Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασιακός Ρατσισμός

Sheena

Recommended Posts

Και αν μια απο αυτές τις κατοίκον είναι κακούλα και σου ζητήσει αποδειξη ??? Τι θα κάνεις??? (ειδικά στις μέρες μας που κάνουν κρα για τις αποδείξεις?)

κάνεις ένα κύκλο γνωριμιών από γνωστή σε γνωστή κτλ και δουλεύεις έτσι....

εξάλλου έχω την εντύπωση (σίγουρη δεν είμαι) ότι οι αποδείξεις αυτές δε πάνε εφορία γιατί θεωρούντε είδος πολυτέλειας....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 207
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fistikaki

fistikaki 20 δημοσιεύσεις

• culte

culte 17 δημοσιεύσεις

• SKEK

SKEK 13 δημοσιεύσεις

• arleta

arleta 9 δημοσιεύσεις

Κοιτα και παλια δουλευαν οι γυναικες. Απλα ηταν σε αλλου ειδους δουλειες. Χωραφια, ζωα κ.α. Και φυσικα οταν γεννουσαν ηταν με τα παιδια μεχρι να μεγαλωσουν, και τα παιδια οταν μεγαλωναν τις επερναν απο πισω και βοηθουσαν. Η διαφορα τωρα ειναι οτι μας εκαναν να πιστευουμε οτι πιασαμε τον παπα απο τα ουμπαλα και εχουμε ιδιες θεσεις με τους αντρες και στην ουσια μας αναγκαζουν να παραταμε τα παιδια μας σε ξενους να τα μεγαλωσουν μην τυχον και χασουμε την θεση και το κοινωνικο status....οπως επισης φυσικα και την υλιστικη εκρηξη με την οποια μας αναγκαζουν σε ολο και περισσοτερα αγαθα που Δεν χρειαζομαστε και ως εκ τουτου να δουλευουμε πιο πολυ για να τα αγοραζουμε. ειναι ενα ασχημος φαυλος κυκλος για την γυναικα που παιρνει αμπαριζα και τον αντρα. Γιατι με ολο αυτο χανουμε και τον ρολο μας ως γυναικες, διεκδικουμε τον ρολο του αντρα και στο σπιτι και εξω, δεν τους αφηνουμε να εχουν ρολο, και γινεται ενα τραγικο μπαχαλο το οποιο ομως ειναι τυλιγμενο με το ομορφο χαρτι του ιδανικου της σημερινης κοινωνιας. Μανα, πετυχημενη επαγγελματιας, ομορφη, ικανη νοικοκυρα, σωστη συζυγος.....και κατσε εσυ ερμη μανα να βλεπεις το παιδι σου 2 ωρες την μερα, να φτυνεις αιμα στον καθε μ@λακα για να παρεις τον μισθο που θα ξοδεψεις στους αντιστοιχους μ@λακες και μετα πεσε ψοφια στο κρεββατι χωρις να εχεις χρονο να σκεφτεις ουτε τουαλετα να πας.......

................:-(:sad::-(:sad::-( Χειριστικη κοινωνια......πολυ

Αχ πόσο δίκιο έχεις δεν λέγεται!!!!

εξάλλου έχω την εντύπωση (σίγουρη δεν είμαι) ότι οι αποδείξεις αυτές δε πάνε εφορία γιατί θεωρούντε είδος πολυτέλειας....

κάνεις λάθος!! αυτές είναι που περνάνε!!!

και αποθηλασε επιτελους!

Θα το λες από πριν έρθουν ότι κάνεις ένα σκόντο και στην απόδειξη κάνουν μόκο αλλά και πάλι ρίσκο. Ζητάνε και στα νύχια αποδείξεις τώρα?

Στελλινούλα και συ Κύπρο. Κλείσε εισητήριο τώρα.

Την δυνατότητα αν είχα αυριο ήμουν εκει...Αληθεια σου λέω...Ουτως η άλλως είμαι κορίτσι που έχω δοκιμάσει ηδη μια φορα την μεταναστευση και δεν πήγε καλά.....

Δεν το ξέρω αυτο που λές αλλά επειδή έχει βρεθεί φίλη μου σε αυτήν την φάση και έτρεχε να πληρωσει τα απληρωτα δεν το κάνω διότι με φοβίζει πολύ!!!

Διαφημίσεις

τι στην ευχη γυρισα στην ελλαδα μετα το μεταπτυχιακο, εμοτικον που κοπαναει το κεφαλι του στο τοιχο............... γιατι γυρισα??????????????????????????????

ποσες φορες το εχω αναρωτηθει αυτο να'ξερες...

Κορίτσια, διαβάζω διαβάζω ό,τι έχετε γράψει και τουλάχιστον δεν είμαι μόνη.

Για τις κοπέλες που γράφουν να μην τα βάζουμε όλα στο βιογραφικό, δεν νομίζω ότι είναι ενδεδειγμένο. Κι εξηγώ από τη μία ξεκινάμε άσχημα με την έννοια ότι, ήδη, έχουμε πει ψέματα. Τώρα βέβαια υπάρχει κι ο αντίλογος: τι οι εργόδοτες δεν λένε; Ναι, αλλά μην ξεκινήσουμε έτσι. Από την άλλη, προσωπική εμπειρία: στη δουλειά που βρίσκομαι, δεν ξέρουν ότι έχω πτυχίο, επειδή απλούστατα, ξεκίνησα το Πανεπιστήμιο αργότερα και δεν ήθελα να μάθουν τίποτα, φοβούμενη μήπως με απολύσουν. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μένα, να κάνω τη χαζή, ιδιαίτερα μάλιστα σε ζητήματα που κατέχω - έτσι νομίζω - αρκετά καλά; Κάποια στιγμή, που έλεγαν κάποιες ασυναρτησίες για ένα θέμα, το οποίο λόγω σχολής, το "έχω" που λένε, όταν άρχισα να εξηγώ τι ακριβώς "παίζει" με κοίταζαν σαν χάνοι. Πόσες φορές πια να κάνεις την ανίδεη;

Για μανικιούρ, πεντικιούρ, κομμωτική, είναι καλά χρήματα, αλλά όχι χωρίς κόπο. Πάντως, τώρα που η βαφτιστήρα μου είναι στην Γ΄ Λυκείου και δεν ενθουσιάζεται με τα γράμματα, το είπα στη μητέρα της ότι εδώ υπάρχει το χρήμα και τουλάχιστον δεν θα είναι στην ψάθα, όπως εμείς. Α, κι αυτή πωλήτρια είναι ή τουλάχιστον προσπαθεί να βρει δουλειά, γιατί τα πτυχία κι οι γλώσσες δεν της έφθασαν ούτε για να βρει άντρα της προκοπής.

Off topic: Φυστίκι, εάν όλα πάνε καλά, κι εγώ από του χρόνου στις εξοχές της Ανατολικής Αττικής θα βρίσκομαι. Άστα, πάει η γειτονιά μας. Χάλασε. Εάν έχεις ακόμη επαφές, θα γνωρίζεις.

δεν σας προλαβαινω ........αδυνατον να διαβασω 4 σελιδες!!!!!!

εγω παντως αν συνεχισει ετσι η φαση με τις δουλειες θα παω να κανω πλαστικη μυτης.....εχει αρχισει να παραμορφωνεται απο τις πορτες που σκανε!!!!!

Σε μια συνεντευξη τον μαϊο που ειχα παει και ενω ολα πηγαιναν καλα και φαινοταν να τους "κανω" εγω μιλουσα και ο κυριος κοιτουσε το βιογραφικο.....και καποια στιγμη τον βλεπω να παγωνει ....."εχετε 2 παιδια ???' "ναι " του λεω και μετα ακους την γνωστη παπαρα...." μα ειστε τοσο μικρη" και απανταω την γνωστη αηδια "μπα, μικροδειχνω ειμαι σχεδον 30" και βεβαια η συνεντευξη ειχε ερθει στο τελος της ....κια θα με ειδοποιουσε ειπε ...... ΠΟΡΤΑ!!!

και αλλη μια την προηγουμενη βδομαδα .....παλι τα ιδια....και ακομα χειροτερα.

"5 χρονια βλεπω δεν δουλευεται...." "οχι" "γιατι??"

"γιατι ημουν εκτος αθηνας και δεν ειχα βοηθεια με τα παιδια. τωρα που τα παιδια μεγαλωσαν και εχω και βοηθεια μπορω να δουλεψω παλι αναποσπαστη"

εκεινη η γκριματσα του προσωπου και καλα της κατανοησης...........τι νευρα...

και 2 μερες μετα , τηλεφωνακι........"η θεση καλυφθηκε απο μια αλλη κοπελα, ευχαριστουμε"

και σαν να μην φτανει αυτο.....αν βρεθεις σε ασχετη παρεα , συνηθως σε κοιτανε και σαν τεμπελοσκυλο που δεν δουλευεις....!!! λες και εσυ καθεσαι ολη μερα. Δεν κανεις τα ΠΑΝΤΑ στο σπιτι απο τις 7 που ανοιγουν τα ματια σου μεχρι τις 9 που θα κλεισουν για υπνο τα ματια σου τα μικρα τερατα!!!!!!

αντε σταματαω...γιατι πηρα φορα.....αλλα με πατησατε στον καλο της τελευταιας περιοδου........

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Κορίτσια, διαβάζω διαβάζω ό,τι έχετε γράψει και τουλάχιστον δεν είμαι μόνη.

Για τις κοπέλες που γράφουν να μην τα βάζουμε όλα στο βιογραφικό, δεν νομίζω ότι είναι ενδεδειγμένο. Κι εξηγώ από τη μία ξεκινάμε άσχημα με την έννοια ότι, ήδη, έχουμε πει ψέματα. Τώρα βέβαια υπάρχει κι ο αντίλογος: τι οι εργόδοτες δεν λένε; Ναι, αλλά μην ξεκινήσουμε έτσι. Από την άλλη, προσωπική εμπειρία: στη δουλειά που βρίσκομαι, δεν ξέρουν ότι έχω πτυχίο, επειδή απλούστατα, ξεκίνησα το Πανεπιστήμιο αργότερα και δεν ήθελα να μάθουν τίποτα, φοβούμενη μήπως με απολύσουν. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μένα, να κάνω τη χαζή, ιδιαίτερα μάλιστα σε ζητήματα που κατέχω - έτσι νομίζω - αρκετά καλά; Κάποια στιγμή, που έλεγαν κάποιες ασυναρτησίες για ένα θέμα, το οποίο λόγω σχολής, το "έχω" που λένε, όταν άρχισα να εξηγώ τι ακριβώς "παίζει" με κοίταζαν σαν χάνοι. Πόσες φορές πια να κάνεις την ανίδεη;

Για μανικιούρ, πεντικιούρ, κομμωτική, είναι καλά χρήματα, αλλά όχι χωρίς κόπο. Πάντως, τώρα που η βαφτιστήρα μου είναι στην Γ΄ Λυκείου και δεν ενθουσιάζεται με τα γράμματα, το είπα στη μητέρα της ότι εδώ υπάρχει το χρήμα και τουλάχιστον δεν θα είναι στην ψάθα, όπως εμείς. Α, κι αυτή πωλήτρια είναι ή τουλάχιστον προσπαθεί να βρει δουλειά, γιατί τα πτυχία κι οι γλώσσες δεν της έφθασαν ούτε για να βρει άντρα της προκοπής.

Off topic: Φυστίκι, εάν όλα πάνε καλά, κι εγώ από του χρόνου στις εξοχές της Ανατολικής Αττικής θα βρίσκομαι. Άστα, πάει η γειτονιά μας. Χάλασε. Εάν έχεις ακόμη επαφές, θα γνωρίζεις.

Η αναφορα σε ολα τα προσωπικα σου στοιχεια, καθως και στα πτυχια σου, δεν ειναι απαραιτητα σε ενα βιογραφικο.

Ενα βιογραφικο πρεπει να ειναι προσαρμοσμενο στην περιγραφη της θεσης για την οποια κανεις αιτηση. Εννοωντας οτι αν κανεις αιτηση για πωλητρια, δεν τους ενδιαφερει αν εχεις διδακτορικο=δεν χρειαζεται να το αναφερεις στο βιογραφικο σου, ουτε αν εχεις κανει 20 χρονια πιανο.

Ψεμματα, λες σε ενα βιογραφικο, αν αναφερθεις σε προσοντα που δεν εχεις (πχ να πεις ψεμματα οτι εισαι πτυχιουχος), και οχι οταν απλα δεν αναφερεις προσοντα που εχεις, τα οποια δεν αφορουν τον εργοδοτη και απλα θα τον μπερδεψουν στην προσπαθεια να εξετασει αν του κανεις.

Διαφημίσεις

Α, κι αυτή πωλήτρια είναι ή τουλάχιστον προσπαθεί να βρει δουλειά, γιατί τα πτυχία κι οι γλώσσες δεν της έφθασαν ούτε για να βρει άντρα της προκοπής.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Εσύ δίνεις βιογραφικό όταν γνωρίσεις κάποιον; Δεν έχω ακούσει πιο άκυρο πράγμα εδώ και καιρό! :shock:

There is no patch for human stupidity.

και σαν να μην φτανει αυτο.....αν βρεθεις σε ασχετη παρεα , συνηθως σε κοιτανε και σαν τεμπελοσκυλο που δεν δουλευεις....!!! λες και εσυ καθεσαι ολη μερα. Δεν κανεις τα ΠΑΝΤΑ στο σπιτι απο τις 7 που ανοιγουν τα ματια σου μεχρι τις 9 που θα κλεισουν για υπνο τα ματια σου τα μικρα τερατα!!!!!!

Δεν έχουν ιδέα!! Εγώ που δουλεύω πιστεύω ότι δυσκολότερο είναι το να μένεις σπίτι και να τα βγάζεις με όλα πέρα. Άσε που κανένας δεν προσφέρεται να βοηθήσει αφού εσύ είσαι σπίτι και το θεωρούν και κάτι σαν υποχρέωση το να τα τρέχεις όλα (παιδιά, σχολεία, δουλειές, φαγητό, σ/μ, οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ.,κτλ).

Λιζα Ν., με έπιασες αδιάβαστη και σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Εννοείς δηλαδή ότι για κάθε θέση στην οποία κάνεις αίτηση έχεις και το ανάλογο βιογραφικό. Όχι ένα το οποίο δίνεται, ακόμη και για θέση δευτεροβάθμιας, ενώ έχεις πτυχίο;

Coraline, εννοείται ότι δεν δίνεις βιογραφικό, όταν γνωρίσεις κάποιον, ούτε η ακαδημαϊκή μόρφωση εξασφαλίζει τη σιγουριά ότι έχεις γνωρίσει τον κατάλληλο. Εδώ παίζουν αισθήματα. Έγραψα κάτι ειρωνικά κι όχι με την έννοια που το εξέλαβες. Ουπς, γραπτός λόγος. Ελπίζω να καταλάβες τι θέλω να πω.

Λιζα Ν., με έπιασες αδιάβαστη και σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Εννοείς δηλαδή ότι για κάθε θέση στην οποία κάνεις αίτηση έχεις και το ανάλογο βιογραφικό. Όχι ένα το οποίο δίνεται, ακόμη και για θέση δευτεροβάθμιας, ενώ έχεις πτυχίο;

Coraline, εννοείται ότι δεν δίνεις βιογραφικό, όταν γνωρίσεις κάποιον, ούτε η ακαδημαϊκή μόρφωση εξασφαλίζει τη σιγουριά ότι έχεις γνωρίσει τον κατάλληλο. Εδώ παίζουν αισθήματα. Έγραψα κάτι ειρωνικά κι όχι με την έννοια που το εξέλαβες. Ουπς, γραπτός λόγος. Ελπίζω να καταλάβες τι θέλω να πω.

Δεν ειναι απαραιτητο, αλλα συμφερει πολλες φορες. Ειναι διεθνης και αποδεκτη πρακτικη, την οποια αποζητουν πολλοι εργοδοτες.

Μην ξεχνας, οτι δεν εχουν ολων μας τα βιογραφικα συνοχη.

Γνωριζω ατομο, δικηγορο, με διεθνη καριερα στο πιανο (συνθεση, ρεσιταλ) το οποιο εχει σαν χομπυ να διδασκει και πιλατες! Φανταζεσαι να εστελνε ενα βιογραφικο σε διεθνη δικηγορικη εταιρεια αναφεροντας σε μια ολοκληρη σελιδα την εμπειρια του στο τελευταιο? :lol: Εχει φυσικα, τρια βιογραφικα.

Διαφημίσεις

Coraline, ουφ, κατάλαβες. Δεν μου αρέσουν οι αψιμαχίες. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο προσεκτική.

Λιζα Ν., αυτή την παράμετρο δεν την είχα σκεφθεί καθόλου. Βέβαια, προσωπικά, δεν ασχολούμαι με πολλά πράγματα, αλλά το απόγευμα, θα φτιάξω καινούργιο βιογραφικό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Πού σημαίνει;;;;;

Τι που σημαινει?Τι κανεις ακριβως μεσα στον χωρο εργασιας εννοεις?

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Καλέ πότε προλάβατε και γράψατε τόσες σελίδες?????????

Καλά εγώ στο βιογραφικό μου έχω αφήσει απ'εξω εμπειρία αρκετών ετών.........γιατί σε κάθε συνέντευξη άκουγα την εξής π(%#*&α.....

και γιατί φύγατε από εκεί?? (γιατι δεν ειχα ωραριο)

και από εκεί??? (για να ρωτας εσύ)

βλεπω έχετε αλλάξει αρκετες δουλειες (αφού δουλεύω από τα 17.5 που τελείωσα το λύκειο και μπήκα στο Πανεπιστήμιο)

γιατι δεν μείνατε στεθερή σε κάποια απο αυτες?? (λες εγώ να μην ήθελα??)...............

Για να τα γλυτώσω λοιπον όοολα αυτα τα "εσβησα" αυτά τα χρόνια!!!!

Καλέ πότε προλάβατε και γράψατε τόσες σελίδες?????????

Καλά εγώ στο βιογραφικό μου έχω αφήσει απ'εξω εμπειρία αρκετών ετών.........γιατί σε κάθε συνέντευξη άκουγα την εξής π(%#*&α.....

και γιατί φύγατε από εκεί?? (γιατι δεν ειχα ωραριο)

και από εκεί??? (για να ρωτας εσύ)

βλεπω έχετε αλλάξει αρκετες δουλειες (αφού δουλεύω από τα 17.5 που τελείωσα το λύκειο και μπήκα στο Πανεπιστήμιο)

γιατι δεν μείνατε στεθερή σε κάποια απο αυτες?? (λες εγώ να μην ήθελα??)...............

Για να τα γλυτώσω λοιπον όοολα αυτα τα "εσβησα" αυτά τα χρόνια!!!!

Πολυ καλα εκανες. Ενας εργοδοτης ποτε δεν αποδιδει την συχνη αλλαγη εργασιας σε κακες συνθηκες/κακη εργοδοσια (τους πιο πιθανους λογους δηλαδη!). Το βλεπει υποπτο και θεωρει οτι το ατομο αυτο απολυθηκε για καποιο λογο.

Λιζα μου αυτο ακριβώς!!! Οπως τα είπες!!!

Να σε ρωτήσω κάτι βρε fistikaki μιας και ήσουν και στην αντίπερα όχθη (αυτή του εργοδότη...:-)) όταν καλούσες για συνέντευξη τις καθηγήτριες τί ήταν αυτό που πρόσεχες???

Πάντα το είχα απορία............έτσι για να μας δώσεις και κανένα tip!!!

ειχα εμπιστοσυνη στο ενστικτο μου, το οποιο και τελικα μου εκλεισε το φροντιστηριο...

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Κάτι τελείως άσχετο αλλά μόλις είδα το...Βρεξέλλες.......στη Λίζα το θυμήθηκα..

οταν ήμουν στη σχολή μας είχαν πρήξει ότι όταν τελειώσουμε οι σίγουρες θέσεις που θα μας ζητάνε είναι(ήταν) στις Βρυξέλλες (τρελό σιγουράκι σου λέω)......το είχε δέσει κι εγώ..μολις έπαιρνα το πτυχίο θα έβγαζα εισητήρια..........(ακόμα περιμένω...και κάνω...και κάνω..και κάνωω αιτήσεις αλλά εισητήριο δεν έχω βγάλει ακόμα!!!!!!!!)

Τι που σημαινει?Τι κανεις ακριβως μεσα στον χωρο εργασιας εννοεις?

Δηλαδή είσαι ναυτικός; Ταξιδεύεις; Το τίτλο της εργασιακής σου ιδιότητας δεν κατάλαβα..... Είμαι και φυσική ( ξανθιά ) βλέπεις....:mrgreen:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Δεν έχουν ιδέα!! Εγώ που δουλεύω πιστεύω ότι δυσκολότερο είναι το να μένεις σπίτι και να τα βγάζεις με όλα πέρα. Άσε που κανένας δεν προσφέρεται να βοηθήσει αφού εσύ είσαι σπίτι και το θεωρούν και κάτι σαν υποχρέωση το να τα τρέχεις όλα (παιδιά, σχολεία, δουλειές, φαγητό, σ/μ, οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ.,κτλ).

ακριβως .....!!!αχ! απο μεσα μου βγαινουν τα λογια σου !!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Δηλαδή είσαι ναυτικός; Ταξιδεύεις; Το τίτλο της εργασιακής σου ιδιότητας δεν κατάλαβα..... Είμαι και φυσική ( ξανθιά ) βλέπεις....:mrgreen:

Καλημερα!Εγω sorry,κουκλα μου,ναι ναυτικος,ταξιδευα (οχι πια βεβαια).

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...