Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Βέρα έχω περάσει τα ίδια (ίσως και χειρότερα) και έχω να σου πω μόνο μία συνταγή: ΥΠΟΜΟΝΗ! Αν την πιέζεις, 100% φέρνεις αντίθετα απτελέσματα και χαλάς και τη σχέση σας. Η κόρη μου από νεογέννητη έπινε με το ζόρι γάλα (και δεν είχε δυσανεξία). Όταν ήταν 5 μηνών είχε μια πολύ ελαφριάς μορφής παλινδρόμηση η οποία ξεπεράστηκε πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Απλώς δεν της άρεσε ποτέ το γάλα οποιασδήποτε μάρκας. Σπάσιμο νεύρων, κλάμματα, παρακάλια, παιχνίδια...τίποτα!΄

Όταν λοιπόν έφτασε 8 μηνών, αντικατέστησα το ένα γεύμα με γιοαούρτι, όχι παιδικό. Στην αρχή το έφτυνε αλλά μια και είχα συνηθήσει, επέμενα και κατέληξε σήμερα να το τρώει σε 1 λεπτό (εννοώ ότι της το έδινα ξανά και ξανά με διαλείματα ημερών μέχρι να το ψιλοδεχτεί όπως ακριβώς έγινε και με το αβγό). Όταν ήταν 2,5, οι φορές που είχε πιεί 240μλ την ημέρα γάλα, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είπα λοιπόν: όσο πιείς καλή μου το υπόλοιπο ασβέστιο θα το πάρεις με ένα κομματάκι κασέρι. Μετά από 2 μήνες περίπου έχουμε τα εξής αποτελέσματα: πίνει σχεδόν κάθε πρωί 240μλ γάλα! Πίνει λίγο με το μπιμπερό και μετά μου λέει: μαμά προτιμώ με καλαμάκι. Τής το βάζω σε φλιτζάνι και τής δίνω το καλαμάκι. Μετά: μαμά καλύτερα με κουτάλι. Βγάζω ένα ωραιότατο μπλε μπολάκι με ασορτί κουταλάκι και...άσπρο πάτο. Είμαι πάντα από πάνω της και ασχολούμαι περίπου 15 με 20 λεπτά.

Όσον αφορά το ύψος δεν ξέρω. Εμείς είμαστε οικογενειακώς κοντοί και έτσι και η κορούλα μας. 87 εκατοστά - 2,5 χρονών.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Απλά δεν έχω το χρόνο και την υπομονή το πρωί γιατί βιάζομαι πολύ να φύγω για τη δουλειά και να προλάβουμε το σχολικό για το σταθμό. Δηλαδή τα 15-20λεπτά δεν τα έχω με τίποτα! Επίσης με το γιαούρτι έχω προσπαθήσει πολύ απλά έχω ένα επιπλέον πρόβλημα εγώ ... επειδή πάει σταθμό! Εκεί τρώει πρωινό - συνήθως ψωμί με μαρμελάδα, τόστ, κουλούρι με τυρί ή καμιά φορά κανένα ρυζόγαλο αλλά δεν τρώει φρούτα. Δηλαδή της δίνουν αλλά θα φαει ένα κομματάκι και μετά θα επικεντρωθεί στο ψωμί. Το μεσημέρι τρώει απ' ότι μου λένε φαγητό ικανοποιητικά ... οπότε στις 3:30 που γυρνάμε σπίτι τι πρέπει να της δώσω?? Γιαούρτι ή φρούτα που δεν έφαγε και που επίδης με σκάει για να φάει? Προτιμάω να της δίνω φρούτα (με χίλια ζόρια κι αυτά!) για να φάει και το αυγό της μετά. Και μένει μόνο το βράδυ που επειδή κοιμάται νωρίς ό,τι και να της δώσω έχει σαν αποτέλεσμα να μην πεινάει για το γάλα ...

Τέλοσπαντων ... αποφάσισα να της δίνω γάλα κι αν πιει καλώς αλλιώς θα της δίνω ένα κομματάκι τυρί στο χέρι κι ας ελπίσουμε ότι θα το φάει (ΕΪΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΡΓΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ - ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΡΩΕΙ - ΨΙΧΟΥΛΟ ΨΙΧΟΥΛΟ). Το ίδιο θα κάνω και το απόγευμα - 1κομμάτι τυρί και ψωμί (διάβασα ότι 30γρ τυρί κίτρινο είναι ισοδύναμο με 1 ποτήρι γάλα περίπου. Και θα δείξει ... τι να πω πια.

Όσο για το ύψος εμείς είμαστε 85 και είμαστε 2 χρονών αλλά αν κρίνω από το ρυθμό που ψηλώνει κι εμείς 87 θα είμαστε 2,5. Και δεν είμαστε οικογενειακώς κοντοί!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα και καλή χρονιά,

Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αλλά κάτι παρόμοιο. Η δική μου πίνει πολύ γάλα (είναι 20 μηνών) από μικρή, τώρα πίνουμε και με καλαμάκι εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά δεν είναι του φαγητού. Από την εμπειρία μου και την παρατήρηση της μικρής πιστεύω ότι ίσως φταίει το άγχος και η βιασύνη σου. Όποτε αγχώνομαι και εγώ να την ταϊσω ή απελπίζομαι και υψώνω λίγο τη φωνή το σφραγίζει και δεν το ξανανοίγει! Όποτε την ταϊζω χαλαρά, με γέλια, παραμυθάκια, τραγουδάκια, μπορεί λίγο να μου το μισοανοίξει...Δες το δηλαδή περισσότερο από την πλευρά της ψυχολογίας του μωρού (εάν φυσικά δεν έχεις αλλάξει γάλα και ίσως να μην της αρέσει) και βάλε τον εαυτό σου στη θέση της. Εμένα αυτό πάντα με βοηθάει να καταλάβω τις αντιδράσεις της. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι, καλή επιτυχία

Έχεις δίκιο ότι δεν έχουν αποτέλεσμα οι φωνές αλλά και χαλαρά που της το δίνω το βράδυ - διαβάζοντας παραμύθια ... άυτή παίζει με το γάλα. Είναι 5 λεπτά και ανεβοκατεβάζει το γάλα στο καλαμάκι.

azHYp2.png

vwuep3.png

Κάνε υπομονή. Δοκίμασέ το κι αυτό και έπειτα βλέπεις. Και η δικιά μου είναι φοβερά δύσκολη στο φαγητό (ιδιαίτερα με τα φρούτα και γενικά όπως το είπες: ψίχουλο-ψίχουλο) αλλά όσο μεγαλώνει καλυτερεύει. Από Δευτέρα ξεκινάμε σταθμό κι εμείς και τότε θα τρέχουμε και θα σε θυμηθώ. Πάντως είχα αποφασίσει πως αν δεν πίνει πια γάλα (γιατί το περιμένω κι αυτό. Τώρα είναι ακόμα ενθουσιασμένη με τον νέο τρόπο), να ζητήσω από την γιατρό συμπλήρωμα ασβεστίου. Ευτυχώς τρώει το τυράκι :). Σημείωση: όταν τύχει και δεν φάει ούτε το τυρί ή δεν έχω στο σπίτι, της δίνω για απογευματινό χλιαρό γάλα με δημητριακά ολική άλεσης ή τραχανά με γάλα. Το σοκολατούχο δεν θέλει ούτε να το δει...

ADYsp2.png

Όσο για το ύψος εμείς είμαστε 85 και είμαστε 2 χρονών αλλά αν κρίνω από το ρυθμό που ψηλώνει κι εμείς 87 θα είμαστε 2,5. Και δεν είμαστε οικογενειακώς κοντοί!

Αν κρίνω από 'μένα πάντως τότε θα πω ότι το γάλα δεν ψηλώνει απαραίτητα. Έπινα και πίνω ακόμα τρελλές ποσότητες γάλα κάθε ημέρα. Έχω και ψηλό μπαμπά αλλά εγώ κοντούλα βγήκα...είναι να το'χει η κούτρα σου...

ADYsp2.png

Αν κρίνω από 'μένα πάντως τότε θα πω ότι το γάλα δεν ψηλώνει απαραίτητα. Έπινα και πίνω ακόμα τρελλές ποσότητες γάλα κάθε ημέρα. Έχω και ψηλό μπαμπά αλλά εγώ κοντούλα βγήκα...είναι να το'χει η κούτρα σου...

Δε νομίζω ότι το γάλα ψηλώνει κάποιον που δεν είναι γονιδιακά να γίνει ψηλός. Αλλά αυτό που φοβάμαι είναι μήπως κάποιος που ΕΙΝΑΙ να γίνει ψηλός και ΔΕΝ πίνει γάλα τρλικά μείνει κοντός!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Κάνε υπομονή. Δοκίμασέ το κι αυτό και έπειτα βλέπεις. Και η δικιά μου είναι φοβερά δύσκολη στο φαγητό (ιδιαίτερα με τα φρούτα και γενικά όπως το είπες: ψίχουλο-ψίχουλο) αλλά όσο μεγαλώνει καλυτερεύει. Από Δευτέρα ξεκινάμε σταθμό κι εμείς και τότε θα τρέχουμε και θα σε θυμηθώ. Πάντως είχα αποφασίσει πως αν δεν πίνει πια γάλα (γιατί το περιμένω κι αυτό. Τώρα είναι ακόμα ενθουσιασμένη με τον νέο τρόπο), να ζητήσω από την γιατρό συμπλήρωμα ασβεστίου. Ευτυχώς τρώει το τυράκι :). Σημείωση: όταν τύχει και δεν φάει ούτε το τυρί ή δεν έχω στο σπίτι, της δίνω για απογευματινό χλιαρό γάλα με δημητριακά ολική άλεσης ή τραχανά με γάλα. Το σοκολατούχο δεν θέλει ούτε να το δει...

Νομίζω πως τα δημητριακά και η σοκολάτα μειώνουν την απορρόφηση ασβεστίου οπότε δεν της το δίνω έτσι. Με corn flakes ας πούμε κάποιες φορές που το έχουν για πρωινό στο σταθμό το τρώει μου έχουν πει (αν και αμφιβάλλω - δεν τους πιστεύω και πολύ - γιατί εμένα στο σπίτι δεν τρώει καλά μόνη της, όλα κάτω πέφτουν - εκεί τι αλλάζει και τρώει μόνη της μια χαρά?) αλλά εγώ στο σπίτι δεν το δίνω. Για συμπλήρωμα ασβστίου αν ρωτήσεις πες μου κι εμένα να ξέρω ... γιατί θα λυθεί το πρόβλημά μας ... ούτε άγχος ούτε τίποτα. Κι ένα πολυβιταμινούχο για τα φρούτα και ας τρώει ό,τι θέλει μετά!!!

Πάντως 30gr τυρί ισοδυναμούν με 1 ποτήρι γάλα!!! 30γρ είναι ένα μικρό κομματάκι. Βέβαια θα το τρώει κόκκο κόκκο αλλά το καλό είναι ότι θα κυκλοφορεί με αυτό στο χέρι και θα ετοιμάζομαι εγώ ... Βέβαια μου κάνει κάποιες φορές και το άλλο. Κρατάει το ψωμί ή το τυρί ή ό,τι άλλο στο ένα χέρι και θέλει να τρώει με το άλλο ή απλά το κρατάει και το σφίγγει χωρίς να τρώει τίποτα. Ουφ ... ας έρθει κάποιος να μου πει ότι και τίποτα να μη φάει θα μεγαλώσει να ξεαγχωθώ!!!!!!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Νομίζω πως τα δημητριακά και η σοκολάτα μειώνουν την απορρόφηση ασβεστίου οπότε δεν της το δίνω έτσι. Με corn flakes ας πούμε κάποιες φορές που το έχουν για πρωινό στο σταθμό το τρώει μου έχουν πει (αν και αμφιβάλλω - δεν τους πιστεύω και πολύ - γιατί εμένα στο σπίτι δεν τρώει καλά μόνη της, όλα κάτω πέφτουν - εκεί τι αλλάζει και τρώει μόνη της μια χαρά?) αλλά εγώ στο σπίτι δεν το δίνω. Για συμπλήρωμα ασβστίου αν ρωτήσεις πες μου κι εμένα να ξέρω ... γιατί θα λυθεί το πρόβλημά μας ... ούτε άγχος ούτε τίποτα. Κι ένα πολυβιταμινούχο για τα φρούτα και ας τρώει ό,τι θέλει μετά!!!

Πάντως 30gr τυρί ισοδυναμούν με 1 ποτήρι γάλα!!! 30γρ είναι ένα μικρό κομματάκι. Βέβαια θα το τρώει κόκκο κόκκο αλλά το καλό είναι ότι θα κυκλοφορεί με αυτό στο χέρι και θα ετοιμάζομαι εγώ ... Βέβαια μου κάνει κάποιες φορές και το άλλο. Κρατάει το ψωμί ή το τυρί ή ό,τι άλλο στο ένα χέρι και θέλει να τρώει με το άλλο ή απλά το κρατάει και το σφίγγει χωρίς να τρώει τίποτα. Ουφ ... ας έρθει κάποιος να μου πει ότι και τίποτα να μη φάει θα μεγαλώσει να ξεαγχωθώ!!!!!!!!!

Ναι το ξέρω αυτό, αλλά απ'το ολότελα...

επίσης κάπου έχω διαβάσει (νομίζω στο βιβλίο του Dreikurs "η πρόκληση να είμαστε γονείς"), αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει με τη γιατρό μας, ότι 1 κουταλιά της σούπας από κάθε ομάδα τροφίμων για κάθε χρόνο της ηλικίας του παιδιού τού φτάνει. Π.χ. αν είναι 2 χρονών θα φάει για μεσημέρι 2 κ.σ. κρέας, 2 κ.σ. ζυμαρικά και 2 κ.σ. λαχανικά. Η δικιά μου να φανταστείς δεν τρώει και πολύ παραπάνω από αυτό πάντως. Έχω σταματήσει όμως να ανυσηχώ εντελώς μια και αναπτύσεται κανονικά (πάντα στα κατώτατα όρια αλλα πάντα στην ίδια ακριβώς εκατοστιαία θέση από την ημέρα που γεννήθηκε). Αααααα εγώ ηρέμησα. Δεν ξαναχαλιέμαι...

ADYsp2.png

Ναι το ξέρω αυτό, αλλά απ'το ολότελα...

επίσης κάπου έχω διαβάσει (νομίζω στο βιβλίο του Dreikurs "η πρόκληση να είμαστε γονείς"), αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει με τη γιατρό μας, ότι 1 κουταλιά της σούπας από κάθε ομάδα τροφίμων για κάθε χρόνο της ηλικίας του παιδιού τού φτάνει. Π.χ. αν είναι 2 χρονών θα φάει για μεσημέρι 2 κ.σ. κρέας, 2 κ.σ. ζυμαρικά και 2 κ.σ. λαχανικά. Η δικιά μου να φανταστείς δεν τρώει και πολύ παραπάνω από αυτό πάντως. Έχω σταματήσει όμως να ανυσηχώ εντελώς μια και αναπτύσεται κανονικά (πάντα στα κατώτατα όρια αλλα πάντα στην ίδια ακριβώς εκατοστιαία θέση από την ημέρα που γεννήθηκε). Αααααα εγώ ηρέμησα. Δεν ξαναχαλιέμαι...

Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Να μη χαλιέμαι ... αλλά όλο την πατάω. Όταν έχω φτιάξει το γαλατάκι κι αυτή μου το σπρώχνει μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Πάντως πήρα ωραίες ιδέες από πολλές κοπέλες που έχουν γράψει σε ανάλογο τοπικ πιο πάνω ... για milkshake (2 σε 1 είναι αυτό για εμένα που δεν τρώει και τα φρούτα - γάλα και φρούτα σε ένα) - αν και πιστεύω θα που το πετάξει στα μούτρα γιατί ούτε το γάλα της αρέσει ούτε τα φρούτα!!

azHYp2.png

vwuep3.png

δεν το πινει οχι γιατι δε θελει απλα!δεν του αρεσει η γευση!αηδιαζει μολις πιει μια γουλια.εχω βαλει λιγο μελι τιποτα.λιγο κακαο τιποτα.δε το πινει!ισως το αρχισει στον παιδικο οπως της κοπελας παραπανω

Όλες εσείς που τα παιδιά σας δεν πίνουν γάλα (όπως η δικιά μου) μπορείτε να μου πείτε και πώς πάνε από ύψος??? Γιατί εμένα με απασχολεί και αυτό!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες!

Εχω μια κορούλα 2,5 χρονών η οποία απο μωρό δεν ήταν εύκολη με το φαγητό.Με διάφορους τρόπους κια τεχνάσματα(κυρίως με TV) γενικά τρώει, αλλα εδώ και 15 ημέρες κόβει σιγά σιγά το γάλα.(τώρα το έχει κόψει τελείως)Ποιά είνα η γνώμη σας, τι να κάνω???Ευχαριστώ πολύ!

Φιλιά

παρτης καινουριο ποτηρακι με ωραια σχεδια...η δωστης το με κουταλι.ο γιοσ μου μονο ετσι το ππινει.αυτος το εκοψε ΑΠΟ 4 ΜΗΝΩΝ:roll::roll:του το εβαζα στις κρεμες αντι για νερο κ τωρα καμια φορα του ττο δεινω με κουταλι η του κανω κρεμα με γαλα.τρωει ομως 2 γιαουρτια τη μερα τυπου αγελαδιτσα απο 150 γρ το καθενα.

παρτης καινουριο ποτηρακι με ωραια σχεδια...η δωστης το με κουταλι.ο γιοσ μου μονο ετσι το ππινει.αυτος το εκοψε ΑΠΟ 4 ΜΗΝΩΝ:roll::roll:του το εβαζα στις κρεμες αντι για νερο κ τωρα καμια φορα του ττο δεινω με κουταλι η του κανω κρεμα με γαλα.τρωει ομως 2 γιαουρτια τη μερα τυπου αγελαδιτσα απο 150 γρ το καθενα.

Αν και εχω και εγω το ιδιο προβλημα δηλαδη ενα πρωι ξυπνησε και δεν θελει να πιει γαλα και πηρα αρκετα ποτηρακια δεν επιασε!!!

Αυτο που κανω λοιπων για να παιρνει το γαλα κανω οτι και η Δημητρα ακριβως και του φτιαχνω τοστ με τυρακι και φιλαδελφια καθως του δινω και cornflakes με γαλα και με το κουταλι το τρωει μια χαρα!!!!

Σε καταλαβαινω απολυτα παντως!!!!!!!!!!!!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

Κορίτσια μια απο τα ίδια και εμείς! από πολύ μωρό δεν το έπινε το γάλα και σε συνδυασμό και με παλινδρόμηση αλλά και αλλεργία στο γάλα που περάσαμε τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα!

Τώρα 22 μηνών μπορεί να περάσουν και 4 μέρες που δεν θα πιεί καθόλου!!να φανταστείτε μια φορά πριν από 5-6 μήνες είπιε 200γρ ποτέ δεν έχει πιεί πάνω από 150 και αυτη την ποσότητα την έπινε το καλοκαίρι. Τώρα πίνει 50-100 γρ. με τα χίλια ζόρια και όπως είπα όχι κάθε μερα.Δεν τον πιέζω καθόλου γιατί καταλαβαίνω ότι δεν του αρέσει, έχω δοκιμάσει όλα τα γάλατα. Δοκίμασα hemo, corn flakes και προχτές και γάλα με κουάκερ και μέλι αλλά τίποτα, πήγε να κάνει εμετό !:shock:

Του το βάζω στην κρέμα, όχι κάθε μέρα όμως γιατί γίνεται αρκετα βαριά και σε χορταίνει πιο εύκολα με γάλα, μην τη σιχαθεί και αυτή.

Υπομονή κάνω μήπως όταν μεγαλώσει αλλάξουν οι προτιμήσεις του.

κι εμενα η μικρη μου απο μωρο δεν επινε γαλα ,τωρα ειναι 3 και φαντασου οτι το πρωι βαζω ξυπνητηρι στις 06:00 για να της δωδω γαλα στον υπνο της !!!!!και αυτο γινεται περιπου 2,5 χρονια!!!!τωρα τελευταια μου ζηταει γαλα μερικες φορες κια το βραδυ αλλα μην φανταστητε πολυ ,αντε να πιει 15ο γρ.συνεχεια βεβαια προσπαθω να τις δωσω συμπληρωματα οπως γιαουρτια τυρι φετα ...μαλλον δεν πρεπει να αγχωνομαστε γιατι γουστα ειναι αυτα ...μερικα παιδια δεν το πινουν τι να κανουμε ????ελπιζω βεβαια στο μελλον να αλλαξει γουστα γιατι εχω πραγματικα κουραστει να ξυπναω για να την προλαβω κοιμισμενη να της δωσω γαλα

ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Ελένη και εγώ το ίδιο κάνω! Βάζω ξυπνητήρι μέχρι και σήμερα στις 5:30 μπας και πιεί κανά γραμμάριο αλλά που...σήμερα δεν είπιε καθόλου! μαρτύριο το ξύπνημα άσε!!

Ελένη και εγώ το ίδιο κάνω! Βάζω ξυπνητήρι μέχρι και σήμερα στις 5:30 μπας και πιεί κανά γραμμάριο αλλά που...σήμερα δεν είπιε καθόλου! μαρτύριο το ξύπνημα άσε!!

Εμένα κοιμισμένη δεν ήπιε ποτέ γάλα! Πάντα ή ξυπνάει ή πνίγεται. Ακόμα και όταν θήλαζα αποκοιμιόταν στο στήθος και σταματούσε να πίνει.

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμένα επίσης έχει μάλλον πολύ μικρή χωρητικότητα το στομάχι της. Γιατί αν φάει κάτι σε τυρί ή σε κρέμα το βράδυ δε θα πιεί σίγουρα γάλα. Ακούω άλλα παιδιά τρώνε βραδινό! Ενώ εγώ από το μεσημέρι που γυρνάει από το σταθμό παλεύω μέχρι το βράδυ να φάει τη φρουτόκρεμα και λίγο τυράκι (τα γιαούρτια τα σιχαίνεται από πάντα!). Και milkshake της έχω φτιάξει που είπαν κάποιες κοπέλες πιο πάνω για να φάει και φρούτα και γάλα (2 σε 1) αλλά πού? Ήπιε 3-4 γουλιές και μετά αυτό ήταν. Εμένα 2 γιαουρτάκια 150gr που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν τρώει με τίποτα! Αν φάει μισό κάνω πάρτυ! Το μόνο που τρώει σαν τρελλή από μικρή είναι το αυγό. Τρελλαίνεται! Αφού όταν θέλω να δοκιμάσει κάτι της λέω ότι έχει αυγό! Και τώρα λέω να ξεκινήσω να τις δίνω 1 αυγό κανονικό και 1-2 μόνο το ασπράδι τη μέρα. Γιατί το ασπράδι δεν πειράζει κι έχει πολύ πρωτεϊνη.

Και γενικά δεν έχω καμιά ιδιαίτεργη ψύχωση να φάει αλλά είναι που είναι και ζουμπάς η δική μου!

azHYp2.png

vwuep3.png

Κι η μικρή μου κόρη δεν το πλησιαζει ΚΑΘΟΛΟΥ το γαλα, ουτε τη φέτα. Μόνο αμα έχει κέφι θα φαει κανα κίτρινο τυρι αλλα και αυτό τελευταία το αποφεύγει. Την θήλαζα μέχρι πρότινος, τώρα εχει μόνο ο βραδυνός θηλασμός, αλλα θα ελεγα οτι πλεον είναι ''ψευτοθηλασμός''.

Να ρωτήσω την παιδίατρο μήπως χρειαζεται ή αν μπορώ να της δώσω τυχον συμπληρώματα? Φοβαμαι την έλλειψη ασβεστίου(θα χρειαστει να της κανω κ εξετάσεις αίματος)...

Το μόνο που δέχεται σε γάλα, είναι οταν φτιαχνω ρυζόγαλο και φτιαχνω καθε 2 μέρες τουλάχιστον κ φυσικά οταν το φτιαχων κρύβω το γαλα να μην το βλεπει γιατι δεν θα το φαει ουτε κ αυτό..

πολυ πλουσιο σε ασβεστιο τυρι ειναι η παρμεζανα, καθως εοισης και το παρεξηγημενο μπροκολο και οι ξηροι καρποι-αν το επιτρεπει η ηλικια!!κοριτσια για το γαλα λεγονται τοσα πολλα...προσπαθειστε να ηρεμησετε και να βρειτε αλλες πηγες προσληψης του!

Γιαουρτάκια τα κανονικά θα φαει αν έχει κέφι το τοταλ αλλα με μελι και αυτο τελευταία την ανατριχιάζει... ενω τα επιδόρπια τα τσακίζει.

Προς το παρόν φτιαχνω ρυζόγαλα συνεχως κ προσπαθώ να βαζω λιγότερη ζάχαρη γιατι άνευ δεν το τρωει.

γιαουρτακια δε τρωει?οχι τα παιδικα.τα κανονικα

Εμένα καθόλου. Ούτε παιδικά (σχεδόν όλα τα έχω δοκιμάσει), ούτε κανονικό, ούτε με μέλι, ούτε με δημητριακά.

azHYp2.png

vwuep3.png

Κι η μικρή μου κόρη δεν το πλησιαζει ΚΑΘΟΛΟΥ το γαλα, ουτε τη φέτα. Μόνο αμα έχει κέφι θα φαει κανα κίτρινο τυρι αλλα και αυτό τελευταία το αποφεύγει. Την θήλαζα μέχρι πρότινος, τώρα εχει μόνο ο βραδυνός θηλασμός, αλλα θα ελεγα οτι πλεον είναι ''ψευτοθηλασμός''.

Να ρωτήσω την παιδίατρο μήπως χρειαζεται ή αν μπορώ να της δώσω τυχον συμπληρώματα? Φοβαμαι την έλλειψη ασβεστίου(θα χρειαστει να της κανω κ εξετάσεις αίματος)...

Το μόνο που δέχεται σε γάλα, είναι οταν φτιαχνω ρυζόγαλο και φτιαχνω καθε 2 μέρες τουλάχιστον κ φυσικά οταν το φτιαχων κρύβω το γαλα να μην το βλεπει γιατι δεν θα το φαει ουτε κ αυτό..

Εμένα της άρεσε το ρυζόγαλο αλλά μετά από 3-4 ρυζόγαλα που έφαγε σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου τώρα το έκοψε κι αυτό. Με τιμωρίες τρώμε τελικά και πολύ στεναχωριέμαι γι' αυτό ... αλλά δε μπορώ να την αφήσω και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ γαλακτοκομικό.

azHYp2.png

vwuep3.png

Εγώ αυτές τις μέρες του δίνω και μια φέτα του τοστ dirollo και του αρέσει, γιατί την φέτα ούτε που την πλησιάζει, αηδιάζει!

Για δοκιμάστε το κοριτσια, επειδή δεν έχει γεύση μπορεί να το φάνε. Έχουν περισσότερο ασβέστιο τα κίτρινα τυριά.

Το Σαββατοκύριακο έμαθε και το καλαμάκι ο δικός μου και πίνει καμια 30αριά γραμμάρια γάλα και με αυτό. Που φτάσαμε ε; 30 γραμμάρια να μας φαίνονται λίτρα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...