Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

BEBE γιατί πιστεύεις οτι την ενοχλεί ο θόρυβος, φαντάζομαι οτι με άλλο ένα παιδί στο σπίτι δεν θα κοιμήθηκε και ποτέ με ησυχία!!!!

Μήπως έχει τα δόντια του το μωράκι?

Μια φίλη μου που έχει και αυτή 2 παιδιά και κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, βάζει πρώτα το μωρό για ύπνο και μόλις κοιμηθεί βαριά, βάζει και το μεγάλο το οποίο τραγουδάει κι αυτό όπως είπες, αλλά το μωρό δεν ξυπνάει :?:?

Για μία ακόμη φορά αποδυκνειεται περίτρανα πόσο πολυτιμες εισαστε. Εκανα αυτό που μου έγραψε η amaliakon πρώτα τη μπέμπα στην κουνια της με την πιπίλα και το παιχνιδάκι με τη μουσική. Κοιμάται σε 3 λεπτά μόνη της, οχι καρότσι, όχι κούνημα.......... και μετά καμία ώρα πάμε και το μεγαλό.

Βεβαια η μπεμπυλα συνεχίζει να ξυπναέι το βράδυ αλλά σε συγκεκριμένες ωρες. Της βάζω στο γάλα της χαμομήλι, τίλιο και γλυκάνισο και εχει ηρεμήσει αρκετα.

Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο.........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια γεια σας!Ο μπεμπης μου ειναι 7 μιση μηνων σχεδον..Τον θηλαζω αποκλειστικα και εκτοσ του προβληματος που αρνειται να φαει οτιδηποτε αλλο εκτος απο το στηθος,κοιμαται χωρις υπερβολες 5-6 ωρες το 24ωρο!!!ΠΙΚΡΑ!Εχετε ακουσει κατι παρομοιο η το δικι μου παιδακι μονο κατι εχει...και το 4ωρο η αντε 5ωρο το βραδυνο μονο στο κρεββατι μαζι μας αλλιως κλαιει και για να ηρεμησει απο τα αναφυλητα θελουμε καμμια ωρα...καλα εγω αλλα το παιδι δεν πρεπει να του φτανει.Μα σας εχει συμβει κατι παρομοιο??ευχαριστω..

Σοφια σε καταλαβαινω απολυτα κι εμεις μια απ τα ιδια με το που κλεισαμε μηνα.Τωρα ειμαστε 50 ημερων οποτε απ ο'τι βλεπω εχουμε μελλον μεχρι τους 7 1/2 μηνες :shock: !!!Ποιος μας μουτζωσε και περναμε τετοιο λουκι??Κι εχω και μια γνωστη μου που το 1 χρονου παιδι της κοιμαται 11 με 9 το πρωι απο 40 ημερων!!Και το μεσημερακι κοιμαται αλλες 3-4 ωρες!!Ουτε κολικους περασε ουτε δοντια,ουτε τιποτα!!Τα νευρα μου!!Γιατι να μην ειναι ολα τα μωρα ετσι??

Αστα να πανε κορινακι...και εσενα ελπιζω που ειναι μικρουλινι ακομα να φτιαξει σιγα σιγα....αλλα αναρωτιεμαι ρε παιδι μου....Δεν νυσταζουν???Δηλαδη ειναι αδυνατον να του φτανει 5 ωρες υπνος το 24 ωρο..τι να πω...οτι μου λενε και μενα...υπομονη!!!???

Για μία ακόμη φορά αποδυκνειεται περίτρανα πόσο πολυτιμες εισαστε. Εκανα αυτό που μου έγραψε η amaliakon πρώτα τη μπέμπα στην κουνια της με την πιπίλα και το παιχνιδάκι με τη μουσική. Κοιμάται σε 3 λεπτά μόνη της, οχι καρότσι, όχι κούνημα.......... και μετά καμία ώρα πάμε και το μεγαλό.

Βεβαια η μπεμπυλα συνεχίζει να ξυπναέι το βράδυ αλλά σε συγκεκριμένες ωρες. Της βάζω στο γάλα της χαμομήλι, τίλιο και γλυκάνισο και εχει ηρεμήσει αρκετα.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίκατε λύση στο πρόβλημα σας, ελπίζω να κρατήσει...το οτι ξυπνάει τη νύχτα είναι αλλή πονεμένη ιστορία που συμβαίνει και σε μένα που δεν τρώει πια τις νύχτες εδώ και πολύ καιρό....άββυσος!!!!

Korinaki κάνετε κάθε βράδυ τα ίδια (ρουτίνα) μπάνιο, πιτζάμες κλπ. ?

Για να καταλάβει οτι κοιμάται για βράδυ ?

Καλά κοιμάται 5-6 ώρες τη νύχτα και την ημέρα πώς αντέχει ?

Δεν κοιμάται ούτε για μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας?

Διαφημίσεις

Αχχχ βρε κορίτσια, εδώ και 2 ημέρες έχουμε και εμείς πρόβλημα με τον βραδυνό ύπνο :( Ξυπνάει ανά δίωρο, τον παίρνω αγκαλιά, ξανακοιμάται και όταν τον βάζω στην κούνια του ξαναξυπνάει και κλαίει. Μπορεί να προσπαθώ και 2 ώρες για να τον βάλω στην κούνια χωρίς να ξυπνήσει, αλλά και όταν το καταφέρνω σε 2 ώρες ξυπνάει πάλι. Η μητέρα μου λέει πως φταίει που το έχω πάρει μερικές φορές στο κρεβάτι μας κάτι πρωινά που νυστάζω και πως τώρα έχει μάθει την μυρωδιά μου για αυτό οταν τον έχω αγκαλιά κοιμάται ενώ όταν τον αφήνω ξυπνάει. Είναι δυνατόν????? Και αν φταίει αυτό, τώρα τον έπιασε? Επίσης σαν να μην θέλει το στήθος μου πια... θηλάζει 2-3 λεπτά και μετά κλαίει :( Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν είναι λογικό ούτε να μην πίνει γάλα αλλά ούτε και να να κοιμάται πάνω μου.... Έχετε καμιά ιδεα?

λοιπόν πήρα το πολυσυζητημένο βιβλίο και δουλεύει!!!!! κοιμάται επιτέλους χωρίς αγκαλιές!!!!! και δεν κλαίει πού άντε κανά πεντάλεπτο!!!!! αχ μακάρι να κρατήσει, φτου μη το ματιάσω!

EPLX.jpg.png

.png

λοιπόν πήρα το πολυσυζητημένο βιβλίο και δουλεύει!!!!! κοιμάται επιτέλους χωρίς αγκαλιές!!!!! και δεν κλαίει πού άντε κανά πεντάλεπτο!!!!! αχ μακάρι να κρατήσει, φτου μη το ματιάσω!

κάτι έχω χάσει? ποιό είναι το θαυματουργό βιβλίο?

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίκατε λύση στο πρόβλημα σας, ελπίζω να κρατήσει...το οτι ξυπνάει τη νύχτα είναι αλλή πονεμένη ιστορία που συμβαίνει και σε μένα που δεν τρώει πια τις νύχτες εδώ και πολύ καιρό....άββυσος!!!!

Korinaki κάνετε κάθε βράδυ τα ίδια (ρουτίνα) μπάνιο, πιτζάμες κλπ. ?

Για να καταλάβει οτι κοιμάται για βράδυ ?

Καλά κοιμάται 5-6 ώρες τη νύχτα και την ημέρα πώς αντέχει ?

Δεν κοιμάται ούτε για μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας?

Οι 5-6 ωρες ειναι ολο το 24 ωρο!!Ειδικα το βραδυ δεν κοιμαται καθολου!!! :cry: Κοιμαται 10-11 το πρωι!! :shock: Αλλα τελικα απ οτι φαινεται τον ταλαιπωρουν οι κολικοι γι αυτο δεν κοιμαται..Το συζητησα και με αλλες κοπελες που εχουν το ιδιο προβλημα και το συνειδητοποιησα εχτες οπου μετα απο μερες επιτελους κοιμηθηκε καλυτερα και δεν σφιγγοταν τοσο στον υπνο του..Υπομονη λοιπον κανα 2μηνο..(Το ελπιζω γιατι..Καηκαμε!!)

Ελα ρε korinaki και δεν κατάλαβα οτι μιλάμε για τόσο μωρό.....αν έχει κολικούς και πονάει το μωράκι είναι λογικό να μην κοιμάται!!!

Ακου για να παίρνεις κουράγιο, κι εμένα μέχρι 2,5 μηνών έτσι ήταν σαν το δικό σου νινάκι και τώρα που είναι 6 μηνών κοιμάται το βράδυ 11 με 12 ώρες και κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται και 3 ώρες σύνολο!!!! :wink::wink: Στους 2,5 με 3 μήνες στρώνει η κατάσταση....σίγουρα πράγματα....κάνε λίγο υπομονή!!! :wink::wink:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι... εχω μία απορία ( τι πρωτότυπο) :wink:

Λοιπόν η μπεμπούλα ( που συνεχίζει να κοιμάται μόνη της πια) ξυπνάει συγκεκριμένες ώρες το βράδυ.

Κοιμάται στις 10 και μετά 1:30 πρώτη φωνή, 3:30 δέυτερη φωνή -της δίνουμε λίγο γάλα- μετά 7:00 και μετά 8:00 πιά πρέπει να σηκωθούμε. Η απόρία μου ειναι :

ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕς ΩΡΕΣ ? Ειναι μία συνήθεια ? Και αυτό πως αλλάζει?

Η αλήθεια ειναι ότι ταλαιπωρείται από κάποια δερματίτιδα (ατοπικη δερματίττα) και η φαγούρα ισως την κάνουν να ξυπνάει..........

κάτι έχω χάσει? ποιό είναι το θαυματουργό βιβλίο?

Που είσαι βρε jenny να μας πείς;... Μπας και μιλάς για το no cry baby solution?

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Άλλη μια ταλαίπωρη απο τις αυπνίες μαμά..

Παιδιά δεν αντέχω άλλο..η μικρή κοντεύει να μας ξετινάξει, νυστάζω όλη την ώρα, είμαι αφηρημένη, δεν μπορώ να αποδώσω στη δουλειά μου και τα νεύρα μου και η παροιμιώδης υπομονή μου πάνε περίπατο. Η μικρή κοντεύει να χρονίσει και εκεί που κοιμόταν κανονικά όλο το βράδυ ξαφνικά τα βράδυα και μια συγκεκριμένη ώρα - κατά τις 2:30 - άρχισε να πετάγεται πάνω κλαίγοντας. Την παίρνουμε αγκαλιά την κοιμίζουμε και ενώ έχει κοιμηθεί πάλι βαθιά και την βάζουμε επιτέλους στο κρεβάτι της μετά απο μισάωρο κούνημα και νανούρισμα, ξυπνάει σαν να έχει κεραίες και κλαίει γοερά. ΠΟΥ στο καλό το καταλαβαίνει μέσα στον ύπνο της ότι την ακουμπάμε πάλι στο κρεβάτι???

Θέλω να κοιμηθώωωωω μπου χου χουουουουου :(

Καλησπέρα και χρονια πολλά σε ολους/ες. Ευχομαι το 2009 να φέρει μόνο χαρές

Επειδή τις τελευταίες μέρες τέθηκαν 3 διαφορετικά ζήτημα, έχω να πω τα εξής

1. Σ ότι αφορά το θέμα των κολικών, νομίζω πως υπάρχει αντίστοιχη ενότητα εντός του forum την οποία θα πρέπει να κοιτάξουν, όσοι τους απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα (η δική μου εμπειρία λέει πως οι κολλικοί είναι καθαρά θέμα παιδιού, επηρεάζονται από το εάν το παιδί θηλάζει ή όχι, επηρεάζονται από τον αέρα που ενδεχομένως το παιδί παίρνει μέσα του από το μπιμπερόν....και "αντιμετωπίζεται" με διάφορους τρόπους. Πάντως αντιμετωπίζεται

2. Σ ότι αφορά το θέμα του ύπνου, τα μωράκια που είναι κάτω των 6-7 μηνών είναι λογικό να μην έχουν ακόμη σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Το βασικό είναι με τον καιρό να καθιερωθεί ένα γενικότερο πρόγραμμα ανάπτυξης - φροντίδας, το οποία πρέπει να τηρείται επακριβώς.

3. Σ ότι αφορά το συγκεκριμένο βιβλιο....εχω ξαναναφέρει πως αρχικά το δοκιμάσαμε, ναι έπιασε...αλλα θεωρώ (και αυτη είναι τελείως προσωπική άποψη) πως υπάρχουν καλύτερες μέθοδοι απ το να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει μέχρι να μάθει να κοιμάται μόνο του.

Και αυτό το τελευταίο το λέει κάποιος θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης μεθόδου, ο οποίος στην πορεία άλλαξε τελείως γνώμη σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο! :lol:

Σ ότι αφορά το συγκεκριμένο βιβλιο....εχω ξαναναφέρει πως αρχικά το δοκιμάσαμε, ναι έπιασε...αλλα θεωρώ (και αυτη είναι τελείως προσωπική άποψη) πως υπάρχουν καλύτερες μέθοδοι απ το να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει μέχρι να μάθει να κοιμάται μόνο του.

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!!!! :evil:

Προτιμώ να ξυπνάω!!!!

Διαφημίσεις

Ναι κι εγώ προτιμάω να ξυπνάω, δεν αντέχω να την βλέπω να κλαίει τόσο πολύ και να μας απλώνει τα χεράκια της η καιμενούλα...

Αναρωτιέμαι όμως... οι μανάδες μας μας άφηναν να κλαίμε? Κι αν ναι, γιατί δεν μας έχει μείνει κανένα ψυχικό τραύμα απο αυτό? Ή μας έχει μείνει και δεν το ξέρουμε? Πώς επιτέλους τα κατάφερναν αυτές να κοιμόμαστε? Ή τα ίδια τράβηξαν κι αυτές και δεν το θυμούνται μετά απο τόσα χρόνια?....

......κι άλλα τέτοια υπαρξιακά ερωτήματα χαχαχα :shock:

εμενα μου ειχε πει, οτι μια φορα με αφησε και εκλαιγα στη κουνια μου και πηγε και κλειστηκε στη κουζινα... οση ωρα λεει, εκλαιγα εγω, αλλη τοση εκλαιγε και κεινη...

και οταν ηρθε να με δει και κοιμομουνα,ειχα λεει δακρυα ακομα και αναστεναζα στον υπνο μου... το φερε βαραιως η μαδερ!!!!!

(μαμαααααααα... σε σκεφτομαι.... :? )

Ανεβασμενη ψυχολογια χρειαζεται και αλληλουποστηριξη στο ζευγαρι και ολα τα αλλα παιρνουν σιγα σιγα τον δρομο τους

Οντως υπαρχουν μωρακια τα οποια απ την πρωτη στιγμη κοιμουνται αρκετες συνεχομενες ωρες. Καποια ομως απ αυτα καθως περνα ο καιρος αλλαζουν το προγραμμα τους και αρχιζουν να ξυπνουν κατα τη διαρκεια της νυχτας, ειτε λογω δοντιων ειτε λογω αλλων αιτιων

Απ τη αλλη υπαρχουν τα "δικα μας" μωρακια τα οποια απ την πρωτη στιγμη δεν τα πηγαιναν καλα με τον υπνο :lol:

Το δικο μας μωρο το οποιο μπαινει στον 10ο μηνα του....τους 7 μηνες ειχε τελειως αστατο υπνο

Εδω και 2 ομως μηνες, κοιμομαστε απιστευτα καλα! 9 το βραδυ με 8.30 το πρωι....!!!!

Γι αυτο θα το επαναλαβω : Ανεβασμενη ψυχολογια χρειαζεται. Οταν οι δυναμεις σας εγκαταλειπουν τοτε πρεπει ο ενας απ τους δυο να βρισκει χρονο να ξεκουραζεται. Αν ειστε και οι δυο χιλια κομματια τοτε και οι αντοχες θα χτυπησουν κοκκινο και η ψυχολογια θα πεσει :shock:

Καλημερα απο μενα...και να εχουμε μια καλη χρονια ευχομαι

3. Σ ότι αφορά το συγκεκριμένο βιβλιο....εχω ξαναναφέρει πως αρχικά το δοκιμάσαμε, ναι έπιασε...αλλα θεωρώ (και αυτη είναι τελείως προσωπική άποψη) πως υπάρχουν καλύτερες μέθοδοι απ το να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει μέχρι να μάθει να κοιμάται μόνο του.

Και αυτό το τελευταίο το λέει κάποιος θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης μεθόδου, ο οποίος στην πορεία άλλαξε τελείως γνώμη σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο!

Καλη χρονια!

Το ειχα διαβασει οταν το ειχες γραψει αυτο και η αληθεια ειναι οτι ειχα φουντωσει παρα πολυ και ηθελα να σου γραψω πολλά αλλά μετα σκεφτηκα οτι καλυτερα θα ηταν να μην ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου και οτι καθε γονιος κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για το μωρο του.Χαιρομαι παρα πολυ που αλλαξες γνωμη :)

Εγω προσωπικα δεν αφησα δευτερολεπτο το μωρο μου να κλαιει χωρις να το παρηγορω.Μονο στην βαφτιση εγινε αυτο και το εχω σκυλομετανιωσει :?

Ανεβασμενη ψυχολογια χρειαζεται και αλληλουποστηριξη στο ζευγαρι και ολα τα αλλα παιρνουν σιγα σιγα τον δρομο τους

Οντως υπαρχουν μωρακια τα οποια απ την πρωτη στιγμη κοιμουνται αρκετες συνεχομενες ωρες. Καποια ομως απ αυτα καθως περνα ο καιρος αλλαζουν το προγραμμα τους και αρχιζουν να ξυπνουν κατα τη διαρκεια της νυχτας, ειτε λογω δοντιων ειτε λογω αλλων αιτιων

Απ τη αλλη υπαρχουν τα "δικα μας" μωρακια τα οποια απ την πρωτη στιγμη δεν τα πηγαιναν καλα με τον υπνο :lol:

Το δικο μας μωρο το οποιο μπαινει στον 10ο μηνα του....τους 7 μηνες ειχε τελειως αστατο υπνο

Εδω και 2 ομως μηνες, κοιμομαστε απιστευτα καλα! 9 το βραδυ με 8.30 το πρωι....!!!!

Γι αυτο θα το επαναλαβω : Ανεβασμενη ψυχολογια χρειαζεται. Οταν οι δυναμεις σας εγκαταλειπουν τοτε πρεπει ο ενας απ τους δυο να βρισκει χρονο να ξεκουραζεται. Αν ειστε και οι δυο χιλια κομματια τοτε και οι αντοχες θα χτυπησουν κοκκινο και η ψυχολογια θα πεσει :shock:

Καλημερα απο μενα...και να εχουμε μια καλη χρονια ευχομαι

αχ πόσο συμφωνώ μαζι σου. Ο Θεός να δώσει τωρα που κλεισαμε τον 7ο να ηρεμησουμε.

Βρε κορίτσια, να σας ρωτήσω κάτι...εμένα ο μπέμπης (4,5 μηνών) εδώ και κανένα δεκαπενθήμερο δεν θέλει χέρια για να κοιμηθεί παρά μόνο στο ριλάξ του και να τον κουνάμε ώσπου να τον πάρει ο Μορφέας στην αγκαλιά του (ο οποίος Μορφέας μπορεί να κάνει και καμιά ώρα να έρθει). Το θέμα είναι πως το μωρό είναι περίπου 10 κιλά και το ριλάξ (fisher price) αντέχει για κούνια μέχρι 9 κιλά και μέχρι 18 κιλά για χρήση σαν καρεκλάκι. Θεωρω δηλ. πως είναι ακατάλληλο να τον κουνάμε εκεί μέσα...όμως για ποιο πολλά κιλά ριλάξ δεν βρίσκω. Τι θα κάνω τώρα η δόλια που δεν θέλει με τπτ να τον κοιμίζω αγκαλίτσα; Πού να το βάζω το έρμο; Δοκίμασα στο καρότσι αλλά μάταια...Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Δεν ξέρω...το ακούω το ριλάξ και τρίζει...από κάτω εν τω μεταξύ είναι με κλιπς...δένει κάπως περίεργα...σκέτο ύφασμα...δεν ξέρω αν το έχετε υπόψη σας..είναι αυτό της f.p που μετά γίνεται καρεκλάκι κουνιστό για πιο μεγάλα παιδάκια....

Εχουμε το ίδιο από οτι κατάλαβα, ένα μπλέ πουά δεν είναι και το δικό σου?

Δεν έχει ανάγκη αυτό αφού είναι μέχρι 18 κιλά για καρέκλα....μέχρι 9 κιλά είναι αυτό το ποδαράκι που ανοίγει μπροστά και το κάνει να μην κουνιέται!!!

Μην φοβάσαι τίποτα αντέχει!!!! :wink::wink:

Καλά 10 κιλά είναι το μωρό :shock::shock:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...