Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Και εγω πρόβλημα με τον ύπνο του έχω.

Κοιμάται κατά τις 10 και κατά τις 12-13 αρχίζει και κλαίει.

Αν τον πάρω αγκαλιά σταματάει. Αν τον αφήσω κάτω κλαίει. Αν τον πάρω μαζί μας στο κρεβάτι κοιμάται.

Δυστυχώς προτίμησα για 2 εβδομάδες τώρα, να τον παίρνω μαζί μας στο κρεβάτι και τώρα, το πρωί ανακάλυψα το εξής... Δεν κάθεται μόνος του ούτε στιγμή.

Για να κάνω δουλειές πρέπει να τον έχω αγκαλιά. Χθες προσπάθησα να σιδερώσω και έφερα το πάρκο του δίπλα μου ακριβώς, αλλά με το που τον άφησα ξεκίνησε το κλάμα. Δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν τον πήρα αγκαλιά. Λέτε να φταίει οτι συνήθησε μαζί μας και τώρα όποτε μένει μόνος του έχει ανασφάλεια????????????????????? Δεν ξέρω τι να κάνω...

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλες και Χρόνια Πολλά!

Σίγουρα δεν είναι όλα τα παιδιά τα ίδια αλλά ούτε και όλοι οι γονείς ίδιοι. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω εγώ με τη καινούρια τάση να κοιμόμαστε όλοι μαζί είναι σε ένα κρεβάτι είναι αγαπάνε πιο πολύ τα παιδιά τους αυτοί από εμάς που τα κοιμίζουμε στην κούνια τους; Δηλαδή εμείς είμαστε οι αναίσθητοι και οι άλλοι οι ευαίσθητοι; Ή τα δικά τους παιδιά θα πάρουν πιο πολύ αγάπη από τα δικά μας επειδή θα τα αγγίζουν το βράδυ;;; Πείτε, ότι εγώ δε μπορώ να κοιμηθώ χωρίς το μωρό μου και όχι το μωρό χωρίς εμένα! Έίναι απίστευτο πια: δε σε ρωτάνε εάν κοιμάται το μωρό το βράδυ αλλά πού κοιμάται το μωρό,στο δωμάτιο του ή στο κρεβάτι σας; Πραγματικά τρελαίνομαι κάθε φορά που με ρωτάνε αυτό το πράγμα! Και συνήθως, αυτοί που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, έχουν γιους που κοιμούνται ανάμεσά τους.

Δε θέλω να είμαι απόλυτη και συγνώμη για την φόρτιση αλλά έχω κουραστεί να ακούω ότι νοιάζομαι για το καλό το μωρού μου και το κοιμίζω μαζί μου λες και εμείς δε νοιαζόμαστε και το αφήνουμε μόνο του στο δωμάτιο του. Και τα δύο μωρά μπορεί να είναι υγειέστατα και ευτυχισμένα εξίσου!!!!

ααααα αντε παλι με αυτο το θεμα , εχει καταντησει κυπριακο , βρε κοπελα μου καλα κανεις και κοιμιζεις το παιδι σου στη κουνθα του , εισαι μια τελεια μητερα που κανει το καλυτερο για το παιδι της και μπραβο σου , ομως καλη μου εγω που δεν μπορουσα να ακουω το γιο μου 14 μηνων να τσιριζει και σπαραζε η καρδια μου επειδη ηθελε να νοιωσει τη ζεστασια μου πρεπει να με αποκαλεις "νεα ταση ??? " , πολλα παιδια δεν θελουνε να κοιμουνται με τους γονεις τους και ειναι ποιο ευκολα , αλλα παλι για διαφορους λογους θελουνε να νοιωθουνε τους γονεις τος διπλα τους και στον υπνο , που το κακο στο ενα ? που το κακο στο αλλο ? δηλαδη τωρα ειμαι νεα ταση που δεν αντε3α και τον πηρα να κοιμομαστε μαζι και αμα τον παρατουσα να τσιροκοπαει καθε μερα θα ημουνα οκ και θα τον εκπαιδευα ? τι ειναι το παιδι μου ? σκυλος ? επιτελους με αυτο το θεμα , νομιζα οτι λυθηκε ...

γραφιστριούλα μου γλυκιά μάλλον δεν λύθηκε...χαχαχα...(είσαι καλά; Καιρό έχουμε να τα πούμε!)

Μαρίτα κανένας δεν είπε πως όποια μάνα κοιμάται με το παιδί της του προσφέρει περισσότερη αγάπη από ό,τι μία μάνα που δεν το κάνει.

Κάθε γονιός ας κάνει αυτό που θέλει κι αυτό που αισθάνεται και σε βρίσκω λίγο απόλυτη για το ότι όσοι το κάνουνε αυτό έχουνε γιους! χαχαχα

Το παιδάκι σου όπως βλέπω είναι μικρούλι ακόμη...ελπίζω ποτέ να μην χρειαστεί να το πάρεις στο κρεβάτι σου (γιατι ξέρεις σύντομα θα αρχίσουν πονάκια δοντιών κτλ. και μπορεί να κλαίει κάποια βράδυα) για να μην γίνεις κι εσύ "η νέα τάση"

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Και εγώ έχω ένα μικρό πρόβλημα με τον ύπνο ή μάλλον με την ανυπαρξία ύπνου, αφού η μπέμπα μου, 4μ+3εβδ, κοιμάται ελάχιστα κατά την διάρκεια της ημέρας και το βράδι πάντα με τά τις 11.30 με 12.00. Ξυπνάει κάθε 3 περίπου ώρες για θηλασμό και κοιμάται το πρωι έως τις 9-10. Την υπόλοιπη μέρα το πολύ να κοιμηθεί για καμμια ώρα διακεκομμένα όμως.

Αφού το πρωι εγώ κοιμάμαι και εκείνη είναι ξύπνια και "μιλάει" με το παιχνίδι της κούνιας!

Ακόμη και το μπάνιο της δοκίμασα να αλλάξω ώρα π.χ. μεσημέρι, αργά απόγευμα κατά τις 8.30 ή βράδυ κατά τις 10.30 όμως δεν έχει καμμία σημασία.

Ούτε και η πιπίλα βοηθά ιδιαίτερα, αποκοιμιέται μόνο με τον θηλασμό.

Ίσως όταν γίνει πιο δραστήρια και κινείται να κουράζεται και να κοιμάται λιγάκι περισσότερο.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

μελίτα κάπως έτσι ήταν κι ο δικός μου...κι αυτός δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά σε εμάς οφειλόταν στους κολικούς που δεν τον άφηναν να ηρεμήσει. Μετά τους 4 μήνες που σταμάτησαν οι πόνοι αρχίσαμε να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω. Αλλά έτσι να κοιμάται αρκετά το μεσημέρι π.χ. το άρχισε μετά τον 7ο μήνα ο δικός μου!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Sardelaki μου ποσο μεγαλωσε το ζουζουνι σου κοριτσι μου ? ποτε γεννησες ποτε κοντευει να χρονησει ??? να σου ζησει παντα υγεια και αγαπη .Λοιπον εμεις τον Κωνσταντινο τον ειχαμε στο δωματιο μας σε λικνο εως 2 μηνων , μετα τον μεταφεραμε στο δωματιο του και στην κουνια του , εκει στην αρχη κοιμοτανε μονος μετα το βραδυνο γαλα του καθε μερα , καποια στιγμη με τα δοντια 6-7 μηνων αρχησε να ξυπναει αλλα τον ξανακοιμιζαμε σχετικα ευκολα ,επειτα περασε εκεινο το χειμωνα και καποιες ιωσεις , δεν τον περναμε ομως στο κρεββατι μας, τον καταφερναμε ευκολα, κοιμοτανε απλως ξυπνουσε απο τις 6.30 αυτο δεν μας ενοιαζε ομως . Καποια στιγμη δυσκολευοτανε να κοιμηθει μονος και τον κοιμιζαμε εμεις στην κουνια του , αλλα και παλι κοιμοτανε στο κρεββατι του , μενω εγκυος εγω στην μικρη , ενα πτωμα απο κουραση ο Κωνσταντινος ηταν ηδη 14 μηνων καποια στιμγη ειχαμε γινει ζομπι απο το ξενυχτι γιατι ξυπνουσε το ζουζουνι μας και δεν ξανακοιμοτανε μεσα στη νυχτα , δεν τα καταφερνα μονη μου σπιτι τα πρωινα που ελειπε ο Πανος , ε 1-2 τον πηραμε στο κρεββατι μας, για ενα διαστημα τον κοιμιζαμε και στο κρεαββατι μας και τον πηγαιναμε ξανα στην κουνια του οπου ξυπνουσε και τον περναμε στο κρεββατι παλι , λιγο πριν γεννησω αυτο το αλλαξαμε , τον μαθαμε με υπομονη να αγαπησει το χωρο του , να τον κοιμιζουμε στο κρεββατι του , και εκεινος αρχησε να μεγαλωνει και να μην μενει αγρυπνος τα βραδια , εντα3ει μετα τη γεννα και την επιστροφη μας στο σπιτι ο Κωνσταντινος κοιμαται στο κρεββατι του καποθα στιγμη μεσα στην νυχτα θα ερθει στο δικο μας κρεββατι μιας και δεν εχει καγκελα το κρεββατι του , δεν ειναι κατι που μας ενοχλει και κατι που με απασχολει ιδιαιτερα ,ολοι μας μαθαμε να κοιμομαστε μονοι μεγαλωνοντας δεν το θεωρω προβλημα τοσο απλα .

Η κορούλα μου που την θηλάζω αποκλειστικά από την γέννηση ξυπνούσε μια φορά μόνο το βράδυ μέχρι 40 ημερών. Από τότε κοιμάται 12 το βράδυ με 8 το πρωί... Εδώ και δύο ημέρες όμως ξανά ξυπνάει μια φορά .. γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;;; τυχαίο γεγονός ή ξανά μανά τα ίδια;

Η κορούλα μου που την θηλάζω αποκλειστικά από την γέννηση ξυπνούσε μια φορά μόνο το βράδυ μέχρι 40 ημερών. Από τότε κοιμάται 12 το βράδυ με 8 το πρωί... Εδώ και δύο ημέρες όμως ξανά ξυπνάει μια φορά .. γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;;; τυχαίο γεγονός ή ξανά μανά τα ίδια;

Άλμα ανάπτυξης ίσως;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα είμαι καινούρια εδώ. Ο γιος μου είναι 21 μηνών σήμερα και είχε προβλήματα στον ύπνο απο την ημέρα που γεννήθηκε. Πάντα πίστευα ότι καμιά άλλη δεν περνάει αυτά που περνάω εγώ αλλα απο τα μηνύματα εδώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλες μαμάδες στην δική μου κατάσταση. Στην αρχή ήταν οι κολικοί λέγαμε θα περάσουν και θα κοιμάται. Μετά ξεκίνησαν τα δοντάκια. Εβγαλε το πρώτο δόντι 5 μηνών. Εκεί ξεκίνησε το πραγματικό μαρτύριο. Ειδικά με τα δυο μπροστινά μεγάλα δοντια ξυπνούσε ανα μια ώρα κλαίγοντας. Είχα νεύρα ξεσπάσματα θυμού δεν ήξερα τι να κάνω. Η έλλειψη ύπνου είναι ότι χειρότερο. Μόλις έπεφτε για ύπνο έτρεχα να προλάβω να κοιμηθώ γιατί δεν ήξερα τί θα επακολουθούσε. Το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκε συνεχόμενα χωρίς να ξυπνήσει ούτε για γάλα ούτε για αγκαλιά ούτε για δεν ξέρω εγω για ποιο λόγο νόμιζα πως κάτι έπαθε και πήγα πάνω απο την κούνια του να δω αν αναπνέει. Τα πράγματα στρώσανε γίνανε ιδανικά θα έλεγα όταν τελείωσε την πρώτη οδοντοφυία. Κοιμόταν το μεσημέρι κανα δύωρο και το βράδυ απο τις 10 30 μέχρι το πρωί στις 8 με 9. Μέχρι πριν ένα μήνα που αρρώστησε από ίωση αυτή με τον βήχα, πονόλαιμο, πυρετό, συνάχι. Απο εκείνη την στιγμή άρχισε πάλι τα ίδια. Ξυπνάει το βράδυ 2 φορές για γάλα και τώρα έχει δυο μέρες που ξυπνάει με κλάμματα συχνά. Μήπως βγάζει τα πισω πισω δοντάκια? Η αυτά βγαίνουν πολύ αργότερα? Έχει περάσει βέβαια απο το μυαλό μου μήπως έχει προβλημα με αλλεργία γιατι πολλές φορες την ημέρα φταρνίζεται χωρις καταρροη και το βράδυ μπουκώνει η μυτουλα του. Τι να πω? Είμαι συνεχώς στο "τι φταίει". Απο την ημέρα που γεννήθηκε με τον μπαμπά του λέμε συνεχώς αυτο το τι φταιει. Μηπως εχει πολυ φως το δωμάτιο μήπως θέλει παραπανω φως? Μήπως θέλει μαξιλάρι μήπως όχι? Μήπως πειναει μηπως διψαει μήπως πονάει και αν πονάει τι πονάει και γιατί? Μήπως βγάζει δόντια μήπως το ένα μηπως το άλλο.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Καλησπέρα. Ονομάζομαι Σόνια και έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνών. Ήθελα να ρωτήσω εαν έχει χρησιμοποιείσει κανείς την μέθοδο στο βιβλίο "κοιμήσου, παιδί μου" με επιτυχία. εαν ναι, ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις. ευχαριστώ

Πως γίνεται ένα παιδάκι να κοιμάται όλο το βράδυ από πολύ μικρό και τώρα που είναι 13 μηνών ξαφνικά ανά 1 ώρα να είναι όρθιο με τα χέρια ανοιχτά για να το πάρω αγκαλιά;;

Τον ξαπλώνω κλαίει, το χαιδεύω , κοιμάται και ξάνα πάλι τα ίδια σε λίγο!!

Μέχρι που πάει 6 το πρωί ή 7 και τελικά τον παίρνω στο κρεββάτι μου γιατί έχω να κοιμηθώ 1 μήνα!!! Ούτε σαν νεογέννητο τέτοια ξενύχτια!!

Διαφημίσεις

Agapi6 δεν θα σου μιλήσω για μένα γιατί ξενυχτάω από τότε που γεννήθηκε. Τελευταία άρχισε να στρώνει στο θέμα ύπνου αν εξαιρέσεις τις μέρες που κάποιο δόντι σκάει την μυτουλα του. Ισως είναι αυτό. Μήπως βγάζει κάποιο δοντάκι πίσω. Ισως κοιμάται πολλές ώρες το μεσημέρι. Εγώ να πω την αμαρτία μου τον ξυπνάω στις 5. Συνήθως κοιμάται κατα τις 3 και τον ξυπνάω γιατί διαφορετικά δεν έχει ύπνο το βράδυ. Έχω ακούσει βέβαια ότι δεν είναι σωστο να τα ξυπνάμε αλλά μόνο έτσι βρήκα λίγο την υγειά μου. Πάντως έχω προσέξει ότι αν τα σηκώσεις μια φορά απο την κούνια τους το βράδυ κάθε βράδυ μετα ξυπνάνε και θέλουν αγκαλιες. Αισθάνονται ασφάλεια τι να πω? Πάντως σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση μην ξεγελαστείς κάποιο βράδυ να του δώσεις γάλα γιατι πολυ πιθανόν μετά να το πάρει συνήθεια. Ο δικός μου πολλές φορές που ξυπνάει θέλει γάλα για να τον ξαναπάρει ο ύπνος. Δεν κοιμάται με τίποτα εαν δεν φάει.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

καλημέρα κορίτσια, διαβάζω τα σχετικά περί ύπνου.....agapi6 σχετικά με το οτι είναι 13μηνών και έχει αρχίσει περίεργα, έχω διαβάσει σε αρκετά βιβλία και απο γιατρούς ότι σε αυτόν τον μήνα περίπου κάνουν περίεργα. δηλαδή σε δοκιμάζουν.το γιατί μην το ρωτάς απλώς το κάνουν. το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον αφήσεις..

ξέρω θα κλάψει μέχρι σε σημείο που νομίζεις οτι μπορεί να σκάσει. αλλά δεν πιέζουν τον εαυτό τους περισσότερο από ότι αντέχουν. έχω ρωτήσει και παιδοψυχολόγο, ξέρεις μήπως τους δημιουργηθεί τραύμα κλπ..και φοβηθούν το κρεβάτι - ύπνο. Μου είπε οτι θα φοβηθεί το κρεβάτι και τον ύπνο μόνο αν το βάλεις - στείλεις για ύπνο ως τιμωρία, σε καμία άλλη περίπτωση. Μην τον σηκώνεις γιατί το παίρνει συνήθεια.Πρέπει να είσαι σταθερή και να επιμένεις στο δικό σου. Εσύ είσαι η μαμά και εσύ ξέρεις τι θέλει το παιδί σου όχι αυτό.Δεν είναι τόσο μεγάλο για να έχει και πρωτοβουλία στο θέμα. Αυτά θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν ξύπνια. Είναι κάτι σαν "πόλεμος" για να επιβληθούν και να "κερδίσουν" την ανεξαρτησία τους... θα το καταλάβει κάποια στιγμή...Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ'ότι δείχνουν και ας μην μιλάνει. Δεν το "παίζω" ειδική, σε καμία περίπτωση, αλλά και η δικιά μου 8 μηνών μου έκανε κάτι κόλπα το βράδυ και μόνο έτσι έστρωσε. Τώρα αρχίσαμε το μεσημέρι, αλλά που θα πάει θα το καταφέρουμε και αυτό.

Μ'έπιασε πολυλογία πρωι-πρωι αλλά χθες η μικρή μου έσπασε τα νεύρα σε σημείο που είπα θα την σφάξω.....

γιατι τοση αυστηροτητα ρε κοριτσια, τι θα πει μονο ετσι εστρωσε ενα αγγελουδι 8 μηνων

και ποιος παιδοψυχολογος (που θεωρω πολυ σπουδαια την επιστημη τους αλλα δυστυχως δεν την γνωριζουν ολοι οπως θα επρεπε) λεει πως "Εσύ είσαι η μαμά και εσύ ξέρεις τι θέλει το παιδί σου όχι αυτό.Δεν είναι τόσο μεγάλο για να έχει και πρωτοβουλία στο θέμα."

ειναι παιδια οχι αντικειμενα , εχουν αποψη και γνωμη απο την ωρα που συλλαμβανονται , πρεπει να τηνα κουμε με ευαισθησια και αφοσιωση οχι αυστηροτητα και προκαταληψη πως πανε να μας καβαλησουν.....

καλημέρα κορίτσια, διαβάζω τα σχετικά περί ύπνου.....agapi6 σχετικά με το οτι είναι 13μηνών και έχει αρχίσει περίεργα, έχω διαβάσει σε αρκετά βιβλία και απο γιατρούς ότι σε αυτόν τον μήνα περίπου κάνουν περίεργα. δηλαδή σε δοκιμάζουν.το γιατί μην το ρωτάς απλώς το κάνουν. το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον αφήσεις..

ξέρω θα κλάψει μέχρι σε σημείο που νομίζεις οτι μπορεί να σκάσει. αλλά δεν πιέζουν τον εαυτό τους περισσότερο από ότι αντέχουν. έχω ρωτήσει και παιδοψυχολόγο, ξέρεις μήπως τους δημιουργηθεί τραύμα κλπ..και φοβηθούν το κρεβάτι - ύπνο. Μου είπε οτι θα φοβηθεί το κρεβάτι και τον ύπνο μόνο αν το βάλεις - στείλεις για ύπνο ως τιμωρία, σε καμία άλλη περίπτωση. Μην τον σηκώνεις γιατί το παίρνει συνήθεια.Πρέπει να είσαι σταθερή και να επιμένεις στο δικό σου. Εσύ είσαι η μαμά και εσύ ξέρεις τι θέλει το παιδί σου όχι αυτό.Δεν είναι τόσο μεγάλο για να έχει και πρωτοβουλία στο θέμα. Αυτά θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν ξύπνια. Είναι κάτι σαν "πόλεμος" για να επιβληθούν και να "κερδίσουν" την ανεξαρτησία τους... θα το καταλάβει κάποια στιγμή...Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ'ότι δείχνουν και ας μην μιλάνει. Δεν το "παίζω" ειδική, σε καμία περίπτωση, αλλά και η δικιά μου 8 μηνών μου έκανε κάτι κόλπα το βράδυ και μόνο έτσι έστρωσε. Τώρα αρχίσαμε το μεσημέρι, αλλά που θα πάει θα το καταφέρουμε και αυτό.

Μ'έπιασε πολυλογία πρωι-πρωι αλλά χθες η μικρή μου έσπασε τα νεύρα σε σημείο που είπα θα την σφάξω.....

:shock: :shock: :shock: Νομιζω οτι το θεμα του υπνου δεν ειναι πολεμος για να κερδισω εγω 'η το παιδι μου!!!!!!

Ουτε θα νιωσω ευχαριστηση και θα κοιμηθω με ηρεμια επειδη "κερδισα" τον πολεμο απεναντι σε ενα τοσο δα πλασματακι!Υπαρχουν κι αλλες μεθοδοι για να κοιμαται ενα παιδακι ηρεμο,κι αυτες δεν ειναι να το αφηνεις να κλαιει οσο μπορει να αντεξει!!!Δεν αντεχω εγω να το αφησω!!!Προσωπικη μου αποψη,και οχι γιατρου ή παιδοψυχολογου...

Είμαι ανάμεσα και στις 2 παραπάνω απόψεις. Δε θέλω να τον πάρω αγκαλιά με το παραμικρό για να μην μαθαίνει αλλά από την άλλη δε θέλω να πλαντάξει στο κλάμα και για ψυχολογικούς λόγους αλλά και γιατί κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με την κόρη μου και να την ξυπνήσει. Το μόνο που κάνω αυτή τη στιγμή είναι να κάθομαι δίπλα του να τον ηρεμώ. Βέβαια από την αυπνία τα νεύρα δεν είναι και στα καλύτερά τους με αποτέλεσμα και η πρωινή συμπεριφορά μου να είναι έτοιμη να εκραγεί προς όποιον μου αντιμιλησει.

Αγαπη τα μωρακια περνανε διαφορες φασεις και κατα καιρους εχουν περιοδους αυπνιας κι ανησυχιας......το μωρο σου κλαιει γιατι κατι το ενοχλει (δοντακια, πονακια) κι οχι για να σου σπασει τα νευρα..........σε αυτες τις φασεις το πιο ευκολο ειναι να το παιρνεις μαζι σου και να κοιμασαι ετσι λιγο καλυτερα......κιεμεις το ζουμε κατα διαστηματα......

Υπαρχουν και ψυχολογοι που δεν μισουν τα παιδια, κι αυτοι συστηνουν να μην αφηνουμε να κλαιει το μωρο γιατι του δημιουργουνται αισθηματα εγκαταλειψης και αυτα θα αφησουν ιχνη πανω στο χαρακτηρα και την συμπεριφορα του.........οσο κι αν νομιζουν μερικοι ενα μωρακι δεν καταλαβαινει οτι εσυ απλα του δινεις ενα μαθηματακι συμπεριφορας και γι αυτο το αγνοεις (αν ηταν τοσο εξυπνα θα επαιρναν και πτυχιο κεμπριτζ με το που εκλειναν τα 2 ) νομιζει οτι ειναι παρατημενο και δεν ενδιαφερονται οι γονεις του.......το οτι μπορει να "στρωσει" η συμπεριφορα του δεν ειναι ενα θετικο σημαδι, το μωρο παραιτειται και παυει να περιμενει στοργη........αυτο επιδιωκουμε απο το μωρο μας?

Λιγα χρονια ειναι αυτα που εχει αναγκη την αμεση ανταποκριση και φροντιδα μας, σε λιγο καιρο ουτε να το αγκαλιασουμε δε θα μας αφηνει (ειδικα αν το "εκπαιδευσουμε" να μη θελει αγκαλιες).......ας το δουμε θετικα κι ας κανουμε λιγη υπομονη.........

Ψαξε να δεις τι το ενοχλει τοσο...ακομα κι αν ποναει η αγκαλια της μαμας δρα ανακουφιστικα!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μπουκίτσα.....δεν είπα οτι θα πάρουμε τα όπλα και μην το παίρνεις τόσο προσωπικά!!!ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει και αυτό που το βολεύει. ούτε θεωρώ οτι είμαι πιο "κακή" μαμά αν το αφήσω να κλάψει ή πιο "καλή" αν του κάνω όλα τα χατήρια.ούτε νιώθω κάποια ευχαρίστηση.τώρα τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ, δικό σου θέμα. Την αγάπη και την φροντίδα μας την δείχνουμε και την εισπράτουν όση ώρα είναι μαζί μας και ξύπνια. Το μυαλουδάκι τους ακόμα δεν είναι ανεπτυγμένο για να ξέρουν πως να κάνουν κάποια πράγματα, ούτε ξέρουν τι θέλουν. αν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να μάθει να κοιμάται ένα παιδί που δεν περιλαμβάνει κλάμα, ύπνος όλοι παρέα στο κρεβάτι, κούνημα όλη την ώρα κλπ, είμαι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις. Το τόσο δα πλασματάκι δεν έχει άλλο τρόπο να πει οτι δεν θέλω να κοιμηθώ ή θέλω να παίξω τώρα και ας είσαι εσύ χώμα...απ'το να κλάψει. είναι ο μόνος τρόπος για να μας κάνουν να αντιδράσουμε όπως θέλουν εκείνα. τέλοσπάντων η άποψή σου είναι σεβαστή.

Σονια το μωρο μονο το κλαμα εχει για να επικοινωνει μαζι μας.......δεν μπορει να μιλησει....κλαιει καθε φορα που εχει καποιο προβλημα........εχει την αναγκη μας πως να το κανουμε......αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποδεχθουμε, δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες για να μη κλαιει και να κοιμαται οσες ωρες μας βολευει και οποτε θελουμε......το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι υπομονη και να σκεφτομαστε θετικα......

Οταν τρελλαινομουν απο την κουραση και την αυπνια αυτο σκεφτομουν......οτι ζω μια υπεροχη περιοδο που μπορω να κρατω το μωρακι μου αγκαλια και να το νανουριζω ....σε λιγο καιρο θα με εχει γραμμενη και θα το κυνηγω απο πισω........ετσι επιβιωσα τις δυσκολες μερες.......αλα Πολυαννα ...χαχαχα......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

:shock: :shock: :shock: Νομιζω οτι το θεμα του υπνου δεν ειναι πολεμος για να κερδισω εγω 'η το παιδι μου!!!!!!

Ουτε θα νιωσω ευχαριστηση και θα κοιμηθω με ηρεμια επειδη "κερδισα" τον πολεμο απεναντι σε ενα τοσο δα πλασματακι!Υπαρχουν κι αλλες μεθοδοι για να κοιμαται ενα παιδακι ηρεμο,κι αυτες δεν ειναι να το αφηνεις να κλαιει οσο μπορει να αντεξει!!!Δεν αντεχω εγω να το αφησω!!!Προσωπικη μου αποψη,και οχι γιατρου ή παιδοψυχολογου...

Εξαρτάται, αν ο γονιός βλέπει το μωρό απέναντί του ως εχθρό, νιώθει ότι βρίσκεται σε πόλεμο. Νιώθει ότι το μωρό του έχει επιτεθεί και πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση.

Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που βιώνουν τέτοια αισθήματα γιατί έτσι τους αντιμετώπισαν όταν ήταν παιδιά και συνεχίζουν τον ίδιο φαύλο κύκλο.:?

χαίρομαι που είστε όλες τέλειες μαμάδες....δεν θεωρώ οτι δεν είμαι καλή μαμά επειδή μπορεί να αφήσω το παιδί μου να κλάψει.φυσικά το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει μαζί μου αλλά δεν σημαίνει οτι το κάνει πάντα οταν κάτι το ενοχλεί ή πονάει.το κάνουν απλά και μόνο για περισσότερη προσοχή. μπορεί να παίζεις και να ασχολείσαι μαζί τους όλη μέρα αλλά την νύχτα αν έχουν το έχουν "συνήθεια" θα ξυπνήσουν για λίγη ακόμη προσοχή απο την μαμά. υπάρχει ώρα για παιχνίδι και ώρα για ύνπο και όχι δεν περιμένω να πάρει πτυχίο απο 2 χρονών αλλά καταλαβαίνουν αρκετά.το να κλάψει λίγο δεν θα αφήσει αρνητικά ίχνη στον χαρακτήρα τους. η αγάπη για τα παιδιά μας είναι ατελείωτη, ότι και να κάνουν απλώς λέω οτι πρέπει να ξέρουν οτι υπάρχουν και όρια.δεν θεωρώ οτι πρέπει να βγω και "κακιά"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...