Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Ποτε τον πας βολτουλα?

Εμεις ειχαμε παντα την απογευματινη βολτα μας, εστω και μια ωριτσα στη γειτονια, μετα μπανιο, μαμ και νανι

σιγουρα ο απογευματινος υπνος πρπει να αντικατασταθει με μεσημεριανο υπνο. Τωρα αν αυτο θα γινει με το μαχαιρι η θα τον ταλαιπωρησεις 1-2 μερες, εξαρταται απο εσενα. Το μεσημερι ποιος τον φροντιζει?

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Anas29 σε ευχαριστώ πολύ και σένα το μπουμπουκάκι σου είναι ένα κουκλί!!!

Από οτι βλέπεις όλες λέμε για την αλλαγή στον απογευματινό ύπνο!

Το καταλαβαίνω οτι είναι δύσκολο αφού δουλεύεις κι όλας, αλλά κάνε μια προσπάθεια ακόμα!! :wink::wink:

Καλό κουράγιο :wink:

Το λοιπόν για πείτε τώρα και σε μένα καμιά συμβουλή!

Το μωρό μέχρι και πριν μια εβδομάδα είχε το τέλειο πρόγραμμα, κοιμόταν μόνος του για βράδυ στις 9 με 8 το πρωί. Ξαφνικά κάτι άλλαξε για να κοιμηθεί γίνεται ο χαμός και ξυπνάει κατά τις 5 το πρωί με τρομερό κλάμα και δεν ηρεμεί οτι και να κάνω, αφού λοιπόν περάσει καμιά ώρα που γίνεται πόλεμος τον ταίζω και ξανακοιμάται μέχρι τις 9. Δεν είμαι σίγουρη όμως οτι πινάει και φοβάμαι μην του γίνει συνήθεια το φαγητό στις 5. Βγάζει και δόντια τώρα αλλά τι στην ευχή στις 5 το θυμάται οτι πονάει? Σκέφτηκα και για το άγχος του αποχωρισμού, αλλά μήπως είναι νωρίς είναι 7 μηνών? Είχε καμία παρόμοια εμπειρία να με βοηθήσει?

Αντε να βγούν τα δόντια να αποκλείσω αυτή τη περίπτωση....

:oops::oops:

Anas29 Καοι οι δικοί μου αρχικά κοιμόταν το απόγευμα και ξεκίνησα ξυπνώντας τους αντί για 20:00 που θα ξυπνούσαν από μόνοι τους 19:40. 'Ετσι το πρώτο βράδυ ήταν λίγο περισσότερο κουρασμένοι και δεν άλλαζα την ώρα βραδυνού ύπνου οπώτε αυτό το απογευματινό εικοσάλεπτο που τους έλειπε το συμπλήρωναν με το να ξυπνούν πιο αργά. Σε 1 εβδομάδα άλλο ένα εικοσάλεπτο μέχρι να φτάσουν σε ένα πρόγραμμά που σε βολεύει.

amaliakon μεγαλόνοντας ο ένας από του δύο τους δικούς μου το έκανε αυτό. Έπρεπε να αυξήσω την ποσότητα των γευμάτων του μέσα στη μέρα. Έτσι τελικά σε ημερήσια βάση αύξησα την ποσότητα και λίγο το βραδυνό γάλα και γύρισε στο να κοιμάται συνεχώμενα. Άν θηλάζεις βεβαιώσου οτι έχεις αρκετή ποσότητα΄γιατί οι ανάγκες ανεβαίνουν ραγδαία σε αυτούς τους μήνες από ότι είδα με τους δικούς μου.

Twinmum παντως εγω αυτο που παρατηρησα ειναι πως ειτε τον βαλω για υπνο στις 10 ειτε στις11κ30 το βραδυ παντα ξυπναει την ιδια πανω κατω ωρα περιπου στις 4κ30, αλλα νομιζω πως οταν τον βαζω στις 11κ30 για υπνο, μετα τον θηλασμο στις 4κ30 ξανακοιμαται ενα διωρο.Αντιθετα οτν τον βαζω για υπνο στις 10 τοτε το πρωινο μας αρχιζει απο τις 5 τα χαραματα και αυτο μου ειναι οτι χειροτερο.....Οσο για τον απογευματινο υπνο ακομα και στις 8κ30 τον ξυπναω με το ζορι και τον λοιπαμαι πολυ τοσο γλυκα που κοιμαται.Ο αντρας μου μου εχει προτεινει να τον αφησουμε μια φορα να δουμε ποτε θα ξυπνησει αλλα εγω φοβαμαι μηπως μετα μου θελει παιχνιδια ολη τη νυχτα.τωρα ομως τι καθομαι και λεω σε μια μαμα που καταφερε να βαλει σειρα σε διδυμα

.png

anas29 μιας φίλης μου το μωρό κοιμάται από τις 5 το απόγευμα για βράδυ και ξυπνάει στις 6 το πρωί, αλλά αυτήν τη βολεύει γιατί εκείνη την ώρα ετοιμάζετε για την δουλειά!!!!

Λές και σένα να θέλει από τις 5 να κοιμηθεί για βράδυ?

Αστον μια φορά να δείς τι θα γίνει ή δώστου και γάλα κατά τις 12 το βράδυ όπως είναι κοιμισμένος το κάνουν πολλές μανούλες :wink:

Δοκίμασε το σάββατο για να μην δουλεύεις την άλλη μέρα και είσαι κουδούνι!!! :D

Διαφημίσεις

Οποιαδήποτε μέθοδος χρησιμοποιήται με σποκό να μάθει στα παιδιά κάτι πχ. πως να κοιμούνται μόνα τους ή πως να πηγαίνουν στην τουαλέτα ή πως να διαβάζουν, συνολικά αποκαλείται εκπαίδευση. Είναι γεγονος οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρά μωρά εχεις απόλυτο δικαιο σε αυτό. Για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε μέθοδος εκπαίδευσης ύπνου (με κλάμα ή χωρίς ) το μωρό θα πρέπει να μπορεί να κάνει βήματα πιανόμενο από τα καγγελα της κούνιας άρα μιλάμε για τουλάχιστον 10 μηνών.

Ο προτεινόμενος τρόπος είναι να βάλεις το μωρό για ύπνο είναι να εδραιώσεις για περίπου 15 μέρες μία πολύ ίδια ρουτίνα πχ. Μπάνιο, λίγο ήσυχο παιχνίδι στην κούνια του 5-10 λεπτά (όσο περίπου κάνεις να ετοιμάσεις το γάλα) με καποιον άλλο για να συνιθίζουν το δεύτερο πρόσωπο. Γάλα και παρμυθάκι ή τραγουδάκι ή ότι άλλο λέτε από νεογνα πριν τον ύπνο. Εμεις πχ. ακουμε λίγη λιλλιπουπολη και διαβάζουμε ένα παραμύθι από την πρώτη μέρα στο σπίτι. Τέλος τις πρώτες φορές το μισοκοιμίζεις το μωρό όπως έκανες μέχρι τώρα και οριακά πριν κοιμηθεί το βάζεις στην κούνια.

Μόλις περάσεις στο στάδιο που μπορείς να το κοιμήσεις στην κούνια είτε κουνώντας το λίγο ή εμένα ασ πούμε ήθελαν να τους κάνω πατ-πατ τον πωπό τους ... και αυτό γίνει 2-3 βράδια συνεχόμενα, μετά ένακα λίγο πατ-πατ και κάποια στιγμή που δεν κοιτούσαν έβγαινα από το δωμάτιο.

Αν αρχίσουν να΄κλαίνε τότε αφήνει 5 λεπτά και μπαίνει και το καθησυχάζεις, μετά 7 λεπτά το καθησυχάζεις λέγοντας συνεχώς οτι η μαμά είναι εδώ απλά και αυτή πρέπει να πάει για ύπνο ΄μη φοβάσαι δεν φεύγω αλλά είναι σημαντικό να κοιμηθείς μόνος σου κλπ. Τελικά αφήνεις 10 λεπτά και μπαίνεις και πάει έτσι.

Οι αρχικές ενδείξεις επιτυχίας της μεθόδου δεν έιναι οτι θα κοινηθεί μόνο του παιδί αλλά οτι δεν θα σε φωνάξει όταν ξυπνήσει το βράδυ. Αυτό είναι το σημαντικό. Όλες χαιρόμαστε να εχουμε αγγαλιτσα τα μωράκια μας και να τα κοιμήζουμε αλλά τις μεθόδους τις εφαρμόζουμε έτσι ώστε όταν θα ξυπνήσουν το βράδυ όπως όλοι (μικροί- μεγάλοι) ξυπνάνε να μην φοβηθούν οτι από εκεί που ήταν αγγαλιά είναι μόνοι σε ένα ξένο χώρο και ν αμπορέσουν να ξαναβάλουν τους εαυτούς τους για ύπνο χωρίς να χρειάζονται τη μαμά. Έται μετράς και το κατά πόσο αποδίδει η μέθοδος.

Σε όσες το πιστεύεται ελπίζω να βοήθησα σε όσες διαφωνείτε συγνώμη που είναι τόσο μεγάλο το μύνημα....

Έχω λίγο μπερδευτεί να πω την αλήθεια !!!

Εγώ στη μπέμπα μου κάνω μπανάκι, τη βάζω στην κούνια και της δίνω γαλατάκι. Με το που πίνει το γάλα της γλαρώνει, την χαιδεύω και λίγο στην πλατούλα και κοιμάται σε κανένα τεταρτάκι σαν πουλάκι.

Το πρόβλημά μου είναι το βράδυ.

Ξυπνάει 6-8 φορές, γκρινιάζοντας. Πάω, της ξαναβάζω την πιπίλα και ξανακοιμάται αμέσως. Δυστυχώς ενώ όλη τη μέρα την πιπίλα τη βάζει μόνη της, το βράδυ ούτε καν προσπαθεί να τη βρει....

Και όπως καταλαβαίνεις, έχω φτάσει στα όρια μου, καθώς αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και 6-7 μήνες.

Σκέφτομαι λοιπόν πολύ σοβαρά τη μεθοδο που περιγράφεις.

Αναρωτιέμαι όμως, μετά απο αυτά που διάβασα στο post σου.

Αλλάζω τον τρόπο που την κοιμίζω (όχι γαλατάκι και χαδάκια) και ύπνο μόνη της ???

Ή συνεχίζω να την κοιμίζω με τον τρόπο το δικό μου και απλώς όταν ξυπνάει τη νύχτα δεν σηκώνομαι και την αφήνω να κλάψει;

Μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις γιατί έχω καταντήσει νυχτοπούλι;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Γεια σας κοριτσια!

Ειμαι σχετικα νεα στο forum αν και δεν αισθανομαι ετσι γιατι σας διαβαζω σχεδον καθημερινα 8-9 μηνες τωρα και με ολες τις συμβουλες σας καταφερα να φτασω να εχω τελειο προγραμμα στον μπεμπακο μου, 14 μηνων και το εχει απο 5 μηνων.

Ξυπναει 8.00 και στις 11.00 κοιμαται λιγο για κανα 40λεπτο, μετα παλι 2.30 με 4.00 μπορει 4.30 και το βραδυ 8.30 με 9.00 τον βαζουμε για υπνο.

Αυτο το καταφερα με μεγαλη προσπαθεια δηλαδη ειχα απολυτη ησυχια στο σπιτι και επισης ακομα και αν δεν κοιμοταν το αφηνα λιγο στην κουνια να ξεκουραστει, κανα δυο φορες τον αφησα να κλαψει 2-3 λεπτα του εφυγε η ενταση και κοιμηθηκε αμεσως ( μεχρι 9 μηνων δεν τον ειχα αφησει ποτε να κλαψει, τον σηκωνα αμεσως, ισως και γιαυτο να μου ειχε εμπιστοσυνη) .

Επισης εκανα ενα φοβερο κολπο με τις πιπιλες, εβαζα πολλες στην κουνια πανω απο 6 και παντα τις εβρισκε το βραδυ και ξανακοιμοταν. Αν ξυπνουσε δεν ετρεχα να τον σηκωσω του εδινα 2 λεπτα να βρει πιπιλα και μονο αν εκλαιγε πηγαινα.

Εγω καταλαβα οτι το πιο σημαντικο πραγμα ειναι το προγραμμα, ρυθμιζεται και το ρολοι του μωρου ετσι και ειναι τελεια.

Πολλες μαμδες διαφωνουν μαζι μου που κανουμε ησυχια οταν κοιμαται αλλα αφου ετσι εχουμε το τελειο καθημερινο μας προγραμμα νομιζω μικρο το αντιτιμο!

Ελπιζω λιγο να βοηθησα...

zQI8.jpg.png

Γεια σας

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τη μεταφορά του μωρού μου απο το πορτ μπεμπε στο κρεβατάκι του. Είναι 2μιση μηνων περίπου και άρχισε να μη χωράει στο πορτ μπεμπε του κοιμάται απο 2 εβδομάδων το οποίο είναι πάνω στο καροτσακι του. τις νλυχτες που ξυπνάει και τρώει ξανακοιμάται κουνώντας το λίγο στο πορτ μπεμπε. Τώρα που το βάζω στο κρεβατάκι του όταν ξυπνάει δεν ξέρει πωε να ξανακοιμηθεί επειδή δεν κουνιέται όπως το πορτ μπεμπε και εκνευρίζεται και κλαίει. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται στο καρεκλακι αυτοκινητου κουνώντας τον πάλι και οταν ξυπναει (κάθε 2-3 λεπτα μερικε΄ς φορες ξανακοιμάται κουνώντας τον έστς 1 λεπτό) και πάλι δεν κοιμαται στο κρεβάτι με τιποτα όμως γιατι δεν κουνιεται παρολο που προσπαθησα να του κουνήσω το στρωμα ή τον ίδιο και δε δεχεται και κλαιει. Πως να τον μεταφέρω στο κρεβατάκι του αφου δε χωράει άλλο στο πορτ μπεμπε?

καλησπέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη η προσαρμογή του στο να κοιμηθεί στην κουνια του και αυτό ακριβώς το πρόβλημα ειχα και ας το πούμε ότι το έλυσα πρίν κανα μήνα όταν ήταν 6 μηνών εγώ μετά την καλαθούνα έκανα το λάθος και τον έβαλα στο ριλάξ για να μπορώ να τον κουνάω για να του το κόψω δηνοπάθησα Εγώ έκανα το εξής τον έβαζα να κοιμηθεί στο ριλάξ και κοιμόταν στην αρχή για μία ώρα την επόμενη για λίγο περισότερο ώσπου στο τέλος καταφ'εραμαι να πετάξουμε το ριλάξ μπορείς ωα κάνεις το ίδιο να το κοιμίζεις στο πορτ μπεμπέ και μετά να το βάζεις στο κρεβάτι βέβαια ο δικός μου ακόμα δεν κοιμάται χωρίς κούνημα στα χέρια βέβαια σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπαθεια

mami ποσες πιπιλιτσες ειναι στη κουνια της???? :lol: αν ειναι μια , βαλε 3 -4! :lol: αυξανεις τις πιθανοτητες να τις εντοπισει και να μη σηκωθεις!

Ο δικος μου κοιμαται με 1 στο στομα και 2 στη χουφτα του :lol::lol:

Κοριτσια το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μαθουν στη κουνια τους και χωρις κουνηματα. Δυσκολο, τα περασα με τη κορη, περα δωθε το καροτσι. Τωρα τα αφηνω, τα χαιρετω και σσσσσσσ

Σας το ευχομαι το συντομοτερο! :lol:

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τη μεταφορά του μωρού μου απο το πορτ μπεμπε στο κρεβατάκι του. Είναι 2μιση μηνων περίπου και άρχισε να μη χωράει στο πορτ μπεμπε του κοιμάται απο 2 εβδομάδων το οποίο είναι πάνω στο καροτσακι του. τις νλυχτες που ξυπνάει και τρώει ξανακοιμάται κουνώντας το λίγο στο πορτ μπεμπε. Τώρα που το βάζω στο κρεβατάκι του όταν ξυπνάει δεν ξέρει πωε να ξανακοιμηθεί επειδή δεν κουνιέται όπως το πορτ μπεμπε και εκνευρίζεται και κλαίει. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται στο καρεκλακι αυτοκινητου κουνώντας τον πάλι και οταν ξυπναει (κάθε 2-3 λεπτα μερικε΄ς φορες ξανακοιμάται κουνώντας τον έστς 1 λεπτό) και πάλι δεν κοιμαται στο κρεβάτι με τιποτα όμως γιατι δεν κουνιεται παρολο που προσπαθησα να του κουνήσω το στρωμα ή τον ίδιο και δε δεχεται και κλαιει. Πως να τον μεταφέρω στο κρεβατάκι του αφου δε χωράει άλλο στο πορτ μπεμπε?

Αχ πονεμένη ιστορία το κούνημα!!

Νομίζω πως πρέπει σιγά σιγά να το κόψεις, θα κλαίει λίγο για κάποιες μέρες το μωράκι, αλλά θα μάθει να κοιμάται μόνο του.

Αν το συνεχίσεις όσο θα μεγαλώνει τόσο παραπάνω κούνημα θα θέλει για να κοιμηθεί :shock:

Αν θες ξεκίνα να το βάλεις μόνο του, από τον πρωινό του ύπνο τη μια μέρα και σιγά σιγά το κάνεις και στους υπόλοιπους. Κάντου και στη πάνα παφ-παφ με το χέρι σου σιγά σιγά και έτσι θα ψιλοκουνιέται!!

Εγώ του έχω και ένα κουκλάκι που κοιμάται πάντα μαζί του, με το που του το δώσω κλείνει τα μάτια του.

Κάπου υπάρχει αυτό το θέμα εδώ στο forum αλλά δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει :roll:

Κουράγιο !!!! :wink:

Ναι αλλα δεν ειναι πολυ μωρο για να μαθει να κοιμαται μονο του???Καταλαβαίνει σε τετοια ηλικια να κοιμαται μονο του?@μιση μηνών να το αφησω να κλαιει??

Καλησπέρα (πονεμένοι) μπαμπάδες και μαμάδες.

Η κατάσταση με το μπεμπόνι μου όσο πάει και χειροτερεύει. Εκεί που στην αρχή κοιμόταν την ημέρα που και που 1+ ώρα πριν από κανα μήνα άρχισε να κοιμάται 45΄ μετά 30΄κααι σήμερα μου κοιμήθηκε μόνο 15΄. Τι θα κάνω δεν προλαβαίνω μα κάνω τίποτα (έχω και την πτυχιακή μου σε εκκρεμότητα). Κοιμάται κατά τις 11+ και μετά κατά τις 3 και το βράδυ τη βάζω κοιμισμένοι από τον θηλασμό κατά της 9:30 την ταΐζω κατά τις 1+ και ξυπνάει κατά τις 7+ το πρωί.

Στους ύπνους τις ημέρας ή θα την έχει πάρει ο ύπνος κατά τον θηλασμό και θα την βάβω στο κρεβάτι της ή θα την βάλω ξύπνία ενώ έχω εντοπίσει ότι νυστάζει πολύ και τότε αρχίζει το δράμα, κλαίει για 15΄ περίπου και μετά κοιμάται για 15΄- 30΄ !!! Δεν την έχω μάθει κούνημα ούτε αγκαλιά.

Τι κάνω λάθος και ο χρόνος όσο πάει και μειώνεται???

597693ds1inl14oh.gif

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ....ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΩ ΛΙΓΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ 3,5 ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑ'Ι'ΣΩ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ!ΤΟΝ ΤΑ'Ι'ΖΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΕΙ...ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ!ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!ΑΠΟ 3,5 ΚΟΙΜΑΤΑΙ 10ΩΡΟ ΜΕ 12ΩΡΟ....ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ..............ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΗΜΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...

Διαφημίσεις

Και εμένα η πρώτη φορά που κοιμήθηκε συνεχόμενα το βράδυ ήταν 35 ημερών ΑΛΛΑ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην τρώει όσο πρέπει με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί και για αυτό την ταΐζω από τότε κατά της 1+ (πριν κοιμηθώ δηλαδή). Δεν έχω δοκιμάσει να μην την ξυπνήσω για να δω αν θα ξυπνήσει μόνη της ή όχι???

Την ημέρα όμως………..

02/6/07 γίναμε ένα

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Βρε κορίτσια, μια φίλη μου ειπε το γάλα της nutricia goodnight λέγεται.

Περιέχει άμυλο, ρυζάλευρο και ένα κάρο άλλα πράγματα που τα διάβασα στην ετικέττα αλλά δεν τα θυμάμαι. Μέχρι και ταυρίνη :!::!::!:

Λέει ειναι φτιαγμενο για να μην ξυπνάνε τα μωρά, ειναι πιο χορταστικό.

Εχετε ακούσει κάτι ? Την πέμπτη περιμένω τον παιδίατρο να τον ρωτήσω.

Η μπεμπα συνεχίζει να ξυπνάει για φαγητο. και φυσικα 2-3 φορές για πιπίλα το βράδυ. :twisted:

Το έχω ακούσει αυτό το γάλα και από ότι νομίζω είναι πιο δύσπεπτο και για αυτό προκαλεί για πιο πολλές ώρες την αίσθηση του κορεσμού στο νινί. Αλλά σε αυτήν την ηλικία είναι φυσιολογικό ( όσο κουραστικό και αν είναι) να ξυπνάει το βράδυ νομίζω!!!

02/6/07 γίναμε ένα

ΝΑΙ ΚΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑΥΤΟ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥΝΟ....?????

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΕΙ ΟΜΩΣ....ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΑ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ,ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΜΟΝΟ ΓΕΛΟΥΣΕ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ?

ναι ετσι κάνουν, και εμενα βγάζει κάτι τσιριδες. αλλα δε ξυπνάει.

Μάλλον κάποιο όνειρο ή κάποιο πονάκι.

Δευτερο βράδυ που η μπεμπα δεν ξυπνάει για φαγητό αλλά μόνο για πιπίλα.

Καλημέρα σε όλους!!

Ο μπεμπάκος μου είναι 3,5 μηνών και με τον ύπνο έχουμε ένα θεματάκι μπορώ να πω. Καταρχήν την ημέρα δεν κοιμάται παρά μόνο κάτι λεπτάκια κάθε 2-3 ώρες!! Όσο για το βράδυ τους πρώτους 2 μήνες ξυπνούσε κάθε 1 μιση ώρα για φαγητό και στην αρχή που τον θήλαζα και αργότερα με το ξένο γάλα. Μετά έστρωσε και κοιμόταν κάθε βράδυ από τις 12 έως τις 6 αλλά τώρα άλλαξε πάλι και ξυπνάει συνέχεια όχι για να φάει αλλά γιατί θέλει την πιπίλα του... Σε λίγο επιστρέφω στην δουλειά και δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα... Θα ξαναστρώσει άραγε και τι κόλπο είναι πια αυτό με την πιπίλα???

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Καλημέρα σε όλους!!

Ο μπεμπάκος μου είναι 3,5 μηνών και με τον ύπνο έχουμε ένα θεματάκι μπορώ να πω. Καταρχήν την ημέρα δεν κοιμάται παρά μόνο κάτι λεπτάκια κάθε 2-3 ώρες!! Όσο για το βράδυ τους πρώτους 2 μήνες ξυπνούσε κάθε 1 μιση ώρα για φαγητό και στην αρχή που τον θήλαζα και αργότερα με το ξένο γάλα. Μετά έστρωσε και κοιμόταν κάθε βράδυ από τις 12 έως τις 6 αλλά τώρα άλλαξε πάλι και ξυπνάει συνέχεια όχι για να φάει αλλά γιατί θέλει την πιπίλα του... Σε λίγο επιστρέφω στην δουλειά και δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα... Θα ξαναστρώσει άραγε και τι κόλπο είναι πια αυτό με την πιπίλα???

Άστα να πάνε συναδέλφισσα !!!

Εμένα η κορούλα μου είναι 1 έτους και συνεχίζουμε να έχουμε θέμα με την πιπίλα. Ακόμα και 6-7 φορές μέσα στο βράδυ μπορεί να σηκωθώ για να της βάλω τη ρημάδα την πιπίλα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, την πιάνει την πιπίλα, την βάζει μόνη της στο στόμα και μια χαρά. Τη νύχτα όμως αρνείται πεισματικά να ψάξει, να τη βρει και να τη βάλει μόνη της !!!!!!!!!!!!

ΠΙΚΡΑ η κατάσταση !!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

6-7 φορές το βράδυ? Και πότε κοιμάσαι??

Από τότε που γεννήθηκε ο μπέμπης τα μάτια μου είναι μονίμως πρησμένα από την αυπνία. Κοιμάται τόσο λίγο.... το ίδιο και η μαμά..

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Ευτυχώς της βάζω την πιπίλα και ξεραίνεται αμέσως .... η διαδικασία όμως να σηκωθείς απ' το κρεβάτι, να πας, να βάλεις την πιπίλα και να ξαναγυρίσεις στο κρεβάτι ....μες στη νύχτα ...ε, δεν είναι και ότι καλύτερο !!!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ο παιδίατρος μας που τον ρώτησα μου είπε οτι μετά τους 6 μήνες τα μωρά δεν πεινάνε το βράδυ, ξυπνάνε ή από κάποιο πόνο ή όνειρο ή επειδή θέλουν να δουν τη μαμά τους. Το να τα ταίζεις τη νύχτα απλά τα ηρεμεί και ξανακοιμούνται δεν πεινάνε στην ουσία.

Ναι αλλα δεν ειναι πολυ μωρο για να μαθει να κοιμαται μονο του???Καταλαβαίνει σε τετοια ηλικια να κοιμαται μονο του?@μιση μηνών να το αφησω να κλαιει??

Οχι να μην το αφήσεις να κλαίει, αλλά να κάνεις κάποιες προσπάθειες να του κόψεις το κούνημα. Να το βάζεις για ύπνο αφού νυστάζει αρκετά, συν τις άλλες ιδέες που σου είπα.

Αν δεν μάθει από τώρα να κοιμάται μόνο του πότε θα το μάθει? Οταν σε λίγο καιρό θα έχει και τα δόντια του θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Δεν ξέρω τι να σου πω, ας σου απαντήσει καμία άλλη μαμά που ξεπέρασε το θέμα κούνημα γιατί εγώ δεν τον κούνησα ποτέ!

Βρε κορίτσια, μια φίλη μου ειπε το γάλα της nutricia goodnight λέγεται.

Περιέχει άμυλο, ρυζάλευρο και ένα κάρο άλλα πράγματα που τα διάβασα στην ετικέττα αλλά δεν τα θυμάμαι. Μέχρι και ταυρίνη Exclamation Exclamation Exclamation

Λέει ειναι φτιαγμενο για να μην ξυπνάνε τα μωρά, ειναι πιο χορταστικό.

Εχετε ακούσει κάτι ? Την πέμπτη περιμένω τον παιδίατρο να τον ρωτήσω.

Η μπεμπα συνεχίζει να ξυπνάει για φαγητο. και φυσικα 2-3 φορές για πιπίλα το βράδυ. Twisted Evil

Μια φίλη μου που του έδωσε αυτό το γάλα το μωρό ξαναέφαγε την άλλη μέρα το μεσημέρι :shock: Του έπεσε σαν τούβλο στο στομαχάκι του!!

Εγώ του δίνω παραπάνω γάλα στο τελευταίο γεύμα για να τον κρατάει μέχρι το πρωί.

Άστα να πάνε συναδέλφισσα !!!

Εμένα η κορούλα μου είναι 1 έτους και συνεχίζουμε να έχουμε θέμα με την πιπίλα. Ακόμα και 6-7 φορές μέσα στο βράδυ μπορεί να σηκωθώ για να της βάλω τη ρημάδα την πιπίλα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, την πιάνει την πιπίλα, την βάζει μόνη της στο στόμα και μια χαρά. Τη νύχτα όμως αρνείται πεισματικά να ψάξει, να τη βρει και να τη βάλει μόνη της !!!!!!!!!!!!

ΠΙΚΡΑ η κατάσταση !!!!!

Γιατί δεν της βάζεις 4-5 πιπίλες μέσα στη κούνια για να τις βρίσκει μόνη της? :wink:

Πολλές κουρασμένες μανούλες......κουράγιο τα πρώτα 30 χρόνια είναι δύσκολα μετά θα είμαστε μια χαρά

:lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...