Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μοναξιά-Αβοήθητη

sisika

Recommended Posts

Βρε sisika πως θα σου βρει δουλεια ο συντροφος σου? Αν δεν εχει ο ιδιος δικη του δουλεια να σου προσφερει δουλεια στην εταιρια του πως θα το κανει? Ακομα κι αν εχει καποιες γνωριμιες αυτο δεν σημαινει αυτοματα πως οι αλλοι ειναι υποχρεωμενοι να κανουνκατι για σενα.. Εδω πολυς κοσμος, με δικες του προσωπικες γνωριμιες και δεν καταφερνει να βρει δουλεια..

Μου θυμηζεις μια φιλη της μανας μου που οταν εμαθε πως μπηκα στο στρατο (με προκυρηξη ως ΕΠΟΠ) μου λεει.. Α ωραια.. να κανονισεις να μπει και η κορη μου.. Λες και ημουν ο πρωθυπουργος :mrgreen:

Βρες μια προσωρινη δουλεια.. για να δουλεψεις ως σερβιτορα δεν χρειαζεται να πας νυχτα.. οι καφετεριες δουλευουν μερα νυχτα.. Επισης μπορεις να απευθυνθεις σε εναν παιδοτοπο που οι κοπελες δουλευουν 4-5 ωρες μαξιμουμ ή αν θες κατι με ενσημα σε καποιο φαστ φουντ που παντα παιρνουν κοσμο (γκουντις κλπ)

Ολοι μας εχουμε κανει διαφορες δουλειες μεχρι να βρουμε κατι στον τομεα που σπουδασσαμε. Στην τελικη και καθαριστρια να γινεις δεν ειναι ντροπη εφοσον εχεις βιοποριστικο προβλημα.

Εγω αυτο που εχω μαθει απο προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι οποιος θελει να δουλεψει δουλευει..

Ειμαι 33 δουλευω απο τα 19 φοιτητρια ακομα και ποτε δεν με θυμαμαι ανεργη.. εκτος απο περιοδους που για τον χι ψι λογω δεν ηθελα εγω να δουλεψω..(πχ εξαταστικες) Μολις αποφασιζα να βρω μια δουλεια εβρισκα το πολυ σε μια βδομαδα..

Το ιδιο και η αδελφη μου.. Η ξαδελφη μου απο την αλλη (που εχει πεθανει ο μπαμπας της και η μανα της παιρνει μια συνταξη 400 ευρω) ειναι μια ζωη ανεργη.. Γιατι κοιταει παντα μονο στον τομεα της. Ετσι ομως δεν κανεις τιποτα.. Και το βασικο που παθαινεις ειναι οτι μεγαλωνοντας δεν εχεις την ευελιξια ουτε την εμπειρια σε αλλες δουλειες για να σε παρουν..

Εγω αν ξαφνικα στα 35 μου χασω τη δουλεια μου μπορω να παω σε ενα καταστημα και να ζητησω δουλεια ως πωλητρια.. γιατι ναι μεν δεν θα ειμαι πιτσιρικα αλλα θα εχω εμπειρια.. μπορω να παω σε μια καφετερια και να ζητησω δουλεια ως μπουφετζου.. γιατι μπορει να μην ειμαι "πιπινι" και μετα απο 2 γεννες ο πισινος μου να παρει λιγο τα πανω του αλλα ξερω τη δουλεια, ειμαι γρηγορη και μπορω να κρατησω ενα μαγαζι. Δεν χρειαζεται ο αλλος να κατσει να μου δειξει πως δουλευει η μηχανη του φραπε.. αυτο το κανανε οταν ημουν 19. Τωρα πλεον δεν προκειτε να το κανει κανεις..

Μην το βαζεις κατω, μην απελπιζεσαι και κυριως ανοιξε τα ματια σου, δες τι γινεται τριγυρω σου .. Μην βαζεις απο μονη σου ανυπαρκτα εμποδια στη ζωη σου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κοπέλα μου.

Μήπως αργά ανακάλυψες ότι ζούμε ελλάδα;

Δεν στο λέω ειρωνικά.

Απλά εδώ κ πολλά χρόνια άτομα με πτυχία γιατρού,καθηγητή κτλ τους βλέπουμε να δουλεύουν σερβιτόροι, πωλητές κτλ.

Κ δεν ξέρω σε ποια πόλη ζεις αλλά εδώ πλέον ακόμα κ αυτό έχει καταντήσει πολύ πολύ δύσκολο.πριν 8 μήνες μια φιλη δούλευε σε καφέ έπαιρνε 35 την μέρα.τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν όμως κ το 35 έγινε 30 κ για να μην τα πολυλογώ είναι πλέον 20 κ ξέρουν ότι όπου να ναι θα αρχίσουν κ οι απολύσεις.

Η κοπέλα σπουδάζει παράλληλα κ αναρρωτιετε τι θα κάνει γιατί οι γονείς της δεν μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά πολύ.

Κοίτα πρώτα τον εαυτό σου!μην περιμένεις απ τον σύντροφο σου τίποτα.να λειτουργείς σαν να μην υπάρχει.στηρίξου στα πόδια σου.σε ρώτησα κάποια πράγματα πιο πάνω κ δεν μου απαντήσες.

Απλά ειμαι πολύ ονειροπόλα,απ'οτι φαινεται κ ίσως αυτό μου το χουν προκαλέσει κ οι δικοι μου,οι οποίοι με παρότρυναν να σπουδάσω,να γίνω κλατι για να έχω ένα καλό μέλλον.

Δεν μέναμε μαζί ποτέ,περιοδικά μόνο πότε σπίτι μου,πότε σπίτι του.Αυτο που περναω τωρα ειναι το πρώτο ψυχολογικο πλήγμα που περνάω.Κ ένω θέλω να δημιουργησω πολλά,έχω όρεξη, αυτη η αβεβαιοτητα με σκοτωνει.

Απλά ειμαι πολύ ονειροπόλα,απ'οτι φαινεται κ ίσως αυτό μου το χουν προκαλέσει κ οι δικοι μου,οι οποίοι με παρότρυναν να σπουδάσω,να γίνω κλατι για να έχω ένα καλό μέλλον.

Δεν μέναμε μαζί ποτέ,περιοδικά μόνο πότε σπίτι μου,πότε σπίτι του.Αυτο που περναω τωρα ειναι το πρώτο ψυχολογικο πλήγμα που περνάω.Κ ένω θέλω να δημιουργησω πολλά,έχω όρεξη, αυτη η αβεβαιοτητα με σκοτωνει.

Το ότι σπούδασες το έκανες για τον εαυτό σου και για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου , δεν σου είπε κανένας ότι περνώντας σε μία σχολή θα σου έχουν έτοιμη δουλειά που θα σε περιμένει (εκτός και αν έχεις μπαμπά πολιτικό ή εφοπλιστή). Τώρα όσο για την αβεβαιότητα που αναφέρεις , δεν υπάρχει τομέας της ζωής μας που να είσαι βέβαια για κάτι. Από τις προσωπικές σχέσεις μας , τα παιδιά μας τη δουλειά μας , την υγεία μας. Με αυτά μαθαίνουμε και με αυτά πρέπει να πορευτούμε. Ανασκουμπώσου, κοίταξε τι θα κάνεις με τη ζωή σου και μην περιμένεις από κανέναν να σε βοηθήσει αν δεν δείξεις εσύ έτοιμη να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συμφωνώ με την φράουλοπουλίτσα.ΠPEΠEI να στηριχτείς στα πόδια σου.ψάξε από σήμερα κιόλας δουλειά ώστε να ανταπεξέλθεισ στα βασικα έξοδα σου.όσο τα αφήνεις μαζεύονται περισσότερα κ στο φινάλε πάλι εσυ θα τα λουστεις.γενικά όμως απ αυτα που λες,τον σύντροφο σου δεν τον βλέπω κ πολύ πρόθυμο γενικά.δηλαδή όταν μιλάτε του λες θέλω βοήθεια θέλω αυτό, εκείνο το άλλο.εχω οικονομικό πρόβλ κτλ.ΤΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΆΕΙ;

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βρε κοπέλα μου,ίσως ο άνθρωπος να το έχει ψάξει κ να μην χρειάζονται άτομα τώρα οι γνωστοί του κ να μην στο λέει μην σε στεναχώρησει.λέω εγώ ένα σενάριο τώρα...εσυ τον ξέρεις καλύτερα,εσυ τον έχεις ζήσει ξέρεις τι άνθρωπος είναι κ γιατί μπορεί να φέρετε έτσι.

Εγώ απλά θα εκτιμούσα στήριξη.Να με πιάσει,να ανοίξουμε αγγελίες και να ψάχνουμε...Να βρίσκουμε και να απορρίπτουμε.Εγω αυτό θα έκανα αν εκείνος είχε πρόβλημα.

Βρε Σισίκα μου, συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά την άλλη φορά μας έγραφες ότι έχεις πρόβλημα με τον καλό σου, γιατί θέλει να μένετε μαζί με τους δικούς του στο χωριό και γιατί έχει αδυναμία στους γονείς του και την αδελφή του.

Μήπως αυτά τα θέματα δεν τα έχεις λύσει ακόμη και γι' αυτό το λόγο τα έχεις βάλει με τον καλό σου?

5f27b8bd0c.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=36864

Σ' αυτό το λίνκ γράφεις ότι είσαι δασκάλα σε δημοτικό.

Απ' ότι ξέρω οι δάσκαλοι είναι το μοναδικό επάγγελμα που δεν αντιμετωπίζει ανεργία. Σήμερα παίρνουν πτυχίο, αύριο διορίζονται.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=38307

Κορίτσι μου, αν λάβω υποψη μου αυτά που έγραφες πριν από μερικούς μήνες, μάλλον δεν έχουν λυθεί τα προβλήματά σου με το σύντροφό σου και την οικογένειά του, γι' αυτό και πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου δε σε βοηθά.

5f27b8bd0c.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=36864

Σ' αυτό το λίνκ γράφεις ότι είσαι δασκάλα σε δημοτικό.

Απ' ότι ξέρω οι δάσκαλοι είναι το μοναδικό επάγγελμα που δεν αντιμετωπίζει ανεργία. Σήμερα παίρνουν πτυχίο, αύριο διορίζονται.

MΠPABO βρε ιόλη!μας άνοιξεσ τα μάτια.

Βρε σισικα σε τι AKPIBΩΣ θα σε βοηθούσε ο σύντροφος να βρεις δουλειά ως δασκάλα;Ξέρει αυτούς που κάνουν τους διορισμούς;

Επίσης πως είσαι δασκάλα σε δημοτικό κ εδώ λες ότι ακόμα σπουδάζεις;Ε;καλά μου βρωμουσε εδώ κ έκανα πολλές ερωτήσεις.

Βρε Σισίκα μου, συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά την άλλη φορά μας έγραφες ότι έχεις πρόβλημα με τον καλό σου, γιατί θέλει να μένετε μαζί με τους δικούς του στο χωριό και γιατί έχει αδυναμία στους γονείς του και την αδελφή του.

Μήπως αυτά τα θέματα δεν τα έχεις λύσει ακόμη και γι' αυτό το λόγο τα έχεις βάλει με τον καλό σου?

Εχει λυθεί καλή μου αυτό το θέμα,τα συζητήσαμε και θα μείνουμε στην πόλη,εκτός χωριού.

MΠPABO βρε ιόλη!μας άνοιξεσ τα μάτια.

Βρε σισικα σε τι AKPIBΩΣ θα σε βοηθούσε ο σύντροφος να βρεις δουλειά ως δασκάλα;Ξέρει αυτούς που κάνουν τους διορισμούς;

Επίσης πως είσαι δασκάλα σε δημοτικό κ εδώ λες ότι ακόμα σπουδάζεις;Ε;καλά μου βρωμουσε εδώ κ έκανα πολλές ερωτήσεις.

Φέτος δεν με πήραν ούτε αναπληρώτρια επειδή ανέβηκαν τα μόρια.Και δεν θέλω αποκλειστικά δουλειά ως δασκάλα διότι παράλληλα έχω και επάρκειες ξένων γλωσσών και παραδίδω και μαθήματα.Από το νετ,χωρίς να γνωρίζετε τον άλλο,όλα σας βρωμάνε.Ευχαριστώ

Α!Σπουδαζω δεν σημαινει μονο βασικο πτυχιο αλλα κ μεταπτυχιακο.

Φέτος δεν με πήραν ούτε αναπληρώτρια επειδή ανέβηκαν τα μόρια.

ανεβηκαν τα μορια; ποτε εγινε αυτο; πριν λιγες μερες προσεληφθησαν πανω απο 600 δασκαλοι απο τον πινακα Γ ,που σημαινει με μηδενικη προϋπηρεσια.(ατομα δηλ που πηραν πτυχιο το καλοκαιρι ή και σεπτεμβριο ακομη).Κι εσυ που εχεις ηδη δουλεψει δεν κληθηκες; δεν μ αρεσει να ειμαι καχυποπτη,αλλα σα να μη μας τα λες καλα

Διαφημίσεις

ανεβηκαν τα μορια; ποτε εγινε αυτο; πριν λιγες μερες προσεληφθησαν πανω απο 600 δασκαλοι απο τον πινακα Γ ,που σημαινει με μηδενικη προϋπηρεσια.(ατομα δηλ που πηραν πτυχιο το καλοκαιρι ή και σεπτεμβριο ακομη).Κι εσυ που εχεις ηδη δουλεψει δεν κληθηκες; δεν μ αρεσει να ειμαι καχυποπτη,αλλα σα να μη μας τα λες καλα

Εκεί που δήλωσα δεν κλήθηκα,όχι.+το ότι λόγω μεταπτυχιακού μερικά πρωινά είναι δεσμευμένα.

Και για μην γινομαι περισσότερο γραφικη,αν θεωρειτε οτι λεω ψεμματα,απλα μην ασχολειστε.Τις εξυπνες παριστάνετε ή τον αστυνόμο σαίνη?

τον αστυνόμο Σαίνη όπως γράφεις όχι , αλλά από την άλλη επειδή τυχαίνει να γνωρίζω λίγα από το χώρο την άνοιξη το υπουργείο παιδείας ζητούσε από τα πανεπιστήμια λίστες ατόμων που πιθανόν να πάρουν πτυχίο για να υπολογίσει πόσες τρύπες μπορεί να καλύψει, και τους παίρνει με μηδέν προϋπηρεσία ,οπότε γιατί σε σένα δημιουργήθηκε πρόβλημα? Επιπλέον όταν ψάχνουμε δουλειά κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις: δηλαδή δεν ψάχνουμε δουλειά μόνο στο αντικείμενό μας και η εργασία μας να είναι απέναντι από το σπίτι μας γιατί τότε σίγουρα θα είμαστε μία ζωή άνεργοι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Α, παρεπιπτόντως όταν πριν 10 χρόνια μου είχε έρθει ο διορισμός προκειμένου να μην μείνω απέξω από τις λίστες και επειδή είχα ανάγκη να δουλέψω είχα δηλώσει μέχρι και τη Σύμη για να πάω!

[sIGPIC][/sIGPIC]

sisika, δεν ξέρω πόσες και ποιες περιοχές δήλωσες και δεν κλήθηκες ούτε ως αναπληρώτρια, παρόλο που έχεις και προϋπηρεσία, πιθανόν να δήλωσες μία και μοναδική περιοχή και να μη σε πήραν, αλλά, αν θέλεις να φτιάξεις τη ζωή σου, καλό θα είναι να βάλεις νερό στο κρασί σου και να υποχωρήσεις. Στο θέμα δουλειά ο σύντροφός σου δε σου φταίει σε τίποτε.

Ξέρεις πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι δάσκαλοι, μόνο και μόνο γιατί αποκαθίστανται επαγγελματικά αμέσως μόλις πάρουν πτυχίο?

Έχω σπουδάσει καθηγήτρια και έχω δουλέψει σα σκυλί. Να με πάρουν αναπληρώτρια δε γινόταν, οπότε έκανα ιδιαίτερα μαθήματα και δούλευα σε φροντιστήριο. Ταυτόχρονα έκανα κι άλλες δουλειές. Υπήρξαν χρονιές που έκανα δυο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα.

Προσπάθησα να διοριστώ μέσω ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός αλλά δεν τα κατάφερα. Έκανα υπομονή όμως και ακόμη κι όταν δεν έβρισκα πολλά μαθήματα, δεν το έβαλα κάτω, αλλά έκανα κι άλλη δουλειά άσχετη με το αντικείμενό μου.

Τελικά διορίστηκα στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, όχι όμως ως εκπαιδευτικός αλλά ως διοικητικός υπάλληλος.

Παράλληλα σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή πρέπει να το πάρω απόφαση και να κάνω ένα κουράγιο να ξαναδιαβάσω και να προσπαθήσω ακόμη μια φορά για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών μήπως καταφέρω και διοριστώ ως εκπαιδευτικός.

Όταν έκανα αιτήσεις για αναπληρώτρια δήλωνα κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέχρι και Καστελλόριζο. Δεν με ενδιέφερε το που θα πάω, αρκεί να πάω.

Τίποτε δε μου χαρίστηκε και δούλεψα σκληρά και θα δουλέψω και πάλι.

Και γνωρίζω πολλούς άλλους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά.

Η προσωπική μου άποψη είναι να πας ως δασκάλα όπου σε πάρουν, να κοιτάξεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, να αποκατασταθείς πρώτα επαγγελματικά, να τελειώσεις και το μεταπτυχιακό σου με το καλό και μετά θα δεις και τα υπόλοιπα.

Όλα θα πάνε καλά, αρκεί όμως να ξέρεις τι θέλεις και να αγωνίζεσαι, για να το πετύχεις. Θα τα καταφέρεις.

Όμως το να αισθάνεσαι και να το λες ότι ο σύντροφός σου δε σε βοηθάει να βρεις δουλειά, ενώ η δουλειά σε περιμένει, απλώς εσύ την κλωτσάς, δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Απλώς πρέπει να κοιτάξεις μήπως το πρόβλημα στη σχέση σας είναι βαθύτερο και δεν ξεκινάει απο τη δουλειά.

Από περιέργεια και μόνο ρωτάω: Τι είδους δουλειά θέλεις να βρεις και ο σύντροφός σου δε σε βοηθάει να τη βρεις? Να σε διορίσει δε γίνεται.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική απλώς παρέθεσα τη συμβουλή μου εντελώς φιλικά.

5f27b8bd0c.png

τον αστυνόμο Σαίνη όπως γράφεις όχι , αλλά από την άλλη επειδή τυχαίνει να γνωρίζω λίγα από το χώρο την άνοιξη το υπουργείο παιδείας ζητούσε από τα πανεπιστήμια λίστες ατόμων που πιθανόν να πάρουν πτυχίο για να υπολογίσει πόσες τρύπες μπορεί να καλύψει, και τους παίρνει με μηδέν προϋπηρεσία ,οπότε γιατί σε σένα δημιουργήθηκε πρόβλημα? Επιπλέον όταν ψάχνουμε δουλειά κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις: δηλαδή δεν ψάχνουμε δουλειά μόνο στο αντικείμενό μας και η εργασία μας να είναι απέναντι από το σπίτι μας γιατί τότε σίγουρα θα είμαστε μία ζωή άνεργοι.

Δημιουργήθηκε πρόβλημα γιατί δεν μπορώ να παρατήσω το μεταπτυχιακό ένα εξάμηνο πριν ολοκληρωθεί.

Επίσης καλό θα ήταν γνωρίζουμε ότι επειδή ένας κλάδος έχει μεγάλη απορόφηση για κάποια χρόνια (αν δεν κάνω λάθος την τελευταία 5ετία),δεν σημαίνει ότι πάντα και επ'αόριστο θα μπαίνουν όλοι αβέρτα.

Σισικα μου δεν ηθελα να επεμβω τοσο καιρο σε αυτα που γραφεις αλλα ΕΛΕΟΣ:!:

Ανηκω στον κλαδο τον εκπαιδευτικων, εχω κανει κ εγω μεταπτυχιακο. Επισης ατομα πρωτου βαθμου συγγενειας ειναι δασκαλοι κ κανουν μεταπτυχιακο. Αυτα που λες δεν ισχυουν ουτε μια στο εκατομμυριο κ φαινεσαι παντελως ασχετη με τον κλαδο.

Δεν χρειαζεται αν θελεις να μοιραστεις καποιο προβληματισμο σου, οπως ολοι εδω μεσα, να λες ανακριβειες γιατι δεν υπαρχει ουσια.

Ελπιζω συντομα να βρεις δουλεια κ να ομαλοποιηθει η ζωη σου.

Φιλικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...