον γιατρο μου..η μονη στιγμη που διετρεξε κινδυνο το μωρο μου ειναι απο στεναχωρια οταν μου φολιασανε το ενα απο τα δυο μου σκυλια..οποτε μην πτοειστε και μην ακουτε κανεναν παρα μονο τον γιατρο και την καρδια σας....

καλησπέρα κορίτσια..θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για ένα θέμα που γνωρίζω εκ των προτέρων οτι θα τα ΑΚΟΥΣΩ...είμαι στην προσπάθεια εδώ και πολύ καιρό και μέσα σε όλα τα γνωστά που έχω να με απασχολούν, έχω και άλλο ένα..έχω ένα πολύ γλυκό κατοικίδιο σκυλάκι το οποίο ζει μέσα στο σπίτι εδώ και 6 χρόνια..έχουμε συμφωνήσει με τους δικούς μου πως όταν μείνω έγκυος θα το κρατήσουν εκείνοι..μόνο που το σκέφτομαι όμως στενοχωριέμαι και έχω τύψεις γι' αυτό κυρίως ως προς το μωράκι που θα έρθει κάποια στιγμή..ξέρω οτι είναι παράλογες και άδικες σκέψεις αυτές αλλά είναι και η αλήθεια..να σημειώσω πως το σπίτι μου, όχι επιδή το λέω εγώ, αλλά αποδεδειγμένα είναι πολύ καθαρό για σπίτι που μένει σκύλος και το λένε όλοι αυτό..ξέρω όμως οτι αυτό δε σημαίνει τίποτα...δεν λέω πως θα το κρατήσω όταν έρθει εκείνη η ώρα αλλά φοβάμαι πως θα στενοχωρηθώ πολύ...τώρα μπορείτε να μου τα ''ψάλετε'' άνετα...

...κ γιατι να το διωξεις το σκυλακι σου;;;;;

Δεν υπαρχει κινδυνος αν ειναι εμβολιασμενο κ εσυ κανεις τις απαραιτητες εξετασεις για τοξοπλασμα....(για το οποιο ειναι πιο επιφοβες οι γατες).

Εγω το δικο μου το ειχα κανονικα κ με το νομο μεσα στο σπιτι κ μου εκανε παρεα :)

...καθομασταν στο καναπε κ εβαζε το ποδαρακι του επανω στη κοιλια μου λες κ με προσεχε!!!!!!!!:P

Το εδωσα μονο αφου αρχισε η μπεμπα να μπουσουλαει γιατι οποτε επεφτε η πιπιλα της κατω την επαιρνε ο Ντεμης!!!!!!!!:lol::lol::lol:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

...κ γιατι να το διωξεις το σκυλακι σου;;;;;

Δεν υπαρχει κινδυνος αν ειναι εμβολιασμενο κ εσυ κανεις τις απαραιτητες εξετασεις για τοξοπλασμα....(για το οποιο ειναι πιο επιφοβες οι γατες).

Εγω το δικο μου το ειχα κανονικα κ με το νομο μεσα στο σπιτι κ μου εκανε παρεα :)

...καθομασταν στο καναπε κ εβαζε το ποδαρακι του επανω στη κοιλια μου λες κ με προσεχε!!!!!!!!:P

Το εδωσα μονο αφου αρχισε η μπεμπα να μπουσουλαει γιατι οποτε επεφτε η πιπιλα της κατω την επαιρνε ο Ντεμης!!!!!!!!:lol::lol::lol:

ευχαριστώ πολύ nikijo ..τώρα κατάλαβα ότι υπήρχε ήδη τέτοιο θέμα στο forum..κι εγώ την ίδια άποψη έχω αλλά έχω φάει πόλεμο για το θέμα από πεθερικά κλπ...στο τέλος αυτό που θέλω θα κάνω απλά επιδή είναι λεπτό το θέμα θέλω να είμαι σίγουρη για τις πράξεις μου..είμαι σίγουρη ότι το σκυλάκι σου καταλάβαινε τι γινόταν και ακούμπαγε το ποδαράκι του ..τέλειο!!

και εγώ έχω ένα μικρό westie - ευτυχώς δεν μαδάει - και στην αρχή πάθαμε ένα πανικό γιατί ο γιατρός ήταν κατηγορηματικός ότι πρεπει να διώξω ότι έχω σπίτι, αλλά τελικά το lucaki είναι ακόμα μαζί μας. ε κόντεψα να πεθάνω από την στεναχώρια μου μόνο με την σκέψη! τελικά ρώτησα και άλλους γιατρούς και είμαστε οκ.

το τι συντροφιά μου κάνει δεν περιγράφεται...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...