Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

κορίτσια γεια σας κι από εμένα!

η γνώμη μου είναι ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός τόσο για το μωρό όσο και για τη μάνα, όχι μόνο για τους γνωστούς βιολογικούς λόγους, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Δεν υπάρχει καλύτερο, πιο έντονο συναίσθημα από το δέσιμο της μάνας που θρέφει το παιδί με το γάλα της ψυχής της. το ταϊζεις και το βλέπεις στα μάτια του ότι το χορταίνεις με πολύ περισσότερα από το γάλα σου. του δίνεις την ψυχή σου εκείνη την ώρα. το μωρό το καταλαβαίνει αυτό.

όσο για τον ύπνο: πρόγραμμα θηλασμού μπαίνει, όταν εδραιωθεί η γαλουχία, αφού έχει προηγηθεί μαραθώνιος θηλασμού, αϋπνίας, κούρασης. το μωρό όταν εδραιωθεί η γαλουχία τότε μπορεί να κοιμάται περισσότερο, αλλά επί της ουσίας μετά τον 2ο μήνα κοιμάται συνεχόμενα 8ωρο+, αφού μια ορμόνη, νομίζω η μελανίνη, αναπτύπσσεται και αρχίζει το μωρό να αντιλαμβάνεται τη διαφορά μέρας-νύχτας. νωρίτερα από τον 2ο μήνα κοιμάται κυρίως την ημέρα.

Βοηθάει να του δημιουργήσουμε μια ρουτίνα ύπνου, κυρίως το βράδυ, με κλειστά παντζούρια, χαμηλό φωτισμό, καθόλου θόρυβο, ακόμα και οι γονείς πρέπει να μιλούν ψιθυριστά, να πίνει το τελευταίο γαλατάκι ζεστούλικο στο δωμάτιο που κοιμάται, με χαμηλό φωτισμό και σίγουρα το παιχνίδι λίγο πριν τον ύπνο δεν βοηθάει στο να πέσουν οι τόνοι για ύπνο.

κάθε φορά που θα νιαουρίσει το βράδυ δεν σημαίνει πως θέλει να ξυπνήσει για να φάει, να αλλαχτεί, να το πάρουμε αγκαλίτσα. πρέπει να δίνουμε το χρόνο στα μωρά να μας εξηγήσουν τί θέλουν να πουν με το κλάμα. εμένα η δική μου, όταν 2 μηνών έκλαιγε καμιά φορά το βράδυ, ήταν στον ύπνο της ή με ανοιχτά ματάκια, και μετά από 2 λεπτά ξανακοιμόταν.εκονώνει την έντασή του, βλέπει εφιάλτη; όλα παίζουν. δεν μιλάμε να το αφήνουμε το μωρό να κλαίει έτσι απλά. το κάθε κλάμα έχει το δικό του νόημα. αλλιώς κλαίνε όταν πεινούν αλλιώς όταν είναι βρεγμένα ή χεσμένα αλλιώς όταν θέλουν χαδάκια, αλλιώς όταν απλά θέλουν να κλάψουν για εκτόνωση. δοκιμάζουμε τα χαδάκια, απαλά, μην ξυπνήσουν, την πιπίλα, κι αν δεν κοιμηθεί τότε τα σηκώνουμε.

πολλές φορές η μικρή μου κοιμάται μετά το ρέψιμο απλά με το που την βάζω στο λίκνο. Άλλες πάλι θέλει αγκαλιά, ενώ άλλες χάιδεμα στο χεράκι και στο μαγουλάκι, όσο είμαι δίπλα της. τότε κλείνω τα μάτια για να κάνει κι εκείνη το ίδιο. πιάνει. βάζει το χεράκι της στο μέτωπό της και στη μυτούλα και αρχίζει το μμμμμμ μμμμμ. νάνι!

της διαβάζω πάντα μια προσευχή από μέσα μου και τη σταυρώνω. όποτε το ξέχασα, μου πεταγόταν με εφιάλτες. τσιριχτό κλάμα!

σίγουρα τα μωρά δεν κοιμούνται εύκολα όταν υπάρχει ένταση στο σπίτι ανάμεσα στουςγονείς, μιλάω εκ πείρας. είναι σφουγγαράκια! θέλουν πολύ αγκαλιά και χαδάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας. αλλιώς ξυπνούν μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους και ξανακοιμούνται. και πάλι εκ πείρας μιλάω.

ελπίζω να βοήθησα.

συγνώμη για ταπολλά. το δικηγοριλίκι βλέπεται δεν βγαίνει το άτιμο από πάνω μου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ πονεμενη ιστορια... η μπουμπουκα μου ειναι σημερα 16 ημερων. τις πρωτες ημερες δεν ξερω γιατι την επαιρναν στο μαιευτηριο. εδω και 10 μερες που ειμαστε σπιτι μας κανενα βραδυ δεν ειναι το ιδιο και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. στην αρχη δεν ηθελε την κουνια και εβαζα το καλαθι μεσα στην κουνια για να κοιμαται. ενας γιατρος μου ειπε οτι στην κουνια της νοιωθει ανασφαλεια γιατι ειναι μεγαλη ενω στο καλαθακι της ειναι κλειστα και μαζεμενα και της θυμιζει την κοιλια μου.μετα την εβαζα και τη μερα στην κουνια της και την εμαθε. αλλο βραδυ ξυπνουσε και εκλαιγε και κοιμοταν στην αγκαλια μου ακουγοντας την καρδια μου κι ελεγα οτι εχει ανασφαλειες που δεν ξερω για ποιο λογο τις βγαινουν το βραδυ. σημερα ομως ξυπνησε και μετα απο 2,5 ωρες κλαμα (και αγκαλια την πηρα και την χαιδευα και πιπιλα της εδωσα που δεν θελω να τη μαθει) κατεληξε να κοιμηθει στην αγκαλια μου τραγουδωντας της. ειναι δυσκολο, κι εγω κουραζομαι κι εγω νυσταζω... κι εγω τουλαχιστον τωρα δεν δουλευω ο αντρας μου ομως... ουτε μια στιγμη ομως ουτε εγω ουτε εκεινος δεν θυμωσαμε, θα το παλεψουμε... ετσι ειναι αυτα... κι εγω δεν θελω να τη μαθω να κοιμαται στο κρεββατι μου και αγκαλια που την παιρνω φοβαμαι μην κακομαθει. εγω δεν θηλαζω( θηλασα μονο 12 μερες γιατι δεν ειχα) κι αναρωτιεμαι: λενε οτι το μητρικο γαλα κι ο θηλασμος ειναι ηρεμιστικο για το παιδι. μηπως γιαυτο ειναι τοσο ανησυχη το βραδυ?

nancy-man μην το ξαναπεις! κι εμάς η κορούλα μου τον 1ο μήνα τον έβγαλε κυρίως αγκαλιά. κοιμόταν πάνω μας, κι ας την θήλαζα.κοιμόμασταν σαν ζόμπι με τον άντρα μου το πρώτο διάστημα και πήγαινε στο δικαστήριο ο γλυκούλης μου σαν βρυκόλακας, τα άκουγε όλα στερεοφωνικά.

καλό είναι να φασκιώνεις το μωρό, να το βάζεις φασκιωμένο στην κούνια του. του προσφέρει σιγουριά. σκέψου πόσο κουλουριασμένο ήταν στην κοιλίτσα σου και πόσο άνετο είναι τώρα. δύσκολο να αποχωρίζεσαι συνήθειες. θέλει το χρόνο του το μικρό, όπως κι εμείς οι μεγάλοι.

για την πιπίλα, συμφωνώ ότι είναι νωρίς. η γνώμη μου είναι να της την δώσεις μετά τον 1ο μήνα. το κάθε παιδί βέβαια είναι μοναδικό, σιγά σιγά θα συγχρονιστείτε. όλα θα πάνε καλά! να μου το φιλήσει στο μαγουλάκι το ζουζούνι σου!

και φυσικά ούτε λόγος να σου κακοφαίνεται αν κοιμάται το μωρό στο κρεβάτι σας. Πίστεψέ με δεν θα κακομάθει. η μνήμη τους δεν είναι ικανή να το συγκρατήσει. αν κοιμάται ανάμεσά σας να το αφήνεις το μωρό στο κρεβάτι σας, να σας βλέπει, να σας μυρίζει. έχεις χρόνο να του δημιουργήσεις συνήθειες ύπνου. είναι νωρίς να ανησυχείς. μετά τον 2 μήνα προσπάθησε για πρόγραμμα, αν και διάβασα κάπου ότι το πρόγραμμα ύπνου εδραιώνεται από τον 6ο μήνα και μετά. εμάς δεν ήθελε με τίποτα το βραδινό μπανάκι και της το κάνω πλέον μόνο το απόγευμα, γιατί το βραδινό μπάνιο την αναζωογονεί, οπότε είναι μέσα στα κέφια, όχι για ύπνο.

το κλάμα θα το μεταφράζεις σε λίγο καιρό με μεγάλη ευκολία. θα δεις!!!κάθε αρχή και δύσκολη.

επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία. όχι πάνω από 22 βαθμούς, όχι κάτω από 21, να είναι ζεστά ντυμένο το παιδί, αλλά όχι ιδρωμένο, όλα τα σκεπάσματα και τα ρούχα βαμβακερά.τα φλις δεν τα εμπιστεύομαι.

η δική μου όταν ήταν τοσοδούλα σαν τη δική σου εστίαζε το βλέμμα της στις κορδέλες που κρέμονταν από το λίκνο της (κουνουπιέρα).τις κοίταζε φοβισμένη. οπότε τις μάζεψα. ακόμη την ενοχλούν, αν τις αφήσω κάτω.και σκέψου ότι είναι περίπου 6 μηνών.

Διαφημίσεις

Το στήθος δεν είναι πιπίλα, και επίτρεψέ μου να είμαι κάθετη σε αυτό. Το στήθος είναι το μέσο μέσα από το οποίο η μητέρα ταίζει το μωρό της. Πέρα από αυτό, υπάρχουν οι πιπίλες για να ηρεμεί το μωρό, αν δίχνει ότι το χρειάζεται.

Καπως εχουμε μπερδεψει τα πραγματα με τα "πολιτισμενα" μεσα που μας εχουν μαθει να διαθετουμε...

Δηλ. Το στηθος δεν ειναι μπιμπερο. Το μπιμπερο ειναι μονο για ταισμα. Το στηθος ειναι και για αλλα πραγματα. Επισης η πιπιλα ειναι ομοιωμα της θηλης, εε? Αν καποιος λοιπον βολευεται με ομοιωματα, προβλημα του. Ποιος ομως θα ηθελε αντι για μηλο να φαει πλαστικη μπαλα, ή αντι να κοιμαται με τον συντροφο του να κοιμαται με μια πλαστικη κουκλα? Ισως θεωρησετε τα παραδειγματα μου υπερβολικα, αλλα ενα βρεφος ημερων δεν εχει εμπειριες περα απο την αγκαλια και τη θηλη ή την "πολιτισμενη" πλαστικη πιπιλα. Αρα προσπαθουμε να ικανοποιησουμε τις λιγοστες αναγκες ή να υποκαταστησουμε τις εμπειριες ενος βρεφους με πλαστικες...

Μπορεί εμείς να έχουμε τις δικές μας ευαισθησίες και τις δικές μας ανασφάλειες και να γυρεύουμε να τις καλύπτουμε μέσα από τα παιδιά μας, αλλά εκείνα δεν χρωστάνε σε τίποτα να χρεώνονται αυτά που αισθανόμαστε εμείς. Μην μπερδεύουμε την αγάπη με το "γατζώνομαι".

Το ακουσαμε κι αυτο!!! Επειδη καποιος προσπαθει να προσφερει αυτο που θεωρει καλυτερο στο παιδι του ειναι ανασφαλης....

Τι αλλο θ΄ακουσω...

nancymam ούτε εγώ θήλασα. Θέλει υπομονή, τα μωρά αισθάνονται ασφαλή οταν ξέρουν τι θα συμβεί, γιαυτό το λόγο κάνε μια ρουτίνα πριν από τον ύπνο του μωρού δηλ μπανάκι την ίδια ώρα, χαμηλά φώτα την ώρα που το ντύνεις, μασάζ αν το θέλει, η δικιά μου δεν το θέλει καθόλου,απαλή μουσική, τάισμα,χαδάκια και στο τέλος στη κούνια του για ύπνο. Με λίγη προπάθεια και υπομονή να δεις θα πιάσει. Να ξέρεις όμως οτι οπιαδήποτε ώρα της ημέρας σου κοιμηθεί πρέπει να το βάζεις στην κούνια του για ν α συνηθίζει

τωρα εχουμε μαθει την κουνια μας δεν μας ενοχλει... οσο για φασκιωμα η τυλιγμα δεν υπαρχει περιπτωση, δεν το ανεχεται... κανουμε διαφορα πειραματα και κατα τη διαρκεια της μερας και κατα τη διαρκεια της νυχτας για να καταλαβουμε... χτες το βραδυ κοιμηθηκε χωρις καμια ενοχληση, σηκωθηκε μονο δυο φορες και εφαγε και αλλαγμα και ξανα υπνο μεχρι το πρωι. βεβαια προχτες μου ειπε η παιδιατρος το βραδυ μονο για να μην την ξεσηκωνω να μην την πλενω αν την αλλαζω( οσο ειναι δυνατον καταλαβαινετε τι εννοω) αλλα να τη σκουπιζω με μωρομαντηλο. κι εμενα με το μπανιο ξεσηκωνεται και ξεξυπναει. αλλα της το κανω κατα τις 9 9 και και μετα απο καμια ωρα που παιζουμε με το μπαμπα κοιμαται. τα ξημερωματα εχουμε το προβλημα.... τι τα πιανει παντα τετοια ωρα?

nancy-man όταν είπα φάσκιωμα δεν εννοούσα σφιχτά, γιατί κάτι τέτοιο αντενδείκνυται. και η δική μου δεν ανεχόταν τα χεράκια της μέσα στο σεντονάκι,με το οποίο την φάσκιωνα, οπότε της τα άφηνα ελεύθερα. από πάνω της έβαζα την κουβερτούλα της.

πάντως καλά τα πάει το μικρούλι σου, μην ανησυχείς. το ξύπνημα τα ξημερώματα είναι φυσιολογικό κατ' εμέ.θα στρώσει με τον καιρό.

προσπάθησε για πιο νωρίς το άλλαγμα και τον ύπνο. έχουν γίνει μελέτες και αποδείχτηκε ότι τα μωρά κοιμούνται πιο εύκολα μεταξύ 8-9.μμ.

το άλλαγμα με μωρομάντηλα, εμένα δεν μου αρέσει, γιατί προσωπικά τα θεωρώ επικίνδυνα με τόσα χημικά. έχω καεί από αυτά (χοντρό σύγκαμα) και από τότε μόνο απαλό χαρτί χρησιμοποιώ και πάντα την πλένω στη βρύση. και μωρό όταν ήταν, και βράδυ και πάντα. αλλά της βάζω ελαιόλαδο, που είναι ό,τι πιο αγνό υπάρχει. παλιότερα της έβαζα λάδι με νισεστέ, οπότε δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συγκαεί το μωρό. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. το πλύσιμο δεν την ξεσήκωνε, αλλά κοιμόταν ανακουφισμένη.αφού όμως βλέπεις αποτέλεσμα με τις οδηγίες του παιδιάτρου σου, ο.κ. Φαίνεται ότι η δική σου έχει φυσιολογικό δερματάκι, ενώ η δική μου ευαίσθητο.

Φιλάκια, και όλα καλά θα πάνε!

Διαφημίσεις

οτι θα πανε ολα καλα το ξερω... εξαλλου το ξερουμε απο πριν να τα γεννησουμε οτι δεν ειναι ρομποτακια να παταμε το pause η το stop και να ξαναλειτουργουν οταν εμεις θελουμε. κι ολες σιγα σιγα θα προσαρμοστουμε με τα ζουζουνια μας και θα βρουμε ενα προγραμμα που να μας βολευει ολους, απλα θελει χρονο... πιστευω ομως οτι και τα ξημερωματα και μες στο βαθυ μας υπνο αν μας ξυπνανε μας κοιτανε με τις κλαμενες ματαρες τους και δεν μπορουμε να αντισταθουμε, ακομα και το ξυπνημα τους γλυκο ειναι... υπομονη λοιπον, μανουλες δε θελαμε να γινουμε? εχει και θυσιες...

αχ πονεμενη ιστορια... η μπουμπουκα μου ειναι σημερα 16 ημερων. τις πρωτες ημερες δεν ξερω γιατι την επαιρναν στο μαιευτηριο. εδω και 10 μερες που ειμαστε σπιτι μας κανενα βραδυ δεν ειναι το ιδιο και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. στην αρχη δεν ηθελε την κουνια και εβαζα το καλαθι μεσα στην κουνια για να κοιμαται. ενας γιατρος μου ειπε οτι στην κουνια της νοιωθει ανασφαλεια γιατι ειναι μεγαλη ενω στο καλαθακι της ειναι κλειστα και μαζεμενα και της θυμιζει την κοιλια μου.μετα την εβαζα και τη μερα στην κουνια της και την εμαθε. αλλο βραδυ ξυπνουσε και εκλαιγε και κοιμοταν στην αγκαλια μου ακουγοντας την καρδια μου κι ελεγα οτι εχει ανασφαλειες που δεν ξερω για ποιο λογο τις βγαινουν το βραδυ. σημερα ομως ξυπνησε και μετα απο 2,5 ωρες κλαμα (και αγκαλια την πηρα και την χαιδευα και πιπιλα της εδωσα που δεν θελω να τη μαθει) κατεληξε να κοιμηθει στην αγκαλια μου τραγουδωντας της. ειναι δυσκολο, κι εγω κουραζομαι κι εγω νυσταζω... κι εγω τουλαχιστον τωρα δεν δουλευω ο αντρας μου ομως... ουτε μια στιγμη ομως ουτε εγω ουτε εκεινος δεν θυμωσαμε, θα το παλεψουμε... ετσι ειναι αυτα... κι εγω δεν θελω να τη μαθω να κοιμαται στο κρεββατι μου και αγκαλια που την παιρνω φοβαμαι μην κακομαθει. εγω δεν θηλαζω( θηλασα μονο 12 μερες γιατι δεν ειχα) κι αναρωτιεμαι: λενε οτι το μητρικο γαλα κι ο θηλασμος ειναι ηρεμιστικο για το παιδι. μηπως γιαυτο ειναι τοσο ανησυχη το βραδυ?

καλή μου δε νομίζω πως έχει να κάνει με το θηλασμό η ανησυχία του παιδιού.. το καθένα είναι όπως γεννιέται! μην έχεις ενοχές... κι εγώ που θηλάζω και του δίνω και συμπλήρωμα μέσα στη γκρίνια είναι συνέχεια και δε λέει να ησυχάσει!!! δε μπορώ να καταλάβω γιατί μας δημιουργούν τόσες ενοχές στις γυναίκες όσον αφορά το θηλασμό!! κάνε υπομονή αν και η λέξη και μόνη είναι αρκετή ορισμένες φορές να σε εκνευρίσει ( εγώ τουλάχιστον βαρέθηκα να την ακουω και να τη λέω!! ) και όλοι λένε πως κάποια στιγμή στρώνουν τα πράγματα!!! εγώ ελπίζω στο σαράντισμα :)

κοριτσια πως βαζατε τα μικρα σας γ υπνο??

ξερω πως ανασκελα δ πρεπει.

αλλα ακουσα οτι το καλυτερο ειναι στο πλαι,οχι μπρουμυτα..ειναι λιγο νωρισ ακομα γ μενα αλλα ειμαι περιεργη!!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

κορίτσια γεια σας κι από εμένα!

η γνώμη μου είναι ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός τόσο για το μωρό όσο και για τη μάνα, όχι μόνο για τους γνωστούς βιολογικούς λόγους, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Δεν υπάρχει καλύτερο, πιο έντονο συναίσθημα από το δέσιμο της μάνας που θρέφει το παιδί με το γάλα της ψυχής της. το ταϊζεις και το βλέπεις στα μάτια του ότι το χορταίνεις με πολύ περισσότερα από το γάλα σου. του δίνεις την ψυχή σου εκείνη την ώρα. το μωρό το καταλαβαίνει αυτό.

όσο για τον ύπνο: πρόγραμμα θηλασμού μπαίνει, όταν εδραιωθεί η γαλουχία, αφού έχει προηγηθεί μαραθώνιος θηλασμού, αϋπνίας, κούρασης. το μωρό όταν εδραιωθεί η γαλουχία τότε μπορεί να κοιμάται περισσότερο, αλλά επί της ουσίας μετά τον 2ο μήνα κοιμάται συνεχόμενα 8ωρο+, αφού μια ορμόνη, νομίζω η μελανίνη, αναπτύπσσεται και αρχίζει το μωρό να αντιλαμβάνεται τη διαφορά μέρας-νύχτας. νωρίτερα από τον 2ο μήνα κοιμάται κυρίως την ημέρα.

Βοηθάει να του δημιουργήσουμε μια ρουτίνα ύπνου, κυρίως το βράδυ, με κλειστά παντζούρια, χαμηλό φωτισμό, καθόλου θόρυβο, ακόμα και οι γονείς πρέπει να μιλούν ψιθυριστά, να πίνει το τελευταίο γαλατάκι ζεστούλικο στο δωμάτιο που κοιμάται, με χαμηλό φωτισμό και σίγουρα το παιχνίδι λίγο πριν τον ύπνο δεν βοηθάει στο να πέσουν οι τόνοι για ύπνο.

κάθε φορά που θα νιαουρίσει το βράδυ δεν σημαίνει πως θέλει να ξυπνήσει για να φάει, να αλλαχτεί, να το πάρουμε αγκαλίτσα. πρέπει να δίνουμε το χρόνο στα μωρά να μας εξηγήσουν τί θέλουν να πουν με το κλάμα. εμένα η δική μου, όταν 2 μηνών έκλαιγε καμιά φορά το βράδυ, ήταν στον ύπνο της ή με ανοιχτά ματάκια, και μετά από 2 λεπτά ξανακοιμόταν.εκονώνει την έντασή του, βλέπει εφιάλτη; όλα παίζουν. δεν μιλάμε να το αφήνουμε το μωρό να κλαίει έτσι απλά. το κάθε κλάμα έχει το δικό του νόημα. αλλιώς κλαίνε όταν πεινούν αλλιώς όταν είναι βρεγμένα ή χεσμένα αλλιώς όταν θέλουν χαδάκια, αλλιώς όταν απλά θέλουν να κλάψουν για εκτόνωση. δοκιμάζουμε τα χαδάκια, απαλά, μην ξυπνήσουν, την πιπίλα, κι αν δεν κοιμηθεί τότε τα σηκώνουμε.

πολλές φορές η μικρή μου κοιμάται μετά το ρέψιμο απλά με το που την βάζω στο λίκνο. Άλλες πάλι θέλει αγκαλιά, ενώ άλλες χάιδεμα στο χεράκι και στο μαγουλάκι, όσο είμαι δίπλα της. τότε κλείνω τα μάτια για να κάνει κι εκείνη το ίδιο. πιάνει. βάζει το χεράκι της στο μέτωπό της και στη μυτούλα και αρχίζει το μμμμμμ μμμμμ. νάνι!

της διαβάζω πάντα μια προσευχή από μέσα μου και τη σταυρώνω. όποτε το ξέχασα, μου πεταγόταν με εφιάλτες. τσιριχτό κλάμα!

σίγουρα τα μωρά δεν κοιμούνται εύκολα όταν υπάρχει ένταση στο σπίτι ανάμεσα στουςγονείς, μιλάω εκ πείρας. είναι σφουγγαράκια! θέλουν πολύ αγκαλιά και χαδάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας. αλλιώς ξυπνούν μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους και ξανακοιμούνται. και πάλι εκ πείρας μιλάω.

ελπίζω να βοήθησα.

συγνώμη για ταπολλά. το δικηγοριλίκι βλέπεται δεν βγαίνει το άτιμο από πάνω μου.

θα συμφωνησω απολυτα.

το πρωτο τριμηνο ειναι καλο να ειναι διπλα στη μαμα. Ιδανικο θα ελεγα γιατι μπορουν να προληφθουν πολλα. Δε θα ξεχασω που μου ελεγε η μητερα μου οτι ειχε την αδερφη μου μονη απο νεογνο και μια νυχτα απο ενστικτο πηγε να τη δει και τη βρηκε μελανιασμενη. Αν ειναι διπλα σου ειναι πιο ασφαλες. Μετα το τριμηνο μια χαρα μαθαινουν στο χωρο τους.

τα δικα μου δεν παιρνουν απο χαδια και τετοια ειναι αρνητιλες. στον 7 μηνων του αρεσει να τον κανω βολτα με το καροτσι μεσα στο σπιτι με την πιπιλα. στο 2χρονο του αρεσει να βλεπουμε αγκαλια στο διπλο κρεββατι φωτο στο κινητο με πιπιλα κι αυτος (εκει που θα την εκοβε ζηλεψε τον μικροτερο). μολις κοιμηθει τον παω στο δωματιο του. ουτε παραμυθια πιανουν ουτε τραγουδακια ουτε χαδακια. καθε παιδι εχει το δικο του κουμπι! μεχρι να το βρεις σου βγαινει η πιστη αλλα οταν το βρεις....

κοριτσια πως βαζατε τα μικρα σας γ υπνο??

ξερω πως ανασκελα δ πρεπει.

αλλα ακουσα οτι το καλυτερο ειναι στο πλαι,οχι μπρουμυτα..ειναι λιγο νωρισ ακομα γ μενα αλλα ειμαι περιεργη!!

αυτα αλλαζουν συνεχεια! οταν γεννησα τον πρωτο οι ερευνες ελεγαν οτι το πλαι ειναι το καλυτερο. τωρα στον δευτερο συνιστουν ανασκελα (ευτυχως γιατι ειναι τοσο παχουλος που δε μπορει να σταθει στο πλαι!)

Διαφημίσεις

ανάσκελα, αλλά πηγαίνει το κεφαλάκι του όπου θέλει.

άμα έχει γουλίτσες το βάζεις ανάσκελα με το κεφαλάκι πλάγια πάντα, με υπερυψωμένη ελαφρώς την κούνια του, το λίκνο ή το καλάθι του.και ένα πανάκι κάτω από το κεφαλάκι του, βαμβακερό.

εμένα η δική μου τέντωνε και τα ποδαράκια ψηλά στον ύπνο της.συνεχίζει να το κάνει.

κοριτσια ποσες ωρες κοιμουνται τα παιδακια σας? εμενα ειναι 19μηνων και κοιμαται το βραδυ γυρω στις 10,30 μεχρι τις 8-9 το πρωι, και μετα κοιμαται αλλες 2,5 με 3 ωρες το μεσημερι. βεβαια κοιμαται μαζι μας και παρολα αυτα την νυχτα ξυπναει αρκετες φορες και κλαιει. μηπως κοιμαται παρα πολυ το μεσημερι? αν της ελλατωσω τον μεσημεριανο υπνο μηπως κοιμαται πιο βαρια το βραδυ και δεν ξυπναει?

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

μαρία21 δεν θα ξυπνούσα τη μικρή μου για κανέναν λόγο. αν γίνει αυτό, αν χαλάσει το πρόγραμμά της, μετά το παιδί έχει εκνευρισμό. χαλάει η σειρά του.

όταν κοιμάται όταν θέλει, χωρίς θορύβους, αιφνίδιες επισκέψεις, κοιμάται σαν πουλάκι.

9.15 έως 7.30 ή 8.30. άλλαγμα, γάλα και ύπνος ως τις 10.00. για την υπόλοιπη ημέρα ύπνος ανά 2,5 περίπου ώρες για 35 λεπτά. αφού το έχει ανάγκη, δεν της το χαλάω.σήμερα αντί για το 35λεπτο μου κοιμήθηκε από τις 4παρά 5 έως τις 5.20 το απόγευμα. χόρτασα μεσημεριανό ύπνο. δεν το πίστευα. μακάρι να το κρατήσει.δεν ξέρω αν σε βοήθαγαν οι συμβουλές μου στη σελ 32.

το ΣΚ θα την βάλω επιτέλους στο δωμάτιότης, το οποίο ελπίζω να τελειώσω μετά τις δουλειές του σπιτιού.μακάρι να το πάρει καλά!

• 3 εβδομάδες μετά...

βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!η μικρή μου έκλεισε τους 18 μήνες και εγώ μαζί της 18 μήνες αυπνίας...δεν εχει κοιμηθεί ακόμη ούτε ένα βράδυ ολόκληρο, εξακολουθεί και ξυπνάει τουλάχιστον 4 με 5 φορές τη νύχτα εκτός και αν βγάζουμε δόντι οπότε τα πραγματα χειροτερεύουν...εφάρμοσε καμία απο εσας το ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ σε τέτοια ηλικία και να έπιασε;

κοριτσια καλησπερα!σε λιγες μερες μπαινουμε στους 5 μηνες.καλα δεν λεω απο τοτε που γεννηθηκε δεν εχει κοιμηθει 5 ωρες συνεχομενες.αλλο ειναι το θεμα!στριφογυρναει συνεχεια στον υπνο του!κοιμαται πολυ ανησυχα!τι να φταιει?

κοριτσια καλησπερα!σε λιγες μερες μπαινουμε στους 5 μηνες.καλα δεν λεω απο τοτε που γεννηθηκε δεν εχει κοιμηθει 5 ωρες συνεχομενες.αλλο ειναι το θεμα!στριφογυρναει συνεχεια στον υπνο του!κοιμαται πολυ ανησυχα!τι να φταιει?

μήπως δεν έχει ρευτεί όσο χρειάζεται; να το κρατούσες λίγο παραπάνω μετά το γάλα σε όρθια στάση; και ενδιάμεσα του ταϊσματος να το αφήνεις να ρεύεται.

επίσης τσέκαρε τηη θερμοκρασία του μωρού, από τον αυχένα του, μήπως κρυώνει ή ιδρώνει και του δωματίου και πράξε ανάλογα και για τα σκεπάσματά του, πιο ελαφριά πιο ζεστά, πάντα βαμβακερά.

να πω κι εγώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και 3 βράδια.

ενώ τις 2 προηγούμενες εβδομάδες κοιμόταν στο δωμάτιό της μια χαρά, τα τελευταία 3 βράδια ξυπνάει, μουρμουράει, σαν να τραγουδάει, θέλει παιχνίδια, άλλοτε θέλει άλλαγμα, οπότε το συνδυάζει με γάλα για να κοιμηθεί, μία φορά εκεί που την άλλαζα μου πέταξε έναν ξεκούδουνο λόξυγγα, οπότε λέω το βρήκα, βαρυστομάχιασε το μωρούλι μου. της έδωσα λιγότερο γάλα χθες το βράδυ και ήμουν σίγουρη ότι θα κοιμηθεί καλά. σιγά να μην...

τα ίδια.

οπότε την ξαναπήρα στο λίκνο δίπλα μου και θα την κρατήσω για 3-4 μέρες.

δόντι δεν έχουμε ακόμα, γεννήθηκε 9/10/2009, ούτε πρησμένα ούλα ούτε ασπρισμένα. τί της φταίει. η ρουτίνα ύπνου είναι ίδια. το φαγητό της το ίδιο, τις ίδιες ώρες.

μόνο οι βόλτες μας αυξήθηκαν, από εκεί που την είχαμε εσώκλειστη, από κρύο, ιώσεις.... να φταίει αυτό;αλλά το ευχαριστιέται.

έχω σπάσει το κεφάλι μου να καταλάβω. δεν δείχνει φόβο στα μάτια της για το δωμάτιο. το αντίθετο, έχει παιχνιδιάρικη διάθεση. σηκώνει τα χέρια της να την πάρω αγκαλιά. μήπως το παραέκανα με τις αγκαλιές τελευταία;;;;μόλις την πάρω αγκαλιά το βράδυ, κοιμάται στο δευτερόλεπτο, αλλά με το πο υτην αφήνω στο κρεβάτι ξυπνάει μετά από λίγο και πάλι από την αρχή.

μήπως κοντεύω να σαλτάρω και μονολογώ;

μήπως να μου δώσετε καμιά ιδέα, για να σταματήσω να γράφω ό,τι περνάει από το κεφάλι μου;όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.

Αυτό το σύστημα το ακολούθησε και ο δικός μου και μετά από κάποια βράδια δεν τον σήκωνα από το κρεβατάκι του, παρά του χάϊδευα το κεφάλι, του έλεγα ότι είμαι εκεί και νάνι νάνι τώρα, του σιγοτραγουδούσα και γενικώς επειδή εμείς λόγω κολικών καθιερώσαμε τα τραγουδάκια σε cd τα οποία παίζουν όλο το βράδυ χαμηλόφωνα καμιά φορά όταν είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, του έβαζα τα τραγουδάκια και τον κοιτούσα. Αυτός γύριζε τόσο πολύ στο κρεβάτι όταν δεν ήθελε να κοιμηθεί και αααα και οοοο αλλά ευτυχώς χωρίς να κλαίει, και νά σου δεξιά και να σου αριστερά και τα πόδια ψηλά στα κάγκελά κλπ και στο τέλος κοιμόταν. Καμιά φορά σύκωνα το κουβερτάκι για να μην τον ενοχλεί στα στριφογυρίσματα και απλά τον παρακολουθούσα χωρίς να του λέω ότι είμαι εκεί....πλεόν ξυπνάει μόνο όταν ψάχνει την πιπίλα του και χαζογκρινιάζει αλλά κοιμάται μόνος του, δεν τον συκώνω παρα μόνο όταν καταλαβαίνω ότι πονάει από κανά δοντάκι. Ένα μήνα σας περνάμε sevoula εμείς γεννηθήκαμε τον σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...