Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γέννησα με καισαρικη με επισκληρίδιο.δεν πόνεσα καθόλου ούτε κατα τη διάρκεια του τοκετού ούτε πολύ μετά.είχα μια απίστευτη ευθυμία την ώρα του τοκετου(τι να με ποτίσανε άραγε???) και μιλούσα ασταμάτητα.σταμάτησα την παρλα μόνο όταν είδα το μπεμπάκο μου να βγαίνει γιατί πλάνταξα στο κλάμα!ανεπανάληπτη εμπειρια!

Ήθελα σαν τρελη φτ αλλά....

Είχα κλεισει τον 9ο μου έδωσε επιπλέον 3 ημέρες αλλά...ο μπόμπιρας δεν κατέβηκε.....

Πηγα με ραντεβου κ πρόκληση. Μετά από 4 ώρες μου είπε πάμε για κτ ...

ο τράχηλος είπε ήταν σκληρός και απο διαστολή τίποτα.....μάλλον βαρέθηκε να με περιμένει....

επρεπε να επιμείνω να μην τον αφήσω αλλά που να ξέρω... πρώτο παιδί βλέπετε......

κρίμααααα..

Ελπίζω να μπορέσω το 2ο φυσιολογικά!

line_feet_beg_41_time_1250654400_text_cf20d3f4ddf6e1edeff220e5dfede1e9.gif

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φανταθώ τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση! :shock: Εμένα με έβαλε η μαία για 2 λεπτά στο κρεβάτι να δεί, και πονούσα πολύ, η γυναίκα πρέπει να είναι ελευθερη στη γέννα!

Αλλά και το μωράκι με το κεφάλι κάτω σαν αρνί???

Ευτυχώς γέννησα με την Ευτοκία όπως το ήθελα και έκανα ότι ήθελα εγώ και όχι οι άλλοι...

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα με καισαρική από επιλογή.Φοβόμουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το φυσιολογικό, και το μετά, από διάφορα που άκουγα (ότι ξεχειλώνονται, ότι δεν απολαμβάνουν σεξουαλική ζωή, για κακοραφίες κτλ).Γέννησα 23:40 το βράδι και το άλλο πρωί έκοβα βόλτες. Γενικότερα μετά δεν πονούσα καθόλου.

Δεν το μετανιώνω δευτερόλεπτο. Η εμπειρία μου ήταν άριστη.

Και με εκνευρίζει για να είμαι ειλικρινής όταν με κοιτάνε με μισό μάτι που τους λέω καισαρική από επιλογή, ή που λένε το μνημειώδες:α, αν δε γεννήσεις φυσιολογικά δεν καταλαβαίνεις τι θα πει μάνα:evil:

Κάθε μια πρέπει να κάνει την επιλογή της γι αυτό που θεωρεί καλύτερο για εκείνη.Καλώς έκαναν φυσιολογικό όσες τον ήθελαν, καλώς καισαρική οι υπόλοιπες.

Djccp2.png

67KIp2.png

Εγώ γέννησα με καισαρική από επιλογή.Φοβόμουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το φυσιολογικό, και το μετά, από διάφορα που άκουγα (ότι ξεχειλώνονται, ότι δεν απολαμβάνουν σεξουαλική ζωή, για κακοραφίες κτλ).Γέννησα 23:40 το βράδι και το άλλο πρωί έκοβα βόλτες. Γενικότερα μετά δεν πονούσα καθόλου.

Και με εκνευρίζει για να είμαι ειλικρινής όταν με κοιτάνε με μισό μάτι που τους λέω καισαρική από επιλογή, ή που λένε το μνημειώδες:α, αν δε γεννήσεις φυσιολογικά δεν καταλαβαίνεις τι θα πει μάνα:evil:

Κάθε μια πρέπει να κάνει την επιλογή της γι αυτό που θεωρεί καλύτερο για εκείνη.Καλώς έκαναν φυσιολογικό όσες τον ήθελαν, καλώς καισαρική οι υπόλοιπες.

θα συμφωνισω μαζι σου..εγω γεννησα φυσιολογικα αλλα με τους πονους που τραβηξα αν το ηξερα μπορει να εκανα καισαρικη...

καισαρικη και τις 2 φορες (απο επιλογη η γιατρος μου ηθελε φτ)στην πρωτη επεσα σε χαλια αναισθησιολογο ελεγα τη γιατρο μου ποναω μη με τραβατε η καημενη τα ειδε ολα αφηστε που πριν καν τελειωσει η γιατρος μου το κεντημα αυτος την εκανε απο το χειρουργειο και εμενα με επιασε λοξυγκας και ζαλη τον φωναξαν πισω αρον-αρον.κατοπιν εμαθα οτι αυτον δεν τον προτιμανε ιδιαιτερα γιατι εκανε ασχημο ονομα.Στη δευτερη αρχηγος δεν καταλαβα τιποτα,τελικα εχει μεγαλη σημασια ο αναισθησιολογος ασχετα αν δε φαινεται η δουλεια του.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

gia na mi xaso oloto teama traviksane ti gena me kamera kai to vlepo opote thelo,kai as lene vlakies an den genisis fisiologika mama den ginese mana ginese me to kero megalonondas to pedi sou i tha pedia sou,opote astous na lene,poles ginekes exoune genisi fisiologika omos den ginane pote manes apla epidi afinoun tha pedia tous...:cry:telos pandon ego exo dio kai tha dio me kesariki,giafta tha pedia omos dino kai ti zoi mou kai as min genaga fisiologika giati mana ginese me to kero :pkai as einai diskolo poli giati nomizo oti oles i MAMADES tou kozmou tokseroune afto....:-P

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια!

Εγω γεννησα και τα δυο μου αγγελουδια με φυσιολογικο τοκετο.

Τον Γιωργακη μου πριν 3 χρονια με φτ και επισκληριδιο σε τεσσεραμιση ωρες και πριν δυο μηνες την μπεμουλα μου σε ενα τεταρτο χωρις επισκληριδιο,καθως εφτασα στο μαιευτηριο με διαστολη 7 και δεν προλαβαιναμε να κανουμε τιποτα.Ηταν οι δυο ομορφοτερες μερες της ζωης μου και θα μεινουν για παντα χαραγμενες στο μυαλο μου!

εγώ γέννησα πρίν απο 15 μέρες το μπουλντογκάκι μου με φυσιολογικό τοκετό και επισκληρίδιο. δεν ήθελα με τίποτα καισαρική και ευτυχώς δεν χρειάστηκε....

η αίσθηση που είχα όταν έβγαινε το μωράκι είναι απερίγραπτη. πίστευα οτι με την επισκληρίδιο δεν αισθάνεσαι τίποτα, αλλά στο τέλος που πρέπει να αρχίσεις να σπρώχνεις, καταλαβαίνεις την πίεση...΄΄οχι πόνο!!!!!!!!!

ένιωθα τόσο έντονα το ότι κατεβαίνει το μωρό, κατάλαβα πότε βγήκε το κεφαλάκι του και μετά μία εξώθηση και ήρθε στον κόσμο ....

μετά απο 3 ώρες σηκώθηκα απο το κρεβάτι και καθόμουν στην καρέκλα να το θηλάσω...

εύχομαι και σε επόμενη εγκυμοσύνη να μπορέσω να γεννήσω φυσιολογικά....και άν γίνεται χωρίς επισκληρίδιο...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

κορίτσια εγώ γέννησα με φτ τα έγραψα και παραπάνω!θα συμφωνήσω με όλες όσες λένε ότι κάθε περίπτωσή και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός!εγώ εύτηχώς κατάφερα και γέννησα φτ και κατάφερα να θηλάσω για 15 μήνες!δεν΄ξέρω όμως αν φοβόμουν ή αν αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα με το στήθος μου τι θα έκανα ειλικρινά μπορεί να έκανα καισαρική και να μην θήλαζα!αυτές είναι στιγμές πολύ προσωπικές και έντονες και καλό είναι να κάνετε ότι νιώθετε καλύτερο για εσάς για να την απολάυσετε και τη στιγμή που σας δίνουν το μωρό σας (ασχέτως από που βγήκε....)αλλά και μετά τις πρώτες μέρες!και το λέω περισσότερο για εσάς που θα γεννήσετε επιλέξτε ότι θέλετε και αν δεν γίνει έτσι και γίνει αλλιώς το αποτέλεσμα μετράει!!!!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Διαφημίσεις

εγω γεννησα με καισαρικη τομη,γιατι το παιδι ειχε ισχιακη προβολη και επειδη ηταν αρκετα μεγαλο δεν μπορουσε να παρει θεση.Δε σε κανει μανα ο τροπος που γεννας το παιδι σου αλλα πολλα αλλα που επονται..μακαρι καθε γυναικα να εχει μια ευκολη γεννα χωρις επιπλοκες για αυτη και το μωρο.Νομιζω οτι αυτο ειναι που μετραει τελικα

Με πρόκληση, φυσιολογικά, εννοείται με επισκληρήδιο,.Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, αν ήταν έτσι όλες φυσιολογικά θα γεννούσαμε. Τι είναι η Ευτοκία;

καισαρικη και τις 2 φορες (απο επιλογη η γιατρος μου ηθελε φτ)στην πρωτη επεσα σε χαλια αναισθησιολογο ελεγα τη γιατρο μου ποναω μη με τραβατε η καημενη τα ειδε ολα αφηστε που πριν καν τελειωσει η γιατρος μου το κεντημα αυτος την εκανε απο το χειρουργειο και εμενα με επιασε λοξυγκας και ζαλη τον φωναξαν πισω αρον-αρον.κατοπιν εμαθα οτι αυτον δεν τον προτιμανε ιδιαιτερα γιατι εκανε ασχημο ονομα.Στη δευτερη αρχηγος δεν καταλαβα τιποτα,τελικα εχει μεγαλη σημασια ο αναισθησιολογος ασχετα αν δε φαινεται η δουλεια του.

Και εγω γεννησα με καισαρικη στη βιοκλινικη Θεσσαλονικης -αν και δεν ηθελα-επειδη η μικρη δεν επαιρνε θεση. Θα συμφωνησω μαζι σου οτι αναισθησιολογος παιζει μεγαλο ρολο. Στη δικη μου περιπτωση μου εδωσε μεγαλη δυναμη και με ηρεμουσε εξηγωντας μου καθε φορα τι γινεται κατα τη διαρκεια με πολυ χιουμορ. Στο δευτερο παλι στα χερια του θελω να πεσω!

κυοφορουσα διδυμα με ισχιακη προβολη, οποτε η μονη επιλογη ηταν η καισαρικη.

αλλωστε την προτιμουσα απο τον φυσιολογικο ετσι κι αλλιως, και πηγαν ολα πολυ κ:-Dαλα

8I4zp2.png

Κάναμε καισαρική εκτάκτως λόγω περίτυλιξης του μωρου με αποτέλεσμα την πτώση των παλμών του.

Την δεύτερη φορά πάλι καισαρική όχι μονο λόγω προηγηθήσαν , αλλα κάι λόγω προεκλαμψίας.

και οι δυο καισαρικές έγιναν με επισκληρίδιο και ήταν απίστευτα ανώδυνες και καλές σαν εμπειρίες!

Γεννησα τον μπεμπέκο μου πριν 2 μηνες με φυσιολογικό τοκετό.Το ήθελα πολύ και ο γιατρός μου το υποστήριξε.Ενας από τους λόγους που τον είχα επιλέξει,άλλωστε,ήταν οτι δεν εκανε καισαρικες για ψύλλου πήδημα.

Υπέροχη εμπειρία που ζήσαμε μαζί με τον άντρα μου!:)

QqmLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...