Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Με φυσιολογικοτατο χωρις φαρμακα - 2 φορες (μπορώ να ψηφησω 2 φορες;) Δεν ήταν και πολύ γρήγορα και κατάλαβα πολύ καλά όλα. Γέννησα με τις μαιες της Ευτοκίας. Ηταν το πίο ωραίο ότι έχω περάσει στην ζωή μου!

Τόσο ωραία που μάλλον θα κάνουμε και άλλο παιδάκι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την κορη μου την εκανα με φισιολογικο και επισκληρηδιο και ολα πηγαν μια χαρα.Τον γιο μου τον εκανα με φυσιολογικό με πρόκληση και επισκληρηδιο αλλα ο μικρουλης μαζι με το κεφαλακι του εβγαλε και το χερακι του μαζι ταλαιπωρηθηκαμε λιγο(ηθελε να κανει χειραψεια με την γιατρο φαινεται!!!)κατα τα αλλα καλα .Παντως αυτο που εχει σημασια για μένα ειναι τα παιδακια να βγαινουν γερα και ο τροπος δεν εχει και τοση μεγαλη σημασια,και οι πονοι ολοι ξεχνιουνται ακομα και της "χειροτερης " γεννας.

qZRnp3.pngx8uZp3.png

Καλημέρα

Τελευταία πηγ.ήταν 07/01/08 τελικά στις 04/01/08 με έπιασαν οι πόνοι αλλά

η μικρή αποφάσισε να μην βγέι με φτ.και να γυρίσει εγκάρσια όποτε χρειάστηκα επισκληρίδιο και καισαρική.

Αρκεί που ήταν υγιής και όλα καλα.:D

Μπήκα μέσα με πρόκληση γιατί είχα κλείσει και την 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης και ο μικρούλης δυστυχώς δεν έλεγε να κατέβει. Από τις 6:30 το πρωί με τεχνητούς πόνους και με διαστολή 2 συνέχισα μέχρι τις 4 το απόγευμα όπου διαπιστώσαμε με τον γιατρό ότι όσο και να το παλεύουμε δεν θα καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά καθώς έπεφταν και οι παλμοί του μωρού. Έτσι καταλήξαμε να γεννήσω στις 6 με καισαρική και διαπιστώσαμε ότι το κεφάλι του μικρού είχε σφηνώσει στη λεκάνη μου και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

Όσον δεν ήθελα την καισαρική δυστυχώς μου προέκυψε σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού μου και τον πιστεύω.

Τώρα για το 2ο αν θα έρθει ομολογώ ότι με έχει πιάσει ένας μικρός πανικός την ώρα του χειρουργείου αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω.

wobz4vsv31g4fym5.png

Μπήκα μεσα με σπασμένα νερα και χωρις καθολου πονους, μου εβαλαν τεχνητουςκαι μετα απο 8 ωρες με 3 εκατοστα διαστολη με βαλανε για καισαρικη με ολικη ανεσθ, στην αιθουσα ανανυψης με επιασε αιμοραγια γιατι ειχε κολση ο τραχηλος και δεν εκλεινε με αποτελεσμα να φτασει ωο αιματοκ στο 16 και να μην μπορω να δω το μωρο μου παρα μονο 2 μερες μετα που τελικα σταματισε η αιμοραγια. Ο γιατρος με αφησε να θηλασω μονο 4 μερεσ τη μπεμπα γιατι δεν ανεβενε ο αιματοκρ μου. υπεγραψα και εφυγα μετα απο 11 μερες με 24 αιματοκρ. Στο δευτερο μωρο θα παω για vbac και ελπιζω να πανε ολα καλα.

My girl is 3 years!!!!!!!:D

My boy is 10 months!!!!!!:D

Διαφημίσεις

Με φυσιολογικο και η γιατρος μου ειπε,οτι μπορουσα να γεννησω και στο σπιτι με τετοιο τοκετο.

Ηταν η καλυτερη γεννα που ειχε δει!

Εσπρωξα δυο φορες και πεταχτηκε εξω ο Βασιλης φωναζοντας!

Και να σκεφτειτε οτι περασα ενα μηνα στο νοσοκομειο με πολλα φαρμακα και τελειως ξαπλα...

Τελος καλο, ολα καλυτερα!!!

mamalina

Γεννησα με καισαρικη εχοντας συμπληρωσει τις 40 εβδομαδες.το λουλουδι μας το καναμε με εξωσωματικη υστερα απο πολυ αγωνα και δε θελαμε ουτε εγω ουτε ο αντρας μου να παει κατι στραβα.

Με καισαρική με επισκληρίδιο μια και γέννησα δίδυμα από τα οποία το ένα είχε ισχυακή προβολή. Επισκληρίδιο επέλεξα για να μην περάσω την αγωνία όταν ξυπνούσα αν είναι καλά τα παιδιά. Αν και δε μου τα έδειξαν μόλις γεννήθηκαν μια και ήταν μικρούλια και τα έβαλαν λίγο να ζεταθούν, είχα ακούσει όμως το πρώτο δυνατό τους κλάμα που τουλάχιαστον προσωρινά με καθυσήχασε ... Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρώτο τους κλάμα ...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Και τα τρια μου παιδια με φυσιολογικο τοκετο τα γεννησα και χωρις επισκληριδιο.Στο πρωτο παιδι απορω κι εγω πως γλιτωσα την καισαρικη,μου εσπασαν τα νερα στην 35 εβδομαδα και 3 ημερες και χωρις καθολου διαστολη πηγα στο μαιευτηριο οπου εκανα 10 ωρες να γεννησω. Ευχαριστω τον γιατρο μου που ειχε την υπομονη να περιμενει και δεν με ξεπεταξε.Στο 2ο παιδι εκανα 6 ωρες αλλα ολα ηταν μια χαρα,και στο τριτο καλυτερα σε μιαμιση ωρα γεννησα.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Διαφημίσεις

Με φυσιολογικό τοκετό και τις δύο κορούλες μου.Ομολογώ όμως ότι ο δεύτερος ήταν ιδιαίτερα επώδυνος αλλα και πολύ σύντομος.Ενω την πρώτη φορά γέννησα μετά απο 2 ώρες αφού έσπασαν τα νερά(στο τσακ το γλύτωσα το μαχαίρι της καισαρικής) ο δεύτερος τοκετός κράτησε μόλις 2 ώρες και βρέθηκα στο δωμάτιο ωδινών μόλις για 10 λεπτά.Πραγματικά με ένα πόνο αλλά ΤΙ ΠΟΝΟ !!!!!!Πιστεύω ότι το καλό με τον φυσιολογικό τοκετό είναι πως όλα τελειώνουν εκεί.Το πολύ σε ένα μήνα πάνε και οι πόνοι και όλα.Στην καισαρική τομή όμως μου είπαν ότι με κάθε αλλαγή του καιρού πονάει όπως και κάθε άλλη επέμβαση.

Γιαννούλα:P

kalhspera molis mphka sto forum kai egw me kaisarikh gennhsa meta apo 29 wres anyway olla kala phgan eytyxws thelw na rwthsw kati alla den eimai sigoyrh an eimai sto swsto site gennhsa sti iasw moy edwsan mia lista me koyponia apo ta farmaka poy phra kai mazi me to xarti apo thn kaisarikh moy eipan na ta katathesw sto ika amaroysiou kai oti meta apo 5 mhnes tha me kalesoyn apo to ika ths perioxhs moy na paw na parw kapia xrhmata gnwrizei kapia poso einai to poso

eyxaristw kai na mas zhsoyn ta aggeloydia mas

Καλησπερα σε ολες! Εγω γεννησα στο Μητερα στις 20/02/2009 με καισαρικη, μονο που εμενα τα πραγματα ειναι λιγακι πιο πολυπλοκα! Στο 3ο τριμηνο της εγκυμοσυνης παρουσιασα σακχαρωδη διαβητη κυησης και αναγκαστικα και μη, αποφασισαμε πως μπαινοντας στην 38η εβδομαδα κυησης θα πρεπει να προκληθει τοκετος γιατι απο ενα σημειο και μετα φοβουνται για ενδομητριο θανατο λογω του οτι το εμβρυο συνηθιζει σε ενα "γλυκο" περιβαλλον (να φανταστειτε εγω εκανα 180 μοναδες ινσουλινη ημερησιως και το ζαχαρο κατω απο 160 δεν πηγαινε (με φυσιολογικο μ ε γ ι σ τ ο οριο το 120! :o )!Μπηκα λοιπον να γεννησω με τεχνητες οδυνες, ομως η μητρα μου δεν εκανε συσπασεις κι ετσι αναγκαστικα καταφυγαμε σε καισαρικη!

stell03 εγω ειμαι ασφαλισμενη στο δημοσιο μεσω του αντρα μου, οποτε δεν ξερω να σου πω. Απο τη δικια μου εμπειρια θυμαμαι πως ο αντρας μου κατεθεσε τα χαρτια της νοσηλειας (τις μερες δηλαδη που μειναμε στο μαιευτηριο με τη μικρη), αυτα που μας ειχανε χρεωσει (τις παυσιπονες ενεσεις, αναλγητικα φαρμακα κτλπ.) στη νομαρχια που ανηκουμε και μετα απο ενα 3μηνο σχεδον μας ηρθε ενα χαρτι στο σπιτι που μας ελεγε να παμε στην τραπεζα πειραιως να παραλαβουμε το ποσο (μαζι με την ταυτοτητα μας φυσικα και το χαρτι απο τη νομαρχια). Εμεις απο το δημοσιο πηραμε πισω 1000 euro, αλλα νομιζω πως το ικα δινει περισσοτερα! Επισης να διευκρινισω πως ολα τα χαρτια και ολα τα γραφειοκρατικα τα κανονισε ο αντρας μου, εγω δεν χρειαστηκε να παω πουθενα! Το διευκρινιζω γιατι εγω το ειχα μεγαλο αγχος, πως θα τα καταφερω λεχωνα γυναικα να παω για ολα αυτα τα διαδικαστικα. Τουλαχιστον στη δικη μασ την περιπτωση, δεν χρειαστηκε να δωσω εγω το παρον!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Με φυσιολογικό (αν και με πρόκληση γιατί ο μπέμπης μου δεν έλεγε να βγει), χωρίς επισκληρίδιο κι αν με ρωτούσες ακόμα και το βράδυ της ίδιας μέρας αν θα το ξανάκανα θα έλεγα "Με χίλια!!!"

Βοήθησαν πολύ βέβαια τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής για εγκύους και οι αναπνοές για ανώδυνο τοκετό. Όχι πως δεν πόνεσα αλλά για μένα ήταν ανεκτός ο πόνος. Και φυσικά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε! :lol:

Με καισαρικη, γιατι γεννησα προωρα στον 7ο μηνα, οποτε ο φυσιολογικος αποκλειοταν. Το μωρο δεν επρεπε να ζοριστει καθολου για να βγει γερο και ετσι καταφυγαμε στο νυστερι!!!

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και το οφείλω αποκλειστικά στη μαία μου!!! Και το ΞΑΝΑΚΑΝΩ ευχαρίστως! Τα νερά σπάσανε στις 04:50, χωρίς καθόλου πόνους. Ο μπόμπιράς μου ήταν πολύ ψηλά και δεν έλεγε να κατέβει με τίποτα, και τυλιγμένος με τον ομφάλιο λώρο. Ώρα 14:30, διατολή τελεια και ο μπόμπιρας στα ύψη. Έτοιμαζόμαστε για καισαρική..... ούπς! ο μπόμπιρας πήρε το δρόμο της μεγάλης εξόδου, πάμε φυσιολογικά! 3 ωθήσεις και να το κεφαλάκι του. Μπαίνουμε χειρουργείο και 14:50 νατο το κοκορετσάκι μου! Δεν ήταν απλά τυλιγμένος με τον ομφάλιο λώρο αλλά..... περιτυλιγμένος! Γι'αυτό και ο γιατρός μόλις τον έβγαλε το έστριβε σαν σβούρα για ξετυλιχτεί... γέλασα πολύ εκείνη την ώρα!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ δαγκωτό!!!!

Κι εγώ με φυσιολογικό γέννησα, με επισκληρίδιο όμως, γιατί δεν είχα καθόλου διαστολή και με βοήθησε. Στις 2 η ώρα την έκανα και στις 6μιση είχα το Ναταλάκι μου αγκαλίτσα!

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΕΝΝΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!! Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΗΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΧΑ....9 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ. ΟΙ ΜΑΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΙΑ!!!ΠΗΓΑ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΟΜΜΕΝΗ ΡΑΜΜΕΝΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΚΑΝΩ. 1400 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ??? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΙΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΝΥΧΤΟΜΥΑΛΗ.

Γέννησα και τα 4 παιδιά μου ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. Στα δύο τελευταία όμως με επισκληρίδιο. και τότε είπα πως ο Θεός μας συγχώρεσε εμάς τις γυναίκες για το προπατορικό αμάρτημα και ενέπνευσε τον άνθρωπο να ανακαλύψει την επισκληρίδιο. ΘΕΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ. ;););)

Γέννησα και τα 4 παιδιά μου ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. Στα δύο τελευταία όμως με επισκληρίδιο. και τότε είπα πως ο Θεός μας συγχώρεσε εμάς τις γυναίκες για το προπατορικό αμάρτημα και ενέπνευσε τον άνθρωπο να ανακαλύψει την επισκληρίδιο. ΘΕΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ. ;););)

Συφωνώ απόλυτα!!!!

Και στα 2 παιδιά μου γέννησα φυσιολογικά, την 1η φορά μετά από 15 ώρες και τη 2η μετά από 18 ώρες (σκατούλες)...

Και στους 2 τοκετούς μετά την επισκληρίδιο, χαλάρωσα και επιτέλους γέννησα (καθόμουν ηλιθιοδώς και πονούσα τόσες ώρες).

Τεσπα, έτσι όπως είναι τα πράγματα με τους βιαστικούληδες ακριβοπληρωμένους γιατρούς (άντε κορίτσι μου τελείωνε, έχουμε και ιατρείο...) θεωρώ ευλογία ότι μπόρεσα να γεννήσω φυσιολογικά...

oEA4p3.pnguIOJp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...