Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εργασιακός Ρατσισμός

Sheena

Recommended Posts

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στους εργοδότες, γιατί σίγουρα κάποιοι από εσάς στο φόρουμ είστε και εργοδότες.

Όταν θέλετε να προσλάβετε κάποιο άτομο για τη δουλειά σας, μεταξύ μιας αδέσμευτης κοπέλας και μιας μητέρας 3 παιδιών τι θα επιλέγατε? Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό θα διάλεγε την αδέσμευτη κοπέλα. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι γιατί??? Που είναι οι ίσες ευκαιρίες?

Σε επιχειρήσεις που εργοδότης είναι διατεθειμένος να δώσει το ποσό που αναλογεί στον υπάλληλο ανάλογα με τα προσόντα του και την οικογενειακή του κατάσταση, μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Κρίση έχουμε , οι δουλειές δεν πάνε καλά, σαφώς θα προσπαθήσω να κάνω την δουλειά μου με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα.

Όταν όμως η επιχείρηση/εργοδότης δεν είναι διατεθειμένος να δώσει το προβλεπόμενο, αλλά προσφέρει και στις 2 γυναίκες το ίδιο μισθό, τότε ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που θα απορρίψει την δεύτερη λόγω της μητρότητας.

Οι μητέρες γενικότερα και ιδιαίτερα αυτές τω 3 παιδιών και άνω αντιμετωπίζονται με τρόπο τέτοιο λες και πάσχουν από κάποια ανίατη και μεταδοτική ασθένεια. Αυτό δεν είναι ρατσισμός?

Πριν παντρευτώ δεν θυμάμαι κανένα εργοδότη να με ρώτησε αν μετά από ένα ξενύχτι θα είμαι σε θέση να πάω για δουλειά την επόμενη μέρα, ή αν ακόμα και αν πάω, αν θα είμαι σε θέση να εργασθώ λόγω του hangover. Επίσης δεν θυμάμαι να με ρώτησε πόσα παιδιά έχω σκοπό να κάνω.

Αντίθετα, από τότε που έγινα μητέρα, τις φορές που χρειάστηκε να βρω δουλειά, η πρώτη ερώτηση πάντα ήταν: Θα τα καταφέρετε? Είστε μητέρα! Σαν να λέμε, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος!!!!

Από την άλλη πως να εξηγήσεις σε ένα άνθρωπο που σε βλέπει για πρώτη φορά ζωή του (και σε κοιτάει και με μισό μάτι) ότι είσαι ευσυνείδητος υπάλληλος, ότι δεν έχεις απόλυση στο ενεργητικό σου και ότι έχεις ανάγκη και κόψιμο να εργαστείς. Πως να του εξηγήσεις ότι εφόσον τα προσόντα σου τον καλύπτουν γιατί κολλάει στο θέμα των παιδιών από την στιγμή που σου προσφέρει 600 ευρώ. Πως να του εξηγήσεις ότι οι φορές που αναγκάστηκες να λείψεις από τη δουλειά σου στο παρελθόν ήταν όχι για να λουφάρεις ή γιατί αρρώστησε το παιδί σου, αλλά γιατί ήσουν τάβλα στο κρεβάτι με 40 πυρετό. Και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους. Και πως να του πεις ότι υπήρξαν και στιγμές που πήγες για δουλειά με 40 πυρετό γιατί μείον 30 ευρώ στο μισθό σου σήμαινε καταστροφή.

Είναι πράγματα που δεν τα λες, απλά σιγείς και κάνεις το σταυρό σου να σε διαλέξει.

Μια μητέρα όταν βγαίνει για εργασία είναι δεδομένο ότι δεν πηγαίνει για πλάκα και σαφώς κάτι έχει υπόψη της για το τι θα κάνει τα παιδιά της.

Πριν λίγες μέρες με προσέλαβαν και με απέλυσαν (κατά κάποιον τρόπο) πριν καν ξεκινήσω την εργασία μου. Και λέω με απέλυσαν γιατί ενώ έχω περάσει το interview, μου λένε ότι ξεκινάω την Δευτέρα και ενώ τους ζητώ πίστωση μιας μέρας για να τους απαντήσω, την επομενη τους καλώ για να τους πω ότι δέχομαι τη θέση και μου λένε ότι τελικά δεν γίνεται γιατί δεν είχαν προσέξει στο βιογραφικό μου ότι έχω 3 παιδιά. Ίσως ακούγεται αστείο αλλά είναι αλήθεια.

Αναρωτιέμαι λοιπόν λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω πρόβλημα (είμαι προβληματικό άτομο..) και εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει κάποιος πάνω από τον βασικό μιας αδέσμευτης κοπέλας την ίσως πρέπει να σβήσω από το βιογραφικό μου το γεγονός ότι είμαι μητέρα 3 παιδιών. Μάλλον το βλέπουν σαν να τους λες: Είμαι λεπρός ή θέλω συνέχεια άδεια.

Ή σε τελική πρέπει να αποδεχθώ ότι εφόσον έχω παιδιά δεν πρέπει να δουλέψω. Τέλος.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τα αδέσμευτα κορίτσια (ήμουν και εγώ κάποτε), ούτε λέω ότι αυτός είναι ο κανόνας.

Στην τελευταία μου δουλειά πριν τον μικρό, ο εγοδότης μου ήταν ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος που με προσέλαβε ακριβώς επειδή ήμουν παντρεμένη και είχα παιδιά.

Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν απελπίζομαι. Δεν είναι στη φύση μου άλλωστε. Απλά με πιάνει το παράπονο μερικές φορές.

Διαφημίσεις

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλημερα!καταρχην τι κανεις ο μικρουλης μας?θελω να σου πω οτι σε καταλαβαινω απολυτα..και δω που μενω.οταν εχεις παιδια σε κοιτανε με μισο ματι.ταλαιπωρηθηκα αρκετα να βρω δουλεια και ευτυχως εχω καλο αφεντικο...το προηγουμενο αφεντικο μου που ημουν εκει 7 χρονια τα εκανε τοσο ομορφα που ακομα και τωρα σχεδον 3 χρονια μετα αφου εκλεισε δεν εχω καταφερει να εισπραξω το επιδομα ανεργειας που δικαιουμε...κανεις δεν χανετε.ψηλα το κεφαλι και υπομονη...γαιουρια και γουρουνια γεμισε ο τοπος..μην στεναχωριεσαι..παντου υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ακριβώς όπως το λες. Άνθρωπος! Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν 2 κατηγορίες υπαλλήλων. Οι ευσυνείδητοι και οι λιγότερο ευσυνείδητοι. Δεν έχει να κάνει λοιπόν ούτε με τον αν είσαι άγαμος ή έγγαμος, ούτε με τον αριθμό των παιδιών που έχεις. Έχει να κάνει με το τι άνθρωπος είσαι. Από εκεί και πέρα το ρίσκο είναι ίδιο ότι και αν επιλέξεις.

απο τη στιγμη που δεν καταλαβαινουν οτι καποιος που εχει οικογενεια εχει αναγκη τη δουλεια και δεν το κανει για χομπυ τι να πεις?πιστευω οτι ολα αυτα ειναι λαχειο...αν σου κατσει σου εκατσε...ο νικολακης τι κανει?

ο μικρός είναι πολύ καλά και μας βασανίζει!!!! Είχε ραγδαία εξέλιξη το καλοκαίρι και απέχουμε από γιατρούς και νοσοκομεία.

Καλά, που να τους έλεγα και το ιστορικό του παιδιού. Θα με δέρνανε κιόλας!!!!

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω απόλυτα Sheena!

Δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημά σου!

Θα σου έλεγα ότι θα είχε λυθεί το θέμα της εργασίας μιας μητέρας εάν το κράτος έδινε κίνητρα στους εργοδότες.

Τώρα μια συμβουλή:

Ποτέ μη γράφεις στο CV σου την οικογενειακή σου κατάσταση (εάν είσαι παντρεμένη, τα παιδιά σου) και την την ηλικία σου.

Διότι είναι προσωπικά δεδομένα.

Τώρα εάν σε ρωτήσει αυτός/αυτή που κάνει τη συνέντευξη : Απάντα ευγενικά:

Ότι είναι προσωπικά δεδομένα και ότι ευχαρίστως θα τους ενημερώσεις αφού εξεταστούν τα προσόντα σου και κάνετε και δεύτερο Interview!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Συμφωνώ μαζί σου αλλά τι ισχύει?? Εδώ το έγραψα και κοίτα τι έγινε!

Αν δεν το γράψω, απλά θα πάω σε 20 interview παραπάνω, το αποτέλεσμα όμως πάλι ίδιο θα είναι.

Σήμερα με την υπάρχουσα κατάσταση το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρεις υπάλληλο μέσα σε μια μέρα και να κάνεις την δουλειά σου. Δεν είναι απαραίτητο να αναλώνεσαι σε interview και ξανά interviw προκειμένου να βρεις τον ιδανικό. Κανείς δεν σκέφτεται μακροπρόθεσμα.

Σε πολλούς διαφεύγει ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια επιχείρηση από το να αλλάζει υπαλλήλους όλη την ώρα. Ιδιαίτερα στις θέσεις που έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο και την ίδια τη διοίκηση.

Τέλος πάντων τι ψάχνουμε να βρούμε, στην Ελλάδα ζούμε.

ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ.με πηρε για 5 μηνες.με παραμυθιασε οτι με θελει για μονιμα και 31/06 με σταματησε..το κανει συνεχεια...το βιβλιο προσωπικου ειναι γεματο...ειναι γνωστος και στον οαεδ.και να σκεφτεις οτι ειναι νεαρος...και οτι μου λεγε οτι στη θεσσαλονικη που σπουδαζε και δουλευε ειχε προβλημα με τον εργοδοτη του.μαλλον εβγαζε τα απωθημενα του..λεμε εδω:απο αγιασο και πλωμαρι ουτε γυναικα ουτε μουλαρι(γνωμικο) .αυτος ηταν απο την αγιασο..

Λοιπόν,

Το ότι δεν απαντάς σε ερωτήσεις προσωπικών σου δεδομένων σημαίνει το εξής:

1. Είσαι δυναμική (προσόν)

2. Εχέμηθη (προσόν)

3. Δίνεις βάρος σε αυτά που ζητά η αγγελία, (δηλαδή δεν είσαι "Απ'ταλλα" που θα έλεγε η γιαγιά μου η Ποντία (προσόν)

Να ξέρεις ότι πρέπει να τους φέρνεις στα δικά σου μέτρα! Το να είσαι μάνα είναι ΠΡΟΣΟΝ φίλη μου, να τους το πουλάς

Μη μασάς, μόνο οι τεμπέληδες δεν βρίσκουν δουλειά!

Αν χρειαστείς κάτι πες μου!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Πριν λίγες μέρες με προσέλαβαν και με απέλυσαν (κατά κάποιον τρόπο) πριν καν ξεκινήσω την εργασία μου. Και λέω με απέλυσαν γιατί ενώ έχω περάσει το interview, μου λένε ότι ξεκινάω την Δευτέρα και ενώ τους ζητώ πίστωση μιας μέρας για να τους απαντήσω, την επομενη τους καλώ για να τους πω ότι δέχομαι τη θέση και μου λένε ότι τελικά δεν γίνεται γιατί δεν είχαν προσέξει στο βιογραφικό μου ότι έχω 3 παιδιά. Ίσως ακούγεται αστείο αλλά είναι αλήθεια.

Αυτό από μόνο του είναι ότι πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ έχω ακούσει! Ήθελα να 'ξερα δεν ντράπηκαν να στο πουν;

Και όντως, όλες οι μανούλες κάποτε ήταν ελεύθερες, που σημαίνει ότι και ελεύθερη να προσλάβουν μετά από λίγο καιρό μπορεί να κάνει οικογένεια... Άρα να χρειαστεί όλες τις νόμιμες άδειες (που η μανούλα δεν τις χρησιμοποιεί πλέον)...Άρα το θέατρο του παραλόγου στα μυαλά κάποιων εργοδοτών!

Διαφημίσεις

Και εγώ προσόν το θεωρώ και είναι. Και δεν το αρνιέμαι για τίποτα στον κόσμο. Από εκεί και πέρα το θέμα δεν είναι τόσο απλό γιατί και οι εργοδότες από την μεριά τους αυτό που είπατε πριν, δεν έχουν κίνητρα, όλα αλυσίδα είναι.

Ποιά εργασιακή ισότητα....Αυτά μένουν πάντα στα χαρτιά....Έχω υπάρξει για χρόνια σε τμήμα τράπεζας όπου εννοείται ότι δεν μπορούσαν να πάνε κοπέλες με οικογένεια. Τότε ήμουν αρκετά μικρότερη και έκανα το μεταπτυχιακό μου, προκειμένου λοιπόν να μπορέσω να κάνω συνέντευξη για αυτό το τμήμα μου είπαν τηλεφωνικά ''να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι το ωράριο του τμήματος είναι 8-5 (9 ώρες) και θα χρειαστεί τις περισσότερες φορες να μείνετε παραπάνω''. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορώ να κάνω χρήση της φοιτητικής μου άδειας κλπ. Τότε λοιπόν συμφώνησα σε όλα γιατί ήθελα πως και πως να παω στο τμήμα καταπατώντας τα εργασιακά μου δικαιώματα από μόνη μου...θεωρώντας μάλιστα ότι μου κάνουν και χάρη αφού ήμουν η ''τυχερή'' που διάλεξαν ανάμεσα σε τόσο κόσμο που παρακαλούσε για αυτή τη θέση. Έμεινα στην τράπεζα 7 χρόνια και είδα τη μια και μοναδική κοπέλα με παιδί που είχαν πάρει να συμφωνεί να μη της χορηγηθεί το μητρικό-μειωμένο ωράριο...Τελικά όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια έφυγα και άλλαξα πορεία και κατάλαβα πόσους συμβιβασμούς είχα κάνει σε όλα. Η κοπέλα με το παιδί ερχόταν πρώτη και έφευγε τελευταία για να μη δίνει λαβές για σχόλια...Λίγο καιρό πριν φύγω και όταν πλέον έψαχνα για άλλη δουλειά δέχτηκα προσφορά από μια άλλη μεγάλη τράπεζα για αντίστοιχο τμήμα με τα διπλάσσια σχεδόν λεφτά. Τους ζήτησα και εγώ να το σκεφτώ λίγες ημέρες και να τους απαντήσω. Ενδιάμεσα με πήρε τηλ. μια γνωστή μου που με είχε συστήσει στον εκει δ/ντή και επειδή στην κλασσική ερώτηση περί οικογενειακής κατάστασης τους είχα απαντήσει ότι το επόμενο διάστημα πρόκεται να παντρευτώ, ήθελε να επιβεβαιώσει ότι δεν σκέφτομαι να προχωρήσω σε εγκυμοσύνη άμεσα!!! Τότε ευτυχώς ήμουν μεγαλύτερη και πιο ώριμη και παρότι δεν το σκεφτόμουν της απάντησα ότι δεν πρόκειται να κάνω συμφωνίες με τον εργοδότη μου για το πότε εγώ θα κάνω παιδί και την επόμενη ημέρα τους απάντησα αρνητικά. Ευτυχώς βρήκα άλλη καλύτερη πιστεύω δουλειά όπου ναι μεν δεν κάνω τέτοιου είδους συμφωνίες αλλά είμαι διαρκώς σε εγρήγορση δικδικώντας σχεδόν καθημερινά τα αυτονόητα πχ οι συναντήσεις μας να γίνονται στις 10 το πρωϊ και όχι στις 2 που το θυμούνται οι υπόλοιποι και διάφορα άλλα τέτοια. Γενικό συμπέρασμα τελικά δουλεύω ίσως παραπάνω (όχι σε χρόνο σε όγκο δουλειάς) από ότι κάποιοι άλλοι απλά και μόνο για να μη πούνε ποτέ ότι χρησιμοποιώ το παιδί μου ως δικαιολογία. Όσες φορές έχει χρειαστεί να λείψω επειδή ο γιός μου είναι άρρωστος το έχω κάνει με κανονική άδεια (την οποία πλέον προσέχω ως κόρη οθφαλμού) γιατί όπως θα ξέρετε πολύ καλά κατά τα άλλα σου λέει το κράτος κάνε παιδί αλλά για να βοηθήσει με έμμεσους τρόπους δε κουνάει δαχτυλάκι....Το χειρότερο από όλα είναι ότι την χειρότερη αντιμετώπιση την έχω δει από γυναίκες και μάλιστα μαμάδες που μάλλον έχουν ξεχάσει τις δυσκολίες που είχαν περάσει και αυτές όταν τα παιδάκια τους ήταν μικρά. Και όλα αυτά μόνο για το ένα παιδί όχι για 3 που έχεις εσύ. Για αυτό Sheena μου θα σου έλεγα να κάνεις την προσπάθεια σου, εξηγησέ τους την κατάσταση και μην απογοητεύσαι μπορεί το ιδανικό να μην το βρείς αλλά μπορεί να βρείς κάτι που θα είναι λίγο πιο ανθρώπινο.

xZBdp3.png

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που γράφεις Sheena. Νομίζω ότι οι εργοδότες στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει ότι προσλαμβάνουν υπάλληλο και δεν "αγοράζουν σκλάβο". Γιατί ο λόγος που δεν προσλαμβάνουν μητέρες είναι ότι θέλουν τον υπάλληλο full time (και δεν εννοώ 8ωρο αλλά 24ωρό). Να είναι πάντα διαθέσιμος, στα τηλεφωνήματα τα τους και στις παραπάνω ώρες εργασίας (χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες βέβαια). Τον ρατσισμό τον ζούνε οι γυναίκες και λόγω μητρότητας αλλά και λόγω ηλικίας. Γυναίκα πάνω από τα 30 είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει δουλειά γιατί νομίζουν ότι θα έχει πολλές απαιτήσεις και δεν θα κάνει τις υποχωρήσεις που κάνει μια νεότερη υπάλληλος η οποία λόγω έλλειψης πείρας, νομίζουν ότι θα έχει και λιγότερές απαιτήσεις από τους εργοδότες.

Ποιά εργασιακή ισότητα....Αυτά μένουν πάντα στα χαρτιά....Έχω υπάρξει για χρόνια σε τμήμα τράπεζας όπου εννοείται ότι δεν μπορούσαν να πάνε κοπέλες με οικογένεια. Τότε ήμουν αρκετά μικρότερη και έκανα το μεταπτυχιακό μου, προκειμένου λοιπόν να μπορέσω να κάνω συνέντευξη για αυτό το τμήμα μου είπαν τηλεφωνικά ''να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι το ωράριο του τμήματος είναι 8-5 (9 ώρες) και θα χρειαστεί τις περισσότερες φορες να μείνετε παραπάνω''. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορώ να κάνω χρήση της φοιτητικής μου άδειας κλπ. Τότε λοιπόν συμφώνησα σε όλα γιατί ήθελα πως και πως να παω στο τμήμα καταπατώντας τα εργασιακά μου δικαιώματα από μόνη μου...θεωρώντας μάλιστα ότι μου κάνουν και χάρη αφού ήμουν η ''τυχερή'' που διάλεξαν ανάμεσα σε τόσο κόσμο που παρακαλούσε για αυτή τη θέση. Έμεινα στην τράπεζα 7 χρόνια και είδα τη μια και μοναδική κοπέλα με παιδί που είχαν πάρει να συμφωνεί να μη της χορηγηθεί το μητρικό-μειωμένο ωράριο...Τελικά όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια έφυγα και άλλαξα πορεία και κατάλαβα πόσους συμβιβασμούς είχα κάνει σε όλα. Η κοπέλα με το παιδί ερχόταν πρώτη και έφευγε τελευταία για να μη δίνει λαβές για σχόλια...Λίγο καιρό πριν φύγω και όταν πλέον έψαχνα για άλλη δουλειά δέχτηκα προσφορά από μια άλλη μεγάλη τράπεζα για αντίστοιχο τμήμα με τα διπλάσσια σχεδόν λεφτά. Τους ζήτησα και εγώ να το σκεφτώ λίγες ημέρες και να τους απαντήσω. Ενδιάμεσα με πήρε τηλ. μια γνωστή μου που με είχε συστήσει στον εκει δ/ντή και επειδή στην κλασσική ερώτηση περί οικογενειακής κατάστασης τους είχα απαντήσει ότι το επόμενο διάστημα πρόκεται να παντρευτώ, ήθελε να επιβεβαιώσει ότι δεν σκέφτομαι να προχωρήσω σε εγκυμοσύνη άμεσα!!! Τότε ευτυχώς ήμουν μεγαλύτερη και πιο ώριμη και παρότι δεν το σκεφτόμουν της απάντησα ότι δεν πρόκειται να κάνω συμφωνίες με τον εργοδότη μου για το πότε εγώ θα κάνω παιδί και την επόμενη ημέρα τους απάντησα αρνητικά. Ευτυχώς βρήκα άλλη καλύτερη πιστεύω δουλειά όπου ναι μεν δεν κάνω τέτοιου είδους συμφωνίες αλλά είμαι διαρκώς σε εγρήγορση δικδικώντας σχεδόν καθημερινά τα αυτονόητα πχ οι συναντήσεις μας να γίνονται στις 10 το πρωϊ και όχι στις 2 που το θυμούνται οι υπόλοιποι και διάφορα άλλα τέτοια. Γενικό συμπέρασμα τελικά δουλεύω ίσως παραπάνω (όχι σε χρόνο σε όγκο δουλειάς) από ότι κάποιοι άλλοι απλά και μόνο για να μη πούνε ποτέ ότι χρησιμοποιώ το παιδί μου ως δικαιολογία. Όσες φορές έχει χρειαστεί να λείψω επειδή ο γιός μου είναι άρρωστος το έχω κάνει με κανονική άδεια (την οποία πλέον προσέχω ως κόρη οθφαλμού) γιατί όπως θα ξέρετε πολύ καλά κατά τα άλλα σου λέει το κράτος κάνε παιδί αλλά για να βοηθήσει με έμμεσους τρόπους δε κουνάει δαχτυλάκι....Το χειρότερο από όλα είναι ότι την χειρότερη αντιμετώπιση την έχω δει από γυναίκες και μάλιστα μαμάδες που μάλλον έχουν ξεχάσει τις δυσκολίες που είχαν περάσει και αυτές όταν τα παιδάκια τους ήταν μικρά. Και όλα αυτά μόνο για το ένα παιδί όχι για 3 που έχεις εσύ. Για αυτό Sheena μου θα σου έλεγα να κάνεις την προσπάθεια σου, εξηγησέ τους την κατάσταση και μην απογοητεύσαι μπορεί το ιδανικό να μην το βρείς αλλά μπορεί να βρείς κάτι που θα είναι λίγο πιο ανθρώπινο.

Αισθάνομαι ότι διαβάζω την ιστορία της ζωής μου !!!! Εγώ με 3 χρόνια σε τράπεζα, που μπορεί να είναι και η ίδια με τη δική σου διότι ο "εργασιακός μεσαίωνας" που περιγράφεις κάτι μου θυμίζει:lol:

Με πρόλαβε η Myrto...

Δουλεύω σε εταιρία, στην οποία αυτή τη στιγμή έχω μειωμένο ωράριο. Αν και υπήρχε άνοιγμα, θεωρώ ότι ένας από τους λόγους που δεν πήρα προαγωγή είναι ότι είμαι μητέρα, οπότε δεν μπορώ να κάθομαι 9 - 8 (ακόμα και να δούλευα κανονικά). Σημειώνω ότι λόγω της φύσης της δουλειάς μου, αλλά και της εταιρίας, σχεδόν κανείς δεν τηρεί το ωράριό του :evil:

Όσο είχα άδεια μητρότητας, πήγα σε αρκετές συνεντεύξεις. Για 3 από αυτές τις θέσεις, ήμουν από τους επικρατέστερους υποψηφίους και οι συναντήσεις συνεχίστηκαν. Εν τέλει, δεν έγινε τίποτα βεβαίως, διότι είτε απαιτούσαν ωράριο 9 -7 (αδύνατον για μένα), είτε κατέληξαν σε υποψήφιο άντρα.

Από αυτή την άποψη, ζούμε στο Μεσαίωνα όντως και για όλα φταίει το κράτος, κατά τη γνώμη μου.

Διαφημίσεις

αχ!!!αυτο εχω να πω!

γιατι τωρα ξερω τι με περιμενει....

οταν ημουν ελευθερη κ εψαχνα δουλεια διαβαζα τις αγγελιες κ ελεγαν

''ζητειται νεαρη κοπελα 18-25 ετων με προυπηρεσια''

εστελνα το βιογραφικο μου κ η ερωτηση τους ηταν''εχετε προυπηρεσια?''

οχι απανταγα κ φυσικα δεν με προσλαμβανανε!

κ ερωτω ποτε να προλαβω να εχω προυπηρεσια 18 ετων???κ σε ποσες δουλειες να εχω?

αφου αν τα βαλουμε κατω 18 ετων τελειωνεις το σχολειο κ αλλα 2 με 4 χρονια οι σπουδες σου ,φτανεις αισιως στα 22.μεχρι να τακτοποιηθεις αντε βαρια 24.ποτε να προλαβεις να δημιουργησεις τις γνωσεις που ζηταει ο καθε εργοδοτης??

αυτα τα προβληματα ως ελευθερη.

μολις παντρευτηκα με απολυσανε απο την δουλεια μου γιατι λεει δεν μπορει να ανταπεξελθει στα 70ε που θα ηταν παραπανω στο μισθο μου κ αργοτερα θα γινομουνα μανα.δεν θα μπορουσα να αντεπεξελθω βλεπετε!

κ τωρα που θελω να βρω δουλεια,με αυτα που μας περιεγραψε η φιλη μας ,με βλεπω νοικοκυρα!!!

κουραγιο μανουλες κατι θα βρεθει κ για εμας!

Myrto άρα ξέρεις πολύ καλά τι επικρατεί σε αυτό το χώρο. Γιατί έχω χιλιάδες παραδείγματα να αναφέρω όπως μιας πολύ καλής μου φίλης που παραμένει στην τράπεζα και της ζήτησαν να διακόψει το μειωμένο της ωράριο μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτρια της υποδιευθύντριας η οποία θα φύγει και επειδή η φίλη μου είναι προϊσταμένη πρέπει να αναλάβει και τη δουλειά της. Όταν τους είπε ότι μπορεί μόνο για 2 εβδομάδες να διευκολύνει την κατάσταση και ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να καθυστερεί περισσότερο από το ωραριό της γιατί έχει κοπέλα που κρατάει το παιδί της και πρέπει να γυρνάει σπίτι, ο δ/ντης της της επιτέθηκε και της είπε ότι πρέπει η ίδια να βρει μια λύση!!!! Φυσικά για να αναλάβει η ίδια τη θέση της αποχωρούσας ούτε που τέθηκε ως πρόταση γιατί είναι ''μαμά'', ενώ λίγο καιρό πριν μείνει έγκυος την προωθούσαν σαν τρελοί. Και άλλα τρισχειρότερα παραδείγματα. Λοιπόν τι να λέμε ποιά προστασία της μητρότητας και αηδίες εδω υπερισχυεί το ''έκανες παιδί κυρία μου θα πληρώσεις'' λες και με το που γίνεσαι μαμά σταματάς να είσαι άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει. Αλλά όπως έγραψε και κάποια φίλη παραπάνω πλέον οι οργανισμοί θέλουν τους εργαζόμενους στη διάθεση τους 24 ώρες το 24ωρο, να μην είσαι αυτόνομη προσωπικότητα αλλά να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν χρήση του ατόμου. Μάλιστα λίγο καιρό αφότου έφυγα από την τράπεζα σε ομιλία ανώτερου δ/κου στελέχους ειπώθηκε μεταξύ άλλων ''ότι όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς καλύτερα να πάει σπίτι του'' συνοδευοντάς του από το ''τα γέρικα άλογα τα σκοτώνουμε''. Πραγματικά τα θυμάμαι τώρα και αηδιάζω και καθώς ο σύζυγός μου παραμένει στον κλάδο είμαι διαρκώς σε επαφή με αυτή την κατάσταση που όπως είπες είναι κυριολεκτικά εργασιακός μεσαίωνας.

xZBdp3.png

Ρε σεις για καλό το έβαλα το θέμα??? Κουρέλι με κάνατε!!!

Εντάξει πλάκα κάνω.

Λοιπόν, ακούτε εδώ να δείτε τι θα κάνω για να βρω δουλειά. Θα διορθώσω τα μειονεκτήματα μου.

1) θα πνίξω τα παιδιά μου!!

2) Θα πάρω 5-10 κιλά γιατί τα 45 είναι λίγα, με βλέπουν και λένε: αυτή είναι φτερό, πως στο καλό θα αντέξει τον φόρτο εργασίας!!

3) Θα σκοτώσω τον άντρα μου για να φαίνομαι άγαμη!!

και τέλος, τέλος δεν θα ζητάω παραπάνω από 500 ευρώ/μήνα για 20 ώρες/24ωρο

Μετά΄από αυτά θα κάνουν ουρά να με προσλάβουν!!!!

Ρε σεις για καλό το έβαλα το θέμα??? Κουρέλι με κάνατε!!!

Εντάξει πλάκα κάνω.

Λοιπόν, ακούτε εδώ να δείτε τι θα κάνω για να βρω δουλειά. Θα διορθώσω τα μειονεκτήματα μου.

1) θα πνίξω τα παιδιά μου!!

2) Θα πάρω 5-10 κιλά γιατί τα 45 είναι λίγα, με βλέπουν και λένε: αυτή είναι φτερό, πως στο καλό θα αντέξει τον φόρτο εργασίας!!

3) Θα σκοτώσω τον άντρα μου για να φαίνομαι άγαμη!!

και τέλος, τέλος δεν θα ζητάω παραπάνω από 500 ευρώ/μήνα για 20 ώρες/24ωρο

Μετά΄από αυτά θα κάνουν ουρά να με προσλάβουν!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Γλυκές μου ως έγκυος απολύθηκα από την εργοδότη μου

Ως έγκυος άλλος εργοδότης με παρακαλούσε να πάω για δουλειά με μεγάλο μισθό

Ως μάνα περισσή 4 μηνών ο μικρός πολυεθνική με ήθελε για εσωτερικό συνεργάτη

Τώρα σαν μάνα πάλι που προσπαθώ να κάνω και δεύτερο πάλι με θέλει εργοδότης στην δουλειά του

ΑΛΛΑ ΑΧ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΕΡΓΟΔΟΤΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ …………!!!!!!!!!!!!

.....

Ευτυχώς όταν γέννησα δούλευα σε καλούς εργοδότες που δεν μου είπανε κουβέντα παρόλο που έτυχε να μείνω έγκυος σχεδόν αμέσως μόλις πήγα (σε 2-3 μήνες).

Αυτό που περιγράφεται κορίτσια είναι το σύνηθες στην Ελλάδα... δυστυχώς.

Εγώ όταν έβλεπα και αρχίζανε και με ρωτάγανε σε συνέντευξη πόσο χρονών είναι το παιδί μου, ποιός μου το κρατάει και άλλα τέτοια έπαιρνα τέτοιο ξινισμένο και απότομο ύφος που δεν υπήρχε περίπτωση να με προσλάβουν.

Δεν θέλω να ξαναπάω σε εργοδότη που δεν με υπολογίζει σαν άνθρωπο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το παιδί μου, αλλά και με πολλά άλλα.

Εδώ που είμαι τώρα με ρωτήσανε γιατί έκανα τόσο καιρό να βρω δουλειά και του απάντησα ευθέως ότι "Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που να παίρνουν έστω και για συνέντευξη μια κοπέλα 39 χρονών με παιδί?".

Μου απάντησε ότι συνήθως οι πιο "μεγάλοι" εργαζόμενοι (επάνω των 35) είναι και πιο κουρασμένοι και έχει ένα δίκιο κι εγώ του απάντησα ότι μπορεί αυτό να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά οι περισσότεροι δεν σε καλούν καν σε συνέντευξη (όπως με κάλεσε αυτός) αν είσαι άνω των 30. Μου απάντησε ότι έχω δίκιο και σε 2 μέρες μου τηλεφώνησε να πάω για δουλειά. Φαίνεται ότι του άρεσε που τα έλεγα χύμα και τσουβαλάτα (του και είπα και άλλα "χοντρά").

Έχω βγάλει το συμπέρασμα ιδίως μετά τα τελευταία 2 χρόνια που πέρασα έναν εφιάλτη (κυριολεκτικά) στον εργασιακό χώρο ότι όταν θα πηγαίνω σε συνεντεύξεις και ακούω τέτοιες μ........... θα τους τα χώνω με ευγενικό τρόπο για να ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν, ώστε άμα με προσλάβουν να ξέρουν ότι δεν θέλω και πολλά πολλά με την παιδί μου και την οικογένειά μου γενικότερα.

Κορίτσια, ειλικρινά το θεωρώ γελείο όταν με ρωτάνε αν θα τα καταφέρω (λόγω των παιδιών). Αμέσως έρχεται στο μυαλό μου το τι τράβηξα με την υγεία του παιδιού, μόνη και σε ξένη χώρα. Άντε να του εξηγήσεις ότι εντάξει δε είναι και η θέση του πυρηνικού φυσικού...!

3 δουλειές έχω αλλάξει, όλες και όλες, ούτε μια απόλυση και με τις καλύτερες συστάσεις. Πάντα όταν δεν μπορούσα απλά ενημέρωνα ότι θα σταματήσω, δεν φορτώθηκα σε κανέναν, δεν κρέμασα ποτέ κανέναν και κανένας εργοδότης δεν μου πλήρωσε επίδομα λοχείας, άδεια, μειωμένο και όλα τα σχετικά. Έμενα έγκυος, σταμάταγα. Ξαναπήγαινα όταν πια το παιδί ήταν σε θέση να το κρατήσει κάποιος ή να το στείλω παιδικό.

Πιάνονται αυτά στο βιογραφικό?? Μάλλον όχι!!

Anyway. Δεν απογοητεύομαι.

Ξέχασα να πω ότι κάτι παρόμοιο έπαθα κι εγώ (μου είπανε άλλη δικαιολογία) αλλά την πήρανε την απάντηση, τους είπα με "ευγνωμοσύνη" ότι: "Ευχαριστώ πάρα πολύ που με ειδοποιήσατε εκ των προτέρων γιατί ψάχνω για σοβαρή δουλειά σε σοβαρή εταιρεία και δεν ανταποκρίνεστε καθόλου στα στάνταρ μου. Χαίρετε και πάλι"........ κι τους έκλεισα το τηλέφωνο.

Για 2 χρονια μεναμε Καβαλα.Θυμαμαι για μια δουλεια που ειχα παει,ενω ειχα περασει την πρωτη συνεντευξη κλπ,τελικα μου ειπε οχι επειδη ημουν αρραβωνιασμενη τοτε(λες και μια ελευθερη θα παραμεινει και ελευθερη για παντα).Η τελευταια μου εργοδοτρια δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα ισα ισα χαρηκε με την εγκυμοσυνη αλλα τελικα δεν βολευε να αφησω καπου τον μικρο και οταν με ξαναειπε για δουλεια ημουν ηδη εγκυος στο δευτερο.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 4 months later...

Τελικά το ζώ και αυτό .Εργάζομαι σε μια εταιρεία απο το 1999 εδώ και 2χρόνια που έχω την μικρή και ακόμα απο την εγκυμοσύνη μου μου είχαν βγάλει την ψυχή γιατί δεν μπορούσα πια να ξημεροβραδιάζομαι στην εταιρεία όπως παλία και τώρα και με τις αρρώστιες της μικρές για πρώτη φορά εξάντλησα κανονικά πέρσι την άδεια μου μές στην χρονία γιατί πάντα μετέφερα υπόλοιπο.Ενημερώθηκα λοιπόν απο συνάδελφο εχτές το βράδυ ότι σήμερα έχουν σκοπό στο τέλος της ημέρας να με δίωξουν γιατί τώρα με το παιδί δεν μπορώ σύμφωνα με κουβέντες τους να είμαι αποίκο στην θέση μου όποτε με χρειάζονται (απογεύματα, αργίες , σκ κλτ.):cry:Τι να κάνω και εγώ η κακομοίρα εδώ άλλοι παρακαλάνε να κάνουν παιδάκι και εμένα με τιμώρουν επειδή τα κατάφερα.