Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Βοηθάς πάρα πολύ κι ευχαριστώ! αυτό που ζητάει μια νέα μαμά σαν εμένα όταν τα "παίζει" εντελώς είναι υποστήριξη και μια φιλική κουβέντα. Και μόνο που μοιράζεσαι το θέμα σου αρκεί..

Και εμάς η Θάλεια τα ίδια με το μωράκι σου περίπου..Απλά εγώ δεν μπορώ να αλλάξω την ξαπλωτή θέση γιατί έχω κήλες στη μέση και η μικρή είναι ήδη 8 κιλά, οπότε κάνω αυτό.Θηλάζω( είτε τρώει είτε με θέλει για να νανουριστεί) και μόλις κοιμηθεί φεύγω.Ε λοιπόν υπάρχουν βράδυα που γίνομαι καροτσάκι πέρα-δώθε και στο τέλος με παίρνει ο ύπνος μαζί της:lol: Αυτό το συνιστούσε και στο non crying solution, μια μέθοδο που σταδιακά μαθαίνει στο μωρό να μην σε χρειάζεται. Αυτή τη διάλεξα γιατί είναι φιλική προς το θηλασμό..μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν έχουν φανεί, αλλά όπως είπες κι εσυ είναι και η περίοδος δύσκολη για το μωρό..τουλάχιστον τη μέρα η δικιά μου είναι πιο αυτάρκης και ήσυχη:o

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

aggelikoula2 σε αυτή τη φάση, ή μάλλον λίγο νωρίτερα, στον 5ο μήνα η δικιά μας ειχε την ίδια συμπεριφορά. Θύμιζε τη φάση των κολικών αλλά δεν έμοιαζε να πονάει αλλά να είναι σε υπερένταση. Το κλάμα ξεκινούσε τοαπόγευμα και σταματούσε όταν τελικά κοιμόταν. Τότε ήταν που πήρα κι εγώ το non-cry sleep solutions.

Αφού το διαβάσαμε επιλέξαμε να εφαρμόσουμε τα εξής: Δεν είχαμε και πολύ σταθερή ρουτίνα ύπνου και την σταθεροποιήσαμε μια ώρα νωρίτερα απο όσο συνήθως. Δηλαδή μπάνιο κάθε βράδυ την ίδια ώρα, στις 8.30, την ίδια απαλή μουσική, απαλός φωτισμός με ένα "φεγγαράκι" που προβάλλεται στον τοίχο, θηλασμός (ξαπλωμένη κι εγώ) και σε μια βδομάδα σταμάτησαν τα κλάματα.

Δεν ξέρω τί αλλό μπορεί να φταίει, μπορεί να είναι η οδοντοφυία. Ή μπορεί να έχει αυξημένες ανάγκες σε γάλα ή/και στερεες τροφές. Έχετε δοκιμάσει να δίνετε την κρέμα ή ό,τι άλλο δίνετε το απόγευμα ώστε να χορταίνει περισσοτερο και να ηρεμεί πιο γρήγορα;

Δεν ξέρω αν βοήθησα αλλά από τη μικρή μου εμπειρία περνάνε πολλές δύσκολες φάσει ς τα μωρά, κι αυτό φάση είναι και θα περάσει :-)

GJMap2.png

Σοναρ επειδη και εγω εχω παρόμοια περίπτωση με την Αγγελικούλα . Ποτε τελειώνουν τα προβλήματα ?

Και εμας το παιδάκι μας ξυπνούσε μια φορά μεσα στη νυχτα αλλα τωρα ειναι μέρες που ξυπνάει συνέχεια και αλλες που ευτυχως κοιμάται κάπως καλύτερα .

JJBjp3.png

Εύη το απόγευμα τρώει κρέμα γιατί το σκεφτήκαμε κι εμείς, υποτίθεται να χορταίνει λίγο πιο πολύ..δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο. Καμιά φορά κοιμάται κανονικά και μετά την πιάνει η υπερένταση στισ 12 το βράδυ και άντε να κοιμηθεί πάλι..δεν φαίνεται να πονάνε τα ούλα της..δεν ξέρω..και να φανταστείτε ότι μέχρι 5 μηνών ήταν εντελώς ήσυχη και μας έλεγαν όλοι μπράβο, χωρίς πιπίλα, τι ήσυχο μωράκι και κοιμάται το βράδυ, τυχεροί είστε:D

Μάλλον είναι πολύ αναπτυξιακή περίοδος, αλλαγές, τί να πω..

το non crying είναι ωραία μέθοδος και μου ταιριάζει και μένα σαν ιδέα..η αδερφή μου που έκανε το ίδιο, έκανε 1 χρόνο να "μαθει" τη μικρή να κοιμάται χωρίς στήθος ή κούνημα!!

Με την ξαπλωτή στάση θηλασμού υπάρχει το εξής θέμα.Γύρω από το κρεβάτι που κοιμάται πρέπει να βάλουμε σιγά σιγά ψηλά κάγκελα γιατί το κάγκελο από το τζάμπο, αν αρχίσει να κάθεται στον πωπό της, θα το πηδάει..έχετε καμιά ιδέα πάνω σε αυτό?

Διαφημίσεις

Σοναρ επειδη και εγω εχω παρόμοια περίπτωση με την Αγγελικούλα . Ποτε τελειώνουν τα προβλήματα ?

Και εμας το παιδάκι μας ξυπνούσε μια φορά μεσα στη νυχτα αλλα τωρα ειναι μέρες που ξυπνάει συνέχεια και αλλες που ευτυχως κοιμάται κάπως καλύτερα .

Μπορώ να πω πως τα πράγματα στρώσανε κατά πολύ όταν έγινε 13-14 μηνών, οπότε και αποθήλασε τη νύχτα (με τη βοήθειά μας, όχι μόνος του). Βέβαια, δεν ξέρω αν οφείλεται σ' αυτό ή απλά συνέπεσε, γιατί για ένα διάστημα ξυπνούσε πάλι πολύ τακτικά για νερό, αγκαλιά, χαδάκι κλπ.

ΑΛΛΑ.... (τώρα θα ρίξω τη βόμβα:D), ακόμη και σήμερα που είναι 18 μηνών, συνεχίζει να έχει άστατο ύπνο. Ένα βράδυ κοιμάται σερί, 3 ξυπνάει. Όχι βέβαια πολλές φορές, μία ή δύο συνήθως, αλλά και πάλι κοιμόμαστε διακεκομμένα...:? Σε σχέση με πριν όμως κάνουμε και τον σταυρό μας!!!!

(Kλειώ είμαι φανατική πάικτρια rpg παιχνιδιών και είμαι σε μερικά φόρουμ τέτοιων δημιουργών..:P Είναι παιχνίδια που κινείς εσύ το χαρακτήρα σου μ'εσα σε πόλεις, μαγικά μέρη κτλ. είναι σαν παραμύθια με μαγεία -ξωτικά-μαγικά αντικείμενα και τέτοια και είναι δισδιάστατα, δηλαδή σαν καρτούν και όχι 3D.:P Ποοολύυυυυυ χαλαρωτικά για μένα...)

Στο θέμα μας τώρα..sonar πώς τον αποθήλασες?..δηλαδή ο ύπνος μπορεί να κάνει μήνεσ να στρώσει..αλλά τουλάχιστον να μην έχει τόση ανησυχία..

Εδώ έγραψα την δική μας ιστορία. Βέβαια κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του, αλλά πάρε μια ιδέα και βλέποντας και κάνοντας.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1609161&postcount=1441

Μπράβο βρε παιδιά!!! Μια χαρά τα καταφέρατε!

Σε καταλαβαίνω για το θηλασμό γιατί είναι φοβερά κουραστικός..όχι το να ταίσεις που πλέον κρατάει 5 λεπτά, αλλά τα να νανουρίσεις..είσαι κινητή πιπίλα..βέβαια και άλλο παιδί να κάνω το ίδιο θα κάνω κι ας είναι κουραστικό, γιάτί είναι τόσα τα ωφέλη για το παιδί και εμας, που είναι κρίμα να μη το κάνεις..τέλος πάντων, αυτό που περιγράφεις θα γίνει με μας όταν γυρίσω στη δουλειά αναγκαστικά, γιατί ως νοσηλεύτρια θα κάνω και νυχτέρια, στα οποία θα την κοιμίζει ο μπαμπάς της κάπως έτσι..ελπίζω να το δεχτεί εύκολα..θα είναι και 10 μηνών και υποτίθεται θα κοιμάται και καλύτερα το βράδυ..Θα δείξει

Ευχαριστώ πολύ!!!:D

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα .. καλημέρα … καλημέρα !!!!!

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά παρόμοιο θέμα (αν ναι ζητώ συγνώμη – είμαι στη δουλεία και ο ελεύθερος χρόνος περιορισμένος) . Μια ερωτησούλα :

- Πώς βοηθάτε τα μωράκια σας (από 12 – 24 μηνών) να χαλαρώσουν για να μπορέσουν να κοιμηθούν (όχι μόνο το βράδυ) ;

Χρειάζομαι «κολπάκια» για το 16 μηνών βασανάκι μου.

Σημείωση : Κοιμάται αγκαλιά .

Η μητέρα μου τον κουνάει (καταφέρνει πάντα και τον κοιμίζει και «την έχει βολέψει» παρά τις αντιρρήσεις μου). Εγώ από την άλλη δεν τα κατάφερα ποτέ καλά έτσι (ούτε θέλω να τον κουνάω πλέον) απλά τον θήλαζα, χαλάρωνε και αποκοιμιόταν («κολπάκι» που λειτουργούσε τον τελευταίο καιρό μετά από απελπισμένες προσπάθειες για άλλο τρόπο – έχω θέμα με τον ύπνο του, έχω γράψει και στο forum). Ο μπόμπιρας «αποφάσισε» και τελικά μάλλον «θεώρησε» ότι μόνο με το κούνημα μπορεί να κοιμηθεί και εδώ και 1 ½ μήνα τα μεσημέρια που επιστρέφω το «ζητάει» με τον τρόπο του και δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να τον κοιμίσω (ενώ φαίνεται ότι το έχει ακόμη ανάγκη) με αποτέλεσμα μετά τις 19:00 να είναι όλο γκρίνια, να μην τρώει απογευματινό και τελικά κατά τις 21:00 να «πέφτει ξερός» και να μην προλαβαίνει να πιει ούτε όλο το γάλα του ..

...ζω & υπάρχω για να σας βλέπω να μεγαλώνετε!

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια ειμαι καινουργια και ελπιζω να μπορεσω να παρω απαντησεις σε ενα προβλημα που εχω με τον γιο μου που ειναι 14 μηνων.

το μεσημερι παρολο που ειναι ετοιμοσ για υπνο μολισ τον ξαπλωνω στριφογυρναει και σηκωνεται να παιξει ή να γελαει και οτι αλλο του ερθει στο μυαλο!

επειδη ομωσ ξερω οτι αν μεινει λιγο ακινητοσ θα τον παρει ο υπνοσ τον κραταμε με τον αντρα μου με το ζορι χερια ποδια να μεινει ξαπλωμενοσ και αφου κλαιει και σπαραζει μετα απο λιγο κοιμαται!

αισθανομαι τραγικα ασχημα που τον βασανιζουμε ετσι αλλα αν δεν κοιμηθει εκεινη την ωρα θα το κανει αργα και δεν θα κοιμαται το βραδυ μετα!

εχει καμια αυτο το προβλημα? ή ξερει καμια αν αυτο του δημιουργει στο μαυλο του κατι κακο?

ειναι τραγικο να σε κρατανε και να μην μπορεισ να κουνηθεισ εστω και ενα εκατοστο αλλα τι να κανω????

μήπως είναι προύπνια ανησυχία? δες και το αντίστοιχο θέμα εδώ στο φόρουμ να δεις τι περνάω κι εγώ:o...αν είναι προύπνια ανυσηχία υποχωρεί κάπως αν το παιδί κοιμάται πριν φτάσει στα όριά του..μόλις παρουσιάσει σημάδια νύστας το βάζεις για ύπνο δηλαδή..και γενικά τα μωράκια φορτώνονται με εικόνεσ-ήχους-παραστάσεις και πληροφορίες όλη τη μέρα και μάλλον ο εγκέφαλος τους και το νευρικό τους σύστημα δεν ξέρει ακόμη τον τρόπο να τα τακτοποίησει όλα αυτά και να μπουν σε διαδικασία ύπνου..γι αυτό και χρειάζονται λίγη βοήθεια-χαμηλή μουσική και φωτισμός-όχι έντονοι ήχοι και να τα προλαβάινουμε πριν μπουν σε φάση υπερέντασης..εμείς προσπαθούμε να την κοιμίζουμε πριν αυτά τα συμπτώματα..δεν τα καταφέρνουμε πάντα και σε φάσεις έντονα αναπτυξιακέσ με πολλά ερεθίσματα κλπ..το μωρό κάνει υπερένταση πριν από κάθε ύπνο πότε πιο έντονη και πότε ήπια..δεν ξέρω αν σε βοήθησα..:D

να'σαι καλα και ευχαριστω για την απαντηση!!!δεν πηγε το μυαλο μου καθολου σε αυτο που ειπεσ και τωρα ξερω ειδη πωσ να το χειριστω!ειναι τοσα που πρεπει να σκεφτεσαι πια για την ψυχολογια ενοσ μωρου!!!!!!ευχαριστω!

καλησπερα κοριτσια.εμενα ο γιος μου ειναι 16 μηνων{πρωορος 32 εβδομαδων}παλιοτερα ειχαμε ενα θεμα με τον υπνο....ηθελε αγκαλια και κουνημα.τους τελευταιους 5 μηνες κοιμαται στην κουνια του αλλα θελει να ειμαι εκει να με βλεπει και να τον χαιδευω στο πισω μερος του κεφαλιου η στην πλατη του και αφου κοιμηθει καλα τοτε φευγω.κατα την διαρκεια του υπνου ξυπναει {οχι παντα}παω του βαζω πιπιλα και ξανα κοιμαται{εκτως αν ξυπνησει καλα,θα τον ταισω}αυτο μπορει να γινει απο 1-3 φορες την βραδια.ελα ομως που για γαλα ξυπναει παντα 5μιση-6μιση το πρωι και αφου το πιει θελει ξανα χαδακια μεχρι να τον παρει ο υπνος.....και που αντοχες εγω????μερικες φορες τον αφηνω να δω αν θα κοιμηθει.Καποιες φορες κοιμαται αφου τραγουδησει τα σουξε του{χιχιχι}καποιες αλλες ομως με θελει εκει να τον κανω χαδακια!!!!!!!τι να πω,ελπιζω σιγα σιγα να το κοψει και αυτο,και να κοιμαται μονος του!!!!!!!ελπιζω να μην σας κουρασα.:oops::oops::oops:

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

βοηθεια !!!!!!!! η μπεμπα ειναι 50 ημερων και ολο το πρωι ολο το μεσημερι και ολο το απογευμα δεν κοιμαται πανω απο 3 ωρες και αυτες σπασμενες σε 20λεπτα.... το βραδυ την κανουμε μπανιο,τρωει 70-100 ml και κοιμαται αμεσως και ξυπναει μετα απο 3 ωρες γιατι πειναει... πινει την ιδια ποσοτητα και πεφτει ξερη για υπνο... μετα απο 3 ωρες παλι τα ιδια με την διαφορα οτι δεν κοιμαται....και δεν καθεται και στο ρηλαξ ή στο κρεβατι της ηρεμη... την παιρνω αγκαλια ηρεμει λιγο.. αλλες φορες κλαιει και στην αγκαλια μου αλλες μολις την βαλω στο ρηλαξ...

επειδη εχει κολικους καταλαβαινω το κλαμα της οταν ποναει.. τις υπολοιπες φορες που κλαιει ?? ουτε αλλαγμα θελει ... ουτε πειναει.. τι φταιει ??????????? τα εχω παιξει !!!!!! ξυπναω στις 6 το πρωι και κοιμαμαι το βραδυ το πολυ 4 ωρες και οχι συνεχομενες.....

εχει καποια να μου προτεινει καποια λυση ή να μου δωσει καποια εξηγηση ?

βοηθεια !!!!!!!! η μπεμπα ειναι 50 ημερων και ολο το πρωι ολο το μεσημερι και ολο το απογευμα δεν κοιμαται πανω απο 3 ωρες και αυτες σπασμενες σε 20λεπτα.... το βραδυ την κανουμε μπανιο,τρωει 70-100 ml και κοιμαται αμεσως και ξυπναει μετα απο 3 ωρες γιατι πειναει... πινει την ιδια ποσοτητα και πεφτει ξερη για υπνο... μετα απο 3 ωρες παλι τα ιδια με την διαφορα οτι δεν κοιμαται....και δεν καθεται και στο ρηλαξ ή στο κρεβατι της ηρεμη... την παιρνω αγκαλια ηρεμει λιγο.. αλλες φορες κλαιει και στην αγκαλια μου αλλες μολις την βαλω στο ρηλαξ...

επειδη εχει κολικους καταλαβαινω το κλαμα της οταν ποναει.. τις υπολοιπες φορες που κλαιει ?? ουτε αλλαγμα θελει ... ουτε πειναει.. τι φταιει ??????????? τα εχω παιξει !!!!!! ξυπναω στις 6 το πρωι και κοιμαμαι το βραδυ το πολυ 4 ωρες και οχι συνεχομενες.....

εχει καποια να μου προτεινει καποια λυση ή να μου δωσει καποια εξηγηση ?

ioannam24 καταρχην να σας ζησει και παντα γερη! εφοσον πιστευεις οτι η μπουμπου σου εχει κολικους τοτε γενικα να ξερεις οτι τα μωρακια μας (ο δευτερος μου γιος περασε γερους κολικους για 3μηνες) ειναι γενικα και πιο ευαιρεσθητα στα νευρα δηλαδη...επειδη ειναι κουρασμενα απο την αυπνια και τους πονους εχουν και περισσοτερα νευρα και ευασθησια σε ηχους, φως κτλ...αν εχεις ασ πουμε ραδιοφωνο η τηλεοραση που παιζει ΣΒΗΣΤΑ! αν το δωματιο που βρισκετε η μπουμου εχει πολυ εντονο φως τοτε χαμηλωσε το ή κλεισε λιγο τις κουρτινες...παρε προιοντα της WELEDA και κανεις απαλο μασαζακι στην κοιλιτσα και τις πατουσιστες....επισης ομως να μιλησεις με τον παιδιατρο σου ωστε να δειτε με τον παιδιατρο αν την ενοχλει και το γαλα...ποσες κενωσεις κανει την ημερα? τραβαει τα ποδαρακια της οταν κλαιει??? πρεπει λιγο να μπεις και στην λογικη οτι αυτο το ζουζουνι μεχρι προτεινος ακουγε τους χτυπους της καρδιας σου, την φωνη σου και ηταν σε ενα ζεστο και ομορφο περιβαλλον ενω τωρα βρισκετε καπου οπου δεν εχει ιδεα που ειναι και ολα ακουγονται και μοιαζουν πιο εντονα, πιο χαοτικα...παρε μαρσιπο ή MOBY WRAP ωστε να μπορεις να την κουβαλας μαζι σου...βοηθαει ΠΑΡΑ πολυ!!!!! επισης υπαρχει ειδικο τοπικ οσο αφορα τους κολικους να μιλησεις και με αλλες μανουλες που τραβανε ακομα το ιδιο ζορι....εμεις παντως αν και το μικρο ειναι 7,5 μηνων ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ παραπανω απο 3ωρες σερρυ....ειναι και στον χαρακτηρα του παιδιου...τι να πω....κουραγιο θα τα καταφερεις!!!!!!!!!!!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

θελω να ρωτησω κατι "χαζο" !!!! πρωτα κανουμε μπανιο το μωρο μας και μετα το ταϊζουμε ή πρωτα το ταϊζουμε και μετα μπανακι ?

ρωταω γιατι εμεις την κανουμε πρωτα μπανιο αλλα ξερενεται και δεν τρωει πολυ....

πρώτα μπανάκι, μετά τάισμα και ύπνο..σκέψου το μακροπρόθεσμα ότι θα έχει αυτήν την ακολουθία και όταν μεγαλώσει;)

για τους κολικούς κάνε ασκήσεις με τα ποδαράκια του σαν ποδήλατο πριν να φάει πάντα και το καλύτερο είναι χιαστί αριστερός αγκώνας-δεξι γόνατο και το ανάποδο..αυτό το κάνεις και 3 φορές τη μέρα ή όταν βλέπεις ότι έχει δυσφορία από τα αέρια..μιλάμε για άμεση ανακούφηση;)

και το κλάμα δεν σημαίνει πάντα κάποια εξωτερική ενόχληση ή πείνα..έχει και ανάγκη αγκαλίτσας το μπεμπακι..;)

• 3 εβδομάδες μετά...
καλημερα κοριτσια ειμαι καινουργια και ελπιζω να μπορεσω να παρω απαντησεις σε ενα προβλημα που εχω με τον γιο μου που ειναι 14 μηνων.

το μεσημερι παρολο που ειναι ετοιμοσ για υπνο μολισ τον ξαπλωνω στριφογυρναει και σηκωνεται να παιξει ή να γελαει και οτι αλλο του ερθει στο μυαλο!

επειδη ομωσ ξερω οτι αν μεινει λιγο ακινητοσ θα τον παρει ο υπνοσ τον κραταμε με τον αντρα μου με το ζορι χερια ποδια να μεινει ξαπλωμενοσ και αφου κλαιει και σπαραζει μετα απο λιγο κοιμαται!

αισθανομαι τραγικα ασχημα που τον βασανιζουμε ετσι αλλα αν δεν κοιμηθει εκεινη την ωρα θα το κανει αργα και δεν θα κοιμαται το βραδυ μετα!

εχει καμια αυτο το προβλημα? ή ξερει καμια αν αυτο του δημιουργει στο μαυλο του κατι κακο?

ειναι τραγικο να σε κρατανε και να μην μπορεισ να κουνηθεισ εστω και ενα εκατοστο αλλα τι να κανω????

Τάνια περνάμε και εμείς τα ίδια ακριβώς με τον ύπνο αλλά όχι μόνο τον μεσημεριανό. Σε κάθε ύπνο της η μπέμπα έχει φοβερό εκνευρισμό, αρχίζει και γκρινιάζει , και προκειμένου να την πάρει ο ύπνος ειδικά το βράδυ την ταίζουμε προκειμένου να κοιμηθεί και μετά την βάζουμε κοιμισμένη, εως ότου ξυπνήσει επειδή της φεύγει η πιπίλα. έχουμε δοκιμάσει τις μεθόδους του non cry solution να την κοιμίζουμε νωρίτερα γύρω στις 7 για το βραδυνό ύπνο, να κοιμάται μέσα στην ημέρα γιατί αυτό βοηθάει τον βραδυνό ύπνο, ακόμη και αυτό με την πιπίλα, να της την βγάζουμε και να της πιέζουμε λίγο το στοματάκι, αλλά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Ξεκινήσαμε και ομοιοπαθητική για αυτό το λόγο αλλά ακόμη δεν βρήκαμε το σκεύασμα που θα την βοηθήσει.

Και εμείς πάντως για να την κοιμίσουμε πρέπει να την γυρίσουμε απο τη μια πλευρά και να την κρατάμε ακίνητη, και αυτή να κλωτσάει μέχρι που σε λίγα λεπτά ξεράινεται!! Και εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά είναι το μόνο που πιάνει για να κοιμηθεί όταν νυστάζει. Από μόνη της δεν μπορεί να κοιμηθεί με τίποτε. Αν άλλοι γονείς αντιμετωπίζουν τα ίδια με τον ύπνο ας βοηθήσουν για καμιά άλλη ιδέα γιατί στερέψαμε:?:

Τάνια περνάμε και εμείς τα ίδια ακριβώς με τον ύπνο αλλά όχι μόνο τον μεσημεριανό. Σε κάθε ύπνο της η μπέμπα έχει φοβερό εκνευρισμό, αρχίζει και γκρινιάζει , και προκειμένου να την πάρει ο ύπνος ειδικά το βράδυ την ταίζουμε προκειμένου να κοιμηθεί και μετά την βάζουμε κοιμισμένη, εως ότου ξυπνήσει επειδή της φεύγει η πιπίλα. έχουμε δοκιμάσει τις μεθόδους του non cry solution να την κοιμίζουμε νωρίτερα γύρω στις 7 για το βραδυνό ύπνο, να κοιμάται μέσα στην ημέρα γιατί αυτό βοηθάει τον βραδυνό ύπνο, ακόμη και αυτό με την πιπίλα, να της την βγάζουμε και να της πιέζουμε λίγο το στοματάκι, αλλά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Ξεκινήσαμε και ομοιοπαθητική για αυτό το λόγο αλλά ακόμη δεν βρήκαμε το σκεύασμα που θα την βοηθήσει.

Και εμείς πάντως για να την κοιμίσουμε πρέπει να την γυρίσουμε απο τη μια πλευρά και να την κρατάμε ακίνητη, και αυτή να κλωτσάει μέχρι που σε λίγα λεπτά ξεράινεται!! Και εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αλλά είναι το μόνο που πιάνει για να κοιμηθεί όταν νυστάζει. Από μόνη της δεν μπορεί να κοιμηθεί με τίποτε. Αν άλλοι γονείς αντιμετωπίζουν τα ίδια με τον ύπνο ας βοηθήσουν για καμιά άλλη ιδέα γιατί στερέψαμε:?:

Πολλα μωράκια είναι ετσι . Δοκίμασες αγκαλίτσα με μουσικούλα και κούνημα σε ήρεμο περιβάλλον ? Θηλάζεις ? Εγω την θηλάζω ξαπλωμένη και παλι η ατιμούλα με παιδεύει για να κοιμηθεί . Θέλει να παίξει μεχρι τελικής πτώσεως και ας είναι τρελά κουρασμένη . (το καταλαβαίνω γιατι εκει που παιζει κανει και συχνα διαλειμματα για να γκρινιάξει)

JJBjp3.png

Κοριτσακια θελω τις γνωμες σας για αλλη μια φορα!

Απο τον Ιουνιο κι επειτα, η Μαρια αρχισε να κοβει το μεσημεριανο υπνο... Δοκιμασα τα παντα (μπανακι πριν τον υπνο, βολτα, παιχνιδι, να αραιωσω τα γευματα, να πηγαινουμε θαλασσα και πολλα αλλα), αλλα δεν επιασε τιποτα!

Περασαμε καποιες φασεις που κοιμοταν (δηλαδη σε οοοοολο το καλοκαιρι, αντε να κοιμηθηκε 15 μεσημερια) και τωρα ξεκινησαμε ξανα τα ιδια! (Λεω "τωρα" γιατι περασαμε μια ιωσουλα κατα τη διαρκεια της οποιας, νυσταζε και κοιμοταν. Τωρα που αναρρωσε ομως, δεν κοιμαται).

Θελω να ρωτησω τις μανουλες που τα παιδακια τους εκοψαν το μεσημεριανο υπνο: Η Μαρια ξυπναει στις 7μιση το πρωι. Συνηθως τη βγαζω απο την κουνια στις 8 με 8 και τεταρτο. Το μεσημερι οπως ειπα ηδη, δεν κοιμαται. Το βραδυ τι ωρα νομιζετε πως ειναι καλα να τη βαζω για υπνο? (Να μου δειξει εκεινη δεν "παιζει" γιατι προκειμενου να καθησει μαζι μας, ειναι ικανη να μεινει ξυπνια 24 ωρες το 24ωρο).. Κατα τις 8 με 8μιση το βραδακι ειναι καλα? Νομιζω πως ειναι καλα να κοιμαται ενα 11ωρο αφου το μεσημερι μενει ξυπνια.. Εσεις τι νομιζετε?

(Σας παραθετω και το προγραμμα φαγητου μας για να εχετε ολοκληρωμενη αποψη:

08:30 - 150 ml γαλα

10:30 - Αυγο (2 με 3 φορες την εβδομαδα)

12:30 - 300 ml φρουτοκρεμα

15:30 - 300 ml μεσημεριανο

18:00 - Απογευματινο

20:30 - 200 ml γαλα)

Περιμενω με χαρα τις συμβουλες σας! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Εγώ είμαι υπέρ του να κοιμούνται νωρίς τα παιδιά δηλαδή 8 όπως το σκέφτηκες..βέβαια θα σου δείξει και σημάδια και το παιδί..μπορεί στις 8 να αντιστέκεται και να κάνει προύπνια ανησυχία ενώ στις 8.30 μπορεί να μπαίνει κατευθείαν σε φάση ύπνου..δοκίμασε και δες..:)

κοριτσια καλημερα.θα ηθελα και γω να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου.ο μικρος μου ειναι 6 μηνων καο ποτε δεν ηταν πολυ του υπνου.κοιμομαστε ενα μισαωρο το μεσημερι και αν ειμαστε τυχεροι ισως και λιγο κατα τη διαρκεια της μερας.το βραδυ του εχω προγραμμα με μπανακι και φαγακι και μεχρι τις 22.30 εχουμε κοιμηθει.και ενω με πολυ κοπο καταφεραμε το βραδυ να ξυπναει στις 4.00-5.00 για να φαει,εδω και τρεις μερες ξυπναει στις 2,στριβεται,σηκωνει το κωλαρακι του οπως οταν μπουσουλανε τα μωρα και βαζει δυναμη στα ποδια του και σπρωχνει το σωμα του μπρος τα μπροστα με αποτελεσμα να φτανει στην κορυφη του κραββατιου.αυτο το κανει με κλειστα τα ματια.υστερα τα ανοιγει και με κοιταει και γελαει.την πιπιλα την φτυνει,οχι οτι την πολυσυμπαθουσε και ιδιαιτερα και οταν του κανω γαλα δεν το πινει που σημαινει οτι δεν ξυπναει λογω πεινας.τι του φταιει?πως να τον βοηθησω? H E L P !

Στέλλα μήπως είναι στην ηλικία που μαθαίνει να κάνει βαρελάκια?? αν ναι, τότε μπορεί να θέλει να δοκιμάζει τις νέες δεξιότητες στον ύπνο του..κι η Θάλεια ότσν έμαθε να γυρίζει μπρούμητα και πλάγια ξυπνούσε και σαν να πρόβαρε αυτή την κίνηση..εντωμεταξύ αυτό το ωράριο 4 για φαγητό ( εννοεις μπιμπερό?) μπορεί και να αλλάξει..τι σε πειράζει αν τελικά ξυπνάει στις 2 να επωφελεισαι απο το ξύπνημα και να το ταίζεις τότε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...