Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Εγω τη βαζω στο δωματιο της και κλεινω το πατζουρι όχι τελειως να μπαινει λιγο φως. Πρεπει να μπορει να καταλαβαινει τη διαφορα μερας και νυχτας. Τωρα για την ησυχια, καλό ειναι να μαθει να κοιμαται με φασαρια, αλλά ειναι και στο παιδι, η δικια μου θέλει ή απολυτη ησυχία ή πολυ φασαρια...

Μια απο τα ιδια...η πολυ ησυχια η τουφεκια.....αλλα εμενα τη μερα δε κοιμαται πανω απο μια ωρα σε συνολο,απο τις 8 που ξυπναει μεχρι τις 10 που παμε για υπνο.Προσπαθω μια ωρα να τον κοιμησω,τον περνει ο υπνος κ στο δεκαλεπτο...τσουπ!Αλλα με γκρινια....και βλεπω οτι εξακολουθει κ νησταζει αλλα δε τα κλεινει τα ματια.Δε το αντεχω...εχουμε τα ξενυχτια...εχουμε κ την αγρυπνια της μερας.Που θα παει αυτη η κατασταση...:lol:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σας και απο μια ακόμα μανούλα με έλειψη ύπνου!Εμένα ο μπέμπης μου είναι στον 7 μήνα και περιτό να σας πω πως κάθε βράδυ κοιμάται κατα τισ 2(και ξυπνά συνήθως στις 9-10)!!απο τις 9.30 τον έχω στην κρεβατοκάμαρα τον θηλάζω του βαζω πιπιλα ...τιποτα...και περνούν οι ώρες...αμα τον πιέσω πολύ με την πιπίλα χτυπιέται στο κλάμα και μόνο όταν πλισιάζει 2 κοιμάται...Ολη την ημέρα η δεν κοιμάται καθόλου η θα κοιμηθεί κανα 2ωρο το μεσημέρι.Τι να κάνω????Εχει και καμία άλλη μανουλα απο εδώ τοσο ξενυχτικο παιδακι???

RUx9p2.png

Καλημέρα σας και απο μια ακόμα μανούλα με έλειψη ύπνου!Εμένα ο μπέμπης μου είναι στον 7 μήνα και περιτό να σας πω πως κάθε βράδυ κοιμάται κατα τισ 2(και ξυπνά συνήθως στις 9-10)!!απο τις 9.30 τον έχω στην κρεβατοκάμαρα τον θηλάζω του βαζω πιπιλα ...τιποτα...και περνούν οι ώρες...αμα τον πιέσω πολύ με την πιπίλα χτυπιέται στο κλάμα και μόνο όταν πλισιάζει 2 κοιμάται...Ολη την ημέρα η δεν κοιμάται καθόλου η θα κοιμηθεί κανα 2ωρο το μεσημέρι.Τι να κάνω????Εχει και καμία άλλη μανουλα απο εδώ τοσο ξενυχτικο παιδακι???

Στηλ'τον να δουλεψει νυχτοφυλακας..ξενυχτατε που ξενυχτατε κι εσεις τουλαχιστον να βγαζετε και κατι:-D:-D:-DΑστειευομαι φυσικα κι ελπιζω να μη παρεξηγηθω...Μηπως κοιμαται πολλες ωρες την ημερα?Δοκιμασατε να τον εξαντλησετε με παιχνιδια?Δωσε μας ενα πλανο του προγραμματος του στο περιπου

κοριτσάκι μου να σου ζήσει ο μπέμπης σου.......έχω και εγώ ένα αγοράκι 12 μηνών..........που μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον δικό σου...ακριβώς όμως!λοιπόν άκου τι έκανα εγώ που το κάνω ακόμα και τώρα αρκετές φορές...πρώτα από όλα εξαφάνισα το καρότσι το είχα έξω από την πόρτα και τον έβαζα μέσα μόνο όταν ήθελα να τον πάω βολτίτσα......τον κοίμηζα στην αγκαλιά όρθια (φλεβίτιδα έπαθα χαχαχα) και μόλις τον έπαιρνε ο ύπνος τον έβαζα στην κούνια με κατεβασμένο το κάγκελο του έβαζα το ένα μου χέρι από πάνω σαν να τον έχω αγκαλιά και με το άλλο του κρατούσα το χεράκι, επίσης έβαζα ένα μαξιλαράκι στην πλατούλα του για να νιώθω λίγο πιο "στριμογμένος" όμως φαντάζομαι θα ένοιωθε και στο καρότσι του!αυτά έκανα λοιπόν...βέβαια δεν τα καταφέραμε από την μία μέρα στην άλλη..θέλει το χρόνο του αλλά τουλάχιστον κάτι κάναμε χαχαχα ελπίζω να τα καταφέρετε και εσείς φιλιά!!!!!!!

κοριτσια ειμαστε πολλες...εμενα ειναι 9 μηνων κοιμαται μονον μαζι μας θηλαζοντας...οταν αλλαξει κατι θα σας ειδοποιησω μεχρι τοτε...υπομονη και προσευχη για κανενα θαυμα....εγω οτι εχω κανει μεχρι τωρα εχει αποτυχει...οσο για το περιφημο ρητο το παιδι σου και το σκυλι σου οπως τα μαθεις τα λογια ειναι περιττα....

τα παιδια δεν ειναι σκυλια αλλα προσωπικοτητες, η καθεμια με τα χουγια της

Διαφημίσεις

kalispera sas kai pali:))na sas dosw sto peripoy ena plano ths hmeras mas..ksypname stis 9 pinei gala kai arxizei h mera mas ...paizoyme me ta paixnidia tou olh mera kai otan prepei na kanw douleies ton exw mesa sto karotsi mazi mou..poy kai pali ourliazei sto klama epeidi thelei agkalitsa:((apo thn mia mou skizete h kardia na blepw bourkwmena ta matakia tou apo thn allh omws mas exei faei h broma!!!kati prepei na kanw!!prepei estw na kathete sto karotsi tou.merikes fores(oxi panta koimatai 2 wres to meshmeri 3-5 an kataferw me prospathia na ton koimisw)kai meta apo tis 9 ton paw sto domatio gia diadikasia ypnoy,xamilwnw ta fwta paizoume ligo agkalitses ton thilazw kai arxizei o marathwnios....ton afinw sthn konia xtypietai sto klama,ton pernw sto krebati mou kai tou krataw thn pipila...xtypietai ...etsi perna toulaxiston 1-1,5 wra...e sto telos ton ppernw agkalia kai pame sto saloni kai paizoume wspou na noistaksei...:(((distyxws to roloi synithws dixnei panw apo tis 1 to brady ....

oloi mou lene na ton afisw na klaiei ..mono etsi tha mathei...ews twra den exw mporesei na to kanw...mhpws omws den yparxei allh lysh???

RUx9p2.png

Αγαπητη γλυκια απο μιλανο, δεν παρομοιασα το μωρο μου -ουτε κ κανενα αλλο μωρακι φυσικα- με σκυλι! Το 'ρητο' αυτο το ελεγε η μητερα μου, η γιαγια μου...κοκ καποτε παλια! Δεν ειναι σε καμια περιπτωση παρομοιωση του μωρου με το σκυλι,αλλα ουτε κ συγκριση! Δειχνει απλα τη συνηθεια! Οπως ειχα πει εγω εμαθα τον μπεμπη μου να κοιμαται θηλαζοντας, εχοντας με σαν πιπιλα κ τωρα ειναι δικο μου θεμα να τον μαθω αλλιως, γιατι μονο η προσευχη δεν φτανει! Αν το εξελαβες αλλιως λυπαμαι ειλικρινα.

Αχχχ ωραια δεν ειμαι η μονη που εχω προβλημα υπνου με την μικρη μου :(

ειναι 3 μηνων βρε κοριτσια και μεχρι τωρα προβλημα υπνου δεν ειχαμε...την ειχα απο νεογεννητο στην καλαθουνα της κι οπου πηγαινα εγω στο σπιτι πηγαινε κι αυτη :D και μετα στο καροτσι μας....οταν σαραντησε και μετα προσπαθησα τα μεσημερια να την βαζω στο κρεβατακι της....μολις την εβαζα μεσα σε 5 λεπτα ξυπναγε.της εβαλα ενα μαξιλαρι δικο μ να με μυριζει καταφεραμε να κοιμομαστε τα μεσημερια εκει.Οταν δοκιμασαμε για βραδυ της ξινισε.Οποτε το ακυρωσα για λιγο μιας και ηταν μικρουλα.Εδω κι εναν μηνα που μενω με τουσ γονεις μου γιατι λειπει ο αντρας μου ταξιδι την εχω ολη μερα στο καροτσι και σε ενα ριλαξ κουνια καποιες ωρες ...το θεμα μου ειναι οτι ολη μερα κοιμαται δενεχει κανενα προβλημα στον υπνο μερικες φορες μενει και ξυπνια ΑΛΛΑ μολις παει 10μμ κοιμαται στο καροτσι για καμια ωρα κι οταν την σηκωνω να την παω στο παρκο να κοιμηθει ξυπναει...και τα πηγαινε μια χαρα με το παρκο κοιμοταν ολο το βραδυ..οχι οτι δεν κοιμαται ολο το βραδυ απλα κοιμομαστε παντα μετα τις 2....πχ τωρα την εχω διπλα μου και με κοιταει.

Μιλησα σημερα μαλιστα με την γιατρο κ μου ειπε μηπως πειναει...της αυξησα την δωσει για να δουμε μηπως δεν χορταινει δεν ειναι δυνατον ομως να εχει πιει στις 11μμ 210ml και πριν 30 λεπτα να της δινω αλλα 90...θα σκασει απο το πολυ το γαλα στο τελος :(:(

Αφηστε που αμα της βγαλω το μπιπερο κλαιει σπαρακτικα κι ας εχει κατεβασει ολο το γαλα πουφφ βοηθηστε με γιατι τωρα που θα επιστρεψει ο μπαμπας μασ ξυπναει στις 4:30 για να φυγει για δουλεια και μας βλεπω να μας βλεπει σε κανεναν καναπε να λεμε τραγουδακια:D:D

χαχαχα όσο για τις δουλειές του σπιτιού ξέχασα να αναφέρω ότι τον έχω αγκαλιά γιατί μόνος του δεν κάθεται,άσε που είναι περίεργος και θέλει να βλέπει τα πάντα ότι κι αν κάνω.........ακόμα και στο πλυντήριο αυτός πατάει τα κουμπιά για να πάρει μποστά χαχαχα και όχι τίποτα άλλο είμαστε και λίγο χοντρουλάκια (12 μηνών....11,200κιλά) και δεν μπορώ η ΜΕΣΗ μου χαχαχαχαχα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

αχ έχουμε όλες πολύ πλάκα με τα παιδάκια μας!!!!!!!!!!!!!!!!!θα τους τα λέμε όταν θα μεγαλώσουν και θα γελάνε κι αυτά μαζί μας!!!!!!!!!!!!!

Αχχχ ωραια δεν ειμαι η μονη που εχω προβλημα υπνου με την μικρη μου :(

ειναι 3 μηνων βρε κοριτσια και μεχρι τωρα προβλημα υπνου δεν ειχαμε...την ειχα απο νεογεννητο στην καλαθουνα της κι οπου πηγαινα εγω στο σπιτι πηγαινε κι αυτη :D και μετα στο καροτσι μας....οταν σαραντησε και μετα προσπαθησα τα μεσημερια να την βαζω στο κρεβατακι της....μολις την εβαζα μεσα σε 5 λεπτα ξυπναγε.της εβαλα ενα μαξιλαρι δικο μ να με μυριζει καταφεραμε να κοιμομαστε τα μεσημερια εκει.Οταν δοκιμασαμε για βραδυ της ξινισε.Οποτε το ακυρωσα για λιγο μιας και ηταν μικρουλα.Εδω κι εναν μηνα που μενω με τουσ γονεις μου γιατι λειπει ο αντρας μου ταξιδι την εχω ολη μερα στο καροτσι και σε ενα ριλαξ κουνια καποιες ωρες ...το θεμα μου ειναι οτι ολη μερα κοιμαται δενεχει κανενα προβλημα στον υπνο μερικες φορες μενει και ξυπνια ΑΛΛΑ μολις παει 10μμ κοιμαται στο καροτσι για καμια ωρα κι οταν την σηκωνω να την παω στο παρκο να κοιμηθει ξυπναει...και τα πηγαινε μια χαρα με το παρκο κοιμοταν ολο το βραδυ..οχι οτι δεν κοιμαται ολο το βραδυ απλα κοιμομαστε παντα μετα τις 2....πχ τωρα την εχω διπλα μου και με κοιταει.

Μιλησα σημερα μαλιστα με την γιατρο κ μου ειπε μηπως πειναει...της αυξησα την δωσει για να δουμε μηπως δεν χορταινει δεν ειναι δυνατον ομως να εχει πιει στις 11μμ 210ml και πριν 30 λεπτα να της δινω αλλα 90...θα σκασει απο το πολυ το γαλα στο τελος :(:(

Αφηστε που αμα της βγαλω το μπιπερο κλαιει σπαρακτικα κι ας εχει κατεβασει ολο το γαλα πουφφ βοηθηστε με γιατι τωρα που θα επιστρεψει ο μπαμπας μασ ξυπναει στις 4:30 για να φυγει για δουλεια και μας βλεπω να μας βλεπει σε κανεναν καναπε να λεμε τραγουδακια:D:D

Φωτεινη μηπως την ταιζεις πολυ και αν εχει και καμια παλλινδρομηση ειναι χειροτερα οταν ξαπλωνει το μωρο???210ml τριων μηνων ειναι παρα πολυ!

Διαφημίσεις

kalispera sas kai pali:))na sas dosw sto peripoy ena plano ths hmeras mas..ksypname stis 9 pinei gala kai arxizei h mera mas ...paizoyme me ta paixnidia tou olh mera kai otan prepei na kanw douleies ton exw mesa sto karotsi mazi mou..poy kai pali ourliazei sto klama epeidi thelei agkalitsa:((apo thn mia mou skizete h kardia na blepw bourkwmena ta matakia tou apo thn allh omws mas exei faei h broma!!!kati prepei na kanw!!prepei estw na kathete sto karotsi tou.merikes fores(oxi panta koimatai 2 wres to meshmeri 3-5 an kataferw me prospathia na ton koimisw)kai meta apo tis 9 ton paw sto domatio gia diadikasia ypnoy,xamilwnw ta fwta paizoume ligo agkalitses ton thilazw kai arxizei o marathwnios....ton afinw sthn konia xtypietai sto klama,ton pernw sto krebati mou kai tou krataw thn pipila...xtypietai ...etsi perna toulaxiston 1-1,5 wra...e sto telos ton ppernw agkalia kai pame sto saloni kai paizoume wspou na noistaksei...:(((distyxws to roloi synithws dixnei panw apo tis 1 to brady ....

oloi mou lene na ton afisw na klaiei ..mono etsi tha mathei...ews twra den exw mporesei na to kanw...mhpws omws den yparxei allh lysh???

Aυτοι που στα λενε αυτα ας αφησουν τα δικα τους μωρακια να κλαινε.Δεν εχω λυση για το προβλημα σου κ στ λεω εγω που ο δικος μου απο 2 μηνων εχει κοψει να κοιμαται τη μερα,ξυπναει 8 κ ξανακοιμαται στις 10 οπου τη νυχτα ξυπναει το λιγοτερο 3 εως 13 φορες κ ειμαι ολη μερα μονη μου....κι εγω λυση δεν εχω

Αν καποια μπορει να βοηθησει....εχω ενα μπεμπη 4 μηνων κ 1 εβδομαδας κ απο το 2ο μηνα σταματησε να κοιμαται τη μερα κ αρχισε κ τα ξενυχτια.Δε τη παλευω αλλο....ειμαι ολη μερα μονη,δε κοιμαται τη μερα τελευταια αρχισε κ τα νυχτερινα,ξενυχτης!!!Πως τη παλευει να κοιμαται λιγοτερο απο 8 ωρες τη μερα?Οταν εθεσα το θεμα μου στο παιδιατρο μου ειπε...μη προσπαθεις να το βαλεις για υπνο επειδη εσυ το θελεις,ετσι ειναι το παιδι.Του λεεω το βρισκετε λογικο να κοιμαται συνολο το 24ωρο το πολυ 8 ωρες?Μου λεει απολυτως.Ρε κοριτσια πριν κλεισει το 2ο μηνα κοιμοτανε κατα τη διαρκεια της ημερας 3-4 φορες απο 1-2 ωρες.τι αλλαξε μετα?κ τη νυχτα δε ξυπνουσε κ τωρα οχι οτι ξυπναει...αλλα απο τις 5π.μ. παλευω μεχρι τις 7 να τον κοιμισω κ στις 8 ξυπναει.Εχω σαλταρει!Δεν ερχετε κ κανενας να με βοηθησει απο τη μερα που γεννησα εχω να κοιμηθω.Τι να τον κανω να κοιμηθει?Εχω δοκιμασει κ ριλαξ κ καροτσι κ ολα αλλα δευτερη φορα δε πιανει.Καμια φορα θα παλευω 1 ωρα να το κοιμισω,γιατι χασμουριεται κ νυσταζει,κ σε 10 λεπτα ξυπναει.Απο φαγητο ειναι ενταξει τιεχει αυτο το παιδι.....?Μ αρεσει που θελω κ πολλα παιδια....αν προκειται να ειναι ολα ετσι....τα κοκαλα μου θα βρουνε!!!

Αν καποια μπορει να βοηθησει....εχω ενα μπεμπη 4 μηνων κ 1 εβδομαδας κ απο το 2ο μηνα σταματησε να κοιμαται τη μερα κ αρχισε κ τα ξενυχτια.Δε τη παλευω αλλο....ειμαι ολη μερα μονη,δε κοιμαται τη μερα τελευταια αρχισε κ τα νυχτερινα,ξενυχτης!!!Πως τη παλευει να κοιμαται λιγοτερο απο 8 ωρες τη μερα?Οταν εθεσα το θεμα μου στο παιδιατρο μου ειπε...μη προσπαθεις να το βαλεις για υπνο επειδη εσυ το θελεις,ετσι ειναι το παιδι.Του λεεω το βρισκετε λογικο να κοιμαται συνολο το 24ωρο το πολυ 8 ωρες?Μου λεει απολυτως.Ρε κοριτσια πριν κλεισει το 2ο μηνα κοιμοτανε κατα τη διαρκεια της ημερας 3-4 φορες απο 1-2 ωρες.τι αλλαξε μετα?κ τη νυχτα δε ξυπνουσε κ τωρα οχι οτι ξυπναει...αλλα απο τις 5π.μ. παλευω μεχρι τις 7 να τον κοιμισω κ στις 8 ξυπναει.Εχω σαλταρει!Δεν ερχετε κ κανενας να με βοηθησει απο τη μερα που γεννησα εχω να κοιμηθω.Τι να τον κανω να κοιμηθει?Εχω δοκιμασει κ ριλαξ κ καροτσι κ ολα αλλα δευτερη φορα δε πιανει.Καμια φορα θα παλευω 1 ωρα να το κοιμισω,γιατι χασμουριεται κ νυσταζει,κ σε 10 λεπτα ξυπναει.Απο φαγητο ειναι ενταξει τιεχει αυτο το παιδι.....?Μ αρεσει που θελω κ πολλα παιδια....αν προκειται να ειναι ολα ετσι....τα κοκαλα μου θα βρουνε!!!

Λένα κουράγιο και υπομονή... Περίπου στους 4 μήνες η κόρη μου είχε κάποια ανάλογα προβλήματα. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε μια πολυ συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου και μέσα σε 10μέρες είδαμε αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό και εσένα...

GJMap2.png

Καλησπέρα και απο εμένα!ο καλός ύπνος των παιδιών μας θεωρώ οτι είναι πολύ βασικό θέμα για να έχουμε και εμείς ηρεμία και τα παιδιά μας. Γιατί κακά τα ψέμματα, αν δεν έχουμε ξεκουραστεί ο εκνευρισμός είναι μεγάλος. Χωρίς φυσικά να είναι και η αντικειμενική αλήθεια τα όσα θα γράψω, σε εμένα έχει λειτουργήσει αρκετά καλά (όχι οτι δεν έχουμε και παρατράγουδα κατά καιρούς!).Απο τη στιγμή που ξυπνάει το πρωί η μικρή μου (που τώρα είναι 10 μηνών) μετά 2-3 ώρες που έχω καταλάβει οτι νυστάζει (όσο πιο μικρό είναι το μωρό, τόσο πιο στάνταρ είναι οτι θα νυστάξει μετά πο 2 ώρες), την βάζω στο κρεβάτι της και μισοκλείνω το παντζούρι. Θσ κοιμηθεί περί το μισάωρο(τα πιο μικρά περίπου 3/4 της ώρας). Πάντως δεν θα την αφήσω πάνω απο 1 ώρα για να ξανακοιμηθεί καλά το μεσημέρι. Το μεσημέρι την αφήνω ΄για ύπνο όσο θέλει (περί τή 1.5-2 ώρες, αν και μπορεί να μου κοιμηθεί και μόνο 1 ώρα). Το παντζούρι το κλείνω τελείως. Το απόγευμα πια δεν κοιμάται, αλλά πιο μικρή κοιμόταν κανένα τέταρτο. Και πάλι δεν την άφηνα πάνω απο μισάωρο για να κοιμηθεί καλά το βράδυ. Το βράδυ (όχι περισσότερο απο 4 ώρες μετά το ξύπνημα απο τον μεσημεριανό ύπνο) την ξαναβάζω στο κρεβάτι της με την πόρτα κλειστή, χωρίς κανένα φως. Αυτή η ρουτίνα ξεκίνησε απο όταν γεννήθηκε. Μέχρι όμως να μάθει να κοιμάται χωρίς κλάμα, κάθε φορά που την έβαζα για ύπνο, την είχα πρώτα χαλαρώσει λίγο στα χέρια μου, χωρίς να της μιλάω, την έβαζα και έκλεινα την πόρτα. Αν έκλαιγε, την άφηνα 10 λεπτά, μετά ξανάμπαινα, την ξαναέπαιρνα στα χέρια χωρίς να της μιλάω ή να την κοιτάω (μην ξεθαρρέψει) και πάλι στο κρεβάτι της. Αν ξανάκλαιγε, περίμενα άλλα 10 λεπτα και πάλι το ίδιο σκηνικό. Σε 2 εβδομάδαες σταδιακά είχε λυθεί το πρόβλημα. Τώρα για το βραδυνό ξύπνημα, αν είσαι σίγουρη ότι δεν θέλει να φάει, μπορείς να κάνεις το ίδιο, ξέρω όμως οτι είναι δύσκολο αν έχεις γείτονες. Νόμίζω όμως οτι μπορεί να διορθωθεί απο μόνο του, αν ακολουθήσεις την ρουτίνα της υπόλοιπης μέρας. Πάντως όλο αυτό προϋποθέτει οτι δεν θα κάνεις πισωγυρίσματα και θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα, όταν το ακούς να κλαίει. Εγώ μπορώ να το κάνω, γιατί νομίζω οτι είναι χειρότερη η ταλαιπωρία του μωρού όταν δεν κοιμάται, παρά όταν το αφήνω να κλαίει. Και στο κάτω κάτω, αν δεν μπορέσει να μάθει να κοιμάται, δεν θα μπορώ εγώ απο την κούρασή μου να του προσφέρω τίποτα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

9rsvp3.png

CLDxp2.png

Λένα κουράγιο και υπομονή... Περίπου στους 4 μήνες η κόρη μου είχε κάποια ανάλογα προβλήματα. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε μια πολυ συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου και μέσα σε 10μέρες είδαμε αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό και εσένα...

Απο την ωρα που γενηθηκε ειδικα στο βραδυνο υπνο ειχαμε προγραμμα κοιμοταν γυρω στις 8 ξυπνουσε 9 περιπου κ κατα τις 10 μπανιο,μαμ,κ νανι κοιμισμενος στο στηθος οπου ξυπνουσε την αλλα μερα.Ακομα κ τωρα μετα τις 9 ξεκιναμε τη ροτινα παντα.Μετα το 2ο μηνα ξυπναει τη νυχτα κ πλεον δε κοιμαται ουτε τη μερα,αν κοιμηθει θα ειναι 10λεπτο.το χειροτερο τελευταια ξυπναει στις 5 τα μεσανυχτα κ δε ξανακοιμαται ευκολα,με παιρνει 7.δε παλευεται....δεν εχω κ κανεναν να με βοηθησει κ μου εχουν βγει τα ματια απο την αυπνια

Διαφημίσεις

Κ Μέχρι όμως να μάθει να κοιμάται χωρίς κλάμα, κάθε φορά που την έβαζα για ύπνο, την είχα πρώτα χαλαρώσει λίγο στα χέρια μου, χωρίς να της μιλάω, την έβαζα και έκλεινα την πόρτα. Αν έκλαιγε, την άφηνα 10 λεπτά, μετά ξανάμπαινα, την ξαναέπαιρνα στα χέρια χωρίς να της μιλάω ή να την κοιτάω (μην ξεθαρρέψει) και πάλι στο κρεβάτι της. Αν ξανάκλαιγε, περίμενα άλλα 10 λεπτα και πάλι το ίδιο σκηνικό. Σε 2 εβδομάδαες σταδιακά είχε λυθεί το πρόβλημα. Τώρα για το βραδυνό ξύπνημα, αν είσαι σίγουρη ότι δεν θέλει να φάει, μπορείς να κάνεις το ίδιο, ξέρω όμως οτι είναι δύσκολο αν έχεις γείτονες. Νόμίζω όμως οτι μπορεί να διορθωθεί απο μόνο του, αν ακολουθήσεις την ρουτίνα της υπόλοιπης μέρας. Πάντως όλο αυτό προϋποθέτει οτι δεν θα κάνεις πισωγυρίσματα και θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα, όταν το ακούς να κλαίει. Εγώ μπορώ να το κάνω, γιατί νομίζω οτι είναι χειρότερη η ταλαιπωρία του μωρού όταν δεν κοιμάται, παρά όταν το αφήνω να κλαίει. Και στο κάτω κάτω, αν δεν μπορέσει να μάθει να κοιμάται, δεν θα μπορώ εγώ απο την κούρασή μου να του προσφέρω τίποτα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

natasa, αν αναφέρεσαι στο μωρό της Λένας, είναι 4 μηνών και έχω την εντύπωση ότι είναι ακόμα πολύ μικρό για να το αφήνει να κλαίει...

Απο την ωρα που γενηθηκε ειδικα στο βραδυνο υπνο ειχαμε προγραμμα κοιμοταν γυρω στις 8 ξυπνουσε 9 περιπου κ κατα τις 10 μπανιο,μαμ,κ νανι κοιμισμενος στο στηθος οπου ξυπνουσε την αλλα μερα.Ακομα κ τωρα μετα τις 9 ξεκιναμε τη ροτινα παντα.Μετα το 2ο μηνα ξυπναει τη νυχτα κ πλεον δε κοιμαται ουτε τη μερα,αν κοιμηθει θα ειναι 10λεπτο.το χειροτερο τελευταια ξυπναει στις 5 τα μεσανυχτα κ δε ξανακοιμαται ευκολα,με παιρνει 7.δε παλευεται....δεν εχω κ κανεναν να με βοηθησει κ μου εχουν βγει τα ματια απο την αυπνια

Επειδή τα μωρά αλλάζουν, και η ώρα του βιολογικου τους ρολογιού για τον ύπνο και αυτή αλλάζει, μήπως θα ήταν μια ιδέα να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις τη ρουτίνα ύπνου λίγο πιο νωρίς; Λένε γενικά πως τα παιδιά κοιμούνται πριν τις 9.

Δες και εδώ, αν διαβάζεις αγγλικά για ιδέες:

Early to bed, early to rise?

For babies, early to bed does not mean early to rise! Most babies sleep longer with an earlier bedtime. Many parents are afraid to put their baby to bed so early, thinking that they will then face a 5 a.m. wake up call. But keeping your little one up too late backfires, and more often, a late night is the one followed by that early morning awakening.

My youngest child, two-year-old Coleton used to go to bed at 9:30, the time when my three older children went to bed, because it was convenient for me. At that time in the evening, it would take him a long time to get settled. I never connected his inability to settle with his late bedtime. When I started putting him to bed at 7:00, he fell asleep much more quickly and slept more soundly.

Εδώ μερικές πρακτικες συμβουλές που εμάς μας βοήθησαν:

Finding Your Baby's Best Bedtime

It can take some experimentation to find your baby's best bedtime. If you have been putting your baby to bed too late in the evening, you can approach this adjustment in one of two different ways:

· Adjust your baby's bedtime to be earlier by 15–30 minutes every two or three nights. Pay attention to how easily your baby falls asleep as well as his awakening time and mood to gauge the effectiveness of the changes until you settle on his best bedtime, or

Αυτό λειτουργεί μερικές φορές θαυματουργά:

· Beginning at around 6:30 p.m., watch your baby closely. As soon as he exhibits any signs of tiredness (fussing, losing interest in toys, looking glazed, yawning) put him right to bed, even if his previous bedtime has been 11:00 p.m. When you do this, keep your home quiet and the baby's room dark so that it resembles his usual environment in the middle of the night. If this bedtime is substantially earlier than usual, your baby may think he's going down for a nap and awaken after a short snooze. If he does this, respond very quickly so that he doesn't fully awaken. Follow your usual method for helping him fall back to sleep, such as rocking or nursing; keep the room dark and quiet as you do during the middle of the night.

Και στο σάίτ για άλλες συμβουλές:

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=170&isbn=0071381392

GJMap2.png

Κοριτσια ευχαριστω πααααααααααααρα πολυ για τις απαντησεις σας.Τα διαβασα ολα....Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να τον βαλω νωρις για υπνο γιατι απο τοτε που ξεκινησα να τον βαζω κατα τις 9.30 αρχισε να ξυπναει 1 φορα τη νυχτα στην αρχη κ μετα 2...3...4....8 κ.λ.π ωσπου τωρα ξυπνα στις 5 τα μεσανυχτα κ μεχρι τις 7 παλευω να τον κοιμησω κ στις 8 ξυπνα καθως ερχονται οι εργατες διπλα απο το σπιτι κ ξεκινανε με τα τρυπανια,τα φορτιγα κ.λ.π.Μεχρι πριν να ξεκινησουν διπλα απο τη πολυκατοικια μας να φτιαχνουν μια οικοδομη,ομικρος κοιμοταν μεχρι τις 10-11(με διαλλειματα για φαγητο,εννοειται)αλλα ητανε καλα....τωρα εχουμε ανατρεψει τα παντα κι εγω μονη προσπαθω να μαζεψω τα ασημαζευτα!Ειδικα το οτι θηλαζω με δυσκολευει ακομα πιο πολυ...

Εχω κ αλλη μια ερωτηση...ο μικρος καποια στιγμη ξυπναει για να φαει-τη πρωτη φορα-μπορει στις 1 η στις 2,3 μπορει κ κατευθειαν στις 5 παρα οπου ξεκινα ο γολγοθας.Ειναι σωστο να τον ξυπναω εγω νωριτερα κατα τις 12 να φαει η θα εχω χειροτερα αποτελεσματα?Εχει πολυ ελαφρη υπνο ο ατιμος, κ τωρα τον βλεπω απο τη καμερα κουναει το κεφαλι κ τα χερια.Αυτες τις μερες που τον βαζω κατα τις 9 για υπνο,μεχρι τις 12 ξυπναει μεχρι 4 φορες,μονο αποψ δε ξυπνησε.Εν το μμεταξυ πολλες φορες τη νυχτα τον ακουω κουμνιεται,αεριζεται κ μετα ξυπναει,σαν να ποναει.Να εχει ακομα κολικους?

Συγνωμη για τα κατεβατα,προσπαθω να σας δωσω οσο περισσοτερα στοιχια γινεται,μηπως ξερετε κατι να με βοηθησετε,γιατι δεν αντεχω αλλο.....μου λειπει υυυυυυυυυπνος :( κ δε σκεφτομαι λογικα

Καλησπέρα και από μενα. Η μικρή μου την Τετάρτη γίνεται 40 ημερών. Κοιμάτε μόνο όταν είναι αγκαλιά όταν την αφήσω από να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της να κοιμηθεί ξυπνάει και κλαιεί μέχρι να την ξαναπάρω αγκαλιά. Ολη την μέρα είναι στην αγκαλιά μου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ασχοληθώ με τίποτε άλλο. Μου λένε έτσι έμαθε τώρα αλλά και τι να κάνω ρε κορίτσια δεν μπορώ να το αφήνω να κλαίει 40 ημερών ψυχούλα από την αρχή που την έφερα στο σπίτι το κάνει αυτό. Έχει και κολικούς η καημένη και η αγκαλιά είναι αυτό που την ηρεμεί περισσότερο. Πείτε μου την γνώμη σας.

ιωαννα μου ειναι μικρουλι ακομα κ νιωθει ανασφαλεια,θελει να νιωθει τη μυρωδια σου.Μην ακους τις χαζομαρες...ετσι εμαθε....Εμενα ο μικρος μου μικρος κοιμοτανε στο κρεβατακι του απο τη πρωτη μερα κ παρ οτι τον θηλαζα δεν τον κρατουσα πολυ αγκαλια,παρόλα αυτα τωρα που εγινε 4 μηνων θελει μονο αγκαλια κ δε κοιμαται ουτε μερα κ τελευταια τη νυχτα ξυπναει,δε ξανακοιμαται παραμονο στην αγκαλια μου.Οποτε το ετσι το εμαθες δεν εχει καμια σχεση.Ενα κολπο που εμαθα τελευταια αλλα σ εμας δε πιανει πλεον,ειναι να βαλεις στη κουνια του μια μπλουζιτσα σου να τη μυριζει για να νιωθει σιγουρια.Μακαρι να πιασει το κολπακι.....Κουραγιο μανουλα ειναι πολυ μωρουλι ακομα....χρειαζεται κ αγκαλιτσα,ηρθε σε εναν αγνωστο κοσμο κ θελει χρονο προσαρμογης...

Εχω κ αλλη μια ερωτηση...ο μικρος καποια στιγμη ξυπναει για να φαει-τη πρωτη φορα-μπορει στις 1 η στις 2,3 μπορει κ κατευθειαν στις 5 παρα οπου ξεκινα ο γολγοθας.Ειναι σωστο να τον ξυπναω εγω νωριτερα κατα τις 12 να φαει η θα εχω χειροτερα αποτελεσματα?Εχει πολυ ελαφρη υπνο ο ατιμος, κ τωρα τον βλεπω απο τη καμερα κουναει το κεφαλι κ τα χερια.Αυτες τις μερες που τον βαζω κατα τις 9 για υπνο,μεχρι τις 12 ξυπναει μεχρι 4 φορες,μονο αποψ δε ξυπνησε.Εν το μμεταξυ πολλες φορες τη νυχτα τον ακουω κουμνιεται,αεριζεται κ μετα ξυπναει,σαν να ποναει.Να εχει ακομα κολικους?

Συγνωμη για τα κατεβατα,προσπαθω να σας δωσω οσο περισσοτερα στοιχια γινεται,μηπως ξερετε κατι να με βοηθησετε,γιατι δεν αντεχω αλλο.....μου λειπει υυυυυυυυυπνος :( κ δε σκεφτομαι λογικα

Κουραγιο και υπομονή Λένα, δύσκολα τα πράγματα, τα έχουν περάσει και άλλοι όμως, και να ξέρεις πως είναι φάση και θα περάσει. Κι εγώ είχα την εντύπωση πως μέχρι τους 4,5 μήνες είχαμε κολικούς επειδή μέχρι τότε έπρεπε να ουρλιάζει 2 ώρες μέχρι να κοιμηθεί...

Τώρα να το ξυπνάς για να φάει δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, εκτός αν το ταίσεις στον ύπνο του.

Πάντως προσπάθησε να το παρατηρείς όσο γίνεται περισσότερο για σημάδια νύστας, και θα σου πρότεινα να τολμήσεις, αν δεις πως νυστάζει, να το βάλεις να κοιμηθεί μόλις δείξει τα πρώτα σημάδια κόπωσης, ακόμα κι αν είναι 2 ώρες πριν την κανονική ώρα, πριν το πιάσει η νευρικότητα. Εναλλακτικά (πιο "ασφαλής" λύση), βάλε το να κοιμηθεί μισή ώρα νωρίτερα αό την συνηθισμένη, ακολουθώντας πάντα μια τελετουργία (απομακρύνεις από τηλεόραση, μπάνιο, μετά χαμηλό φωτισμό, νανούρισμα ή απαλή μουσική, θηλασμός κλπ).

Μόλις κοιμηθεί, να είσαι σε επιφυλακή και όσο γίνεται πιο κοντά του τις πρώτες μέρες. Με το που πάει να ξυπνήσει να το ξανακοιμίζεις άμεσα, χωρίς να περιμένεις να κλάψει πρώτα, αν είναι αυτό δυνατό (μόνο μην του πολυμιλάς αν μπορείς). Λογικά, τις πρώτες μέρες, μέσα στο πρώτο δίωρο ή τρίωρο του ύπνου, τα ξυπνήματα θα είναι πολύ συχνά. Υπομονή. Μόλις ξεπεραστεί αυτό το φράγμα των πρώτων ωρών, είναι πολύ πιθανό να κοιμηθεί περισσότερο, να ξυπνήσει δηλαδή π.χ. μόνο 1 φορά τη νύχτα.

Σταδιακά, τη δεύτερη εβδομάδα, ή όταν εσύ το κρίνεις σωστό, μπορείς να μην τρέχεις πολύ άμεσα όταν ξυπνάει το πρώτο διάστημα μετά τον ύπνο και η διαδικασία του ξανακοιμίσματος να κρατάει λιγότερο.

Το "σύστημα" αυτό θέλει υπομονή και παρατήρηση και μπορεί στη διαδρομή να βρεις και κάτι άλλο που να ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου το μωρό. Κρίνοντας από το δικό μου παιδι που έχει ελαφρό ύπνο και είναι πολύ κινητικό, αυτό βοήθησε, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν περνάει και τώρα δυσκολες φάσεις (δόντια, εφιάλτες, υπερένταση κλπ.) Απλά μαθαίνεις πώς να αντιμετωπίζεις την κάθε φάση του παιδιού σου και πως μεγαλώνοντας αλλάζουν και οι ανάγκες και οι προτιμήσεις τους.

Αυτά απο μένα, καλό κουράγιο, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!

GJMap2.png

ιωαννα μου ειναι μικρουλι ακομα κ νιωθει ανασφαλεια,θελει να νιωθει τη μυρωδια σου.Μην ακους τις χαζομαρες...ετσι εμαθε....Εμενα ο μικρος μου μικρος κοιμοτανε στο κρεβατακι του απο τη πρωτη μερα κ παρ οτι τον θηλαζα δεν τον κρατουσα πολυ αγκαλια,παρόλα αυτα τωρα που εγινε 4 μηνων θελει μονο αγκαλια κ δε κοιμαται ουτε μερα κ τελευταια τη νυχτα ξυπναει,δε ξανακοιμαται παραμονο στην αγκαλια μου.Οποτε το ετσι το εμαθες δεν εχει καμια σχεση.Ενα κολπο που εμαθα τελευταια αλλα σ εμας δε πιανει πλεον,ειναι να βαλεις στη κουνια του μια μπλουζιτσα σου να τη μυριζει για να νιωθει σιγουρια.Μακαρι να πιασει το κολπακι.....Κουραγιο μανουλα ειναι πολυ μωρουλι ακομα....χρειαζεται κ αγκαλιτσα,ηρθε σε εναν αγνωστο κοσμο κ θελει χρονο προσαρμογης...

ΛΕΝΑ και γω αυτο πιστευω οτι συμβαινει ανασφαλεια ειναι, μπλουζα μου την εχω βαλει ηδη διπλα της αλλα δεν πιανει :).μεχρι να κοιμηθει ξαναερχετε η ωρα για να φαει. Και το βραδυ τα ιδια ξυπναει 3 κοιματε 5 ξυπναει 7 κοιματε 9.Οσο για τους κολικους εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι νευρικης φυσεως.Απο οτι διαβασα και ο δικος σου αεριζετε , εμενα το κανει συνηθως οταν ειναι να ξυπνησει και νιωθει οτι δεν ειναι στην αγκαλια. Η οταν κλαιει ασταματητα για κανενα 2ωρο. Αχ μακαρι να περασουν ολα αυτα νιωθω πολυ ασχημα που δεν μπορω να την βοηθησω την καημενουλα μου.Και να μπορεσω και γω να ξεκουραστω γιατι βλεπω αστερακια συνεχια.

Κοριτσια Χρονια Πολλα να χαιρεστε τις οικογενειες σας πανω απόλα!Αυτες τις μερες εκατσα διαβασα τα μηνυματα σας 100 φορες,σκεφτικα κ εφαρμοσα τις συμβουλες σας με καποιες παραλλαγες που ταιριαζουν στο συγκεκριμενο παιδι.

Ξεκιναμε τη διαδικασια ροτινας μπανιο,θηλασμος κ υπνο,κατα τις 8 απο ΄κει που ξεκινουσαμε στις 10 παρα.Ξυπναει μερικες φορες ως τις 12 αλλα πιστευω οτι φταιει η φασαρια που κανουν οι απο πανω μας κ οτι ακουγετε στο δρομο.Ολα καλα μεχρι στιγμης9σχετικα...).Μονο με τον ενδιαμεσο υπνο εχουμε θεμα καθως δεν υπαρχει κατι που να τον σηματοδοτει οπως τον βραδινο.Οταν δω οτι νυσταζει τον βαζω στο στηθος κ αν κοιμηθει εχει καλως,αλλιως δε μπορει να κοιμηθει.Μονο αν τον παω βολτα με αμαξι η καροτσι κοιμαται κ οταν μπουμε σπιτι ξυπναει,αλλα δε θελω να του μαθω τετοια..Επισης δε δεχετε οταν νυσταζει να του τραγουδας νανουρισματα η να του βαλεις μομπιλε η οτι αλλο,θελει στο στηθος κ ησυχια.Μεχρι στιγμης οι συμβουλες σας εχουν πιασει τοπο,η ιστορια θα δειξει....Ευχαριστω ολες σας!:-D

Κοριτσια, εχω παρατηρησει κι εγω οτι οσο πιο νωρις κοιμαται η μικρη, τοσο πιο αργα ξυπναει!Παραμονη Χριστουγεννων κοιμηθηκε στις 12 και 4 ηταν ξυπνια...και ξανακοιμηθηκε 7 φυσικα...Χθες κοιμηθηκε 10:20 και ξυπνησε 8 το πρωι! Παντως σημερα εκλεισε 17 μηνες και ξαναρχισε τα ιδια με τον υπνο εδω και μια βδομαδα....ενα μην ειχαμε ηρεμησει αλλα....υπομονη! Τουλαχιστον ξυπναει και καθεται....δεν κλαιει, μιλαει μονη της!

Κοριτσια εγω αρχισα εδω κ μερες να τον βαζω νωριτερα για υπνο κανενα μισαωρο,αλλ απο χθες μετα το μπανιο κ το φαγητο αρνειται να κοιμηθει κ εχω μεγαλο προβλημα πλεον κ σ αυτο.Αν δε παει 10 ,δε κλαψει κ δε κοιμηθει στο τελος στο στηθος μου δε γινεταιξ........Υπαρχχει τροπος να τα αλλαξουμε οοοοοοοοολα αυτα?Δε παλευεται αλο η κατασταση αυτη...ολη μεερα ταιζω κ παλευω να κοιμησω ενα παιδιπου ενω χασμουριεται νυσταζει γκρινιαζει εχει κατακοκκινα ματια απ τη νυστα δε κλεινει τα ματια.Τα εχω κανει ολα....ακομη κ να τον κουναω-που αρεσει πολυ στα παιδια-δε καταλαβαινει τ-ι-π-ο-τ-α.Αν δε μου κανει τα νευρα κουρελια ολη μερα-νυχτα δε κοιμαται.Κι αυτο με τα 10 ξυπνηματα τη νυχτα για να με πιπιλησει?Αλλο κ αυτο...τον εχω αφησει μηπως κ ξανακοιμηθει κ μουγκριζε μιση ωρα με κλειστα ματια κ στο τελος γκρινιαζε....Καλα να εχεις κ καποιον που κ που να σε βοηθαει,να κοιμηθεις μιση ωρα,αμα δεν εχεις ομως...καταντας σαν εμενα.....Δεν εχω ορεξη ουτε να παιξω πλεον μαζι του,ειμαι κομματια,ποναω παντου γιατι ειναι κ χοντρουληςνευρα,νευρα,νευρα.Ποτε θα κοιμηθει επιτελους???????Αυτα ρε κοριτσια ξεσπασα!!!!!!!:roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...