Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Καλησπέρα elenir...

Από ότι βλέπεις δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, τα μικρά μας έχουν περίπου την ίδια ηλικία... Επειδή όμως έχουμε κι εμείς ένα θέμα με τον ύπνο μήπως έχετε το δικό μας πρόβλημα; Εμείς αρχίσαμε τα δόντια, και ξυπνάμε μες τους πόνους κάθε βράδυ... Η μήπως περνάτε κανένα άλμα ανάπτυξης. Για δες κι εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28359

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=38702

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&highlight=%DC%EB%EC%E1+%E1%ED%DC%F0%F4%F5%EE%E7%F2 (κυρίως την 2η σελίδα που έχει τα αλματα ανά εβδομάδες...)

Καλά μας κουράγια...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!

Φάση είναι που θα πάει???Αυτό όμως που ξυπνάει μόνο συγκεκριμένη ώρα με τρελαίνει....τι να πω...Ας ελπίσω ότι θα περάσει σύντομα, αλλιώς με βλέπω με το διαζύγιο ανά χείρας, λόγω νεύρων!

Φιλάκια και υπομονή!;)

an1cEPS-M3-0010MTA1NDU2amR8MDUwNTUyNTI3ZGF8aSBrcmlrcm91bGEgbW91IHBvdSBsYXRyZXV3IGVpbg.gif

Κουκλιτσα το περασαμε κι εμεις οταν κοντευε να χρονισει.......ξυπνουσε στις 4 καθε βραδυ και δεν κοιμοταν πριν τις 7-8......εκλαιγε και γκρινιαζε απιστευτα χωρις προφανη λογο.......τον χαιδευα, του τραγουδουσα νανουρισματα κι αν δεν επιανε ουτε αυτο τον εβαζα πανω στην (λατρεμενη) κουνια της φισερ πραις οπου με το κουνημα ζαβλακωνοταν και κοιμοταν.........κρατησε αρκετα αυτη η φαση, ηταν οντως ταλαιπωρια, ειδικα οταν πεφτεις ξερη απο την αυπνια........υπομονη, θα περασει κι αυτο!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αχ κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!

Φάση είναι που θα πάει???Αυτό όμως που ξυπνάει μόνο συγκεκριμένη ώρα με τρελαίνει....τι να πω...Ας ελπίσω ότι θα περάσει σύντομα, αλλιώς με βλέπω με το διαζύγιο ανά χείρας, λόγω νεύρων!

Φιλάκια και υπομονή!;)

Μπα... Που να τρεχεις τώρα σε δικηγόρους, άυπνη γυναίκα... Εγώ ετοιμάζω χαρτια υιοθεσίας, πιο εύκολο μου φαίνεται, αφού στο μαιευτήριο δεν παίρνουν επιστροφές ;):) :)

Κορίτσια εξελίξεις!!!

Χθες είπα να δοκιμάσω να της βάζω χαμομηλάκι στο τελευταίο γάλα. Έτσι και έκανα και στις 10 παρά το μικρό μου κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου!Ούτε που κουνήθηκε από την στιγμή που την ακούμπησα στην κούνια...κούνια που με κούναγε και μένα βέβαια γιατί στις 4.30 το χάραμα τσουπ κλαμματάκια η μπουμπού! Να πετάει την πιπίλα, να κλαίει που της έπεσε και δώστου από την αρχή!Αυτό ως τις 5.30 που είπα "ουφ κοιμήθηκε"...ΜΑΤΑΙΑ!Από τις 6.30 και πάλι χοροπηδούσε που λέει ο λόγος για παιχνίδια με γκρίνια και τέτοια...ΑΧ μου ήρθε να πηδήξω από το μπαλκόνι, μόνο τα κλάμματα που δεν έβαλα. Τελικά στις 7.15 σηκωθήκαμε και πήγαμε για το εμβόλιο στο γιατρό του ΙΚΑ...Εκεί πια με αποκαρδίωσε τελείως η γιατρός:"υπομονή μου λέει, δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!κάποια στιγμή θα στρώσει"...Φανταστείτε την απογοητευσή μου, δεδομένου ότι έχω 3 εβδομάδες να κοιμηθώ...

Anyway, δίνω κουράγιο στον εαυτό μου και λέω θα περάσει...Μπορείτε να φανταστείτε όμως πως είμαι σήμερα στη δουλειά...

Φιλάκια σε όλες και ελπίζω όλων τα παιδάκια να είναι ήρεμα και καλά!

an1cEPS-M3-0010MTA1NDU2amR8MDUwNTUyNTI3ZGF8aSBrcmlrcm91bGEgbW91IHBvdSBsYXRyZXV3IGVpbg.gif

Διαφημίσεις

Δεν είμαι ειδική αλλά εγώ στη θέση σου θα ξαναδοκίμαζα το τάισμα. Καμμιά φορά ο γιός μου απορρίπτει από τα νεύρα του κάτι που θέλει την πρωτη φορά που του το προσφέρω.

βρε elenir ειναι πολυ μικρη για να κοιμαται απο τις 10 μεχρι τις 7 το πρωι σερί!!! ειναι πολλες ωρες!

βεβαια καθε μωρο ειναι διαφορετικο αλλα δεν ξερω εμενα ο μπεμπης ειναι ενος ετους και εδω και μηνες κοιμαται απο 12 το βραδυ μεχρι το πρωι σερι εκτος αν εχει καμια ενοχληση και ξυπνησει μεσα στη νυχτα. στην ηλικια της κορης σου θυμαμαι οτι μπορει να κοιμοταν και στις 1 τη νυχτα και μονο με κουνημα στο καροτσι βεβαια γιατι δε σκοπευα να καταστρεψω τη μεση μου!

εμενα παντως με εχει βολεψει το οτι κοιμαται απο τις 12 τη νυχτα και μετα γιατι ετσι μπορουμε να βγουμε να παμε καμια επισκεψη ειτε μαζί του ειτε χωρις και να μην αγχωνομαστε να ειμαστε στο σπιτι απο τις 9 για να τον βαλουμε για υπνο.

το πρωι οπως ειναι κοιμισμενος του δινω ενα γαλα κατα τις 7 ή 8 και κοιμαται μεχρι 9-10.

βρε elenir ειναι πολυ μικρη για να κοιμαται απο τις 10 μεχρι τις 7 το πρωι σερί!!! ειναι πολλες ωρες!

βεβαια καθε μωρο ειναι διαφορετικο αλλα δεν ξερω εμενα ο μπεμπης ειναι ενος ετους και εδω και μηνες κοιμαται απο 12 το βραδυ μεχρι το πρωι σερι εκτος αν εχει καμια ενοχληση και ξυπνησει μεσα στη νυχτα. στην ηλικια της κορης σου θυμαμαι οτι μπορει να κοιμοταν και στις 1 τη νυχτα και μονο με κουνημα στο καροτσι βεβαια γιατι δε σκοπευα να καταστρεψω τη μεση μου!

Xamogelaki δεν είναι πολλές ώρες να κοιμάται το παιδί από τις 10 έως τις 7. Δεν είναι ημερών, από ό,τι διάβασα το μωράκι της είναι 4 μηνών. Εμένα όλοι μου λέγανε ότι μετά το σαραντισμό θα δω ένα διαφορετικό μωρό και όντως μετά το πρώτο εμβόλιο στους 2 μήνες κοιμότανε σερί από τις 10 παρά μέχρι τις 7 και εδώ και 1 μήνα ξυπνάει μετά τις 8. Το κάθε παιδί είναι σίγουρα διαφορετικό. Η δικιά μου κοιμάται από ημερών μόνη της στο κρεβατάκι της χωρίς κούνημα και χωρίς παρέα. Έτσι την έμαθα; Έτσι είναι το μωρό; Τί να πω; Δε ξέρω, απολυτα πράγματα πάντως δεν υπάρχουν. Κάθε φορά που με ρωτάνε αν κοιμάται το βράδυ,πάντα συμπληρώνω στο τέλος: μέχρι στιγμής όλα καλά γιατί τα μωρά αλλάζουν συνήθειες πολύ έυκολα και δε πρέπει να κάνουμε τους έξυπνους. Τώρα κοιμάται μια χαρά, σε 1 μήνα ποιός ξέρει;

Elenir μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις σε αυτή τη περίπτωση. Δυστυχώς τι να κάνεις; Να αφήσεις το μωρό να κλαίει ή να πεινάει; Αφού σου κοιμάτανε μια χαρά, θα φτιάξει πάλι το προγραμματάκι του. Μπορεί κάτι να το ενοχλεί. Όσο μεγαλώνουν αποκτούν προσωπικότητα και δυναμικότητα! Και αυτό είναι το ζητούμενο φυσικά! Και εννοείται πως δεν είσαι κακή μαμά!

Όπως μπορείται να δείτε από προηγούμενα post μου σε αυτή την ενότητα, πιστεύω πολύ στο να μάθει το παιδί ή τα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους καί πιστεύω οτι η μέθοδος με το ελεγχόμενο κλάμα είναι η πιο γρήγορα αποτελεσματική. (Όχι η μοναδική όμως).

Αλλά......

Ύστερα από πολύ διάβασμα και συζήτητση με διαφορετικούς παιδιάτρους κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα και σας τα παραθέτω μήπως και βρείτε καμία ιδέα που θα σας βοηθήσει.

Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί οποιαδήποτε μέθοδος σε μωρά μικρότερα των 8-9 μηνών. Εάν το μωρό μπορεί να σηκωθεί στην κούνια μπορεί και να παίξει οπώτε το αφήνεις με ενα-δύο παιχνιδάκια και δεν νιώθει αβοήθητο και εγκαταλελειμένο....

Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει κανείς μία μέρα που το μωρό είναι πολύ κουρασμένο.... Το νανουρίζεις ως συνήθως (αγγαλία, κουνώντας κλπ) και λίγο πριν κοιμηθεί τελείως το αφήνεις στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει η αρχή όταν δεν νυστάζει το μωρό και να κλαίει ώρες.

Τέλος αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι το σημαντικό είναι να αποκοιμηθεί το μωρό χωρίς τη μαμά στο δωμάτιο. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και τελικά κάθε μέθοδος χρειάζεται να προσαρμοστεί για τις ανάγκες του κάθε μωρού (και της μαμάς βεβαίως)

Θα ηθελα να μου πειτε αν κυκλοφορει μεταφρασμενο στα Ελληνικα το "the no cry sleep solution". Θα ηθελα να το παρω για δωρο σε μια φιλη (η οτι μπορει να την βοηθησει γιατι εχει κλαταρει) αλλα δεν ξερει καλα αγγλικα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια Καλημερα!!! Οχι δεν εχω αυπνιες Ξενυχταω μαζι με το μωρο μου....

elenir Θα ημουν πολυ ευτιχισμενη αν το παιδι μου κοιμοταν απο τις 10 μεχρι τις 4 το πρωι!!!! και οπως βλεπεις και το τικερακι μου ημαστε σχεδον 9 μηνων.....

Εμενα μου κανει το εξης κοιμαται 9-10 το βραδυ και 12 ειναι ξυπνιος!!!!!!!!!!!!

και ξανακοιμαται 4-5 το πρωι μεχρι τις 11 εχω κουραστει παρα πολυ αλλα το εχω παρει πια αποφαση και κανω υπομονη....

Εγω θα αργησω να κοιμηθω νυχτα!!!!!

δεν πειραζει ας ειναι το μικρο μου καλα και θα ξανακοιμηθω νυχτα...που θα παει....

Βεβαια ξερω θα αναρωτιεστε τι κανει την νυχτα ξυπνιος

κοριτσια παιζει ναι ναι δεν κλαιει δεν πειναει και δεν κοιμαται την μερα πολυ για να πω οτι κανει την νυχτα μερα

Να βγαζει δοντι δεν νομιζω,αλλα δεν ειμαι και για τιποτα σιγουρη

Παντως ουτε εγω τον εχω αφησει να κλαψει,τι καταλαβαινει ενα μωρακι????δεν μπορω να πιστεψω οτι το κανει επιτηδες θελω να πιστευω οτι θελει αγκαλιτσα και αγαπη..

DsRyp3.png

εγώ κορίτσια έχω το εξής θεματάκι: τη μέρα η μικρη μου έμαθε να γυρνάει μπρούμητα. Σε λίγο κλείνουμε τους 6 μήνες. Ανάσκελα ακόμη δε τα κατάφερε να γυρίσει και έτσι όταν κουράζεται αρχίζει τη γκρίνια.

Όταν την κοιμίζω της έχω πετσετες δεξιά αριστερά για να μη γυρίσει μπρούμητα και δε μπορεί να πάρει αναπνοή. Το είπα στην παιδίατρο η οποία αρχικά μου είπε να την εχω ελεύθερη αλλά μετά να την αφήσω λίγο ακόμη με τις πετσέτες.

Εσάς όταν γύρισαν τα μωρά μπρούμητα στον ύπνο ήταν χωρίς πρόβλημα; Έχω πολύ άγχος με το συγκεκριμένο θέμα....

Oikat, μην ανησυχείς γι΄αυτό. Και οι περισσότεροι παιδίατροι λένε στην αρχή ανάσκελα ή στο πλάι, κι όταν γυρίζει από μόνο του, να το αφήσεις να επιλέξει. Αυτό σου είπε κι η δική σου, και μετά φαντάζομαι ότι το αναίρεσε γιατί επέμεινες εσύ ;)

Όπως θα πρόσεξες κι εσύ, τα μωρά από ένστικτο όταν είναι μπρούμυτα γυρίζουν το κεφάλι τους στο πλάι και δεν πλακώνουν τη μυτούλα τους.

Καλημέρα σε όλες και να σας ζήσουν τα μικρά σας.

Εχω ενα αγοράκι που μπήκε στον 4ο μήνα. Τον θηλάζω αποκλειστικά και έχω κάποιες απορίες που ελπίζω να έχει περάσει κάποια απο εσάς για να ακούσω και τις γνώμες σας. ΄

Έχει κανα 15νθημερο που πιπιλάει τα πάντα!! Για δόντια μου είπε η παιδίατρος δεν βλέπει κάτι. Το στήθος το έχει καταντήσει πιπίλα με αποτέλεσμα για να τον ξεκολλήσω απο το στήθος για να κοιμηθεί, να περνάμε ωρα με κλάμα. Ασε που πιπιλάει το δάχτυλο και δεν του το κόβω με τίποτα.:confused:

Το πρόβλημα που έχω είναι με τον ύπνο του. Δυσκολεύεται να κοιμηθεί την ημέρα. Το βράδυ κοιμάται κατα τις 21.00 και ξυπνάει 2-3 φορές για να φάει και ξαναξυπνάει κατα τις 7-8.30.Την ημέρα ο ύπνος του είναι για κανα 30-40λεπτο οταν κοιμάται

Πότε να του βάλω πρόγραμμα? Να τον πιέσω για να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες ώρες φαγητού και ύπνου? Εχετε επιτύχει πρόγραμμα σε 4μηνα μωρά?

Ισως να έχετε ξανααπαντήσει σε παρόμοια ερωτήματα αλλα με τον μικρό δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα παρελθόντα καθώς ο μικρός θέλει να είμαι συνέχεια απο πάνω του να με βλέπει.

λοιπον, η μικρη μου 9 μηνων, παντα ηταν πολυ δυσκολη στον υπνο..

τους τελευταιους μηνες ομως ειχαμε βρει καποια ακρη..

ξυπνημα γυρω στις 9

υπνακος μιση ωρα κατα τις 12

υπνος (με το ζορι) καμια ωρα γυρω στις 4

υπνος (με το ζορι) γυρω στις 10.00-10.30

και πολλα ξυπνηματα ενδιαμεσα, στη νυχτα...

εδω και λιγες μερες, μου κανει το εξης...

δεν κοιμαται καθολου το μεσημερι, με τιποτα!!! οσο νωρις κι αν ξυπνησει το πρωι... σημερα ας πουμε ξυπνησε στις 8 παρα εικοσι.. κοιμηθηκε μεσα στο αυτοκινητο για 10 λεπτα κατα τη 1 το μεσημερι..

και το προβλημα μου ειναι οτι μου κοιμαται γυρω στις 8 το απογευμα, τωρα δηλαδη!!!! προσπαθω να την κρατησω ξυπνια, τιποτα!!! αμα την ξυπνησω σε λιγο,κλαιει και ξανακοιμαται...

δεν εχω προβλημα που κοιμαται στις 8.. εχω προβλημα που ξυπναει κατα τις 9.30!!! και μετα ασφαλως, κανουμε τους βρικολακες, μεχρι τη 1, 1.30 τη νυχτα...

εχουμε ξεφυγει απο καθε προγραμμα!!! σε ολα μας... σε φαγητο, υπνο, τα παντα!!!

ισως φταιει που βγαζει 2-3 δοντια μαζι, ισως φταιει που αρχισε να κανει πολυ μικρα βηματακια στηριζομενη στα δυχτια της κουνιας, θελει να ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ορθια!!!

ειναι καποια φαση αυτο??

πως να ξαναμπουμε σε προγραμμα??

και πως να της κοψω αυτον τον υπνο στις 8???

Διαφημίσεις

Και μένα μόνο κάτι 20λεπτους ύπνους κάνει κατα την διάρκεια της ημέρας.

Αυτο που σκεφτηκα να κάνω, δεν ξερω όμως αν πιάνει είναι να καθιερώσω μία διαδικασία, όπως το βραδυνό μπανάκι. Δηλαδή, καθόμαστε στο τραπέζι, τρώμε, ο καθένας το φαί του και η σουρλουλού τον κρίκο οδοντοφυίας, κλείνουμε τα πατζούρια και παρακαλάμε να κοιμηθεί...

Δεν ξερω αν θα πιάσει, είναι μία ιδέα όμως...

senia, κι εμένα ο δικός μου που θα μπει σε λίγες ημέρες στον 4ο μήνα έχει την ίδια συμπεριφορά. Μικρούς ύπνους τη μέρα και 2 φορές ξύπνημα τη νύχτα (τον κοιμίζω μετά τις 10.00) ενώ όταν έκλεισε το 2ο μήνα είχε φτιάξει μόνος του πρόγραμμα 6ωρου ή 7ωρου νυχτερινού ύπνου. Δεν ξέρω γιατί χάλασε αυτό, νομίζω ότι φταίω εγώ που άρχισα να τον ταίζω πιο αραιά, οπότε από σήμερα ξαναγυρνάμε σε 2ωρο τάισμα αν το θέλει...Κι ελπίζω να φτιάξει ο ύπνος του! όσο για την ημέρα...το έχω πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί πάνω από μισή ώρα ανά δίωρο!

Γεια σας,ειμαι καινουργια στο forum και θα ηθελα να σας πω το προλημα που εχω με τον γιο μου. Ειναι 17 μηνων και κανει παρα πολυ ανυσηχο υπνο,συνηθως ξυπνει τα βραδια ουρλιαζοντας χωρις να θελει να τον παρουμε αγκαλια κοιτωντας γυρω γυρω σαν χαμενος...Με σπρωχνει μολις παβ να τον παρω αγκαλια και γεινοκοτερα δεν θελει τιποτα εκεινη την ωρα..Αν του μιλησω λιγο δυνατοτερα φαινεται σαν να ξυπναει και να σταματαει και αμεσως πεφτει και κοιμαται μονος του.ΕΠισης ολο το βραδυ στριφογυρναει απο δω και απο κει χωρις να εχει σταματημο,ροχαλιζει λιγακι αλλα δεν εχω παρατηρησει να βαριανασαινει...Εχετε καμια ιδεα? Please help..Δεν με νοιαζει που δεν με αφηνει να κοιμηθω απλα θελω να τον βοηθησω να κοιμαται καλητερα γιατι την υπολοιπη μερα γκρινιαζει και το μεσημερι καταληγει να κοιμαται περιπου 3 ωρες...

kalimera

eimai sxetika kainourgia sto forum kai thelo tin gnomi sas...exo megalo provlima to vrady me ton ypno tou mikrou ...

Apo 8 minwn pou xekinise to paidi na vgazei dontia xekinisa diavazontas to vivlio pou oi perissoteres exoume sta spitia mas na tou trivo ta oula tou giati etsi iremouse...

stin arxi tou evaza tin krema pou yparxei pou mirizei san ouzo..auti omos den tou prosfere tipota me apotelesma to vradi na tou trivo ta oula tou kai etsi to paidi na iremei...

distixos ftasame sto simeio na thelei opote exei enoxlisI"to xeraki tis mamas"

NAI ...PIPILAME TO MIKRO DAXTILO TIS MAMAS..EXO FTASEI SE SIMEIO APOGNOSIS den xero ti na kano

prospathisa na tou doso tin pipila alla ekeinos tin petaei...DEN TIN THELEI KATHOLOU...TO MONO pou ton iremei EKTOS APO TO XERI MOU einai to bibero kai etsi tou dino gala ...

HELP

συνηθως ξυπνει τα βραδια ουρλιαζοντας χωρις να θελει να τον παρουμε αγκαλια κοιτωντας γυρω γυρω σαν χαμενος...Με σπρωχνει μολις παβ να τον παρω αγκαλια και γεινοκοτερα δεν θελει τιποτα εκεινη την ωρα..Αν του μιλησω λιγο δυνατοτερα φαινεται σαν να ξυπναει και να σταματαει και αμεσως πεφτει και κοιμαται μονος του.

Παρόμοιες καταστάσεις βιώνει και ο δικός μου μικρούλης.

Η πιο λογική εξήγηση που μου έχουν δώσει είναι τα όνειρα.

Νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι παρηγοριά στην αγκαλιά και ένα «ευχάριστο» περιβάλλον ύπνου (δροσιά το καλοκαίρι, ζέστη το χειμώνα, κάποιο αγαπημένο παιχνιδάκι κλπ)

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ στον δικό μου μικρούλη είναι ότι κοιμάται με μισάνοιχτα μάτια. Κάποιες φορές δεν φαίνεται η κόρα του ματιού αλλά τις περισσότερες την βλέπω. Δεν φαίνεται όμως να κοιτάει πραγματικά. Το έχει παρατηρήσει αυτό άλλη μανούλα;;;

Η κορούλα μου είναι δύο μηνών.

Σε γενικές γραμμές με τον ύπνο δεν έχουμε πρόβλημα. Παρά μόνο τα βράδια που είχε κολικούς. Αν καταφέρναμε να την κοιμήσουμε, ξυπνούσε μετά από 3-5 ώρες για να φάει και τις περισσότερες φορές να ξανακοιμηθεί επιτόπου.

Τα δύο τελευταία βράδια κοιμάται από τις 12:30-1:00 το βράδυ ως τις 8:30 το πρωί. Καλό,ε?!!!!!!! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!

Πήρα την απόφαση να αγοράσω ένα από τα βιβλία που έχουν αναφερθεί σε αυτό το ποστ γιατί η κατάσταση με τον μικρούλη πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Κάποιες φορές ξυπνούσε και ανά μισή ώρα μέσα στην νύχτα, θήλαζε για 2 λεπτάκια και ξανακοιμόταν.

Από την πρώτη νύχτα που εφάρμοσα τις οδηγίες του βιβλίου, το παιδί μου κοιμήθηκε σχεδόν σερί (ξύπνησε μόνο μια φορά στις 2 αλλά ξανακοιμήθηκε αμέσως χωρίς καν να τον ακουμπήσω….).

Το μόνο που άλλαξα τελικά είναι ότι δεν αφήνω να τον πάρει ο ύπνος την ώρα που θηλάζει, αλλά τον βάζω στην κούνια του αφού τελειώσει με τον θηλασμό.

Τόσο απλό….

Τώρα νιώθω τύψεις γιατί τελικά ήταν δικό μου το λάθος που δεν κοιμόταν «σερί» το βράδυ.

Βέβαια ακόμη δεν έχω καταφέρει να τον βάλω να κοιμηθεί εύκολα μέσα στην ημέρα γιατί κλαίει πολύ μόλις τον ακουμπήσω στο κρεβατάκι του και εγώ προσωπικά δεν αντέχω να τον ακούω έτσι.

Τουλάχιστον όμως ξεκουράζεται πλέον καλύτερα το βράδυ.

Ποιο βιβλιο πηρες κοπελα μου πες μου κι εμενα να με σωσεις γιατι εμενα ο μικρουλης μου ειναι 9.5 μηνων κι ακομα ξυπναει 3-4 φορες μεσα στη νυχτα!!!

εμένα η κόρη μου είναι 20,5 μηνών και ακόμη ξυπνάει με κλάμα μία φορά τη νύχτα. όχι για να φάει. άγνωστο γιατί; τις τελευταίες μέρες την ταίζω κάτι εκτός από το βραδυνό γάλα, μήπως πεινάει. η επόμενη κίνηση είναι να την βάλω σε κανονικό κρεβάτι με προστατευτικό κάγκελο. μήπως δεν γουστάρει πια την κούνια της. τι να πώ... καμιά ιδέα από αυτους που έχουν διαβάσει το "βιβλίο"; ελπίζω στις διακοπές και στη θάλασσα, να κάνουν τη δουλειά τους και να πέφτει ξερή για ύπνο.

age.png

Ismini το παράδοξο με τον δικό μου είναι ότι όσο πιο πολύ τον κούραζα, τόσο πιο εκνευρισμένος ήταν και τόσο πιο συχνά ξυπνούσε….. Τις ελάχιστες φορές που κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας είχα παρατηρήσει ότι τα μάτια του ήταν μισόκλειστα και «πεταγόταν» με τον παραμικρό ήχο. Τώρα είναι πολύ πιο ήρεμος, αν και ακόμη δεν κοιμάται μέσα στην ημέρα, παρά μόνο 1 το πολύ 2 εικοσάλεπτα.

Το βιβλίο λέγεται «Κοιμήσου παιδί μου» και έχει αναφερθεί ξανά σε αυτό το ποστ αν και οι περισσότερες μανούλες εδώ το έχουν αποκήρυξει γιατί προτείνει να αφήνεις το παιδί να κλάψει.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι υπάρχουν διάφορες φάσεις ύπνου και ενδιάμεσα ξυπνάμε ακούσια (για να σκεπαστούμε, να αλλάξουμε πλευρό κλπ) χωρίς να το θυμόμαστε. Αν για πχ πέσουμε για ύπνο στο κρεβάτι και σε μια τέτοια φάση ξυπνήσουμε στον καναπέ, τότε θα τρομάξουμε και θα ξυπνήσουμε για τα καλά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μωρά μόνο που τρομάζουν περισσότερο και θέλουν να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν τα πάρει ο ύπνος για να νιώσουν σιγουριά (στο στήθος της μανούλας, στην αγκαλιά, στο κινούμενο καρότσι κλπ)

Το πρόβλημα είναι ότι τα μωρά δεν ξέρουν πώς να κοιμούνται μόνα τους άμα τα ακουμπήσεις ξύπνια στην κούνια και τους πεις καληνύχτα. Στο βιβλίο προτείνει κάποιες λύσεις. Καλό είναι να το διαβάσεις και να δεις αν μπορείς και θέλεις να το κάνεις.

Για τον μικρούλη μου ο βραδινός ύπνος ήταν πολύ εύκολος γιατί μόλις τον βάλω στην κούνια γκρινιάζει για κανα 5 λεπτό αλλά δεν κλαίει – τον παίρνει ο ύπνος εύκολα. Μέσα στην ημέρα όμως…. Ουρλιάζει, δεν θέλει με τίποτα και εγώ δεν θέλω να τον ακούω να κλαίει…

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...