Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαχη κατα τον θηλασμο

zoi_m

Recommended Posts

Χρειαζομαι οπωσδηποτε την συμβουλη σας.Ειμαι ετοιμη να τα παρατησω!Εχω ενα μωρακι 2 εβδομαδων το οποιο θηλαζω αποκλειστικα!Εδω ομως και μερικες μερες ο θηλασμος εγινε μαχη!Με το που θα ξυπνησει(Ξυπναει καθε 2 ωρες και θηλαζει περιπου 30 λεπτα) ειναι γκρινιαρεις και μολις τον βαλω στο στηθος μου αρχιζει να δινει κατι κουτουλιες να ψαχνει απεγνωσμενα να θηλασει αλλα παντα οταν βρισκει την θηλη την φτυνει και ξανακλαιει και ξαναψαχνει!Ετσι παλευουμε για να φαει περιπου 10 μεχρι 30 λεπτα καθε φορα!Αλλαζω εκατο στασεις και εκει που λεμε την βρηκα την σωστη κουνιεται βγαζει την θηλη και κλαιει!Τρωει ομως με τοσο παθος που νομιζεις οτι δεν εχει ξαναφαει ποτε στη ζωη του!!!!!!!Η κατασταση γινεται ανυποφορη κυριως το βραδυ οπου πλανταζει στο κλαμα!Υστερα απο μιση ωρα ηρεμει και αρχιζει και τρωει κανονικα σαν να μην εχει συμβει τιποτα!!!Δεν ξερω τι να κανω !Γαλα εχω παρα πολυ τοσο που καμια φορα ξεχειλιζει!Μεερικες φορες κοντεψε να πνιγει κιολας!Θηλαζω με ψευδοθηλες αλλοτε και κανονικα δειχνει ομως να προτιμα τις ψευδοθηλες!Εχω δοκιμασει να βγαλω λιγο με θηλαστρο πριν τον θηλασμο ομως τιποτα αμεσως παραγω καινουριοο και αρχιζειι να ξεχειλιζει παλι!Εχω δοκιμασει να τον ηρεμισω πριν φαει και παλι τιποτα!Ειμαι ετοιμη να του δωσω ξενο δεν αντεχω αλλο καθε φορα κλαιω!!!!Το εχει συναντησει καμια σας?

Ξεχασα να σας πω οτι γεννηθηκε 4110 56 εκατοστα και απο το νοσοκομειο βγηκε 3960!την αλλη εβδομαδα θα παμε να το ζυγισουμε αλλα νομμιζω παχαινει ποσες ππανες κατουραει δεν εχω μετρησει αλλα τον αλλα ζουμε σε καθε γευμα μια και παντα ή βρεγμενος ειναι ή χεσμενος!Και σχεδον παντα χεζει κατα την διαρκεια του θηλασμου!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σου, μην πανικοβαλλεσαι :D οι πρωτες μερες ειναι παντα δυσκολες, σε καταλαβαινω απολυτα...πανες πρεπει να βρεχει 6-8 και κακά 3-4..δοκιμασες να θηλασεις ξαπλωμενη εσυ και το μωρο από πανω σου;ειχα κι εγω θεμα με το πολυ γαλα και τους πρωτους 2 μηνες με βολεψε πολυ αυτη η θεση..

τα υπολοιπα θα στα πουν οι πιο εμπειρες μανουλες...

καλο κουραγιο και ολα θα πανε καλα!:D

Μου συμβαίνει κι εμένα κάποιες φορές και ο μικρός είναι 5 μηνών.Δεν έχω καταλάβει γιατί(όταν ήταν μικρότερο πίστευα ότι ήταν αέρια,κακά κτλ.)Απλώς έχω παρατηρήσει ότι δεν έχει συμβεί ποτέ όταν θηλάζω ξαπλωμένη στο πλάι.Τότε είναι πάντα ήρεμο και κοιμάται ακαριαία.

Μάλλον στο μωρό έρχεται απότομη ροή και πνίγεται. Καταρχάς, εφόσον πιάνει χωρίς ψευδοθηλές, μην τις χρησιμοποιείς, μπορεί να του προκαλούν σύγχιση. Θήλαζε από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα και μόνο αν το αφήσει το μωρό, προχώρα και στο δεύτερο στήθος. Αν το μωρό είναι ευχαριστημένο με ένα στήθος μόνο, μην προσφέρεις το άλλο μερικές φορές. Αν το άλλο στήθος δυσφορήσει, βγάλε λίγο γάλα με το χέρι (κανα δυο κουταλιές της σούπας) ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Μην περιμένεις να κλάψει για να το ταΐσεις. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και το μωρό εκνευρίζεται και δεν μπορεί να θηλάσει καλά. Αν το στήθος σου είναι πρησμένο, βγάλε λίγο γάλα, ώστε να μπορεί να πιάσει καλύτερα. Θηλασε με το μωρό λιγο πιο ψηλά από το στήθος - ξαπλωσε όσο πιο πίσω γίνεται ή εσύ ανάσκελα και το μωρό από πάνω. Και η ξαπλωτή στάση βοηθά το μωρό να ελέγχει τη ροή καλύτερα.

Μην πανικοβάλλεσαι, αυτό που προσφέρεις στο μωρό σου δεν έχει καμιά σχέση με το ξένο γάλα και το προβληματάκι που έχετε θα λυθεί σταδιακά με το ένα στήθος/γεύμα, ακόμη η παραγωγή σου εδραιώνεται και τα πάτε πολύ καλά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μην περιμένεις να κλάψει για να το ταΐσεις. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και το μωρό εκνευρίζεται και δεν μπορεί να θηλάσει καλά. Αν το στήθος σου είναι πρησμένο, βγάλε λίγο γάλα, ώστε να μπορεί να πιάσει καλύτερα. Θηλασε με το μωρό λιγο πιο ψηλά από το στήθος - ξαπλωσε όσο πιο πίσω γίνεται ή εσύ ανάσκελα και το μωρό από πάνω. Και η ξαπλωτή στάση βοηθά το μωρό να ελέγχει τη ροή καλύτερα.

.

Που ήσουν καλή μου amaretto όταν ήμουν στο μαιευτήριο και αντιμετώπιζα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ;:):):) και το μωρό μου μια μέρα δεν θήλαζε με τίποτα , που να ξερα ότι έπρεπε να προσφέρω στην αρχή από μόνη μου και όχι να περιμένω το κλάμα του μωρού να με ειδοποιήσει :(:(:(;;;;; Γιατί το δικό μου το μωρό ήταν από αυτά , που όταν κλαίνε έχουν τόσο πολύ εκνευριστεί , και ηρεμούν δυσκολά μετά .Και έιχα την παιδίατρο να μου λέει να έχω έννοια να μη θηλάσω εαν δεν περάσουν τουλάχιστον 2,5 ώρες και όταν το μωρό έκλαιγε αργότερα που ήμασταν στο σπίτι κάθε μια ώρα , αναρωτιόμουν τι να έχει το ούφο :evil: !!!! Ευτυχώς που μετά το κατάλαβα από μόνη μου και γλύτωσα :-D:grin::-D !!!!! Να είσαι καλά amaretto!!!!

Διαφημίσεις

ποσο σε καταλαβαινω μικρη μου!!!τα ιδια κι εμεις...τι τρελα ηταν αυτη!τωρα ειναι ενος ετους και το μονο που πραγμα που τον ακινητοποιει ειναι το στηθος!λοιπον,τοτε που ειχαμε αυτα τα δραματα και την απελπισια παρατηρησα κι εγω οτι ειχε σχεση με τον εκνευρισμο του γιατι το εκανε κυριως το βραδυ που ειχε μαζευτει ολη η ενταση.βεβαια περασαμε και μερες που ολα τα γευματα ηταν μαχη...εντελως αυθορμητα καποια στιγμη οπως τον θηλαζα σηκωθηκα και αρχισα να περπατω για να ανακαλυψω οτι πηρε ρυθμο απο το περπατημα και αρχισε να θηλαζει!!!τοτε ανακαλυψα και τα ring sling.απο τη μια το μωρο μπαινει μεσα και νιωθει πιο προστατευμενο οποτε και οι θηλαστικες κινησεις γινονται πιο συντονισμενες και απο την αλλη μπορουσα να περπατω δινοντας του τον ρυθμο!η αληθεια ειναι οτι περασαμε μια περιοδο που το παιδι μας ζουσε ολη του τη μερα μεσα στον μαρσιππο αλλα αυτο δεν με πειραζε.μετα απο λιγο καιρο αρχισε να στρωνει και αρχισα κι εγω να τον καταλαβαινω καλυτερα και να προλαμβανω τις καταστασεις εκεινες που τον αποδιοργανωναν οπως ενα σπιτι γεματο απο συγγενεις που το παιρνουν ολοι αγκαλια κτλ.θυμαμαι μια φιλη τοτε μου ειπε κατι που με βοηθησε,οτι την λυση θα την βρεις εσυ μονη σου,οπως και εγινε τελικα.τα μωρα δεν ειναι δυνατον να ειναι ρυθμισμενα σαν ενηλικες και να τα κανουν ολα ρολοι.εμεις χρειαζεται να αναθεωρουμε καποιες φορες τις προσδοκιες μας απο αυτα και να τα βοηθαμε οπως μπορουμε καλυτερα.ολα θα περασουν,θα δεις,μη χανεις την ψυχραιμια σου.καθε μερα περνα και δεν ξαναγυρνα κι αυτο ειναι καλο τις κακες μερες και τοσο κακο τις ομορφες...:)

ποσο σε καταλαβαινω μικρη μου!!!τα ιδια κι εμεις...τι τρελα ηταν αυτη!τωρα ειναι ενος ετους και το μονο που πραγμα που τον ακινητοποιει ειναι το στηθος!λοιπον,τοτε που ειχαμε αυτα τα δραματα και την απελπισια παρατηρησα κι εγω οτι ειχε σχεση με τον εκνευρισμο του γιατι το εκανε κυριως το βραδυ που ειχε μαζευτει ολη η ενταση.βεβαια περασαμε και μερες που ολα τα γευματα ηταν μαχη...εντελως αυθορμητα καποια στιγμη οπως τον θηλαζα σηκωθηκα και αρχισα να περπατω για να ανακαλυψω οτι πηρε ρυθμο απο το περπατημα και αρχισε να θηλαζει!!!τοτε ανακαλυψα και τα ring sling.απο τη μια το μωρο μπαινει μεσα και νιωθει πιο προστατευμενο οποτε και οι θηλαστικες κινησεις γινονται πιο συντονισμενες και απο την αλλη μπορουσα να περπατω δινοντας του τον ρυθμο!η αληθεια ειναι οτι περασαμε μια περιοδο που το παιδι μας ζουσε ολη του τη μερα μεσα στον μαρσιππο αλλα αυτο δεν με πειραζε.μετα απο λιγο καιρο αρχισε να στρωνει και αρχισα κι εγω να τον καταλαβαινω καλυτερα και να προλαμβανω τις καταστασεις εκεινες που τον αποδιοργανωναν οπως ενα σπιτι γεματο απο συγγενεις που το παιρνουν ολοι αγκαλια κτλ.θυμαμαι μια φιλη τοτε μου ειπε κατι που με βοηθησε,οτι την λυση θα την βρεις εσυ μονη σου,οπως και εγινε τελικα.τα μωρα δεν ειναι δυνατον να ειναι ρυθμισμενα σαν ενηλικες και να τα κανουν ολα ρολοι.εμεις χρειαζεται να αναθεωρουμε καποιες φορες τις προσδοκιες μας απο αυτα και να τα βοηθαμε οπως μπορουμε καλυτερα.ολα θα περασουν,θα δεις,μη χανεις την ψυχραιμια σου.καθε μερα περνα και δεν ξαναγυρνα κι αυτο ειναι καλο τις κακες μερες και τοσο κακο τις ομορφες...:)

Σας ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας!Η αληθεια ειναι οτι ακομα πειραματιζομαι με το τι μπορει να το κανει να θηλαζει πιο ηρεμα!Αν και σημερα του εχω χαλασει λιγο το προγραμμα με τα πειραματα μου(λιγο φαι ρεψιμο αλλαγμα λιγο φαι και φτου και απ'την αρχη)Ετσι ειναι μαλλον λιγο πιο εκνευρισμενος απο οτι πρεπει!Τις 2 τελευταιες φορες δοκιμασα χωρις ψευτοθηλες και απο το ενα στηθος!Δυστυχως ξεχασε να θηλαζει ετσι δινω ομως αγωνα να το ξαναθυμηθει!Ετσι κλαιγαμε ολο το απογευμα αλλα τελικα θηλασαμε!Για λιγο αφου απο το κλαμα κοιμηθηκε ομως προσεξα οτι δεν πνιγηκε!!!!Εκει ειδα kas οτι με το περπατημα ηρεμουσε!Τωρα περιμενω να ξυπνησει να δουμε τι με περιμενει!!!!!!Δεεν εχω ακομα δοκιμασει

το ανασκελα θηλασμο!!!!Αντε να δουμε

Ναι θελει πολλη υπομονη. Ετσι κι εγω την πρωτη εβδομαδα. Μεσα στο αγχος και στον πανικο. Ειδικα το βραδυ, απο τον τοσο εκνευρισμο της δεν καταφερνα να την βαλω μονη μου στο στηθος και με βοηθουσε ο αντρας μου. Ειχα απελπιστει και νευριασει και γκρινιαζα και ημουν στο τσακ να δωσω μπουκαλι. Ειχα πληγωθει κιολας και αρχισα με τις ψευδοθηλες τι οποιες δεν εχω κοψει ακομα και δεν νομιζω να το κανω εφοσον βολευομαστε και οι δυο ετσι. Ευτυχως επεμεινε ο αντρας μου να την θηλασω. Ευτυχως! Υπομονη και θα βρειτε τους ρυθμους σας!

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Μια από τα ίδια. Τελικά κατάλαβα ότι έφταιγε η απότομη ροή!Μάλιστα πρόσεξα ότι το ένα στήθος μου έτρεχε με πιο αργή ροή και έτσι όταν ήταν τόσο εκνευρισμένη, της έδινα στην αρχή μόνο από εκείνο. Μετά που είχε χορτάσει κάπως και ηρεμήσει, της έδινα και από το άλλο, το γρήγορο!Ακόμα με πειράζει ο άντρας μου για τις ροές μου!

Σκέψου ότι αν τα παρατήσεις, ίσως το μετανιώσεις μετά. Αφού θηλάζετε 2 εβδομάδες, πάτε πολύ καλά και θα δεις, θα καταφέρετε να θηλάσετε για πολύ καιρό ακόμα!Εγώ στην αρχή έλεγα δε γίνεται με τίποτα, ευτυχώς είχα δίπλα μου τον άντρα μου, στήριγμα μου και μέχρι σήμερα (σχεδόν 10 μηνών η μπέμπα μας) ακόμα θηλάζει...Υπομονή και δύναμη!Αφού αρπάζει τη θηλή, μην τον φοβάσαι!

Διαφημίσεις

Γεια σας και παλι κοριτσια απο χθες λοιπον αποφασισαμε να κοψουμε τις ψευδοθηλες αφου ολη την ωρα πνιγοτανε!Ελα ομως που το στηθος μου δεν το ακουμπαει με τιποτα!κλαει επι 1 ωρα σπαραχτικα του δινω με ψευδοθηλη δεν θελει ή πνιγεται την βγαζω ξαναδοκιμαζω ξανακλαιει μετα απο μια ωρα μαχης κοιμαται παμε και τον αλλαζουμε μια και χεζει σε καθε ταισμα!!!! μετα απο το αλλαγμα ως δια μαγειας βρισκει μια χαρα την θηλη μου και θηλαζει!!!!!!!!!Απιστευτο? Δεν ξερω τι να κανω αν δεν ακουγα τοσο καλα λογια για το μητρικο γαλα θα τα παρατουσα 100%!!!!! Θα φαμε ποτε χωρις πολεμο?

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

μόλις έκανα εγγραφή στο forum και ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση και στο δικό μου πρόβλημα που έχει ως εξής:

Το αγοράκι μου περίπου μόλις έκλεισε μήνα άρχισε να παλεύει με το στήθος μου την ώρα που τρώει. Συγκεκριμένα τα πρώτα λίγα λεπτά (5-7) τρώει ήσυχα κι ωραία και μετά αρχίζει να βγάζει τη θηλή και να την ξαναψάχνει, να χτυπάει το κεφαλάκι του στο στήθος μου και να κλωτσάει με τα ποδαράκια του. Συνήθως αυτό συμβαίνει 7-8 φορές και μετά ξαναηρεμεί. Άλλες φορές τρελλαίνεται και του αλλάζω στήθος. Τις περισσότερες φορές με την αλλαγή ησυχάζει ιδίως τα πρώτα λεπτά. Μετά ξαναρχίζει. Αυτό συμβαίνει τα απογεύματα. Μετά από την πάλη - η οποία με αναστατώνει αρκετά - το μωρό έχει φάει περίπου 100 γραμμάρια (έχω βρεφοζυγό), δηλαδή κανονικά.

Τώρα, ο θηλασμός μέχρι σήμερα ήταν ένα απ' τα ίδια, όπως διαβάζω και εδώ μέσα. Στο μαιευτήριο μετά την καισαρική (με επισκληρίδειο) ενώ ζητούσα να μου φέρουν το μωρό απ' την αρχή, μου το έφεραν μετά από 4 ώρες, θήλασα όμως χωρίς πρόβλημα. Γενικά το μωρό έπιασε πολύ εύκολα το στήθος. Μέχρι να κατέβει το γάλα μου του έδιναν και συμπλήρωμα, παρόλο που τους παρακάλεσα να μην του δίνουν (αφήστε που του έδωσαν και πιπίλα!). Όταν γύρισα σπίτι, προσπάθησα να θηλάζω αποκλειστικά. Το μωρό απ' την αρχή μέχρι και τώρα τρώει κάθε 3-4 ώρες. Μια φορά τη μέρα, συνήθως κατά τις 8 κοιμάται κανένα τετράωρο και τρώει στο πεντάωρο - εξάωρο. Κάποιες πολύ λίγες φορές του έδωσα συμπλήρωμα από βλακείες (μια φορά ήπια χαλασμένο γάλα, άλλη μία έφαγα κάτι που τον πείραξε...) και τσάι. Πρέπει να πω ότι είχα πληροφόρηση για το θηλασμό κυρίως απ' το ράδιο αρβύλα (το μωρό πρέπει να έχει πρόγραμμα απ' την αρχή, δίνε του τσάι όταν κλαίει κ.λ.π.), ενώ η παιδίατρός μου αν και υπέρ του θηλασμού είναι υπερβολικά συγκαταβατική και με όλες τις πιο πάνω πρακτικές.

Παραθέτω και τα στοιχεία που ζητά η Αγλαϊα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους Α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 12 και δεν ξαναμετρήσαμε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

28.08 3200

06.09 3000

14.09 3340

21.09 3520

28.09 3685

12.10 4100

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα πήρε 3-4 φορές συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. περιστασιακά όταν πρέπει να λείψω isis avent

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. πολλές... 9-10 από τις οποίες οι 2-3 είναι γεμάτες (άσε που στα 10 αλλάγματα τα μισά μας κατουράει)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... αυτή που περιέγραψα πιο πάνω: δίαθλο: θηλασμός και πάλη :(

Πώς να λύσω το πρόβλημά μου;

6Jmep3.png

8nxrp3.png

Nα σου ζησει!!

επειδη δεν εχω χρονο με μια πρωτη ματια που εριξα να σου πω πως το μωρακι σου κανει λιγα γευματα,οταν το ξυπνησεις πιο μπροστα?το εχεις προσπαθησει?

9a7bp2.pngIm47p2.png

mamanea να σου ζήσει ο μικρός "παλεστής" σου!

Χωρίς να είμαι ειδική νομίζω πως πρέπει να αλλάξεις στάση θηλασμού. Δοκίμασε να τον βάλεις μπρούμυτα πάνω σου ή ξαπλωμένο δίπλα σου, κάνε γενικώς πειραματισμούς να βρεις ποιά θέση τον βολεύει. Ίσως να του προσφέρεις και το στήθος λιγάκι πιό συχνά, στο δύωρο ας πούμε, για να μην προλάβει να πεινάσει πάρα πολύ και τσατίζεται μετά που δε χωρταίνει αμέσως.

Ελπίζω οι πιό έμπειρες και ειδικές μαμάδες να σου απαντήσουν γρήγορα.

Κατά τα άλλα δες την κατάσταση με χιούμορ ;)!

Έχουν πολλή πλάκα τα μωρά τελικά, που εκδηλώνουν το καθένα ένα ξεχωριστό χαρακτήρα από τόσο μικρά!!:)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Καλως ηρθες κ να σου ζησει το μωρακι σου!

οταν το μωρακι πεταει το στηθος το γαλα σου τρεχει??? Υπαρχει περιπτωση να εχεις εντονο λετ νταουν κ να πνιγεται? Αν ειναι κατο τετοιο δοκιμασε να εισαι ανασκελα κ το μωρο μπρουμυτα απο πανω να θηλαζει.

Οταν ξυπναει μες στη νυχτα το κανει παλι?

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Τανια μαζι γραφαμε :-)

παντως για να παρηγορηθεις να ξερεις οτι κ μεις ξυλο παιζαμε κ με τα δυο μου παιδια. Ο μικρος τωρα το κανει ακομα αμα νυσταζει κ του τη σπαει που βγαζει γαλα. Αμα του δωσω πιπιλα ηρεμει κ κοιμαται

GwASp3.png

Το μωρό κοιμάται μόνο το βράδυ βαθιά. Το πρωί κόβει κάτι υπνάκια μισάωρα. Όσες φορές δοκίμασα να τον ταϊσω πιο μπροστά, δεν τρώει καλά (παίρνει 60 γραμμάρια αντί 100), άρα αποτέλεσμα μηδέν. Από την αρχή ήταν έτσι. Είχε βολέψει πολύ τις μαίες στο μαιευτήριο...

Αυτό, τώρα που βλέπω και το μπλοκάκι μου με τις ώρες θηλασμού το κάνει στο πρώτο απογευματινό γεύμα (γύρω στις 4) και προηγουμένως ποτέ δεν κοιμάται. Αυτό το γεύμα είναι συνήθως στο τρίωρο μετά το προηγούμενο λόγω βαρεμάρας μάλλον.

Προσπαθώ να αλλάξω στάση και η κατάσταση βελτιώνεται κάπως, αλλά όχι πολύ.

6Jmep3.png

8nxrp3.png

mamanea, πέτα τη ζυγαριά και το μπλοκάκι :wink:

Το μωρό χρειάζεται πολλούς θηλασμούς, για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Δεν έχει σημασία αν θα πάρει 60γρ ή 80 με τον έναν θηλασμό, σημασία έχει η γενική πρόσληψη. Όταν περνούν πολλές ώρες ανάμεσα στους θηλασμούς, αφενός είναι μια αιτία για αυτή την πάλη, αφετέρου το μωρό παίρνει αρκετό αραιό γάλα, με αποτέλεσμα οι πάνες σας να έχουν αυτή τη μορφή. Επίσης, είναι μια αιτία για μειωμένη πρόσληψη βάρους.

Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Θήλαζε πιο συχνά, άφηνε το μωρό να θηλάσει από το ένα στήθος ΄μέχρι να χορτάσει και να το αφήσει μόνο του και μετά πρόσφερε το άλλο. Αν υπάρχει το θέμα της έντονης ροής και παλεύει με το στήθος, βγάλε λίγο γάλα με το χέρι, βάλε το μωρό σε θέση λίγο πιο πάνω από το στήθος, ώστε να ελέγχει καλύτερα τη ροή και απόφυγε τεχνικές που εντείνουν τη ροή, πχ ζεστό ντους πριν το θηλασμό κτλ.

Με πολλούς και μικρούς θηλασμούς είναι πολύ πιθανό ότι θα στρώσουν και οι ημερήσιοι ύπνοι. Το μητρικό γάλα, εκτός των άλλων, λειτουργεί ρυθμιστικά και για τον ύπνο!

Η ζύγιση πριν και μετά το γεύμα είναι μια ψυχοφθόρα, άχρηστη και αναξιόπιστη μέθοδος (εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος). Για να ξέρεις ότι το μωρό σου παίρνει αρκετό γάλα, αρκεί να βρέχει καλά τουλάχιστον 6-8 πάνες και να λερώνει 3-4 τον πρώτο μήνα και να βρέχει καλά 5-6 πάνες μετά το μήνα (τα κακά μπορεί να είναι αρκετά αραιά). Η μηνιαία ζύγιση θα επιβεβαιώσει την σωστή ανάπτυξη, που την βλέπεις έτσι κι αλλιώς, καθώς γεμίζουν οι δίπλες τα φορμάκια.

Το μωρό κοιμάται μόνο το βράδυ βαθιά. Το πρωί κόβει κάτι υπνάκια μισάωρα. Όσες φορές δοκίμασα να τον ταϊσω πιο μπροστά, δεν τρώει καλά (παίρνει 60 γραμμάρια αντί 100), άρα αποτέλεσμα μηδέν. Από την αρχή ήταν έτσι. Είχε βολέψει πολύ τις μαίες στο μαιευτήριο...

Αυτό, τώρα που βλέπω και το μπλοκάκι μου με τις ώρες θηλασμού το κάνει στο πρώτο απογευματινό γεύμα (γύρω στις 4) και προηγουμένως ποτέ δεν κοιμάται. Αυτό το γεύμα είναι συνήθως στο τρίωρο μετά το προηγούμενο λόγω βαρεμάρας μάλλον.

Προσπαθώ να αλλάξω στάση και η κατάσταση βελτιώνεται κάπως, αλλά όχι πολύ.

Είναι αυθαίρετο το να περιμένει κανείς το μωρό να παίρνει την ίδια ποσότητα σε κάθε γεύμα. ΌΠως εμείς δεν τρώμε το ίδιο σε κάθε γεύμα και ούτε κάθε μέρα, έτσι και τα μωρά έχουν διακυμάνσεις. Οι μαίες βολεύτηκαν επειδή έδιναν μπιμπερό. Ο θηλασμός δεν έχει αυτή τη λογική. Πρέπει να είναι συχνός και ανεμπόδιστος, τουλάχιστον για το πρώτο έτος. Ο συνιστώμενος στόχος είναι 8-12 θηλασμοί την ημέρα - κάθε παιδί βέβαια είναι διαφορετικό και μπορεί να έχει απόκλιση από αυτό αλλά παίζει ρολο η συνολική εικόνα του παιδιού στο πώς χειρίζεται κανείς την κατάσταση.

Πρέπει να έχεις υπόψην ότι αρκετά μωρά δεν διεκδικούν πολύ δυναμικά το θηλασμό, κοιμούνται εύκολα και χάνουν γεύματα. Μειωμένα γεύματα μπορούν να καταλήξουν σε υποσιτισμό του μωρού. Γι'αυτό προσφέρουμε συχνά, πριν ζητήσει το μωρό - το πολύ-πολύ να αρνηθεί να φάει - αλλά αν το χρειάζεται, ακόμη και τα "60γρ αντί για 100" του είναι απαραίτητα.

mamanea να σου ζήσει!

Τα προβλήματα που εντοπίζω είναι τα εξής:

-Η παιδίατρος που είναι θετική στο θηλασμό δεν ενδιαφέρεται στοιχειωδώς για κάποια πληροφόρηση; Δεν έχει καθόλου χρόνο ή καθόλου χρήματα να αγοράσει ένα βιβλίο; Αν δίνει την εντύπωση ότι είναι συγκαταβατική με τόση παραπληροφόρηση, είμαι σίγουρη ότι δεν θηλάζουν οι μητέρες που παρακολουθεί, αν αυτό δεν την έχει προβληματίσει μέχρι τώρα σημαίνει ότι δεν είναι θετική στο θηλασμό. Προσποιείται ότι είναι για να μη χάνει πελάτες...

-Αναφέρεις ότι αν το μωρό κάνει πολλά γεύματα τρώει 60 γρ./γεύμα ενώ αν κάνει λίγα τρώει 100γρ./ γεύμα. Χρειάζονται τουλάχιστον 30 μετρήσεις για κάθε τακτική για να έχεις μια πρώτη εκτίμηση του μέσου όρου. Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις κάνει τόσες μετρήσεις!

Και δεν σου συστήνω να τις κάνεις.

Τις τελευταίες 14 μέρες το μωρό σου πήρε 415 γρ. Το βάρος του είναι πολύ ικανοποιητικό και δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.

Την πάλη που περιγράφεις δεν θα τη χαρακτήριζα πρόβλημα αν το μωρό δεν δυσανασχετεί. Αν δυσανασχετεί, οι εναλλαγές των στάσεων συνήθως αρκούν.

Αν θέλεις να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε κάτι χρήσιμο, διάβασε αυτό:

BKS.0055214.jpg

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΧΕΣΗ Τ.Α΄

ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ

Αγλαϊα,

το link που μου έστειλες δεν μπορώ να το δω. Μπορείς να το ξαναγράψεις;

Θα δοκιμάσω να τον θηλάζω κάθε τρίωρο και δε θα τον ζυγίζω καθόλου.

Αν κατάλαβα καλά, ουρεί περισσότερο από το κανονικό για την ηλικία του; Γιατί να συμβαίνει αυτό; Και τις κενώσεις του τις βρίσκω υπερβολικές. Μπορεί στο μισάωρο να τον αλλάξω τρεις φορές.

Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας. Θα δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω. Σήμερα το πρωί δοκίμασα να τον θηλάσω ξαπλωτή, αλλά νομίζω ότι δεν του έκανε και πολλή εντύπωση.

Να αναφέρω και κάτι άλλο: κάποιες φορές βγάζει γάλα μέχρι και 2 ώρες μετά το θηλασμό. Μήπως τρώει υπερβολικά; Στο στήθος έμενε τον πρώτο μήνα 40 λεπτά, μετά για δέκα μέρες 30 και τώρα 15-20.

6Jmep3.png

8nxrp3.png

το αλλο που ειχα σκεφτει (κ μαλλον ισχυε σε μας) ηταν οτι μπορει το μωρο να εχει ελαφρα παλινδρομιση κ να του "γυριζει" το γαλα που εχει ηδη πιει γιαυτο κ δυσανασχετει μετα το 5λεπτο. Αλλα κ αυτο βελτιωνεται αν βαλεις το μωρο σε ημιορθια θεση στο πλευρο σου, πανω απο το στηθος σου να θηλασει ενω εσυ εισαι ανασκελα ξαπλωμενη (να ακουμπα δλδ το στηθος του μωρου σου στο ιδιο πλευρο με τον μαστο που δινεις.

Εννοειται οτι ζυγαρια δε πηρα κ δε νομιζω οτι χρειαζεται. Ειναι αναξιοπιστο κ ψυχοφθορο.

GwASp3.png

να δοκιμαζεις να του δινεις οσο συχνα θελεις. οι γουλιτσες που λες ειναι φυσιολογικες ως ενα σημειο. Αν ειναι πολλες μπορει να ειναι κ ελαφρα παλινδρομιση οπως σου εγραψα πριν. βοηθαει πολυ η ημιορθια σταση. ισως κ στον υπνο του ακομα αν του σηκωσεις λιγο το στρωμα ωστε να μην ειναι τελειως ξαπλα.

Επισης το ποσες φορες ουρει κ κανει κακα, μην σε αγχωνει, αφου ειναι περισσοτερο απο το ελαχιστο που σου ειπαν τα κοριτσια. Τι χρωμα εχουν τα κακα του κ τι υφη?

GwASp3.png

ZOI αυτο που περιγραφεις το εκανε ακριβως η κορη μου! ηταν παρα πολυ ανυπομονη και εκλαιγε σπαρακτικα λες και της επαιρνε κανεις το γαλα!! δεν μπορουσε να πιασει το στηθος γιατι ειχε πολυ γαλα και ηταν πολυ φουσκωμενο ,παντως με τον καιρο ρυθμιστηκε η παραγωγη γαλακτος,δεν ηταν τοσο πρησμενο το στηθος μου και ετσι επιανε αμεσως τη ροη και δεν εχανε την υπομονη της, κανε κουραγιο ειναι νωρις ακομη και ολα θα πανε καλα, θα συνηθησει και θα τρωει χωρις κλαματα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Τα κακά του είναι μουσταρδί και τις περισσότερες φορές υγρά, άλλες κάπως πιο στεγνα.

Μια ηλίθια ερώτηση: πώς μπορώ να καταλάβω ότι το παιδί πεινά πριν αρχίσει να κλαίει;

6Jmep3.png

8nxrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...