Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα...

Κάθε βράδυ (κυρίως) έχω τρομερές καούρες!! Χθες πάλι υπέφερα απο το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φάω τίποτα. Εσείς πώς τις αντιμετωπίζετε; Θα ρωτήσω την γυναικολόγο μου για τα ΜΑΛΟΞ ή τίποτα αντίστοιχο γιατί -αν και έλεγα να τα αποφύγω- δεν αντέχω άλλο. Κάτι γιατροσόφια που μου είπε η αδελφή μου του τύπου να πίνω γάλα όταν έχουν καούρες κλπ, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ, πού οφείλονται οι καούρες; Όντως ευσταθή αυτός ο μύθος περί μαλλιαρού μωρού ή μήπως πρόκειται για υγρά του στομάχου που ανεβαίνουν προς τα πάνω καθώς το μωρό πιέζει το στομάχι;;;; (πιο νορμάλ μου ακούγεται αν και ο άντρας μου πιστεύει πως ο μπέμπης θα βγει με ράστα γι'αυτό έχω και τόσες καούρες...δηλ. έλεος!)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαλλον το δευτερο καλη μου..μαλλον η πιεση προς τα πανω..

ωστοσο εσυ δε πιο μηνα εισαι?????

εγω σε 2 μερες μπαινω στον 7ο και ξεκινησαν απο χτες ολα αυτα που λες..ακομα και τωρα..ολο αερια απο το στόμα(συγνωμη κιολας)και βαρος..ανακατωσουρα εχω εγω επιπλεον..και μαλλον πρεπει να κοψω εντελως το βραδινο...υπομονη σε ολα καλη μου...

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Είμαι στον 8ο μήνα...χθες μπήκα αλλά τις καούρες τις έχω από τον 6ο...και προσπαθώ να τις αντιμετωπίσω...όμως τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο...ενώ γενικότερα δεν έχω καμία άλλη ενόχληση καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου... μου χαλάει πολύ η διάθεση όταν με πιάνουν οι καούρες και γι' αυτό σκέφτομαι να πάρω κανένα μαλοξ...

Εμένα βοηθούσαν τα ζυμαρικά. Μόνο με τυρί, όχι σάλτσες. Νομίζω βέβαια ότι και τα μαλόξ επιτρέπονται, οπότε αυτή τη φορά, αν ξαναρχίσουν θα επέμβω άμεσα. όσο για το μαλλιαρό μωράκι. Ο γιός μου ήταν μαλλιαρός κατά σύμπτωση, όμως οι καούρες είχαν ξεκινήσει από την 6η εβδομάδα και μέχρι τέλος. Δεν νομίζω λοιπόν να εχει να κάνει. Τούτο εδώ το καημένο, 24 εβδομάδες και ελλάχιστες καούρες!

Γλυκιά μου σε νιώθω...

οφείλεται στην πίεση που ασκεί το μωράκι στο στομάχι...εγώ πάντως υπέφερε σχεδόνο από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης...στο τέλος δε είχε γίνει ανυπόφορη η κατάσταση...δεν μπορούσα να φάω τίποτε...από το πρωί μέχρι το βράδυ καούρες.

Ο γιατρός μου μου είχε συστήσει τα μαλόξ, τα οποία έπαιρνα κιόλας...συνήθως την ημέρα την πάλευα έτσι (αν και δύσκολα) αλλά την νύχτα πρίν πέσω για ύπνο έπαιρνα ένα!

Ελπίζω να σε βοήθησα :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

εμένα μου ξεκίμησαν το σ/κ.

οκ λέω τίποτα το σημαντικό.όμως όσο περνούν οι μέρες, γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση. :cry:

τρομερό κάψιμο.τη νύχτα, όταν άλλαζα πλευρό ξυπνούσα από την δυσφορία.αυτό που με προβλημάτισε όμως είναι ότι έχω ώρες ώρες μια πίεση στο στομάχι.άρα το μωρό με πιέζει και μου δημιουργεί τις καούρες :shock: αύριο θα πάω στο γιατρό και θα μου γράψει κάτι γιατί η κατάσταση δεν παλεύεται, δυστυχώς.θα σας ενημερώσώ.

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Απο οτι μου ειχε πει η γιατρος μου ειναι απο την πιεση του μωρου προς τα πανω αλλα δεν μου εγραψε malox μου προτεινε το aludrox το οποιο βεβαια δεν το χρησιμοποιησα γιατι δεν ειχα καθολου καουρες. Επισης μου ειχε πει πως βοηθανε τα συχνα και μικρα γευματα και οχι πολυ και βαρυ φαγητο μετα τις 9 το βραδυ. Απο φιλες εχω ακουσει πωσ το ξινομηλο ανακουφιζει θεαματικα την καουρα δοκιμασε το δεν χανεις τιποτα εγω το εχω δοκιμασε σε ασχετες περιπτωσεις που με ειχε πιασει καουρα και ειχε αποτελεσμα. Οσο για τα μαλλια δεν παιζει εμενα βγηκε μαλλιας και οπως ειπα δεν ειχα καθολου , αλλος ενασ μυθος. Υπομονη .....

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

• 2 months later...

Κορίτσια καλησπέρα

Με το που μπήκα στον έβδομο, βασανίζομαι από απίστευτους πόνους στο στομάχι και καούρες. ότι και να φάω, κάνω περίπου 10 ωρες να το χωνέψω... Νοιωθω το στήθος μου να καίγεται και μόνο αν κανω εμετό ηρεμώ καπως....Εχει καποια κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα και πως το αντιμετωπίσατε??

Ε, μάνα μου, εκεί που έχει ανέβει το στομάχι σου για να κάνει χώρο, φυσικά και θα έχεις καούρες. Πιο μετά, όταν το μωρό αρχίσει να 'κατεβαίνει' να δεις που θα ηρεμήσεις. Προς το παρόν, ρώτησε το γιατρό σου μήπως μπορείς να πάρεις κάτι. Σοβαρό πάντως δεν είναι. Καλή λευτεριά! :)

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα

Με το που μπήκα στον έβδομο, βασανίζομαι από απίστευτους πόνους στο στομάχι και καούρες. ότι και να φάω, κάνω περίπου 10 ωρες να το χωνέψω... Νοιωθω το στήθος μου να καίγεται και μόνο αν κανω εμετό ηρεμώ καπως....Εχει καποια κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα και πως το αντιμετωπίσατε??

Το έχω αυτό εδώ και 2-3 βδομάδες και ας είμαι μόνο στον 5ο επειδή έχω γιαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εδώ και χρόνια...είναι λόγω της βαλβίδας που βρίσκεται μεταξύ του διαφράγματος και του στομαχιού η οποία έχει χαλαρώσει και λόγω του όγκου που καταλαμβάνει το μωρό αλλά και λόγω της προγεστερόνης που το προκαλεί αυτό σε κάποιες γυναίκες (αυτά είναι λόγια γιατρού). Αποτέλεσμα, τα φαγητά και τα οξέα του στομαχιού να παλινδρομούν στον οισοφάγο. Πολλοί άνθρωποι το έχουν αυτό συνέχεια ασχέτως εγκυμοσύνης (όπως εγώ :( )

Υπομονή καταρχήν. Ο γαστρεντερολόγος μου μου έχει πει τα εξής και εφαρμόζω (όχι μόνο στην εγκυμοσύνη):

- να μην τρως μεγάλα γευματα,

- να τρως πολλά και μικρα γεύματα

- όχι βαριά, όχι καυτερά,

- όχι λιπαρά,

- όχι αναψυκτικά,

- όχι φαι 2 ώρες πριν τον ύπνο,

- κάνε κλίση στο κρεβάτι σου 20 εκατοστών έτσι ώστε το κεφάλι σου να είναι πιο ψηλά (όχι με μαξιλάρια αλλά όλο το κρεβάτι ή το στρώμα)

Λίγο σου έμεινε θα περάσει! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

και εγώ είχα φοβερές ενοχλήσεις στο στομάχι, είναι επειδή μεγαλώνει το μωρό, η μήτρα και πιέζει όλα τα εσωτερικά όργανα. Εμένα ο γιατρός μου είπε να πάρω Buscopan ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Υπομονή, θα περάσει.

Α, και όντως βοηθάει αυτό που λένε να ξεκουράζεσαι από την αριστερή μεριά.

bunbunsrd20081031_-8_My+child+is.png

Ακριβώς το ίδιο έχω και εγώ από τότε που μπήκα στον έκτο μήνα. Απλά τις τελευταίες μέρες οι καούρες είναι πιο συχνές. Η αλήθεια είναι ότι ώρες ώρες είναι πολύ ενοχλητικό αίσθημα. Και να φανταστείτε ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα καούρες στη ζωή μου. Ελπίζω να το αντέξω όσο πάει και να μη χρειαστεί να πάρω φάρμακα.

Υπομονή...θα περάσει και αυτό :)

Οι καούρες την τρέχουσα εβδομάδα είναι το κάτι άλλο... κάνω εμετό 1-3 φορές τη μέρα, και μετά το μεσημέρι συνήθως αισθάνομαι να καίγεται όλος ο οισοφάγος μου και είναι τόσο δυσάρεστο και διαρκές αυτό, σε σημείο το βράδυ να μην μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα. Είκοσι μέρες μείνανε, τι να κάνουμε, βογκάω όλη μέρα αλλά τι άλλο να κάνω πλέον... Αν είχα μπροστά μου κανένα δίμηνο, σίγουρα θα είχα φρικάρει, δεν το συζητάω... αυτή η κατάσταση δεν παλεύεται άλλο

Διαφημίσεις

Καούρες??? Τα είχα δοκιμάσει όλα! Και Buscopan και μικρά γεύματα και σόδες και φρούτα και και και......... Δεν έγινε τίποτα, ηρέμησα 3 μέρες μετά που γέννησα! Εγώ είχα φρικάρει, όλη μέρα νερό έπινα και μου έφερνε καούρες και το νερό! Καλό κουράγιο!!!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Kαούρες έχω και εγώ σχεδόν από τις αρχές τις εγκυμοσύνης μου (!). Υπάρχουν στιγμές που νομίζω πως αν κάνω <α>θα κάψω τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων. Μερικές φορές κάνω και εμετούς από την πολύ καούρα. Μια μαγεία είναι..

Κάποιες φορές πίνω γάλα ή τρώω λίγο παγωτό και ηρεμώ. Αλλά υπάρχουν και φορές που ακόμα και τη ΔΕΛΤΑ ολόκληρη αν πιω δε συνέρχομαι με τίποτα. Για αυτές τις περιπτώσεις και μόνο (αν και με βαριά καρδιά ομολογουμένως) ο γιατρός με άφησε να παίρνω ένα simeco. Ακόμη και τότε όμως πολύ συχνά η καούρα δεν υποχωρεί ούτε με το simeco. Σκέτη απελπισία.

*

αχ! αυτες οι καουρες, τι τραβαμε.εγω εχω σχεδον απο την αρχη της εγκυμοσυνης.ο γιατρος μου ειχε πει να περνω αυτα τα αντιξυνα χαπια αλλα επειδη περνω πολλα φαρμακα του ειπα οτι δεν θελω να τα παρω και μου προτεινε να πεινω ξυνογαλο,οντως κανει δουλεια λιγο πεινω και μου περναει αλλα βεβαια υπαρχουν στιγμες που δεν μου περναει με τιποτα οσο και να πιω αλλα τις περισσοτερες φορες με εχει βοηθησει.

Εγώ στην προηγούμενη εγκυμοσύνη είχα από την πρώτη μέρα. Αυτή τη φορά, εμφανίστηκαν στον 8ο μήνα αλλά είναι ανυπόφορες! Ο γιατρός μου συνέστησε γάλα και αν δεν γίνεται τίποτα malox. όχι ότι ησύχασα, αλλά το αντιμετωπίζω αξιοπρεπώς (δεν βογκάω μέσα στη νύχτα σαν να με σφάζουν, δηλαδή). Και όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν, μικρά γεύματα, κλίση στο κρεβάτι κλπ. Ο μπέμπης μου είναι μεγάλος και καμία φορά αισθάνομαι ότι αν βάλω το χέρι μου στο λαιμό μου, θα αγγίξω τις πατούσες του!

Κι εγώ έχω κάθε βράδυ καούρες, οτι και να φάω. Μέχρι που δακρίζουν τα μάτια μου απο το καψιμο!!! :shock: Το μόνο που έχω βρει κι εγώ και με ηρεμεί είναι το παγωτό. Όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει. Έχω ένα οικογενειακό σοκολάτα κρέμα στο ψυγείο και κάθε βράδυ τρώω δυο κουταλάκια του γλυκού μετά το φαγητό. Προσοχή!!! Δύο κουταλάκια του γλυκού, όχι κάθε βράδυ και απο ένα μπωλ! Μη φύγουν οι καούρες και μας έρθουν άλλα!!!!

Το παγωτάκι όντως βοηθάει πάντως. Υπομονή!!!!! :)

Το έχω αυτό εδώ και 2-3 βδομάδες και ας είμαι μόνο στον 5ο επειδή έχω γιαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εδώ και χρόνια...είναι λόγω της βαλβίδας που βρίσκεται μεταξύ του διαφράγματος και του στομαχιού η οποία έχει χαλαρώσει και λόγω του όγκου που καταλαμβάνει το μωρό αλλά και λόγω της προγεστερόνης που το προκαλεί αυτό σε κάποιες γυναίκες (αυτά είναι λόγια γιατρού). Αποτέλεσμα, τα φαγητά και τα οξέα του στομαχιού να παλινδρομούν στον οισοφάγο. Πολλοί άνθρωποι το έχουν αυτό συνέχεια ασχέτως εγκυμοσύνης (όπως εγώ :( )

Υπομονή καταρχήν. Ο γαστρεντερολόγος μου μου έχει πει τα εξής και εφαρμόζω (όχι μόνο στην εγκυμοσύνη):

- να μην τρως μεγάλα γευματα,

- να τρως πολλά και μικρα γεύματα

- όχι βαριά, όχι καυτερά,

- όχι λιπαρά,

- όχι αναψυκτικά,

- όχι φαι 2 ώρες πριν τον ύπνο,

- κάνε κλίση στο κρεβάτι σου 20 εκατοστών έτσι ώστε το κεφάλι σου να είναι πιο ψηλά (όχι με μαξιλάρια αλλά όλο το κρεβάτι ή το στρώμα)

Λίγο σου έμεινε θα περάσει! :wink:

Η Jen έχει απόλυτο δίκιο...Εγώ έτσι θα βγάλω τον μήνα...Οι εμετοί επέστρεψαν κ το συναίσθημα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο....Μόνο αυτοί οι τρόποι υπάρχουν για να ανακουφιστείς κάπως..Μολονότι οι καούρες δε φεύγουν τελείως...Πράγματι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή!!!!!

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

τΑ γαλακτοκομικα βοηθανε.......πριν κοιμηθω επινα ενα γιαουρτοειδες ροφημα που επαιρνα απο ρωσοπολωνεζικα μαγαζια........με κρεμωδη γευση.....νοστιμοτατο........περνουσαν οι καουρες και κοιμομουν μια χαρα........

Ο γιατρος μου ειχε δωσει σιμεκο........δεν κανουν λετε? :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πάντως τελικά τα malox δεν κάνουν και φοβερα πράγματα. Όπως καταλαβαίνετε από την ώρα που γράφω (2.52 το πρωί), τελικά '... μόνο λίγο καιρό ξαποστένουν (οι καούρες)...'.

• 1 month later...

Από εχθές έχω έντονες καούρες (άλλα μία φορά μου είχε συμβεί πριν 2 μήνες), μόνο που οι καούρες αυτές είναι ψηλά, στον οισοφάγο. Είναι λογικό αυτό? Νόμιζα ότι είναι μόνο στο στομάχι οι καούρες. Ξέρει καμιά σας? Έχω ανησυχήσει μήπως δεν είναι λόγω εγκυμοσύνης... Δεν είμαστε για τέτοια άγχη λίγες μέρες πριν τη γέννα. Πείτε μου να έχετε ανάλογες ενοχλήσεις. Ευχαριστώ..

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...