Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι νέα μαμά και το αγοράκι μου είναι δεν έχει κλείσει 2 εβδομάδες ακόμα.Θηλάζουμε αποκλειστικά και είμαστε αρκετά ήσυχοι κατά την διάρκεια της ημέρας.Ομως....

βράδυ παρά βράδυ, από τότε που ήρθαμε σπίτι μας, δεν φαίνεται να μπορούμε να κοιμηθούμε.Κάνουμε το βραδυνό μπανάκι μας, θηλάζουμε στο υπνοδωμάτιο με ησυχία και χαμηλό φώς-όση ώρα θέλει ο μπέμπης- και όταν πια αποκοιμιέται και πάω να τον βάλω στην καλαθούνα ξυπνάει και πλαντάζει στο κλάμα.Αρχίζουμε αγκαλιές, κάνει ο μπαμπάς βόλτες μέσα στο σπίτι,δοκιμάζουμε να φάμε ξανά , κάποια στιγμή ηρεμεί και με το που τον αφήνουμε στην καλαθούνα το μάτι-γαρίδα και αρχίζει το κλάμα.Την πρώτη φορά αυτό κράτησε κανένα 3ωρό , χθές όμως ήταν από τις 10 μέχρι τις 4 το πρωί!!!Κοκκίνιζε, τον έπιανε υπερένταση και δεν ησύχαζε με τίποτα.

Κολικοί δεν πρέπει να είναι γιατί μάλλον είναι νωρίς, δεν φαίνεται να πονάει και δεν συμβαίνει κάθε βράδυ.

Το παράξενο είναι οτι την ημέρα είναι πολύ ήσυχος.Μήπως είναι φυσιολογικό για μωράκι αυτής της ηλικίας.Εσείς τι θα κάνατε?

να έχεις το παντζούρι κλειστό, η θερμοκρασία όχι πάνω από 26, αν κλαίει ενώ μόλις έχει θηλάσει, τότε δοκίμασε να τον κοιμίσεις στο στήθος σου ή στο στήθος του συζύγου, εναλλάξ για να έχετε κάποιες ώρες ύπνου. ή κοιμηθείτε μαζί στο κρεβάτι σας, βάζοντας μαξιλάρια ενδιάμεσα από το μωρό και τον σύζυγο.έτσι θα νιώθει ασφάλεια, θα σας μυρίζει και θα σας βλέπει, όταν είναι ανήσυχο.ή

φάσκιωσέ το με σεντονάκι, όχι σφιχτά, αλλά έτσι ώστε να του θυμίζει το περιβάλλον της μήτρας, όπου ένιωθε ασφαλές.

όσο δεν ικανοποιεί την ανάγκη του για ύπνο, τόσο εκνευρίζεται και κουράζεται και εκνευρίζεται....και ουάααααααααα!!!

πάντως όσο συχνότερα του δ΄νεις στήθος, τόσο πιο γρήγορα θα εδραιωθεί η γαλουχία, οπότε έρχονται οι μέρες του συνεχόμενου ύπνου!!!

κουυράγιο!

τσέκαρε επίσης, αν όταν κλαίει μαζεύεται, σφίγγεται, μήπως έχει αέρα στο στομαχάκι του ή πονάκια στην κοιλίτσα. τότε πρόσεχε ρέψιμό του και διατροφή σου ανάλογα.

φιλιά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

madrid05 να σου ζήσει. Εγώ έκανα μαραθώνιους θηλασμούς. Ξαπλώναμε μαζί και τον άφηνα να πιπιλάει όσο κι όταν ήθελε. Επειδή ακόμη δεν ξεχωρίζει το μωράκι σου τη νύχτα από τη μέρα φρόντισε την ημέρα το σπίτι να έχει τους φυσιολογικους θορύβους και φως και τη νύχτα να είναι ήσυχα και σκοτεινά (το κατα δύναμιν). Θα στρώσει σιγά σιγά. Πάντως φρόντιζε κάθε τόσο να το βάζεις και στο κρεβατάκι κι ας το σηκώνεις αμέσως μόλις κλάψει. Το ένα λεπτό θα γίνει πέντε δέκα κ.ο.κ. Εμείς πάντως συνεχίζουμε τα ξυπνήματα, αλλά κρατάνε πολύ λίγο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ετσι οπως τα λενε η miriki και η sevoula! Κανε λιγο υπομονη μεχρι να σαραντησετε περιπου και μετα θα εδραιωθει η γαλουχια και γινουν ολα πιο ευκολα! Να σου ζησει!!

Κορίτσια , σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Είχαμε και χθες γκρίνιες αλλά την ..παλέψαμε καλύτερα, με μαραθώνιο θηλασμό μέχρι εξαντήσεως(μαμάς!) και περισσότερες αγκαλιές.

Προσπαθώ από τώρα να δημιουργήσω μια ρουτίνα ώστε όταν μπορέσει να καταλάβει την διαφορά μέρας -νύχτας. Την μέρα έχουμε φώς στο σπίτι και τους κανονικούς θορύβους(τηλεόραση,τηλέφωνα,ομιλίες)και το βράδυ πάμε στο δωμάτιο μας με χαμηλό φως και όσο λιγότερους θορύβους γίνεται.Είναι ακόμα νωρίς για να το καταλάβει αλλά δεν είναι κακό να προσπαθουμε από τώρα!

Τι εννοούμε οταν λέμε οτι θα "εδραιωθει η γαλουχια " και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στον ύπνο?

Αυτό που μου είπε η παιδίατρος είναι οτι μεγαλώνοντας θα αρχίσει να γίνεται ο θηλασμός πιο σύντομος σε διάρκεια...

QqmLp3.png

Οταν λεμε οτι εδραιωνεται η γαλουχια εννοουμε οτι ξεπερνας το φοβο να σου σταματησει το γαλα και οτι ρυθμιζεται η παραγωγη σου αναλογα με τις αναγκες του μωρου. Οι περισσοτερες μανουλες - και οχι μονο - δεν γνωριζουν ποσο σημαντικες ειναι οι πρωτες εβδομαδες του θηλασμου για την εδραιωση της γαλουχιας, και ειτε δινοντας συμπληρωμα ξενου γαλακτος ειτε μη αφηνοντας το μωρο αρκετα στο στηθος βλεπουν το γαλα τους να λιγοστευει και τελικα αφηνουν καθε προσπαθεια λεγοντας οτι δεν εχουν πια γαλα.

Πολλες-πολλες πληροφοριες για το θηλασμο θα βρεις στο αντιστοιχο τοπικ, ριξε μια ματια αν θες.

Αυτο που λεει η παιδιατρος σου ειναι σωστο, σιγα-σιγα το μωρακι σου θα δυναμωνει θηλαζοντας ολο και πιο δυνατα και ετσι θα χορταινει και πιο γρηγορα.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα κοριτσια ειμαι πολυ μπερδεμενη και θελω τη βοηθεια σας

θα σας γραψω το ιστορικο του υπνου μας μπας και μπορειτε να με βοηθησετ....στους 5 μιση μηνες το μωρο μου αρχισε να κοιμαται σερι απο της 9 η 10 εως 7 η 8 το πρωι (λιγο πριν μπουν οι τροφες) με καποια βραδια να ξυπναει μια φορα τη νθχτα ...αλλα πολυ λιγα ενα τη βδομαδα...

πριν κανα μηνα το ενα το εκανε συστηματικα καθε βραδυ. αρχισε και το δευτερο ξυπμημα πριν 15μερεσ περιπου ..αρχισαν ομως και να σκανε τα πρωτα δοντακια και το εριξα εκει...εεε και πριν λιγες μερεσ ξυπνημα ανα 2 ωρες με κλαμα γοερο...ενω πριν τα δοντια αν ξυπναγε μεσα στη νυχτα απλα μιλαγε μονο του γελουσε κτλ

τωρα λοιπον ειναι ενα αλλο παιδι για να κοιμηθει θελει πολλεσ ωρες πιπιλισμα το στηθος και να αποκοιμηθει βαρια γιατι αν τον παω μισοκοιμισμενο χαλλαει τον κοσμο στα ενδιαμεσα λοιπον γευματα τον παιρνω κρεβατι γιατι δεν την αντεχω να τον πηγενοφερνω ανα 2 ωρες...με αποτελεσμα οταν τον παω καμια φορα στο κρεβατι του και ξυπνησει κλαει γοερα

τα δοντια εντομεταξη βγηκαν σαυτο το μηνα και ετσι πιστευω σιγα σιγα να ηρεμισουμε ελα που ομως νομιζω οτι το κραβατι και το πιπιλισμα πριν τον υπνο του εγινε συνηθεια...

στο βιβλιο της αμερικανικης παιδιατρικης ακαδημιας στον ογδοο μηνα λεει οτι καποια παιδια περνουν αυτη τη φαση στο υπνο τους λογο ανχος του αποχωρισμου και ξυπνανε μεσ στη νυχτα .προτηνει λοιπον οταν ξυπναει να πηγενουμε κοντα του να του μιλαμε να το καθησυχαζουμε να του δινουμε λιγο νερο αλλα ποτε να μην το σηκωνουμε και να μην το ταιζουμε ...(αφου εχουμε βεβαιωθει οτι δεν ποναει δεν ειναι αρωστο η εχει κενωση)

χθες βραδυ το καναμε αυτο με αποτελεσμα να ειμαστε και γω και ο πατερας του πανω απ τη κουνια και αν προσπαθουμνε χωρις ν τον παρουμε κραβατι να κοιμηθει...οντως το καταφεραμε σε 2 ξυπνηματα αλλα στο τριτο στης 3.30 δεν μπορουσε να κοιμηθει ευκολα δεν εκλαιγε γκρινιαζε λιγο και επαιζε με το μοπμαιλ και κατι παιχνιδακαι στην κουνια του

μετα απο καμια ωρα και γω που ειχα απελπιστει και που το στηθος μου ειχε πριστει απ το γαλα και γω του δινα νερο (που ελεγε κ το βιβλιο)

λεω μεσα μου καλα θα χω τοσο γαλα και θα το φιλαω...:confused:

μηπως πειναει ο καιμενοσ και γω κανω βλακιες?κια ολεσ αυτεσ οι τυψεισ σκεψεισ αναμεσα στο τι λεει το βιβλιο και το τι πρεπει να κανω τελικα...τον βαζω στο στηθος,,,τοα αδειαζει καλα καλα.. και πεφτει ξερος σστη κουνια του ουτε μα ουτε μου....

και πειτε μου παρακαλω τωρα να τα σκισω τα βιβλια η να κανω προγρμμα για το βραδινο υπνο απο τωρα ωστε μην δυσκολευτω πολυ περισσοτερο αργοτερα?

τι με συμβουλευετε σασ παρακαλω δεν ξερω πως να το χειριστω...εχω μπερδευτει......

περιμενω τισ απαντησεις σασ...

αν θεωρεισ οτι επιμενει για να φαει μεσα στη νυχτα δινε χαμομηλι ωσπου να παρει αποφαση οτι γαλα δεν εχει αν ομωσ υποψιαζεσαι τα δοντια δωσε λιγο ντεπον σαν πειραμα αν ησυχασει τοτε σιγουρα ειναι καποιο δοντι το οτι βγηκαν αυτα που βλεπεισ δεν σημαινει πωσ δεν εχουν πρηστει αλλα...ο μικροσ μου σε καποια φαση ουρλιαζε κ οταν τον ειδε η γιατροσ μουδειξε οτι εσκαγαν 6 δοντια...καταλαβαινεισ ..μαλιστα ο δικοσ μου τραβαγε ταυτια του κ νομιζα οτι ποναγε εκει αλλα ο πονοσ τελικα αντανακλαται σταυτια στο λαιμο κτλ σε οτι αφορα τον υπνο γενικα ειχαμε σωθει με το περιστρεφομενο τησ φισερ πραισ ετσι εμαθε και να κοιμαται μονοσ του αντε καλη επιτυχια ...κ να μαθαινουμε εξελιξεισ:P:p:p:p

Καλησπέρα,

είμαι νέα μαμά και το αγοράκι μου είναι δεν έχει κλείσει 2 εβδομάδες ακόμα.Θηλάζουμε αποκλειστικά και είμαστε αρκετά ήσυχοι κατά την διάρκεια της ημέρας.Ομως....

βράδυ παρά βράδυ, από τότε που ήρθαμε σπίτι μας, δεν φαίνεται να μπορούμε να κοιμηθούμε.Κάνουμε το βραδυνό μπανάκι μας, θηλάζουμε στο υπνοδωμάτιο με ησυχία και χαμηλό φώς-όση ώρα θέλει ο μπέμπης- και όταν πια αποκοιμιέται και πάω να τον βάλω στην καλαθούνα ξυπνάει και πλαντάζει στο κλάμα.Αρχίζουμε αγκαλιές, κάνει ο μπαμπάς βόλτες μέσα στο σπίτι,δοκιμάζουμε να φάμε ξανά , κάποια στιγμή ηρεμεί και με το που τον αφήνουμε στην καλαθούνα το μάτι-γαρίδα και αρχίζει το κλάμα.Την πρώτη φορά αυτό κράτησε κανένα 3ωρό , χθές όμως ήταν από τις 10 μέχρι τις 4 το πρωί!!!Κοκκίνιζε, τον έπιανε υπερένταση και δεν ησύχαζε με τίποτα.

Κολικοί δεν πρέπει να είναι γιατί μάλλον είναι νωρίς, δεν φαίνεται να πονάει και δεν συμβαίνει κάθε βράδυ.

Το παράξενο είναι οτι την ημέρα είναι πολύ ήσυχος.Μήπως είναι φυσιολογικό για μωράκι αυτής της ηλικίας.Εσείς τι θα κάνατε?

σε αυτή την κατάσταση είμαι και εγώ μόνο που ο δικός μου δεν κοιμάται την ημέρα. είναι 38 ημερών και εδώ και 4 ημέρες από τις 6-7 το πρωί που θα θηλάσει θα ξανακοιμηθεί μόνο αν τον βάλω μέσα στο μάρσιπο. αν δεν το κάνω κλαίει γοερά, τον πιάνει βήχας και πάει λέγοντας. φοβάμαι να ρισκάρω να τον αφήσω να κλαίει γιατί νομίχω κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δνε θα πάθει κάτι από το κλάμα. το πρόβλημα είναι ότι αφού αποκοιμηθεί στο μάρσιπο, αν τον αφήσω στο κρεβάτιο του, στο πορτ μπεμπέ ή στο καρότσι θα ξυπνήσει πολύ πολύ σύντομα (ο χρόνος κυμαίνεται από 5 ως 30 λεπτά) με κλάμματα. έχει φτάσει στο σημείο να πεινάει, να τον βάζω στο στήθιος, ν αρουφάει δυνατά, μετά από λίογο να μπήγει τα κλάμματα και μετά πό λίγο να συνεχίζει το φαγητό του. πιάνω τον εαυτό μου να μη μπορώ να χειριστώ το ότι δεν μπορώ να τον ηρεμήσω και αγχώνομαι τρελά... σήμερα κατέληξα να τον βάλβ μπρούμυτα καιο σα να έγινε θαύμα! κοιμήθηκε στο κρεβάτιο και όχι πάνω μου. εγώ ήμουν δίπλα του καθιστή... μπρούμυτα όμως είναι επικίνδυνο δεν είναι? έχετε κάτι να προτείνετε? δεν μπορώ να μετακινηθώ πουθενά και με το αυτοκίνητο γιατί κλαίει που δεν τον έχω αγκαλιά...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

σε αυτή την κατάσταση είμαι και εγώ μόνο που ο δικός μου δεν κοιμάται την ημέρα. είναι 38 ημερών και εδώ και 4 ημέρες από τις 6-7 το πρωί που θα θηλάσει θα ξανακοιμηθεί μόνο αν τον βάλω μέσα στο μάρσιπο. αν δεν το κάνω κλαίει γοερά, τον πιάνει βήχας και πάει λέγοντας. φοβάμαι να ρισκάρω να τον αφήσω να κλαίει γιατί νομίχω κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δνε θα πάθει κάτι από το κλάμα. το πρόβλημα είναι ότι αφού αποκοιμηθεί στο μάρσιπο, αν τον αφήσω στο κρεβάτιο του, στο πορτ μπεμπέ ή στο καρότσι θα ξυπνήσει πολύ πολύ σύντομα (ο χρόνος κυμαίνεται από 5 ως 30 λεπτά) με κλάμματα. έχει φτάσει στο σημείο να πεινάει, να τον βάζω στο στήθιος, ν αρουφάει δυνατά, μετά από λίογο να μπήγει τα κλάμματα και μετά πό λίγο να συνεχίζει το φαγητό του. πιάνω τον εαυτό μου να μη μπορώ να χειριστώ το ότι δεν μπορώ να τον ηρεμήσω και αγχώνομαι τρελά... σήμερα κατέληξα να τον βάλβ μπρούμυτα καιο σα να έγινε θαύμα! κοιμήθηκε στο κρεβάτιο και όχι πάνω μου. εγώ ήμουν δίπλα του καθιστή... μπρούμυτα όμως είναι επικίνδυνο δεν είναι? έχετε κάτι να προτείνετε? δεν μπορώ να μετακινηθώ πουθενά και με το αυτοκίνητο γιατί κλαίει που δεν τον έχω αγκαλιά...

Κορίτσια τα ίδια τραβάω κι εγώ από την 1η μέρα που ήρθαμε σπίτι μας. 3 μήνες έχουμε να κοιμηθούμε. Τον θηλάζω κανονικότατα, μέχρι να μη θέλει άλλο, τον βάζω να ρευτεί, τον αλλάζω, τον βάζω στην κούνια, αποκοιμάται κι όλα καλα μέχρι εδώ...με το που θα βγω από το δωμάτιό του σπαράζει στο κλάμα. Με το που θα με δει, ηρεμεί ξανα! Εάν παέι ο μπαμπάς του αντί για μένα ή καμία γιαγιά-παππούς πάλι κλαίει!!!!:confused: Πρέπει δηλαδή να είμαι ΕΓΩ δίπλα του για να κοιμηθεί και να τον παρατηρώ όσο κοιμάται....ουέ και κάνω βήμα!!!!! Έχω πλέον καταλήξει, να κάθομαι μονίμως στο δωμάτιό του, στην πολυθρόνα που τον θηλάζω, αγκαλιά με το lap-top και να τον παρατηρώ. Και καλά τώρα που δε δουλεύω και είμαι σε άδεια, απο 30-8 τί κάνω οεο ;;;;

iyuNp3.png4hNCp3.png

σε αυτή την κατάσταση είμαι και εγώ μόνο που ο δικός μου δεν κοιμάται την ημέρα. είναι 38 ημερών και εδώ και 4 ημέρες από τις 6-7 το πρωί που θα θηλάσει θα ξανακοιμηθεί μόνο αν τον βάλω μέσα στο

Κορίτσια τα ίδια τραβάω κι εγώ από την 1η μέρα που ήρθαμε σπίτι μας. 3 μήνες έχουμε να κοιμηθούμε. Τον θηλάζω κανονικότατα, μέχρι να μη θέλει άλλο, τον βάζω να ρευτεί, τον αλλάζω, τον ;;;;

αχ κοριτσια !!αν μπητε στο θεμα θηλασμος ο εως 6μηνων θα δειτε εκατονταδες κοπελες να περιγραφουν την ιδια κατασταση....

το θετικο?δεν ειστε μονεσ....

το αρνητικο?δεν μπορειτε να κανετε και πολλα πραγματα....

δυστηχως τα περισσοτερα μωρακια που βγαινουν απο το ασφαλες ζεστο περιβαλλον της μητρας και προσπαθουν να προσαρμοστουν στο τελειως διαφορετικο νεο πλεον περιβαλλον δυσκολευονται...και ειναι φυσιολογικο

για φανταστειται τον εαυτοσασεαν εισασταν 9 μηνεσ σε ενα ζεστο και ασφαλεσ σκοτεινο περιβαλλον κα μια μερα να σας πεταξουν στα φωτα! φασαρια!φωνες!κρυο! ζεστη! κτλ κτλ

ασε που τα περισσοτερα εχουν ποναλακια τα καημενα και το μονο που τα παρηγορει ειναι η αγγαλιτσα τησ μανουλας

σε αυτη την ηλικια δεν κανουν καπριτσια τα μωρα εχουν αναγκη την αγκαλια σας και την επαφη ειναι το μονο που τα παρηγωρει...δεν κακομαθενουν μη φοβαστε και φυσικα δεν κανετε κατι λαθος εσεισ και κλαινε καντε λιγο υπομονη και οι δυσκολες αυτες μερες θα περασουν...ολες οι μανουλες λιγο πολθ πανω κατω τα ιδια εχοθμε περασει....παρτε αγκαλια τα παιδακια σας κοιμηθητε διπλα τους δωστε τους αυτο που εχουν αναγκη και σιγα σιγα ολα θα φτιαξουν...

και γω σ αυτη τη φαση πιστευα οτι κατι δεν κανω καλα οτι θα το κακομαθω στα χερια και τετειες βλακειςσ που σε γεμιζουν οι γυρο γυρο:?

και ομως και αγκαλιες επερνα το γιο μου και μαζι μου τον κοιμιζα και ωωωωωωρες ατελειωτες κοιμοταν στο στερνο μου ...και τωρα ειναι ενα πολυ καλο παιδακι ανεξαρτητο που δεν γκρινιαζει χαμογαλαστο καλοβολο κοινωνικο (μονο τωρα που βγαζουμε δοντακια εχει αλλαξει στον υπνο γιατι ποναει ο καημενος)γιατι οσο αγαπη και αγκαλια δινεισ σε ενα παιδι τοσο ποιο ανεξαρτητο ,πληρες, και μη ανασφαλη γινεται

αυτες εναι οι αποψεις μου καποιοι μπορει να διαφωνουν και καποιοινα συμφωνουν εγω απλα τις γραφω μηπως και καποιες μανουλεσ νοιωσουν καλητερα:-):-):-)

καλο κουραγιο κοριτσια και να σας ζησουν τα παιδακια σας:-):-)

Διαφημίσεις

έχει φτάσει στο σημείο να πεινάει, να τον βάζω στο στήθιος, ν αρουφάει δυνατά, μετά από λίογο να μπήγει τα κλάμματα και μετά πό λίγο να συνεχίζει το φαγητό του. πιάνω τον εαυτό μου να μη μπορώ να χειριστώ το ότι δεν μπορώ να τον ηρεμήσω και αγχώνομαι τρελά......

μηπως πεφτει με μεγαλη ροη το γαλα και τον δυσκολευει?

τον ''πνιγει΄''

σήμερα κατέληξα να τον βάλβ μπρούμυτα καιο σα να έγινε θαύμα! κοιμήθηκε στο κρεβάτιο και όχι πάνω μου. εγώ ήμουν δίπλα του καθιστή... μπρούμυτα όμως είναι επικίνδυνο δεν είναι? έχετε κάτι να προτείνετε? δεν μπορώ να μετακινηθώ πουθενά και με το αυτοκίνητο γιατί κλαίει που δεν τον έχω αγκαλιά...

μαλλον ποναει και τον ανακουφιζει το μπρουμυτα αν εισαι διπλα του ξαπλωμενη και εχεις το νου σου νομιζω δεν υπαρχει προβλημα....ξαπλωσε διπλα του κΑΙ ξεκουρασου και συ....

κοριτσια διαβαστε to ariadni's blog το πρωτελευταιο αρθρο 'το φαρμακο της αγκαλιασ και η επαφη με τα βρεφοι '' αλλα και ολα εκεινα που μιλαν για θηλασμο...καταπληκτικα!!!!! θα σας βοηθησουν πολυ..

ΚΟΡΙΤΣΙΑ συμφωνω , παρτε αγκαλια το μωρακι σας !! κοιμηθητε μαζι αγκαλια, μη φοβαστε τα μωρα συνηθιζουν μετα τον χρονο που αρχιζουν να καταλαβαινουν.Ο παιδιατρος αυτο μου ειπε...τα μωρουλια μας θελουν εμας, την αγκαλια μας, τα χαδια μας, νιωθουν ασφαλεια κ σιγουρια..σκεφτειτε ποσο ανυπερασπιστα νιωθουν μονα τους μεσα στην κουνια ...ψαχνουν να κουρνιασουν.Ειναι το απολυτο φυσιολογικο...δειτε τα ζωα πως συμπεριφερονται...αναλογα με το ειδος ,οταν μεγαλωσουν αρκετα, αρχιζουν οι μαμαδες να τα εκπαιδευουν, οχι οταν ειναι μωρα! οταν ειναι μωρα θελουν αγκαλια, κ χαδια...εγω ετσι εκανα, κ ποτε δεν ειχα προβλημα.Τωρα ειναι 15 μηνων κ μια χαρα κοιμαται στην κουνια του, παρολο που της αρεσει το κρεβατακι της μαμασ κ του μπαμπα!

Διαφημίσεις

Και ερχομαι και ρωταω. Εχουμε μαματο υπνο γενικα. Και τωρα τελευταια το κοριτσι μου κοβει τον μεσημεριανο της. παει σερι απο πρωι μεχρι βραδυ. Ειναι φυσιολογικο για την ηλικια της ή ειναι φαση και θα περασει? Καλα ειναι τα κεφια της δεν φρικαρει λογω ελειψης υπνου. Εγω φρικαρω.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Ο γιος μου είναι σχεδόν 3 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά. Τη νύχτα μετά τον τελευταίο θηλασμό (που ξεκινάει στις 9.30 και τελειώνει κατά τις 10.30) τον κάνουμε βόλτα μέσα στο σπίτι στην αγκαλιά μας με σκοτάδια και ησυχία και κάποια στιγμή επιτέλους κοιμάται. Τη νύχτα ξυπνάει και τον θηλάζω και ας πούμε ότι αποκοιμιέται εύκολα (....).

Το πρόβλημά μου είναι μέσα στην ημέρα. Ξέρω ότι σε αυτή τη φάση θέλει έναν υπνάκο κατά τις 12, έναν κατά τις 3.30 και έναν κατά τις 7.30. Στον μεσημεριανό ύπνο των 3.30 έχω αποδεχτεί ότι θα τον θηλάζω ξαπλωτή και θα αποκοιμιέται έτσι στο κρεβάτι μας. Δεν είναι πάντα εφικτό αυτό όταν έχω στο σπίτι και την κόρη μου και δεν έχω άλλον ενηλικά να βοηθήσει, αλλά τέλος πάντων σπάνια είμαι μόνη και με τα δύο.

Αλλά στους άλλους 2 ύπνους πού να βρω τα σκοτάδια και την ησυχία, με δεδομένο ότι έχω και άλλο ένα παιδάκι που δε μπορώ να του πω "κάνε τώρα ησυχία, θα κλείσουμε και τα μπατζούρια" και να πρέπει να μείνει ήσυχο για 20 λεπτά μέχρι να αποκοιμηθεί ο μικρός; Συχνά εκείνες τις ώρες είμαστε έξω βόλτα και μετά από σχετική γκρίνια και κλάματα τελικά το μωρό αποκοιμιέται, αλλά δε θεωρώ ότι πρέπει να βασιστώ σε αυτό. Δε γίνεται να βγαίνουμε έξω με το καρότσι επί τούτου. Αν είναι να βγούμε ο.κ. αλλά όχι για να αποκοιμηθεί το μωρό (το οποίο σημειωτέων όταν σταματήσει να κινείται το καρότσι, ξυπνάει.....)

Μαμάδες με δύο παιδάκια, έχετε καμία πρόταση;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

gia sas koritsia!!!

eimai kainouria manoula, to agoraki mou einai 6 minwn kai enw htan ola kalla me ton upno tou, ton teleutaio mina den exoume kleisei mati...mou eipan oti mporei na einai ta dodakia tou kai na tou dinw depon h mia allh kremoula gia na hremei.nai alla poso suxna mporw na dinw depon? ti na kanw????

gia sas koritsia!!!

eimai kainouria manoula, to agoraki mou einai 6 minwn kai enw htan ola kalla me ton upno tou, ton teleutaio mina den exoume kleisei mati...mou eipan oti mporei na einai ta dodakia tou kai na tou dinw depon h mia allh kremoula gia na hremei.nai alla poso suxna mporw na dinw depon? ti na kanw????

και εμεις το ιδιο ακριβως περασαμε και περναμε ακομα δυστηχως απο τον 6 μηνα...για τα δοντια κι εμεισ πιστευουμε ...οντως σκασανε τα πρωτα μετα απο λιγες μερες ...ευτηχωσ τωρα παμε λιγο καλητερα ξυπναει μονο 1 φορα το βραδυ αντε 2 .

πριν λιγες μερες οταν βγαινανε τα κατω καθε 2 ωρες ξυπναγε και κλαμα γοερο...

δυστηχως δεν μπορεις να κανεισ και πολλα πραγματα...μονο υπομονη

ντεπον εδωσα μονο 1 φορα που δεν ηρεμουσε με τπτ

δεν ηθελα να το μποκωνω με φαρμακα ...ουτος η αλλος δεν ξερω αν εκεινη τη μερα κοιμηθηκε μετα απο το ντεπον η απο κουραση απ το κλαμα...

στα πολυ ανησυχα βραδια του του εδινα στηθος και αγκαλια και ηρεμουσε

τωρα του δινω και λιγο νερακι και του βαζω και αυτη την αληφουλα στα ουλα και κατι κανει για λιγο μην φανταστεισ θαυματα.............

υπομονη φαση ειναι θα περασει θα ρθουν και καλητερες μερες...καλο κουραγιο:-):-)

χάθηκα αυτό το διάστημα λόγω προβλημάτων σ'υνδεσης στο δίκτυο. να σας πω ότο όντως οι συμβουλές σας περπί αγκαλιάς με ξεάγχωσαν αρκετά και είναι περα για πέρα σωστες! εγώ προσπάθησα να εδραιώσω μια ρουτίνα στο μπέμπη ως προς το πρόγραμμά του και μέχρι στιγμής νομίζω πάμε καλά. βέβαια για να κοιμηθεί θέλει αγκαλιά κια κούνημα, εννίοτε και στήθος, αλλά τουλάχιστον κοιμάται και ότν είναι πιο ανήσυχος τον κρατάω στην αγκαλιά μου ώστε να ξεκουρ΄ζεται και να μην εκνευρίζεται... ελπίζω να βρει το ρυθμό του και ο μπέμπης μου κι τα δικά σας μπεμπάκια. καλυνύχτα σας κα9ι ευχαριστώ για τη στήριξη

vyLxp3.pngG7Azp3.png

καλησπερα απο μια αυπνη μανουλα...η κορουλα μας απο 5 μηνων κοιμοταν στην κουνια της στο δωματιο της σερι απο τις 9 μεχρι τις 9. Απο τον 8ο μηνα που αρχισαν να βγαινουν τα δοντια αρχισαμε τα ξυπνηματα και τα κλαματα στη μεση της νυχτας. Περναμε τετοιες περιοδους αλλα αυτη την εβδομμαδα εχω απελπιστει εχει παραγινει το κακο. Ξυπναει πολλες φορες τη σηκωνω την κανω μια βολτιτσα και την ξαναβαζω στην κουνια. Χθες δεν ηθελε με τιποτα να ξαπλωσει στην κουνια της, ενω κοιμοταν πανω μου μολις την ξαπλωνα ξυπνουσε και εκαλιγε ωσπου την κοιμησα στο κρεβατι μας. Ειναι λιγες οι φορες που εχει κοιμηθει μαζι μας, αλλα ωρες ωρες δεν παλευεται αυτο το πανω κατω μεσα στη νυχτα. Δεν ξερω να ειναι δοντια ή αν θελει καποιον διπλα της αλλα δεν το αντεχω γιατι και η ιδια δεν ξεκουραζεται και ταλαιπωρειται. Εχουμε γενικα μια ρουτινα, παμε βολτα σχεδον καθε απογευμα και περπαταμε πολυ, γυριζουμε, πινουμε γαλα, αλλαζουμε και την κοιμιζουμε στο κρεβατι μας, δηλαδη μονη της κοιμαται με το αρκουδακι της και μετα την παμε στην κουνια της. Αυτο γινοταν παντα, τωρα τι εχει αλλαξει δεν ξερω...Περιμενω τις πολυτιμες συμβουλες σας...

καλησπερα απο μια αυπνη μανουλα...η κορουλα μας απο 5 μηνων κοιμοταν στην κουνια της στο δωματιο της σερι απο τις 9 μεχρι τις 9. Απο τον 8ο μηνα που αρχισαν να βγαινουν τα δοντια αρχισαμε τα ξυπνηματα και τα κλαματα στη μεση της νυχτας. Περναμε τετοιες περιοδους αλλα αυτη την εβδομμαδα εχω απελπιστει εχει παραγινει το κακο. Ξυπναει πολλες φορες τη σηκωνω την κανω μια βολτιτσα και την ξαναβαζω στην κουνια. Χθες δεν ηθελε με τιποτα να ξαπλωσει στην κουνια της, ενω κοιμοταν πανω μου μολις την ξαπλωνα ξυπνουσε και εκαλιγε ωσπου την κοιμησα στο κρεβατι μας. Ειναι λιγες οι φορες που εχει κοιμηθει μαζι μας, αλλα ωρες ωρες δεν παλευεται αυτο το πανω κατω μεσα στη νυχτα. Δεν ξερω να ειναι δοντια ή αν θελει καποιον διπλα της αλλα δεν το αντεχω γιατι και η ιδια δεν ξεκουραζεται και ταλαιπωρειται. Εχουμε γενικα μια ρουτινα, παμε βολτα σχεδον καθε απογευμα και περπαταμε πολυ, γυριζουμε, πινουμε γαλα, αλλαζουμε και την κοιμιζουμε στο κρεβατι μας, δηλαδη μονη της κοιμαται με το αρκουδακι της και μετα την παμε στην κουνια της. Αυτο γινοταν παντα, τωρα τι εχει αλλαξει δεν ξερω...Περιμενω τις πολυτιμες συμβουλες σας...

Τα κλάματα στη μέση της νύχτας αρχίσαν σεμας στον 9ο μήνα και πήρε καιρό να σταματήσουν. Ήταν συνδυασμός δοντάκια - υπερένταση. Γενικά κατάλαβα πως όταν τα μικρά μας περνάνε φάση που μαθαίνουν κάτι καινούργιο -όπως το περπάτημα στη δική σας περίπτωση- περνάνε μια φάση υπερέντασης, ίσως να είναι η προασμογή στη νέα κατάσταση.

Τώρα για να σε βοηθήσω δεν ξέρω σίγουρα αν θα πω κάτι σωστό, αλλά μήπως επειδή κουράζεται πολύ, παθαίνει υπερένταση και θέλει λίγο πιο νωρίς τον ύπνο; Μόλις δεις τα πρώτα σημάδια νύστας, ας είναι και πολύ πιο νωρίς από το συνηθισμένο, ξεκίνα τη συνηθισμένη διαδικασία και δες:) Κατα τα άλλα υπομονή, είναι φάση και αυτή, θα περάσει...

GJMap2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα , ειπα να μοιραστω και εγω το "προβλημα" μου μαζι σας μηπως και με βοηθησετε καπως !!!

Η μικρη μου ειναι τωρα 4,5 μηνων πριν 20 μερες μετακομισε στο δωματιο της και στην κουνια της γιατι πια δεν χωραει στο καλαθι. Ενω στην αρχη ολα πηγαιναν μια χαρα με τον υπνο της ( παρα την αλλαγη χωρου κοιμοταν λιγο μεσα στην ημερα το πρωι μετα το γαλα της, το μεσημερι το ιδιο και μετα το βραδυ απο τις 10 μεχρι τις 6 το πρωι που την ταιζω)

Ξαφνικα ολα αλλαξαν πριν μια εβδομαδα ...

Το βραδυ δεν κοιμαται με τιποτα στο κρεβατι , ενω νυσταζει και κλεινουν τα ματια της δεν στεκεται πουθενα , κανα δυο φορες κοιμηθηκε στο καροτσι και μετα την εβαλα στο κρεβατι , να τονισω οτι ουτε στην αγκαλια μου θελει να κοιμηθει πια .Το προγραμμα της ηταν μπανακι , φαι και υπνος . Τωρα εχει γινει μπανακι φαι και αυπνια με κλαμα ... εμενα προσωπικα δεν με πειραζει να μην κοιμαμαι και να ειμαι μαζι της μεχρι να κλεισουν τα ματακια της , αλλα βλεπω οτι το παιδι ταλαιπωρειται παααααρα πολυ να κοιμηθει και δεν ξερω πως να το βοηθησω.

Αρνουμαι βεβαια κατηγορηματικα να την αφησω να κλαψει μεχρι να την παρει ο υπνος .

Επισης μετακομισαμε και εμεις στο δωματιο της για να μην νοιωσει μοναξια απο την αλλαγη, την πηραμε και στο κρεβατι μας μηπως την βοηθησουμε ετσι αλλα και αυτο ηταν αποτυχια.Ειλικρινα δεν μπορω να την ακουω να κλαιει σπαραζει η καρδια μου.

Μηπως εχετε καμια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω ?????

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα!

Είμαι νέα στο φόρουμ και νέα μαμά και ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας.΄Εχω μια κόρη 6 μηνών που εδώ και 1 μήνα κάθε απόγευμα πρίν τον ύπνο έχει ανησυχία, χτυπάει έντονα τα πόδια και τα χέρια, τσιμπάει και κλαίει. Η εικόνα που δίνει είναι ότι δεν θέλει με τίποτα να ξαπλώσει, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν τα μάτια της, σαν να μη θέλει να "αφεθεί" στον ύπνο. Με τον άντρα μου αναρωτιόμαστε τι το προκαλεί αυτό και ανησυχούμε λίγο γιατί το παιδί μας δεν χαλαρώνει με το μπανάκι για να μπει ήρεμα σε φάση ύπνου. Σκεφτόμαστε ότι φταίει το άγχος αποχωρισμού από τη μαμά, τα δόντια, η εισαγωγή στερεών τροφών που μόλις έγινε ή και όλα αυτά μαζί. Σας εχει συμβεί? ελπίζουμε να μην είναι κάτι το παθολογικό.

Και το άλλο θέμα.Η Θάλεια θηλάζει αποκλειστικά και από την αρχή την θήλαζα ξαπλωτή λόγω προβλήματος με τη μέση μου.Αντί για κούνια στο δωμάτιό της κοιμάται σε κρεβάτι κανονικό που το έχουμε διαμορφώσει σαν κούνια για να μπορώ να χωράω και εγώ και να τη θηλάζω.Γενικά τη θηλάζω και μόλις κοιμάται φεύγω.Αυτό το επαναλαμβάνω όσες φορές χρειαστεί. Τελευταία όμως μαζί με τα προβλήματα πριν τον ύπνο που ανέφερα, άρχισε να ξυπνάει και πολύ συχνότερα. Έχει καμιά κοπέλα εμπειρία από θηλασμό σε ξαπλωτή θέση? τι κάνατε εσείς σε αντίστοιχη φάση?

συγνώμη για το μεγάλο ποστ..:oops:

ευχαριστώ:)

koulouraki,

καλύτερα να κάνετε μια ερώτηση στον παιδίατρό σας στην επόμενη επίσκεψη, ώστε να ρίξει μια ματιά γιατί μου "μυρίζουν" δόντια. Αν είναι αυτό, καλή αρχή!!!! Να ξέρεις ότι από εμπειρίες που μάζεψα, άλλα μωρά τα βγάζουν αθόρυβα και άλλα ανατρέπουν όλο το πρόγραμμα και την μέχρι τότε συμπεριφορά τους (όπως ο γιος μου). Επίσης, ο πόνος είναι πάντα εντονότερος τις απογευματινές και βραδυνές ώρες... δυστυχώς!

aggelikoula2,

κι εγώ τον θήλαζα ξαπλωμένη μέχρι περίπου 8 μηνών. Μετά άρχισα να τον παίρνω αγκαλιά στην "κλασική" θέση, σε μια πολύ άνετη πολυθρόνα που πήραμε απ' το ΙΚΕΑ γι' αυτή τη δουλειά, γιατί είδα ότι έπαιρνε πιο σοβαρά τον θηλασμό και έτρωγε γρηγορότερα. Βέβαια σ' αυτή την περίπτωση, θα 'χεις το πρόβλημα να τον σηκώσεις για να τον ακουμπήσεις στο κρεβάτι και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει. Πάντως, η συχνότητα που ξυπνούσε δεν μειώθηκε. Κατά τον 6ο που ξεκίνησε η οδοντοφυΐα, οι στερεές ταυτόχρονα και όλες οι καινούργιες "κατακτήσεις", άλλαξε τελείως το μωρό. Μέχρι τότε κάναμε έναν υπνο-θηλασμό κατά τις 5.00 το πρωί και κοιμόταν μέχρι τις 7.30. Από τον 6ο και μετά ξυπνούσε κλαίγοντας κάθε μία ή δύο ώρες:?. Αυτό που κάναμε εμείς σαν αντρόγυνο ήταν υπομονή... (το ξέρω δεν βοηθάω ιδιαίτερα :))

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...